PDF verkleinen op Mac: 3 eenvoudige methoden

Heb je ooit problemen gehad met het openen van een te grote PDF in Acrobat? Gelukkig is er nu een oplossing voor dit probleem: het exporteren van notities met de nieuwste versie van Acrobat. Als je dit herkent, ben je niet de enige. Veel Mac-gebruikers hebben moeite met het werken met grote PDF-bestanden, maar gelukkig is er een handige functie beschikbaar: de functie waarmee je een PDF kunt verkleinen. 

Het verkleinen van PDF-bestanden op een Mac kan heel eenvoudig zijn. Door specifieke instellingen en programma’s zoals Voorvertoning of Adobe Acrobat te gebruiken, kun je de bestandsgrootte van een online pdf-document aanzienlijk verminderen zonder concessies aan de kwaliteit of inhoud te doen.

Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om PDF-bestanden te verkleinen? Wanneer je grote PDF-bestanden hebt, kan het moeilijk zijn om deze via de e-mail te delen of naar een website te uploaden. Een PDF verkleinen is daarom een belangrijke stap om je PDF-bestanden met anderen te kunnen delen. Wanneer je kleine PDF-bestanden gebruikt kunnen de PDF-bestanden zowel door jouw als door anderen makkelijker en sneller worden geopend. Deze stap kan helpen bij het besparen van documentgrootte en de benodigde megabytes verminderen. Wanneer je een online PDF document hebt, kun je dit bestand ook moeiteloos en snel via de e-mail of andere platforms delen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe je PDF-bestanden kunt verkleinen op een Mac. We bespreken welke stappen je kunt nemen voor het besparen van opslagruimte. Ontdek de voordelen van het verkleinen van PDF-bestanden en leer welke programma’s en instellingen je kunt gebruiken om dit proces soepel te laten verlopen. Dus lees verder en ontdek wanneer en hoe je jouw PDF-bestanden voor een vlotte en efficiënte ervaring kunt optimaliseren.

Eenvoudige stappen om snel en veilig PDF-bestanden te verkleinen op Mac: Twee methoden

Methode 1: Gebruik online tools

Wil je snel en gemakkelijk PDF-bestanden verkleinen op je Mac? Geen probleem! Er kan een handige tool worden gedownload waarmee je dit kunt doen. Wanneer je deze tool hebt geïnstalleerd, kun je met slechts een paar klikken eenvoudig PDF-bestanden verkleinen. Volg de onderstaande stappen om met het online pdf-platform aan de slag te gaan:

Zo kun je een PDF verkleinen op Mac
 1. Zoek naar een betrouwbare website die PDF-compressie diensten aanbiedt. Voor het comprimeren van PDF-bestanden zijn verschillende tools, zoals Smallpdf, ilovepdf en pdfcompressor.com beschikbaar.
 2. Open de website van je keuze in je webbrowser.
 3. Klik op de knop “Bestand kiezen” of een vergelijkbare optie om het PDF-bestand dat je wilt verkleinen te selecteren. Wanneer je het bestand hebt geselecteerd, klik je op de knop “Verkleinen” om het proces te starten.
 4. Wacht totdat het bestand naar de compressietool is geüpload.
 5. Kies het gewenste compressieniveau wanneer je een online pdf tool gebruikt, of laat de tool de beste instellingen automatisch selecteren.
 6. Klik op de knop “Verkleinen” of een vergelijkbare optie om het comprimeren te starten.
 7. Wacht totdat het proces is voltooid en download het verkleinde PDF-bestand naar je computer wanneer het beschikbaar is.

Met behulp van deze methode kun je snel grote PDF-bestanden verkleinen zonder dat je extra software hoeft te installeren. Doordat alle gegevens tijdens het proces worden versleuteld en na afloop worden verwijderd biedt het een veilige manier om je bestanden te comprimeren.

Is jouw PDF bestand te groot om te mailen?

Adobe Compress PDF als compressie tool gebruiken

Door het PDF bestand op je Mac te verkleinen kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Methode 2: Gebruik van vooraf geïnstalleerde software

Wanneer je liever geen online tools gebruikt, kun je ook vooraf geïnstalleerde software gebruiken om PDF-bestanden te verkleinen op je Mac. Volg de onderstaande stappen om hiermee aan de slag te gaan:

 1. Open het PDF-bestand dat je wilt verkleinen op de Mac met behulp van de standaard PDF-viewer die ook wel Voorvertoning wordt genoemd.
 2. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op “Bestand” en selecteer vervolgens “Exporteer”.
 3. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin je verschillende opties voor de export van het bestand in kunt stellen.
 4. Kies een gewenste locatie om het verkleinde bestand op te slaan.
 5. Selecteer bij “Quartz-filter” de optie “Verminder bestandsgrootte“. Deze filter comprimeert het PDF-bestand zonder merkbare kwaliteitsverlies.
 6. Klik op de knop “Bewaar” om het verkleinen van het bestand te starten.
 7. Wacht totdat het proces is voltooid en ga naar de opgegeven locatie om het verkleinde PDF-bestand te vinden.

Deze methode gebruikt de ingebouwde functies van Voorvertoning, waardoor je geen extra software hoeft te installeren.

Snel en gratis de bestandsgrootte van een PDF verkleinen op Mac: Effectieve reductie van afbeeldingen

Wanneer je regelmatig met PDF-bestanden werkt, ben je waarschijnlijk bekend met het probleem van grote bestandsgroottes. Gelukkig is er een eenvoudige en gratis manier waarmee je de grootte van je PDF kunt verkleinen op een Mac, en dat is door de afbeeldingen in het bestand effectief te comprimeren. Door dit te doen, kun je aanzienlijke ruimte besparen zonder concessies aan de kwaliteit van de afbeeldingen te doen.

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je afbeeldingen in een PDF-bestand kunt comprimeren. Een populaire optie is Adobe Acrobat Pro, maar deze software kan prijzig zijn. Wanneer je naar een gratis alternatief zoekt, kun je online compressietools zoals Smallpdf of ilovepdf.com gebruiken. Deze compressietools zijn bij de aanbieders in de categorie online tools beschikbaar. Bij deze platforms kun je PDF bestanden uploaden en de afbeeldingen automatisch comprimeren zonder dat je daar extra software voor hoeft te installeren.

Om de grootte van je PDF-bestanden effectief te kunnen verminderen, kun je tijdens het exporteren of opslaan als PDF specifieke instellingen gebruiken. Bijvoorbeeld, als je foto’s aan een Word-document hebt toegevoegd voordat je het naar een PDF-bestand converteert, kun je deze foto’s als JPEG-bestanden in plaats van PNG opslaan. JPEG-compressie kan de bestandsgrootte zonder merkbare verlies van kwaliteit aanzienlijk verminderen.

Hoe kun je snel en gratis de bestandsgrootte van je PDF verkleinen op de Mac.

Wanneer je naar een snelle en gratis manier zoekt waarmee je de bestandsgrootte van je PDF kunt verminderen, zijn er enkele stappen die je hiervoor kunt volgen: 

 1. Zoek online naar een betrouwbare compressietool voor PDF-bestanden, zoals Smallpdf of ilovepdf.com.
 2. Upload het PDF-bestand dat je wilt comprimeren naar de compressietool.
 3. Wacht totdat het bestand is geüpload en verwerkt.
 4. Kies de gewenste compressie-instellingen, zoals het verlagen van de resolutie van de afbeeldingen of een JPEG-filter toepassen.
 5. Start het comprimeringsproces en wacht totdat het voltooid is.
 6. Download het gecomprimeerde PDF-bestand naar je Mac.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk de bestandsgrootte van je PDF verminderen zonder dat je daarvoor extra software hoeft te installeren.

Gebruikersgegevens negeren bij het verkleinen van een PDF op een Mac

Wil je een PDF-bestand verkleinen op je Mac, maar wil je niet dat je persoonlijke gegevens voor anderen zichtbaar zijn? Geen zorgen, er zijn manieren waarmee je gebruikersinformatie bij het comprimeren van een PDF kunt minimaliseren. Hieronder staan enkele handige tips:

Gebruikersgegevens negeren bij het verkleinen van een PDF op een Mac
 1. Verwijder metadata: Metadata bevat informatie zoals de auteur, de datum waarop het bestand is gemaakt en eventuele opmerkingen. Door deze gegevens te verwijderen, kun je voorkomen dat anderen toegang tot jouw persoonlijke informatie krijgen. Dit kan eenvoudig met behulp van verschillende tools of software die voor Mac-gebruikers beschikbaar zijn worden gedaan.
 2. Anonimiseer tekstlagen: Sommige PDF-bestanden bevatten tekstlagen waarin inhoud kan worden bewerkt of gekopieerd. Als je deze lagen wilt anonimiseren, kun je ervoor kiezen om ze te converteren naar afbeeldingen of om ze volledig te verwijderen. Op deze manier wordt jouw tekst beschermd tegen ongewenste wijzigingen of kopiëren.
 3. Versleutel het bestand: Een andere manier om gebruikersinformatie te beschermen, is door het PDF-bestand te versleutelen met een wachtwoord. Hierdoor wordt het bestand beveiligd en kunnen alleen mensen met het juiste wachtwoord toegang krijgen tot de inhoud. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest om maximale beveiliging te garanderen.

Documentoverhead voor Windowsgebruikers verminderen

Hoewel dit artikel zich op het verkleinen van PDF-bestanden op een Mac richt, willen we ook Windowsgebruikers enkele tips geven om documentoverhead te verminderen. Documentoverhead verwijst naar de extra informatie zoals lettertypen, afbeeldingen en andere elementen die de bestandsgrootte vergroten die aan een bestand wordt toegevoegd. Hieronder staan enkele suggesties:

 1. Comprimeer afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen aanzienlijk aan de bestandsgrootte van een PDF bijdragen . Door afbeeldingen te comprimeren, kun je de bestandsgrootte zonder al te veel kwaliteitsverlies verkleinen. Voor Windowsgebruikers zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je afbeeldingen voor web- of schermweergave kunt optimaliseren.
 2. Minimaliseer lettertypen: Wanneer je meerdere lettertypen in een PDF gebruikt kan dat tot een grotere bestandsgrootte leiden.

Gebruik Adobe Acrobat om PDF’s te comprimeren op pc’s

Wanneer je naar een manier zoekt om pdf-bestanden te verkleinen op je pc, dan is Adobe Acrobat voor jou de perfecte tool. Met de krachtige functies en mogelijkheden van Adobe Acrobat DC kun je pdf-bestanden eenvoudig en efficiënt comprimeren. Hieronder zullen we je laten zien hoe je deze software kunt gebruiken om de grootte van je pdf’s te verminderen.

Adobe Acrobat gebruiken om pdf-bestanden op een pc te comprimeren

Met Adobe Acrobat kun je grote pdf-bestanden gemakkelijk zonder kwaliteitsverlies verkleinen. Hieronder staan enkele stappen die je kunt volgen voor het maken van een pdf.

 1. Open het pdf-bestand dat je wilt comprimeren in Adobe Acrobat.
 2. Ga naar het menu “Bestand” en selecteer “Opslaan als andere” en vervolgens “Gecomprimeerd bestand”.
 3. Kies een locatie waar je het gecomprimeerde bestand wilt opslaan en klik op “Opslaan”.
 4. Wacht terwijl Adobe Acrobat het bestand comprimeert.
 5. Zodra het proces is voltooid, heb je een gecomprimeerde versie van het oorspronkelijke pdf-bestand.

Is jouw PDF bestand te groot om te mailen?

Adobe Compress PDF als compressie tool gebruiken

Door het PDF bestand op je Mac te verkleinen kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De functies en mogelijkheden van Adobe Acrobat voor het verkleinen van pdf’s

Adobe Acrobat biedt verschillende handige functies voor het verkleinen van pdf-bestanden. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken die je kunt benutten:

 • Compressieniveaus: Je kunt afhankelijk van je behoeften uit verschillende compressieniveaus kiezen. Hoe hoger het compressieniveau van de pdf, hoe kleiner het bestand wordt, maar ook hoe meer kwaliteitsverlies er op kan treden.
 • Aangepaste instellingen: Met Adobe Acrobat kun je de compressie-instellingen aanpassen om de perfecte balans tussen bestandsgrootte en kwaliteit te vinden. Zo kun je bepaalde elementen zoals afbeeldingen of lettertypen van compressie uitsluiten.
 • Batchcompressie: Wanneer je meerdere pdf-bestanden wilt verkleinen, kun je met Adobe Acrobat eenvoudig een batchcompressie uitvoeren. Dit bespaart tijd en moeite.

Krijg inzicht in de stappen die nodig zijn om pdf’s met behulp van Adobe Acrobat effectief te comprimeren

Om pdf-bestanden met Adobe Acrobat effectief te comprimeren, volg je deze stappen:

 1. Open Adobe Acrobat op je pc.
 2. Klik op “Bestand” en selecteer “Openen” om het pdf-bestand te openen dat je wilt comprimeren.
 3. Ga naar “Bestand” en selecteer “Opslaan als andere”.
 4. Kies “Gecomprimeerd bestand” uit het dropdown-menu.

Verklein en optimaliseer PDF-bestanden op Mac: PDF als geoptimaliseerd bestand opslaan

PDF-bestanden kunnen soms behoorlijk groot zijn, waardoor zo moeilijk kunnen worden opgeslagen of gedeeld. Gelukkig is er een eenvoudige manier waarmee je een PDF kunt verkleinen en optimaliseren op een Mac. Door ze als geoptimaliseerde bestanden op te slaan, kun je de bestandsgrootte zonder kwaliteitsverlies aanzienlijk verminderen. Hieronder vertellen we hoe je dit kunt doen en ontdek je welke instellingen je voor het beste resultaat aan kunt passen.

PDF verkleinen op Mac zodat je de bestanden sneller kunt verzenden

Bestanden geoptimaliseerd opslaan

Om PDF-bestanden te verkleinen en optimaliseren op een Mac, kun je de ingebouwde functionaliteit van het Quartz-filter in de Voorvertoning-applicatie gebruiken. Volg hiervoor de onderstaande eenvoudige stappen:

 1. Open het PDF-bestand dat je met behulp van de Voorvertoning-applicatie wilt verkleinen.
 2. Klik in de menubalk op ‘Bestand’ en selecteer ‘Bewaar’.
 3. Geef het bestand een nieuwe naam en kies een locatie waar je het wilt bewaren. Zorg ervoor dat je de juiste bestandsnaam en locatie selecteert om het op te slaan.
 4. Klik nu naast ‘Quartz-filter’ op het vervolgkeuzemenu en selecteer ‘Reduce file size’ (Bestandsgrootte verkleinen) om de pdf te verkleinen op de Mac.
 5. Druk vervolgens op ‘Bewaar’.

Door deze stappen te volgen, wordt het PDF-bestand automatisch geoptimaliseerd en wordt de bestandsgrootte aanzienlijk verminderd.

Instellingen aanpassen

Wanneer je meer controle over de bestandsgrootte en de kwaliteit wilt hebben, kun je de instellingen aanpassen voordat je het PDF-bestand opslaat. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open het PDF-bestand in de Voorvertoning-applicatie.
 2. Druk op ‘Bestand’ in de menubalk en selecteer ‘Bewaar als’.
 3. Geef het bestand een nieuwe naam en kies een locatie waar je het wilt bewaren.
 4. Druk nu naast ‘Quartz-filter op ‘Optimaliseer’ ‘. Hiermee open je het dialoogvenster met instellingen voor optimalisatie.
 5. In dit dialoogvenster kun je verschillende opties aanpassen waardoor je de bestandsgrootte kunt verkleinen. Zo kun je afbeeldingen comprimeren, lettertypen verwijderen of de resolutie verlagen.
 6. Experimenteer met verschillende instellingen totdat je tevreden bent met het resultaat.
 7. Druk ten slotte op ‘Bewaar’.

Door deze stappen te volgen, kun je de bestandsomvang verder verkleinen en aanpassingen naar jouw wensen maken.

Conclusie: PDF verkleinen op Mac – Een overzicht

Gefeliciteerd! Je hebt nu een overzicht van verschillende methoden waarmee je een PDF kunt verkleinen op de Mac. Of je nu snel en gratis met behulp van afbeeldingsreductie wilt verkleinen, of als je meer geavanceerde opties zoals het negeren van gebruikersgegevens en documentoverhead nodig hebt, er is altijd een methode die bij jouw behoeften past. Vergeet niet dat Adobe Acrobat ook een handige tool is voor het comprimeren van PDF’s op pc‘s.

PDF verkleinen op Mac en vervolgens via de mail met anderen delen

Nu je weet hoe je PDF-bestanden kunt verkleinen op je Mac, kun je moeiteloos ruimte besparen en bestanden gemakkelijker via e-mail of andere kanalen delen. Probeer de verschillende methoden uit en kijk welke voor jou het beste werkt. Blijf met compacte PDF’s efficiënt werken!

Veel gestelde vragen :

Hoeveel ruimte kan ik besparen door mijn PDF-bestanden te verkleinen?

De totale opslagruimte die je kunt besparen kan afhankelijk van de inhoud van het PDF-bestand varieren. In sommige gevallen kan de bestandsgrootte met meer dan 50% worden verminderd, waardoor aanzienlijke ruimte kan worden bespaard.

Zal het verkleinen van mijn PDF-bestanden de kwaliteit beïnvloeden?

Bij het verkleinen van PDF-bestanden worden meestal compressietechnieken gebruikt die de bestandsgrootte zonder merkbare kwaliteitsverlies verminderen. Het is echter altijd raadzaam om een voorbeeld van het verkleinde bestand te bekijken om er zeker van te zijn dat de kwaliteit voor jouw behoeften acceptabel is.

Kan ik mijn PDF-bestanden naar de oorspronkelijke grootte terugzetten ?

Nadat je een PDF-bestand hebt verkleind, kun je het bestand niet gemakkelijk naar de oorspronkelijke grootte terugzetten. Het is daarom belangrijk dat je een kopie van het originele bestand bewaard voordat je het bestand gaat verkleinen.

Zijn er andere voordelen bij het verkleinen van PDF-bestanden?

Naast ruimtebesparing kunnen verkleinde PDF-bestanden ook sneller worden geüpload of gedownload, wat handig kan zijn als je het bestand via het internet wilt delen. Bovendien kunnen ze gemakkelijker op je apparaat worden opgeslagen en georganiseerd.

Welke methode moet ik kiezen als ik geen Adobe Acrobat heb?

Als je geen toegang tot Adobe Acrobat hebt, kun je gratis online tools of software gebruiken die speciaal voor het verkleinen van PDF-bestanden op Mac zijn ontworpen. Er zijn verschillende betrouwbare opties beschikbaar die zonder extra kosten vergelijkbare resultaten bieden.

Is jouw PDF bestand te groot om te mailen?

Adobe Compress PDF als compressie tool gebruiken

Door het PDF bestand op je Mac te verkleinen kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg