Ben jij benieuwd hoe je Philips HUE kunt installeren?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe producten bijgekomen en zijn de bestaande producten veranderd.

Door deze veranderingen zijn er steeds meer producten met het internet verbonden. Hierdoor zijn er steeds meer apparaten die op het slimme huis kunnen worden aangesloten. Om producten op het slimme huis aan te sluiten heeft Philips de Philips Hue smarthome ontwikkeld. In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van het slimme huis en wat je met Philips HUE kunt doen. 

Hoe kun je de Philips Hue gebruiken?

Voordat er met de smarthome software van het Philips Hue systeem kan worden gewerkt moet het systeem worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie van dit smarthome systeem moet er een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit enkele eenvoudige stappen waaronder:

Nadat het Philps Hue systeem is geïnstalleerd kunnen apparaten direct met de Smarthome worden gekoppeld.

Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten die aan het Smarthome systeem kunnen worden gekoppeld.

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Hieronder staat een handleiding waarin beschreven staat hoe je Philips Hue met een bridge kunt installeren. Voor dit systeem is de bridge niet noodzakelijk. Op dit systeem kunnen apparaten namelijk ook met behulp van bluetooth worden verbonden. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Philips HUE lampen?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kunnen steeds meer apparaten met het internet worden verbonden.

Er zijn tegenwoordig zelfs lampen die met het internet kunnen worden verbonden. Voordat een lamp via het internet kan worden bediend moet de lamp met het internet worden verbonden.

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Philips heeft een slim systeem voor lampen ontwikkeld. Dit systeem wordt ook wel Philips HUE genoemd. Deze lampen werken samen met de Philip HUE hub waardoor ze met het internet en met elkaar kunnen worden verbonden. Met behulp van Philips HUE kunnen lampen zelfs op afstand worden ingesteld en bediend.

Wat heb je nodig voor de installatie van Philips HUE

Voordat het Philips HUE systeem kan worden geïnstalleerd zijn enkele dingen nodig. Zo moet je in het bezit zijn van onder andere: 

  • Een Philips Hue bridge
  • De Philips Hue lampen (lichtbronnen)
  • Een Smartphone of tablet waarop de Philips Hue app kan worden geïnstalleerd
  • Router/switch* die over een poort voor een bekabelde internet verbinding beschikt
  • Een goede en stabiele draadloze (WiFI) verbinding)

Wanneer er een draadloze internetverbinding in huis aanwezig is, dan heb je automatisch ook een router tot de beschikking. Dit kastje wordt vaak door de internet provider geleverd. Vanaf dit kastje wordt het huis van een internetverbinding voorzien. 

Installeren van de hue lampen

Voordat de oude lampen door Philips Hue lampen kunnen worden verwisseld moet de stroom van de oude lampen worden uitgeschakeld. Om de stroom uit te schakelen kan de stekker uit het stopcontact worden gehaald of de voeding met behulp van de schakelaar van de lamp uitschakelen. Wanneer de stroom is uitgeschakeld kan de lamp worden verwijderd. Nadat de lamp is verwijderd kan deze door de nieuwe Smart Hue lamp worden vervangen.

Nadat de de lamp is vervangen de voeding weer worden ingeschakeld.

Bij de installatie van meerdere lampen moet er worden gewacht totdat alle lampen zijn geplaatst voordat er naar de volgende stap van de installatie kan worden overgegaan. Voor het koppelen van meerdere apparaten zijn twee keuzes.

Zo kunnen er tijdens de installatie direct meerdere apparaten met het systeem worden verbonden. Maar ook op een later tijdstip kunnen apparaten met het Philips Hue systeem worden verbonden.

De Philips Hue installeren

Philips Hue bridge installeren

Om met het Philips Hue systeem te kunnen werken moeten de apparaten met elkaar worden verbonden. Voor de verbinding tussen de verschillende apparaten maakt dit systeem gebruik van de Philips Hue bridge.

Met dit apparaat worden alle lampen en accessoires op het smarthome systeem van Philips aangesloten. 

Vanaf de 2de versie van de Hue bridge kan dit systeem ook met andere smarthome systemen worden gekoppeld.

Bij deze smarthome systemen kun je denken aan onder andere:  Alexa, Apple Homekit of Google Assistent. 

Philips Hue installeren

Om met het smarthome systeem van Philips te kunnen werken is de Hue Bridge erg belangrijk. Hierdoor kan dit systeem niet werken zonder dat de apparaten op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Voor de optimale werking moet de Hue bridge in de buurt van de router worden geïnstalleerd.

Tijdens de installatie moet de adapter behorende bij de bridge met het stroomnet worden verbonden en moet de bridge met een bekabelde verbinding met de router worden verbonden. Voor de bekabelde verbinding tussen de router en de bridge moet er een UTP-kabel op de LAN poort van de bridge worden aangesloten.

De ander kant van deze kabel moet vervolgens in een lege LAN poort van de router of switch worden aangesloten. Nadat de bridge op de juiste manier is aangesloten gaan er 3 LED lampjes op de bridge blauw branden. Wanneer een van de LEDS na de installatie niet continue blauw kleurt, dan is dat een teken dat de installatie niet op de juiste manier is afgerond. Om het systeem werkend te kunnen krijgen moet de gehele installatie opnieuw worden uitgevoerd. 

De APP voor Philips HUE installeren

Om het Philips Hue systeem te kunnen bedienen moet er een app op de mobiele telefoon of tablet worden geïnstalleerd. Deze app kan bij een Android apparaat vanuit de Google Play Store worden geïnstalleerd. Bij een apparaat dat van Apple is en met het besturingssysteem iOS werkt moet deze app vanuit de Apple App store worden geïnstalleerd.  

Nadat de app op de mobiele telefoon of tablet is geïnstalleerd moet deze worden geopend. Als de app is geopend komen er enkele instructies op het scherm tevoorschijn. Om de Philips Hue te kunnen configureren wordt er gevraagd om op de ronde button van de bridge te drukken. 

Doordat deze knop in moet worden gedrukt is het handig als je tijdens de installatie in de buurt van de bridge blijft. Als de bridge niet in het netwerk kan worden gevonden heeft dat vaak met de internetverbinding te maken. Om dit probleem te voorkomen moet de smartphone of de tablet met dezelfde internetverbinding worden verbonden als de internetverbinding waarmee de bridge verbonden is.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Philips HUE lampen?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kunnen steeds meer apparaten met het internet worden verbonden.

Er zijn tegenwoordig zelfs lampen die met het internet kunnen worden verbonden. Voordat een lamp via het internet kan worden bediend moet de lamp met het internet worden verbonden.

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Philips heeft een slim systeem voor lampen ontwikkeld. Dit systeem wordt ook wel Philips HUE genoemd. Deze lampen werken samen met de Philip HUE hub waardoor ze met het internet en met elkaar kunnen worden verbonden. Met behulp van Philips HUE kunnen lampen zelfs op afstand worden ingesteld en bediend.

Bepaal je persoonlijke sfeer

Wanneer de volledige installatie van de Philips Hue is voltooid kan de verlichting binnen de app worden ingesteld. De app is het controlepaneel van de slimme verlichting. Hiermee kan een naam aan de lampen worden gegeven en vervolgens de lampen in groepen, kamers en scenes verdelen. 

Door met de Philips Hue aan de slag te gaan zul je merken hoe makkelijk is om deze instellingen te wijzigen en welke mogelijkheden er binnen deze app zijn.

Nadat de volledige installatie is voltooid en iedere lamp en alle accessoires op de juiste manier zijn geïnstalleerd kunnen scenes per kamer en zone worden gecreërd. 

Sfeer creëren met de Philips Hue

Door een sfeer voor verschillende gelegenheden in te stellen kunnen de lampen gemakkelijk worden bediend. Bijvoorbeeld door de lampen volledig te laten branden als je wilt gaan lezen of juist dimmen als er naar een film / serie of game wordt gekeken.  

Starten met Philips Hue

Wanneer je voor het allereerst met Philips Hue wilt gaan werken kan er het beste een starters pakket worden gekocht. In dit starterspakket zitten alle accessoires die voor de installatie van het systeem benodigd zijn.

Voor dit systeem zijn verschillende starterspakketten beschikbaar. Bij de aanschaf van een starterspakket kan er uit verschillende versies worden gekozen. Zo zijn er starterspakketten met alleen witte of gekleurde lampen.

Naast de verschillende kleuren zijn er ook verschillende types verkrijgbaar. Het type lamp dat kan worden gebruikt is afhankelijk van de fitting waarin de lampen worden geplaatst. Ondanks dat er starterspakketten zijn waarin alle benodigdheden zitten ben je niet verplicht om een starterspakket te kopen. Het is namelijk ook mogelijk om losse lampen met een losse Hue bridge te kopen. 

Daarnaast is de bridge niet direct nodig. De lampen kunnen namelijk ook met behulp van een dimmer switch worden bediend. Naast het Philips systeem zijn er ook andere bluetooth lampen verkrijgbaar. Voor de bediening van deze lampen is alleen een app en een bluetooth verbinding nodig.

Het netwerk beveiligen tegen de gevaren van het internet

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn er veel nieuwe producten en toepassingen bijgekomen. Enkele toepassingen waarvoor het internet tegenwoordig kan worden gebruikt zijn:

  • Zoeken naar informatie
  • Bekijken van een video
  • Delen van bestanden zoals documenten,, foto’s video’s
  • Communicatie met anderen

Doordat het internet voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt worden er al snel belangrijke en persoonlijke gegevens gedeeld. Natuurlijk wil je niet dat deze belangrijke gegevens in de verkeerde handen terecht komen.

Om deze belangrijke gegevens te kunnen beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. Door een goede virusscanner op de computer te installeren wordt er een melding gegeven wanneer er een kwaadaardige website wordt bezocht.

Door een goede virusscanner op de computer te installeren wordt de kans dat er een virus op de computer beland een stuk kleiner. Mocht er onverhoopt toch een virus op de computer zijn beland, dan kan deze automatisch door de virusscanner worden verwijderd. Hierdoor worden de gevaren van het internet beperkt. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Philips HUE lampen?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kunnen steeds meer apparaten met het internet worden verbonden.

Er zijn tegenwoordig zelfs lampen die met het internet kunnen worden verbonden. Voordat een lamp via het internet kan worden bediend moet de lamp met het internet worden verbonden.

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Philips heeft een slim systeem voor lampen ontwikkeld. Dit systeem wordt ook wel Philips HUE genoemd. Deze lampen werken samen met de Philip HUE hub waardoor ze met het internet en met elkaar kunnen worden verbonden. Met behulp van Philips HUE kunnen lampen zelfs op afstand worden ingesteld en bediend.

Geef een reactie