Reservekopie iPhone op pc maken: Zo doe je dat!

Wil jij je waardevolle gegevens veilig bewaren? Maak een reservekopie van je iPhone op je pc. Het is eenvoudiger dan je denkt! Vergeet de cloud – met een snelle USB-verbinding en een paar simpele drukken, heb jij de volledige controle over je back-ups.

Maar wacht even, waarom zou je op externe servers die kwetsbaar zijn voor hacks en storingen vertrouwen? Met een lokale reservekopie op je pc heb je zonder dat je afhankelijk van internetverbindingen of derden hoeft te zijn altijd de toegang tot al je belangrijke informatie. Neem het heft in eigen handen en bescherm je gegevens zoals jij dat wilt.

Belang van reservekopieën voor iPhone en iPad

Voorkom gegevensverlies

Het is van uiterst belang om regelmatig een reservekopie van je iPhone of iPad op je pc te maken. Hierdoor zorg je ervoor dat al je waardevolle gegevens en herinneringen veilig worden opgeslagen. Denk bij het maken van een back-up aan kostbare foto’s van speciale momenten, belangrijke contacten die je niet wilt verliezen, of cruciale documenten voor werk of persoonlijk gebruik. Door regelmatig back-ups te maken kun je deze informatie tegen onverwachte gebeurtenissen zoals schade aan het apparaat of gegevensverlies beschermen.

Gelukkig is het proces van het maken van een reservekopie van je iPhone naar je pc met behulp van iTunes zeer eenvoudig en, zelfs als je niet technisch onderlegd bent voor iedereen toegankelijk. Met slechts enkele drukken kun je een volledige back-up van je apparaat, inclusief alle apps en de daarbij behorende gegevens, instellingen en media maken. Deze back-up wordt veilig op je computer bewaard, waardoor je altijd snel de toegang tot de meest recente versie van al je gegevens hebt.

Reservekopie iPhone op pc maken en gegevensverlies voorkomen

Het regelmatig maken van back-ups biedt niet alleen gemoedsrust als je met je apparaat tegen technische problemen aanloopt, maar bereidt je ook voor op mogelijke upgrades of het vervangen van je apparaat. Als je naar een nieuw apparaat overstapt, verloopt het overzetten van gegevens met een recente back-up bij de hand veel soepeler en sneller.

Wil jij je bestanden op je iPhone gemakkelijk kunnen herstellen?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Door een reservekopie van je iPhone te maken kun jij je apparaat indien nodig gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: een verkleinde kans op gegevensverlies
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Belangrijke bestanden beschermen

Door regelmatig een reservekopie van je iPhone op de pc te maken, bescherm je niet alleen de basisbestanden op je iPhone of iPad, maar ook andere cruciale informatie die vaak over het hoofd wordt gezien. Denk hierbij aan notities, instellingen en zelfs de voortgang van je gamesessie in apps – als er ooit iets met je apparaat gebeurt kunnen al deze gegevens gemakkelijk worden hersteld.

Om nog meer gemoedsrust te hebben, kan het handig zijn om meerdere kopietjes en een back-up op verschillende locaties bij te houden: één op je pc thuis en misschien nog één in de cloud via diensten zoals iCloud of Google Drive. Op deze manier ben jij altijd goed voorbereid mocht er onverhoopt iets met je geliefde iPhone of iPad gebeuren.

Methoden voor het maken van een reservekopie op pc

iTunes gebruiken

Met iTunes kun je gemakkelijk een reservekopie van je iPhone of iPad op je pc maken. Sluit je apparaat op de computer aan, open iTunes en selecteer je toestel. Kies vervolgens ‘Maak reservekopie’ om al je gegevens veilig te stellen.

 • iTunes gebruiken heeft voordelen zoals:
  • Gratis software
  • Volledige controle over de back-up

Via iCloud draadloos een reservekopie maken

iCloud biedt een handige manier om een reservekopie van je iPhone of iPad te maken. Hiermee kun je draadloos een iCloud back-up van je iPhone of iPad op je pc te maken. Voordat je een reservekopie via iCloud kunt maken is het belangrijk dat je via de instellingen van je apparaat iCloud-back-ups hebt ingeschakeld en dat jij je Apple apparaat regelmatig met een wifi verbinding verbind, zodat je automatisch back-ups kunt maken.

 • Deze methode biedt voordelen zoals:
  • Gemakkelijke toegang tot je gegevens
  • Automatische back-ups zonder kabels

Handige softwaretools ontdekken

Naast iTunes en iCloud zijn er verschillende softwaretools beschikbaar waarmee je snel en gemakkelijk een reservekopie van je iPhone op je pc kunt maken. Programma’s zoals iMazing, Dr.Fone en AnyTrans bieden gebruikersvriendelijke interfaces en extra functies voor het beheren van gegevens back-ups.

 • Enkele voordelen van deze tools zijn:
  • Snelle back-upprocessen
  • Meer opties voor het beheren van je gegevens

Een back-up van je iPhone naar een externe harde schijf maken

Veiligheid en betrouwbaarheid

Om al je belangrijke gegevens veilig te houden is het van cruciaal belang om een back-up van je iPhone op een externe harde schijf te maken. Stel je voor dat je computer crasht en al je waardevolle foto’s, contacten en documenten verdwijnen. Door regelmatig een reservekopie op een externe harde schijf te maken, kun je dit scenario voorkomen en heb je altijd de toegang tot al je informatie.

Reservekopie iPhone op pc maken en bestanden op de harde schijf opslaan

Het verplaatsen van een reservekopie van je iPhone naar een externe harde schijf is een eenvoudig proces dat snel kan worden afgerond. Aangezien al je gegevens, zelfs als er iets met je computer gebeurt, veilig op de externe schijf worden bewaard zorgt deze reservekopie voor gemoedsrust. Dit beschermt niet alleen tegen technische problemen zoals hardware storingen of softwarefouten, maar ook tegen onverwachte gebeurtenissen zoals diefstal of het verlies van je apparaat.

 • Door regelmatig back-ups te maken kun je gegevensverlies voorkomen 
 • Zelfs na problemen met je computer heb je de toegang tot al je informatie, 

Eenvoudige overdracht

Met slechts een paar drukken kun je de back-upbestanden van je iPhone gemakkelijk naar de externe harde schijf overzetten. Dit betekent dat alle foto’s, video’s, berichten en andere belangrijke data veilig buiten het interne geheugen van je apparaat worden bewaard. Op deze manier maak je ruimte op je telefoon vrij terwijl alles netjes op de externe harde schijf wordt bewaard.

Deze methode is niet alleen handig om persoonlijke herinneringen zoals vakantiefoto’s of speciale berichten te beschermen; het helpt ook bij het behouden van essentiële werk gerelateerde documenten of zakelijke contacten die in professionele situaties cruciaal kunnen zijn.

 • Maak ruimte op je telefoon vrij
 • Bescherm persoonlijke herinneringen en werk gerelateerde documenten

Reservekopieën voor verschillende apparaten gebruiken

Manieren om een reservekopie van je iPhone op je pc te maken

Als je waarde aan de gegevens op je iPhone hecht, is het belangrijk dat je regelmatig back-ups naar je pc maken. Een van de meest betrouwbare methoden om dit te doen, is door iTunes te gebruiken. Wanneer jij je iPhone met de computer verbindt en iTunes opent, kun je eenvoudig een reservekopie maken door simpelweg op ‘Maak reservekopie’ te drukken. Op deze manier worden al je belangrijke gegevens, zoals foto’s, contacten en instellingen, veilig op de harde schijf van je pc opgeslagen.

Naast iTunes biedt iCloud een handige optie om reservekopieën van je iPhone te maken. Door de ‘Instellingen’ op je toestel te openen en vervolgens naar ‘iCloud’ en ‘Reservekopie’ te navigeren, kun je handmatige of automatische back-ups instellen. Het voordeel van iCloud is dat jij back-ups zonder dat jij je apparaat fysiek met de computer hoeft te verbinden draadloos kunt maken. Vooral voor mensen die vaak onderweg zijn en niet altijd de toegang tot hun pc hebben zorgt dit voor extra gemak en flexibiliteit, .

Het is belangrijk om te onthouden dat het regelmatig maken van back-ups van je iPhone niet alleen in het geval van verlies of diefstal van het toestel, maar ook bij het upgraden naar een nieuwe iPhone of bij het herstellen van fabrieksinstellingen handig is. Door een goede back-uproutine te hanteren, kun jij je waardevolle gegevens altijd veilig en toegankelijk houden.

Informatie in een reservekopie bewerken

Wanneer je een reservekopie van je iPhone op de computer maakt, kun je specifieke informatie bewerken door simpelweg het juiste venster te selecteren en aanpassingen aan te brengen. Bijvoorbeeld, als er bepaalde contacten zijn die niet gesynchroniseerd hoeven te worden of apps die uit de back-up verwijderd moeten worden, kun jij deze wijzigingen voordat jij de kopie maakt direct in iTunes of iCloud aanbrengen.

Een ander voordeel van het bewerken van informatie in een reservekopie is dat jij ruimte kunt besparen door alleen essentiële gegevens op te slaan. Dit kan handig zijn als je apparaat beperkte capaciteit heeft of als jij alleen belangrijke bestanden wilt behouden.

Whatsapp-geschiedenis overzetten

Maak reservekopie van iPhone

Om je Whatsapp-geschiedenis veilig te kunnen bewaren, is het belangrijk dat je regelmatig een reservekopie van je iPhone maakt. Door dit te doen worden al je chatgesprekken en media-inhoud opgeslagen en kunnen deze gegevens gemakkelijk worden hersteld.

Een voordeel van het maken van een reservekopie is dat als er iets, zoals verlies of diefstal met je telefoon gebeurt, je nog steeds de toegang tot al je belangrijke Whatsapp-gegevens hebt. Het proces is eenvoudig en kan, afhankelijk van je voorkeur via iCloud of iTunes worden uitgevoerd.

 • Voordelen:
  • Veilige opslag van chatgesprekken en media-inhoud
  • Bij verlies of diefstal van je apparaat behoud je de toegang tot je gegevens 

Gegevens met iCloud naar een nieuw apparaat overzetten

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht en de Whatsapp-geschiedenis over wilt zetten, kun je iCloud gebruiken. Nadat de reservekopie op iCloud is gemaakt, kun je deze door met hetzelfde Apple ID in te loggen eenvoudig op het nieuwe apparaat herstellen.

Reservekopie iPhone op pc maken en bestanden later terugzetten

Dankzij iCloud back-ups kunnen de gegevens snel en efficiënt naar een nieuw apparaat worden overgezet. Zodra de back-up op het nieuwe apparaat is hersteld, heb jij direct de toegang tot al je oude chatberichten en bestanden.

 • Voordelen:
  • Gegevens kunnen eenvoudig naar een nieuw apparaat worden overgezet
  • Snelle toegang tot oude chatberichten

Wil jij je bestanden op je iPhone gemakkelijk kunnen herstellen?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Door een reservekopie van je iPhone te maken kun jij je apparaat indien nodig gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: een verkleinde kans op gegevensverlies
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Je iPhone voor verkoop voorbereiden

Een reservekopie van je iPhone op de pc maken

Als trotse eigenaar van een iPhone begrijp je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om, vooral als je van plan bent om je toestel te verkopen een reservekopie van je gegevens te maken. Het is niet alleen een eenvoudige taak, maar ook een cruciale stap om al je waardevolle informatie veilig en beschermd te houden. Door regelmatig back-ups te maken kun je het risico op het verliezen van belangrijke foto’s, contacten of berichten tot een minimum beperken.

Stel je eens voor dat jij je iPhone kwijtraakt of dat deze gestolen wordt. Zonder een recente reservekopie loop je het risico dat jij al die kostbare gegevens voorgoed kwijtraakt. Door proactief te zijn en regelmatig back-ups te maken, minimaliseer je niet alleen het risico dat je gegevens verloren gaan, maar zorg je er ook voor dat je continuïteit in al je belangrijke gegevens behoudt.

Het maken van een reservekopie is niet alleen een veiligheidsmaatregel, maar ook een manier om gemoedsrust te creëren. Door tijd in het beschermen van je gegevens te investeren, investeer je in de toekomst van je digitale leven. Dus, waar wacht je nog op? Neem vandaag nog de tijd om een reservekopie van je iPhone op je pc te maken en geniet van de geruststelling dat al je waardevolle informatie veilig is opgeslagen en tegen onvoorziene omstandigheden is beschermd.

Je iPhone met de pc verbinden

Wanneer je een reservekopie van je iPhone op je pc wilt maken is het belangrijk dat je tussen beide apparaten een stabiele verbinding tot stand brengt . Dit doe je door je iPhone met behulp van een USB-kabel op je computer aan te sluiten. Zodra de verbinding is gemaakt, kun je , afhankelijk van het besturingssysteem waarop je computer draait iTunes of Apple Finder gebruiken.

Om de reservekopie succesvol te kunnen voltooien is het belangrijk dat de laatste update op de computer is geïnstalleerd en dat er voldoende vrije ruimte beschikbaar is. Door regelmatig updates uit te voeren en onnodige bestanden te verwijderen kun je de prestaties van je computer optimaliseren en eventuele problemen tijdens het backup proces voorkomen.

Zodra je iPhone is aangesloten, zal deze in iTunes of Finder verschijnen, waardoor je de naam van de reservekopie naar je persoonlijke voorkeur aan kunt passen. Door een herkenbare naam aan de reservekopie te geven, maak je het gemakkelijker om specifieke back-ups terug te vinden en te beheren.

De locatie van iPhone back-ups in Windows vinden

De locatie van iPhone back-ups

Om de locatie van je iPhone-back-ups op je pc te vinden, moet je een venster openen en naar de juiste map navigeren. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen: via iCloud, met Dropbox of gewoon op de computer zelf.

Als je op je pc een back-up van je iPhone wilt maken moet je het apparaat met behulp van een USB kabel op de computer aansluiten en “Maak reservekopie” selecteren. Door de reservekopie te maken blijven al je belangrijke gegevens voor het geval er iets met je telefoon gebeurt veilig bewaard.

Een back-up bewerken of maken

Met iCloud kun je informatie bewerken of een back-up maken. Om al je gegevens veilig in de cloud op te kunnen slaan kun je de opties in de instellingen van je iPhone gebruiken. Dit is handig als je bijvoorbeeld extra ruimte op je toestel nodig hebt.

 • Voordelen:
  • Eenvoudige manier om belangrijke informatie veilig te stellen.
  • Flexibiliteit in waar de back-up wordt opgeslagen en hoe vaak er back-ups worden gemaakt.
 • Nadelen:
  • Qua gratis beschikbare ruimte kun je bij cloudopslagdiensten zoals iCloud tegen mogelijke beperkingen aanlopen.

Reservekopieën in iCloud en op de pc beheren

Reservekopieën met iCloud maken

Je kunt iCloud gebruiken om reservekopieën van je iPhone te maken. Open hiervoor de ‘Instellingen’, druk op je naam en selecteer ‘iCloud’. Kies vervolgens voor ‘iCloud-reservekopie’ en schakel deze optie in. Nadat je deze functie hebt ingeschakeld worden er automatisch back-ups gemaakt.

Reservekopie iPhone op pc maken met iCloud

Met iCloud kan je reservekopieën eenvoudig via verschillende apparaten beheren. Als je een nieuwe iPhone hebt of gegevens moet herstellen, kan je de meest recente back-up vanuit iCloud downloaden.

 • Voordelen:
  • Automatische back-ups zonder kabels
  • Vanaf ieder apparaat de toegang tot je gegevens
 • Nadelen:
  • Beperkte gratis opslagruimte
  • Afhankelijk van een stabiele internetverbinding

Beheer reservekopieën op pc

Wanneer je handmatig reservekopieën op wilt slaan, is het van essentieel belang dat je back-ups van je iPhone op je pc bewaard. Op deze manier worden al je waardevolle gegevens veilig gesteld en tegen verlies of beschadiging beschermd. Door je iPhone eenvoudigweg op de computer aan te sluiten en iTunes te openen, krijg je de toegang tot een breed scala aan mogelijkheden om dit proces soepel en efficiënt uit te voeren.

Zodra jij je iPhone met de computer hebt verbonden en iTunes hebt geopend, kun je naar het pictogram van het apparaat navigeren en vervolgens naar het tabblad ‘Overzicht’ gaan. Binnen dit tabblad vind je de ‘Reservekopie’ sectie, waar je de keuze hebt om een eerdere reservekopie terug te zetten of om handmatig nieuwe back-ups te maken. Door nadat je het apparaat in iTunes hebt geselecteerd simpelweg op ‘Nu reservekopie maken’ te drukken, wordt er direct een nieuwe back-up van al je belangrijke gegevens gemaakt.

Het maken van reservekopieën op je pc heeft vele voordelen die aan een geordend en veilig digitaal bestaan bijdragen. Het geeft je de mogelijkheid om precies te kiezen welke gegevens je wilt bewaren en welke niet. Hierdoor behoud je de controle over je opslagruimte. Bovendien worden je belangrijke foto’s en documenten veilig op een betrouwbare locatie opgeslagen, waardoor je altijd gemakkelijk toegang tot deze waardevolle bestanden hebt.

Een reservekopie op je apparaat terugzetten

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop je een reservekopie van je iPhone of ander Apple apparaat terug kunt zetten. Je kunt met iCloud gemakkelijk een back-up maken en deze later weer terug te zetten. Een andere optie is door je apparaat met behulp van een USB kabel met je pc te verbinden en iTunes openen om de back-up te maken.

Wanneer je draadloos wilt synchroniseren en geen computer in de buurt hebt is het handig dat je de reservekopie via iCloud terug kunt zetten. Je kunt dit doen door naar ‘Instellingen’ > ‘[Je naam]’ > ‘iCloud’ > ‘iCloud-reservekopie’ te gaan en vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’ te drukken. Als je deze kopie later wilt herstellen, ga dan naar dezelfde instellingen, verwijder alle gegevens op je apparaat en kies voor de optie om de reservekopie terug te zetten.

Via iTunes op de pc

Als je liever een fysiek exemplaar van je reservekopie bewaart, kun je dit via iTunes op je pc doen. Sluit hiervoor je apparaat met behulp van een USB-kabel op de computer aan en open iTunes. Druk vervolgens op het pictogram van je apparaat in iTunes en selecteer ‘Herstel reservekopie’. Kies de gewenste datum van de kopie uit de lijst en wacht totdat het proces is voltooid.

 • Voordelen:
  • Je hebt fysiek de toegang tot al je gegevens.
  • Handig als er beperkte of geen internetverbinding beschikbaar is.
 • Nadelen:
  • Vereist dat je het apparaat fysiek met een computer verbind.
  • In vergelijking met draadloze methoden is deze functie minder flexibel.

Afsluitende gedachten

Je hebt nu geleerd hoe belangrijk het is om regelmatig reservekopieën van je iPhone en iPad te maken. Met de verschillende methoden die we hebben besproken, kun je back-ups  nu gemakkelijk op je pc of externe harde schijf maken. Vergeet niet om je Whatsapp-geschiedenis over te zetten en reservekopieën te beheren, zodat je, zelfs als jij je apparaat wilt verkopen of een nieuwe wilt kopen, altijd voorbereid zijn.

Reservekopie iPhone op pc maken

Blijf regelmatig back-ups maken en onthoud waar deze zijn opgeslagen. Als er iets met je apparaat gebeurt kan het een redder in nood zijn. Met je reservekopieën blijf je veilig en georganiseerd!

Veelgestelde vragen

Hoe belangrijk zijn reservekopieën voor mijn iPhone en iPad?

Om al je waardevolle gegevens in het geval van verlies of beschadiging van je apparaat veilig op te kunnen slaan, is het belangrijk dat je regelmatig een reservekopie van je apparaat maakt. Door een reservekopie van je apparaat te maken kom je zelfs als er iets met je apparaat gebeurt niet zonder de belangrijke gegevens te zitten. 

Op welke manier kan ik een reservekopie op mijn pc maken?

Je kunt een reservekopie van je iPhone op je pc maken door iTunes te gebruiken, via iCloud of met behulp van speciale software zoals iMazing. Kies de methode die het beste bij je behoeften past.

Hoe kan ik mijn WhatsApp-geschiedenis naar een nieuwe iPhone overzetten?

Om je WhatsApp-gesprekken naar een nieuwe iPhone over te zetten, moet je eerst in iCloud een reservekopie maken. Installeer WhatsApp vervolgens op je nieuwe apparaat en herstel de gespreksgeschiedenis tijdens het instellingsproces.

Waar vind ik de locatie van mijn iPhone-back-ups in Windows?

In Windows zijn de iPhone back-ups meestal op: C:\Gebruikers\JouwGebruikersnaam\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup te vinden. Hier staan alle back-upbestanden die door iTunes zijn gemaakt.

Wat moet ik doen voordat ik mijn iPhone verkoop om mijn gegevens veilig te houden?

Voordat jij je iPhone verkoopt, is het belangrijk dat je eerst een laatste back-up via iTunes of iCloud maakt. Vergeet niet om ‘Zoek mijn’ uit te schakelen en herstel het apparaat naar de fabrieksinstellingen om al je persoonlijke gegevens te verwijderen.

Wil jij je bestanden op je iPhone gemakkelijk kunnen herstellen?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Door een reservekopie van je iPhone te maken kun jij je apparaat indien nodig gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: een verkleinde kans op gegevensverlies
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg