SharePoint download – Ontdek de mogelijkheden van de nieuwste versie

Wat is SharePoint?

SharePoint, een software tool dat door Microsoft is ontwikkeld, is een platform dat teams bij samenwerking en documentbeheer ondersteunt waardoor ze efficiënter kunnen werken. Het biedt een centrale locatie binnen een organisatie waar gegevens kunnen worden gedeeld en opgeslagen. Met verschillende handige functies zoals versiebeheer, zoekmogelijkheden en workflows, kunnen gebruikers informatie en middelen op een georganiseerde manier beheren. Bovendien kan SharePoint voor uitgebreidere projectbeheerfunctionaliteiten en om het beheer van inhoud te verbeteren met Project Server en met content management systemen worden geïntegreerd. SharePoint kan eenvoudig en gebruiksvriendelijk worden geïnstalleerd.

Of je nu SharePoint on-premises, SharePoint Server of SharePoint Online gebruikt, deze app zorgt voor gestroomlijnde installatie, gegevens management, content management en intranetoplossingen. Door het creëren van team sites, webpagina’s en projectruimtes kun je gemakkelijk met collega’s samenwerken. Bovendien maakt de integratie met andere Microsoft-producten zoals Project Server en Office 365 het mogelijk om naadloos tussen verschillende tools te schakelen. Volg de eenvoudige instructies om deze app te installeren.

Met SharePoint kunnen teams hun werk beter structureren, communiceren en coördineren. Of je nu naar een specifieke URL op zoek bent of aan een project wilt samenwerken, SharePoint biedt de nodige functionaliteiten om deze installatie mogelijk te maken. Volg de instructies om SharePoint te installeren.

Microsoft SharePoint downloaden

Microsoft SharePoint is een softwareplatform dat voor het delen en het beheren van documenten, informatie en samenwerking binnen organisaties wordt gebruikt. Als je in het gebruik van SharePoint geïnteresseerd bent, kun je het eenvoudig via de officiële website van Microsoft installeren. Hier zijn enkele belangrijke punten die je over de installatie instructies en gegevens moet weten.

SharePoint download voor het opzetten van een intranet
 • Ga naar de officiële website van Microsoft om de SharePoint-installatie te starten. Klik op de downloadlink en volg de instructies om toegang tot de gegevens te krijgen.
 • Voor de installatie van SharePoint zijn er verschillende versies beschikbaar, waaronder SharePoint Online en SharePoint Server. Kies degene die het beste bij jouw behoeften past en klik op de installatieknop om de gegevens te verwerken. Met MultCloud kun je al je bestanden en gegevens eenvoudig beheren.
 • Houd er rekening mee dat er voor de volledige functionaliteit van SharePoint installatie een licentie vereist is. Zorg ervoor dat je over de juiste licentie beschikt voordat je met gegevens en project server aan de slag gaat.
 • Na het downloaden kun je SharePoint zowel lokaal op je eigen servers installeren als cloudgebaseerde services zoals SharePoint Online via de web installatie site van MultCloud gebruiken.

Met Microsoft SharePoint en Project Server kunnen diverse taken worden uitgevoerd, zoals het beheren van documentbibliotheken, het maken van workflows en het openen en bewerken van documenten. Het biedt ook mogelijkheden voor samenwerking tussen zowel interne als externe teamleden. Met MultCloud kun je bestanden eenvoudig tussen verschillende sites delen.

Kortom, als je naar een krachtige tool voor documentbeheer en samenwerking binnen jouw organisatie op zoek bent, is Microsoft SharePoint, in combinatie met Project Server en Multcloud, een uitstekende keuze. Download de software via de officiële website van Microsoft en ontdek zelf hoe dit platform jou bij efficiënt werken met open documenten en het beheren van jouw bestanden kan helpen.

Wil jij voortaan gemakkelijk met anderen samen kunnen werken?

SharePoint download zo doe je dat veilig

Met Microsoft SharePoint kun jij een digitale omgeving creëren om met anderen samen te werken.

 • Dat is: gemakkelijk met collega’s, kennissen of familie aan projecten kunnen werken
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Geen gedoe met het uitwisselen van bestanden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Veilig downloaden van SharePoint Online: 3 manieren

Er zijn verschillende methoden om met behulp van MultCloud veilig SharePoint Online te downloaden. Het is belangrijk om bij het downloadproces betrouwbare bronnen en een betrouwbare server te gebruiken. Zorg ervoor dat je tijdens het downloaden vanuit de cloudomgeving de juiste beveiligingsmaatregelen neemt.

Methoden voor veilig SharePoint Online downloaden

 1. Gebruik de officiële Microsoft-website: Bezoek de website van Microsoft en navigeer naar de pagina waar je SharePoint Online kunt downloaden. Hier kun je betrouwbare en up-to-date versies van de software vinden. Daarnaast kun je met behulp van MultCloud bestanden eenvoudig tussen verschillende servers synchroniseren.
 2. Gebruik multcloud voor het downloaden van SharePoint Online via geverifieerde app stores zoals Google Play Store of Apple App Store. Deze platforms controleren de aangeboden apps op veiligheid voordat ze op jouw server beschikbaar worden gesteld.
 3. Vertrouwde derde partijen: Er zijn ook vertrouwde derde partijen, zoals Microsoft Download Manager en server, waarbij SharePoint Online als onderdeel van hun dienstenpakket wordt aangeboden. Controleer altijd de reputatie en beoordelingen van deze partijen voordat je besluit om hun services te gebruiken.

Belangrijke aandachtspunten bij het downloadproces

 • Controleer altijd of de bron waar je SharePoint Online server wilt downloaden betrouwbaar is. Vermijd dubieuze websites of onbekende bronnen die mogelijk schadelijke server software bevatten.
 • Zorg ervoor dat de computer, tablet of smartphone met antivirussoftware en firewallbescherming up-to-date is. Dit geldt vooral voor de ontwikkelaar tijdens de proefperiode van de Microsoft Download Manager en SharePoint Server.
 • Voer regelmatig scans op gedownloade bestanden op jouw SharePoint Server uit om eventuele malware of virussen te detecteren. Zorg ervoor dat jouw SharePoint-site veilig blijft.
 • Maak regelmatig back-ups met behulp van de Microsoft Download Manager van jouw SharePoint Online-bestanden om gegevensverlies op jouw server te voorkomen.

Beveiligingsmaatregelen tijdens het downloaden vanuit de cloudomgeving

 • Gebruik bij het downloaden van SharePoint Online op je server altijd een beveiligde internetverbinding. Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken, omdat deze mogelijk voor de server niet veilig zijn.
 • Zorg ervoor dat je op een betrouwbaar en beveiligd SharePoint Server account bent ingelogd voordat je SharePoint download.

Introductie van veilige downloadmethoden

Veilige downloadmethoden op SharePoint Server beschermen tegen kwaadaardige software en ongewenste bestanden. Ze zorgen ervoor dat jouw systeem tijdens het downloadproces tegen bedreigingen beschermd blijft.

Door bij het downloaden van bestanden op jouw SharePoint Server veilige methoden toe te passen minimaliseer je het risico op gegevensverlies of schade aan het systeem. Hieronder staan enkele instructies waarmee je veilig kunt downloaden.

SharePoint download zo doe je dat veilig
 • Gebruik een betrouwbare downloadmanager voor SharePoint Server om de controle over jouw downloads te behouden.
 • Controleer de bron van de SharePoint Server altijd voordat je iets downloadt. Vertrouw alleen op officiële websites of vertrouwde ontwikkelaars van SharePoint Server.
 • Vermijd het gebruik van “active downloads” die automatisch zonder jouw toestemming op jouw SharePoint Server starten.
 • Gebruik beveiligingsfuncties zoals antivirussoftware en firewalls om jouw SharePoint Server systeem tijdens het downloadproces te beschermen.
 • Als je een mobiele app wilt downloaden, controleer dan eerst de beoordelingen en recensies van andere gebruikers om er zeker van te zijn dat deze betrouwbaar is.
 • Probeer de proefperiode van een app indien mogelijk met behulp van de Microsoft Download Manager voordat je deze aanschaft. Dit geeft je de kans om te controleren of de app aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Houd jouw besturingssysteem en applicaties up-to-date door updates regelmatig te downloaden. Deze updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches. Als ontwikkelaar is het van essentieel belang dat jouw software altijd up-to-date is, zodat gebruikers van de nieuwste functies en verbeteringen kunnen profiteren. Zorg er ook voor dat je een proefperiode aanbiedt, zodat gebruikers jouw software kunnen uitproberen.

Met deze veilige manieren kun je van het gemak van downloads genieten zonder zich zorgen te maken over mogelijke bedreigingen voor het systeem. Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent en vertrouw bij het downloaden van bestanden op jouw gezonde verstand.

Wil jij voortaan gemakkelijk met anderen samen kunnen werken?

SharePoint download zo doe je dat veilig

Met Microsoft SharePoint kun jij een digitale omgeving creëren om met anderen samen te werken.

 • Dat is: gemakkelijk met collega’s, kennissen of familie aan projecten kunnen werken
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Geen gedoe met het uitwisselen van bestanden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Methode 1: Bestanden synchroniseren en downloaden vanaf lokale schijven

 • Synchroniseer bestanden tussen SharePoint en jouw lokale schijven.
 • Hierdoor kun je tijdens de proefperiode offline werken en de download automatisch synchroniseren wanneer je weer verbinding hebt.
 • Vereist download en installatie van de OneDrive for Business-client op de computer.
 • Biedt een handige manier om bestanden te downloaden en bij te werken.

Om bestanden van SharePoint te downloaden, kun je de methode gebruiken waarbij je bestanden synchroniseert en vanaf jouw lokale schijven downloadt. Deze methode biedt verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om offline te werken en wijzigingen automatisch te synchroniseren zodra je weer verbinding hebt. Hieronder volgen de stappen die je kunt volgen:

 1. Download en installeer de OneDrive for Business-client op de computer. Met behulp van deze client kun je bestanden tussen SharePoint en jouw lokale schijven synchroniseren.
 2. Klik op het gewenste bestand of de gewenste map die je wilt downloaden. Je kunt ook meerdere bestanden tegelijk selecteren door de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl je klikt.
 3. Download deze bestanden naar jouw lokale schijf door met de rechtermuisknop op de geselecteerde items te klikken en ‘Synchronisatie instellen’ of ‘Synchroniseren’ te selecteren.
 4. De geselecteerde bestanden worden nu automatisch naar jouw lokale schijf gedownload. Je kunt ze openen, bewerken en bijwerken zoals je dat normaal gesproken zou doen.

Met deze methode kun je bestanden eenvoudig downloaden en vanuit SharePoint bijwerken. Het is vooral handig wanneer je offline wilt werken of grote bestanden wilt downloaden. Bovendien kunnen bestanden met andere apparaten en accounts die aan jouw OneDrive for Business-client zijn gekoppeld synchroniseren.

Methode 2: Gebruik PowerShell om bestanden van SharePoint te downloaden

 • PowerShell biedt voor het beheren en automatiseren van SharePoint-taken geavanceerde mogelijkheden. Je kunt PowerShell gebruiken om SharePoint-taken te downloaden en te beheren.
 • Met behulp van specifieke cmdlets kun je bestanden vanuit SharePoint met aangepaste scripts downloaden.
 • Vereist basiskennis van PowerShell-commando’s en -syntax.
 • Ideaal voor gevorderde gebruikers die meer controle over het downloadproces willen.

PowerShell is een krachtige tool die uitgebreide functionaliteiten biedt voor het beheren en automatiseren van taken in SharePoint. Het stelt je in staat om aangepaste scripts te maken waarmee je bestanden vanuit SharePoint kunt downloaden. Hieronder vindt je een korte handleiding voor het gebruik van PowerShell waarmee bestanden kunnen worden gedownload:

 1. Zorg ervoor dat je basiskennis van PowerShell-commando’s en -syntax hebt, omdat dit van essentieel belang is bij het schrijven van de benodigde scriptcode. Je kunt de benodigde scriptcode downloaden.
 2. Open de PowerShell-console op de computer en navigeer naar de gewenste locatie waar je de gedownloade bestanden wilt bewaren.
 3. Download een nieuw scriptbestand met de extensie “.ps1” en open dit in een teksteditor zoals Notepad.
 4. Download de vereiste SharePoint-module door het volgende commando aan jouw script toe te voegen.
  Import-Module Microsoft.SharePoint.Client
 5. Maak door middel van het volgende commando:
  $siteUrl = “https://uwsharepointsite” $ctx = New-Object Microsoft.SharePoint.Client.ClientContext($siteUrl) verbinding met jouw SharePoint-site 
 6. Authenticatie is vereist om toegang tot de SharePoint-site te krijgen. Voeg het volgende commando aan jouw script toe en vervang “uwgebruikersnaam” en “uw-wachtwoord” door uw eigen inloggegevens:
  $credentials = New-Object Microsoft.SharePoint.Client.SharePointOnlineCredentials(“uwgebruikersnaam”, (ConvertTo-SecureString “uw-wachtwoord” -AsPlainText -Force)) $ctx.Credentials = $credentials
 7. Gebruik de juiste cmdlet om het gewenste bestand te downloaden. Bijvoorbeeld, als je een bestand “document hebt genoemd.

Methode 3: PnP PowerShell voor het downloaden van documentbibliotheken gebruiken

PnP (Patterns and Practices) PowerShell is een open-sourceproject dat voor SharePoint extra functionaliteit aan de standaard PowerShell-cmdlets toevoegt. Met deze methode kun je documentbibliotheken eenvoudiger en efficiënter beheren en bestanden downloaden.

Voordat je met PnP PowerShell aan de slag kunt gaan, moet je het eerst installeren en configureren. Deze methode is vooral voor ontwikkelaars of beheerders die complexe taken met betrekking tot documentbeheer in SharePoint uit willen voeren geschikt.

SharePoint download en met powershell beheren

Enkele kenmerken en voordelen van het gebruik van PnP PowerShell zijn:

 • Uitgebreide functionaliteit: PnP PowerShell biedt meer mogelijkheden dan de standaardcmdlets van SharePoint. Hiermee kun je meerdere bestanden tegelijkertijd gemakkelijk downloaden.
 • Vereenvoudigd beheer: Met PnP PowerShell kun je documentbibliotheken op een meer gestroomlijnde manier beheren. Je kunt bestanden eenvoudig naar jouw lokale computer downloaden zonder dat je handmatig door de SharePoint-interface hoeft te navigeren.
 • Automatisering: Door scripts in PnP PowerShell te gebruiken kun je taken automatiseren en herhalende handelingen verminderen. Dit bespaart tijd en moeite bij het downloaden van grote aantallen bestanden.

Kortom, als je naar een krachtige tool op zoek bent waarmee documentbibliotheken kunnen worden beheerd en bestanden in SharePoint kunnen worden gedownload, dan is PnP PowerShell een uitstekende keuze. Het biedt extra functionaliteit en vereenvoudigt het beheerproces, waardoor ontwikkelaars en beheerders efficiënter met documentbibliotheken kunnen werken.

Voor meer informatie over het gebruik van PnP PowerShell kun je de documentatie op de officiële website van Patterns and Practices raadplegen.

Conclusie over het downloaden van SharePoint

SharePoint kan op verschillende manieren veilig worden gedownload. Door bestanden vanaf lokale schijven te synchroniseren en te downloaden, PowerShell of PnP PowerShell te gebruiken, kunnen gebruikers gemakkelijk toegang tot de gewenste documentbibliotheken krijgen.

Het is belangrijk dat de gekozen methode aan de beveiligingsvereisten voldoet en dat er bij het downloadproces geen risico’s zijn. Microsoft SharePoint biedt voor het downloaden van bestanden betrouwbare opties, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen samenwerken en informatie kunnen delen.

Om ervoor te zorgen dat jouw downloads veilig verlopen, kun je overwegen om bestanden lokaal met SharePoint te synchroniseren. Hierdoor kun je offline toegang tot jouw documentbibliotheken krijgen en tegelijkertijd wijzigingen automatisch doorvoeren wanneer je weer verbinding met het internet maakt.

Een andere optie is PowerShell-scripts gebruiken om bestanden rechtstreeks vanuit SharePoint Online te downloaden. Dit biedt meer flexibiliteit en controle over het downloadproces.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om PnP PowerShell voor het efficiënt beheren en downloaden van documentbibliotheken in SharePoint te gebruiken. Deze methode vereist wel wat technische kennis, maar kan voor gevorderde gebruikers zeer nuttig zijn.

Kortom, door de juiste methoden en tools te gebruiken kun je bestanden veilig in SharePoint downloaden. Houdt altijd rekening met de beveiligingsaspecten en volg de aanbevolen procedures om een optimale gebruikerservaring te kunnen garanderen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bestanden met SharePoint synchroniseren?

Voor het synchroniseren van bestanden met SharePoint kun je de OneDrive synchronisatieclient gebruiken. Met behulp van deze client kunnen documentbibliotheken lokaal op jouw computer worden opgeslagen en wijzigingen automatisch doorvoeren wanneer je weer verbinding met internet maakt.

Kan ik PowerShell gebruiken om bestanden van SharePoint Online te downloaden?

Ja, met behulp van PowerShell-scripts kun je bestanden direct vanuit SharePoint Online downloaden. Dit biedt meer flexibiliteit en controle over het downloadproces.

Wat is PnP PowerShell en hoe kan ik het voor het downloaden van documentbibliotheken gebruiken?

PnP PowerShell is een set van cmdlets (commandlets) die specifiek voor het beheren en automatiseren van taken in SharePoint zijn ontworpen. Je kunt PnP PowerShell gebruiken om documentbibliotheken efficiënt te beheren en bestanden te downloaden.

Moet ik technische kennis hebben om PnP PowerShell te kunnen gebruiken?

Het gebruik van PnP PowerShell vereist enige technische kennis, maar er zijn veel online bronnen beschikbaar die stapsgewijze instructies geven voor het installeren en gebruiken van PnP PowerShell.

Zijn er andere veilige methoden waarmee bestanden in SharePoint kunnen worden gedownload?

Natuurlijk zijn er nog andere veilige methoden voor het downloaden van bestanden in SharePoint! Naast de standaard downloadoptie, kun je handige add-ons en plugins gebruiken die je bij het efficiënt en veilig downloaden van bestanden helpen. Denk bijvoorbeeld aan een downloadmanager waarmee je meerdere bestanden tegelijkertijd kunt downloaden, of een beveiligde verbinding waardoor alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot de gedownloade bestanden hebben. Met deze extra mogelijkheden kun je jouw SharePoint-ervaring naar een hoger niveau tillen en zorgeloos van het downloaden van bestanden genieten! 

Wil jij voortaan gemakkelijk met anderen samen kunnen werken?

SharePoint download zo doe je dat veilig

Met Microsoft SharePoint kun jij een digitale omgeving creëren om met anderen samen te werken.

 • Dat is: gemakkelijk met collega’s, kennissen of familie aan projecten kunnen werken
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Geen gedoe met het uitwisselen van bestanden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg