Wat zijn de beste slimme sloten?

In de laatste jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe apparaten bijgekomen en zijn bestaande apparaten veranderd. Door de technische ontwikkelingen kunnen steeds meer producten met het internet worden verbonden.

Een apparaat dat met het internet kan worden verbonden wordt ook wel een slim apparaat genoemd. Met deze technische ontwikkelingen kunnen zelfs sloten met het internet worden verbonden. Door slimme sloten en een beveiligingscamera op het slimme huis aan te sluiten kan het slimme huis zelfs voor de beveiliging van het huis worden gebruikt. Ben jij benieuwd wat de beste slimme sloten zijn om het huis te beveiligen? In dit artikel vertellen we er alles over. 

Wat zijn slimme sloten?

Voordat het huis met behulp van slimme sloten kan worden beveiligd moeten deze sloten op de deur worden gemonteerd. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten sloten op de markt verkrijgbaar. Voor het openen van een normaal slot is een sleutel nodig. Helaas kan het voorkomen dat je de sleutel bent verloren of thuis hebt laten liggen.

Zonder sleutel wordt het erg lastig om het huis binnen te komen. Bedrijven die sloten ontwikkelen hebben hier een oplossing voor gevonden. Zo zijn er tegenwoordig verschillende soorten slimme sloten waarmee de deur elektronisch kan worden ontgrendeld.

Door deze elektronische ontgrendeling wordt de normale sleutel overbodig. Sommige sloten kunnen zelfs met behulp van een app worden ontgrendeld. Hierdoor wordt de kans dat jij jezelf buitensluit en niet meer naar binnen kunt enorm verkleint. 

Wat zijn slimme sloten

Voordat slimme sloten kunnen worden gebruikt moeten deze worden geïnstalleerd. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten sloten op de markt. Zo zijn er sloten die over het bestaande slot kunnen worden geplaatst of die het oude slot vervangen. Nadat het slimme slot is geplaatst moet deze met het internet worden verbonden. De manier waarop de verbinding met het internet tot stand kan worden gebracht is afhankelijk van het slimme slot.

Zo zijn er sloten die alleen met de bekabelde internet verbinding, de draadloze verbinding of zowel draadloos als bekabeld met het internet kunnen worden verbonden. Tijdens de zoektocht naar het slimme slot is het is belangrijk om te bedenken het slot moet worden aangesloten. 

Nadat het slimme slot is geïnstalleerd kan deze elektronisch worden ontgrendeld. De manier waarop de deur kan worden geopend is per slot verschillend. Zo zijn er sloten die met een slimme sleutel, een code, de smartphone of op verschillende manieren kunnen worden ontgrendeld.  

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het slimme slot?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen zijn producten steeds slimmer geworden. Een slim product levert vaak verschillende extra functies op. Tegenwoordig zijn er zelfs slimme sloten waarmee het huis kan worden beveiligd.

Slimme sloten openen met de smartphone

Met behulp van een slim slot kan een deur elektronisch worden ontgrendeld. Enkele manieren waarop een slim slot kan worden ontgrendeld zijn:

  • Met een code
  • Via een app op de smartphone
  • Met een RFID chip in de sleutel en een lezer in het slot
  • Door een kaart met een unieke code in de deur te stoppen

Hoe werken slimme sloten met de slimme sleutel?

Bij slimme sloten die met een slimme sleutel kunnen worden ontgrendeld moet de slimme sleutel met het slot worden verbonden. Deze slimme sleutel wordt bij de aanschaf van het slimme slot meegeleverd. Om de deur met de slimme sleutel te kunnen openen moet de slimme sleutel met het slimme slot worden verbonden. Voor deze verbinding wordt NFC en / of RFID gebruikt. 

De manier waarop NFC en RFID werkt lijken voor een groot gedeelte op de manier waarop een OV kaart werkt.

In de OV kaart zit een unieke persoonlijke code verwerkt. Met behulp van deze code kan de ov kaart lezer zien wie er reist. Door deze beveiliging kunnen andere mensen niet op jouw kosten reizen.  

Slimme sleutel

Om de deur met de slimme sleutel te kunnen openen zit er een lezer in het slot verwerkt. Deze lezer controleert of de code van de slimme sleutel met de geregistreerde sleutel overeenkomt. Doordat de slimme sleutel een eigen unieke code heeft kan de deur alleen met de juiste code worden ontgrendeld. 

Het slimme slot openen met een code

Voor het ontgrendelen van sloten wordt vaak een sleutel gebruikt. Helaas kan het voorkomen dat de sleutel niet binnen handbereik is. Ontwikkelaars van sloten hebben hier over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig zelfs sloten die met een pincode kunnen worden ontgrendeld. 

Voordat een slot met een pincode kan worden ontgrendeld moet er een code worden ingesteld. De manier waarop deze code kan worden ingesteld is afhankelijk van het type slot. In de meeste gevallen moet het slimme slot in de programmeermodus zetten. Nadat het slot in de programmeermodus is gezet kan er een toegangscode met 4 tot 6 cijfers worden geconfigureerd. 

Bij sommige sloten kunnen er tot wel 20 unieke codes worden gecreëerd. De pincode kan met behulp van het keypad dat onder het slot zit worden ingevoerd en bevestigd.

Het toetsenbord bestaat uit 10 verschillende toetsen. Hierdoor kan er een pincode met de cijfers 0 t/m 9 worden aangemaakt. Om de veiligheid van het slot te waarborgen moet een code uit 4 tot 6 willekeurige cijfers bestaan.

Voordat de pincode kan worden gemaakt moet het slot door de beheerder in de programmeermodus worden gezet.

Slimme sloten met cijferslot

Nadat de code is aangemaakt wordt deze aan de persoon gekoppeld. Doordat er met persoonlijke unieke codes wordt gewerkt kan de beheerder bepalen wie en wanneer het slot kan ontgrendelen. Dit zorgt ervoor dat ook bekenden die een code voor het slot hebben niet altijd zomaar ongevraagd naar binnen kunnen komen. 

Het slimme slot openen met de smartphone

In de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die met een smartphone op zak rondlopen. Ontwikkelaars van slimme sloten hebben hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig zelfs sloten die met behulp van een app op de smartphone kunnen worden ontgrendeld. 

Voordat een slot met behulp van de smartphone kan worden ontgrendeld moet er een app op de telefoon worden geïnstalleerd.

Tijdens deze installatie moet er een beheerders account worden aangemaakt. Binnen dit account kunnen apparaten van mensen worden toegevoegd, beheerd en beveiligd. 

Slimme sloten openen met de smartphone

De beheerder kan vervolgens aangeven op welk moment iemand naar binnen kan komen. Zo kan de deur zonder sleutel worden ontgrendeld wanneer een vertrouwde persoon met toestemming bij de deur staat. Om de smartphone als veilige sleutel te kunnen gebruiken wordt de code via bluetooth end-to-end naar het slimme slot verstuurd. Bij end-to-end encryptie wordt de code volledig versleuteld verstuurd. Hierdoor kunnen criminelen het slot niet zomaar ontgrendelen. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het slimme slot?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen zijn producten steeds slimmer geworden. Een slim product levert vaak verschillende extra functies op. Tegenwoordig zijn er zelfs slimme sloten waarmee het huis kan worden beveiligd.

Slimme sloten openen met de smartphone

Met behulp van een slim slot kan een deur elektronisch worden ontgrendeld. Enkele manieren waarop een slim slot kan worden ontgrendeld zijn:

  • Met een code
  • Via een app op de smartphone
  • Met een RFID chip in de sleutel en een lezer in het slot
  • Door een kaart met een unieke code in de deur te stoppen

Geef een reactie