Software update Apple TV – Alles wat je moet weten!

tvOS 17 is de nieuwste software-update voor Apple TV. Het brengt nieuwe functies en verbeteringen, zoals de mogelijkheid om Siri Remote te gebruiken en verbeterde functionaliteiten van derden met zich mee. Door je Apple TV naar tvOS 17 bij te werken, krijg je de toegang tot al deze mogelijkheden. In deze blogpost vind je belangrijke informatie over het updaten van de software op je Apple TV, een overzicht van wat tvOS 17 te bieden heeft en hoe je ervan kunt profiteren.

Voor de beste ervaring is het is belangrijk dat je de software op je Apple TV regelmatig bijwerkt. Met tvOS 17 krijg je de toegang tot nieuwe apps, verbeterde prestaties en bugfixes. Of je nu van streamingdiensten wilt genieten, games wilt spelen of een soepelere interface wilt hebben, tvOS 17 heeft het allemaal. Door de software bij te werken kun je van de verbeteringen van tvOS 17 genieten.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe jij je Apple TV software naar tvOS 17 kunt updaten en ontdek welke spannende nieuwe functies er voor jou klaarstaan. Of je nu de Siri Remote of de iPhone gebruikt, deze update heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat is een Apple TV software-update?

Een Apple TV software update houdt je Apple TV met nieuwe functies, bugfixes en beveiligingsverbeteringen up-to-date. Deze updates worden regelmatig door Apple uitgebracht en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Met een software-update krijg je met Siri de toegang tot nieuwe functies en verbeteringen op je Apple TV. Door deze update te installeren kun je het meeste uit je apparaat halen.

Software update Apple TV en de televisie in een thuisbioscoop omtoveren

Een nieuwe Apple TV software-update verbetert de stabiliteit, de prestaties en de beveiliging. Daarnaast voegt het nieuwe muziekfuncties toe en optimaliseert het de integratie met zowel de iPhone als Siri. Met Siri kun je taken uitvoeren en informatie opvragen. Door de software regelmatig up te daten, kun je de beveiliging tegen risico’s verbeteren.

Wil jij jouw ervaring met de televisie naar een hoger niveau tillen?

Software update Apple TV en de televisie in een thuisbioscoop omtoveren

Door de software update op de Apple TV te installeren kun je de mogelijkheden van je Apple TV uitbreiden.

 • Dat is films in topkwaliteit
 • Apple apparaten gemakkelijk vanaf een plek bedienen en beheren
 • Vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe kun je controleren of er voor Apple tv een software update beschikbaar is?

Je kunt Siri gebruiken om te controleren of er voor je Apple TV een software-update beschikbaar is. Hiervoor kun je aan Siri vragen of er een update is. Daarnaast kun je via het bedieningspaneel op het scherm controleren of er een update beschikbaar is. Volg de onderstaande stappen om te controleren of er een nieuwe versie van het systeem met verbeteringen voor Siri en Apple Music beschikbaar is.

Handmatige controle

Om met behulp van Siri op je Apple TV handmatig op beschikbare software-updates te controleren kun je de onderstaande stappen volgen.

 1. Selecteer de Siri Remote en ga naar de instellingen.
 2. Blader naar beneden en kies voor ‘Systeem’.
 3. Kies ‘Software-updates’ en vervolgens voor ‘Update software’.

Op deze pagina kun je zien of er een nieuwe versie van tvOS kan worden geïnstalleerd. Daarnaast kun je controleren of de laatste update van Siri en Apple Music beschikbaar is. Als er een update voor Siri of Apple Music beschikbaar is, krijg je de optie om deze te downloaden en te installeren.

Om ervoor te zorgen dat je altijd met de nieuwste functies en verbeteringen up-to-date bent is het belangrijk dat je regelmatig handmatige controles uitvoert. Deze update kan nieuwe functies voor de Siri app bevatten.

Instellingen voor automatische updates

Als je de beschikbaarheid van updates niet handmatig wilt controleren, kun je met behulp van Siri op je Apple TV automatische software-updates inschakelen. Volg de onderstaande stappen om dit in te stellen:

 1. Ga op je Apple TV naar de instellingen.
 2. Blader naar beneden en kies voor ‘Systeem’.
 3. Kies voor  ‘Software-updates’ en selecteer vervolgens de optie ‘Werk automatisch bij’.

Met automatische updates wordt jouw Apple TV zodra er een nieuwe versie van tvOS beschikbaar is automatisch bijgewerkt. Je kunt de frequentie van de automatische updates aan jouw voorkeuren aanpassen. Dit betekent dat je op Apple TV in kunt stellen of je dagelijks, wekelijks of maandelijks op updates wilt controleren.

Door automatische updates in te schakelen, blijf je altijd met de nieuwste software-updates en functies voor je Apple TV up-to-date. Ondanks dat Siri kan helpen om de software van je Apple TV automatisch bij te werken is het verstandig om regelmatig handmatig te controleren of er updates beschikbaar zijn. De beschikbare updates kunnen namelijk  afhankelijk van het model en de regio van je Apple TV variëren.

Om te zien of er voor je Apple TV een software-update beschikbaar is, kun je via het bedieningspaneel op je scherm handmatig op updates controleren, maar met behulp van Siri kun je ook automatische updates inschakelen. Door Siri regelmatig te gebruiken om deze controles uit te voeren, zorg je ervoor dat je Apple TV altijd met de nieuwste functies en verbeteringen die door Apple worden aangeboden up-to-date is.

Apple TV handmatig updaten

Je kunt je Apple TV met behulp van Siri handmatig updaten. Deze update geeft je meer controle over wanneer en hoe jij je Apple TV bijwerkt. Met spraakherkenning dat door op Siri is geïnspireerd kun jij je Apple TV eenvoudig updaten. Handmatig updaten betekent dat je zonder dat je op automatische updates hoeft te wachten direct van nieuwe functies en verbeteringen kunt profiteren. 

Stapsgewijze instructies

Om tvOS 17 op je Apple TV te installeren moet je de eenvoudige stapsgewijze instructies volgen. Dit zorgt ervoor dat het updateproces met behulp van de Siri app soepel verloopt en helpt om fouten en problemen tijdens het updaten te voorkomen.

Software update Apple TV en de mogelijkheden van Apple TV uitbreiden
 1. Controleer eerst met Siri of er een software-update voor je Apple TV beschikbaar is.
 2. Ga naar de instellingen van je Apple TV en selecteer ‘Systeem’. Deze update bevat nieuwe functies voor Siri.
 3. Kies ‘Software-updates’ en controleer of er voor de Apple TV een update beschikbaar is.
 4. Als er een update beschikbaar is moet je op de knop met de tekst ‘Download en installeer’ drukken.
 5. Wacht totdat de download is voltooid en volg daarna de instructies op het scherm om de update te installeren.
 6. Om de update goed te kunnen installeren is het belangrijk dat je Apple TV tijdens het hele proces met het internet verbonden blijft. 

Met deze eenvoudige stappen kun jij je Apple TV handmatig naar de nieuwste versie van tvOS bijwerken.

Siri Remote bedieningspaneel

De mogelijkheid om Siri Remote als bedieningspaneel voor andere apparaten te kunnen gebruiken is een geweldige nieuwe functie in deze software-update. Je kunt nu niet alleen je Apple TV, maar ook andere apparaten in huis met de handige en veelzijdige afstandsbediening van Apple bedienen.

Deze update bevat Siri Remote als bedieningspaneel, waarmee je zonder dat je van afstandsbediening hoeft te wisselen eenvoudig tussen verschillende apparaten kunt schakelen. Deze update bevat nieuwe functies waarmee jij al je Apple apparaten nog gemakkelijker en efficiënter kunt bedienen.

Nieuwe en betere functies

Deze Apple TV software update voegt nieuwe en verbeterde functies, waaronder een vernieuwd startscherm met meer personalisatiemogelijkheden voor een snelle toegang tot favoriete apps en content toe. Daarnaast zijn er prestatie- en stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd, wat in een soepelere algehele ervaring met Apple TV resulteert.

Deze update bevat onder meer een betere integratie met andere Apple-apparaten, zoals AirPlay 2 ondersteuning voor het streamen van audio naar meerdere luidsprekers tegelijkertijd. Met updates kunnen er ook specifieke apps of services die op Apple TV beschikbaar zijn worden verbeterd.

Beschikbaarheid van tvOS

Het goede nieuws is dat deze software-update voor alle Apple TV apparaten vanaf de tweede generatie beschikbaar is. Of je nu een oudere versie of een gloednieuwe Apple TV 4K hebt, je kunt altijd van de nieuwe functies en verbeteringen die deze update met zich meebrengt profiteren.

Dus waar wacht je nog op? Volg de stapsgewijze instructies en update je Apple TV vandaag nog naar tvOS 17. Voor een nog betere gebruikservaring kun je met de update van de nieuwe functies en verbeterde prestaties genieten.

Nieuwe functies in tvOS 17

De nieuwste update van tvOS, tvOS 17, brengt een aantal spannende nieuwe functies en verbeteringen naar de Apple TV. Laten we eens naar enkele van de hoogtepunten van deze update kijken.

Vernieuwd bedieningspaneel

Deze update van tvOS 17 bevat een complete make-over van het bedieningspaneel die door speciaal door Apple is ontworpen. Met deze update kun je van nieuwe functies en verbeteringen die het navigeren door je Apple TV-ervaring nog gemakkelijker maken profiteren. Hieronder staan enkele mogelijkheden die TVOS 17 te bieden heeft:

 • Deze update bevat snelkoppelingen naar belangrijke instellingen. Met het vernieuwde bedieningspaneel heb je snel toegang tot belangrijke instellingen zoals de helderheid, het volume en Wi-Fi netwerken.
 • Deze update bevat een aanpasbaar bedieningspaneel, zodat je het aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren aan kunt passen. Deze update bevat de mogelijkheid om snelkoppelingen toe te voegen of te verwijderen, zodat je het paneel volledig naar jouw wensen aan kunt passen.

FaceTime en Apple Music Sing-functie

Met tvOS 17 kun je op je Apple TV nu ook van FaceTime gesprekken genieten. Deze update bevat een integratie van FaceTime, waardoor je rechtstreeks via je televisie videochat gesprekken met vrienden en familie kunt voeren. Deze update bevat nieuwe mogelijkheden waarmee je zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent speciale momenten kunt delen.

Software update Apple TV installeren en facetime gebruiken om met anderen te communiceren

Daarnaast introduceert tvOS 17 de Sing functie voor Apple Music. Met deze functie kun je via je Apple TV met vrienden en familie karaoke zingen. Deze update bevat een uitgebreide bibliotheek van nummers. Blader door de nummers, kies je favoriete karaoke-hit en zing samen de sterren van de hemel.

Zoek mijn Remote-functie

Ben jij ook regelmatig je afstandsbediening kwijt? Dankzij de handige “Zoek mijn Remote”-functie hoef jij met tvOS 17 niet bang te zijn dat je de afstandsbediening kwijt raakt. Met deze functie kun jij je afstandsbediening zelfs als deze ergens tussen de kussens van de bank is verdwenen gemakkelijk terugvinden.

Om deze functie te kunnen gebruiken moe je eenvoudigweg “Zoek mijn Remote” op je Apple TV activeren. Vervolgens kun je met behulp van het bedieningspaneel of Siri Remote een signaal naar de afstandsbediening sturen, waardoor deze een geluid maakt en je hem gemakkelijk kunt vinden.

Met tvOS 17 maakt Apple met nieuwe functies en verbeteringen voor de Apple TV weer indruk. Of het nu om betere bediening via Siri Remote, FaceTime-gesprekken of karaoke-zingen met vrienden en familie gaat, deze update biedt entertainmentmogelijkheden die verder gaan dan alleen televisiekijken. Upgrade vandaag nog naar tvOS 17 en ontdek zelf wat deze update voor jou kan betekenen!

Wil jij jouw ervaring met de televisie naar een hoger niveau tillen?

Software update Apple TV en de televisie in een thuisbioscoop omtoveren

Door de software update op de Apple TV te installeren kun je de mogelijkheden van je Apple TV uitbreiden.

 • Dat is films in topkwaliteit
 • Apple apparaten gemakkelijk vanaf een plek bedienen en beheren
 • Vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De voordelen van tvOS 17.1

De tvOS 17.1-update biedt op de tweede generatie Apple TV een betere gebruikerservaring. Met deze update kun je op je tv voor talen voor het bedieningspaneel en Siri kiezen. Daarnaast brengt deze update nieuwe systeemverbeteringen en verschillende functies voor derden apparaten met zich mee. Hierdoor kun je met deze nieuwste versie van tvOS van verbeterde functionaliteit en prestaties profiteren.

Een groter aanbod van screensavers

In tvOS 17 kun je nieuwe adembenemende screensavers ontdekken. Geniet van een grotere variëteit van visuele ervaringen op je Apple TV. Personaliseer je scherm met prachtige beelden uit verschillende categorieën. Verrijk je kijkervaring in tvOS 17 met een groter aanbod van screensavers.

Overige verbeteringen in tvOS 17

Deze update van tvOS 17 bevat naast nieuwe screensavers ook andere verbeteringen en bugfixes. Deze update bevat verbeteringen die ervoor zorgen dat je Apple TV soepeler werkt en tijdens gebruik minder vastloopt of hapert. Apps laden sneller en reageren beter op commando’s. Deze update bevat nieuwe functies waarmee je zonder frustraties of vertragingen nog meer plezier aan je Apple TV kunt beleven.

Door regelmatig op updates te controleren kun je van wijzigingen en verbeteringen voor tvOS 17 op de hoogte blijven. Deze update bevat, zowel op het gebied van gebruikerservaring als beveiliging belangrijke verbeteringen voor je Apple TV. Om optimaal van deze voordelen te profiteren is het van essentieel belang dat je regelmatig updates uitvoert. Binnen de instellingen van je Apple TV kun je gemakkelijk op updates controleren!

De tvOS 17-update downloaden

Wil je genieten van de nieuwste functies en verbeteringen op je Apple TV? Dan is het tijd om de tvOS 17-update te downloaden! Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je probleemloos kunt updaten en op Apple TVvan alle nieuwe mogelijkheden kunt profiteren.

Software update Apple TV downloaden en installeren

Vind de update en download deze veilig

Voordat je de software update op Apple TV kunt installeren moet je weten waar je de tvOS 17 update kunt vinden. Ga hiervoor op je Apple TV naar het instellingenmenu en zoek naar het tabblad ‘Systeem’. Hier kun je de optie ‘Software-update’ vinden. Druk hierop en controleer of er een nieuwe update beschikbaar is.

Wanneer er een software update beschikbaar is moet je op de knop met de tekst ‘Download en installeer’ drukken om het proces te starten. Zorg ervoor dat je met een betrouwbare internetverbinding verbonden bent om ervoor te zorgen dat de download soepel verloopt. Afhankelijk van de grootte van het bestand en de snelheid van je internetverbinding kan het even duren voordat de update is gedownload.

Bij het downloaden van software-updates is het belangrijk dat je veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Zorg ervoor dat je updates alleen van officiële bronnen, zoals de App Store of de website van Apple zelf downloadt. Vermijd verdachte links of externe websites die beweren dat ze software-updates aanbieden. Dit soort websites kunnen namelijk mogelijk malware bevatten.

Controleer of er op je apparaat voldoende ruimte beschikbaar is

Voordat je met het downloadproces begint, is het belangrijk dat je controleert of je op je Apple TV voldoende ruimte beschikbaar hebt. Software-updates kunnen aanzienlijke opslagruimte innemen. Het is daarom belangrijk dat er genoeg vrije ruimte beschikbaar is voordat je de update gaat installeren.

Om de beschikbare ruimte op je apparaat te controleren moet je naar het instellingenmenu en voor de optie ‘Opslag’ kiezen. Als er niet genoeg ruimte is, overweeg dan om onnodige apps of bestanden te verwijderen om ruimte vrij te maken. Daarnaast kun je een externe harde schijf gebruiken om extra opslagruimte aan je Apple TV toe te voegen.

Zodra je hebt gecontroleerd dat er voldoende ruimte is, kun je de tvOS 17-update met een gerust hart downloaden. Volg de instructies op het scherm en wacht geduldig totdat de update is voltooid. Zodra dit gebeurd is, kun je van alle nieuwe functies en verbeteringen die tvOS 17 te bieden heeft genieten!

Apparaten na de update koppelen en bedienen

Met de tvOS 17-update kun jij je apparaten nu gemakkelijk koppelen en bedienen. De verbeterde versie van het systeem zorgt voor een betere verbinding met andere apparaten dan ooit tevoren. Tik en swipe eenvoudig om je Apple TV zonder gedoe met ingewikkelde instellingen via het vernieuwde bedieningspaneel te koppelen en te bedienen.

De mogelijkheid om je Apple TV-scherm met Siri te selecteren is een nieuwe toevoeging aan deze update. Of je nu een iPhone of iPad hebt, je kunt gemakkelijk naar het scherm van je Apple TV overschakelen en van al je favoriete content genieten. Deze functies zijn voor alle Apple TV-modellen vanaf de tweede generatie beschikbaar.

Dus waar wacht je nog op? Update vandaag nog naar tvOS 17 en ontdek hoe gemakkelijk jij al je apparaten via het vernieuwde bedieningspaneel kunt koppelen en bedienen. Hierdoor kun je met je Apple TV van een betere verbinding en een geoptimaliseerde kijkervaring genieten.

Na de update het maximale uit je Apple TV halen

Wil je na de recente software-update het meeste uit je Apple TV halen? Hieronder staan enkele waardevolle tips en trucs waarmee jij ten volle van tvOS 17 kunt genieten.

 1. Waardevolle tips en trucs ontvangen: Met deze update krijg je waardevolle informatie om je Apple TV optimaal te benutten. Leer hoe je Siri beter kunt gebruiken doorat je door content kunt navigeren, zoekopdrachten uit kunt voeren of specifieke scènes in films en series kunt vinden. Ontdek handige shortcuts om sneller door menu’s te bladeren of apps te openen. Deze tips maken een groot verschil in jouw kijkervaring.
 2. Leer handige shortcuts kennen: tvOS 17 heeft handige functies waarmee jij je Apple TV gemakkelijker kunt bedienen. Je kunt zonder dat je naar het beginscherm terug hoeft te gaan snel tussen apps schakelen en tekst met een Bluetooth-toetsenbord invoeren. Hierdoor kun je efficiënter werken en meer tijd aan het kijken van jouw favoriete inhoud besteden.
 3. Gebruik je Apple TV als een expert: Met deze handige tips word jij een expert in het gebruik van jouw Apple TV. Leer hoe je voor een gepersonaliseerde kijkervaring meerdere gebruikersprofielen instelt. Organiseer en pas je favoriete apps op het startscherm voor snelle toegang tot jouw meest gebruikte content aan.
 4. Verbeterde gebruikerservaring: De nieuwe software-update biedt nieuwe functies en verbeterde gebruikerservaring. Je kunt intuïtiever en gemakkelijker door het bedieningspaneel navigeren waardoor je sneller kunt vinden wat je zoekt. Om foto’s en video’s te delen kun jij je scherm nu automatisch naar de tv spiegelen. 

Met deze tips en trucs kun jij na de recente software-update het maximale uit jouw Apple TV halen. Leer de mogelijkheden kennen, ontdek verborgen functies en geniet van een betere gebruikerservaring. Veel kijkplezier!

Conclusie: Software update Apple TV

In dit artikel hebben we besproken wat een Apple TV software-update is en hoe je kunt controleren of er een update beschikbaar is. We hebben ook gekeken hoe je Apple TV handmatig kunt updaten en de nieuwe functies die tvOS 17 te bieden heeft besproken. Daarnaast hebben we de voordelen van de tvOS 17.1-update en hoe je deze kunt downloaden besproken.

Software update Apple TV en de mogelijkheden van Siri remote optimaal benutten

Door je Apple TV regelmatig  bij te werken, profiteer je niet alleen van nieuwe functies en verbeteringen, maar zorg je er ook voor dat je apparaat veilig en up-to-date blijft. Het is belangrijk om te onthouden dat het koppelen en het bedienen van apparaten na de update een cruciale stap is om het maximale uit je Apple TV te halen.

Controleer regelmatig op software-updates voor je Apple TV en volg de stappen in dit artikel om ze correct te installeren. Blijf van nieuwe functies en verbeteringen op de hoogte, en geniet optimaal van je Apple TV-ervaring!

FAQs

Hoe kan ik mijn Apple TV-software bijwerken?

Om de software van je Apple TV bij te werken moet jij op je Apple TV naar de instellingen gaan en ‘Systeem’ selecteren. Kies vervolgens voor ‘Software-updates’ en kies voor ‘Werk software bij’. Volg de instructies op het scherm om de nieuwste softwareversie te installeren.

Waarom moet je de software update op Apple TV bijwerken?

Door de software van je Apple TV regelmatig bij te werken kun je van nieuwe functies, verbeterde prestaties en beveiligingsupdates profiteren. Het houdt je apparaat met de nieuwste technologieën up-to-date en helpt om eventuele compatibiliteitsproblemen op te lossen.

Kan ik automatische software-updates voor mijn Apple TV inschakelen?

Ja, je kunt voor je Apple TV automatische software-updates inschakelen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’, selecteer ‘Systeem’ en kies vervolgens ‘Software-updates’. Schakel de optie ‘Automatische updates’ in. Hierdoor zal je Apple TV automatisch op nieuwe updates controleren en deze installeren als deze beschikbaar zijn.

Wat moet ik doen als er tijdens het bijwerken van mijn Apple TV-software een probleem optreedt?

Als er tijdens het bijwerken van jouw Apple TV-software een probleem optreedt, kun jij de volgende stappen proberen:

 1. Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt.
 2. Start je Apple TV opnieuw op door de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten.
 3. Probeer de software-update op een later tijdstip opnieuw.

Kan ik mijn Apple TV software naar een eerdere versie downgraden?

Nee, je kunt de software van Apple TV niet naar een eerdere versie downgraden. Zodra je de nieuwste softwareversie hebt geïnstalleerd, kun je niet naar een eerdere versie terugkeren. Voor optimale prestaties en beveiliging wordt het aanbevolen om altijd de nieuwste softwareversie te gebruiken.

Wil jij jouw ervaring met de televisie naar een hoger niveau tillen?

Software update Apple TV en de televisie in een thuisbioscoop omtoveren

Door de software update op de Apple TV te installeren kun je de mogelijkheden van je Apple TV uitbreiden.

 • Dat is films in topkwaliteit
 • Apple apparaten gemakkelijk vanaf een plek bedienen en beheren
 • Vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg