Startpagina instellen Edge – Zo doe je dat!

Wil je de startpagina in Edge aanpassen en instellen? Wanneer je de startpagina instelt binnen Edge, wordt het veel gemakkelijker om op het internet te surfen. Je kunt eenvoudig links naar je favoriete websites aan je eigen startpagina toevoegen. In dit artikel bespreken we wat een startpagina in Edge is, waarom het belangrijk is en hoe je deze met behulp van een browserextensie zoals Wikihow in kunt stellen. Door een startpagina in te stellen voor Edge kun je gemakkelijker naar je favoriete websites navigeren en informatie sneller vinden.

Wanneer je je webbrowser gebruikt is de startpagina de eerste pagina die opent. Het is jouw persoonlijke toegangspoort tot het internet, waardoor je direct toegang tot je favoriete websites, nieuwsbronnen en andere nuttige informatie hebt. Met Edge kun je je eigen startpagina instellen die perfect bij jouw behoeften en interesses aansluit.

Het hebben van een aangepaste startpagina in Edge biedt verschillende voordelen. Ten eerste kun je snel naar de websites die jij regelmatig bezoekt navigeren, waardoor je kostbare tijd kunt besparen. Daarnaast kun je met een gepersonaliseerde startpagina gemakkelijk van het laatste nieuws en updates binnen jouw interessegebieden op de hoogte blijven.

Klaar om meer te leren over het instellen van jouw startpagina in Edge? Blijf voor handige tips en instructies rustig lezen!

Uitleg over het wijzigen van de startpagina in Edge

De startpagina in Microsoft Edge kan gemakkelijk worden gewijzigd en kan worden gedaan om de browser-ervaring volledig aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen. Voordat je de startpagina kunt instellen van Edge moet je als eerde de browser Microsoft Edge openen.  Nadat je de browser hebt geopend moet in in de rechterbovenhoek naar het menu pictogram (dit pictogram is te herkennen aan drie stippen) zoeken. Door op deze knop te drukken wordt er een menu geopend. Binnen dit menu moet je op de optie ‘Instellingen’ drukken. Er wordt nu een nieuw venster met verschillende configuratie-opties geopend. 

Wanneer je in het instellingenmenu bent moet je naar beneden scrollen, totdat je de optie ‘Startpagina’ tegen komt. Hier heb je de keuze uit drie verschillende opties om je startpagina in te stellen. De eerste optie is om een nieuwe tabbladpagina als je startpagina te kiezen. Dit betekent dat wanneer Microsoft Edge wordt geopend, dat er automatisch een nieuw leeg tabblad wordt geopend waarmee je direct op het internet kunt gaan surfen. 

Zo kun je de Startpagina instellen Edge

De tweede optie is om een specifieke pagina of pagina’s als startpagina in te stellen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld altijd naar het nieuws op een specifieke website wilt bekijken of als je een blog hebt die je graag als startpunt wilt kunnen gebruiken. Je kunt meerdere pagina’s toevoegen en zelfs de volgorde van de pagina’s aanpassen, zodat al deze pagina’s automatisch worden geopend wanneer je Microsoft Edge opent. 

Daarnaast kun je ervoor kiezen dat de pagina’s die je hebt bekeken voordat je de browser afsloot worden opgestart wanneer je Microsoft Edge opnieuw opent. Dit bespaart tijd bij het opstarten van de browser en is handig voor mensen die met meerdere tabbladen werken. Om deze optie in te stellen, druk je in de rechterbovenhoek op het menu-icoon. Vervolgens moet je in het menu op “Instellingen” drukken en naar beneden scrollen, totdat je de sectie “Bij het starten” tegenkomt. Hier moet je de tweede optie kiezen. Microsoft Edge zal dan automatisch de tabbladen die open stonden voordat je de browser afsloot herstellen.

Wil jij met Edge van een persoonlijke ervaring kunnen genieten?

Zo kun je de Startpagina instellen Edge

Door de startpagina van Edge aan te pakken kun jij jouw zoektocht op het internet versnellen.

 • Dat is: je meest gebruikte websites zijn snel toegankelijk
 • Geen gedoe met reclames van een startpagina
 • Snel en gemakkelijk met je zoektocht op het internet kunnen beginnen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Stapsgewijze uitleg over het wijzigen van de startpagina in Microsoft Edge

 1. Open Microsoft Edge: Voordat je kunt beginnen moet je de browser natuurlijk openen. Zoek hiervoor naar het icoontje van Microsoft Edge op jouw bureaublad of in het Startmenu en dubbelklik erop om de browser te openen.
 2. Ga naar de instellingen: Druk rechtsboven in het scherm op het pictogram met drie puntjes om het menu te openen. Scroll naar beneden en druk op “Instellingen” om toegang tot alle beschikbare opties te krijgen.
 3. Zoek In het linkerdeelvenster van het instellingenscherm naar “Basisinstellingen”:
 4. Pas jouw startpagina aan: Binnen de basisinstellingen staat een optie genaamd “Startpagina”. Druk hierop en selecteer vervolgens de gewenste optie uit het dropdown-menu.
  • Specifieke website: Wanneer je wilt dat Microsoft Edge altijd met een specifieke pagina of meerdere specifieke pagina’s opent moet je voor “Een specifieke pagina of pagina’s” kiezen. Voer de URL van de gewenste website in het tekstvak in en druk op “Opslaan”.
  • Zoekmachine: Wanneer je liever een zoekmachine als startpagina wilt instellen, kies je voor “Een nieuwe tabblad-pagina”. Hiermee wordt Microsoft Edge met een leeg tabblad geopend waarin je direct kunt zoeken. Je kunt de knop startpagina weergeven om sneller toegang tot jouw favoriete websites te krijgen. 
  • Meerdere tabbladen: Wanneer je meerdere websites als startpagina wilt instellen, kies je voor “Meerdere pagina’s”. Voer de URL’s van de gewenste websites gescheiden door een komma in het tekstvak in en druk vervolgens op “Opslaan”.
 5. Controleer jouw wijzigingen: Nadat jij jouw startpagina hebt ingesteld kun je terugkeren naar het hoofdscherm van Microsoft Edge om te controleren of jouw wijzigingen correct zijn toegepast.

Instructies voor het instellen van de startpagina in Edge

Wil je graag je startpagina instellen in Edge? Geen probleem! Hieronder staan duidelijke instructies om je gewenste startpagina in te stellen en ervoor te zorgen dat Edge met de pagina die jij wilt zien opent. Volg eenvoudigweg de onderstaande stappen:

 1. Open Microsoft Edge: Begin door Microsoft Edge op je computer te openen. Je kunt dit doen door op het icoontje van Edge op je bureaublad te dubbelklikken of via het Startmenu.
 2. Ga naar de instellingen: Druk vervolgens op het pictogram met de drie puntjes rechtsboven in het scherm om het menu te openen. Scroll naar bendeden en druk op “Instellingen” om de instellingenpagina van Edge te openen.
 3. Zoek naar de startpagina instellingen: Op de instellingenpagina van Edge moet je aan de linkerkant naar “Startpagina” zoeken. Druk hierop om toegang tot alle opties met betrekking tot je startpagina te krijgen.
 4. Stel je gewenste startpagina in: Nu kun je jouw gewenste startpagina instellen. Afhankelijk van wat jij als startpunt wilt gebruiken bij het openen van Edge zijn er verschillende opties beschikbaar:
  • Een specifieke website: Als je een specifieke website als jouw startpagina in wilt stellen, kies dan voor “Een specifieke pagina of pagina’s” en druk vervolgens op “Pagina toevoegen”. Voer simpelweg de URL (webadres) van de website die jij als startpagina wilt hebben in en druk op “Opslaan”. Als je dat wilt, kun je meerdere pagina’s toevoegen.
  • Een nieuw tabblad: Wanneer je liever een nieuw tabblad als startpagina wilt instellen, kies dan de optie “Een nieuw tabblad” en Edge zal altijd met een leeg tabblad waarop je nieuwe websites kunt openen starten.
  • Een pagina met snelkoppelingen: Je kunt Edge ook met een pagina vol met snelkoppelingen naar je favoriete websites op laten starten. Kies hiervoor de optie “Aangepaste pagina” en druk vervolgens op “Snelkoppelingen beheren”. Hier kun jij jouw favoriete websites toevoegen door simpelweg hun URL’s in te voeren.

Tips voor het optimaliseren van de startpagina in Microsoft Edge

Een van de handigste tips om jouw surfervaring met Microsoft Edge te verbeteren, is door jouw startpagina aan jouw behoeften en interesses aan te passen. Door een persoonlijke touch toe te voegen, kun je direct toegang tot de websites en informatie die je het meest gebruikt of belangrijk vindt krijgen.

 • Voeg snelkoppelingen toe: Kies ervoor om snelkoppelingen naar jouw favoriete websites aan jouw startpagina toe te voegen. Op deze manier kun je met één klik toegang tot deze sites krijgen zonder dat je eerst naar de adresbalk hoeft te gaan.
 • Pas de achtergrondafbeelding aan: Geef jouw startpagina een visuele flair door de achtergrondafbeelding aan te passen. Kies een afbeelding die bij jouw past of gebruik een foto van jouw eigen collectie om het helemaal uniek te maken.
 • Widgets en nieuwsfeeds: Microsoft Edge biedt ook widgets en nieuwsfeeds die je aan jouw startpagina toe kunt voegen. Hiermee kun je van het laatste nieuws op de hoogte blijven, weer updates ontvangen of zelfs sportuitslagen volgen – dit is allemaal direct na het openen van de browser beschikbaar.

Organiseer en categoriseer

Als jij jouw startpagina optimaliseert, betekent dit ook dat jij deze netjes organiseert en categoriseert, zodat jij gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Hieronder staan enkele tips om dit te bereiken:

 1. Maak mappen: Maak mappen op jouw startpagina om vergelijkbare websites of onderwerpen samen te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld een map voor sociale media, nieuwswebsites of online winkels maken. Op deze manier kun je snel naar de gewenste categorie gaan en vervolgens de specifieke website selecteren.
 2. Verwijder onnodige snelkoppelingen: Als jouw startpagina te vol raakt met snelkoppelingen die je niet vaak gebruikt, overweeg dan om ze te verwijderen. Door alleen de belangrijke snelkoppelingen te behouden kun jij jouw startpagina opgeruimd en overzichtelijk houden.
 3. Pas de volgorde aan: Sleep en verplaats jouw snelkoppelingen naar de gewenste positie op jouw startpagina. Zo kan het handig zijn om de websites die je vaak gebruikt bovenaan te plaatsen, zodat jij deze snel kunt vinden en openen.

Nieuwe vensters met jouw startpagina openen

Wanneer je graag wilt dat nieuwe vensters automatisch met je ingestelde startpagina worden geopend, zijn er enkele eenvoudige stappen die je hiervoor kunt volgen. Door deze instelling aan te passen, kun je ervoor zorgen dat de startpagina iedere keer als je een nieuw venster in je browser opent, wordt weergegeven.

Startpagina instellen Edge met meerdere tabbladen

De startpagina instellen

Voordat je deze functie kunt gebruiken moet je de gewenste startpagina in je browser hebben ingesteld. Dit kan afhankelijk van de browser die je gebruikt variëren. Hieronder staan enkele instructies voor veelgebruikte browsers:

 1. Microsoft Edge: Druk op de drie stippen rechtsboven in het browservenster en selecteer “Instellingen”. Scroll vervolgens omlaag naar het onderdeel “Bij het opstarten” en kies de optie “Een specifieke pagina of pagina’s”. Voer de URL van jouw gewenste startpagina in het tekstveld in en druk op “Opslaan”.
 2. Google Chrome: Druk rechtsboven in het browservenster op de drie stippen en kies “Instellingen”. Zoek naar het onderdeel “Bij het opstarten” en kies voor “Een specifieke pagina of een set pagina’s openen”. Druk vervolgens op “Een nieuwe pagina toevoegen”, voer de URL van jouw gewenste startpagina in en druk op “Toevoegen”.
 3. Mozilla Firefox: Druk rechtsboven in het browservenster op de drie streepjes en kies vervolgens in het menu voor “Opties”. Ga naar het tabblad “Algemeen” en zoek naar het onderdeel “Opstarten”. Kies daar voor de optie “Startpagina tonen” en voer de URL van jouw gewenste startpagina in het tekstveld in.

Nieuwe vensters met je startpagina openen

Nu je jouw startpagina hebt ingesteld, wil je ervoor zorgen dat nieuwe vensters automatisch met deze pagina worden geopend. Hieronder staan enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 • Browserinstellingen: Controleer eerst of er in de instellingen van je browser een optie is waarmee je nieuwe vensters als startpagina in kunt stellen. Dit kan afhankelijk van de browser die je gebruikt variëren. Zoek naar iets als “Nieuwe vensters openen met” of “Open nieuw venster met”.
 • Browserextensies: Sommige browsers bieden extensies aan waarmee je specifieke functionaliteiten toe kunt voegen.

De knop startpagina instellen, startpagina knop weergeven en aanpassen

De knop startpagina weergeven is een handige functie in de Edge-browser waarmee je snel toegang tot jouw favoriete websites kunt krijgen. Je kunt een specifieke pagina selecteren die wordt geopend als je op de startpagina knop klikt. Hieronder bespreken we hoe je de homepage knop in kunt stellen zodat je de startpagina kunt openen als je op deze knop drukt en hoe jij de startpagina naar jouw wensen aan kunt passen.

Startknop voor de Startpagina instellen Edge

De startpagina knop weergeven

Om de knop voor het weergeven van de startpagina te activeren, volg je de onderstaande eenvoudige stappen:

 1. Open Microsoft Edge op jouw computer.
 2. Druk in de rechterbovenhoek van het browservenster op het pictogram met drie puntjes om het menu te openen.
 3. Ga in het dropdown-menu naar “Instellingen” en druk hierop.
 4. Scroll naar beneden en zoek naar het onderdeel “Basisinstellingen”.
 5. Zoek naar de optie “Startpagina tonen knop” en schakel deze in door op de schuifregelaar te klikken.

Zodra je deze stappen hebt gevolgd, zou je een nieuwe knop naast de adresbalk moeten zien. Door op deze knop te drukken, wordt jouw geselecteerde startpagina geopend.

Startpagina aanpassen

Nu je weet hoe je de startpagina knop kunt tonen vertellen we hieronder hoe jij een specifieke pagina voor de startpagina knop in kunt stellen:

 1. Druk in de rechterbovenhoek van het browservenster op het pictogram met drie puntjes en kies voor “Instellingen”.
 2. Scroll naar beneden naar de sectie “Basisinstellingen” en zoek naar de optie “Specifieke pagina of pagina’s instellen”.
 3. Druk onder deze optie in het dropdown-menu en kies “Aangepast”.
 4. Voer het webadres van de gewenste startpagina in het tekstveld in.
 5. Druk naast het tekstveld op het plusteken om meerdere startpagina’s toe te voegen.
 6. Wanneer je klaar bent, druk je op “Opslaan” om jouw wijzigingen toe te passen.

Iedere keer als je nu op de startpagina knop drukt, wordt jouw gekozen pagina of de gekozen pagina’s geopend. 

Wil jij met Edge van een persoonlijke ervaring kunnen genieten?

Zo kun je de Startpagina instellen Edge

Door de startpagina van Edge aan te pakken kun jij jouw zoektocht op het internet versnellen.

 • Dat is: je meest gebruikte websites zijn snel toegankelijk
 • Geen gedoe met reclames van een startpagina
 • Snel en gemakkelijk met je zoektocht op het internet kunnen beginnen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Opties om de startpagina in Edge in te stellen

De startpagina instellen in Edge levert verschillende voordelen op waarmee jij jouw browse-ervaring naar persoonlijke voorkeuren aan kunt passen. Hieronder geven wij een overzicht van de beschikbare opties en vertellen wij hoe je ze kunt gebruiken.

Standaardstartpagina instellen

De eerste optie die je hebt, is de mogelijkheid om een standaardstartpagina in te stellen. Dit betekent dat deze pagina iedere keer als je Microsoft Edge opent, automatisch wordt geladen. Zo kun je uit enkele populaire websites zoals Google, Bing of MSN als uw standaardstartpagina kiezen.

Startpagina instellen Edge met standaardstartpagina

Om dit in te stellen, moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Druk rechtsboven in het Edge venster op de drie puntjes en kies “Instellingen”.
 2. Scroll naar beneden en zoek het gedeelte “Bij opstarten”.
 3. Druk op de schakelaar naast “Een specifieke pagina of pagina’s” om deze optie in te schakelen.
 4. Druk op “Pagina toevoegen” en voer het webadres van jouw gewenste startpagina in.
 5. Druk op “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen.

Meerdere startpagina’s instellen

Een andere optie is om meerdere startpagina’s in te stellen, zodat er bij het openen van Microsoft Edge meerdere tabbladen met verschillende websites worden geopend. Dit kan handig zijn wanneer je regelmatig meerdere websites tegelijkertijd wilt bezoeken.

Volg de onderstaande stappen om meerdere startpagina’s in te stellen:

 1. Ga naar de instellingen van Microsoft Edge door op de drie puntjes rechtsboven in het venster te klikken en “Instellingen” te selecteren.
 2. Scroll naar beneden en zoek het gedeelte “Bij opstarten”.
 3. Druk op de schakelaar naast “Een specifieke pagina of pagina’s” om deze optie in te schakelen.
 4. Druk op “Pagina toevoegen” en voer het webadres van uw eerste startpagina in.
 5. Herhaal stap 4 voor iedere extra startpagina die je toe wilt voegen.
 6. Druk op “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen.

Startpagina met snelkoppelingen instellen

Een handige functie van Microsoft Edge is dat je jouw favoriete websites als startpagina in kunt stellen. Dit betekent dat je bij het openen van de browser direct toegang tot al uw favoriete websites hebt. Je kunt meerdere websites als startpagina’s toevoegen, zodat je met één druk op de knop al jouw belangrijkste websites kunt openen. 

Om dit in te stellen, moet je Microsoft Edge openen en rechtsboven op het pictogram met de drie stippen drukken. Kies “Instellingen” en ga naar het gedeelte “Bij opstarten”. Druk op “Specifieke pagina’s of pagina’s” en voer de URL’s van jouw favoriete websites in. Door meerdere startpagina’s in te stellen kun je tijd besparen waardoor jij efficiënter op het internet kunt surfen doordat je gemakkelijker toegang tot de websites die je regelmatig bezoekt, hebt.

Conclusie: Startpagina instellen in Edge

Dat is alles wat je over het instellen van een startpagina in Microsoft Edge moet weten! Door de startpagina te wijzigen kun je sneller toegang tot je favoriete websites krijgen waardoor je productiever op het internet kunt surfen. Volg gewoon de instructies die we hebben gegeven en pas ze naar jouw voorkeuren aan. Vergeet niet om ook de tips voor het optimaliseren van je startpagina te volgen, zodat je het meeste uit deze functie kunt halen.

Veel succes en veel plezier met surfen!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn startpagina naar de standaardinstellingen herstellen?

Om je startpagina naar de standaardinstellingen terug te zetten, ga je naar de instellingen van Microsoft Edge. Zoek daar naar de optie “Startpagina” en druk op “Herstellen naar standaardwaarden”. Hiermee worden alle wijzigingen die je hebt aangebracht ongedaan gemaakt en wordt de oorspronkelijke startpagina hersteld.

Kan ik meerdere startpagina’s instellen in Microsoft Edge?

Ja, dat kan zeker! Als je meerdere websites wilt openen wanneer je Microsoft Edge opent, kun je eenvoudig meerdere URL’s in het tekstveld voor de startpagina-instellingen invoeren. Scheid iedere URL met een komma en ze worden allemaal geopend wanneer je Edge start.

Hoe kan ik de startpagina instellingen op mijn mobiele apparaat wijzigen?

Om de startpagina instellingen op je mobiele apparaat te wijzigen, open je de Microsoft Edge-app en druk je op het menu-icoon (meestal drie horizontale lijnen). Ga vervolgens naar “Instellingen” en zoek naar de optie “Startpagina”. Hier kun je de URL van je startpagina invoeren of wijzigen.

Wat is het voordeel van het instellen van een startpagina in Microsoft Edge?

Een startpagina instellen in Edge biedt verschillende voordelen. Zo kun je snel toegang tot je favoriete websites krijgen zodra je de browser opent. Bovendien helpt het bij het organiseren van je surfervaring door al je belangrijke sites op één plek te verzamelen. Hierdoor kun je tijd besparen en wordt het makkelijker om efficiënt te werken.

Kan ik mijn startpagina met afbeeldingen of andere media aanpassen?

Helaas ondersteunt Microsoft Edge momenteel geen aanpassing van de startpagina met afbeeldingen of andere media. Je kunt echter wel een website als jouw startpagina kiezen. Hierbij is het wel belangrijk dat de website geen complexe media-inhoud bevat die mogelijk tijdens het laden niet goed wordt weergegeven.

Wil jij met Edge van een persoonlijke ervaring kunnen genieten?

Zo kun je de Startpagina instellen Edge

Door de startpagina van Edge aan te pakken kun jij jouw zoektocht op het internet versnellen.

 • Dat is: je meest gebruikte websites zijn snel toegankelijk
 • Geen gedoe met reclames van een startpagina
 • Snel en gemakkelijk met je zoektocht op het internet kunnen beginnen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg