Streetview Huizen: Ontdek de Locatie met Google Maps

Wil je eens een kijkje in de straten van je favoriete stad nemen ? Of ben je benieuwd hoe het er in andere delen van de wereld uitziet? Met de functie afbeeldingen van streetview huizen die binnen Street View in Google Maps is opgenomen, kan het allemaal! Maar wat zijn “streetview huizen” precies? Het is eigenlijk heel simpel: het zijn foto’s van huizen die je via Street View in Google Maps kunt bekijken.

Hoe werkt Street View in Google Maps dan? Nou, Google heeft auto’s en fietsers met speciale camera’s uitgerust die 360-gradenfoto’s maken terwijl ze door de straten rijden. Zo kun jij vanaf de computer of telefoon net doen alsof je zelf op straat staat! Deze afbeeldingen zijn voor iedereen beschikbaar en mogen gratis worden gebruikt.

Waarom zou je streetview huizen eigenlijk willen verkennen? Nou, het biedt talloze mogelijkheden! Zo kun je een virtuele tour maken voordat je ergens naartoe gaat. Of misschien wil je gewoon even bij mooie huizen en exotische bestemmingen wegdromen. Wat jouw reden ook is, met streetview huizen hoef ik niet meer te zeggen dat de wereld aan je voeten ligt. 

Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar Google Maps en begin met het ontdekken van de fascinerende wereld van streetview huizen! Met foto’s van Google Maps kun je de wereld van streetview huizen verkennen.

Waarom zijn sommige huizen op Google Streetview geblurd?

Op Google Streetview komen we regelmatig geblurde huizen tegen. Maar waarom worden sommige huizen geblurd? Hieronder zullen we op de redenen achter het blurren van huizen op Google Streetview en de privacyregels die hierbij een rol spelen ingaan.

Met behulp van Streetview Huizen zoeken

Wil jij huizen verkennen zonder dat je van je stoel af hoeft te komen?

Navigeren naar de locatie met behulp van Streetview huizen

Met StreetView huizen kun jij huizen vanaf je luie stoel bekijken.

 • Dat is: huizen bekijken zonder dat je er fysiek aanwezig hoeft te zijn.
 • De omgeving bij woningen kunnen verkennen
 • Vanaf je stoel inzicht een overzicht van huizen kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Privacyregels en de bescherming van persoonlijke gegevens

Een van de belangrijkste redenen waarom sommige huizen geblurd zijn op Google Streetview heeft met privacyregels en de bescherming van persoonlijke gegevens te maken. Google is zich bewust van het feit dat niet iedereen wil dat zijn of haar huis voor iedereen op het internet zichtbaar is. Om deze reden biedt Google gebruikers de mogelijkheid om hun huis te laten blurren, zodat het onherkenbaar op Streetview wordt gemaakt.

Het recht om je huis op Street View te laten blurren

Het blurren van je huis op Google Streetview is geen verplichting, maar eerder een keuze die individuele huiseigenaren kunnen maken. Het recht om je huis te laten blurren valt onder het recht op privacy. Als je niet wilt dat jouw woning voor iedereen online zichtbaar is, kun je contact met Google opnemen en vragen of ze je huis willen laten verwijderen of blurren.

Redenen waarom mensen ervoor kiezen hun huis te blurren

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun huis op Google Streetview willen laten blurren. Een veelvoorkomende reden is bijvoorbeeld de behoefte aan privacy. Sommige mensen willen niet dat hun huis en de omgeving waarin ze wonen voor iedereen zichtbaar is. Dit kan met veiligheidsoverwegingen te maken hebben of gewoon omdat ze hun privéleven graag voor zichzelf willen houden.

Een andere reden kan zijn dat mensen waardevolle spullen in hun huis hebben staan die ze liever niet aan de buitenwereld tonen. Denk bijvoorbeeld aan dure auto’s, kunstwerken of andere kostbare bezittingen. Door het blurren van het huis verminderen ze het risico op inbraak of diefstal.

Daarnaast kunnen er ook persoonlijke redenen zijn waarvoor ze een huis willen laten blurren, zoals een conflict met buren of een geschil met de gemeente. Het blurren van het huis kan dan als een vorm van protest worden gezien.

Kortom, het geblurd zijn van sommige huizen op Google Streetview heeft alles met privacyregels en de bescherming van persoonlijke gegevens te maken.

Street View in Google Earth gebruiken:

Google Earth is een krachtige tool waarmee gebruikers de wereld kunnen verkennen en virtueel door straten kunnen navigeren. Een van de meest opvallende functies van Google Earth is het gebruik van Street View. Met Street View kunnen gebruikers gedetailleerde beelden van verschillende locaties van over de hele wereld bekijken. Hieronder vertellen we over de voordelen van de Street View functie binnen Google Earth, hoe je door straten kunt navigeren en interessante functies en toepassingen kunt gebruiken.

De voordelen van het gebruik van Street View in Google Earth

Street View binnen Google Earth gebruiken levert verschillende voordelen voor gebruikers op. Ten eerste kun je een realistisch beeld van een specifieke locatie krijgen zonder fysiek aanwezig te zijn. Of je nu wilt weten hoe een bepaalde buurt eruitziet voordat je erheen gaat, of gewoon nieuwsgierig naar een verre bestemming bent, met Street View kun je een virtuele tour maken alsof je er zelf bent.

Met behulp van Streetview Huizen en de omgeving ontdekken

Daarnaast kan deze functie handig zijn voor mensen die zich op nieuwe plaatsen willen oriënteren. Bijvoorbeeld als je naar een nieuw huis of bedrijfspand op zoek bent, kun je met behulp van Street View in de buurt rondkijken om te zien of het aan jouw wensen voldoet.

Hoe navigeer je met behulp van Street View in Google Earth door straten?

Met behulp van Streetview kun je eenvoudig en intuïtief door straten navigeren. Je kunt deze functie gebruiken door de volgende stappen op te volgen:

 1. Open Google Earth op de computer of op een mobiel apparaat.
 2. Zoek naar de gewenste locatie door het adres in te voeren of door op een naam te zoeken.
 3. Zodra je de locatie hebt gevonden, kun je de kaart verschuiven en inzoomen om een beter beeld van het gebied te krijgen.
 4. Klik op het pictogram van Street View (oranje figuurtje) en sleep het naar de gewenste straat op de kaart.
 5. Je zult nu naar Street View worden meegenomen, waar je 360-gradenbeelden kunt bekijken en zelf kunt rondkijken door met je muis of vinger te slepen.

Interessante functies en toepassingen van Street View in Google Earth

Naast het verkennen van straten biedt Street View nog andere interessante functies en toepassingen:

 • Virtuele reizen: Met Street View kun je virtuele reizen naar beroemde bezienswaardigheden over de hele wereld maken. Bezoek bijvoorbeeld het Colosseum in Rome, de Eiffeltoren in Parijs of Times Square in New York. En dat allemaal vanuit je eigen huis.

Wil jij huizen verkennen zonder dat je van je stoel af hoeft te komen?

Navigeren naar de locatie met behulp van Streetview huizen

Met StreetView huizen kun jij huizen vanaf je luie stoel bekijken.

 • Dat is: huizen bekijken zonder dat je er fysiek aanwezig hoeft te zijn.
 • De omgeving bij woningen kunnen verkennen
 • Vanaf je stoel inzicht een overzicht van huizen kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Huizen te koop of te huur in Huizen met behulp van Streetview:

Hoe kan ik via Street View zoeken naar woningen die te koop staan?

Street View gebruiken om naar woningen die te koop staan zoeken, is een handige manier om met behulp van een virtuele rondleiding door de buurt en de directe omgeving van potentiële huizen te navigeren. Hieronder staan enkele stappen die je op moet volgen om deze functie efficiënt te kunnen gebruiken:

 1. Open Google Maps op de computer of een mobiel apparaat.
 2. Typ het adres of de locatie in waar je naar huizen wilt zoeken.
 3. Druk op het pictogram voor Street View (deze is aan een oranje figuur te herkennen) op de locatie waarvan je de omliggende huizen wilt bekijken.
 4. Beweeg je muis of vinger over het scherm om 360 graden rondom te bekijken en verken de straten en de gebouwen in de buurt.

Met deze functie kun je snel zien welke huizen er in een specifieke buurt beschikbaar zijn zonder dat je daadwerkelijk op de locatie hoeft te zijn.

Tips voor het vinden van een geschikt huis met behulp van Street View

Street View kan bij het vinden van een geschikt huis een nuttig hulpmiddel zijn, maar het is belangrijk om tijdens je zoektocht wat extra aandachtspunten in gedachten te houden:

 • Controleer altijd de actualiteit: De beelden in Street View kunnen enige tijd geleden zijn vastgelegd, dus raadpleeg ook andere bronnen voor actuele informatie over beschikbare woningen.
 • Let op kenmerken en voorzieningen in de buurt: Gebruik Street View om te bekijken welke voorzieningen er zoals scholen, parken en winkels in de buurt zijn. Zo kun je een idee van de algemene uitstraling van de straat krijgen en bekijken of deze met jouw wensen overeenkomen.
 • Verken de omgeving: Neem de tijd om met behulp van Street View in de buurt rond te kijken. Let op factoren zoals verkeersdrukte, nabijheid van openbaar vervoer en andere belangrijke locaties die voor jou relevant kunnen zijn.

Voordelen en beperkingen bij het gebruik van Street View voor vastgoed zoekopdrachten

Street View gebruiken heeft bij het zoeken naar huizen zowel voordelen als beperkingen:

Voordelen:

 • Virtuele rondleiding: Je kunt een virtuele tour door de straten en directe omgeving van potentiële huizen maken zonder dat je fysiek op de locatie hoeft te zijn.
 • Snelle screening: Met behulp van de Street View functie kun je snel beslissen of een buurt of straat aantrekkelijk genoeg is om verder te onderzoeken.

Prijsinformatie en biedmogelijkheden voor woningen:

Hoe krijg je via Street View prijsinformatie over woningen?

Als je naar informatie over de prijzen van huizen op zoek bent, kan Street View een handig hulpmiddel zijn. Met Street View kun je virtueel door straten navigeren en de omgeving verkennen. Hoewel het niet rechtstreeks prijsinformatie biedt, kan het je wel bij het onderzoek naar huizenprijzen helpen.

Een manier waarmee je prijsinformatie kunt krijgen is door online vastgoedwebsites te gebruiken. Op deze websites worden vaak afbeeldingen en beschikbare informatie over huizen, inclusief vraagprijzen getoond. Door de locatie van het huis in Street View te bekijken, kun je een beter idee van de buurt en de waarde van vergelijkbare woningen in die omgeving krijgen.

Met behulp van Streetview Huizen en de prijzen vergelijken

Een andere optie is om contact met lokale makelaars op te nemen. Zij hebben vaak toegang tot gedetailleerde informatie over huizenprijzen en kunnen je helpen bij het vinden van relevante gegevens. Makelaars kunnen ook aanvullende details over specifieke woningen die mogelijk niet direct in Street View te zien zijn verstrekken.

Manieren waarmee je online een bod op een huis dat je via Street View hebt gevonden uit kunt brengen. Het internet heeft het kopen van een huis inclusief de mogelijkheid om online biedingen uit te brengen eenvoudiger gemaakt. Als je via Street View een interessante woning hebt gevonden, zijn er verschillende platforms waarop je een bod uit kunt brengen.

 1. Online vastgoedwebsites: Bij de meeste vastgoedwebsites kun je een bod op woningen die te koop staan uitbrengen. Je kunt eenvoudig naar de desbetreffende woning navigeren en het biedingsproces volgen.
 2. Makelaarswebsites: Als je met een makelaar samenwerkt, kunnen zij je toegang tot hun online platform waarop je biedingen kunt plaatsen geven. Dit kan handig zijn omdat de makelaar je kan bij het proces kan begeleiden en eventuele vragen kan beantwoorden.

Belangrijke factoren om bij het bepalen van een biedprijs rekening mee te houden

Bij het bepalen van een biedprijs voor een huis zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Locatie: De locatie van de woning is in de prijsbepaling vaak een belangrijke factor. Huizen in populaire buurten of steden hebben meestal hogere vraagprijzen dan huizen in minder gewilde gebieden.
 2. Woningkenmerken: De kenmerken en staat van de woning spelen ook een rol bij het bepalen van de prijs.

Hoe laat ik mijn huis blurren?

Stapsgewijze instructies voor het blurren van je huis op Street View

Wil je graag dat jouw huis op Google Street View onherkenbaar wordt gemaakt? Volg deze eenvoudige stappen dan om je huis te laten blurren:

 1. Ga naar de Google Maps-website en zoek naar jouw adres.
 2. Druk met de rechtermuisknop op jouw huis en selecteer “Meld een probleem”.
 3. Er verschijnt een nieuw venster waarin je kunt aangeven wat het probleem is. Kies hier voor “Privacyprobleem”.
 4. Vervolgens kun je specifiek aangeven dat je wilt dat jouw huis op Street View wordt geblurd.
 5. Voeg eventueel extra informatie toe om je verzoek te ondersteunen en klik op “Verzenden”.

Wie kan een verzoek indienen om een huis te laten blurren en hoe lang duurt het proces?

Iedereen die zijn of haar privacy wil beschermen, kan een verzoek indienen om hun huis op Google Street View te laten blurren. Het maakt niet uit of je eigenaar van het pand of huurder bent.

Het proces van het blurren van huizen kan echter enige tijd in beslag nemen. Nadat je het verzoek hebt ingediend, zal Google dit beoordelen en bepalen of er voldoende redenen zijn om jouw huis te blurren. Dit kan afhankelijk van verschillende factoren variëren.

Over het algemeen duurt het proces enkele weken tot enkele maanden. Het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien Google veel verzoeken ontvangt en deze in volgorde van binnenkomst behandelt.

Veelgestelde vragen over het blurren van huizen in specifieke straten

 1. Kan ik alleen mijn huis laten blurren of kan ik ook andere objecten laten blurren?
  • Je kunt niet alleen je huis laten blurren, maar ook andere objecten die je privacy kunnen schenden, zoals kentekenplaten of gezichten.
 2. Wordt mijn huis automatisch geblurd als ik een verzoek indien?
  • Nee, zodra je een verzoek indient wordt jouw huis niet automatisch geblurd. Google beoordeelt elk verzoek individueel en beslist of er voldoende redenen zijn om het pand te blurren.
 3. Hoe lang blijft de blur op mijn huis staan?
  • Zodra jouw huis binnen Street View is geblurd, blijft deze blur permanent staan, tenzij je er later voor kiest om dit ongedaan te maken.

Wil jij huizen verkennen zonder dat je van je stoel af hoeft te komen?

Navigeren naar de locatie met behulp van Streetview huizen

Met StreetView huizen kun jij huizen vanaf je luie stoel bekijken.

 • Dat is: huizen bekijken zonder dat je er fysiek aanwezig hoeft te zijn.
 • De omgeving bij woningen kunnen verkennen
 • Vanaf je stoel inzicht een overzicht van huizen kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De Streetview functie openen en afsluiten:

De Street View-functie binnen Google Maps is een geweldige tool waarmee je virtueel door straten over de hele wereld kunt navigeren. Of je nu een nieuwe buurt wilt verkennen, een route wilt plannen of gewoon nieuwsgierig bent hoe bepaalde plekken eruit zien, met Street View kun je alles van dichtbij bekijken. Hieronder bespreken we hoe je de Street View-functie kunt openen en af kunt sluiten, evenals enkele handige tips voor soepele navigatie binnen deze modus.

Binnen Google Maps Streetview voor huizen inschakelen

Hoe open je de Street View-functie in Google Maps?

Om toegang tot de Street View-modus in Google Maps te krijgen, moet je deze eenvoudige stappen opvolgen:

 1. Open de Google Maps-app op je smartphone of ga naar maps.google.com op de computer.
 2. Zoek naar een specifieke locatie of plaats waarvan je de straten wilt bekijken.
 3. Tik op het kleine fotovakje in de linkeronderhoek van het scherm (op mobiel) of klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek op de kaart en selecteer “Street View inschakelen” (op desktop).
 4. De kaartweergave van het geselecteerde gebied  verandert nu in een panoramisch beeld.

Tips voor soepele navigatie binnen Street View

Om Street View optimaal te kunnen gebruiken kun je de volgende tips gebruiken:

 • Sleep met je vinger (of beweeg de muis) om rond te kijken en verschillende hoeken te verkennen.
 • Tik op de pijlen op de weg om vooruit te bewegen of draai in een andere richting.
 • Gebruik de “+” en “-” knoppen om in en uit te zoomen.
 • Als je snel wilt navigeren, druk dan op het kompas pictogram in de rechterbenedenhoek om automatisch naar de volgende beschikbare Street View-locatie te gaan.

Hoe sluit je de Street View-modus af en keer je terug naar de kaartweergave?

Wanneer je klaar bent met het verkennen van een specifieke straat of locatie binnen Street View, kun je eenvoudig naar de kaartweergave terugkeren. Hiervoor moet je de volgende stappen opvolgen:

 1. Tik op het kruisje (op mobiel) of klik op het “Terug naar kaart” pictogram. Op de desktop staat dit pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
 2. Je wordt nu naar de normale kaartweergave teruggeleid. Hier kun je verder zoeken of andere functies gebruiken.

Met deze eenvoudige stappen kun je gemakkelijk tussen Street View en kaartweergave in Google Maps wisselen.

Conclusie: Wat hebben we over “streetview huizen” geleerd ?

We hebben nu een beter begrip van “streetview huizen” en de verschillende aspecten die hiermee samenhangen. Hier zijn de belangrijkste punten die we hebben besproken:

 1. Waarom zijn sommige huizen op Google Streetview geblurd? Sommige huizen worden op Google Streetview om privacyredenen geblurd. Mensen kunnen zelf kiezen of ze hun huis willen laten blurren, zodat het op straatbeeld foto’s niet herkenbaar is.
 2. Street View in Google Earth gebruiken: Street View kan ook binnen Google Earth worden gebruikt, waardoor gebruikers een virtuele tour door verschillende locaties kunnen maken. Dit biedt een gedetailleerde weergave van straten en gebouwen.
 3. Met behulp van Streetview naar aangeboden koop en huurwoningen kijken: Met behulp van Street View kunnen potentiële kopers of huurders een virtuele rondleiding door de buurt krijgen voordat ze fysiek naar het huis gaan kijken. Dit kan hen helpen bij het nemen van beslissingen en tijd besparen.
 4. Prijsinformatie en biedmogelijkheden voor woningen: Naast visuele informatie kan Street View ook prijsinformatie en biedmogelijkheden voor woningen die te koop staan bieden. Op deze manier kun je snel relevante informatie over beschikbare woningen vinden en het budget afstemmen.
 5. Hoe laat ik mijn huis blurren? Als je je huis wilt laten blurren, kun je contact met Google opnemen om dit aan te vragen. Voor het blurren van huizen binnen Street View hebben ze specifieke richtlijnen en procedures.
 6. Openen en afsluiten van de Street View functie Je kunt de Street View functie openen door naar Google Maps te gaan en de gewenste locatie invoeren. Vervolgens kun je op het “Street View” pictogram klikken om een 360-gradenbeeld van die locatie te bekijken. Om de functie af te sluiten, klik je gewoon op het kruisje of verlaat je de Streetview pagina.

Met deze informatie over “streetview huizen” ben je beter uitgerust en kun je deze functie bij het zoeken naar een nieuwe woning of het verkennen van verschillende buurten optimaal gebruiken. Veel succes met jouw zoektocht!

Veelgestelde vragen (FAQs):

Hoe kan ik mijn huis op Google Streetview laten blurren?

Om jouw huis op Google Streetview te laten blurren, kun je contact met Google opnemen. Je kunt zowel via hun officiële website als via de klantenservice contact met Google opnemen. Zij kunnen je begeleiden bij het indienen van een verzoek zodat jouw huis onherkenbaar kan worden gemaakt.

Kan ik met behulp van Streetview prijsinformatie voor woningen vinden?

Ja, naast visuele informatie biedt Streetview ook prijsinformatie voor woningen die te koop staan. Door filters en zoekopties in combinatie met Streetview te gebruiken, kun je relevante prijsinformatie vinden en een beter beeld van de vastgoedmarkt krijgen.

Kan ik Streetview gebruiken om huizen in specifieke buurten te huren?

Ja, Streetview kan je helpen bij het verkennen van verschillende buurten en het vinden van huizen die te huur staan. Door virtueel door een buurt te navigeren, kun je de omgeving verkennen en beslissen of het op jouw behoeften aansluit.

Wil jij huizen verkennen zonder dat je van je stoel af hoeft te komen?

Navigeren naar de locatie met behulp van Streetview huizen

Met StreetView huizen kun jij huizen vanaf je luie stoel bekijken.

 • Dat is: huizen bekijken zonder dat je er fysiek aanwezig hoeft te zijn.
 • De omgeving bij woningen kunnen verkennen
 • Vanaf je stoel inzicht een overzicht van huizen kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg