TP-Link Deco M4 – Mesh Wifi 5 Systeem | Review

Wil jij de dekking van je wifi-netwerk in je hele huis kunnen verbeteren? Wanneer je regelmatig naar de prestaties van je wifi netwerk kijkt, kun je het aantal dode punten gemakkelijk in kaart brengen. Als je het aantal dode wifi zones in je huis wilt kunnen verminderen, dan is de TP-Link Deco M4 misschien wel het juiste mesh systeem voor jou. Dit mesh wifi systeem biedt voor het netwerk in huizen van iedere grootte tal van voordelen.

Een overzicht van de TP-Link Deco M4 laat zien dat het uit meerdere units bestaat die naadloos samenwerken om een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te creëren. Deze units bevatten belangrijke informatie en kunnen eenvoudig via de router worden geconfigureerd. Op deze manier kan het netwerk voor optimale prestaties worden geoptimaliseerd. 

TP-Link Deco M4

Wanneer je een Mesh systeem gebruikt zijn er geen dode zones meer doordat het signaal zich automatisch aanpast en altijd het beste pad kiest. Naast het Mesh systeem kun je de router nog steeds gebruiken. Echter wordt het aanbevolen om het draadloze signaal van de router uit te schakelen, zodat het wifi netwerk van het Mesh systeem en de router van de provider niet met elkaar gaan interfereren.  

Waarom zou je voor de TP-Link Deco M4 mesh router kiezen? Deze router is ideaal voor het verbeteren van je netwerk en biedt een eenvoudige manier om je netwerk te controleren. Naast het feit dat het een uitstekende dekking biedt, is het via de handige Deco app ook eenvoudig te installeren en te beheren. Bovendien kun je via de app de installatie- beheren, controleren en aanpassen. Met deze app kun je nieuwe units niet alleen snel en gemakkelijk aan je netwerk toevoegen, maar ook instellingen aanpassen en controleren welke apparaten er verbonden zijn. 

Als je klaar bent om afscheid te nemen van trage wifi-snelheden en frustrerende dode zones, dan kan de TP-Link Deco M4, een Mesh netwerk opzetten waardoor jij jouw wifi-netwerk aanzienlijk kunt verbeteren!

De TP-Link Deco M4 is een krachtige wifi-router met indrukwekkende kenmerken en specificaties. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je over dit systeem moet weten:

 • Dual-band wifi: Met de Deco M4 kun je van razendsnelle wifi snelheden tot wel 1167 Mbps genieten. Dit betekent dat je met een mesh-netwerk zonder onderbrekingen kunt streamen, gamen en op het internet kunt surfen. 
 • Geschikt voor grote huizen: Of je nu in een klein appartement of in een ruime villa woont, de Deco M4 biedt wifi dekking voor huizen tot maar liefst 370 vierkante meter. Zeg vaarwel tegen dode zones en geniet met de Deco units in iedere kamer van een naadloze verbinding. 
 • Eenvoudige installatie en beheer: Dankzij de intuïtieve Deco app kun je je netwerk in een fluitje van een cent beheren. Volg gewoon de eenvoudige stappen op je smartphone om je online ervaring te verbeteren. 
 • Ouderlijk toezicht en gastnetwerk functionaliteit: Met de Deco M4 kun je ouderlijk toezicht gemakkelijk instellen, zodat je het internetgebruik van kinderen kunt beheren. Daarnaast kun je een apart gastnetwerk creëren, zodat vrienden en familie veilig kunnen verbinden zonder dat zij toegang tot jouw hoofdnetwerk hebben. 

De TP-Link Deco M4 biedt alles wat je voor snel, betrouwbaar en veilig internet in huis nodig hebt. Of het nu om streaming, gamen of gewoon surfen gaat, deze wifi-router kan altijd een naadloze ervaring leveren. Aarzel niet langer en upgrade je thuisnetwerk met de Deco M4! 

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door met de TP-Link Deco M4 een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

 • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
 • Een netwerk door het gehele huis
 • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Met het TP-Link Deco M4 Mesh Wifi-systeem kun je eenvoudig van een naadloze wifi ervaring in het hele huis profiteren. Hieronder staan enkele redenen waarom dit mesh systeem een goede keuze is:

 • Wifi-dekking voor jouw huis: Met het Deco M4-systeem kun je zonder dode zones in huis van sterke en stabiele wifi dekking in iedere hoek van jouw huis genieten. 
 • Verbeterde signaalsterkte en stabiliteit: Het mesh-netwerk van Deco M4 zorgt ervoor dat jouw apparaten altijd met het sterkste signaal verbonden blijven. Dit betekent minder frustratie door langzame verbindingen of wegvallende wifi.
 • Eenvoudige uitbreiding: Heb je een groter huis of wil je de dekking naar de tuin uitbreiden? Je kunt extra Deco units gemakkelijk op het mesh systeem aansluiten, instellen en gebruiken waardoor je de wifi dekking eenvoudig verder kunt vergroten. 
 • Geavanceerde beveiligingsopties: De netwerkbeveiliging is belangrijk, en met het TP-Link Deco M4-systeem kun je gerust zijn van een goede beveiliging van het netwerk. Het biedt geavanceerde beveiligingsopties zoals ouderlijk toezicht, gastnetwerken en ingebouwde antivirusbescherming zodat jij jouw apparaten tegen online bedreigingen kunt beschermen. 

Met het TP-Link Deco M4 Mesh Wifi-systeem krijg je niet alleen een uitstekende wifi dekking in het hele huis, maar ook verbeterde signaalsterkte, eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden en geavanceerde beveiligingsopties. Zeg met de Deco M4 vaarwel tegen zwakke wifi-signalen. Geniet met deze units van een probleemloze internetervaring. 

De TP-Link Deco M4 biedt verschillende functionaliteiten die jouw wifi ervaring kunnen verbeteren: Hieronder staat een overzicht met de belangrijkste kenmerken:

 1. Wifi roaming: Met wifi roaming blijf je altijd met het sterkste signaal verbonden, zelfs als u zich door uw huis verplaatst. Bovendien kunt u met onze service ook eenvoudig uw bestelling afhalen. Dit zorgt voor een naadloze internetverbinding zonder onderbrekingen.
 2. Dynamic Backhaul technologie: Met de Dynamic Backhaul technologie wordt de draadloze verbinding tussen de Deco units automatisch geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen jouw apparaten altijd met de beste en snelste verbinding worden verbonden.
 3. QoS (Quality of Service): Met QoS kun je prioriteit aan belangrijk verkeer, zoals video streaming of online gaming geven. Hierdoor kiu je het internetverkeer met de deco app efficiënt beheren en in de praktijd van een betere internetervaring genieten.
 4. Slimme connectiviteitsopties: De TP-Link Deco M4 biedt slimme connectiviteitsopties, waaronder spraakbesturing via Amazon Alexa. Hierdoor kun je jouw wifi netwerk eenvoudig met de Deco app bedienen. Met de Deco app kun je het netwerk van de TP-Link Deco M4 zowel via spraakopdrachten als via de app beheren en controleren.  

Met deze functionaliteiten zorgt de TP-Link Deco M4 voor een betrouwbare en krachtige wifi dekking in het gehele huis. Deze router biedt een ongeëvenaarde ervaring, waardoor je altijd met een sterk en betrouwbaar signaal verbonden blijft. Met de TP-Link Deco M4 kun je van snelle downloadsnelheden genieten en zonder onderbrekingen probleemloos streamen. De router is eenvoudig te installeren en te beheren, waardoor je dit systeem zelfs zonder technische kennis kunt installeren.  Of je nu van snelle downloads, soepel streamen of stabiel gamen wilt genieten, deze mesh-wifi oplossing heeft alles wat je voor een optimale internetervaring nodig hebt.

Let op: Voor specifieke instructies en installatie van de TP-Link Deco M4 kun je de handleiding raadplegen of contact met de klantenservice van TP-Link opnemen.

Vergelijking met andere mesh wifi-systemen

Hoe onderscheidt de TP-link Deco M4 zich van andere merken?

 • De TP-link Deco M4 biedt een betrouwbare mesh wifi-oplossing die je wifi-netwerk kan verbeteren door meerdere apparaten naadloos met elkaar te verbinden.
 • Met de TP-link Deco M4 kun je de snelheid en prestaties van je netwerk via de handige app controleren.
 • In tegenstelling tot sommige concurrenten, is de installatie van de TP-link Deco M4 eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Met deze mesh wifi-router heb je voor de installatie geen technische kennis nodig. 

Wat zijn de verschillen tussen de TP-link Deco M4 en vergelijkbare mesh wifi-systemen?

 • In vergelijking met veel andere mesh wifi-systemen biedt de TP-link Deco M4 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op de markt.
 • Met het TP-link systeem kun je extra nodes gemakkelijk toevoegen, zodat je het bereik van je netwerk uit kunt breiden, terwijl sommige concurrenten beperktere opties bieden.
 • De TP-link Deco M4 heeft zelfs wanneer je meerdere apparaten tegelijk gebruikt een stabiel signaal waardoor al je apparaten probleemloos verbonden kunnen blijven.

Welke functies maken de TP-link Deco M4 ten opzichte van concurrenten een goede keuze? De TP-link Deco M4 is met geavanceerde technologieën uitgerust die ervoor zorgen dat het draadloze signaal zelfs in een druk netwerk stabiel en betrouwbaar blijft. Met de TP-link Deco M4 kun je zonder onderbrekingen van snelle en betrouwbare internetverbindingen genieten. Daarnaast biedt de Deco M4 ook:

TP-Link Deco M4 gebruiken om het netwerkbereik in huis te verbeteren
 • De TP-link Deco M4 gebruikt geavanceerde technologieën om mogelijke interferentie te verminderen en zo een betrouwbaar en snel netwerk te kunnen garanderen.
 • Met behulp van de app kun je gastennetwerken eenvoudig instellen en de toegang tot je wifi controleren, waardoor je meer controle hebt over wie toegang tot je netwerk heeft.
 • De TP-link Deco M4 biedt een naadloze roaming ervaring, waarbij je terwijl je door je huis beweegt automatisch met het sterkste signaal wordt verbonden.

De voordelen van het kiezen voor TP-link Deco M4 boven andere mesh wifi-systemen:

 • Een betrouwbaar mesh wifi-systeem dat ervoor zorgt dat al je apparaten probleemloos verbonden blijven.
 • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke app om je netwerk te beheren.
 1. Controleer de plaatsing: Voor een betere signaaldekking is het belangrijk dat jouw Deco M4 in het midden van jouw huis is geplaatst.
 2. Vermijd interferentie: Plaats jouw Deco M4 uit de buurt van andere elektronische apparaten zoals magnetrons, babyfoons en draadloze telefoons, omdat deze de signaalsterkte kunnen beïnvloeden.
 3. Update de firmware: Houd jouw Deco M4 up-to-date door de firmware regelmatig te controleren en bij te werken. Op deze manier kunnen bugs worden opgelost en kunnen de prestaties worden verbeterd.

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door met de TP-Link Deco M4 een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

 • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
 • Een netwerk door het gehele huis
 • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verbeter de signaalsterkte en de snelheid

 1. Voeg extra units toe: Als je merkt dat bepaalde delen van jouw huis zwakke Wi-Fi hebben, kun je overwegen om extra Deco-units toe te voegen waardoor je de signaalsterkte en de snelheid kunt verbeteren.
 2. Gebruik Ethernet backhaul: Sluit jouw Deco units indien mogelijk via een Ethernet kabel in plaats van draadloos aan. Dit kan voor een stabielere verbinding en hogere snelheden zorgen.
 3. Kanaaloptimalisatie: Experimenteer met verschillende Wi-Fi-kanalen om mogelijke interferentie te verminderen en zo de signaalsterkte en snelheid te optimaliseren.

Problemen met connectiviteit oplossen

 1. Controleer de internetverbinding: Zorg ervoor dat jouw modem correct is aangesloten en dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je eventuele connectiviteitsproblemen aanpakt.
 2. Controleer de bekabeling: Controleer of alle Ethernet kabels goed op jouw Deco units en andere apparaten zijn aangesloten.
 3. Herstarten: Probeer jouw Deco M4 en modem opnieuw op te starten om mogelijke tijdelijke problemen met de connectiviteit op te lossen.

Optimalisatietips voor een betere gebruikerservaring

 1. Wi-Fi-naam en wachtwoord: Geef jouw netwerk een unieke naam en een sterk wachtwoord om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 2. Analyseer jouw netwerk met een Wifi Analyzer zodat je de zwakker punten in het netwerk kunt achterhalen en de netwerkverbinding kunt optimaliseren. 

Met de TP-Link Deco M4 heb je een krachtig mesh wifi-systeem in handen dat voor een stabiele en snelle internetverbinding in je hele huis zorgt. De kenmerken en specificaties van de Deco M4, zoals de dual-band technologie en het brede bereik, maken het voor huishoudens van iedere grootte een betrouwbare keuze. Daarnaast biedt het systeem handige functionaliteiten, zoals ouderlijk toezicht en opties waarmee je een gasnetwerk op kunt zetten.

Een van de voordelen van de TP-Link Deco M4 is dat je het systeem via de intuïtieve app gemakkelijk kunt installeren en beheren. Je kunt nieuwe units eenvoudig toevoegen om je netwerk uit te breiden of aan veranderende behoeften aan te passen. Bovendien zorgt de slimme automatische verbinding ervoor dat je altijd met het sterkste signaal bent verbonden, waardoor haperingen en vertragingen kunnen worden verminderd.

TP-Link Deco M4 installeren met behulp van de Deco App

Wil jij met de de TP-Link Deco M4 ook van een naadloze wifi ervaring in jouw huis genieten? Investeer dan in de TP-Link Deco M4 en ervaar de voordelen van dit krachtige mesh wifi-systeem zelf. Verbeter je internetprestaties, stream zonder onderbrekingen en geniet in iedere hoek van je woning van hoe internetsnelheden.

Veel gestelde vragen

De TP-Link Deco M4 kan tot wel 100 apparaten tegelijkertijd ondersteunen, waardoor het voor drukke huishoudens met veel verbonden apparaten geschikt is.

Ja, je kunt de TP-Link Deco M4 eenvoudig uitbreiden door extra units aan je bestaande systeem toe te voegen. Op deze manier kun je het bereik vergroten en voor een nog betere wifi dekking in je hele huis zorgen.

Ja, de TP-Link Deco M4 is compatibel met andere TP-Link Deco-modellen. Je kunt verschillende modellen combineren om een groter mesh netwerk te creëren en zo een naadloze wifi-dekking in je hele woning te realiseren.

Ja, de TP-Link Deco M4 biedt ouderlijk toezicht. Met behulp van de app kun je eenvoudig toegang beheren, inhoud filteren en tijdslimieten voor specifieke apparaten of gebruikers instellen.

Ja, je kunt je bestaande modem in combinatie met de TP-Link Deco M4 blijven gebruiken. Het mesh wifi-systeem werkt met iedere internetprovider samen en kan op je huidige modem worden aangesloten om een sterker en sneller netwerk te realiseren.

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door met de TP-Link Deco M4 een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

 • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
 • Een netwerk door het gehele huis
 • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg