Upgraden iCloud lukt niet? Zo los je het op!

Wist jij dat maar liefst 30% van de gebruikers problemen bij het upgraden van hun iCloud-opslag ondervindt? Als jij een van hen bent, ben je niet alleen. Wanneer je tijdens het proces om je iCloud-opslag te upgraden vastloopt kan dat ontzettend frustrerend zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben hier alle informatie die je nodig hebt om dit probleem aan te pakken.

In deze blogpost delen we enkele veelvoorkomende redenen waarom het upgraden van iCloud mogelijk niet lukt bij het kopen van de opslag. Daarnaast bespreken we eenvoudige stappen die je kunt ondernemen om dit probleem op te lossen. Of je nu met foutmeldingen worstelt of gewoon wat begeleiding bij het upgradeproces nodig hebt, wij staan voor je klaar. Blijf lezen om te ontdekken hoe jij je iCloud-upgrade problemen kunt overwinnen.

Wat is iCloud+

Het verschil met de standaard iCloud-abonnementen

iCloud+ is een uitgebreidere versie van het standaard iCloud-abonnement van Apple. Met iCloud+ krijg je extra functies en voordelen die in de standaardabonnementen niet beschikbaar zijn. Een belangrijk verschil is dat iCloud+ extra privacy- en beveiligingsfuncties biedt die in de standaardversie niet beschikbaar zijn.

Upgraden iCloud lukt niet en het verschil met de standaard iCloud-abonnementen

Met iCloud+ kun je ‘in iCloud van Privédoorgifte’ en ‘Veilige video in HomeKit’ genieten, waarmee je beveiligingscamera’s op een veilige manier zonder dat jij je zorgen over privacyproblemen hoeft te maken kunt gebruiken.

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Extra functies en voordelen

Met ‘Privédoorgifte in iCloud‘ kun je foto’s, video’s, of documenten met andere mensen delen terwijl ze versleuteld blijven en alleen toegankelijk zijn voor degenen met wie je ze deelt. Op deze manier kun zowel de privacy en de beveiliging van je gedeelde bestanden verhogen.

Daarnaast biedt ‘Veilige video in HomeKit’ een end-to-end versleutelde manier om videobeelden van beveiligingscamera’s te bekijken, wat betekent dat alleen jij de toegang tot deze beelden hebt. Dit geeft gemoedsrust en zorgt ervoor dat jouw thuisomgeving veilig blijft.

Overwegingen om naar naar iCloud+ te upgraden

Wanneer jij waarde aan privacy en beveiliging hecht, dan is het upgraden naar iCloud+ zeker het overwegen waard. De extra functies, zoals ‘Privédoorgifte in iCloud’ en ‘Veilige video in HomeKit die het biedt’, zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de privacy en beveiliging van jouw iCloud gegevens en Apple apparaten.

Door naar iCloud+ te upgraden, kun je dus van geavanceerde privacybescherming die verder gaat dan wat het standaardabonnement biedt profiteren. Dit kan vooral belangrijk zijn als jij veel waardevolle of gevoelige informatie in jouw iCloud-account opslaat.

Redenen voor een upgrade mislukking

Ongeldige betalingsgegevens

Wanneer je probeert om naar iCloud+ te upgraden, kunnen ongeldige of verouderde betalingsgegevens een van de redenen voor het mislukken van de upgrade zijn. Dit kan tijdens het upgradeproces tot foutmeldingen leiden, waardoor de upgrade niet kan worden voltooid. Controleer of de betalingsinformatie die aan je Apple ID is gekoppeld, up-to-date en correct is en pas deze gegevens indien nodig aan. Om eventuele problemen met de upgrade te voorkomen is het verstandig om je betalingsgegevens regelmatig te controleren. 

“Betaling Niet Voltooid” is een andere veelvoorkomende foutmelding die je als gevolg van ongeldige betalingsgegevens tegen kunt komen. Dit geeft aan dat er een probleem met de betaling is en dat de upgrade niet kan worden afgerond. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen om je betalingsmethode bij te werken of om een nieuwe betaalmethode aan je Apple ID-account toe te voegen.

Te weinig opslagruimte

Een ander obstakel bij het upgraden naar iCloud+ kan zijn dat er op je apparaat of in je iCloud-account onvoldoende beschikbare opslagruimte is. Wanneer jouw apparaat of account al vol met gegevens zit, kan dit tot een mislukte upgrade poging leiden. Om voldoende opslagruimte voor de upgrade naar iCloud+ vrij te maken kun je onnodige bestanden en gegevens verwijderen.

Tijdens het upgradeproces kun je mogelijk een foutmelding zoals “Opslagruimte Ontbreekt” of “Niet Genoeg Ruimte Beschikbaar” krijgen. Deze meldingen geven aan dat er niet genoeg vrije ruimte is om de upgrade uit te voeren. Om dit probleem op te lossen, kun je grote bestanden verwijderen, oude back-ups opruimen en ongebruikte apps verwijderen om ruimte voor de upgrade vrij te maken.

Netwerkproblemen

Het upgradeproces naar iCloud+ kan soms door netwerkproblemen worden belemmerd. Tijdens het downloaden en het installeren van de benodigde updates voor de upgrade kan een trage of instabiele internetverbinding tot time-outs of foutmeldingen leiden. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het van essentieel belang dat je apparaat met een stabiele internetverbinding is verbonden voordat je naar iCloud+ probeert te upgraden.

Upgraden iCloud lukt niet en problemen met het netwerk oplossen

Als gevolg van netwerkproblemen kun je foutmeldingen zoals “Update Mislukt” of “Kan Geen Verbinding met de server maken” tegenkomen. Deze meldingen geven aan dat er problemen zijn met het downloaden van updates die voor de upgrade nodig zijn. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen om naar een snellere en stabielere internetverbinding over te schakelen of als het probleem zich voor blijft doen contact met je internetprovider opnemen.

iCloud op je iPhone, je iPad, je Apple Vision Pro upgraden

Wanneer jij op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro iCloud naar iCloud+ wilt upgraden moet je eerst de instellingen op je Apple apparaat openen. Druk vervolgens bovenaan de instellingenpagina op je naam en kies voor “iCloud”. Hier zie je de optie om naar iCloud+ te upgraden.

Zodra je “iCloud” hebt geselecteerd, moet je op “Beheer opslag” en daarna op “Wijzig abonnement” drukken. Hier kun je het gewenste iCloud+ abonnement kiezen en de instructies volgen om het upgradeproces te voltooien.

Het juiste abonnement kiezen

Wanneer jij naar iCloud+ gaat upgraden is het belangrijk dat je het juiste iCloud abonnement dat bij jouw behoeften past kiest. Houdt hiervoor rekening met de hoeveelheid opslagruimte die jij voor al jouw gegevens en back-ups nodig hebt. Kies een abonnement dat voldoende ruimte biedt, zodat jij al jouw bestanden veilig kunt bewaren.

Daarnaast is het van essentieel belang dat je rekening met eventuele extra functies die bij bepaalde iCloud+ abonnementen worden geboden houdt. Sommige abonnementen bieden extra voordelen zoals privacybescherming en HomeKit-beveiligingscamera-opslag. Het is daarom handig om alle beschikbare opties zorgvuldig te bekijken voordat je een beslissing neemt over welk abonnement het beste bij jou past.

De instructies nauwkeurig volgen

Het upgraden naar iCloud+ kan een geweldige manier zijn om extra functies en opslagruimte te krijgen. Het is belangrijk dat je voor het juiste abonnement dat bij jouw behoeften past kiest. Volg iedere stap van het upgradeproces nauwkeurig op en voor de benodigde informatie correct in. Tijdens het proces moet je soms bevestigingen geven, doe dit zorgvuldig, zodat de upgrade correct wordt verwerkt.

Een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden tijdens het upgraden naar iCloud+ is de connectiviteit. Het wordt sterk aanbevolen om tijdens dit proces verbonden te blijven met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk. Dit minimaliseert de kans op onderbrekingen tijdens de upgrade, wat kan leiden tot problemen als gevolg van een zwakke verbinding.

Door de instructies nauwkeurige op te volgen en alle stappen correct uit te voeren van, kan je er zeker van zijn dat jouw iCloud+ upgrade succesvol zal zijn. Nadat je dit proces succesvol hebt voltooid, kan je van de vele voordelen die dit premium abonnement met zich meebrengt, zoals extra opslagruimte en verbeterde beveiligingsfuncties profiteren. Het is van essentieel belang dat je tijdens deze upgrade geduldig en zorgvuldig te werk gaat.

iCloud op een Mac upgraden

Toegang tot iCloud+ instellingen

Wanneer je iCloud+ op je Mac wilt activeren moet je linksboven in het scherm naar het Apple-menu. Druk op “Systeemvoorkeuren” en kies vervolgens voor “Apple ID”. Hier krijg je de toegang tot de benodigde instellingen voor iCloud+.

Abonnementskeuzes maken

Wanneer je de Apple ID-instellingen hebt geopend moet je op “Abonnementen” drukken. Hier kun je voor “iCloud+” kiezen en het gewenste abonnement selecteren. Afhankelijk van jouw behoeften heb je de keuze uit verschillende opties, zoals 50GB, 200GB of 2TB aan opslagruimte.

Upgraden iCloud lukt niet en abonnementskeuzes maken

Het Apple ID-wachtwoord invoeren

Om de upgrade naar iCloud+ te voltooien, wordt gevraagd om jouw Apple ID-wachtwoord in te voeren. Om de beveiliging van jouw account te waarborgen is het belangrijk dat jij het wachtwoord zorgvuldig invoert. Zodra het wachtwoord is ingevoerd en geverifieerd, is de upgrade naar iCloud+ voltooid.

iCloud op een Windows-pc upgraden

iCloud voor Windows

Als je bij het upgraden van iCloud op een Windows-pc problemen ondervindt, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om dit op te lossen. Allereerst is het belangrijk dat je controleert of je de nieuwste versie van de iCloud voor Windows-applicatie hebt gedownload. Bij het upgraden naar iCloud+ kunnen verouderde versies soms problemen veroorzaken. Aangezien onvoldoende systeembronnen tot problemen kunnen leiden is het belangrijk dat je pc voor de iCloud-applicatie aan de systeemvereisten voldoet.

Een slechte internetverbinding is een andere veelvoorkomende reden waarom het upgraden naar iCloud+ niet lukt. Controleer of je een stabiele en snelle internetverbinding hebt voordat je het upgradeproces start. Een trage of onderbroken verbinding kan ervoor zorgen dat de upgrade niet wordt voltooid.

Daarnaast is het belangrijk dat je voordat je met het upgradeproces begint controleert of er op je pc voldoende opslagruimte beschikbaar is . Als je harde schijf bijna vol is, kan dit bij het installeren van de iCloud voor Windows-applicatie en bij het uitvoeren van de upgrade naar iCloud+ problemen veroorzaken.

Wanneer jij na het volgen van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, kun je overwegen om contact met de klantenondersteuning van Apple op te nemen. Zij kunnen je verder helpen om eventuele technische problemen die het upgraden naar iCloud+ belemmeren te identificeren en op te lossen.

De optie voor het wijzigen van het opslagabonnement vinden

Nadat je succesvol op je iClout account bent ingelogd moet je de ‘Instellingen’ in de iCloud voor Windows-applicatie openen. Hier kun je de optie voor ‘Accountdetails’ vinden. Door hierop te drukken, kom je bij het gedeelte waar jij je opslagabonnement kunt beheren en kunt upgraden.

Binnen dit gedeelte kun je het huidige abonnement bekijken en vervolgens voor ‘Wijzig abonnement’ kiezen. Hier kun je het gewenste iCloud+ abonnement selecteren en verder gaan met het upgrade-proces.

Waarom is het belangrijk dat jij het Apple ID-wachtwoord invoert?

Wanneer jij naar iCloud+ wilt upgraden is het noodzakelijk dat jij jouw Apple ID-wachtwoord correct invoert. Hierdoor kan de upgrade succesvol worden verwerkt en op jouw account worden toegepast.

Om eventuele foutmeldingen of vertragingen te voorkomen is het belangrijk dat jij jouw wachtwoord nauwkeurig invoert. Voor een soepele overgang naar iCloud+ is het belangrijk dat jij het wachtwoord op de juiste manier invoert.

Door deze stappen te volgen en aandacht aan het correct invoeren van jouw Apple ID-wachtwoord te besteden, kun je moeiteloos naar iCloud+ upgraden en van alle voordelen die dit verbeterde opslagabonnement biedt genieten.

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Stappen voor een succesvolle upgrade

De comptabiliteit controleren

Als je van plan bent om je iCloud-opslag naar iCloud+ te upgraden, is het belangrijk dat zowel jouw apparaat als jouw besturingssysteem compatibel zijn met deze nieuwe dienst. Controleer de minimale vereisten en de specificaties om eventuele problemen tijdens het upgradeproces te voorkomen. Het is van essentieel belang dat jouw systeem aan de vereisten voldoet, aangezien het niet voldoen hieraan in in trage prestaties, onverwachte fouten of zelfs het mislukken van de upgrade kan resulteren.

Upgraden iCloud lukt niet en de comptabiliteit controleren

Een belangrijke stap is om te controleren of jouw apparaat en besturingssysteem voor iCloud+ aan de minimale systeemvereisten voldoen. Dit kan onder meer betrekking op de versie van het besturingssysteem, de beschikbare opslagruimte en de compatibiliteit met bepaalde functies van iCloud+ hebben. Vooral als je onlangs een oudere versie van Windows hebt geüpgraded is het belangrijk dat je controleert of er update voor het besturingssysteem beschikbaar zijn en dat je deze updates indien beschikbaar installeert.

Het is verstandig om voorafgaand aan de upgrade een back-up van je belangrijke gegevens te maken, zodat je eventueel verlies van gegevens kunt voorkomen. Daarnaast kan het handig zijn om te controleren of er op jouw apparaat voldoende vrije ruimte beschikbaar is om de upgrade soepel te laten verlopen. Door deze stappen te volgen, kun jij zowel je apparaat als je besturingssysteem gereed maken voor de overstap naar iCloud+ en kun je mogelijke problemen tijdens het upgrade voorkomen. 

iCloud opslagruimte Kopen

Extra opslagruimte toevoegen

Wanneer je merkt dat het upgraden van iCloud vanwege onvoldoende opslagruimte niet lukt, kun je als onderdeel van je upgrade naar iCloud+ extra ruimte toevoegen. Open hiervoor de instellingen op je apparaat en druk bovenaan op je naam. Selecteer “iCloud” en vervolgens “Beheer opslag”. Hier kun je uit verschillende “Opslagplannen” kiezen en een abonnement dat bij jouw behoeften past selecteren.

Je kunt ervoor kiezen om 50 GB, 200 GB of 2 TB aan extra opslagruimte aan je bestaande iCloud-opslag toe te voegen. Zodra je een abonnement hebt gekozen, wordt het maandelijkse bedrag via de betaalmethode die aan je Apple ID is gekoppeld in rekening gebracht. De prijzen kunnen afhankelijk van het geselecteerde plan en jouw regio variëren.

De iCloud opslagruimte beheren

Om de aangekochte ruimte efficiënt te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat jij je iCloud-opslagruimte goed beheert. Verwijder onnodige back-ups van oude apparaten die je niet meer gebruikt. Open hiervoor de “Instellingen” > druk bovenaan op “[je naam]” > “iCloud” > “Beheer opslag” en selecteer de back-up die je wilt verwijderen. Door dit regelmatig te doen blijft er voldoende ruimte voor nieuwe back-ups en andere gegevens beschikbaar.

Een andere handige tip is om grote bestanden zoals video’s en foto’s lokaal op te slaan of naar een ander apparaat of externe harde schijf over te zetten. Op deze manier kun je ruimte in je iCloud-opslag besparen en voldoende ruimte voor essentiële gegevens behouden.

Automatische back-ups optimaliseren

Wanneer jij bij het upgraden van iCloud problemen ondervindt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de opslagruimte van je iCloud-account vol is, waardoor de upgrade niet kan worden voltooid. In dit geval is het handig om specifieke apps die veel ruimte innemen maar waarvan de gegevens minder cruciaal zijn van de back-up uit te sluiten. Dit kun je doen door de Instellingen te openen, vervolgens naar je naam te scrollen en op iCloud te drukken. Daar kun je de apps die je van de back-up uit wilt sluiten selecteren.

Een andere mogelijke reden waardoor het upgraden van iCloud kan mislukken, is dat niet al jouw Apple-apparaten met dezelfde Apple ID zijn gesynchroniseerd. Dit kan tot dubbele back-ups en verwarring in de opslagruimte leiden . Om dit probleem te voorkomen is het belangrijk dat al jouw apparaten met dezelfde Apple ID zijn gesynchroniseerd.

Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig controleert welke gegevens daadwerkelijk cruciaal zijn om een back-up van te maken. Door kritisch naar de gegevens die echt belangrijk zijn te kijken, kun je onnodige opslagruimte besparen en je iCloud-back-ups soepel laten verlopen.

Het is verstandig om regelmatig te controleren hoeveel opslagruimte er in je iCloud-account beschikbaar is. Wanneer deze bijna vol is, kan dit problemen bij het upgraden van iCloud veroorzaken. Indien nodig, kun je extra opslagruimte aanschaffen, zodat je iCloud optimaal kunt blijven gebruiken.

iCloud opslag delen en verminderen

iCloud opslag delen

Je kunt je iCloud-opslagruimte eenvoudig met andere gezinsleden delen. Dit is handig omdat iedereen in het gezin voor foto’s, video’s, documenten en meer de toegang tot dezelfde opslagruimte heeft. Om dit te doen moet je de ‘Instellingen’ openen, bovenaan op je op naam drukken en voor ‘Delen met gezin’ kiezen. Vervolgens moet je ‘iCloud-opslag’ kiezen en ‘Delen met gezin’ inschakelen. Nadat je delen met gezin hebt ingeschakeld kunnen alle gezinsleden van de gedeelde opslagruimte genieten.

Het delen van iCloud-opslag biedt een handige manier om kosten te besparen, aangezien het gezamenlijk gebruik van de opslagruimte kan helpen om extra kosten voor individuele abonnementen te voorkomen. Bovendien maakt het delen van de opslagruimte het gemakkelijker om samen met anderen binnen het gezin aan projecten te werken, fotoalbums te maken en bestanden binnen het gezin uit te wisselen.

Echter, let op dat wanneer je de iCloud-opslag deelt, iedere gebruiker de toegang tot alle gegevens die in deze gedeelde ruimte zijn opgeslagen heeft. Het is daarom belangrijk dat gevoelige informatie apart wordt bewaard of met behulp van andere methoden wordt beveiligd.

De opslagruimte verminderen

Om onnodige bestanden te verwijderen en zo de iCloud-opslagruimte te verminderen, kun je beginnen door grote bestanden zoals video’s die mogelijk veel ruimte in beslag nemen te bekijken. Verwijder de items die niet langer nodig zijn door ze te selecteren en vervolgens te verwijderen. Daarnaast kun je oude back-ups van apparaten die niet meer worden gebruikt opruimen.

Upgraden iCloud lukt niet en bestanden verwijderen

Een andere manier om ruimte vrij te maken is door foto’s en video’s naar een ander apparaat of een externe harde schijf over te zetten. Hierdoor blijven je herinneringen bewaard terwijl ze in je iCloud-opslag niet langer kostbare ruimte innemen.

Om ruimte voor nieuwe bestanden vrij te maken en altijd voldoende ruimte voor belangrijke documenten, foto’s en video’s te hebben, is het van essentieel belang dat je de iCloud opslagruimte regelmatig controleert en opruimt. Door dit proces regelmatig uit te voeren, kun je voorkomen dat je als gevolg van een volle opslagruimte tegen onverwachte problemen aanloopt.

Waarom het belangrijk is om je iCloud opslagruimte regelmatig te controleren

Door de inhoud van je iCloud-opslagruimte regelmatig te controleren en onnodige bestanden te verwijderen, kun je de ruimte efficiënt gebruiken. Dit helpt om te voorkomen dat je onnodige kosten voor extra opslagruimte krijgt en dat je altijd voldoende ruimte voor nieuwe gegevens hebt.

Bovendien kan het regelmatig opruimen van de iCloud opslagruimte helpen om de algehele prestaties van jouw apparaten te verbeteren, doordat de beschikbare opslagruimte minder wordt belast. Op deze manier kun je georganiseerd blijven en alleen de benodigde bestanden binnen handbereik hebben.

Door bewustzijn te worden waarom het belangrijk is om jouw iCloud opslagruimte regelmatig te controleren en op te ruimen, kun jij een efficiënte beheerder van jouw digitale gegevens worden. Dit zal in een soepelere gebruikservaring en minder zorgen over een tekort aan opslagruimte resulteren.

Opslagproblemen met iCloud oplossen

Veelvoorkomende problemen

Wanneer je merkt dat het upgraden van iCloud niet lukt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomend probleem is dat je iCloud-opslag vol is. Dit kan gebeuren als je veel foto’s, video’s of documenten in iCloud opslaat. Een andere mogelijkheid is dat er synchronisatieproblemen tussen je apparaten zijn, waardoor de upgrade niet wordt weergegeven.

Een andere veelvoorkomende fout is dat de betalingsinformatie verouderd is of dat er onvoldoende saldo op de betaalmethode staat. Dit kan voorkomen wanneer je probeert om naar een groter opslagplan te upgraden.

Oplossingen en suggesties

Om het probleem van een volle iCloud-opslag op te lossen, kun je beginnen door onnodige bestanden en back-ups die je niet meer nodig hebt te verwijderen. Controleer ook je ‘recent verwijderd’ map, omdat deze bestanden nog steeds ruimte in beslag kunnen nemen.

Als het om synchronisatieproblemen gaat is het belangrijk dat al jouw Apple apparaten naar de nieuwste versie van iOS of macOS zijn bijgewerkt. Een verouderde softwareversie kan soms tot problemen met het upgraden van iCloud-opslag leiden.

Om het betalingsprobleem op te lossen is het belangrijk dat je controleert of de betalingsinformatie up-to-date is en of er op de gekoppelde betaalmethode voldoende saldo beschikbaar is. Als alles in orde lijkt te zijn, neem dan voor verdere assistentie contact met de support van Apple op.

Met onverwachte problemen omgaan

Als je bij het upgraden van iCloud-opslag onverwachte problemen blijft ervaren, overweeg dan om hulp via online forums zoals de Apple-ondersteunings gemeenschap te zoeken of neem voor directe hulp contact met de support van Apple op. Het kan zijn dat er specifieke technische problemen zijn die extra aandacht vereisen en waar anderen mogelijk eerder mee te maken hebben gehad.

Om eventuele gegevensverlies tijdens het oplossen van deze problemen te voorkomen is het belangrijk dat je onthoud dat het belangrijk is dat je regelmatig een back-up van je belangrijke bestanden buiten iCloud maakt.

Laatste opmerkingen

Nu je bekend bent met iCloud+ en de mogelijke redenen voor het mislukken van een upgrade, ben je goed uitgerust om eventuele problemen aan te pakken. Of je nu een iPhone, iPad, Mac of Windows-pc gebruikt, de stappen voor een succesvolle upgrade zijn nu binnen handbereik. Vergeet niet om indien nodig te overwegen om je iCloud-opslagruimte te vergroten, te delen of te verminderen. En als je nog steeds problemen ondervindt, hebben we je gedekt met oplossingen voor iCloud-opslag problemen.

Upgraden iCloud lukt niet

Om het meeste uit iCloud+ te halen en eventuele obstakels bij het upgraden te overwinnen is het handig om deze informatie te gebruiken. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en geniet van een soepele en efficiënte iCloud-ervaring!

Veelgestelde vragen

Wat is iCloud+?

iCloud+ is een uitgebreide versie van iCloud met extra functies zoals Secure Video, Private Relay en meer opslagruimte voor back-ups en foto’s.

Waarom mislukt de upgrade naar iCloud?

Door onvoldoende opslagruimte, een slechte internetverbinding of verouderde software kan een upgrade mislukken. Controleer of je tijdens het upgradeproces voldoende ruimte hebt en een stabiele verbinding.

Hoe kan ik upgraden naar iCloud op mijn iPhone, iPad of Apple Vision Pro?

Open de ‘Instellingen’, druk hiervoor boven op je naam en kies voor ‘iCloud’. Kies voor ‘Beheer opslag’ en daarna voor ‘Wijzig abonnement’. Volg de instructies om naar iCloud+ te upgraden.

Hoe kan ik extra iCloud-opslagruimte kopen?

Open hiervoor de Instellingen-app, druk bovenaan op je naam en ga naar ‘iCloud’. Kies voor ‘Beheer opslag’ en vervolgens voor ‘Wijzig abonnement’. Kies voor het gewenste abonnement en voltooi de aankoop met je Apple ID.

Hoe kan ik mijn iCloud-opslag delen en verminderen?

Open hiervoor de ‘Instellingen’, druk bovenaan op je naam en kies voor ‘iCloud’. Kies voor ‘Beheer opslag’ en vervolgens ‘Familie delen’. Om de opslag te verminderen kun je onnodige bestanden verwijderen of een kleiner abonnement kopen.

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg