VDSL modem kopen – Hierop moet je letten!

Ben jij benieuwd naar de wereld van VDSL modems? Wil je weten waarom deze modems zo belangrijk zijn en hoe ze werken? En heb je interesse in de evolutie van VDSL technologie en de voordelen die een VDSL modem met zich meebrengt? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In moderne internetverbindingen spelen VDSL modems een belangrijke rol, maar veel mensen weten niet precies wat ze zijn en hoe ze werken. In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en je van waardevolle informatie over VDSL 35b, VDSL bonding, Mbps 1x, VLAN’s, USB-poorten en nog veel meer voorzien.

De evolutie van VDSL technologie heeft tot snellere verbindingssnelheden en betere prestaties geleid. We zullen ook op de voordelen van een VDSL modem, zoals de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd via wifi en bekabelde verbindingen te verbinden ingaan.

Dus blijf lezen als je alles wilt weten over VDSL modems en ontdek hoe jij met behulp van deze technologie jouw internetervaring kan verbeteren!

Wat is een VDSL modem?

Een VDSL modem, ook wel bekend als Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line modem, is een apparaat dat wordt gebruikt om een breedbandinternetverbinding via de telefoonlijn tot stand te brengen. In vergelijking met de traditionele ADSL modem biedt een VDSL modem hogere snelheden en bandbreedte.

wat is een VDSL modem

Heb jij in huis een langzame internetverbinding?

Glasvezel modem kopen en de snelheid verbeteren

Met een VDSL modem kun jij alles uit de internetverbinding halen.

 • Dat is bestanden snel kunnen verzenden en ontvangen
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken
 • Bestanden zoals foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Definitie en functies van een VDSL modem

Een VDSL modem is ontworpen om de voordelen van VDSL2-technologie te kunnen benutten. Deze technologie gebruikt geavanceerde signaalverwerking om hogere snelheden over koperen telefoonlijnen mogelijk te maken. Een VDSL2-modem biedt niet alleen internettoegang, maar heeft ook extra functies die nuttig kunnen zijn.

Enkele belangrijke functies van een VDSL modem zijn:

 • Hoge snelheid: Met een VDSL2-modem kun je in vergelijking met ADSL-modems van aanzienlijk hogere downloadsnelheden genieten. Dit maakt het ideaal voor taken zoals streaming van media, online gaming en het downloaden van grote bestanden.
 • Brede bandbreedte: Dankzij de verbeterde bandbreedtecapaciteit kan een VDSL2-modem zonder verlies van prestaties meerdere apparaten die tegelijkertijd met het internet verbonden zijn ondersteunen.
 • VDSL2 wifi: Veel moderne VDSL modems worden met ingebouwde wifi-functionaliteit geleverd, waardoor draadloze connectiviteit voor apparaten zoals smartphones, tablets en laptops mogelijk is.
 • VPN-ondersteuning: Sommige modellen bieden ook ondersteuning voor Virtual Private Networks (VPN’s), waardoor je vanaf externe locaties veilig toegang tot jouw thuisnetwerk kunt krijgen.
 • Firewall-beveiliging: VDSL modems hebben vaak ingebouwde firewalls om de beveiliging van het netwerk te verbeteren en ongeautoriseerde toegang tot het systeem te voorkomen.
 • Mediaserverfunctionaliteit: Sommige geavanceerde VDSL modems werken ook als mediaservers, waardoor je media-inhoud kunt delen en naar andere apparaten in het netwerk kunt streamen.

Verschillen tussen ADSL en VDSL modems

KenmerkADSL ModemVDSL Modem
SnelheidADSL-modems bieden downloadsnelheden tot 24 Mbps en uploadsnelheden tot 3 Mbps.VDSL-modems bieden downloadsnelheden tot 100 Mbps en uploadsnelheden tot 10 Mbps.
BereikHet bereik van een ADSL-modem is beperkt tot ongeveer 5 kilometer van de telefooncentrale.Het bereik van een VDSL-modem is beperkt tot ongeveer 1 kilometer van de telefooncentrale.
TechnologieADSL gebruikt asynchrone technologie, wat betekent dat de downloadsnelheden hoger zijn dan de uploadsnelheden.VDSL gebruikt zowel asynchrone als synchrone technologie, wat betekent dat de downloadsnelheden en uploadsnelheden gelijk zijn.
Gebruik van telefoonlijnADSL-modems gebruiken een telefoonlijn om de verbinding met het internet te maken.VDSL-modems gebruiken een telefoonlijn, maar gebruiken een breedbandmodem om hogere snelheden te bereiken.
Geschiktheid voor streamingADSL-modems zijn geschikt voor basisinternetgebruik en streaming van video’s in standaarddefinitie.VDSL-modems zijn geschikt voor intensief internetgebruik, streaming van video’s in hoge definitie en online gaming.
BeschikbaarheidADSL-modems zijn over het algemeen breder beschikbaar en worden vaak door verschillende internetproviders aangeboden.VDSL-modems zijn minder wijdverspreid en worden meestal door specifieke internetproviders aangeboden .
KostenADSL-modems zijn over het algemeen goedkoper dan VDSL-modems.VDSL-modems zijn vanwege de hogere snelheden die ze bieden meestal duurder.

Wanneer je ADSL- en VDSL-modems met elkaar gaat vergelijken zijn er enkele belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste verschil is de snelheid. Over het algemeen bieden VDSL-modems veel hogere downloadsnelheden dan ADSL-modems. Dit maakt ze ideaal voor intensief internetgebruik, streaming van video’s in hoge definitie en online gaming.

Een ander verschil is het bereik. ADSL-modems hebben over het algemeen een groter bereik en kunnen verbinding over langere afstanden van de telefooncentrale maken. VDSL-modems hebben daarentegen een beperkter bereik en kunnen alleen hogere snelheden binnen een beperkte afstand van de telefooncentrale bieden.

ADSL gebruikt asynchrone technologie, wat inhoudt dat de downloadsnelheden hoger zijn dan de uploadsnelheden. Aan de andere kant gebruikt VDSL zowel asynchrone als asynchrone technologie, waardoor de uploadsnelheden vergelijkbaar zijn met de downloadsnelheden.

Merken en modellen van VDSL modems

Er zijn verschillende populaire merken die VDSL modems aanbieden. Deze merken hebben zich als betrouwbare spelers op de markt gevestigd en bieden een breed scala aan modellen om aan verschillende behoeften te voldoen. Enkele van de bekendste merken zijn:

 • TP-Link: TP-Link staat om zijn betaalbare en gebruiksvriendelijke VDSL modems bekend. Ze bieden een verscheidenheid aan modellen, variërend van instapniveau tot geavanceerdere opties met extra functies.
 • ASUS: ASUS is een gerenommeerd merk dat om zijn kwaliteit en innovatie bekend staat. Hun VDSL modems combineren snelheid, betrouwbaarheid en geavanceerde technologieën om een ​​optimale internetervaring te bieden.
 • Zyxel: Zyxel is in de wereld van VDSL modems een andere vertrouwde naam. Ze staan ​​bekend om hun robuuste ontwerpen en uitstekende prestaties, waardoor ze voor zowel thuisgebruik als zakelijke toepassingen ideaal zijn.

Vergelijking tussen verschillende merken en hun kenmerken

Als het om het vergelijken van verschillende merken VDSL modems gaat , zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder volgen enkele belangrijke kenmerken waarop je bij het vergelijken van de merken op kunt letten:

 1. Snelheid: Controleer de maximale downloadsnelheid en uploadsnelheid die ieder merk en model biedt. Sommige modellen kunnen hogere snelheden behalen dan andere, wat belangrijk kan zijn als je een snelle internetverbinding nodig hebt.
 2. Aansluitingen: Bekijk het aantal Ethernet-poorten en USB-poorten dat op de VDSL modem beschikbaar is. Dit is vooral belangrijk wanneer je meerdere apparaten aan wilt sluiten of extra functionaliteit, zoals het kunnen delen van bestanden via een USB-stick nodig hebt.
 3. Beveiliging: Controleer of de VDSL modem geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals firewallbescherming en ouderlijk toezicht biedt. Dit helpt jouw ​​netwerk tegen ongewenste indringers te beschermen en zorgt ervoor dat jouw kinderen online veilig kunnen surfen.
 4. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de VDSL modem compatibel is met jouw internetprovider en eventuele andere apparatuur, zoals routers of switches die je al hebt. Compatibiliteitsproblemen kunnen tot verminderde prestaties of zelfs incompatibiliteit tussen apparaten leiden.

Voordelen van VDSL modems

VDSL modems zijn beter dan traditionele ADSL-modems. Ze zijn sneller, betrouwbaarder en kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd zonder snelheidsverlies verbinden. Hierdoor kun je sneller downloaden, uploaden en streamen. Ze zijn met ondersteuning voor nieuwe technologieën zoals glasvezel ook toekomstbestendig.

Voordelen van een VDSL modem

Hogere snelheden dan traditionele ADSL-modems

In vergelijking met traditionele ADSL-modems biedt een VDSL modem hogere snelheden. Met VDSL kun je downloaden met snelheden tot 100 Mbps en uploaden met snelheden tot 20 Mbps. Hierdoor kun je bestanden sneller downloaden, video’s zonder haperingen streamen en soepel online games spelen. Of je nu thuis werkt, videoconferenties bijwoont of met je favoriete films en series ontspant, een VDSL modem zorgt altijd voor voldoende bandbreedte.

Verbeterde betrouwbaarheid en stabiliteit van de verbinding

Een ander voordeel van VDSL modems is de verbeterde betrouwbaarheid en stabiliteit van de verbinding. Dankzij geavanceerde technologieën en betere signaaloverdracht kunnen VDSL modems in vergelijking met ADSL-modems een stabielere internetverbinding bieden. Dit betekent minder onderbrekingen tijdens het surfen op het web, gamen of streamen van media. Of je nu thuis werkt of gewoon van je favoriete online activiteiten wilt genieten, met een VDSL modem kun je op een betrouwbare en stabiele internetverbinding rekenen.

Mogelijkheid om meerdere apparaten zonder verlies in snelheid of kwaliteit tegelijkertijd te verbinden

Met een VDSL modem hoef je je geen zorgen over verlies in snelheid of kwaliteit te maken wanneer je meerdere apparaten tegelijkertijd wilt verbinden. Dankzij de hogere bandbreedte die VDSL biedt, kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd met het internet worden verbonden zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Functies van VDSL modems

Nu we weten wat een VDSL modem is, kijken we naar de verschillende functies. Een belangrijke functie is de hoge snelheden. Met een VDSL modem kun je bestanden snel downloaden en video’s en muziek streamen. Ook biedt het geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals firewallbescherming en ouderlijk toezicht. Daarnaast ondersteunt het VoIP-telefonie waardoor je via het internet kunt bellen. Kortom, VDSL modems zorgen voor een snelle, veilige en betrouwbare internetervaring.

Draadloze connectiviteit met ingebouwde wifi-router

Een van de belangrijkste functies van een VDSL modem is de ingebouwde wifi-router. Dit betekent dat je geen aparte router nodig hebt om draadloos met het internet te verbinden. Met de wifi-functie kun je apparaten zoals smartphones, laptops en tablets eenvoudig zonder gedoe met kabels verbinden. Het biedt gemak en flexibiliteit, zodat je overal in huis van een snelle internetverbinding kunt genieten.

VDSL modem draadloze internetverbinding

Met een VDSL modem kun je ook meerdere wifi-netwerken voor verschillende apparaten of gebruikersgroepen creëren. Dit kan handig zijn als je een gastnetwerk op wilt zetten, zodat vrienden of familieleden veilig kunnen verbinden zonder dat ze toegang tot jouw persoonlijke netwerk hebben. Door meerdere netwerken te hebben, kun je de bandbreedte beter verdelen en waardoor apparaat optimale prestaties behoudt.

Bekabelde verbindingen via Ethernetpoorten

Naast draadloze connectiviteit biedt een VDSL modem de mogelijkheid om bekabelde verbindingen via Ethernetpoorten tot stand te brengen. Dit is vooral handig wanneer je apparaten hebt die niet draadloos kunnen worden verbonden of als je een stabielere en snellere verbinding wilt hebben als dat wifi kan bieden.

Met de Ethernetpoorten kun je bijvoorbeeld je desktopcomputer, smart-tv of gameconsole voor maximale snelheid en betrouwbaarheid direct op het modem aansluiten. Dit is vooral belangrijk voor taken, zoals het streamen van HD-video’s of online gamen  die veel bandbreedte vereisen. Door bekabelde verbindingen te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je altijd de best mogelijke prestaties behaalt.

Beveiligingsfuncties voor een veilige internetervaring

Een ander belangrijk aspect van VDSL modems zijn de beveiligingsfuncties die ze bieden. Deze modems zijn vaak met een ingebouwde firewall uitgerust om ongewenst verkeer te blokkeren en je netwerk tegen potentiële bedreigingen te beschermen. Dit helpt bij het voorkomen van hackingpogingen en andere vormen van cybercriminaliteit.

Daarnaast ondersteunen veel VDSL modems VPN (Virtual Private Network). Met een VPN-verbinding kun je zelfs als je openbare wifi-netwerken gebruikt veilig en anoniem op het internet surfen. Dit is vooral handig wanneer je gevoelige informatie verzendt of wilt voorkomen dat anderen jouw online activiteiten kunnen volgen.

Heb jij in huis een langzame internetverbinding?

Glasvezel modem kopen en de snelheid verbeteren

Met een VDSL modem kun jij alles uit de internetverbinding halen.

 • Dat is bestanden snel kunnen verzenden en ontvangen
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken
 • Bestanden zoals foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Maximale dekking in het hele huis

In vergelijking met andere modems biedt een VDSL modem een uitstekende dekking. Met zijn geavanceerde technologie kan een VDSL modem signalen over grotere afstanden verzenden en ontvangen, wat in een groter bereik in jouw hele huis resulteert. Dit betekent dat je zelfs als jij je verder weg van het modem bevindt van een stabiele en snelle internetverbinding kunt genieten.

Om het signaalbereik van jouw VDSL modem verder te vergroten, zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Hieronder staan enkele tips die je kunt volgen om de maximale wifi-dekking te garanderen:

 1. Plaatsing van het modem: Zorg ervoor dat jouw VDSL modem centraal bij voorkeur op een hogere locatie zoals op een plank of aan de muur in jouw huis wordt geplaatst. Dit helpt om het signaal gelijkmatig door het hele huis te verspreiden.
 2. Vermijd obstakels: Muren en andere obstakels kunnen de signaalkwaliteit beïnvloeden. Probeer grote meubels of dikke muren tussen het modem en de ruimtes waar jij wifi wilt gebruiken te vermijden. Wanneer dit niet mogelijk is, kun je overwegen om wifi-extenders of powerline-adapters te gebruiken om het signaal door deze obstakels heen te laten gaan.
 3. Wifi-kanalen optimaliseren: Controleer welke wifi-kanalen door naburige netwerken worden gebruikt en kies een minder druk kanaal voor jouw eigen netwerk. Dit kan interferentie verminderen en de signaalkwaliteit verbeteren.
 4. Gebruik wifi-extenders: Wanneer je merkt dat bepaalde delen van jouw huis een zwakke wifi-dekking hebben, kun je overwegen om wifi-extenders te gebruiken. Deze apparaten vergroten het bereik van jouw VDSL modem door het signaal te versterken en verder te verspreiden.
 5. Uitgebreide firewall instellingen: Controleer de firewall instellingen van jouw VDSL modem om ervoor te zorgen dat deze goed geconfigureerd zijn. Een uitgebreide firewall kan jouw netwerk tegen ongewenste indringers en cyberaanvallen beschermen.

Een goede wifi-dekking in alle kamers van jouw huis heeft verschillende voordelen. Zo kun je overal waar je in huis bent met het internet verbonden blijven. Hierdoor kun je of wanneer je op je kantoor aan het werken bent, in de woonkamer ontspant of een film in de slaapkamer kijkt van een goede internetverbinding profiteren. Bovendien kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd worden aangesloten zonder dat dit ten koste van de snelheid of de stabiliteit van jouw internetverbinding gaat.

MUMIMO voor extra snelheid

MUMIMO, oftewel Multi User Multiple Input Multiple Output, is een geavanceerde technologie die de internetsnelheid bij meerdere gelijktijdige gebruikers aanzienlijk kan verbeteren. Deze technologie gebruikt meerdere antennes om tegelijkertijd met meerdere apparaten te kunnen communiceren, waardoor er meer data kan worden verzonden en ontvangen.

Wat is MUMIMO?

MUMIMO is een technologie die ervoor zorgt dat een VDSL-modem efficiënter kan werken en hogere snelheden kan bieden. Traditionele modems kunnen slechts één apparaat tegelijk bedienen, wat in vertragingen en verminderde prestaties resulteert als er meerdere gebruikers zijn. Met MUMIMO kunnen modems echter gelijktijdig met meerdere apparaten communiceren, waardoor de snelheid en de algehele prestaties van de internetverbinding kan worden verbeterd.

Wat is MUMIMO VDSL modm

Hoe werkt MUMIMO?

MUMIMO gebruikt verschillende antennes om parallelle gegevensstromen naar verschillende apparaten te kunnen sturen. Dit betekent dat het modem tegelijkertijd met meerdere apparaten kan communiceren zonder dat dit van de snelheid ten koste gaat. Hierdoor wordt de bandbreedte optimaal benut en kunnen alle apparaten die met het internet verbonden zijn van snellere internetverbindingen genieten.

Compatibiliteit met verschillende apparaten en besturingssystemen

Een ander voordeel van MUMIMO is dat het compatibel is met verschillende apparaten en besturingssystemen. Of je nu een smartphone, tablet, laptop of smart home-apparaat gebruikt, MUMIMO kan de snelheid van je internetverbinding verbeteren. Het maakt niet uit welk besturingssysteem je apparaat heeft, of het nu iOS, Android, Windows of macOS is.

Vergelijking tussen VDSL-modems met en zonder MUMIMO-ondersteuning

Wanner je naar een VDSL-modem zoekt, is het belangrijk dat je naar modellen die MUMIMO-ondersteuning bieden kijkt. Deze modems zullen je in vergelijking met modems zonder deze technologie een aanzienlijke snelheidsverbetering bieden. De Vigor-serie van routers staat bijvoorbeeld bekend om zijn MUMIMO-mogelijkheden en kan snelheden tot wel 1 Gbps leveren.

Praktische voordelen van MUMIMO bij dagelijks gebruik

MUMIMO, oftewel Multi-User Multiple Input Multiple Output, biedt verschillende praktische voordelen bij dagelijks gebruik. Hieronder zullen we enkele van deze voordelen bespreken en hoe ze aan een betere gebruikerservaring bij kunnen dragen.

VoordelenUitleg
Verbeterde netwerkprestatiesMUMIMO maakt gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten mogelijk, waardoor de totale netwerkprestaties verbeteren. Dit betekent dat je zonder onderbrekingen van streamingdiensten, online gamen en andere bandbreedte-intensieve activiteiten kunt genieten.
Vermindering van vertragingenMet MUMIMO kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd gegevens verzenden en ontvangen, waardoor de vertragingen worden verminderd. Dit betekent dat jij zelfs wanneer er meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden zijn een soepelere en responsievere internetervaring zult hebben.
Betere dekking en bereikMUMIMO kan de dekking en het bereik van jouw wifi-netwerk verbeteren. Het gebruikt meerdere antennes waarmee signalen efficiënter kunnen worden verzonden en ontvangen, waardoor jij een sterker signaal in verschillende delen van jouw huis krijgt. Dit betekent dat je geen dode zones zult hebben waar het signaal zwak is of helemaal niet aanwezig is.
Efficiënter gebruik van de beschikbare bandbreedteMet MUMIMO wordt de beschikbare bandbreedte efficiënter gebruikt. In plaats van op hun beurt te wachten om gegevens te verzenden, kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd gegevens verzenden en ontvangen. Dit betekent dat iedereen in jouw huishouden zelfs tijdens piekuren van hoge snelheden kan genieten.
Ondersteuning voor meerdere apparatenMUMIMO is ideaal voor huishoudens met meerdere apparaten. Het kan gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, smart-tv’s en slimme apparaten ondersteunen. Dit betekent dat iedereen in jouw huishouden of kantoor zonder problemen verbinding kan maken en het wifi-netwerk kunnen gebruiken.

Met MUMIMO kun je dus van verbeterde netwerkprestaties, verminderde vertragingen, betere dekking en bereik genieten doordat de bandbreedte efficiënter voor meerdere apparaten wordt gebruikt. Dit maakt het een waardevolle technologie voor dagelijks gebruik.

Conclusie: Kies het beste VDSL modem

Nu je meer over een VDSL modem, verschillende merken en modellen, de voordelen en functies ervan, en zelfs de maximale dekking en MUMIMO voor extra snelheid weet, ben je goed op weg om het beste VDSL modem voor jouw behoeften te kiezen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het maken van je keuze?

VDSL modem

Allereerst is het belangrijk dat je vantevoren bedenktwelke functies jij in een VDSL modem nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan geavanceerde beveiligingsfuncties of wil je simpelweg de hoogste internetsnelheden halen? Daarnaast is het verstandig om reviews van andere gebruikers te lezen om een beter beeld van de prestaties en de betrouwbaarheid van verschillende modems te krijgen. Vergeet ook niet om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen.

Kortom, met alle informatie die je nu hebt, kun je weloverwogen beslissen welk VDSL modem het beste bij jouw behoeften past. Gebruik deze kennis en maak een keuze die bij jouw internetbehoeften aansluit.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een VDSL modem en een ADSL modem?

In verelijking met een ADSL-modem biedt een VDSL modem hogere internetsnelheden. Dit komt doordat VDSL glasvezeltechnologie  gebruikt waardoor hogere datasnelheden mogelijk zijn.

Kan ik mijn eigen VDSL modem gebruiken met mijn internetprovider?

In de meeste gevallen kun je je eigen VDSL modem met je internetprovider gebruiken. Het is echter altijd verstandig om dit bij je provider te controleren, aangezien sommige providers specifieke modems vereisen.

Zijn er bepaalde merken die bekend staan om hun betrouwbare VDSL modems?

Ja, er zijn verschillende merken die om hun betrouwbare VDSL modems bekend staan. Enkele populaire merken zijn TP-Link, ASUS en Netgear. Het is raadzaam om reviews van andere gebruikers te lezen om een goed beeld van de betrouwbaarheid van een specifiek merk te krijgen.

Wat is het voordeel van MUMIMO in een VDSL modem?

MUMIMO staat voor Multi-User Multiple Input Multiple Output en zorgt ervoor dat het modem zonder snelheidsverlies gelijktijdig met meerdere apparaten kan communiceren. Dit resulteert vooral wanneer er meerdere apparaten tegelijkertijd worden gebruikt in een stabielere en snellere internetverbinding.

Kan ik mijn VDSL modem naar een nieuwer model upgraden ?

In de meeste gevallen kun jij je VDSL modem naar een nieuwer model upgraden als je van de nieuwste technologieën en functies wilt profiteren. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden tot upgraden contact met je internetprovider of fabrikant op.

Heb jij in huis een langzame internetverbinding?

Glasvezel modem kopen en de snelheid verbeteren

Met een VDSL modem kun jij alles uit de internetverbinding halen.

 • Dat is bestanden snel kunnen verzenden en ontvangen
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken
 • Bestanden zoals foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg