Verwijderde mail terughalen in Outlook – Gids

Ben je benieuwd hoe je per ongeluk verwijderde e-mails in Outlook kunt herstellen? Ontdek handige tips en trucs om verloren e-mails terug te krijgen in Outlook. Leer meer over de verschillende methoden om verwijderde mails in Outlook te herstellen. Outlook is voor Windows een veelgebruikte e-mailclient met miljoenen gebruikers wereldwijd. Als je per ongeluk belangrijke e-mails verwijdert en ze niet in de prullenbak kunt vinden, zijn er manieren waarmee je ze terug kunt halen.

In dit artikel vind je verschillende instructies om verwijderde e-mails in Outlook terug te halen. Of je nu de nieuwste versie van Outlook of een oudere versie gebruikt, Wij bespreken stapsgewijze instructies om verloren e-mails te herstellen. Door deze handige tips en trucs toe te passen, kun je snel weer toegang tot belangrijke correspondentie die per ongeluk is verwijderd krijgen.

De mogelijkheid om de map met verwijderde Items in Outlook.com automatisch te legen uit te schakelen

Om te voorkomen dat belangrijke e-mails permanent worden verwijderd is het belangrijk dat je de automatische leegmaak functie voor de map Verwijderde items in Outlook.com uitschakelt. Hieronder vertellen wij hoe je de instellingen aan kunt passen, zodat verwijderde mails niet automatisch worden gewist.

Verwijderde mail terughalen Outlook en mails definitief verwijderen

Wil jij de belangrijke mail die je per ongeluk hebt verwijderd terughalen?

Verwijderde mail terughalen Outlook

Met Outlook heb je een functie waarmee jij jouw mails terug kunt halen.

 • Dat is jouw belangrijke mail binnen een korte specifieke tijd terug kunnen halen
 • Geen problemen met de communicatie met anderen
 • Jouw belangrijke mails veilig kunnen stellen
 • Fouten met verwijderde mails kunnen worden hersteld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voorkom permanent verlies van belangrijke e-mails

Wanneer je een e-mail in Outlook.com verwijdert, wordt deze standaard naar de map ‘Verwijderde items’ verplaatst. Deze map werkt als een tijdelijke opslagplaats voor verwijderde mails voordat ze definitief worden gewist. Het probleem ontstaat echter wanneer Outlook.com de inhoud van deze map zonder jouw tussenkomst automatisch wist. Hierdoor loop je het risico belangrijke e-mails voorgoed te verliezen.

Om dit te voorkomen, moet je de automatische leeg maakfunctie uitschakelen. Zo kun jij de controle over je verwijderde mails behouden en kun je zelf bepalen welke berichten niet permanent worden gewist.

Instellingen aanpassen

Om het automatisch legen van de map Verwijderde items uit te schakelen, moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open Outlook.com en log in op jouw account.
 2. Druk rechtsboven op het tandwielpictogram om toegang tot de opties te krijgen.
 3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu ‘Opties’.
 4. In het linkerdeelvenster van het Opties-menu moet je ‘Mappen’ zoeken en selecteren.
 5. Druk onder de sectie ‘Map instellingen‘ op ‘Verwijderde items’.
 6. Vink de optie ‘Automatisch mijn Verwijderde items legen’ uit.

Met deze eenvoudige stappen heb je de automatische leegmaak functie voor de map Verwijderde items succesvol uitgeschakeld.

Alternatieve opties

Naast de mogelijkheid om de automatische leegmaak functie uit te schakelen, kun je ook andere maatregelen nemen, zodat verwijderde mails niet permanent worden gewist. Hieronder staan enkele suggesties:

 • Bewaar belangrijke e-mails in een andere map: Wanneer je bepaalde e-mails wilt behouden, kun je ze handmatig naar een andere map verplaatsen voordat je ze uit de map Verwijderde items verwijdert.
 • Gebruik de map Herstelbare items: Outlook.com heeft een speciale map die ‘Herstelbare items’ wordt genoemd. In deze map worden gedurende een bepaalde periode verwijderde mails bewaart voordat ze definitief worden gewist.

Verwijderde mails terughalen met Outlook: herstel gids

Wanneer je per ongeluk een belangrijke e-mail verwijdert en deze niet meer kunt vinden kan dat erg frustrerend zijn. Gelukkig is er een manier om verwijderde mails terug te halen in Outlook. Volg de onderstaande stapsgewijze handleiding hieronder om je verloren e-mails te herstellen.

 1. Controleer de prullenbak: De prullenbak van Outlook is de eerste plek waar je moet kijken. Verwijderde e-mails worden hier vaak tijdelijk opgeslagen voordat ze permanent worden verwijderd. Ga naar de map ‘Prullenbak’ in Outlook en zoek naar de gewenste e-mail. Als je daar de e-mail vindt moet je deze selecteren en vervolgens op ‘Herstellen’ drukken.
 2. Gebruik de functie ‘Verwijderde items herstellen’: Wanneer de e-mail niet in de prullenbak staat, kun je proberen om de functie ‘Verwijderde items herstellen’ te gebruiken. Wanneer je per ongeluk een hele map met e-mails hebt verwijderd kan deze functie erg handig zijn. Druk met de rechtermuisknop op het account waarvan je de items wilt herstellen, ga naar ‘Verwijderde items herstellen’ en volg vervolgens de instructies op het scherm.
 3. Raadpleeg het archief: Als je met het controleren van zowel de prullenbak als het herstel van verwijderde items geen succes hebt gehad, kan het zijn dat de e-mail mogelijk naar het archief is verplaatst. In Outlook kun je e-mails archiveren om je inbox opgeruimd te houden. Ga naar de map ‘Archief’ en zoek naar de gewenste e-mail.
 4. Gebruik een hersteltool: Wanneer de bovenstaande methoden niet werken, kun je een hersteltool gebruiken. Er zijn tools beschikbaar om verwijderde mails in Outlook te herstellen. Deze tools kunnen e-mails terughalen die niet meer in de standaardmappen zichtbaar zijn. Kies een betrouwbare tool en volg de instructies voor het herstelproces.

Effectieve methoden en tools voor het herstellen van verwijderde mails in Outlook

Wanneer je per ongeluk een belangrijke e-mail hebt verwijderd, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk terugkrijgen. Gelukkig zijn er effectieve methoden en tools beschikbaar waarmee je verwijderde mails kunt herstellen in Outlook.

Verwijderde mail terughalen Outlook

Gebruik Scanpst om beschadigde PST-bestanden te herstellen

Scanpst is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om bij het repareren van beschadigde PST-bestanden in Outlook te helpen. Als je problemen met je gegevensbestand ondervindt en belangrijke e-mails wilt herstellen kan deze tool van onschatbare waarde zijn. Hieronder bespreken we hoe je Scanpst kunt gebruiken om corrupte of ontoegankelijke PST-bestanden te herstellen en hoe je verloren e-mails terug kunt halen.

Wat is Scanpst?

In Microsoft Outlook is scanpst een ingebouwd hulpprogramma dat voor het diagnosticeren en het repareren van problemen met PST-bestanden wordt gebruikt. Een PST (Personal Storage Table) bestand is een gegevensbestand waarin alle e-mails, contactpersonen, agenda-items en andere persoonlijke gegevens van Outlook worden opgeslagen. Wanneer een PST-bestand beschadigd raakt, kan dit tot verlies van gegevens of ontoegankelijkheid van de inhoud leiden.

Hoe kun je Scanpst gebruiken?

Scanpst kan vrij eenvoudig worden gebruikt en kan helpen om veelvoorkomende problemen met Outlook gegevensbestanden op te lossen. Volg deze stappen om Scanpst te gebruiken:

 1. Sluit Microsoft Outlook af.
 2. Zoek op je computer naar “scanpst.exe”. De locatie kan afhankelijk van de versie van Outlook die je gebruikt variëren.
 3. Dubbelklik op “scanpst.exe” om het hulpprogramma te starten.
 4. Druk op “Bladeren” en selecteer het PST-bestand dat je wilt herstellen.
 5. Druk op “Start” om het scanproces te starten. Dit kan afhankelijk van de grootte van het bestand enige tijd duren.
 6. Nadat het scanproces is voltooid, zal Scanpst eventuele problemen detecteren en een rapport genereren.
 7. Druk op “Repareren” om de gevonden problemen op te lossen.

Verloren e-mails met Scanpst terughalen

Als je ooit  belangrijke e-mails hebt verloren, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Gelukkig is er een handige tool genaamd Scanpst die je bij het terughalen van verloren e-mails in Microsoft Outlook kan helpen. Hieronder bespreken we hoe je Scanpst kunt gebruiken om je e-mails terug te halen en geven we enkele tips en tricks om het proces soepel te laten verlopen.

Wat is Scanpst?

Scanpst is een ingebouwde reparatietool in Microsoft Outlook die specifiek is ontworpen om problemen met PST-bestanden op te lossen. PST-bestanden zijn verantwoordelijk voor het bewaren van al je e-mails, contacten en andere gegevens in Outlook. Wanneer deze bestanden beschadigd raken of verloren gaan, kan Scanpst je helpen om ze te herstellen.

Met behulp van scanpst verwijderde mail terughalen Outlook

Hoe kun je Scanpst gebruiken om verloren e-mails terug te halen

 1. Zoek en open het Scanpst-programma op je computer. De exacte locatie kan variëren, maar meestal is het in de map waar Outlook is geïnstalleerd te vinden.
 2. Druk op de knop “Bladeren” en kies het PST-bestand dat je wilt herstellen. Wanneer je niet zeker weet waar het bestand zich bevindt, kun je de zoekfunctie van Windows gebruiken om het bestand te vinden.
 3. Nadat je het PST-bestand hebt geselecteerd, moet je op de knop “Start” drukken om het scanproces te starten. Dit kan afhankelijk van de grootte van het bestand even duren.
 4. Zodra het scanproces is voltooid, geeft Scanpst een rapport met de gevonden fouten en problemen. Druk op de knop “Repareren” om de herstelprocedure te starten.
 5. Nadat de herstelprocedure is voltooid zouden je e-mails en andere gegevens moeten worden hersteld en in Outlook beschikbaar moeten zijn. Controleer je mappen en zoek naar de verloren e-mails om te bevestigen dat ze succesvol zijn hersteld.

Tips om je e-mails succesvol met behulp van scanpst te herstellen

 • Maak altijd een back-up van je PST-bestanden voordat je Scanpst gebruikt. Dit voorkomt verdere gegevensverlies als er tijdens het herstelproces iets misgaat.
 • Voer regelmatig scans met Scanpst uit om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren en te verhelpen. Dit kan helpen om toekomstige verlies van e-mails te voorkomen.
 • Als Scanpst niet in staat is om je e-mails volledig te herstellen, overweeg dan om een professionele PST-reparatietools van derden te gebruiken. Deze tools kunnen geavanceerdere herstelopties bieden.

Met Scanpst kun je verloren e-mails in Microsoft Outlook herstellen en voorkomen dat belangrijke mails voorgoed verloren gaan. 

Hoe kun je verwijderde mails in Gmail op een computer herstellen?

Het kan iedereen overkomen dat je per ongeluk een belangrijke e-mail uit je inbox verwijderd. Gelukkig biedt Gmail de mogelijkheid om verwijderde mails terug te zetten, zodat je geen belangrijke informatie verliest. Hieronder vertellen we stap voor stap hoe je verwijderde mails in Gmail op een computer kunt herstellen.

De stappen om per ongeluk verwijderde e-mails in Gmail terug te zetten.

Als je per ongeluk een e-mail hebt verwijderd en deze wilt terughalen, kun je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open de webbrowser op je computer en ga naar www.gmail.com.
 2. Log met je Gmail accountgegevens in.
 3. Ga naar de prullenbak door aan de linkerkant van het scherm op “Meer” en vervolgens op “Prullenbak” te drukken.
 4. Zoek de verwijderde e-mail die je terug wilt zetten.
 5. Selecteer de e-mail door het vakje dat daar links naast staat aan te vinken.
 6. Druk bovenaan het scherm op de knop “Verplaatsen naar” en selecteer “Inbox” om de e-mail naar je inbox terug te zetten.

Let op: Als je veel verwijderde e-mails hebt, kun je de zoekbalk bovenaan het scherm gebruiken om specifieke e-mails sneller te kunnen vinden.

Wil jij de belangrijke mail die je per ongeluk hebt verwijderd terughalen?

Verwijderde mail terughalen Outlook

Met Outlook heb je een functie waarmee jij jouw mails terug kunt halen.

 • Dat is jouw belangrijke mail binnen een korte specifieke tijd terug kunnen halen
 • Geen problemen met de communicatie met anderen
 • Jouw belangrijke mails veilig kunnen stellen
 • Fouten met verwijderde mails kunnen worden hersteld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Krijg inzicht in de functies en instellingen van Gmail die bij het herstellen van verwijderde mails kunnen helpen.

Gmail biedt verschillende functies en instellingen die je kunnen helpen bij het herstellen van verwijderde mails. Hieronder staan enkele handige tips:

Verwijderde mail terughalen Outlook om fouten te herstellen
 • Prullenbak: Als je een e-mail verwijdert, wordt deze naar de prullenbak verplaatst. De prullenbak is als een tijdelijke opslagplaats waarin verwijderde e-mails gedurende 30 dagen blijven staan voordat ze permanent worden verwijderd. Door je prullenbak regelmatig te controleren, kun je voorkomen dat belangrijke e-mails definitief verloren gaan.
 • Archiveren: In plaats van een e-mail te verwijderen, kun je er ook voor kiezen om deze te archiveren. Gearchiveerde e-mails worden uit je inbox gehaald, maar blijven wel in het archiefgedeelte van Gmail beschikbaar. Zo kun je als dat nodig is later altijd nog naar gearchiveerde e-mails teruggaan.
 • Zoekfunctie: Gmail heeft een krachtige zoekfunctie waarmee je specifieke e-mails in zowel je inbox als de prullenbak kunt vinden.

Beschadigde PST-bestanden met Remosoftware herstellen

Remosoftware is een betrouwbare tool die speciaal voor het herstellen van beschadigde PST-bestanden in Outlook is ontworpen. Met deze software kun je corrupte of ontoegankelijke PST-bestanden eenvoudig repareren en verloren e-mails terughalen. Hieronder geven we meer informatie over de functies en de voordelen van Remosoftware voor het herstellen van Outlook-gegevens.

Maak kennis met Remosoftware

Remosoftware is een krachtig programma dat compatibel is met Windows en specifiek is ontwikkeld om gebruikers bij het herstellen van beschadigde PST-bestanden in Outlook te helpen. Of je nu per ongeluk belangrijke e-mails hebt verwijderd of als gevolg van een systeemstoring geen toegang tot je Outlook-gegevens hebt, Remosoftware biedt de oplossing om je gegevens te herstellen.

Hoe gebruik je Remosoftware voor het herstellen van beschadigde PST-bestanden?

Remosoftware kan zeer eenvoudig worden gebruikt om beschadigde PST-bestanden te herstellen en verwijderde e-mails terug te halen. Volg hiervoor gewoon de onderstaande stappen:

 1. Download en installeer Remosoftware op je computer.
 2. Start het programma en selecteer in het hoofdmenu de optie “Herstel PST-bestand”.
 3. Blader door je computer en selecteer het beschadigde PST-bestand dat je wilt herstellen.
 4. Druk op de knop “Herstel” om het proces te starten.
 5. Wacht totdat het herstelproces is voltooid. Dit kan afhankelijk van de grootte van het PST-bestand enige tijd duren.
 6. Zodra het herstel is voltooid, kun je een voorbeeld van de herstelde e-mails en andere gegevens bekijken.
 7. Selecteer de gewenste items die je terug wilt halen en druk op de knop “Opslaan” om ze in Outlook terug te zetten.

Functies en voordelen van Remosoftware

Remosoftware biedt verschillende functies en voordelen die het proces van het herstellen van beschadigde PST-bestanden in Outlook gemakkelijk maken. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken:

 • Geavanceerde scan- en hersteltechnologie: Remosoftware gebruikt geavanceerde algoritmen om beschadigde PST-bestanden grondig te scannen en verloren gegevens te herstellen. Deze technologie zorgt ervoor dat geen enkele e-mail of bijlage tijdens het herstelproces onopgemerkt blijft.
 • Brede compatibiliteit: Remosoftware is met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc compatibel.

Verwijderde Outlook-emails handmatig herstellen

Als je in Outlook per ongeluk een belangrijke e-mail hebt, verwijdert kan dat erg frustrerend zijn. Gelukkig is er een manier waarmee jij zonder extra tools te gebruiken verwijderde e-mails handmatig terug kunt halen. Hieronder vertellen we stap voor stap hoe je dit kunt doen en ontdek je verschillende technieken en methoden om verloren of per ongeluk gewiste e-mails succesvol terug te halen.

Verwijderde mail terughalen Outlook en mails weer kunnen bekijken

Verwijderde e-mails stap voor stap herstellen

Wanneer je verwijderde mail wilt terughalen in Outlook heb je enige kennis van de beschikbare opties en instellingen nodig. Volg onderstaande stappen om je verwijderde mails met succes te herstellen:

 1. Open Microsoft Outlook op je computer.
 2. Navigeer aan de linkerkant van het scherm naar de map “Verwijderde items”.
 3. Zoek naar de specifieke e-mail die je wilt herstellen.
 4. Druk met de rechtermuisknop op de geselecteerde e-mail en druk in het contextmenu op “Verplaatsen”.
 5. Kies vervolgens voor “Postvak IN” om de e-mail in je inbox terug te plaatsen.

Mocht bovenstaande methode niet werken, dan kun je ook proberen om in de map “Verwijderde items” gewiste mail naar de gewenste mail te zoeken:

 1. Ga bovenaan het scherm naar het tabblad “Start”.
 2. Druk in het lintmenu op “Verwijderd”.
 3. Typ bovenaan in het zoekvak een trefwoord of onderwerp van de gewiste e-mail.
 4. Outlook zal de resultaten die met je zoekopdracht overeenkomen weergeven.
 5. Selecteer de gewenste e-mail en druk met de rechtermuisknop op de mail om deze in je inbox terug te plaatsen.

Andere methoden om verwijderde e-mails terug te halen

Naast de hierboven beschreven handmatige methoden, zijn er ook andere technieken die je kunt proberen om verwijderde e-mails zonder extra tools terug te halen:

 1. Gebruik de “Recover Deleted Items” functie: Deze functie is in Outlook beschikbaar en kan worden gebruikt om permanent verwijderde items zoals e-mails, agenda-afspraken en contactpersonen te herstellen. Ga naar de map “Verwijderde items”, druk in het lintmenu op “Start” en selecteer “Recover Deleted Items”. Volg vervolgens de instructies op het scherm om je gewiste mails terug te halen.
 2. Controleer of de e-mail nog op de Exchange-server aanwezig is: Als je een Exchange-account gebruikt, kan het zijn dat de verwijderde e-mail nog steeds op de server aanwezig is.

Conclusie: Verwijderde mail terughalen in Outlook

In dit blogartikel hebben we verschillende manieren besproken om verwijderde e-mails in Outlook terug te halen. We hebben gekeken hoe je de automatische leegmaakfunctie voor de map Verwijderde items in Outlook.com uit kunt schakelen, hoe je de herstelgids van Outlook kunt gebruiken en hoe je verwijderde e-mails handmatig kunt herstellen. We hebben ook gekeken hoe je verwijderde mails in Gmail terug kunt zetten en hoe je Scanpst en Remosoftware kunt gebruiken om beschadigde PST-bestanden te herstellen.

Het is belangrijk dat je onthoudt dat het terughalen van verwijderde e-mails niet altijd kan worden gegarandeerd. Het is daarom aan te raden om regelmatig een back-up van je e-mails en belangrijke informatie te maken. Als je echter per ongeluk een e-mail hebt verwijderd, zijn er verschillende opties die je kunt proberen om deze weer terug te krijgen. Volg de stappen die we hebben besproken en hopelijk kun jij jouw verwijderde e-mail snel herstellen.

Verwijderde mail terughalen Outlook

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn verwijderde e-mails terughalen als ik Outlook op mijn mobiele apparaat gebruik?

Als je Outlook op je mobiel gebruikt, kun je proberen verwijderde e-mails terug te halen. Ga naar de map ‘Verwijderde items’ en zoek daar naar de e-mail die je wilt herstellen. Bekijk de documentatie of ondersteuningspagina’s van Outlook voor gedetailleerde instructies.

Kan ik verwijderde e-mails terughalen als ik een ander e-mailprogramma dan Outlook gebruik?

Deze methoden zijn bedoeld om verwijderde e-mails in Outlook terug te halen. Gebruik je een ander e-mailprogramma, dan kunnen de stappen anders zijn. Raadpleeg de documentatie of ondersteuning van jouw specifieke programma voor meer informatie.

Worden mijn verwijderde e-mails na een bepaalde periode permanent verwijderd?

In Outlook.com worden verwijderde items 30 dagen bewaard voordat ze permanent worden verwijderd. Je kunt de automatische leegmaak functie uitschakelen om meer tijd te hebben om verwijderde e-mails terug te halen. Hiervoor kun je de stappen uit het eerste gedeelte van dit artikel volgen.

Kan ik met Scanpst alleen beschadigde PST-bestanden herstellen?

Scanpst kan niet alleen beschadigde PST-bestanden, maar ook andere problemen met Outlook gegevensbestanden, zoals ontbrekende mappen of foutieve synchronisatie herstellen. Maak altijd een back-up van je PST-bestand voordat je Scanpst gebruikt, zodat je eventuele onbedoelde wijzigingen kunt herstellen.

Moet ik voor Remosoftware betalen?

Remosoftware heeft zowel gratis als betaalde versies. De gratis versie kan beperkte functionaliteit hebben en mogelijk niet alle functies voor het herstellen van beschadigde PST-bestanden bieden.

Wil jij de belangrijke mail die je per ongeluk hebt verwijderd terughalen?

Verwijderde mail terughalen Outlook

Met Outlook heb je een functie waarmee jij jouw mails terug kunt halen.

 • Dat is jouw belangrijke mail binnen een korte specifieke tijd terug kunnen halen
 • Geen problemen met de communicatie met anderen
 • Jouw belangrijke mails veilig kunnen stellen
 • Fouten met verwijderde mails kunnen worden hersteld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg