Waarom de computer beveiliging belangrijk is

In de huidige maatschappij zijn de computer en het internet niet meer weg te denken. Iedere dag groeien het aantal mogelijkheden waarvoor de computer en het internet kan worden gebruikt. Sinds de komst van het internet heeft ook het winkelen een andere wending gekregen.

Zo zijn we tegenwoordig niet meer verplicht om producten in de winkel te kopen. Maar zijn de producten ook via het internet verkrijgbaar.

Daarnaast kunnen we het internet gebruiken voor het regelen van dingen zoals onder andere bankzaken en belasting aangifte. 

Waarom is de computer beveiliging belangrijk

Met het toenemende aantal mogelijkheden wordt privacygevoelige informatie steeds vaker via het internet gedeeld. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze gevoelige informatie in de handen van vreemden komt. Om de privacy gevoelige informatie te beschermen is het belangrijk dat de computer is voorzien van goede computer beveiliging. In dit artikel staat beschreven wat goede computer beveiliging is en hoe de privacygevoelige informatie tegen de gevaren van buitenaf kan worden beschermd. 

Hoe kun je de computer veilig gebruiken?

Voordat de computer veilig kan worden gebruikt is het belangrijk dat de computer beveiliging goed in orde is.

Onder computer beveiliging verstaan we niet alleen de virusscanner waarmee kwaadaardige programma’s kunnen worden herkend, maar daar is meer voor nodig.

computer veilig gebruiken met de computer beveiliging

Zeker wanneer er met privacy gevoelige informatie en belangrijke bestanden zoals foto’s, video’s en documenten wordt gewerkt. Om de computer veilig te kunnen gebruiken is het belangrijk dat er een onderscheid tussen goede en kwaadaardige websites kan worden gemaakt.

Doordat er steeds meer verschillende computervirussen zijn moet de virusscanner, programma´s en apps altijd naar de laatste versie worden bijgewerkt. Om de problemen met de computer op te kunnen lossen worden de beveiligingsproblemen met een update opgelost. 

Werken met de nieuwste software en het beveiligen van de computer met behulp van een virusscanner is niet de enige manier waarop de computer kan worden beveiligd. Het is namelijk ook belangrijk dat het internet en de computer op een verantwoorde manier wordt gebruikt.

Als  iets te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat vaak een teken aan de wand dat het juist niet goed is. Zo kunnen er op het internet reclameboodschap tevoorschijn komen waarin staat dat je de gelukkige winnaar van een iPhone of andere dienst / product bent.

Door op de link uit zo’n ongewenste reclame te drukken zal de computer naar een schadelijke website worden omgeleid. Via deze website zal vervolgens een virus naar de computer worden gedownload. Vervolgens kan dit virus vervelende gevolgen met zich meebrengen. In het kort samengevat zijn er verschillende manieren waarop de privacy gevoelige informatie en de documenten op de computer kunnen worden beschermd.

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden ingezet. Doordat de computer voor verschillende technische ontwikkelingen kan worden gebruikt worden er al snel belangrijke en persoonlijke gegevens opgeslagen.

computer beveiliging

Helaas kan het voorkomen dat er problemen met de computer optreden waardoor deze belangrijke bestanden niet meer toegankelijk zijn. Voor het beschermen / beveiligen van deze bestanden moeten deze bestanden worden beveiligd.

Bestanden kunnen worden beveiligd door een back-up van de bestanden te maken en een goede virusscanner op de computer te installeren.

  • Software regelmatig naar de nieuwste versie van het programma en het besturingssysteem bijwerken
  • Sterke wachtwoorden aanmaken
  • Een goede virusscanner installeren
  • Het internet veilig gebruiken
  • Geen privacy gevoelige websites bezoeken als er via een openbare internetverbinding wordt geïnternet.

Computer beveiliging met een virusscanner

Door het groeiende aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt komen er steeds meer privacy gevoelige informatie op het internet te staan. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer waardevolle informatie op het internet en de computer komen te staan.

Internet criminelen maken hier dankbaar gebruik van door virussen te maken waarmee ze achter privacy gevoelige informatie proberen te komen. Dit is echter nog niet alles.

De virusscanner als computer beveiliging

Nadat een virus op de computer is beland kan deze zelfs bestanden blokkeren of verwijderen. Het kan soms zelfs voorkomen dat de geblokkeerde / beschadigde bestanden niet meer kunnen worden hersteld. Om de belangrijke en privacy gevoelige informatie te beschermen is het belangrijk dat er met enige regelmaat een reservekopie van de bestanden wordt gemaakt. Deze reservekopie kan op een extern opslagapparaat zoals een USB stick, harde schijf of in de Cloud zoals Dropbox worden opgeslagen.

Kun je een computer virus herkennen

Vaak kan een virus niet zomaar worden herkend. Internetcriminelen zoeken namelijk naar manieren om de kwaadaardige bestanden / programma’s te verbergen.

Hierdoor moet er een virusscanner op de computer worden geïnstalleerd om een onderscheid tussen de goede en de kwaadaardige websites te kunnen maken. Onder de virusscanners is ESET NOD 32 een van de betere virusscanners.

Computer virus met goede beveiliging herkennen

Deze virusscanner kijkt niet alleen naar de schadelijke programma’s op de computer. Met ESET NOD32 kan er een onderscheid worden gemaakt tussen de goede als de kwaadaardige websites. Wanneer een kwaadaardige website tijdens de zoektocht naar informatie op het internet wordt bezocht komt er een melding tevoorschijn. In deze melding wort een waarschuwing gegeven waarin staat dat er een geïnfecteerde pagina wordt bezocht.

Ook als er geprobeerd wordt om via zo’n geïnfecteerde website een programma te downloaden zal de virusscanner ingrijpen. Tijdens het ingrijpen wordt het bestand meteen van de computer verwijderd waardoor het virus geen schade aan kan richten. Ondanks dat een virusscanner de kans op een virus verkleint kan het voorkomen dat er alsnog een virus op de computer beland. Zonder virusscanner zou dit programma niet herkend worden waardoor het zijn gang kan gaan.

Helaas kan een virusscanner in de normale stand niet alle virussen herkennen, daarom is het verstandig om de computer bij problemen in de veilige modus op te starten. Binnen de veilige modus kunnen alleen de processen worden opgestart die nodig zijn om met de computer te werken. 

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden ingezet. Doordat de computer voor verschillende technische ontwikkelingen kan worden gebruikt worden er al snel belangrijke en persoonlijke gegevens opgeslagen.

computer beveiliging

Helaas kan het voorkomen dat er problemen met de computer optreden waardoor deze belangrijke bestanden niet meer toegankelijk zijn. Voor het beschermen / beveiligen van deze bestanden moeten deze bestanden worden beveiligd.

Bestanden kunnen worden beveiligd door een back-up van de bestanden te maken en een goede virusscanner op de computer te installeren.

Veilig internetten

Tijdens het surfen op het internet worden er al snel veel verschillende websites bezocht. Onder deze websites vallen verschillende websites waarop acties kunnen worden uitgevoerd.

Enkele voorbeelden van websites die we tegenwoordig met enige regelmaat gebruiken zijn onder andere: 

veilig internetten door computer beveiliging te gebruiken

Het aanbod van webshops groeit iedere dag waardoor er voor ieder product wel een online webshop bestaat. Helaas is niet iedere website die online te vinden is even veilig. Zo kan het voorkomen dat een website gehackt is. De term gehackt wil zeggen dat de website door een internetcrimineel is overgenomen. Door zo’n geïnfecteerde website te bezoeken kan er al snel een virus naar de computer worden gedownload.

Om de kans op een virus te verkleinen is het verstandig om een goede virusscanner op de computer te installeren. Naast het letten op de veiligheid van de website is het beter om niet zomaar iedere reclame op de website te vertrouwen.

Op geïnfecteerde websites komen regelmatig reclames tevoorschijn waarin staat dat je de gelukkige winnaar van een iPhone bent. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dit het vaak ook. Het is dan ook aan te bevelen om dit soort reclames geen aandacht te geven.

Het belang van sterke wachtwoorden

Voor veel verschillende websites moet er een account worden aangemaakt. Tijdens het aanmaken van dit account moet er voor een sterk wachtwoord worden gekozen.

Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens waarin de volgende tekens gebruikt worden. 

Sterke wachtwoorden gebruiken als computer beveiliging
  1. Minimaal 8 karakters
  2. Cijfers gecombineerd met letters
  3. Leesteken
  4. Niet een makkelijk te raden wachtwoord.

Door de vele accounts kan het lastig zijn om de wachtwoorden te onthouden. Voor het onthouden van het wachtwoord is het aan te bevelen om de wachtwoorden in een schrift op te schrijven. Door de wachtwoorden in een schrift te schrijven en dit schrift in een kluis te bewaren kan de veiligheid op het internet worden gewaarborgd. 

ESET NOD 32 als computer beveiliging

Toen ik nog geen virusscanner op de computer had geïnstalleerd begon de computer ineens allemaal rare kuren te vertonen.

Zo werd de computer ineens erg langzaam en kwamen er tijdens het zoeken naar informatie ineens allemaal vervelende reclames tevoorschijn.

Op dat moment ben ik naar goede computer beveiliging gaan zoeken. Hierbij is het mij opgevallen dat er enorm veel aanbod is in het aantal virusscanners.

Door naar de ervaring van anderen te vragen en de reviews over deze virusscanner te bekijken kwam ik er achter dat ESET NOD 32 tot de beste virusscanner behoort.  

Natuurlijk heb ik meteen gekeken hoe ESET NOD 32 het goedkoopste kan worden gekocht. Tijdens deze zoektocht heb ik ESET NOD 32  uiteindelijk van deze website gedownload. Omdat ik had gelezen dat het verstandig is om de computer te scannen vanuit veilige modus, heb ik mijn computer in de veilige modus opgestart.

Tijdens het scannen van de computer had ESET NOD 32 alle virussen op de computer gevonden. Na het verwijderen van deze virussen werkte de computer weer als een zonnetje. Om zelf ook een goede virusscanner op de computer te installeren raad ik aan om ESET NOD 32 via deze link te downloaden.

ESET NOD 32 is namelijk niet alleen een goede virusscanner, maar deze virusscanner herkend bijna iedere virus op iedere website. Er hangt dan ook een heel team aan ontwikkelaars achter dit programma om continue naar de nieuwste virussen te zoeken. Door de virussen te testen weten ze ook hoe deze van de computer verwijderd moeten worden. Door ESET NOD 32 te installeren weet je meteen dat jouw privacy gevoelige informatie veilig is.

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden ingezet. Doordat de computer voor verschillende technische ontwikkelingen kan worden gebruikt worden er al snel belangrijke en persoonlijke gegevens opgeslagen.

computer beveiliging

Helaas kan het voorkomen dat er problemen met de computer optreden waardoor deze belangrijke bestanden niet meer toegankelijk zijn. Voor het beschermen / beveiligen van deze bestanden moeten deze bestanden worden beveiligd.

Bestanden kunnen worden beveiligd door een back-up van de bestanden te maken en een goede virusscanner op de computer te installeren.

Geef een reactie