Wachtwoord verwijderen van Windows 10

Voordat er met een Windows 10 computer kan worden gewerkt moet er een Microsoft account zijn aangemaakt. Het Microsoft account wordt gebruikt om de persoonlijke gegevens op de computer te beschermen.

Bij het maken van een Microsoft account wordt er om een gebruikersnaam (e mail adres) en wachtwoord gevraagd. Gegevens die tijdens de registratie van het Microsoft account worden ingevoerd zullen vervolgens worden gebruikt om de de computer te kunnen werken ontgrendelen.

Door het grote aantal accounts kan het erg lastig zijn om de gegevens behorende bij accounts te onthouden. Gelukkig heeft Microsoft hier bij Windows 10 een oplossing voor gevonden. Zo kun je het wachtwoord bij Windows 10 verwijderen om vervolgens op een andere manier bij het account in te loggen.

Om de persoonlijke gegevens van het Microsoft account te kunnen beschermen kan een een alternatieve optie als identificatie methode worden gekozen. Enkele manieren waarop de persoonlijke gegevens binnen het Windows account

 • Pincode
 • Vingerafdruk (alleen bij mobiele apparaten zoals de smartphone en de tablet)
 • Automatisch aanmelden
 • Verificatie met de telefoon

Binnen dit artikel beschrijven we hoe het het wachtwoord van Windows 10 door een alternatieve identificatie kan worden vervangen.

Wachtwoord verwijderen van Windows 10 en de manier van aanmelden aanpassen

Als je het wachtwoord wilt verwijderen voor Windows 10 zijn er verschillende stappen nodig. Om de identificatie methode te kunnen wijzigen moet het configuratiescherm worden geopend. 

Het configuratiescherm wordt sinds Windows 8 instellingen genoemd. De instellingen kunnen worden gevonden door op de startknop op het toetsenbord te drukken. De startknop kan worden gevonden door op het vlaggetje op het toetsenbord te drukken. Nadat er op de startknop is gedrukt wordt het startmenu geopend.

Wachtwoord verwijderen Windows 10 computer

In het startmenu kan naar de optie “instellingen” worden gezocht. Bij de instellingen staat een tandwieltje waaraan de instellingen kunnen worden herkend. Nadat de instellingen zijn geopend komen er verschillende opties tevoorschijn. Om het wachtwoord te verwijderen van Windows 10 kies je hier voor Accounts. Nadat er voor de optie accounts is gekozen komen er verschillende opties tevoorschijn.

 Aangezien we de manier waarop er bij Microsoft wordt aangemeld willen wijzigen moet hier voor voor aanmeldopties worden gekozen. Binnen de aanmeldopties kan op de computer voor de volgende opties worden gekozen: 

 • Aanmelden met pincode
 • Wachtwoord wijzigen
 • Automatisch vergrendelen via de telefoon

Wil jij op de computer zonder wachtwoord in kunnen loggen?

Voordat er met een computer die met het besturingssysteem Windows 10 werkt kan worden gewerkt moet er bij de computer worden aangemeld. Bij een Windows computer kan er op verschillende manieren worden aangemeld. Enkele manieren waarop kan worden aangemeld zijn onder andere:

 • Pincode
 • Wachtwoord
 • Gezichtsherkenning
Wachtwoord verwijderen Windows 10

Tegenwoordig zijn er vele websites waarvoor een account moet worden aangemaakt. Hierdoor zijn er al snel verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Met het grote aantal gebruikersaccounts kan het erg lastig zijn om de gegevens te onthouden.

Tijdens het ontwikkelen van Windows heeft Microsoft hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig zelfs mogelijkheden waardoor er zonder wachtwoord op Windows 10 kan worden ingelogd.

Wachtwoord verwijderen van Windows 10 om Automatisch aanmelden in te stellen

Om automatisch bij de computer in te kunnen loggen moet het wachtwoord automatisch worden ingevoerd. Hierdoor lijkt het alsof het het wachtwoord is verwijderd van Windows 10. Het automatisch aanmelden is niet standaard mogelijk bij de standaardinstellingen. Voordat er automatisch bij de computer kan worden aangemeld moeten er enkele wijzigingen binnen de instellingen worden gedaan.

Voor het instellen van het automatisch aanmelden voor Windows 10 moet er op de toetsencombinatie Windows toets + R gedrukt. De Windows toets is aan het vlaggetje op het toetsenbord te herkennen. Nadat er op deze sneltoetsen is gedrukt wordt er een invoerveld getoond. 

In dit invoerveld moet de opdracht netplwiz worden ingevoerd. Nadat deze opdracht is gegeven moet netplwiz worden geopend door er met de Enter toets op te drukken. Nadat netplwiz is geopend komt er een lijst met de aanwezige Microsoft accounts tevoorschijn. Voor iedere aanwezige Microsoft account staat een hokje.

Naast dit vinkje staat gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Om het automatisch aanmelden te activeren moet je het vinkje bij het gewenste account verwijderen. Om het automatische aanmelden te activeren moet er met de linkermuisknop op ok worden gedrukt. Nadat is bevestigd dat er automatisch bij het account moet worden aangemeld moet het bijbehorende wachtwoord twee keer worden ingevoerd.  

Voordat de computer automatisch kan worden aangemeld moet de computer opnieuw worden opgestart. Om het automatisch aanmelden ongedaan te maken moet het vinkje bij de gebruikersaccount opnieuw worden geplaatst.  

Wachtwoord verwijderen van Windows 10 en aanmelden met een pincode

Als alternatief van het aanmelden met het wachtwoord kan er bij Windows voor een pincode worden gekozen. De pincode die voor het ontgrendelen van de computer kan worden gebruikt moet uit minimaal 4 cijfers bestaan.

Voordat de pincode als verificatie methode kan worden gebruikt moet je het wachtwoord verwijderen van windows 10.

Om het wachtwoord te kunnen verwijderen van Windows 10 en door een pincode te vervangen moeten de aanmeldingsopties worden geopend.

De aanmeldingsopties kunnen worden geopend door op het vergrootglas te drukken nadat er op de startknop is gedrukt. 

Wachtwoord verwijderen Windows 10 en met de pincode inloggen

Nadat er op het vergrootglas is gedrukt komt er een invoerveld tevoorschijn. Door in dit zoekvenster aanmeldingsopties in te voeren worden de instellingen voor de aanmeld opties geopend. Binnen de aanmeldingsopties staat de optie pincode. Onder deze pincode staat de tekst toevoegen. Door hierop te drukken kan de de pincode voor de computer worden ingesteld.

Wil jij op de computer zonder wachtwoord in kunnen loggen?

Voordat er met een computer die met het besturingssysteem Windows 10 werkt kan worden gewerkt moet er bij de computer worden aangemeld. Bij een Windows computer kan er op verschillende manieren worden aangemeld. Enkele manieren waarop kan worden aangemeld zijn onder andere:

 • Pincode
 • Wachtwoord
 • Gezichtsherkenning
Wachtwoord verwijderen Windows 10

Tegenwoordig zijn er vele websites waarvoor een account moet worden aangemaakt. Hierdoor zijn er al snel verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Met het grote aantal gebruikersaccounts kan het erg lastig zijn om de gegevens te onthouden.

Tijdens het ontwikkelen van Windows heeft Microsoft hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig zelfs mogelijkheden waardoor er zonder wachtwoord op Windows 10 kan worden ingelogd.

Het instellen van de pincode

Als er een pincode wordt ingesteld is het belangrijk dat er voor een moeilijke pincode wordt gekozen. Een pincode met 1111 of 0000 is erg makkelijk te raden. Sterke pincode bestaan uit verschillende cijfers. Door voor een sterke pincode te kiezen kan de computer beter tegen de gevaren van buitenaf worden beveiligd. 

Als een sterk wachtwoord bedacht is kan deze worden toegepast. Om de nieuwe pincode te kunnen bevestigen zal het wachtwoord van de computer moeten worden ingevoerd. Nadat het wachtwoord is ingevoerd kan de nieuwe pincode worden bevestigd. Voor het bevestigen moet er met de linkermuisknop op ok worden gedrukt. Nadat er op de ok knop is gedrukt moet de nieuwe pincode in beide invoervelden worden ingevoerd.

Dynamisch vergrendelen

De beveiliging met een pincode of een wachtwoord is niet de enige manier waarop de computer kan worden beveiligd. Een computer kan namelijk ook worden beveiligd door de computer met de mobiele telefoon te verbinden. Wanneer de telefoon te ver bij de computer is verwijderd wordt de computer dan automatisch vergrendeld. Om deze functie te kunnen gebruiken moet de computer via bluetooth met de mobiele telefoon kunnen worden verbonden.

Het automatisch vergrendelen van de computer wordt ook wel tweestaps-verificatie genoemd.

Om deze functie te kunnen gebruiken moet de computer via bluetooth met de telefoon verbonden zijn. 

Standaard wachtwoord verwijderen van windows10 en met tweestaps verificatie inloggen

Instellingen binnen energiebeheer

Naast het aanmelden tijdens het starten van de computer kan de computer om een wachtwoord vragen om uit de slaapstand te komen. Deze instellingen kunnen gewijzigd worden binnen Windows energiebeheer. Voor het wijzigen van het ontgrendelen uit de slaapstand moet je naar het Windows energiebeheer toe. Om de instellingen voor het wachtwoord binnen Windows energiebeheer te kunnen wijzigen moet Windows energiebeheer worden geopend.

Als er op de startknop is gedrukt moet het vergrootglas worden geopend. Het vergrootglas kan worden geopend door met de linkermuisknop binnen instellingen op energiebeheer te drukken.

Nadat er met de linkermuisknop op het vergrootglas is gedrukt komt er een invoerveld tevoorschijn. Door in dit invoerveld het woord energiebeheer in te vullen komt er een pictogram met energiebeheer tevoorschijn.

energiebeheer instellingen

Wanneer met de linkermuisknop op dit pictogram wordt gedrukt worden de instellingen voor energiebeheer in windows 10 geopend. Binnen Windows energiebeheer staat de optie dat een wachtwoord is vereist om uit de slaapstand te komen.

Hierbij moet op instellingen wijzigen worden geklikt. Nadat deze instellingen zijn gewijzigd wordt er bij het starten van de computer niet meer om een wachtwoord gevraagd voordat de computer uit de slaapmodus kan worden gehaald. 

Als er een screensaver wordt gebruikt kan deze naar het aanmeldscherm worden omgeleid. Om de screensaver uit te schakelen of de instellingen voor het wachtwoord te wijzigen kan het vinkje bij aanmeldscherm weergeven bij hervatten worden uit gevinkt. Door het aanmeldscherm weergeven bij hervatten uit te vinken zal de computer vanuit de screensaver niet meer om een wachtwoord vragen.  

Wil jij op de computer zonder wachtwoord in kunnen loggen?

Voordat er met een computer die met het besturingssysteem Windows 10 werkt kan worden gewerkt moet er bij de computer worden aangemeld. Bij een Windows computer kan er op verschillende manieren worden aangemeld. Enkele manieren waarop kan worden aangemeld zijn onder andere:

 • Pincode
 • Wachtwoord
 • Gezichtsherkenning
Wachtwoord verwijderen Windows 10

Tegenwoordig zijn er vele websites waarvoor een account moet worden aangemaakt. Hierdoor zijn er al snel verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Met het grote aantal gebruikersaccounts kan het erg lastig zijn om de gegevens te onthouden.

Tijdens het ontwikkelen van Windows heeft Microsoft hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig zelfs mogelijkheden waardoor er zonder wachtwoord op Windows 10 kan worden ingelogd.

Geef een reactie