Een wake up light helpt je de dag energiek te starten – ontdek hier meer

Waarschijnlijk ken je het wel. De wekker gaat en je wilt eigenlijk liever nog even lekker in bed blijven liggen. Dit komt voornamelijk doordat je in een donkere kamer wakker wordt. Bedrijven die lampen ontwikkelen hebben hierover nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig lampen die langzaam aan steeds feller branden waardoor je makkelijker wakker kunt worden.

Een lamp die steeds feller gaat branden wordt ook wel een wake up light genoemd. Als je de zoektocht naar zo’n lamp bent gestart zal het grote aanbod je waarschijnlijk al zijn opgevallen. Naast de lamp die steeds feller gaat branden hebben deze lampen vaak ook een speaker waaruit geluid kan worden afgespeeld. Zo zijn er lampen waarmee natuurgeluiden of eigen gekozen muziek kan worden geluisterd. 

Door het grote aanbod aan verschillende soorten wake up light lampen is het maken van een juiste keuze vaak erg lastig. In dit artikel vertellen we over de verschillende soorten zodat de keuze een stuk makkelijker wordt. Ontdek er in dit artikel meer over.

Wat is een wake up light?

Een goede wake up light is een lamp met wekker functionaliteit. Als deze lamp als wekker is ingesteld zal de lamp langzaam aan steeds feller gaan branden. Bij de meeste wake up lights kan de tijd waarin de lamp tot aan de maximale stand gaat branden worden ingesteld. 

Dit type wekker is vooral erg fijn als je geen voorstander van harde wekker geluiden bent of als je het moeilijk vindt om wakker te worden in een donkere kamer.

Door in een lichte kamer wakker te worden zul je merken dat je de dag een stuk energieker op kunt starten. 

Wat is een wake up light

Wanneer je de zoektocht naar een goede wake up light bent gestart zal het grote aanbod al snel zijn opgevallen. Door het grote aanbod aan verschillende wake up lights kan het maken een goede keuze erg lastig worden. Binnen dit artikel vertellen wij over de verschillende aspecten zodat jij een stuk makkelijker een goede keuze kunt maken. 

Ben jij het zat om ’s ochtends moe wakker te worden?

Wat is een wake up light

Door een Philips Wake up light te kopen wordt jij met een energiek niveau gewekt.

  • Dat is: vol met energie wakker worden
  • Met behulp van licht op een natuurlijke manier worden gewekt
  • Met muziek kunnen worden gewekt

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Welke wake up light past bij mij?

Wanneer je tussen het aanbod van verschillende wake up lights gaat kijken zullen de verschillende soorten opties waarschijnlijk al zijn opgevallen. Zo zijn er lampen die geluiden van de natuur of de radio af kunnen spelen. 

Wanneer de lamp steeds feller gaat branden zal ook het volume steeds verder om hoog gaan. Doordat de lamp langzaam aan steeds feller gaat branden en het geluid steeds harder wordt afgespeeld kun je met behulp van een wake up light op een aangename manier worden gewekt. 

Bij een wake up light hoeft het niet bij het verhogen van het volume en de helderheid van de lamp te blijven. Er zijn namelijk zelfs wake up lights waarbij je de kleur van de lamp in kunt stellen. Hierdoor kan dit type lamp zelfs voor lichttherapie worden gebruikt.  

Wake up light met muziek

Dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een wake up light

Om de geschikte wake up light te kunnen vinden, is het natuurlijk belangrijk dat je weet over welke opties dit type lamp kan beschikken. Door van tevoren te bedenken welke opties je wilt gebruiken, kan je namelijk een wake up light kopen het beste bij je past. Vraag jij je af welke wake up light je moet kopen? Neem dan de onderstaande punten eens goed door.

Wil je met of zonder muziek worden gewekt?

Als je aan een wekker denkt, dan denk je al snel aan een irritant geluid dat op de ingestelde tijd af gaat. Bedrijven die wekkers ontwikkelen hebben naar oplossingen gezocht waardoor je op een veel aangenamere manier kan worden gewekt. 

Wanneer je op een aangename manier wilt kunnen gewerkt zijn er twee verschillende opties beschikbaar. Zo zijn er lampen die geleidelijk aan steeds feller gaan branden en lampen die ook geluiden kunnen laten horen. 

Wake up light met muziek

Bij de meeste lampen zijn er voor het beluisteren van geluiden vaak verschillende opties beschikbaar. Zo kun je met de radio, eigen ingesteld muziek of natuurgeluiden zoals zingende vogels, een waterval of een knisperend geluid van een haardvuur worden gewekt. 

In de meeste gevallen zullen de geluiden langzaam aan steeds harder af gaan spelen. Door de combinatie van steeds harder wordende geluiden en de lamp die steeds feller gaat branden zul je in vergelijking met een normale wekker een stuk energieker wakker worden. 

Kleuren lamp of een wit licht?

Naast geluiden zijn ook kleuren erg belangrijk. Bedrijven die wake up lights ontwikkelen hebben hier goed over nagedacht. Er zijn tegenwoordig namelijk lampen die op een specifieke kleur of verschillende kleuren kunnen worden ingesteld. Hierdoor kan een wake up light zelfs als lichttherapie worden gebruikt. 

Conclusie: Welke wake up light past het beste bij mij?

Na het lezen van dit artikel zal het je zijn opgevallen dat er veel verschillende soorten wake up lights zijn. Iedere lamp heeft zo zijn eigen voor en nadelen. De meeste lampen kunnen in drie verschillende categorieën worden verdeeld. Er zijn lampen met een ingebouwde speaker waarmee je zowel naar natuurgeluiden als de radio kunt luisteren.

Door in de ochtend naar natuurgeluiden te luisteren wordt je altijd op een natuurlijke wijze en fit wakker. Een wake up light is door de combinatie van een steeds fellere lamp en harder wordend geluid de beste manier om wakker worden. Wanneer je fit wakker wilt worden kan een wake up light niet missen in de slaapkamer. 

Ben jij het zat om ’s ochtends moe wakker te worden?

Wat is een wake up light

Door een Philips Wake up light te kopen wordt jij met een energiek niveau gewekt.

  • Dat is: vol met energie wakker worden
  • Met behulp van licht op een natuurlijke manier worden gewekt
  • Met muziek kunnen worden gewekt

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie