Wat is AirPlay? Ontdek hoe je het optimaal kunt gebruiken!

Wanneer jij ooit hebt gewenst dat jij je favoriete muziek, video’s of foto’s vanaf jouw iPhone, iPad of Mac rechtstreeks op een groter scherm kon bekijken, dan is AirPlay het antwoord waar je naar zoekt. Met AirPlay kun je content eenvoudig draadloos naar compatibele apparaten zoals de Apple TV en bepaalde smart-tv’s streamen. Deze handige functie biedt niet alleen gemak, maar ook een naadloze kijkervaring.

AirPlay werd in 2010 voor het eerst als onderdeel van iOS 4 door Apple geïntroduceerd. Sindsdien heeft het zich tot een onmisbaar element binnen het Apple-ecosysteem ontwikkeld en is het uitgebreid om ook andere merken en apparaten te ondersteunen. In dit artikel zullen we dieper op de precieze definitie van AirPlay, hoe het functioneert, welke voordelen het voor je multimedia-ervaring kan bieden en welke versies ervan beschikbaar zijn ingaan.

De definitie van AirPlay

Draadloos streamen

Met AirPlay kun je video’s, muziek en foto’s draadloos vanaf je Apple apparaat naar een ander compatibel apparaat streamen. Het is een handige technologie waarmee jij je favoriete media met vrienden en familie met grotere schermen of luidsprekers kunt delen.

Wat is AirPlay en hoe kun je hiermee draadloos streamen

Met AirPlay hoef je niet meer gebonden te zijn aan de beperkingen van bekabelde verbindingen. Dit betekent dat je content zonder gedoe met kabels gemakkelijk op een tv, luidspreker of ander geschikt apparaat af kunt spelen.

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Eenvoudig delen

Om AirPlay te kunnen gebruiken moeten alle betrokken apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Zodra deze voorwaarde is vervuld, kun je moeiteloos van een naadloze streaming ervaring tussen al jouw Apple-apparaten genieten.

Met AirPlay kun je gemakkelijk en snel van gedeelde content genieten door simpelweg de gewenste video, muziek of foto te selecteren en het doelapparaat te kiezen. Het is een eenvoudige manier om jouw favoriete media te delen en op verschillende apparaten af te spelen.

Hoe werkt AirPlay?

Video’s streamen

Met AirPlay kun je video’s moeiteloos vanaf je iPhone, iPad of Mac naar een compatibel scherm of televisie streamen. Of je nu een grappige video op YouTube wilt laten zien of een spannende serie op Netflix wilt bekijken, met AirPlay is het allemaal mogelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een compatibel scherm en een stabiele internetverbinding. De kwaliteit van de gestreamde video hangt van de resolutie van jouw apparaat en de snelheid van jouw internetverbinding af.

Stel je voor dat je vrienden langskomen en jullie willen samen naar die geweldige vakantievideo die op jouw iPhone staat kijken. Met AirPlay hoef je alleen maar met het geschikte scherm in de buurt te verbinden en voilà! Jullie kunnen allemaal alsof jullie in de bioscoop zitten van de beelden genieten.

Audio delen

Het draadloos kunnen delen van audio tussen verschillende Apple-apparaten is een van de handigste functies van AirPlay. Stel dat je op je iPhone lekker ontspannen naar muziek aan het luisteren bent, maar dan bedenk je dat het geluid via die fantastische speaker in de woonkamer veel beter zou klinken. Geen probleem! Dankzij AirPlay kun jij zonder gedoe met kabels of ingewikkelde instellingen naadloos naar deze speaker overschakelen.

Misschien ben jij wel iemand die tijdens het koken graag via je iPad naar muziek luistert, terwijl deze ergens anders staat dan waar jij bezig bent. Ook hier biedt AirPlay uitkomst doordat jij zonder onderbreking eenvoudig tussen apparaten kunt schakelen.

Het scherm spiegelen

Wil jij foto’s aan vrienden en familie tonen? Of misschien wil je presentaties voor werk of school geven? Met AirPlay kun jij het scherm van jouw iPhone, iPad of Mac op bijvoorbeeld een televisiescherm spiegelen. Dit maakt alles wat er zich afspeelt op jouw apparaat direct zichtbaar voor iedereen om heerlijk samen te genieten.

Voor liefhebbers van mobiele games biedt dit ook nieuwe perspectieven: door grotere schermen te gebruiken wordt gamen nog leuker! Dankzij deze handige functie kun je apps zelfs interactief gebruiken terwijl anderen meekijken.

Voordelen van AirPlay

Gebruiksgemak

AirPlay biedt gebruiksgemak door een intuïtieve en eenvoudige manier te bieden om muziek draadloos vanaf verschillende apparaten af te spelen. AirPlay kan eenvoudig worden ingesteld en vereist geen technische kennis. Met slechts een paar tikken op je apparaat kun je met compatibele producten verbinden en vervolgens direct streamen. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om ongeacht hun technische vaardigheden snel toegang tot hun favoriete muziek te krijgen.

Dankzij de eenvoudige bediening van AirPlay kun je automatisch met compatibele producten, zoals luidsprekers, receivers of zelfs smart-tv’s verbinden. Hierdoor hoef je wanneer je wilt streamen niet iedere keer handmatig naar de juiste instellingen te zoeken. Dit betekent dat je meer tijd aan het genieten van je media kunt besteden, zonder dat jij je zorgen over ingewikkelde configuraties hoeft te maken.

Wat is AirPlay en hoe kun je hiermee muziek streamen

Kwaliteit streaming

Dankzij geavanceerde compressietechnologieën die worden gebruikt wordt met AirPlay de kwaliteit van gestreamde media behouden. Hierdoor kun je zonder verlies aan geluidskwaliteit tijdens het streamen van heldere audio genieten. De streamingkwaliteit kan echter afhankelijk van de snelheid en de stabiliteit van je wifi-netwerk variëren.

Voor een optimale streaming ervaring met AirPlay is het aan te raden om een snelle en betrouwbare internetverbinding te gebruiken. Een goede internetverbinding zorgt voor consistente prestaties zonder onderbrekingen, waardoor je volop van je favoriete nummers en podcasts kunt genieten.

Multiroom Audio

Dankzij AirPlay 2 kun jij audio op meerdere speakers in verschillende kamers synchroniseren, wat door het hele huis heen in een naadloze luisterervaring resulteert. Of het nu om feestjes waarbij overal dezelfde muziek moet klinken of rustige avonden waarbij ieder gezinslid zijn eigen afspeellijst wil beluisteren gaat – met multiroom audio via AirPlay is dit allemaal mogelijk.

Je hebt via je Apple-apparaat de volledige controle over deze functie, waardoor jij nummers eenvoudig kunt selecteren, het volume aan kunt passen of indien nodig zelfs specifieke speakers uit kunt schakelen.

De toepassingen van AirPlay

Thuisbioscoop

Met AirPlay kun je films en video’s draadloos naar je televisie streamen, waardoor je een echte bioscoopervaring in huis haalt. Het gedoe met kabels en aansluitingen behoort tot het verleden en je kunt je favoriete content direct op het grote scherm afspelen. Bovendien kun je met compatibele home cinema-systemen zelfs van surround sound genieten, wat voor een meeslepende audiovisuele ervaring zorgt. Dit biedt de mogelijkheid om thuis samen met vrienden of familie van een fantastische filmavond te genieten.

Je kunt ook eenvoudig tussen verschillende apparaten die AirPlay ondersteunen schakelen, waardoor je naadloos van het kijken naar een film op je iPad naar het afspelen op de televisie in de woonkamer over kunt schakelen. Deze flexibiliteit zorgt, ongeacht waar je in huis bent, voor ultiem kijkplezier.

Muziekervaring

Met AirPlay kun je muziek via verschillende speakers en audioapparaten in huis draadloos afspelen. Of je nu tijdens een etentje ontspannen achtergrondmuziek wilt of spontaan in de woonkamer wilt dansen, met AirPlay kun je muziek moeiteloos overal in huis afspelen. Verbind eenvoudigweg met compatibele apparaten en geniet voor een meeslepende luisterervaring van hoogwaardige geluidskwaliteit.

Stel je voor dat iedere kamer in je huis zijn eigen draadloze luidsprekersysteem heeft wat allemaal door één apparaat wordt aangestuurd – dat is wat met Airplay mogelijk is! Hierdoor heb je geen gedoe met kabels en stekkers; deze handige technologie regelt alles naadloos voor je.

Presentaties

Voor professionals biedt AirPlay ook verschillende voordelen , zoals de mogelijkheid om presentaties aan collega’s of klanten te kunnen geven. Je kunt via AirPlay je iPhone, iPad of Mac eenvoudig draadloos met een projector of televisie verbinden. Hierdoor kun je tijdens je presentatie dia’s, video’s en andere content zonder kabels delen. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar geeft je tijdens je presentatie ook meer bewegingsvrijheid.

Wat is AirPlay en hoe kun je een presentatie geven

Airplay is een handige technologie waarmee je content draadloos kunt delen en op verschillende apparaten af kunt spelen. Hierdoor heb je geen gedoe met kabels en beperkingen in lengte. Je kunt je muziek, foto’s en video’s eenvoudig vanaf je iPhone, iPad of Mac naar je televisie of luidsprekers streamen. De voordelen van Airplay zijn het gemak van draadloze connectiviteit, het delen van content met meerdere gebruikers en de mogelijkheid om muziek in verschillende kamers af te spelen.

Compatibele apparaten

Speakers en ontvangers

AirPlay is compatibel met een breed scala aan speakers, receivers en audioapparaten van verschillende merken. Je kunt via wifi eenvoudig met deze apparaten verbinden en van draadloos streamen genieten. Bijvoorbeeld, je kunt muziek op je iPhone of iPad afspelen en het vervolgens voor een meeslepende luisterervaring via AirPlay naar een speaker sturen. Controleer de specificaties van je apparaat om te bevestigen dat het compatibel is met AirPlay.

Apple Watch integratie

Met AirPlay kun je media vanaf je Apple Watch naar compatibele apparaten, zoals speakers of receivers streamen. Stel je voor dat je onderweg bent en zonder oordopjes naar muziek wilt luisteren. Je kunt je favoriete nummers eenvoudig op je Apple Watch afspelen en deze vervolgens via AirPlay naar een speaker sturen, zodat iedereen van de muziek kan genieten. Dit biedt gemak en flexibiliteit bij het luisteren naar muziek of podcasts, waarbij jij de volledige controle hebt over wat er wordt afgespeeld.

Geschikte Apple Apparaten

Met AirPlay kun je content eenvoudig tussen verschillende Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads, Macs en Apple Watches delen. Het is belangrijk dat je de softwareversie van je apparaat regelmatig controleert, zodat deze compatibel blijft met AirPlay. Nieuwere modellen bieden mogelijk extra functionaliteiten en verbeterde prestaties voor producten die compatibel zijn met AirPlay.

AirPlay 2 en zijn mogelijkheden

Verbeterde functionaliteiten

Met AirPlay 2 kun je van nieuwe functies zoals multiroom audio en ondersteuning voor meerdere gebruikers genieten. Voor een verbeterde streaming ervaring kun je verschillende speakers via AirPlay 2 groeperen en bedienen. Stel je voor: tijdens een feestje vrolijke muziek in de woonkamer, terwijl er tegelijkertijd rustige achtergrondmuziek in de eetkamer speelt. Dankzij de verbeterde functionaliteiten van AirPlay 2 is dit allemaal mogelijk.

Met deze nieuwe versie kun je zelfs specifieke geluidsniveaus voor iedere speaker die op het systeem is aangesloten instellen. Dit betekent dat als je in één kamer een wat zachter volume wilt hebben, terwijl het geluid in een andere ruimte iets harder moet, je dit allemaal moeiteloos vanaf één apparaat kunt regelen.

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Synchroon streamen

Met AirPlay kun je media gelijktijdig naar meerdere apparaten streamen. Hierdoor kun je via AirPlay bijvoorbeeld dezelfde muziek op zowel je iPhone als je Mac afspelen. Door synchroon te streamen krijg je een vloeiende en gecoördineerde luisterervaring. Stel je eens voor dat je ’s ochtends door het huis loopt en jouw favoriete nummer overal synchroon wordt afgespeeld, waardoor er in iedere ruimte een harmonieuze sfeer ontstaat.

Wat is AirPlay en hoe kun je hiermee synchroon streamen

AirPlay is geweldig! Je kunt video’s en films moeiteloos op al je AirPlay 2 apparaten afspelen, waardoor je van perfect gesynchroniseerd geluid en beeld kunt genieten. Stream bijvoorbeeld een film vanaf je iPhone naar een groter scherm en ervaar de ultieme filmervaring. Daarnaast kun je foto’s draadloos naar een slimme TV streamen om anderen van je vakantieherinneringen te laten meegenieten. Ontdek de verrassende mogelijkheden van AirPlay vandaag nog!

Verbinding met thuisdeling

AirPlay gebruikt Apple’s Thuisdeling-functie om media naar apparaten in hetzelfde netwerk te streamen. Voor een probleemloze verbinding met AirPlay moet je Thuisdeling op al jouw Apple-apparaten inschakelen. Daarnaast biedt Thuisdeling de toegang tot je iTunes-bibliotheek en gedeelde content op andere apparaten. Hierdoor kun jij zonder gedoe vanaf ieder gewenst apparaat binnen jouw thuisnetwerk van al jouw favoriete muziek- en videobestanden genieten.

Je systeem upgraden

Bestaande speakers aanpassen

Als je al speakers hebt die niet compatibel zijn met AirPlay, kun je ze upgraden met een AirPlay-ontvanger. Deze ontvangers kunnen worden aangesloten op je bestaande speakers en bieden draadloze AirPlay-functionaliteit. Op deze manier hoef je geen nieuwe speakers te kopen en kun je toch genieten van de voordelen van AirPlay.

Een handige optie om je huidige audioapparatuur te behouden is door simpelweg een AirPlay-ontvanger toe te voegen. Hiermee maak je elke speaker in huis geschikt voor draadloos streamen via Airplay, zonder grote investeringen te hoeven doen in nieuwe apparatuur. Dit betekent dat jouw bestaande geluidssysteem kan worden geüpgraded naar de nieuwste technologie zonder veel moeite of kosten.

Overgang naar AirPlay 2

Als je de oorspronkelijke versie van AirPlay gebruikt, kun je overwegen om deze voor verbeterde functionaliteiten naar AirPlay 2 te upgraden. Controleer eerst of je Apple-apparaten compatibel zijn met AirPlay 2 voordat je de overstap maakt. Met deze upgrade kun je van geavanceerde streamingmogelijkheden en een betere gebruikerservaring genieten.

Door naar het verbeterde Airplay 2 over te stappen, krijg jij op verschillende apparaten in huis de toegang tot meer functies en mogelijkheden. Het zorgt ervoor dat je muziekstreaming soepeler verloopt en biedt extra voordelen zoals multi-roomondersteuning, waardoor je muziek op meerdere luidsprekers tegelijkertijd binnen hetzelfde netwerk af kunt spelen.

Tips voor optimaal gebruik

Via Apps activeren

Veel apps bieden ingebouwde ondersteuning voor AirPlay, waardoor je deze functie eenvoudig kunt activeren. Zoek in de app naar het AirPlay pictogram om de media direct naar compatibele apparaten te streamen. Hierdoor kun je content gemakkelijk delen en op een groter scherm of met beter geluid van de media genieten.

Als je bijvoorbeeld muziek op een speaker wilt beluisteren, terwijl je via AirPlay een video op je televisie bekijkt, hoef je alleen maar binnen de desbetreffende app op het AirPlay pictogram te tikken. Hierdoor wordt de audio automatisch naar de speaker gestreamd, terwijl de video op je televisiescherm verschijnt. Door deze naadloze integratie krijg je een moeiteloze entertainmentervaring.

Audio en Video opties

Met AirPlay kun je zowel audio als video naar compatibele apparaten streamen. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot slechts één type media: je kunt bijvoorbeeld muziek op een speaker afspelen, terwijl je tegelijkertijd via AirPlay een video op je televisie bekijkt. Met deze flexibiliteit kun jij je entertainmentervaring volledig op je persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Wat is AirPlay en hoe kun je die voor audio gebruiken

Stel je voor dat je met je vrienden bij elkaar komt en je wilt graag samen naar de vakantiefoto’s op je iPad kijken. Met AirPlay kun je deze foto’s moeiteloos delen en op een groter scherm, zoals je televisiescherm, bekijken. Daarnaast kun je muziek draadloos naar een compatibele luidspreker streamen en gezamenlijk naar jullie favoriete afspeellijsten luisteren.

Problemen met AirPlay en de mogelijke oplossingen

AirPlay is een handige functie waarmee je media draadloos vanaf je Apple-apparaat naar een ander compatibel apparaat, zoals een Apple TV of een luidspreker kunt streamen. Hoewel AirPlay over het algemeen betrouwbaar is, kunnen er soms problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen met AirPlay en de mogelijke oplossingen:

 1. Verbindingsproblemen: Het kan voorkomen dat je apparaten via AirPlay geen verbinding kunnen maken. Dit kan aan een slechte Wi-Fi-verbinding of een probleem met de instellingen van je apparaat te wijten zijn. Probeer de volgende oplossingen:
  • Controleer of je apparaat en het AirPlay apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden.
  • Start je router opnieuw op om mogelijke netwerkproblemen op te lossen.
  • Controleer of AirPlay op het ontvangende apparaat is ingeschakeld en dat het niet in de slaapstand staat.
  • Schakel Wi-Fi op je apparaat uit en weer in om de verbinding te vernieuwen.
 2. Vertraging of buffering: Wanneer je media via AirPlay afspeelt, kan het voorkomen dat er soms vertraging optreedt of dat er constant wordt gebufferd. Dit kan aan een trage internetverbinding of overbelasting van het netwerk te wijten zijn. Hieronder staan enkele mogelijke oplossingen:
  • Controleer of je een stabiele en snelle internetverbinding hebt en verbeter de internetverbinding indien nodig.
  • Sluit andere apparaten die mogelijk veel bandbreedte gebruiken van het netwerk af.
  • Probeer de kwaliteit van de AirPlay stream te verlagen om buffering te verminderen.
  • Controleer of er voor zowel je apparaat als het ontvangende apparaat updates beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.
 3. Geluidsproblemen: Als je tijdens het afspelen van muziek via AirPlay geen geluid hoort, kan dit aan een probleem met de audio-instellingen te wijten zijn. Probeer het volgende:
  • Controleer of het volume op zowel je apparaat als het ontvangende apparaat is ingeschakeld en voldoende hoog staat.
  • Zorg ervoor dat het juiste audio-uitvoerapparaat op het ontvangende apparaat is geselecteerd.
  • Controleer of er op een van de apparaten geen mute-functie is ingeschakeld.
 4. Compatibiliteitsproblemen: Niet alle apparaten zijn compatibel met AirPlay. Als je bij het verbinden met een bepaald apparaat problemen ondervindt, controleer dan of AirPlay door het apparaat wordt ondersteund en of het up-to-date is met de nieuwste firmware.

Heb je AirPlay problemen? Geen zorgen, er zijn verschillende oplossingen. Problemen kunnen door interferentie, een zwak signaal of routerinstellingen worden veroorzaakt. Schakel andere apparaten uit, versterk Wi-Fi-signaal of controleer de routerinstellingen. Als AirPlay niet werkt, kan dit door verouderde software, netwerkinstellingen of onjuiste configuratie komen. Controleer en update de software indien nodig.

Alternatieven en overwegingen

AirPlay versus Chromecast

Als je voor AirPlay naar alternatieven zoekt, is Chromecast een populaire keuze. Waar AirPlay exclusief voor Apple-apparaten is, biedt de Chromecast de compatibiliteit met zowel Android- als iOS-apparaten. Dit betekent dat je met een Chromecast de flexibiliteit hebt om ongeacht het besturingssysteem met verschillende apparaten in huis te verbinden.

AirPlay biedt mogelijk meer integratie met Apple services en apparaten, terwijl de Chromecast bekend staat om zijn naadloze samenwerking met diverse apps en platforms. Houd bij het kiezen tussen deze twee opties rekening met je specifieke behoeften en het ecosysteem van apparaten dat je momenteel gebruikt.

Android alternatieven

Voor gebruikers van Android-apparaten zijn er ook verschillende alternatieve streaming opties beschikbaar. Denk hierbij aan technologieën zoals Google Cast of DLNA, die vergelijkbare draadloze stream mogelijkheden als AirPlay bieden. Met deze opties kun je media moeiteloos naar compatibele apparaten binnen jouw netwerk streamen.

Om deze draadloze streaming functionaliteiten optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je de beschikbare apps en instellingen op jouw Android apparaat controleert. Door dit te doen, kun je van een soepele verbinding tussen jouw apparaat en andere geschikte schermen of luidsprekers in huis profiteren.

Overige overwegingen bij het kiezen van een alternatief

Wanneer je naar een geschikte optie voor jouw situatie gaat kiezen, kunnen er naast de vergelijkingen tussen AirPlay en Chromecast of Android-alternatieven nog andere factoren van invloed zijn. Deze beslissing kan van de combinatie van functionaliteiten, de beschikbaarheid van verschillende versies en de ondersteuning voor verschillende merken afhangen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat er naast draadloze technologieën zoals AirPlay of Chromecast ook andere manieren zijn waarmee je apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de verbinding via Bluetooth te maken of als dat nodig is, kun je zelfs traditionele bekabelde aansluitingen gebruiken.

Kies een AirPlay systeem dat bij jouw behoeften en de technologie in jouw huis past. Let op de grootte van je woonkamer en bepaal of je een draagbaar systeem nodig hebt. Controleer ook of het systeem compatibel is met jouw smartphones, tablets en laptops. Op deze manier kun je muziek gemakkelijk streamen en bedienen. Om kosten te besparen is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen naar de systemen die met jouw bestaande apparatuur werken.

Laatste Opmerkingen

Nu je een goed begrip hebt van wat AirPlay is, hoe het werkt, de voordelen ervan, de toepassingen, de compatibele apparaten, AirPlay 2 en zijn mogelijkheden, hoe je het systeem kunt upgraden, en tips hebt ontvangen hoe je deze streamingtechnologie optimaal kunt gebruiken, ben je goed uitgerust om van deze technologie te profiteren. Vergeet niet om alternatieven en overwegingen in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.

Wat is AirPlay en hoe kun je dit op verschillende apparaten gebruiken

Zorg ervoor dat jij je apparaten op AirPlay compatibiliteit controleert en begin met het genieten van draadloos streamen en delen van media. Vergeet niet om de nieuwste functies van AirPlay 2 te verkennen en je systeem indien nodig bij te werken. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en blijf voor een optimale ervaring met verschillende toepassingen experimenteren.

Controleer eerst of je apparaten compatibel zijn met AirPlay en begin met het draadloos streamen en delen van media. Vergeet niet om de nieuwste functies van AirPlay 2 te verkennen en je systeem indien nodig bij te werken. Blijf voor een optimale ervaring op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en experimenteer met verschillende toepassingen.

Veel gestelde vragen

Wat is AirPlay?

AirPlay is een technologie die door Apple is ontwikkeld om media draadloos vanaf een iOS-apparaat naar compatibele apparaten, zoals luidsprekers en smart tv’s te streamen.

Hoe werkt AirPlay?

Met AirPlay kun je content eenvoudig rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of Mac via wifi naar een ander apparaat streamen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld muziek op meerdere speakers tegelijkertijd afspelen.

Wat zijn de voordelen van AirPlay?

AirPlay biedt het gemak van draadloze streaming en maakt multi-room audio mogelijk. Hiermee kun je schermen delen, waardoor presentaties of video’s gemakkelijk op grotere schermen kunnen worden gedeeld.

Welke apparaten zijn compatibel met AirPlay?

Airplay wordt door verschillende apparaten, waaronder iPhones, iPads, Macs en Apple TV ondersteund. Daarnaast zijn er veel speakers, receivers en smart tv’s die compatibel zijn met deze technologie.

Wat zijn de mogelijkheden van AirPlay 2?

Met Airplay 2 kun je audio naar meerdere kamers tegelijkertijd streamen en heb je de mogelijkheid om verschillende nummers gesynchroniseerd in verschillende ruimtes af te spelen. Daarnaast biedt het voor slimme bedieningsopties de integratie met HomeKit.

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg