Wat is Dropbox? – Inleiding over de functies en gebruik

Dropbox is een Cloud opslag dienst waarmee je bestanden op kunt slaan, met anderen kunt delen en tussen apparaten synchroniseren. Het zorgt ervoor dat bestanden veilig in de cloud worden opgeslagen en altijd toegankelijk zijn. Je kunt bestanden ook met anderen delen om samen aan documenten of projecten te werken. Dropbox synchroniseert wijzigingen op alle apparaten met dezelfde account automatisch, zodat je altijd de nieuwste versie van een bestand hebt. Met de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om bestanden in mappen te organiseren, is Dropbox voor zowel persoonlijk en zakelijk gebruik erg handig.

Wat is Dropbox: Een Inleiding tot de Populaire Cloudopslag dienst

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst waarmee jij jouw bestanden online op kunt slaan en met anderen kunt delen. Met Dropbox kun je vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot jouw bestanden krijgen, waardoor het gemakkelijk is om waar jij ook bent documenten, foto’s, video’s en andere bestanden te openen en te bewerken.

Wat is Dropbox en hoe kun je dit als Cloudopslag gebruiken

Dropbox biedt verschillende functies en voordelen die het voor zowel individuele gebruikers als bedrijven een aantrekkelijke keuze maken. Hieronder volgt een vergelijkingstabel van enkele belangrijke kenmerken, de voordelen en de verschillen van Dropbox:

KenmerkenVoordelenVerschillen
Eenvoudig te gebruiken interfaceBestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld Beperkte opslagruimte in de gratis versie
Automatische synchronisatie van bestandenVanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is heb jij de toegang tot de bestanden Minder geavanceerde beveiligingsfuncties
Offline toegang tot bestandenVersiebeheer voor het herstellen van eerdere bestandsversiesIn de gratis versie heb je beperkte samenwerkingsmogelijkheden
Bestanden via links delen Integratie met andere apps en dienstenGeen ingebouwde tekstverwerker of bewerkingsfuncties
Bestanden beheren en met mappen organiseren Je kunt eenvoudig een back-up van bestanden makenBeperkte controle over bestandsmachtigingen

Naast deze functies biedt Dropbox verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis versie met beperkte opslagruimte en betaalde abonnementen met grotere opslagcapaciteit en extra functies.

Dropbox kan eenvoudig worden gebruikt. Hieronder staan enkele stappen om met deze cloudopslag dienst aan de slag te gaan:

 1. Maak een account op de Dropbox website aan.
 2. Download de Dropbox app op je computer en/of mobiele apparaat.
 3. Meld je met je Dropbox accountgegevens bij de app aan.
 4. Sleep bestanden op je computer naar de Dropbox map om ze naar de cloud te uploaden.
 5. Open de Dropbox app op je mobiele apparaat om onderweg toegang tot je bestanden te krijgen.

Met Dropbox kun je bestanden met anderen delen door een link te maken of mensen uit te nodigen om samen aan specifieke bestanden of mappen te werken.

Kortom, Dropbox is een handige cloudopslag dienst waarmee jij jouw bestanden veilig op kunt slaan, kunt organiseren en kunt delen. Of je nu een individuele gebruiker bent die bestanden tussen apparaten wil synchroniseren of een bedrijf dat samenwerking en bestandsdeling nodig heeft, Dropbox biedt een gebruiksvriendelijke oplossing. Probeer het vandaag nog en ontdek de voordelen van cloudopslag.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe Werkt Dropbox? Een Stap-voor-Stap Uitleg van het Systeem

Dropbox is een cloudopslag dienst waarmee je bestanden kunt opslaan, kunt synchroniseren en kunt delen. Maak een account op de website aan en download de app op je computer of smartphone. Bestanden in de “Dropbox” map worden automatisch met de cloudopslag gesynchroniseerd. Je kunt bestanden makkelijk met anderen delen door ze voor specifieke mappen uit te nodigen of een link te genereren. Daarnaast kun je bestanden offline beschikbaar maken. Dropbox is handig om bestanden veilig op te slaan, te organiseren en te delen.

Account op Dropbox aanmaken

Voordat je Dropbox kunt gebruiken, moet je een account aanmaken. Ga naar de officiële website van Dropbox en druk op “Aanmelden”. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in om een account aan te maken. Je kunt er ook voor kiezen om je met een bestaand Google-account aan te melden.

Bestanden uploaden, downloaden en delen

Nadat je op Dropbox bent ingelogd kun je bestanden gemakkelijk uploaden, downloaden en delen. Als je een bestand wilt uploaden moet je naar de gewenste map navigeren en op “Bestanden uploaden” drukken. Selecteer het bestand dat je toe wilt voegen en wacht totdat het naar je Dropbox opslagruimte is geüpload.

Wanneer je een bestand wilt downloaden moet je het gewoon in de map waarin het zich bevindt opzoeken en op dat gewenste bestand drukken. Kies vervolgens de optie “Download” om het bestand naar jouw apparaat te downloaden.

Als je een bestand met anderen wilt delen moet je het desbetreffende bestand selecteren en op “Delen” drukken. Voer de e-mailadressen van de personen waarmee je het wilt delen in of genereer een link die ze kunnen gebruiken om toegang tot het bestand te krijgen. Als je een bestand via Dropbox met anderen deelt, kun je bepalen of ze het bestand alleen kunnen bekijken of ook kunnen bewerken.

Bestanden tussen verschillende apparaten synchroniseren

Dropbox gebruikt synchronisatie waardoor al jouw bestanden op al jouw apparaten up-to-date zijn. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je de desktop applicatie of mobiele app van Dropbox op al jouw apparaten installeren.

Als je een bestand op één apparaat wijzigt of toevoegt, zal Dropbox deze wijzigingen automatisch doorvoeren en het bestand met al jouw andere apparaten synchroniseren. Hierdoor heb jij waar je ook bent altijd toegang tot de meest recente versie van jouw bestanden, waar je ook bent.

Mappen in Dropbox organiseren

Met Dropbox kun jij jouw bestanden in mappen organiseren, zodat jij ze gemakkelijk terug kunt vinden. Je kunt nieuwe mappen maken door op “Nieuwe map” te drukken en een naam aan de map te geven. Als je meerdere mappen maakt, is het verstandig dat jij deze mappen een logische naam geeft. Op deze manier weet jij precies waar de map voor bedoeld is.  Sleep de gewenste bestanden vervolgens naar de nieuwe map om ze daarin op te slaan.

Wat is Dropbox en hoe kun je hiermee bestanden organiseren

Binnen bestaande mappen kun je ook submappen maken om een nog betere mappenstructuur te creëren. Dit helpt bij het ordenen van projecten, documenten en andere soorten bestanden.

Bestandsversies beheren en herstellen

Een handige functie van Dropbox is dat je eerdere versies van een bestand kunt herstellen. Als je per ongeluk wijzigingen in een document hebt aangebracht en naar een vorige versie terug wilt gaan, kun je de versiegeschiedenis gebruiken.

Wat is Dropbox en wat zijn de voordelen en functionaliteiten: Alles wat je moet weten

Dropbox is een cloudopslag dienst waarmee jij je bestanden veilig op kunt slaan, kunt delen en vanaf verschillende apparaten toegankelijk kunt maken. Het biedt een breed scala aan voordelen en functionaliteiten die je kunt gebruiken om je werk efficiënter te maken en je bestanden veilig te houden. Hieronder staan enkele belangrijke dingen die je over Dropbox moet weten:

Voordelen van Dropbox

 • Eenvoudige toegang tot bestanden: Met Dropbox kun jij zolang je een internetverbinding hebt je bestanden altijd en overal openen. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg toegang tot belangrijke documenten te krijgen.
 • Bestandssynchronisatie: Dropbox synchroniseert je bestanden automatisch tussen al je apparaten. Als je een bestand op je computer wijzigt, worden de wijzigingen op al je andere apparaten automatisch doorgevoerd.
 • Bestandsdeling: Met Dropbox kun je bestanden gemakkelijk met anderen delen. Je kunt specifieke bestanden of hele mappen delen en bepalen wie toegang heeft en wat ze met de gedeelde bestanden kunnen doen.
 • Versiegeschiedenis: Dropbox slaat de versiegeschiedenis van je bestanden op, zodat je eerdere versies kunt herstellen als dat nodig is. Dit is vooral handig als je per ongeluk wijzigingen aanbrengt die je later terug wilt draaien.
 • Samenwerking: Dropbox maakt samenwerking eenvoudig door meerdere mensen tegelijkertijd aan dezelfde bestanden te laten werken. Je kunt opmerkingen toevoegen, wijzigingen bijhouden en in real-time met anderen samen aan documenten werken.

Functionaliteiten van Dropbox

 • Dropbox Paper: Dropbox Paper is een tool voor het maken en het delen van documenten. Het biedt een intuïtieve interface en stelt je in staat om met anderen samen aan documenten te werken, notities te maken en takenlijsten bij te houden.
 • Bestandsbeheer: Dropbox biedt uitgebreide functies voor het beheren van je bestanden. Je kunt mappen maken, bestanden ordenen, naar specifieke bestanden zoeken en bestanden voor snelle toegang als favoriet markeren.
 • Integraties met andere tools: Dropbox kan met een breed scala aan andere tools en apps, zoals Microsoft Office, Google Docs, Slack en meer worden geïntegreerd. Hierdoor kunnen bestanden gemakkelijk worden bewerkt, gedeeld en kun je Dropbox in combinatie met andere tools die je al gebruikt gebruiken.
 • Beveiliging en privacy: Dropbox zet zich in voor de beveiliging en privacy van je bestanden. Het biedt end-to-end versleuteling, tweestapsverificatie en geavanceerde beveiligingsfuncties om je bestanden tegen ongeautoriseerde mensen te beschermen. 

Wat is Dropbox en met welke tips en Tricks kun jij het maximale uit je account halen?

Dropbox is een cloudopslag dienst waarmee je bestanden online op kunt slaan en met anderen kunt delen. Met Dropbox kun je vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is gemakkelijk toegang tot je bestanden krijgen. Hieronder staan enkele tips en trucs om het maximale uit je Dropbox account te halen:

Wat is Dropbox en hoe kun je het maximale uit je account halen

Bestanden en mappen organiseren

 • Gebruik mappen om je bestanden te organiseren. Hierdoor kun je bestanden gemakkelijk vinden en met anderen delen.
 • Gebruik labels of tags om bestanden te categoriseren en snel terug te kunnen vinden.
 • Gebruik de mogelijkheid om bestanden als favoriet te markeren, zodat je snel toegang tot belangrijke bestanden hebt.

Met anderen samenwerken

 • Nodig anderen uit om samen aan gedeelde mappen te werken. Hierdoor kunnen jullie bestanden gemakkelijk delen en bewerken.
 • Gebruik de mogelijkheid om opmerkingen aan bestanden toe te voegen, zodat je feedback kunt geven en van anderen kunt ontvangen.
 • Gebruik de functie voor versiebeheer om eerdere versies van bestanden te herstellen en wijzigingen bij te houden.

Beveiliging en privacy

 • Stel tweestapsverificatie in om je account tegen ongeautoriseerde toegang te beveiligen.
 • Gebruik de mogelijkheid om bestanden en mappen met een wachtwoord te delen, zodat alleen degenen met het wachtwoord toegang tot de bestanden hebben.
 • Controleer de toegangsrechten van gedeelde bestanden en mappen regelmatig zodat alleen de juiste personen toegang hebben.

Handige functies

 • Gebruik de mogelijkheid om bestanden offline beschikbaar te maken, zodat je ze zonder internetverbinding kunt openen en bewerken.
 • Gebruik de zoekfunctie om specifieke bestanden snel te vinden.
 • Gebruik de integratie met andere apps en diensten om je workflow te verbeteren.

Met deze tips en trucs kun je het maximale uit je Dropbox account halen en efficiënter met je bestanden werken. Probeer ze uit en ontdek hoe Dropbox je bij het organiseren, delen en beveiligen van je bestanden kan helpen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Dropbox Integraties: Verbind je Favoriete Apps met Dropbox

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst waarmee je bestanden en mappen in de Cloud op kunt slaan, kunt delen en samen kunt werken. Maar wist je dat Dropbox ook met andere apps kan worden geïntegreerd om je productiviteit naar een hoger niveau te tillen? Hieronder zullen we naar verschillende integraties die voor Dropbox beschikbaar zijn en hoe ze jou bij het stroomlijnen van je werkprocessen kunnen helpen kijken.

Wat is dropbox en hoe kun je deze cloudopslag dienst met andere apps verbinden

Een overzicht van populaire apps die met Dropbox kunnen worden geïntegreerd

Met de integraties van Dropbox kun je naadloos met andere apps die je dagelijks gebruikt verbinden. Hieronder staan enkele populaire apps waarmee Dropbox kan worden geïntegreerd:

 1. Microsoft Office 365: Met deze integratie kun je Word, Excel en PowerPoint bestanden rechtstreeks vanuit de Office-apps eenvoudig openen, bewerken en in Dropbox opslaan.
 2. Google Workspace (voorheen G Suite): Als je gewend bent om Google Drive te gebruiken, kun je Google Workspace nu ook aan Dropbox koppelen. Dit betekent dat je bestanden tussen beide platforms kunt synchroniseren en ze via de Google Workspace-apps zoals Docs, Sheets en Slides kunt openen.
 3. Slack: Deze populaire samenwerkings app kan met Dropbox worden geïntegreerd, zodat jij jouw bestanden direct kunt delen en in Slack-kanalen bekijken zonder dat je de app hoeft te verlaten.
 4. Trello: Met de Trello-integratie kun jij je bestanden vanuit Dropbox aan je Trello-borden toevoegen, waardoor je al je projectgerelateerde informatie op één plek kunt bewaren.

Hoe de integraties tussen apps en Dropbox de productiviteit kunnen verhogen

Door de integraties tussen apps en Dropbox te gebruiken kun jij jouw workflow aanzienlijk verbeteren en je productiviteit verhogen. Hieronder staan enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Efficiënt bestandsbeheer: Door Dropbox met andere apps te integreren kun je bestanden rechtstreeks vanuit die apps openen, bewerken en in Dropbox opslaan. Dit betekent dat je niet langer tussen verschillende tools heen en weer hoeft te schakelen om toegang tot de bestanden die je nodig hebt te krijgen.
 2. Naadloze samenwerking: Met integraties kun je bestanden met collega’s of teamleden delen zonder dat ze toegang tot het Dropbox platform hoeven te hebben. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken aan documenten, presentaties of andere bestanden, ongeacht welke app iedereen gebruikt.
 3. Taken automatiseren: Integraties kunnen helpen bij het automatiseren van repetitieve taken. Als je regelmatig e-mails met bijlagen ontvangt, kun je een integratie instellen zodat deze automatisch in een specifieke map in Dropbox worden opgeslagen.

Dropbox voor Bedrijven: Optimaliseer Samenwerking en Productiviteit

Dropbox is niet alleen een handig hulpmiddel voor het delen van bestanden tussen individuele gebruikers, maar het kan binnen een bedrijfsomgeving ook als krachtig samenwerkingsplatform worden gebruikt. Met specifieke functies die voor zakelijk gebruik zijn ontworpen, biedt Dropbox de mogelijkheid om de samenwerking te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Binnen een bedrijf samenwerken

Voor bedrijven is de mogelijkheid om naadloos samen aan projecten en documenten te werken een van de belangrijkste voordelen van Dropbox. Met behulp van team mappen kunnen medewerkers bestanden delen en gezamenlijk aan documenten werken, waardoor iedereen altijd toegang tot de meest recente versie heeft. Dit elimineert het gedoe van eindeloze e-mailbijlagen en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

Daarnaast biedt Dropbox tools zoals gedeelde links en opmerkingen, waarmee teamleden gemakkelijk feedback kunnen geven en ideeën uit kunnen uitwisselen. Dit bevordert open communicatie en maakt zelfs als teamleden zich op verschillende locaties bevinden effectieve samenwerking mogelijk.

Specifieke functies voor zakelijk gebruik

Dropbox heeft een reeks functies die specifiek zijn ontworpen om aan de behoeften van bedrijven tegemoet te komen. Met beheerdersinstellingen kunnen IT-beheerders de controle hebben over wie er toegang tot welke bestanden en mappen heeft, waardoor de beveiliging en vertrouwelijkheid van bedrijfsinformatie wordt gewaarborgd. Vooral als er met gevoelige informatie wordt gewerkt zorgt dit voor gemoedsrust.

Wat is dropbox en hoe kunnen it beheerders de controle over de bestanden behouden

Bovendien biedt Dropbox integraties met andere zakelijke tools en applicaties, zoals Microsoft Office 365 en Google Workspace. Dit maakt een naadloze workflow tussen verschillende platforms mogelijk waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken zonder dat ze constant tussen verschillende programma’s hoeven te schakelen.

De beveiliging van bedrijfsgegevens

Veiligheid is een belangrijk aspect voor bedrijven bij het kiezen van een samenwerkingsplatform. Dropbox begrijpt dit en heeft robuuste beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat bedrijfsgegevens veilig blijven. Het biedt end-to-end versleuteling om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de bestanden.

Daarnaast worden er regelmatig back-ups gemaakt van bestanden, waardoor bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over het verlies van gegevens als gevolg van technische problemen of menselijke fouten.

Beveiliging en privacy bij Dropbox

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst waarmee je bestanden in de Cloud op kunt slaan, bestanden kunt synchroniseren en bestanden kunt delen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe Dropbox met beveiliging en privacy omgaat zodat jouw gegevens veilig zijn.

Beveiligingsfuncties

FunctieBeschrijving
TweestapsverificatieOm bij het inloggen een extra beveiligingslaag aan toe te voegen kun je tweestapsverificatie inschakelen. Als deze functie is ingeschakeld moet je bij het inloggen naast een wachtwoord een extra verificatiecode naast jouw wachtwoord invoeren.
BestandssleutelsDropbox versleutelt jouw bestanden tijdens verzending en opslag. Daarnaast kun jij jouw eigen bestands sleutels beheren, wat betekent dat Dropbox geen toegang tot jouw versleutelde bestanden heeft.
AuditlogboekenDropbox houdt een logboek van activiteiten in jouw account bij, zodat jij kunt zien wie er toegang tot jouw bestanden heeft gehad en wanneer. Dit helpt om verdachte activiteiten te identificeren.
Externe app toegangJe kunt bepalen welke externe apps er toegang tot jouw Dropbox account hebben. Hierdoor kun je ongeautoriseerde toegang tot jouw gegevens voorkomen.

Privacybescherming

BeschermingsmaatregelBeschrijving
GegevensversleutelingDropbox versleutelt jouw bestanden tijdens verzending en opslag. Dit helpt om uw gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
GegevensdelingDropbox deelt uw gegevens niet met derden, tenzij dit nodig is om de service te verlenen of te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Uw privacy is belangrijk en Dropbox neemt maatregelen om uw gegevens te beschermen.
GegevensbewaringDropbox bewaart uw gegevens zolang u een actief account heeft. Als u uw account verwijdert, worden uw gegevens na een bepaalde periode permanent verwijderd.

Verschillen met andere cloudopslag diensten

Dropbox onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en integratie met andere apps van andere cloudopslag diensten. Het biedt ook een breed scala aan beveiligings- en privacyfuncties, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het opslaan en het delen van bestanden.

Wat is Dropbox en wat is het verschil met andere cloudopslag diensten

Conclusie: Wat is Dropbox

Deze blogpost gaf een introductie tot de populaire cloudopslag dienst Dropbox. We leerden hoe het werkt, de voordelen en functionaliteiten, en handige tips en tricks om het maximale uit je account te halen. Daarnaast ontdekten we hoe Dropbox met andere apps kan worden geïntegreerd en voor samenwerking en productiviteit in bedrijven kan kan worden gebruikt. Verder werden de beveiliging en privacyaspecten van Dropbox behandeld.

Dropbox is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze om bestanden in de Cloud op te slaan, met anderen samen te werken en het delen van bestanden. Of je nu als individueel bestanden wilt bewaren of als bedrijfseigenaar teamwerk wilt bevorderen, Dropbox heeft voor jou de juiste tools. Ontdek alle mogelijkheden die Dropbox te bieden heeft vandaag nog. 

Veel gestelde vragen

Kan ik zonder internetverbinding toegang tot mijn bestanden krijgen?

Ja, met de desktop- of mobiele app van Dropbox kun je bepaalde bestanden en mappen offline beschikbaar maken, zodat je er zelfs als je geen internetverbinding hebt toegang toe hebt. Zodra je weer online bent, worden eventuele wijzigingen automatisch gesynchroniseerd.

Is Dropbox veilig voor het bewaren van vertrouwelijke gegevens?

Ja, Dropbox neemt beveiliging serieus en gebruikt versleutelingsmaatregelen om jouw gegevens te beschermen. Daarnaast kun je extra beveiligingsfuncties, zoals tweestapsverificatie en wachtwoordbeveiliging voor gedeelde links inschakelen.

Kan ik bestanden met mensen die geen Dropbox account hebben delen?

Ja, door een gedeelde link te maken kun je bestanden en mappen met mensen die geen Dropbox account hebben delen. Ontvangers kunnen de inhoud bekijken of downloaden zonder dat ze zich bij Dropbox aan hoeven te melden.

Hoeveel opslagruimte krijg ik bij een gratis Dropbox account?

Met een gratis account krijg je standaard 2 GB aan opslagruimte. Je kunt echter meer ruimte verdienen door vrienden uit te nodigen om zich bij Dropbox aan te melden of door aan andere promotieactiviteiten deel te nemen.

Kan ik mijn oude versies van bestanden in Dropbox herstellen?

Ja, met de ‘Versiegeschiedenis’ functie in Dropbox kun je eerdere versies van bestanden tot maximaal 30 dagen terug (of langer met bepaalde abonnementen) herstellen. Dit kan handig zijn als je per ongeluk wijzigingen hebt aangebracht die je terug wilt draaien.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg