Wat is een Google Account? Ontdek alle mogelijkheden!

Ben je nieuw met de computer? Zou je weleens een e-mail willen sturen? Heb je het idee dat de provider e-mail de beste keuze is of heb je al gezien dat er nog andere email mogelijkheden zijn? Ben je nog niet op de hoogte van de verschillen tussen webmail van de provider en andere webmail mogelijkheden? Lees dan in dit artikel wat de grote verschillen tussen webmail van de provider en andere webmail mogelijkheden, zoals het Google account zijn.

Wat is een Google account?

Wanneer je een provider zoals bijvoorbeeld KPN, Telfort of  Ziggo hebt kun je een e-mail adres bij de mail omgeving van de provider aanmaken. De mail omgeving van de provider mail is erg makkelijk in gebruik te nemen.

Het enige wat je hoeft te doen is inloggen bij de mail omgeving van de provider. In eerste instantie lijkt dit een goede keuze omdat je hier heel eenvoudig gebruik van kunt maken en je er zelf niet heel veel voor hoeft te doen.

Maar toch loop je bij de webmail van een provider al snel tegen enkele beperkingen op.

De webmail bij een provider heeft vaak maar een beperkte opslagruimte waardoor je als je veel e-mails verstuurd en ontvangt al snel een volle postbus hebt.

Wat is een Google account

Wanneer je een Google account gebruikt is de opslagruimte van de postbus vaak een heel stuk groter. Daarnaast blijft de mail uit de mailbox behouden wanneer je van de ene naar de andere provider overstapt. Een Google account is namelijk niet van de provider afhankelijk.

Het is heel vervelend als je aan instanties, vrienden, familie en kennissen een nieuw email adres door moet geven, omdat je voor een beter mail adres hebt gekozen. Maar hier heb je bij een Google account geen last van. Naast dit voordeel met de email zijn er nog veel meer voordelen aan het hebben van een eigen Google account.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een van de grootste zoekmachines. Hierdoor is dit bedrijf gericht op het verzamelen van informatie. Als je een Google account hebt aangemaakt kan deze voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Wat is een Google account

Zo kan een Google account worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het bekijken van video’s met behulp van YouTube, navigeren met Google Maps en zelfs het versturen / ontvangen van e-mail behoort tot de mogelijkheden van het Google account. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Wat is het voordeel van een Google account ?

Wat kun je met een Google account

Wanneer je een account aanmaakt bij Google, dan heb je naast toegang tot de e-mail ook meteen de mogelijkheid om gebruik te maken van een opslagruimte.

Bij Google wordt dit de Google Drive genoemd. Met Google Drive kun je de bestanden overal waar je maar wilt benaderen.

Om toegang te kunnen krijgen tot Google Drive hoef je alleen maar in te loggen met je Google account. Nadat je bent ingelogd kun je alle diensten van Google Direct gebruiken.

Hierbij kun je denken aan mogelijkheden om onderweg te kunnen werken aan tekst documenten door middel van Google documenten, waarnaast je ook nog kunt werken aan het maken van formules door middel van Google spreadsheet.

Dit programma draagt zorg voor bijna dezelfde mogelijkheden als waarover je beschikt bij Microsoft Excel.  En je beschikt daarnaast ook over de mogelijkheid om presentaties te maken met Google Presentaties. Zo heb je voor onderweg vele mogelijkheden om al jouw belangrijke taken snel af te kunnen maken. 

Wanneer je graag al je foto’s overal toegankelijk wilt kunnen zien, heeft het hebben van een Google account ook voordelen. Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto’s opgeslagen.

Google Foto’s is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account. Naast de mogelijkheid om belangrijke zakelijke dingen af te kunnen handelen heb je direct na het maken van een Google account een YouTube account tot de beschikking.

YouTube kan gebruikt worden voor het kijken naar video’s, reacties op de video geven en de video delen. Daarnaast kan er binnen YouTube een afspeellijst gemaakt worden waardoor je de video de volgende keer makkelijker terug kan vinden.

Google account aanmaken

Voor het aanmaken van een Google account moet je naar de website van Google.nl gaan. Hier kan je kiezen om een nieuw account aan te maken of een bestaand e-mailadres te koppelen aan het te maken Google-account. 

Of je al een Google Account hebt, kan je herkennen aan het e-mail adres wat eindigt op @gmail.com. 

Google account aanmaken

Account maken met een nieuw mailadres

Maak zo een nieuw e-mailadres aan voor Gmail, en u beschikt meteen over een Google account:

 • Ga via de webbrowser naar www.google.com
 • Druk hier met de linker muis rechtsboven op Inloggen
 • Als je nu nog geen Google account hebt. Druk je nu met de linker muis op Account maken
 • Druk met de linker muis op Voor mezelf

Google account persoonlijke gegevens invoeren:

 • Voer je voornaam in
 • Druk vervolgens met de linker muis op de Achternaam en voer hier je Achternaam in
 • Druk nu met de linker muis op Gebruikersnaam
 • Hier komt automatisch een suggestie voor een e-mail adres tevoorschijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent over het voorgestelde e-mail adres

Je Google account aanmaken met een zelfgekozen e-mail adres

Om het voorgestelde e-mail adres te kunnen wijzigen druk je nu op de backspace toets. Waarmee je de letters van het voorgesteld e-mail adres weghaalt. Nu kan je hier een eigen gekozen naam invoeren. Het e-mail adres dat voor het Google account wordt aangemaakt moet altijd op  @gmail.com eindigen.

Google account registreren

Om het account te beveiligen zodat niet iedereen bij jouw gegevens kan komen druk je nu met de linker muisknop op wachtwoord.

Aan het wachtwoord zijn altijd eisen verbonden om er zo voor te kunnen zorgen dat het Google account goed beveiligd is. De eisen welke Google stelt aan een wachtwoord zijn:

Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens waarbij:

 • Minimaal 1 cijfer
 • Op zijn minst 1 leesteken

Voer nu het wachtwoord in. Om het wachtwoord te bevestigen druk je nu met de linker muis op Bevestigen. Voer nu ter verificatie het wachtwoord nogmaals in. Druk nu met de linker muisknop op volgende.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een van de grootste zoekmachines. Hierdoor is dit bedrijf gericht op het verzamelen van informatie. Als je een Google account hebt aangemaakt kan deze voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Wat is een Google account

Zo kan een Google account worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het bekijken van video’s met behulp van YouTube, navigeren met Google Maps en zelfs het versturen / ontvangen van e-mail behoort tot de mogelijkheden van het Google account. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

E-mail adres al in gebruik

Wanneer het e-mail adres dat je aan wilt maken in gebruik is komt er een melding tevoorschijn waarin staat dat het e-mail adres bezet is. Nu kan je weer met backspace alle letters weghalen om vervolgens een nieuw adres aan te maken.

Dit kan je dan net zo vaak doen totdat je een e-mail adres hebt waarover je tevreden bent. Nadat je een goed en vrij e-mail adres hebt gevonden kan deze worden bevestigd door met de linker muisknop op Volgende te drukken. Dan ga je door naar de volgende stap waar het account definitief wordt aangemaakt.    

Google account aanmaken verificatie

Om ervoor te zorgen dat je, wanneer er iets mis gaat, je e-mail adres kunt herstellen en ervoor te zorgen dat je geïdentificeerd bent, zijn er nog een aantal gegevens nodig die vervolgens ingevoerd moeten worden.

Voor de account beveiliging wil Google het telefoonnummer koppelen aan het account.

Wanneer je het wachtwoord vergeten bent, kan je dan een sms met een code krijgen, waarmee de gegevens weer terug te halen zijn. 

Naast het telefoonnummer wordt er voor de beveiliging van de privacy gegevens ook nog om een tweede e-mail adres gevraagd.

Google account verificatie

Het invullen van dit tweede e-mail adres is echter niet verplicht. Dus dit kan je rustig overslaan wanneer je niet over een tweede email adres beschikt.  

Privacy gegevens

Naast het e-mail adres en het telefoon nummer die gevraagd worden voor verificatie, wordt er om de persoon te kunnen identificeren ook nog om privacy gevoelige gegevens gevraagd. Met name:  

 • Druk met de linker muisknop op Dag en voer hier de geboortedag in.
 • Druk met de linker muis op Maand en selecteer deze door nogmaals met de linker muis op de geboortemaand te drukken.
 • Druk met de linker muis nu op Jaar en voer hier jouw geboortejaar in.
 • Druk met de linker muis op Geslacht en druk met de linker muis op het juiste geslacht
 • Nu kunnen we weer naar de volgende stap gaan door met de linker muisknop op Volgende te drukken
 • Als je een telefoonnummer hebt ingevoerd, wordt er nu een sms’je met een code naar dat nummer verzonden. Hiervoor moet er wel eerst op verzenden gedrukt worden met de linker muisknop
 • Voer het ontvangen nummer (de code) nu in op de webpagina
 • Druk met de linker muisknop nu op Controleren om te kijken of het telefoonnummer klopt
 • Het telefoonnummer kan voor meer dan alleen account beveiliging worden gebruikt. Maar dit is niet nodig. Deze stap kan je daarom gewoon overslaan door met de linker muisknop op overslaan te drukken
 • Nu komen de voorwaarden tevoorschijn. Om deze voorwaarden te kunnen accepteren dien je hier naar beneden te scrollen totdat je bij het vinkje bent van: “Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden van Google en Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens zoals hierboven beschreven en zoals nader uitgelegd in het privacybeleid”
 • Druk nu met de linker muisknop op dit vinkje
 • Nu kan je het Google Account maken door met de linker muisknop op “Account aanmaken” te drukken
 • Druk nu met de linker muisknop op Bevestigen

Als al deze stappen zijn gedaan hebben we het Google account aangemaakt. En is deze klaar voor gebruik.

Account maken met bestaand mailadres

Wanneer je al een bestaand e-mail adres hebt, kun je dat gebruiken om het Google account aan dit e-mail adres te koppelen. 

 • Ga via de webbrowser naar www.google.com
 • Druk met de linker muisknop rechtsboven op Inloggen
 • Druk met de linker muis op Account maken
 • Druk met de linker muis op Voor mezelf
 • Voer hier uw voornaam in
 • Druk met de linker muis op het vakje waar achternaam in staat en voer nu uw Achternaam in
 • Druk met de linker muis op Gebruikersnaam
 • Druk met de linker muis op Mijn huidige e-mailadres gebruiken
 • Voer het bestaande e-mailadres in
 • Druk met de linker muisknop op Wachtwoord

Voer hier een wachtwoord in wat aan de vereisten voldoet. Google stelt de volgende eisen aan een wachtwoord: Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens waarbij:

 • Minimaal 1 cijfer
 • Op zijn minst 1 leesteken
 • Druk met de linker muisknop op Bevestigen en voer het wachtwoord nogmaals in
 • Druk met de linker muis op Volgende
 • Voor verificatie van het opgegeven e-mailadres stuurt Google een code naar het e-mailadres. De code die je in de e-mail ontvangt moet je vervolgens op de webpagina waar u het Google-account aanmaakt invoeren
 • Om te controleren of de code klopt moet je hier op Controleren drukken met de linker muisknop
 • Naast het e-mail adres wil Google een telefoonnummer aan het account koppelen. Voor account beveiliging is het aan te raden om het telefoonnummer in te voeren. Maar het is niet verplicht. Maar ik zou het wel aanraden
 • Druk met de linker muisknop op Maand en druk vervolgens met de linker muisknop op de geboortemaand om de maand te selecteren
 • Druk met de linker muisknop op Jaar en voer het geboortejaar in
 • Druk met de linker muis op Geslacht en druk met de linker muis op het juiste geslacht om het geslacht te selecteren
 • Om verder te gaan druk je nu met de linker muis op Volgende.
 • Wanneer je een telefoonnummer hebt ingevoerd, krijg je nu op dat nummer een code. Om deze code te kunnen ontvangen moet er eerst met de linker muisknop op Verzenden gedrukt worden
 • Voer nu de ontvangen code in op de webpagina en druk met de linker muisknop op Controleren
 • Het telefoonnummer kan voor meer dan alleen de account beveiliging gebruikt worden. Dit is niet nodig en kan je overslaan door met de linker muisknop op Overslaan te drukken
 • Nu komen de voorwaarden tevoorschijn. Om de voorwaarden te accepteren moet je nu naar beneden scrollen en een vinkje voor  “Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden van Google” en “Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens zoals hierboven beschreven en zoals nader uitgelegd in het privacybeleid”  aandrukken met de linker muisknop
 • Druk met de linker muisknop op Account maken
 • Druk met de linker muisknop op Bevestigen

Nu heb je een Google account aangemaakt en deze is nu klaar voor gebruik. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een van de grootste zoekmachines. Hierdoor is dit bedrijf gericht op het verzamelen van informatie. Als je een Google account hebt aangemaakt kan deze voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Wat is een Google account

Zo kan een Google account worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het bekijken van video’s met behulp van YouTube, navigeren met Google Maps en zelfs het versturen / ontvangen van e-mail behoort tot de mogelijkheden van het Google account. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Geef een reactie