Wat is een iMac? Ontdek de voordelen van de Apple all-in-one!

De iMac is een desktopcomputer van Apple met een slank en minimalistisch design. Het combineert snelle processors met een indrukwekkend beeldscherm. Het besturingssysteem, macOS, staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en zijn betrouwbaarheid. De nieuwe iMac is een spannende ontwikkeling met een hoge kwaliteit beeldscherm en een snelle processor.

Met een iMac kun je surfen, foto’s bewerken en documenten maken. Daarnaast heeft de iMac multimediafuncties, zoals speakers en microfoons voor een betere audio ervaring. Het geavanceerde geluidssysteem en het mooie beeldscherm zorgen voor een optimale kijk- en luisterervaring.

Wil je meer over de mogelijkheden en de functies van de iMac weten? In dit artikel bespreken we de krachtige processor, het strakke design en het heldere beeldscherm van de iMac. Met deze Apple computer kun je gemakkelijk surfen, foto’s bewerken en video’s bekijken. En het mooiste van alles, het is een stijlvolle en functionele toevoeging aan je huis.

Voordelen van een iMac

De iMac is niet zomaar een computer, het biedt talloze voordelen voor als je naar krachtige prestaties en een naadloze gebruikerservaring zoekt. Met zijn geavanceerde processor is de iMac de perfecte keuze voor iedereen die naar een krachtige computer zoekt. 

Laten we eens naar enkele van de belangrijkste voordelen van een iMac, een krachtige Apple computer met een snelle processor kijken. Met de iMac kun jij van de nieuwste technologieën en functies, zoals de G5-chip genieten.

Wat is een iMac

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Krachtige prestaties voor veeleisende taken

Met de iMac kun je zelfs bij veeleisende taken op indrukwekkende prestaties rekenen. Dankzij de snelle processor waarmee de nieuwste modellen iMac zijn uitgerust kun je moeiteloos multitasken en zware software zonder vertraging of haperingen draaien. Of je nu met videobewerking, grafisch ontwerp bezig bent of complexe berekeningen uit wilt voeren, de iMac levert altijd betrouwbare prestaties.

Het Retina beeldscherm zorgt voor heldere kleuren en scherpe beelden

Het prachtige Retina-display is een groot voordeel van de iMac. Het biedt levendige kleuren, diep contrast en haarscherpe beelden met miljoenen pixels. Of je nu op het web surft, naar films kijkt of foto’s bewerkt, op het Retina beeldscherm van de iMac komt ieder detail tot leven. Dankzij dit beeldscherm worden je ogen met adembenemende visuele ervaringen verwend.

Dankzij de geïntegreerde software werken apps naadloos samen

Een ander groot voordeel van de iMac is dat alles dankzij de geïntegreerde software naadloos samenwerkt. Van het besturingssysteem macOS tot de ingebouwde apps zoals Safari , Mail en iMessage, alles is ontworpen om perfect op de iMac samen te werken. Je kunt bestanden met behulp van iCloud gemakkelijk tussen de Mac Mini, iMac, MacBook, iPhone en de iPad delen en zonder gedoe van een gestroomlijnde workflow genieten.

Hoogwaardig geluid met ingebouwde luidsprekers

De iMac is een professionele computer die niet alleen een geweldige visuele ervaring biedt, maar dankzij de ingebouwde luidsprekers ook hoogwaardig geluid. Of je nu naar muziek luistert, films kijkt of videogesprekken voert, het geluid dat uit de luidsprekers van de iMac komt, is helder en vol. Je hebt geen externe speakers nodig om van een meeslepende audio-ervaring te genieten.

De nieuwste modellen zijn met SSD opslag uitgerust

Met de nieuwste modellen van de iMac kun je van snelle SSD-opslag profiteren. In vergelijking met traditionele harde schijven zijn SSD’s, zoals die in de Mac Mini en de iMac veel sneller en betrouwbaarder. Dit betekent dat je bestanden op je Mac mini en iMac sneller kunt openen en overdragen. Daarnaast kunnen programma’s sneller laden en kun je zonder vertragingen efficiënter werken. Met een snelle SSD in je iMac, de computer, de iPad en de MacBook kun je productiever zijn dan ooit tevoren.

Wat is een iMac en een ssd als opslag

Kortom, als je naar krachtige prestaties, prachtige beelden, naadloze integratie en hoogwaardig geluid zoekt, biedt de iMac talloze voordelen.

De installatie van een iMac

De installatie van een iMac is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is het netsnoer van de iMac aan te sluiten en de instructies op het scherm van de iMac volgen om te beginnen. Het hele proces van de iMac is ontworpen om zelfs voor mensen die niet zo technisch onderlegd zijn intuïtief te zijn.

Gegevens vanaf je oude computer overzetten

Tijdens het installatieproces kun je gegevens vanaf je oude computer naar je nieuwe iMac overzetten. Dit kan handig zijn als je bestanden, foto’s, muziek of andere gegevens die je op je iMac hebt wilt behouden. Apple heeft hiervoor een speciale migratie-assistent voor de iPad, de iMac, de Mac mini en de Windows computer ontwikkeld waarmee het proces snel en gemakkelijk wordt gemaakt.

Om gegevens over te kunnen zetten moet jij jouw oude computer gewoon met behulp van een Ethernet-kabel of via Wi-Fi op jouw nieuwe iMac aansluiten. Op deze manier kun jij al jouw bestanden snel en gemakkelijk overzetten. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de migratie-assistent op je iMac te starten. Deze assistent begeleidt je door het proces en helpt bij het selecteren van de gegevens die je over wilt dragen.

Basisinstellingen configureren

Naast het overzetten van gegevens kun je tijdens de installatie de basisinstellingen op je nieuwe iMac configureren. Hierbij kun je denken aan zaken zoals de taalkeuze, regio-instellingen en gebruikersaccounts.

Bij het instellen van taalvoorkeuren op de iMac kun je afhankelijk van jouw voorkeur uit verschillende talen kiezen. Hierdoor wordt de interface van je iMac in de door jou gekozen taal weergegeven.

Daarnaast kun je regio-instellingen, zoals tijdzone en toetsenbordindeling voor je iMac configureren. Dit zorgt ervoor dat de klok op je iMac correct wordt weergegeven en dat het toetsenbord op jouw specifieke behoeften is afgestemd.

Tot slot kun je tijdens het installatieproces gebruikersaccounts aanmaken. Hierdoor kunnen meerdere mensen hun eigen persoonlijke instellingen en bestanden op dezelfde iMac hebben. Met meerdere gebruikersaccounts kunnen werken is handig als je de iMac met andere gezinsleden of collega’s deelt.

iMac naar persoonlijke voorkeuren aanpassen

De iMac is een krachtige computer die om zijn elegante design en geavanceerde functies bekend staat. Maar wist jij de iMac ook naar jouw persoonlijke voorkeuren aan kunt passen? Of je nu een professional bent die grafisch ontwerp doet of een student die veel multitaskt, er zijn verschillende manieren om de iMac aan jouw behoeften aan te passen. Hieronder staan enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Kies de juiste specificaties: Bij het aanschaffen van een iMac kun je uit verschillende specificaties, zoals de processor, het geheugen en de opslagcapaciteit kiezen. Denk goed na over wat je nodig hebt en kies de specificaties die het beste bij jouw gebruik passen. Als je bijvoorbeeld veel videobewerking doet, is het verstandig om in een krachtige processor en voldoende geheugen te investeren.
 2. Pas het bureaublad aan: Als je de iMac opstart is het bureaublad het eerste wat je ziet. Je kunt het bureaublad aanpassen door je favoriete achtergrondafbeelding te kiezen en de pictogrammen te ordenen. Hierdoor kun jij snel toegang tot de programma’s en bestanden die je het meest gebruikt krijgen.
 3. Gebruik handige accessoires: Er zijn verschillende Apple gadgets beschikbaar die je kunt gebruiken om de iMac aan jouw voorkeuren aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomisch toetsenbord en muis, een externe harde schijf voor extra opslagruimte of een kleurrijke hoes om je iMac te beschermen.
 4. Pas de instellingen aan: De iMac heeft verschillende instellingen die je aan kunt  passen om de computer nog beter op jouw behoeften af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de helderheid van het scherm, de energiebesparingsmodus instellen of de scrollrichting van de muis wijzigen.
 5. Installeer de juiste software: Met de juiste software kun jij de iMac nog beter bij jouw persoonlijke voorkeuren aan laten sluiten. Of je nu graag foto’s bewerkt, muziek maakt of games speelt, er zijn tal van programma’s beschikbaar die je kunt installeren om het meeste uit jouw iMac te halen.

Door de iMac naar jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen, kun je deze krachtige computer optimaal gebruiken. Of je nu productiever wilt zijn, creatief aan de slag wilt of gewoon van jouw favoriete entertainment wilt genieten, met de juiste aanpassingen kun je de iMac helemaal naar jouw hand zetten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van jouw iMac een unieke en persoonlijke machine. 

iMac met andere Apple producten koppelen en bedienen

Met een iMac kun je andere Apple apparaten gemakkelijk  koppelen en bedienen. Of het nu om jouw iPhone, MacBook, iPad of Apple Watch gaat, de iMac biedt naadloze integratie met andere Apple producten. Hierdoor kun jij efficiënter met de iMac werken en taken moeiteloos tussen verschillende apparaten overschakelen.

Wat is een iMac en hoe kun jij deze machine met andere Apple apparaten koppelen

Continuity: Naadloos tussen apparaten schakelen

Continuity is een van de handige functies die de iMac biedt. Met Continuity kun je naadloos tussen jouw iMac en andere Apple producten schakelen. Stel dat je op je iPhone een artikel aan het lezen bent en voor een beter overzicht naar jouw iMac over wilt schakelen. Met Continuity kun je zonder gedoe eenvoudig verder gaan waar jij op jouw iMac gebleven was.

Magic Mouse en Magic Keyboard: Speciaal ontworpen om met de iMac te kunnen werken

De iMac wordt met draadloze accessoires zoals de Magic Mouse en het Magic Keyboard geleverd. Deze Apple gadgets zijn speciaal ontworpen om perfect met de iMac samen te werken. De Magic Mouse biedt door middel van gebaren intuïtieve navigatie, terwijl het Magic Keyboard een comfortabele typervaring biedt.

AirPlay: Media streamen naar andere compatibele apparaten

Met behulp van AirPlay kun je media eenvoudig vanaf jouw iMac naar andere compatibele apparaten, zoals een Apple TV streamen. Of het nu om het bekijken van foto’s, video’s of het afspelen van muziek op je iMac gaat, AirPlay met Airplay kun jij jouw media-ervaring delen en er op een groter scherm van genieten.

Poorten een aansluitingen: Flexibiliteit in gebruik

De iMac is met verschillende aansluitingen en poorten die voor flexibiliteit in het gebruik zorgen uitgerust. Op de iMac kun jij randapparatuur, zoals printers of externe harde schijven, dankzij de meerdere USB-poorten eenvoudig aansluiten. Daarnaast beschikt de iMac ook over Thunderbolt-poorten, waarmee je ultrasnelle gegevensoverdracht kunt realiseren en externe beeldschermen aan kunt sluiten.

Gebruiksgemak: Intuïtieve interface en software

Het gebruiksgemak is een van de voordelen van een iMac. Dankzij de intuïtieve interface en software van de iMac kun jij eenvoudig en plezierig met deze machine werken. Het besturingssysteem macOS biedt een scala aan handige functies die specifiek voor Apple producten zijn ontworpen. Of het nu om multitasking, bestandsbeheer of creatieve toepassingen gaat, de iMac biedt een soepele gebruikerservaring.

Wat is een iMac en Mac OS als besturingssysteem

Compatibiliteit: Naadloze integratie met andere Apple producten

De iMac is niet alleen compatibel met andere Apple apparaten, maar biedt ook naadloze integratie met Apple’s ecosysteem van diensten en apps. Met iCloud kun je bijvoorbeeld moeiteloos al je bestanden tussen verschillende apparaten, waaronder de iMac synchroniseren . Daarnaast kun je van apps zoals Pages, Numbers en Keynote, die op zowel jouw iMac als andere Apple apparaten perfect werken profiteren.

Het besturingssysteem van een iMac

macOS, het eigen besturingssysteem van Apple is het besturingssysteem waarop een iMac draait. macOS is speciaal ontworpen om naadloos met de hardware van een iMac te werken en biedt voor gebruikers tal van functies en mogelijkheden. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken en voordelen van het besturingssysteem van een iMac:

KenmerkenVoordelen
GebruiksvriendelijkheidmacOS is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Zelfs nieuwe gebruikers kunnen snel met een iMac aan de slag.
StabiliteitmacOS staat bekend om zijn stabiliteit en betrouwbaarheid. Het besturingssysteem crasht zelden en biedt een soepele gebruikerservaring.
VeiligheidApple heeft veel aandacht aan de beveiliging van macOS besteed. Het besturingssysteem bevat ingebouwde beveiligingsfuncties om jouw tegen malware en andere bedreigingen te beschermen.
Integratie met andere Apple-apparatenAls je andere Apple-apparaten, zoals een iPhone of iPad hebt, kun je naadloos tussen je iMac en deze apparaten samenwerken. Je kunt bijvoorbeeld bestanden delen, notities synchroniseren en berichten via iMessage ontvangen en verzenden.
Siri-ondersteuningmacOS bevat Siri, de spraakgestuurde virtuele assistent van Apple. Met Siri kun je taken uitvoeren, informatie opzoeken en zelfs je iMac met je stem bedienen.
App StoreDe Mac App Store biedt een uitgebreide selectie van apps die speciaal voor macOS zijn ontworpen. Je kunt allerlei soorten apps, zoals productiviteitstools, creatieve software en games vinden.

Naast deze kenmerken biedt het besturingssysteem van een iMac ook enkele unieke functies die het gebruik van een iMac nog aangenamer maken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Spaces: Met Spaces kun je meerdere virtuele bureaubladen creëren, zodat jij jouw werkruimte kunt organiseren en gemakkelijk tussen verschillende taken en apps kunt schakelen.
 2. Mission Control: Mission Control biedt een overzicht van al je geopende vensters, bureaubladen en apps, zodat je snel tussen verschillende taken kunt navigeren en schakelen.
 3. Time Machine: Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie waarmee je automatisch een back-up van al jouw bestanden en gegevens kunt maken. Hierdoor kun jij jouw gegevens eenvoudig herstellen als er iets misgaat.
 4. Continuity: Dankzij Continuity kun jij gemakkelijk tussen jouw iMac en andere Apple-apparaten schakelen. Als voorbeeld kun jij op jouw iPhone aan een e-mail beginnen en deze daarna zonder problemen op jouw iMac afmaken.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Via de Mac App Store zijn er duizenden apps beschikbaar

De toegang tot duizenden apps die je in de Mac App Store kunt vinden is een groot voordeel van de iMac. Met behulp van deze apps kun jij de functionaliteiten van jouw iMac uitbreiden en je productiviteit verhogen. Of het nu om creatieve software, zakelijke tools, games of de nieuwste update voor de iMac gaat, in de Mac App Store is er voor ieder wat wils.

Hieronder geven wij een overzicht van enkele populaire apps die voor macOS beschikbaar zijn:

 • Final Cut Pro: Een geavanceerde videobewerkingssoftware die door professionals in de filmindustrie wordt gebruikt.
 • Logic Pro: Een professionele audioproductiesoftware voor muziekproductie en opname.
 • Microsoft Office: De bekende suite met programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.
 • Adobe Creative Cloud: Een verzameling van creatieve software, waaronder Photoshop, Illustrator en Premiere Pro.

Met deze diverse selectie aan apps kun jij jouw iMac aan jouw specifieke behoeften en interesses aanpassen.

Siri – Jouw spraakgestuurde assistent

Siri, jouw persoonlijke spraakgestuurde assistent is een andere handige functie van macOS. Met Siri kun je taken uitvoeren en informatie opvragen zonder dat jij het toetsenbord of de muis hoeft te gebruiken. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om een bestand op de iMac te openen, een herinnering in te stellen of zelfs het weerbericht opzoeken.

Siri is ook geïntegreerd met andere Apple-producten, waardoor je naadloos tussen apparaten kunt schakelen. Je kunt Siri vragen om een bericht vanaf jouw iMac te sturen en het gesprek vervolgens op jouw iPhone of iPad voortzetten.

Ingebouwde beveiligingsfuncties voor gemoedsrust

Wanneer jij een computer zoals de iMac gebruikt is de veiligheid van jouw gegevens natuurlijk belangrijk. macOS biedt verschillende ingebouwde beveiligingsfuncties waarmee jij jouw gegevens tegen malware en ongewenste indringers kunt beschermen. Enkele van deze functies zijn:

Wat is een iMac en de beveiligings functie
 • Gatekeeper: Een functie die ervoor zorgt dat alleen betrouwbare apps kunnen worden geïnstalleerd.
 • XProtect: Een ingebouwd antivirusprogramma dat bekende malware detecteert en blokkeert.
 • FileVault: Hiermee kun jij jouw gegevens op de iMac versleutelen, zodat ze alleen met jouw wachtwoord toegankelijk zijn.

Daarnaast ontvangt macOS regelmatig updates met beveiligingspatches, waardoor jouw iMac wat betreft de nieuwste beveiligingsmaatregelen altijd up-to-date blijft.

Waarom past een iMac bij jou?

Als jij naar een krachtige desktopcomputer met een strak design zoekt, is de iMac voor jou ideaal. Met zijn slanke en minimalistische uitstraling is de iMac een lust voor het oog. Maar er is meer dan alleen uiterlijk vertoon. De iMac biedt tal van voordelen die perfect bij jouw behoeften passen.

Krachtige prestaties voor productiviteit en creativiteit

Dankzij de intuïtieve interface van macOS kun jij gemakkelijk productief zijn en creatieve projecten uitvoeren. Of je nu foto’s bewerkt, video’s monteert of grafische ontwerpen maakt, de prestaties van de iMac zullen aan jouw behoeften voldoen. Met snelle processors, ruime opslagruimte en geavanceerde grafische mogelijkheden kan de iMac zelfs de meest veeleisende taken aan.

 • Snelle processors: De iMac is met een krachtige Intel processor die zelfs bij intensief gebruik voor soepele prestaties zorgen uitgerust.
 • Ruime opslagruimte: Met grote opslagopties kun jij al jouw bestanden veilig bewaren zonder dat jij je zorgen over ruimtegebrek hoeft te maken.
 • Geavanceerde grafische mogelijkheden: Of je nu games speelt of complexe visuele projecten uitvoert, de geavanceerde grafische kaarten in de iMac zorgen voor vloeiende beelden en een realistische weergave.

Naadloze samenwerking binnen het Apple ecosysteem

Als onderdeel van het Apple ecosysteem kun je naadloos met andere Apple apparaten en diensten samenwerken. Van het delen van bestanden tot het synchroniseren van notities, de iMac maakt integratie met je iPhone, iPad en andere Apple-apparaten eenvoudig.

 • Continuïteit: Met Continuity-functies zoals Handoff en AirDrop kun jij zonder onderbreking naadloos tussen jouw iMac en andere Apple-apparaten schakelen.
 • iCloud Drive: Met iCloud Drive kun jij al jouw bestanden veilig in de cloud opslaan en ze vervolgens op al jouw Apple producten gemakkelijk openen.
 • Berichten: Dankzij de Berichten-app kun je sms-berichten vanaf jouw iMac ontvangen en verzenden, wat handig is als je veel tijd achter je bureau doorbrengt.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid voor de lange termijn

De iMac biedt een betrouwbare en duurzame computerervaring, waardoor het voor de lange termijn een goede investering is. Je kunt erop vertrouwen dat de iMac jarenlang probleemloos zal functioneren.

 • Kwaliteit: De iMac is volgens hoge kwaliteitsnormen gebouwd wat in een betrouwbare computer die lang meegaat resulteert.
 • Updates: Apple biedt regelmatige software-updates waardoor jouw iMac met de nieuwste functies en beveiligingspatches altijd up-to-date blijft.
 • Klantenservice: Als er ooit iets misgaat, staat de uitstekende klantenservice van Apple klaar om te helpen.

Tips om het meeste uit jouw iMac te halen

Als je een trotse eigenaar van een iMac bent, wil je natuurlijk alles wat erin zit uithalen. Hieronder staan enkele handige tips om jouw iMac maximaal te kunnen gebruiken en de beste mogelijke ervaring te hebben.

Wat is een iMac en hoe kun jij hem bedienen

Gebruik handige sneltoetsen

Sneltoetsen kunnen je helpen om veel efficiënter met jouw iMac te werken. Door bepaalde toetscombinaties te gebruiken, kun je taken sneller uitvoeren zonder dat je steeds naar de muis hoeft te grijpen. Enkele handige sneltoetsen die je kunt proberen zijn:

 • Command + C: Kopieert geselecteerde tekst of bestanden.
 • Command + V: Plakt gekopieerde tekst of bestanden.
 • Command + Z: Maakt ongedaan wat je zojuist hebt gedaan.
 • Command + Tab: Wisselt tussen geopende applicaties.
 • Command + Spatiebalk: Opent de Spotlight zoekfunctie.

Door deze sneltoetsen regelmatig te gebruiken, kun je veel tijd besparen en op jouw iMac productiever zijn.

Gebruik Spaces voor een georganiseerde werkruimte

Met Spaces kun jij op jouw iMac meerdere bureaubladen creëren, waardoor je een georganiseerde werkruimte kunt behouden. Je kunt verschillende apps en vensters aan specifieke bureaubladen toewijzen, zodat ze niet allemaal door elkaar staan.

Om Spaces te gebruiken moet je in de systeemvoorkeuren naar “Mission control gaan” en deze functie inschakelen. Vervolgens kun je eenvoudig tussen bureaubladen schakelen door op Control + pijltoetsen te drukken. Hierdoor kun jij jouw werkruimte overzichtelijk houden en snel tussen verschillende taken wisselen.

Personaliseer jouw iMac met widgets

Widgets zijn kleine applicaties die informatie en functionaliteit op jouw iMac bieden. Je kunt ze aan het Berichtencentrum toevoegen, zodat je snel toegang tot belangrijke informatie hebt zonder dat jij een volledige app hoeft te openen.

Om widgets toe te voegen moet jij in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram behorende bij het Berichtencentrum drukken of vanaf de rechterrand van het trackpad met twee vingers naar links vergen. Druk vervolgens onderaan op “Wijzig” en voeg de gewenste widgets toe.

Enkele handige widgets die je toe kunt voegen zijn bijvoorbeeld een weerwidget, een kalender widget of een notitie widget. Door deze widgets aan het Berichtencentrum toe te voegen, heb je altijd snel toegang tot belangrijke informatie zonder dat dit veel ruimte op jouw bureaublad inneemt.

Maak met Time Machine regelmatig back-ups

Het is altijd verstandig om regelmatig back-ups van al jouw belangrijke bestanden en gegevens op jouw iMac te maken. Dit kan met behulp van Time Machine, de ingebouwde back-upfunctie van macOS gemakkelijk worden gedaan.

Time Machine maakt automatisch reservekopieën van al jouw bestanden en bewaart deze op een externe harde schijf of netwerkopslag. Als er ooit iets met jouw iMac misgaat, kun jij al jouw bestanden eenvoudig vanuit de Time Machine back-up herstellen.

Conclusie: De kracht en veelzijdigheid van de iMac

De iMac is een krachtige en veelzijdige computer die perfect bij zowel professionele gebruikers als creatieve individuen past. Met zijn indrukwekkende prestaties, helder Retina-display en intuïtieve besturingssysteem biedt de iMac een uitstekende gebruikerservaring. Of je nu bezig bent met grafisch ontwerp, videobewerking of gewoon dagelijkse taken uit wilt voeren, de iMac kan het allemaal aan.

Wat is een iMac en hoe kun jij deze machine optimaal gebruiken

Met de voordelen van een snelle installatie, naadloze integratie met andere Apple producten en handige tips om het meeste uit jouw iMac te halen, is dit apparaat echt een investering waard. Het besturingssysteem mac OS waarop de iMac draait biedt gebruiksgemak en betrouwbaarheid, terwijl het strakke design en de hoogwaardige bouwkwaliteit in iedere ruimte voor een moderne uitstraling zorgen.

Wil jij van de kracht en veelzijdigheid van de iMac profiteren? Neem dan vandaag nog actie en ontdek zelf wat deze geweldige computer voor jou kan betekenen!

Veel gestelde vragen over de iMac

Wat zijn de voordelen van een iMac ten opzichte van andere computers?

De iMac biedt vele voordelen, zoals snelle prestaties, een helder Retina-display, naadloze integratie met andere Apple producten en gebruiksgemak dankzij het intuïtieve besturingssysteem macOS.

Kan ik mijn iMac met andere Apple producten koppelen en bedienen?

Ja, de iMac kan eenvoudig met andere Apple producten zoals iPhones, iPads en Apple Watches worden gekoppeld en bediend. Hierdoor kun jij naadloos tussen apparaten schakelen en bestanden delen.

Is de installatie van een iMac ingewikkeld?

Nee, de installatie van een iMac is eenvoudig en wordt stap voor stap begeleid. Binnen no-time kun jij met jouw nieuwe computer aan de slag.

Welke software wordt standaard op een iMac geleverd?

Een iMac wordt met het besturingssysteem macOS, dat standaard programma’s zoals Safari, Mail, Pages, Numbers en Keynote bevat geleverd. Daarnaast heb je in de App Store de toegang tot duizenden apps.

Kan ik mijn favoriete software op een iMac gebruiken?

Ja, veel populaire software, waaronder Adobe Creative Cloud-apps zoals Photoshop en Premiere Pro is voor macOS beschikbaar. Daarnaast zijn er alternatieve programma’s die vergelijkbare functionaliteit bieden beschikbaar.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg