Wat is een Microsoft account?

Ben je in het bezit van een computer met Windows 8 of 10? Heb jij weleens gehoord over een Microsoft account en zou je willen weten wat dit is? Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden die een Microsoft account met zich meebrengt? In dit artikel vertellen we alles over het Microsoft account en wat je hiermee allemaal kunt doen. 

Wat is een Microsoft account?

Als je een nieuwe Windows computer hebt gekocht is tijdens de installatie vast wel gevraagd naar een Microsoft account.

Dit account wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Je hebt door middel van dit account meteen een e-mail adres wat geregistreerd staat bij Microsoft waardoor je ook gebruik kunt maken van OneDrive.

Wat is een Microsoft account

Daarbij heb je via dit account meteen een Skype account wat een vorm van social media is, waarmee je in contact kunt komen met andere mensen via social media. Als je nog geen Microsoft hebt kun je een Microsoft account aanmaken om gebruikt te kunnen maken van de cloud opslag en Skype. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Microsoft account?

Een Microsoft account is een e-mail adres wat je bij Microsoft aan kunt maken. Nadat je dit e-mail adres hebt aangemaakt kun je iedere dienst van Microsoft gebruiken. De diensten van Microsoft kunnen voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan onder andere:

Microsoft account
 • Bestanden online opslaan in OneDrive
 • Werken aan de basistaken
 • Afspraken inplannen in de agenda van Outlook
 • E-mail versturen met Outlook
 • Communicatie met anderen via Skype

Naast bovenstaande toepassingen zijn er tal van extra functies waarvoor het Microsoft account kan worden gebruikt.

Microsoft account aanmaken

Als je van plan bent om te gaan video bellen, of de nieuwe Windows computer wilt installeren, dan moet je allereerst een Microsoft account aanmaken. Het aanmaken van dit account kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende manier om een Microsoft account aan te maken is via de website van Microsoft.

Tijdens het aanmaken van een Microsoft account moeten er aantal stappen doorlopen worden.

Tijdens de registratie van het Microsoft account wordt er direct een e-mail adres aangemaakt.

Microsoft account aanmaken

Als je een nieuw e-mail adres via de Website van Microsoft aanmaakt heb je de keuze om het e-mail adres te laten eindigen op outlook.com of hotmail.com.

Maar als je al een e-mail adres hebt, dan kan ook het bestaande e-mail adres aan je nieuwe account worden gekoppeld. 

Wachtwoord maken voor het Microsoft account

Microsoft account herstel

Wanneer je een Microsoft account hebt kan het voorkomen dat je het wachtwoord of de gebruikersnaam bent vergeten. Gelukkig kan het account dan worden hersteld. Hoe dit in zijn werk gaat is afhankelijk van de gegevens die tijdens de registratie van het Microsoft account zijn ingevoerd.

In de meeste gevallen kan het Microsoft account met behulp van een verificatie code via de sms of via de e-mail worden hersteld.

Als de verkregen code vervolgens wordt ingevoerd kan er een nieuw wachtwoord worden aangemaakt. Met dit nieuwe wachtwoord kan vervolgens opnieuw worden ingelogd.

Als je dan de volgende keer inlogt bij het Microsoft account voor de e-mail of om de computer te ontgrendelen moet het nieuwe wachtwoord ingevoerd worden.

Account herstellen

Wat kan je met een Microsoft account?

Als je eenmaal je account bij Microsoft in orde hebt, zijn er verschillende mogelijkheden waarvoor het account gebruikt kan worden. Microsoft (de oprichter van Windows) biedt de mogelijkheid om naast het e-mailen gebruik te maken van OneDrive.

Via OneDrive kun je online een reservekopie maken van de bestanden en documenten. Als je een computer of laptop met Windows 8 of 10 gebruikt moet het e-mail adres en het wachtwoord worden ingevoerd om de computer te kunnen ontgrendelen.

Er zit een locatie op de computer waar bestanden opgeslagen worden. Deze bestanden worden, als je over een Microsoft account beschikt in OneDrive opgeslagen. Via OneDrive kan je deze bestanden en documenten overal ter wereld benaderen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is inloggen bij OneDrive met het Microsoft account. .

Bestanden opslaan in OneDrive

Naast het opslaan van de bestanden zoals documenten, foto’s en video’s binnen OneDrive, kan er ook gewerkt worden aan deze bestanden. Microsoft is namelijk naast de oprichter van het besturingssysteem Windows ook de oprichter van Microsoft office.

Wat is Office 365?

Als je de computer of laptop al enige tijd voor verscheidene taken gebruikt en af en toe ook werkt aan documenten zoals het maken van teksten of presentaties, dan zal Office je waarschijnlijk bekend in de oren klinken.

Office 365 met het Microsoft account gebruiken

Office is de totaal oplossing waarmee gewerkt kan worden aan een grote verscheidenheid documenten. Van het maken van presentaties met Powerpoint tot aan het maken van berekeningen met Excel of het schrijven / bewerken van tekstbestanden met Word.

Berkeningen maken met Microsoft Excel

Met iedere versie van Office komen er weer meer nieuwe mogelijkheden, waardoor bijna alle zakelijke taken uitgevoerd kunnen worden. Voorheen moest je om een nieuwe versie te bemachtigen altijd een nieuwe versie kopen, maar tegenwoordig heeft Office een abonnementsvorm gemaakt waardoor er na het betalen van een klein bedrag per jaar, altijd gebruik gemaakt kan worden van de nieuwste versie.

Dit nieuwe Office pakket wordt ook wel Office 365 genoemd. Naast het werken aan de documenten kan je door middel van het Microsoft account ook gebruik maken van OneDrive waarna je de documenten waaraan je gewerkt hebt in OneDrive op kunt slaan. Zo wordt het mogelijk om altijd en overal je de documenten te kunnen benaderen, zolang er natuurlijk een internet verbinding aanwezig is. 

Verschil tussen Office 365 en Office 2019

Als je nu Office 2019 zou hebben gekocht,  kunnen deze bestanden alleen op de computer zelf worden geopend, mits de documenten op een externe harde schijf staan opgeslagen. Maar omdat er bij Office 365 met de cloud gewerkt wordt, hoef je niet altijd een externe harde schijf mee te nemen, terwijl de documenten wel te benaderen zijn.

Bij de aanschaf van een licentie voor 1 jaar op Office 365 zit er meteen 1000 GB aan opslag bij waardoor er genoeg ruimte beschikbaar is om zo alle belangrijke bestanden op te kunnen slaan.  

Kantoor toepassingen met Office

Office 365 is alleen verkrijgbaar als je een er een abonnement mee afsluit. Dit betekent wel dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste versie. Het enige wat er gedaan moet worden om de nieuwste versie te bemachtigen is het updaten van het Office 365 pakket. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in het artikel “Wat is Office 365 en wat kun je ermee?”.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Microsoft account?

Een Microsoft account is een e-mail adres wat je bij Microsoft aan kunt maken. Nadat je dit e-mail adres hebt aangemaakt kun je iedere dienst van Microsoft gebruiken. De diensten van Microsoft kunnen voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan onder andere:

Microsoft account
 • Bestanden online opslaan in OneDrive
 • Werken aan de basistaken
 • Afspraken inplannen in de agenda van Outlook
 • E-mail versturen met Outlook
 • Communicatie met anderen via Skype

Naast bovenstaande toepassingen zijn er tal van extra functies waarvoor het Microsoft account kan worden gebruikt.

Het Microsoft account voor social media

Naast de mogelijkheid tot het overal kunnen werken aan de documenten doormiddel van de cloud, beschikt Microsoft ook een eigen social media platform.

Dit platform wordt Skype genoemd. Met Skype kan je bellen naar vaste nummers, maar je kunt er ook video mee bellen en chatten.

Hoe Skype werkt, kan je lezen in het artikel “Wat is Skype?”. Door deze combinatie van programma’s heeft Microsoft veel programma’s die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Communiceren via Skype met het Microsoft account

Ook via Windows 8 heeft Microsoft altijd gebruik gemaakt van OneDrive waardoor er bij de installatie van het besturingssysteem Windows om een Microsoft account gevraagd wordt. 

Microsoft store Apps

Sinds de komst van Windows 8 heeft Windows zich ook gericht op de mobiele telefoon en de tablet. Hierdoor is de betekenis van Apps, hetgeen vroeger alleen voor de smartphone beschikbaar was, veranderd. Windows is pas later gestart met een store. Met een store wordt een platform bedoeld waar vandaan Apps gedownload en geïnstalleerd kunnen worden.

Bij App Store of Play Store zijn daarom meer Apps te vinden. Het besturingssysteem Windows is meer gericht op de computer waardoor er een ander soort Apps te vinden zijn. 

Apps installeren vanuit de Microsoft Store

Ondanks dat er minder Apps te vinden zijn binnen de Windows Store zijn er ondertussen toch wel heel veel Apps te vinden. Zo kan je denken aan een App voor het lezen van het nieuws tot aan het werken aan documenten met Office 365 of  het spelen van een spelletje. Binnen de APP store zijn gratis maar ook betaalde Apps beschikbaar. Om de betaalde App te kunnen kopen binnen de Microsoft Store kan er gebruik gemaakt worden van de Microsoft Store giftcard.

Microsoft Store giftcard

Binnen de Windows Store zijn er veel verschillende Apps te vinden. Binnen deze Apps wordt er onderscheid gemaakt tussen de gratis Apps en de betaalde Apps. Sommige Apps hebben ook een gratis variant waarmee het programma getest kan worden. Wanneer je dan geen reclame wilt hebben of over meer mogelijkheden wilt beschikken, dan kan de betaalde variant van de App gekocht worden.

Het betalen van deze App kan dan op 3 verschillende manieren. Zo kan er in de winkel een kaart gekocht worden waarop een bepaald bedrag staat. Om de betaalde versie van de App te kunnen downloaden moet de code van de gift card ingevoerd worden. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van PayPal of  Ideal om aankopen binnen de store te doen. 

Wat kost een Microsoft Account ?

Wanneer je een Windows computer installeert kom je voor de keuze te staan om Microsoft OneDrive te gebruiken in combinatie met of zonder Office pakket. Wanneer je de computer wilt gebruiken voor het maken van documenten kan er gekozen worden voor de betaalde versie van het Microsoft account waarna er 1000GB beschikbaar is voor OneDrive.

Wat kost een Microsoft account

Dit is dan in combinatie met het Office pakket waardoor er gewerkt kan worden aan verscheidene soorten documenten. Een licentie voor Microsoft kost 69 euro per jaar of 7 euro per maand. 

Meer doen met de computer

Na het lezen van dit artikel weet je wat een Microsoft account is en wat je ermee kunt doen. Daarnaast heb je kunnen lezen hoe je een Microsoft account kunt aanmaken en welke mogelijkheden er hiervoor zijn. Echter is dit natuurlijk pas het begin. Er zijn naast het werken aan documenten en het opslaan van de bestanden nog enorm veel mogelijkheden waarvoor de computer gebruikt kan worden. 

Om een vliegende start te maken met de computer is het raadzaam om een boek als naslagwerk te kopen. Onder de computerboeken voor beginners zijn er enorm veel verschillende boeken verkrijgbaar waardoor het lastig is om de juiste keuze te maken. Om je hier mee te helpen hebben we op deze website een lijstje gemaakt met boeken die geschikt zijn voor de beginnende computer gebruiker. Hieruit kun je veel informatie halen waardoor je met meer plezier en kennis achter de computer kan gaan zitten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Microsoft account?

Een Microsoft account is een e-mail adres wat je bij Microsoft aan kunt maken. Nadat je dit e-mail adres hebt aangemaakt kun je iedere dienst van Microsoft gebruiken. De diensten van Microsoft kunnen voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan onder andere:

Microsoft account
 • Bestanden online opslaan in OneDrive
 • Werken aan de basistaken
 • Afspraken inplannen in de agenda van Outlook
 • E-mail versturen met Outlook
 • Communicatie met anderen via Skype

Naast bovenstaande toepassingen zijn er tal van extra functies waarvoor het Microsoft account kan worden gebruikt.

Geef een reactie