Wat is Facebook en wat kun je ermee?

Facebook timeline

Wat is Facebook en wat kun je ermee?

Ben je een internet gebruiker en ben je bang voor de gevaren van social Media?  Of heb je weleens over Facebook gehoord en wil je jouw familie en vrienden op het internet kunnen volgen? Of ben je tijdens het aanmaken van een account “Meld je aan via Facebook” tegengekomen en wil je nu graag meer over Facebook en de mogelijkheden weten? Dan ben je hier op de juiste plek aangeland, want in dit artikel kan je lezen wat Facebook is en hoe je hier het maximale plezier uit kunt halen.

Wat is Facebook?

Natuurlijk heb je al eerder over Facebook gehoord en dat is niet zo vreemd. Facebook is tegenwoordig een van de grootste social media platformen met miljoenen gebruikers.

Als je bijvoorbeeld een oude bekende op wilt zoeken, en het lukt alsmaar niet, dan bestaat de mogelijkheid nog om binnen Facebook te gaan zoeken.

De kans is dan groot dat je die oude bekende van bijvoorbeeld de lagere school, op Facebook tegen komt en er op die manier weer mee in contact kunt komen.  

Wat is Facebook

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Via het internet kunnen we tegenwoordig zelfs met elkaar communiceren. Voor de communicatie via het internet wordt vaak een social media platform gebruikt.

Automatisch aanmelden met Facebook

Facebook is een van de bekendste social media platformen. Met behulp van Facebook kan content zoals afbeelden, video’s en teksten met elkaar worden gedeeld.

Door de content op de tijdlijn te plaatsen kan de content in een keer zelfs met meerdere mensen worden gedeeld. Daarnaast kunnen er via Facebook Messenger ook persoonlijke (individuele en groepsgesprekken worden gehouden).

Facebook registreren

Om gebruik te kunnen maken van Facebook heb je een Facebook account nodig. Bij het registreren van het account wordt er om een aantal persoonlijke gegevens gevraagd die je invullen moet. Bij deze gegevens kan je onder andere denken aan: 

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Telefoon nummer of e-mail adres
  • Wachtwoord om het account te beschermen
  • Geboortedatum
  • Geslacht

Nadat je op Signup of aanmelden hebt gedrukt krijg je een e-mail met een activeringscode.

Pas na het invullen van deze code wordt het account gevalideerd en aangemaakt. Nadat je deze code hebt ingevuld kun je pas gebruik maken van het Facebook account.     

Facebook account registreren
Inloggen bij FaceBook

Als het account is aangemaakt is het tijd om in te loggen. Na het registreren van het account krijg je een code via de e-mail of sms. Om de eerste keer in te loggen moet je nu de code invoeren. Wanneer je de volgende keer inlogt moet je het opgegeven e-mail adres en wachtwoord invoeren. Ook krijg je de keuze om Automatisch aanmelden bij Facebook in te schakelen.    

Automatisch aanmelden Facebook

Naast de mogelijkheid om aan te melden door middel van een wachtwoord en e-mail adres, kan je ook kiezen voor automatisch aanmelden bij Facebook. Hiervoor kan je gebruik maken van een cookie waarin de gegevens voor het account staan opgeslagen.

Als je voor automatisch aanmelden hebt gekozen hoef je de volgende keer het e-mail adres en het wachtwoord niet meer in te voeren en staan deze gegevens al van tevoren ingevuld. Wel moet je de gegevens invoeren als je op een andere computer dan die van jezelf inlogt.   

Aanmelden via Facebook

Facebook is een heel bekend netwerk waarbij veel mensen aangemeld zijn. Er zijn daarom verschillende organisaties waarbij het mogelijk is je daarbij aan te kunnen melden.

Als je dan hebt gekozen om je automatisch aan te melden bij Facebook hoef je alleen op aanmelden via Facebook te drukken om zo een account te kunnen gebruiken. 

Automatisch aanmelden met Facebook

Aanmelden via Facebook brengt hierdoor voordelen met zich mee omdat je door middel van een account bij verschillende diensten / websites in kunt loggen bij Facebook. Maar vrienden kunnen op die manier wel zien waar je ingecheckt bent wat soms niet de bedoeling is. Om deze reden kan het dan beter zijn om voor sommige websites een aparte account aan te maken om zeker te weten dat niet iedereen kan zien waar je inlogt.  

Facebook vrienden toevoegen

Facebook vrienden toevoegen

Facebook is een social media platform met miljoenen gebruikers. Dit maakt het heel makkelijk om met andere mensen in contact te kunnen komen. Voordat je met elkaar kunt communiceren is het alleen wel handig om elkaar toe te kunnen voegen.

Links boven bij het Facebook account kan je de naam van de bekenden invoeren om zo te zoeken naar een oude bekende of familielid waarmee je in contact wilt komen. Als dit niet het gewenste resultaat geeft kan je hier de naam van de stad invoeren waarmee je iedereen die in die specifieke stad woont kunt vinden. 

Facebook Timeline

Iedereen die een Facebook account heeft gemaakt krijgt een eigen gedeelte op de website waarop zij hun eigen verhalen, video’s en foto’s kunnen delen. Dit wordt ook wel de Facebook Timeline genoemd. Om iets toe te kunnen voegen aan de Timeline moet je drukken op ‘Waar denk je op dit moment aan’ of druk op ‘What’s on your mind’. Dit is afhankelijk van in welke taal de browser staat ingesteld.

Hier kan je invoeren wat jou op dit moment bezig houdt, waardoor je dit als een soort van dagboek kunt gebruiken.

Naast het schrijven van het bericht, kan je hier ook een foto of een video delen en mensen met wie jij dit hebt meegemaakt kun je Taggen.

Facebook timeline

Taggen wil niets anders zeggen dan degene met wie je was te vermelden in het verhaal wat je hebt gedeeld. Nadat het bericht is geschreven kan je kiezen om het bericht te delen met iedereen, met specifieke vrienden of alleen met jezelf. 

Facebook afbeelding toevoegen

Naast het schrijven van een dagboek kunnen leuke foto’s en video’s op dit medium gedeeld worden. Om dit te kunnen doen druk je op foto toevoegen bij foto’s. Nadat je hierop gedrukt hebt met de linker muisknop kan je de foto welke je wilt delen op de computer opzoeken. Wanneer je de foto welke je wilt delen hebt gevonden, druk je met de linker muisknop op de foto. Nu voeg je de foto toe en kan je weer kiezen met wie je de foto wilt delen. 

Media delen via social media

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Via het internet kunnen we tegenwoordig zelfs met elkaar communiceren. Voor de communicatie via het internet wordt vaak een social media platform gebruikt.

Facebook timeline

Facebook is een van de bekendste social media platformen. Met behulp van Facebook kan content zoals afbeelden, video’s en teksten met elkaar worden gedeeld.

Door de content op de tijdlijn te plaatsen kan de content in een keer zelfs met meerdere mensen worden gedeeld. Daarnaast kunnen er via Facebook Messenger ook persoonlijke (individuele en groepsgesprekken worden gehouden).

Profielfoto

Om jezelf te kunnen onderscheiden van anderen kan er gekozen worden om een leuke foto van jezelf toe te voegen aan je account.

Om dit te kunnen doen moet je drukken op de foto, waarna je kunt kiezen om de foto te veranderen. Hier kan je kiezen om een foto te kiezen welke al ge-upload is of je kan voor een nieuwe foto vanaf de computer kiezen.

Profiel foto voor het Facebook account kiezen

Omslag foto

Omslag foto instellen

De omslagfoto is de grote foto die je bovenaan je account ziet staan. Hier kan je kiezen om een foto van een mooie omgeving te nemen, of je kiest voor een leuke brede foto van jezelf. Om je omslag foto aan te passen druk je links boven met de linker muisknop op ‘bewerk omslag foto’. Nu kan er gekozen worden uit een foto welke er al online opgeslagen staat binnen de andere foto’s of je kunt een nieuwe foto plaatsen.  

Wat is een Facebook vriendschapsvoorstel?

Stel nu dat je de persoon met wie je graag contact wilt hebben hebt gevonden. Dan is het natuurlijk ook leuk om deze persoon aan jouw contactpersonen lijst toe te kunnen voegen.

Om een gebruiker aan jouw vriendenlijst toe te voegen, moet er eerst een vriendschapsvoorstel gedaan worden.

Dit doe je door de persoon op te zoeken en dan druk je op ‘vriend toevoegen’ met je linker muisknop.

Vriendschapsvoorstel

Als je dat hebt gedaan krijgt de andere persoon een bericht dat iemand een vriend met hem/haar wil worden. Dit moet vervolgens weer geaccepteerd worden.  

Bericht delen

Iedereen die een account heeft, beschikt ook over een eigen tijdlijn. Dit wordt daarom Timeline genoemd.

Nu kan het voorkomen dat je hetgeen iemand anders gedeeld heeft erg leuk vindt en dat je dat ook wilt delen. Om een bericht te kunnen delen druk je onderaan het bericht op delen.

Nu kan je het weer delen met wie je wilt, waarbij er weer gekozen kan worden om het publiekelijk of met vrienden te delen of je kiest ervoor dat je het alleen voor jezelf wilt houden.   

Berichten via FaceBook delen

Spelletjes

Naast de mogelijkheid tot het delen van leuke plaatjes en teksten, zijn er binnen dit platform nog meer mogelijkheden tot amusement. Zo zijn er verschillende spelletjes speciaal voor Facebook te vinden.

Veel van deze Facebook spelletjes kunnen op verschillende manieren gespeeld worden. Hierbij kun je kiezen of je het spel via de website zelf wilt spelen of via de telefoon/ tablet.

Facebook apps
Facebook Apps

Om zo’n spel op de telefoon of tablet te kunnen spelen moet dit eerst geïnstalleerd worden. Het installeren van deze Games gaat op dezelfde manier als hoe je een App via de store installeert.   

Facebook chat

Omdat een social media platform voornamelijk draait om het hebben van contact met elkaar zijn er binnen Facebook mogelijkheden om te chatten met elkaar.

Zo kan je online foto’s, video’s en berichten delen welke alleen voor je vrienden zichtbaar zijn binnen de chat.

Hierbij kan gekozen worden om een chat te maken voor een specifiek persoon of om meerdere mensen aan de chat toe te voegen. 

Facebook vrienden toevoegen

Messenger online status

Tijdens het chatten kunnen mensen zien of je wel of niet beschikbaar bent. Zo weet iemand anders dat je niet zo snel of niet kunt reageren als je offline bent.

Dan laten ze je met rust. Dit social medium kan zowel op de computer als de telefoon gebruikt worden, wat betekent dat iedereen altijd de hele dag met elkaar in verbinding kan staan.

chatten via Messenger

Nu kan het voorkomen dat je het druk hebt. Dan kan je ervoor kiezen om de beschikbaarheid van de chat op offline te zetten zodat je ongestoord op de website rond kunt snuffelen.

Meer met de computer doen?

Nu je al een beetje weet hoe je met anderen in verbinding kunt komen door middel van Facebook, zal je beseffen welke mooie dingen de computer met zich mee kan brengen. Naast het met elkaar in contact komen bestaan er nog veel meer mogelijkheden waarvoor de computer gebruikt kan worden. In het begin kan het heel erg zoeken zijn door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden.

Maar als je de computer langzaamaan een beetje beter leert kennen zal je merken welke gemakken dit met zich mee brengt. Natuurlijk kan het zijn dat je in het begin bang bent om meer met de computer te doen aangezien het heel erg wennen is. Om de grootste angsten bij je weg te nemen zijn er boeken die gebruikt kunnen worden als naslagwerk.

Door middel van onderstaande link kom je bij de boeken uit die we hebben uitgezocht om een goede basis te kunnen leggen zodat je spelenderwijs de computer kunt leren kennen en langzamerhand de computer kunt gebruiken zonder dat je hulp nodig hebt van andere mensen!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Via het internet kunnen we tegenwoordig zelfs met elkaar communiceren. Voor de communicatie via het internet wordt vaak een social media platform gebruikt.

Facebook timeline

Facebook is een van de bekendste social media platformen. Met behulp van Facebook kan content zoals afbeelden, video’s en teksten met elkaar worden gedeeld.

Door de content op de tijdlijn te plaatsen kan de content in een keer zelfs met meerdere mensen worden gedeeld. Daarnaast kunnen er via Facebook Messenger ook persoonlijke (individuele en groepsgesprekken worden gehouden).

Geef een reactie