Wat is Google Home? Ontdek alles wat je hierover moet weten!

Google Home is een slimme luidspreker van Google met een ingebouwde microfoon. Je kunt het apparaat via de Google Home app bedienen en is met geavanceerde functies uitgerust. Met de Google speaker kun je taken met je stem uitvoeren en andere slimme apparaten in je huis verbinden. Voor een naadloze integratie is het handig om je smart home apparaten aan Google Home te koppelen.

Google Home is een innovatief apparaat met handige functies waardoor je muziek af kunt spelen, nieuwsupdates kunt ontvangen en alarmen in kunt stellen. Het werkt met Google Wifi en de Google Assistent samen waardoor je alle apparaten in je smart home van Google gemakkelijk kunt bedienen. Met Google Home wordt het dagelijks leven vereenvoudigd en verbeterd. 

Blijf voor waardevolle inzichten over hoe Google Home je leefruimte met Matter opties in een naadloos verbonden slimme woning kan transformeren op de hoogte.

Belangrijkste verschillen tussen Google Home en Google Assistant

Google Home en Google Assistant zijn beide krachtige tools die je ongeacht of je smart speakers of de Google Home hub gebruikt bij het beheren van je dagelijkse taken en het verkrijgen van informatie kunnen helpen. Hoewel ze nauw met elkaar verbonden zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen Google home speakers en de Google Home Hub. Laten we eens naar de belangrijkste onderscheidende kenmerken kijken:

Wat is Google Home en hoe kun je hiermee Google Assistant apparaten bedienen

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Fysieke slimme speaker versus virtuele assistent

Het belangrijkste verschil tussen Google Home en Google Assistant is dat Google Home een fysieke slimme speaker is, terwijl Google Assistant een virtuele assistent is die op verschillende apparaten kan worden gebruikt. Beide zijn handig voor het bedienen van slimme apparaten. Google Home is een spraakgestuurde speaker die speciaal is ontworpen om spraakopdrachten te ontvangen en uit te voeren. Google Assistant kan op smartphones, tablets en andere compatibele apparaten worden geïnstalleerd.

Spraakopdrachten zonder extra apparaat

Een ander verschil tussen de twee is dat je met de Google Home Hub spraakopdrachten kunt geven zonder dat je daar een ander apparaat voor hoeft te gebruiken, terwijl je voor Google Assistant een smartphone of tablet nodig hebt. Met Google Home kun je gewoon tegen de speaker praten en instructies geven. Hierdoor kun jij met behulp van spraakopdrachten muziek afspelen, vragen stellen of slimme apparaten in huis beheren.

Ingebouwde speakers versus externe speakers

Een belangrijk voordeel van Google Home ten opzichte van Google Assistant is dat het ingebouwde speakers voor het afspelen van muziek heeft. Dit betekent dat je geen externe speakers aan hoeft te sluiten om in huis van je favoriete muziek te genieten. Aan de andere kant, als je Google Assistant op een smartphone of tablet gebruikt, moet je externe speakers aansluiten om naar muziek te luisteren.

Verschillende toepassingen en mogelijkheden

Hoewel zowel Google Home als Google Assistant vergelijkbare taken uit kunnen voeren, zijn er enkele verschillen in functionaliteit. Met Google Home kun je smart home-apparaten, zoals slimme lampen, thermostaten en beveiligingssystemen eenvoudig bedienen. Zo kun je met behulp van spraakopdrachten timers instellen, herinneringen maken en agenda-afspraken plannen.

Aan de andere kant biedt Google Assistant meer flexibiliteit omdat het op verschillende apparaten beschikbaar is. Het kan op smartphones worden gebruikt om berichten te verzenden, routes te plannen of informatie op te zoeken. Daarnaast kan het voor een naadloze bediening met slimme apparaten zoals slimme televisies en slimme koelkasten worden geïntegreerd.

De compatibiliteit met andere apparaten

Google Home heeft het voordeel dat het rechtstreeks via wifi of Bluetooth met andere smart home-apparaten kan worden verbonden. Dit betekent dat jij jouw hele huis met slechts één apparaat – de Google Home-speaker of de Google Home Hub kunt automatiseren en bedienen. Om jouw slimme apparaten met behulp van Google Assistant te kunnen bedienen heb je een compatibel apparaat (zoals een smartphone) nodig om de verbinding met andere slimme apparaten tot stand te kunnen brengen.

Wat is Google Home en waarvoor kun je het gebruiken

Spraakherkenning en privacy

Wanneer je Google Home en Google Assistant gaat vergelijken is spraakherkenningstechnologie en privacybescherming belangrijk. Google Home heeft geavanceerde spraakherkenningstechnologie en beschermt jouw privacy door spraakopdrachten alleen nadat het commando van ‘Hey Google is gegeven op te nemen’ en door opgenomen spraakopdrachten anoniem te maken.

Google Home-app: Alles wat je moet weten

De Google Home-app is de officiële app waarmee jij jouw Google Home in kunt stellen en beheren. Met deze app kun je nieuwe apparaten toevoegen, kamers indelen en routines instellen. Daarnaast biedt de app toegang tot extra functies zoals het bedienen van slimme thermostaten of verlichting.

Nieuwe apparaten toevoegen, kamers indelen en routines instellen

Met de Google Home-app kun je nieuwe apparaten eenvoudig aan je smart home-netwerk toevoegen. Of het nu om slimme lampen, een slimme thermostaat of andere compatibele apparaten gaat, je kunt ze in de app allemaal configureren en bedienen.

Daarnaast kun je met behulp van de Google Home-app kamers indelen. Dit betekent dat je verschillende apparaten in dezelfde kamer kunt groeperen. Hierdoor kun je alle lampen in de woonkamer met een spraakopdracht tegelijkertijd bedienen.

Een andere handige functie van de app is de mogelijkheid om routines in te stellen. Met routines kun je met slechts één spraakopdracht of druk op het scherm meerdere acties tegelijkertijd uitvoeren. Bijvoorbeeld, als je ‘Goedemorgen’ zegt, kan de app het licht automatisch aandoen, het nieuws afspelen en de temperatuur van de thermostaat verhogen.

Meldingen van compatibele apps en services ontvangen

Naast het beheren van apparaten biedt de Google Home-app ook meldingen van compatibele apps en services die door jouw Google Home-systeem worden ondersteund. Dit betekent dat je rechtstreeks via de app belangrijke informatie, zoals het weerbericht, verkeersupdates of herinneringen, kunt ontvangen.

Je kunt ervoor kiezen om zelfs als je niet thuis bent meldingen voor specifieke apps en services die je wilt volgen in te schakelen. Met de Google home functie kun je eenvoudig meldingen ontvangen en waar je ook bent van belangrijke updates op de hoogte blijven. Op deze manier blijf je altijd van belangrijke informatie op de hoogte zonder dat jij jouw smartphone hoeft te raadplegen.

Extra functies zoals het bedienen van slimme thermostaten of verlichting

Een van de voordelen van de Google Home-app is dat het de toegang tot extra functies waarmee jij jouw slimme apparaten kunt bedienen biedt. Of het nu om het veranderen van de temperatuur op je slimme thermostaat of het dimmen van de verlichting in huis gaat, met de app kun je dit allemaal regelen.

Daarnaast kun je met behulp van de Google Home-app andere compatibele apparaten en services integreren. Denk bijvoorbeeld aan muziekstreamingdiensten zoals Spotify of YouTube Music, zodat jij jouw favoriete nummers met een eenvoudige spraakopdracht af kunt spelen.

Wat is Google Home en hoe kun je hiermee jouw verlichting bedienen

Privacy en beveiliging

Als het om persoonlijke informatie en privacy gaat, kun je erop vertrouwen dat Google Home-app strenge beveiligingsmaatregelen heeft getroffen. De app gebruikt versleutelingstechnologieën waardoor jouw gegevens veilig worden bewaard.

Bovendien kun je de instellingen van jouw Google smart home zelf aanpassen waardoor jij jouw privacyvoorkeuren kunt beheren. Je hebt de controle over welke gegevens er worden verzameld en hoe deze worden gebruikt. Met de Google Home-app kun jij jouw spraakopdrachten en activiteitengeschiedenis eenvoudig verwijderen.

Apparaten aan Google Home koppelen en bedienen

Andere slimme apparaten kunnen gemakkelijk aan jouw Smart Home van Google worden gekoppeld. Met behulp van de Google Home-app kun je moeiteloos met een breed scala aan apparaten, waaronder verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen verbinden.

Apparaten eenvoudig toevoegen en bedienen

Met Google Home wordt het beheren van je smart home een fluitje van een cent. Nadat je de gewenste apparaten via de app hebt gekoppeld, kun je ze gemakkelijk met spraakopdrachten of via de Google Home-app op je telefoon bedienen. Stel je voor dat je lekker op de bank zit en simpelweg tegen Google Home zegt: “Hey Google, zet de lampen in de woonkamer aan.” Voordat je het weet, worden de lampen automatisch ingeschakeld zonder dat je ook maar een vinger uit hoeft te steken.

Routines voor ultiem gemak maken

Het maken van routines is een van de handigste functies van Google Hom. Met routines kun je door middel van één simpele spraakopdracht meerdere acties tegelijkertijd uitvoeren. Stel bijvoorbeeld een routine genaamd “Goedemorgen” in waarbij alle lampen in huis automatisch worden ingeschakeld, het koffiezetapparaat begint te pruttelen en het nieuws wordt afgespeeld. Zo kun jij rustig wakker worden, terwijl alles om je heen automatisch wordt geregeld.

Kamers maken en apparaten groeperen

Om je smart home nog efficiënter te beheren, kun je in de Google Home-app kamers maken en apparaten groeperen. Hierdoor kun je specifieke opdrachten aan bepaalde kamers of groepen apparaten geven. Op deze manier kun je met een simpel commando zoals: “Hey Google, zet de lampen in de woonkamer uit” alle lampen in de woonkamer uit laten schakelen. Door deze functie te gebruiken wordt Google Home nog intuïtiever en handiger.

De beveiliging van je huis verbeteren

Naast het bedienen van verlichting en andere apparaten, kan Google Home ook helpen bij het verbeteren van de beveiliging van je huis. Door slimme beveiligingscamera’s en alarmsystemen aan Google Home te koppelen, kun je eenvoudig toezicht houden op wat er rondom je huis gebeurt. Met een simpele spraakopdracht kun je bijvoorbeeld vragen: “Hey Google, laat me de camera in de achtertuin zien.” Op deze manier heb jij altijd een oogje in het zeil zonder dat jij constant naar een scherm hoeft te staren.

Wat is Google Home en hoe kun jij jouw beveiligingscamera hiermee bekijken

Taken voor meer gemak automatiseren

Met Google Home kun je apparaten niet alleen met spraakopdrachten bedienen, maar ook taken voor nog meer gemak automatiseren. Stel bijvoorbeeld een automatische opdracht in waarbij alle lampen iedere dag om 18:00 uur automatisch worden ingeschakeld. Zo hoef jij met Google home nooit meer in het donker thuis te komen! Of wat dacht je van de mogelijkheid om je favoriete afspeellijst zodra je thuiskomt automatisch af te spelen? De mogelijkheden zijn eindeloos en Google Home maakt het allemaal mogelijk.

Wat is de Google Nest Hub met beeldscherm?

De Google Nest Hub is een slimme speaker met een ingebouwd touchscreen, waardoor het niet alleen audio-informatie kan verstrekken, maar ook visuele informatie kan tonen. Dit maakt het apparaat veelzijdig en handig voor dagelijks gebruik.

Relevante informatie in één oogopslag

Een van de belangrijkste kenmerken van de Google Nest Hub is dat het relevante informatie, zoals het weer, je agenda en video’s kan tonen. Met een simpele spraakopdracht kun je snel toegang tot deze gegevens krijgen zonder dat jij jouw smartphone hoeft te gebruiken. Het scherm biedt een overzichtelijke weergave van de informatie, zodat je in één oogopslag kunt zien wat je nodig hebt.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Een digitale fotolijst voor al je herinneringen

Naast het tonen van nuttige informatie kan de Google Nest Hub ook als een digitale fotolijst dienen. Je kunt foto’s naar je account uploaden en deze vervolgens op het scherm af laten spelen als deze niet wordt gebruikt. Dit geeft een persoonlijk tintje aan de ruimte en stelt je in staat om al je favoriete herinneringen met anderen te delen.

Dezelfde spraakgestuurde functies als Google Home

Hoewel de Google Nest Hub met een ingebouwd touchscreen is uitgerust, biedt het nog steeds dezelfde spraakgestuurde functies als andere apparaten zoals de Google Home Hub. Je kunt eenvoudig spraakopdrachten geven om muziek af te spelen, slimme apparaten te bedienen en antwoorden op vragen te krijgen. Het touchscreen is een extra functie die het gebruiksgemak vergroot en je in staat stelt om visuele informatie te bekijken.

Een hub voor je slimme huis

De Google Nest Hub kan ook als een hub voor je slimme huis werken. Je kunt het gebruiken om andere slimme apparaten, zoals de Google Nest Mini of Chromecast, te bedienen en te beheren. Met één druk op het scherm kun je de verlichting in huis aanpassen of de temperatuur met een compatibele thermostaat beheren. Zo kun jij al jouw slimme Google Home apparaten gemakkelijk vanaf één centrale locatie beheren.

Wat is Google Home en hoe kun jij jouw televisie hiermee bedienen

Handige integratie met andere Google-services

Naast het bedienen van slimme apparaten, biedt de Google Nest Hub ook handige integratie met andere Google-services. Zo kun je YouTube-video’s op het scherm bekijken, recepten tijdens het koken opzoeken en zelfs via apps zoals Google Duo met vrienden en familie videochatten. Deze integratie zorgt ervoor dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt zonder dat je naar een ander apparaat hoeft te grijpen.

Een veelzijdig apparaat voor entertainment

De Google Nest Hub is niet alleen handig voor informatie en controle over slimme apparaten, maar ook voor entertainmentdoeleinden. Je kunt via verschillende streamingdiensten van muziek genieten, video’s op YouTube bekijken of zelfs films met behulp van Chromecast naar je televisie streamen. Het ingebouwde scherm biedt een geweldige kijkervaring en maakt het mogelijk om van je favoriete media te genieten zonder dat je extra apparaten hoeft te gebruiken.

Slimme speakers met de Google Nest Hub combineren

Een andere manier om Google Home optimaal te benutten, is door het aan de Google Nest Hub te koppelen. Deze slimme speaker heeft een scherm, waardoor je niet alleen kunt luisteren, maar ook visuele informatie kunt bekijken. Hierdoor kun jij jouw agenda inzien, YouTube-video’s afspelen en recepten tijdens het koken opzoeken. Door deze combinatie krijg je met Google Home een nog betere ervaring.

Koppel je bestaande Google Home-speakers voor een verbeterde geluidservaring aan de Google Nest Hub

Heb je al slimme speakers in huis? Dan kun je deze eenvoudig aan de Google Nest Hub koppelen om van een nog betere geluidservaring te genieten. Door je bestaande speakers toe te voegen kun je muziek beluisteren en andere audio via de Google Nest Hub afspelen. Dit betekent dat je niet alleen het scherm kunt gebruiken, maar ook in iedere kamer waar je een speaker hebt geplaatst van hoogwaardig geluid kunt genieten.

Gebruik de speakers in verschillende kamers om muziek te synchroniseren of afzonderlijk af te spelen

Met de Google Nest Hub en slimme speakers kun je niet alleen beter geluid ervaren, maar ook handige functies gebruiken. Zo kun je alle gekoppelde speakers met één druk op de knop synchroniseren om dezelfde muziek tijdens een feestje in het hele huis te laten horen. Maar als iemand anders in een andere kamer iets anders wil luisteren, kunnen de speakers ook individueel worden bediend om verschillende nummers of afspeellijsten af te spelen.

Wat is Google Home en hoe kun jij hiermee naar muziek luisteren

Bedien alle gekoppelde apparaten met de Google Nest Hub via één centraal punt:

Eén van de grootste voordelen van het combineren van slimme speakers met de Google Nest Hub is dat je alle gekoppelde apparaten via één centraal punt, namelijk de Google Nest Hub kunt bedienen. Dit betekent dat je geen verschillende apps of afstandsbedieningen nodig hebt om je slimme producten te bedienen. Met de Google Nest Hub kun je eenvoudig spraakopdrachten geven om het volume van je speakers aan te passen, het licht in huis te dimmen of zelfs je favoriete serie op Netflix op je smart TV af te spelen. Het is als een persoonlijke assistent die al jouw stemgestuurde wensen vervult.

Meer dan alleen slimme speakers

Slimme speakers met de Google Nest Hub koppelen biedt nog meer voordelen dan alleen verbeterd geluid en gemakkelijke bediening. Hieronder staan enkele andere redenen waarom deze combinatie de moeite waard is:

 • Verbeterde integratie: Door je bestaande speakers aan het ecosysteem van de Google Nest Hub toe te voegen kun je van een naadloze integratie tussen al je slimme apparaten profiteren. Zo kun je andere slimme producten zoals verlichting, thermostaten en beveiligingscamera’s koppelen en via dezelfde hub bedienen.
 • Uitgebreide functionaliteit: De Google Nest Hub biedt talloze functies en mogelijkheden, zoals het bekijken van video’s, het tonen van foto’s, het stellen van vragen aan de Google Assistent en nog veel meer. Door dit met je slimme speakers te combineren krijg je een alles-in-één apparaat dat zowel visuele als auditieve ervaringen biedt.

Handige functies in de Google Home-app: Meldingen en meer

De Google Home-app biedt een scala aan handige functies waarmee jij jouw slimme apparaten kunt beheren en optimaliseren. Een van deze nuttige functies is het ontvangen van meldingen op je smartphone. Of het nu om het weer, verkeersupdates of herinneringen gaat, met de Google Home-app kun je belangrijke informatie rechtstreeks op je telefoon ontvangen.

Meldingen op je smartphone ontvangen

Met de Google Home-app kun je meldingen over verschillende aspecten van je dagelijks leven ontvangen. Wil je weten hoe het weer eruitziet voordat je naar buiten gaat? Stel gewoon een melding in om dagelijks updates over het weer in jouw regio te krijgen. Benieuwd naar de verkeerssituatie op weg naar je werk? De app kan ook verkeersmeldingen versturen, zodat jij altijd van eventuele vertragingen of files op de hoogte bent.

Naast weermeldingen en verkeersupdates kun je ook herinneringsmeldingen instellen. Heb je een belangrijke vergadering of een afspraak die niet mag worden gemist? Laat de Google Home-app jou door middel van een melding op je smartphone eraan herinneren. Dit zorgt ervoor dat jij geen belangrijke gebeurtenissen mist.

Wat is Google Home en hoe kun jij hier meldingen van ontvangen

Aangepaste meldingen instellen

Eén van de voordelen van de Google Home-app is dat je aangepaste meldingen voor specifieke gebeurtenissen of taken in kunt stellen. Wil je bijvoorbeeld iedere ochtend met een melding die je vertelt wat voor weer het wordt worden gewekt? Of wil je een herinnering ontvangen als het tijd is om de planten water te geven?

Met de Google Home-app kun je deze aangepaste meldingen gemakkelijk instellen. Je kunt uit verschillende opties en acties kiezen om ervoor te zorgen dat de meldingen precies aan jouw behoeften voldoen. Of het nu om dagelijkse routines, wekelijkse taken of eenmalige gebeurtenissen gaat, met aangepaste meldingen blijf jij altijd op de hoogte.

Al je meldingen beheren

Met de Google Home-app kun jij al jouw meldingen eenvoudig beheren. Je hebt volledige controle over welke meldingen je wilt ontvangen en welke niet. Via de instellingen binnen de app kun je alle notificaties aanpassen en naar jouw voorkeuren personaliseren.

Wil je tijdelijk geen meldingen ontvangen? Schakel ze gewoon in de instellingen van de app uit. Wil je alleen specifieke soorten meldingen zien? Pas dan de instellingen aan zodat alleen relevante informatie wordt weergegeven.

Het beheren van al je meldingen via één app maakt het gemakkelijk om alles bij te houden en ervoor te zorgen dat belangrijke informatie niet in een oceaan van andere notificaties verloren gaat.

Conclusie: Wat is Google Home?

In deze blogpost hebben we de belangrijkste verschillen tussen Google Home en Google Assistant besproken. We hebben naar de Google Home-app en hoe je apparaten met Google Home kunt koppelen en bedienen gekeken. Daarnaast hebben we de functies van de Google Nest Hub met beeldscherm verkend en geleerd hoe je slimme speakers met de Nest Hub kunt combineren. Tot slot hebben we handige functies zoals meldingen in de Google Home-app behandeld.

Google Home is een spraakgestuurde slimme speaker die door de krachtige stemassistent, Google Assistant wordt aangedreven. Met Google Home kun je apparaten eenvoudig bedienen, informatie eenvoudig opvragen, muziek eenvoudig afspelen en nog veel meer. De combinatie van spraakbesturing en de integratie met andere slimme apparaten maakt het voor thuisautomatisering een handig hulpmiddel.

Wat is Google Home en muziek luisteren

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn eigen muziek via Google Home afspelen?

Ja, je kunt je eigen muziek via de Google Home afspelen. Het ondersteunt verschillende muziekstreamingdiensten zoals Spotify, YouTube Music en Deezer. Je kunt via de Google Home-app eenvoudig met je favoriete streamingdienst verbinden en vervolgens via spraakbesturing van al je favoriete nummers genieten.

Kan Google Home me helpen bij het instellen van herinneringen?

Ja, met Google Home kun je herinneringen eenvoudig instellen. Zo kun je een herinnering instellen om de volgende dag boodschappen te doen of een afspraak bij de tandarts die je niet mag vergeten. Google Home zal je op het juiste moment aan deze taken  herinneren, zodat je ze niet vergeet.

Kan ik mijn slimme thermostaat met Google Home bedienen?

Ja, je kunt jouw slimme thermostaat met Google Home bedienen. Als je een compatibele slimme thermostaat, zoals Nest Thermostaat hebt, kun je deze aan Google Home koppelen en vervolgens spraakopdrachten gebruiken om de temperatuur in huis aan te passen. Dit maakt het handig en gemakkelijk om de temperatuur in huis te beheren zonder dat je naar de thermostaat hoeft te lopen.

Kan ik mijn agenda via Google Home beheren?

Ja, met Google Home kun je eenvoudig toegang tot je agenda krijgen en deze beheren. Je kunt vragen over je volgende afspraken stellen, nieuwe afspraken toevoegen of bestaande afspraken wijzigen. Dit maakt het handig om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks mist.

Kan ik meerdere Google Homes in mijn huis hebben?

Ja, je kunt meerdere Google Homes in verschillende kamers van je huis hebben. Met meerdere apparaten kun je spraakopdrachten aan specifieke kamers of alle kamers tegelijk geven. Dit maakt het handig om afhankelijk van waar je bent muziek in verschillende ruimtes af te spelen of specifieke apparaten te bedienen.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg