Wat kun je met Apple TV? Ontdek de mogelijkheden!

Apple TV is een veelzijdige mediaspeler met ondersteuning voor streamingdiensten en entertainment voor iedereen. Met de Siri-functie kun je spraakopdrachten geven en video’s en documentaires eenvoudig vinden. In de nieuwe versie is de zoekfunctie verbeterd, waardoor de vernieuwde Apple TV mediaspeler een breed scala aan mogelijkheden biedt.

Apple TV biedt toegang tot streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Apple TV+. Het is een concurrent van de Chromecast en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Je kunt genieten van een uitgebreide bibliotheek aan films, tv-programma’s en exclusieve content. Met AirPlay kun je eenvoudig media streamen vanaf je iPhone, iPad of Mac naar het grote scherm van de mediaspeler.

Er zijn verschillende modellen van Apple TV beschikbaar, waaronder de nieuwste 4K-versie met HDR en Dolby Atmos-ondersteuning. Deze mediaspeler is ideaal voor het streamen van content naar je televisie en biedt een optimale kijkervaring. Met de Siri Remote kun je de Apple TV eenvoudig bedienen. Naast het streamen van content is de Apple TV ook geschikt voor gamen, muziek luisteren en ontspannen met een goede film.

Wat kun je met Apple TV?

Met Apple TV, de mediaspeler van Apple, heb je de toegang tot een breed scala aan mogelijkheden en functies. De modellen van Apple TV worden steeds geavanceerder en bieden nu zelfs ondersteuning voor Siri. Hieronder staan enkele dingen die je met Apple TV, de mediaspeler van Apple kunt doen: 

Wat kun je met een Apple TV en hoe kun je hem installeren

Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

Met een Apple TV kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • reallife gamen
 • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Films en tv-programma’s streamen

Apple TV streamt films en tv-programma’s in 4k-kwaliteit. Met Siri kun je eenvoudig naar content zoeken en van geselecteerde films en shows genieten. Hierdoor kun je met een simpele zoekopdracht vinden wat je wilt zien. Met de Apple TV 4K kun je tijdens het kijken van onder andere films, series en documentaires op het grote scherm naadloos van 4K beeldkwaliteit genieten.

Toegang tot streamingdiensten zoals Netflix en Disney+

Met Apple TV heb je directe toegang tot verschillende streamingdiensten zoals Apple TV+, Netflix, Disney+ en Hulu. Op dit moment biedt Apple TV meer dan 1000 kanalen waar je met je abonnementsgegevens op in kunt loggen en van duizenden 4k films, tv-shows, documentaires en meer kunt genieten. Er is voor iedere smaak altijd iets te vinden.

Muziek en podcasts afspelen

Naast het streamen van 4k video-inhoud biedt Apple TV de mogelijkheid om naar muziek te luisteren en podcasts af te spelen. Met de ingebouwde “Muziek” app kun je door je favoriete nummers bladeren, afspeellijsten maken en zelfs radiozenders ontdekken. Daarnaast kun je via de “Podcasts” app naar boeiende 4k verhalen, interviews en educatieve inhoud luisteren.

Foto’s en video’s op het grote scherm bekijken

Met Apple TV kun je niet alleen 4k films en tv-programma’s bekijken, maar ook je eigen 4k foto’s en video’s op het grote scherm delen. Je kunt je iPhone of iPad eenvoudig met Apple TV verbinden en je persoonlijke media streamen. Of het nu om vakantiefoto’s, familievideo’s of speciale momenten gaat, op een groter en indrukwekkender 4k scherm komt alles tot leven.

Games via de App Store spelen

Met Apple TV kun je via de App Store ook 4k games spelen. Met een breed scala aan beschikbare 4k titels, kun je van spannende avonturen, uitdagende puzzels en meeslepende 4k gameplay genieten. Voor een traditionelere game-ervaring kun je zelfs draadloze controllers gebruiken. Of je nu alleen of samen met vrienden en familie speelt, Apple TV biedt entertainment in 4k voor iedereen.

Wat kun je met een Apple TV en welke apps kun je gebruiken

Met al deze functies is de Apple TV een veelzijdig 4k streaming apparaat. De Apple TV is een krachtige mediaspeler waarmee je in je woonkamer op het grote scherm van films, tv-shows, muziek en games kunt genieten. Of je nu na een lange dag werken wilt ontspannen of quality time met vrienden en familie door wilt brengen, voor entertainment biedt Apple TV eindeloze mogelijkheden.

Apps op Apple TV installeren

Op de mediaspeler van Apple kunnen apps eenvoudig worden geïnstalleerd. Door apps te installeren kun jij jouw Apple TV volledig naar jouw wensen aanpassen. Met een breed scala aan apps die in de App Store beschikbaar zijn, kun jij je entertainmentervaring naar een hoger niveau tillen. Of je nu naar games, streamingdiensten, educatieve apps of zelfs fitness-apps zoekt, er is voor ieder wat wils. Met slechts enkele eenvoudige stappen kun jij je favoriete apps downloaden en op je Apple TV installeren. Hieronder staat een stapsgewijze handleiding om je bij het installeren van apps op je Apple TV te helpen.

 1. Ga op je Apple TV naar het startscherm en navigeer naar de App Store.
 2. Open de App Store en blader door de beschikbare apps of gebruik de zoekfunctie om specifieke apps te vinden.
 3. Selecteer de app die je wilt installeren en druk op de knop met de tekst “Downloaden” of “Installeren”.
 4. Wacht totdat de app op je Apple TV is gedownload en geïnstalleerd. Dit kan afhankelijk van de grootte van de app en de snelheid van je internetverbinding enige tijd duren.
 5. Zodra de app is geïnstalleerd, kun je deze vanaf het startscherm van je Apple TV openen.
 6. Wanneer je apps wilt beheren of wilt verwijderen moet je naar het startscherm van je Apple TV en de touchpad op de Siri Remote ingedrukt houden, totdat de apps gaan wiebelen.
 7. Druk op de app die je wilt beheren en selecteer de gewenste optie, zoals “Verwijderen” om de app van je Apple TV te verwijderen.

Het installeren van apps op Apple TV biedt talloze voordelen en mogelijkheden. Hieronder staan enkele voorbeelden van apps die je kunt installeren:

 • Streaming-apps zoals Netflix, Disney+, Hulu en Amazon Prime Video kun je gebruiken om naar je favoriete films en tv-shows te kijken.
 • Muziek-apps zoals Spotify, Apple Music en Pandora zijn ideaal om op de tv naar je favoriete nummers te luisteren.
 • Games zoals Minecraft, Asphalt 9 en Crossy Road om van leuke en uitdagende spelervaringen te genieten.
 • Fitness-apps zoals Nike Training Club en Peloton zijn ideaal om zelfs als je geen toegang tot de tv of de Apple-apparaten in huis hebt te trainen en fit te blijven.
 • Educatieve apps zoals Khan Academy en Duolingo kunnen worden gebruikt om nieuwe vaardigheden te leren en je kennis uit te breiden.

Met apps op Apple TV kun jij je entertainmentervaring personaliseren. Of je nu films, muziek, games of nieuwe dingen wilt ontdekken, voor bijna alles is er een app. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van apps op Apple TV!

Apps updaten of verwijderen

Met onderstaande instructies kunnen Apps op Apple TV eenvoudig worden bewerkt of verwijderd:

 1. Ga naar het startscherm van je Apple TV en navigeer naar ‘Instellingen’.
 2. Selecteer ‘Apps’ en vervolgens ‘Apps automatisch bijwerken’.
 3. Schakel de optie in om apps automatisch bij te werken wanneer er updates beschikbaar zijn.

Wanneer je een app wilt verwijderen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Houd de touchpad knop op de afstandsbediening ingedrukt totdat alle pictogrammen beginnen te wiebelen.
 2. Druk op het kruisje dat bovenaan het pictogram van de app die je wilt verwijderen verschijnt.
 3. Bevestig dat je de app wilt verwijderen.

Tips voor het vinden van nieuwe apps

Als je voor je Apple TV naar nieuwe apps zoekt, zijn hieronder enkele handige tips:

 • Bekijk in de App Store regelmatig de aanbevelingen voor nieuwe releases en trending apps.
 • Vraag vrienden of familie om aanbevelingen voor apps die ze leuk vinden.

Apple TV met andere Apple producten koppelen

Het verbinden van je Apple TV met andere Apple producten kan voor een naadloze en geïntegreerde gebruikerservaring zorgen. Hieronder bespreken we verschillende manieren waarmee jij jouw Apple TV met andere Apple apparaten kunt koppelen:

AirPlay gebruiken

Met AirPlay kun je media draadloos vanaf je iPhone, iPad of Mac naar je Apple TV streamen. Hierdoor kun je foto’s, video’s, muziek en zelfs het scherm van je apparaat op je televisie weergeven. Het enige wat je nodig hebt is een compatibel Apple apparaat en een Apple TV die op hetzelfde Wi-Fi-netwerk is aangesloten.

Wat kun je met een Apple TV en hoe kun jij hier andere Apple producten mee verbinden

HomeKit-integratie

Als je Apple TV een HomeKit hub is, kun je het gebruiken om je slimme apparaten in huis te bedienen. Met de Home app op je iPhone of iPad kun je bijvoorbeeld de verlichting, thermostaat en beveiligingscamera’s in je huis allemaal via je Apple TV regelen. Doordat je hiervoor maar een apparaat hoeft te gebruiken kun jij je slimme apparaten gemakkelijker bedienen en beheren.

Siri gebruiken

Met behulp van Siri op je Apple TV kun je spraakopdrachten geven om je entertainmentervaring te verbeteren. Je kunt Siri vragen om een bepaalde film of tv-show af te spelen, het volume aan te passen, naar specifieke genres zoeken en nog veel meer. Bovendien kun je met Siri ook je andere Apple apparaten bedienen, zo kun je muziek op je HomePod afspelen of berichten via je iPhone versturen.

Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

Met een Apple TV kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • reallife gamen
 • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Continuïteit gebruiken

Met de Continuïteit functie van Apple kun je naadloos tussen je Apple apparaten schakelen. Als je bijvoorbeeld op je iPhone een video aan het kijken bent, kun je deze eenvoudig naar je Apple TV sturen en op het grotere scherm verder kijken. Dit werkt ook met andere apps, zoals Safari, Pages en Keynote. Het enige wat je nodig hebt, is dat al je apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd en zich in de buurt van elkaar bevinden.

Door je Apple TV met andere Apple producten te koppelen, kun je van een naadloze en geïntegreerde ervaring profiteren. Of het nu om het streamen van media, het bedienen van je slimme apparaten of het gebruik van spraakopdrachten gaat, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Apple TV in combinatie met andere apparaten gebruiken

Wanneer je Apple TV gebruikt, kun je het eenvoudig met andere apparaten combineren om je kijk- en luisterervaring te verbeteren. Hieronder staan enkele manieren waarop je Apple TV in combinatie met andere apparaten kunt gebruiken:

 1. iPhone of iPad: Je kunt je iPhone of iPad als afstandsbediening voor je Apple TV gebruiken. Met de Apple TV Remote app kun je eenvoudig vanaf je iOS-apparaat navigeren, tekst invoeren en content op je Apple TV afspelen. Het is een handige optie als je de fysieke afstandsbediening niet bij de hand hebt.
 2. HomePod: Als je een HomePod hebt, kun je deze voor je Apple TV als luidspreker gebruiken. Hierdoor krijg je bij het kijken naar onder andere films en tv-programma’s een betere geluidskwaliteit. Je kunt de HomePod voor je Apple TV als standaardaudio uitvoer instellen, zodat het geluid automatisch via de HomePod wordt afgespeeld.
 3. AirPlay: Met AirPlay kun je content draadloos vanaf je iPhone, iPad of Mac naar je Apple TV streamen. Zo kun je foto’s, video’s, muziek en zelfs het scherm van je apparaat via de Apple TV op je televisie delen. Het is een handige functie als je iets op een groter scherm aan vrienden of familie wilt laten zien.
 4. HomeKit-apparaten: Als je slimme apparaten hebt die compatibel zijn met Apple’s HomeKit, kun je deze met je Apple TV integreren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je slimme verlichting, thermostaat of beveiligingscamera’s via de Apple TV bedienen. Daarnaast kun je automatiseringen, zoals de mogelijkheid om het licht te dimmen wanneer je op je Apple TV een film start instellen.
 5. Gamingcontrollers: Apple TV ondersteunt gamingcontrollers, zoals de Xbox One-controller of de PlayStation DualShock 4-controller. Hierdoor kun je games op je Apple TV met een controller in plaats van de Siri Remote spelen. Het biedt een traditionelere game-ervaring op de tv, en maakt het gemakkelijker om op de Apple TV te spelen.

Met Apple TV en andere apparaten kun jij je entertainmentervaring verbeteren. Gebruik je iOS-apparaat als afstandsbediening, stel je HomePod als luidspreker in of stream content via AirPlay. Ontdek welke combinaties voor jou het beste werken.

Alles wat je over Apple TV moet weten

Apple TV is een veelzijdig apparaat dat veel meer dan alleen het streamen van video’s biedt. Hieronder staan enkele belangrijke aspecten waar je bij het gebruik van Apple TV rekening mee moet houden.

Ondersteunde videoformaten en resoluties

Met Apple TV kun je in verschillende formaten en resoluties van videocontent genieten. Het ondersteunt populaire formaten zoals H.264, HEVC (H.265) en MPEG-4, waardoor je een breed scala aan video’s af kunt spelen. Of je nu films, tv-shows of zelfgemaakte video’s wilt bekijken, Apple TV heeft je gedekt.

Wat kun je met een Apple TV en hoe kun jij hier content naartoe streamen

Daarnaast biedt Apple TV ondersteuning voor verschillende resoluties, waaronder 1080p Full HD en 4K Ultra HD. Dit betekent dat je  op een compatibele televisie van haarscherpe beelden met levendige kleuren en details kunt genieten.

Opslagcapaciteit en beschikbare ruimte voor apps en media

Apple TV wordt afhankelijk van het model dat je kiest met verschillende opslagcapaciteiten, variërend van 32 GB tot 64 GB of zelfs meer geleverd. Met deze opslagruimte kun je apps downloaden, games spelen en media zoals films en muziek opslaan.

Het is belangrijk om te weten dat de beschikbare ruimte voor apps en media afhankelijk van het besturingssysteem en de standaardapps die al zijn geïnstalleerd kan variëren. Het is dus verstandig om bij het kiezen van een Apple TV model rekening met je opslagbehoeften te houden.

Mogelijkheid om content via het internet of een lokaal netwerk te streamen

De mogelijkheid om content, zowel via internet als via je lokale netwerk te kunnen streamen is een van de grootste voordelen van Apple TV. Met apps zoals Apple+, Netflix, Disney+, YouTube en meer kun je eenvoudig toegang tot een breed scala aan streamingdiensten krijgen en van je favoriete films en tv-shows genieten.

Bovendien kun jij je media vanaf andere Apple-apparaten, zoals je iPhone, iPad of Mac streamen. Hierdoor kun je foto’s, video’s en muziek rechtstreeks naar je televisie streamen en ze op een groter scherm bekijken.

Ondersteuning van HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos

Apple TV biedt de ondersteuning voor geavanceerde beeld- en geluidstechnologieën zoals HDR (High Dynamic Range), Dolby Vision en Dolby Atmos. Hierdoor kun je van adembenemende beeldkwaliteit met verbeterde helderheid, kleurrijkdom en contrast genieten.

Met HDR worden scènes in zowel donkere als lichte gebieden met betere details levendiger weergegeven. Dolby Vision tilt dit naar een hoger niveau door dynamische metadata toe te voegen die de beeldweergave per frame optimaliseert.

Daarnaast biedt Dolby Atmos een meeslepende audiobeleving met driedimensionaal geluid dat zich om je heen beweegt. Dit creëert een indrukwekkende surround sound-ervaring die je volledig in je favoriete films en tv-shows onderdompelt.

Conclusie: Haal het meeste uit Apple TV

In deze blogpost hebben we besproken wat je met Apple TV kunt doen. We hebben gekeken welke apps je kunt gebruiken en hoe je andere Apple producten kunt koppelen. Daarnaast hebben we gekeken hoe je de Apple TV met speakers en game controllers kunt gebruiken. Ten slotte hebben we alle belangrijke informatie over Apple TV behandeld.

Wat kun je met een Apple TV

Nu je op de hoogte bent van de vele mogelijkheden die Apple TV te bieden heeft, is het tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Of je nu van films en series wilt genieten, games wilt spelen of muziek wilt streamen, Apple TV biedt een complete entertainmentervaring voor thuis. Haal het maximale uit je Apple TV door met verschillende apps en functies te experimenteren, en ontdek zo jouw persoonlijke favorieten.

Veel gestelde vragen over Apple TV

Kan ik mijn iPhone voor mijn Apple TV als afstandsbediening gebruiken?

Ja, je kunt je iPhone via de Remote-app die in de App Store beschikbaar is als afstandsbediening voor je Apple TV gebruiken.

Kan ik op mijn Apple TV naar Netflix content kijken?

Ja, binnen de App Store van Apple TV is Netflix als app beschikbaar. Je kunt eenvoudig op je Netflix-account inloggen en op de tv van al je favoriete shows en films genieten. Daarnaast kun jij op de Apple TV van al je favoriete shows en films genieten.

Moet ik een abonnement hebben om Apple TV te kunnen gebruiken?

Nee, binnen de App Store voor Apple TV zijn veel gratis apps beschikbaar waarmee je content zonder abonnement kunt bekijken. Er zijn echter ook betaalde apps en streamingdiensten waarvoor je wel een abonnement nodig hebt.

Kan ik mijn Apple TV gebruiken om foto’s en video’s van mijn iPhone te bekijken?

Ja, je kunt foto’s en video’s eenvoudig via de AirPlay-functie van je iPhone naar je Apple TV streamen. Door de AirPlay functie te gebruiken kun je ze op een groter scherm bekijken.

Kun je op Apple TV games spelen?

Ja, met behulp van de App Store ondersteunt Apple TV gaming. Er zijn talloze games die speciaal voor de Apple TV en een game controller zijn ontworpen beschikbaar.

Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

Met een Apple TV kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • reallife gamen
 • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg