Wat kun je met een iMac? Ontdek de voordelen en mogelijkheden!

De iMac is zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik het ideale werkpaard. Het biedt een hoogwaardige visuele ervaring, voert zware taken moeiteloos uit en werkt snel en efficiënt. Het geavanceerde scherm zorgt voor een indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit. Dankzij het intuïtieve besturingssysteem waarop de iMac draait kunnen zelfs beginners deze Apple computer gemakkelijk bedienen.

De iMac is een veelzijdig apparaat met software en applicaties. Het heeft een 4k scherm en is perfect om mee te werken, te studeren, te ontwerpen of om aan creatieve projecten te werken. De iMac heeft een stijlvol design dat in ieder interieur past.

Met de iMac haal je niet alleen een krachtige computer, maar ook een betrouwbare metgezel in huis. In dit artikel bespreken we wat je allemaal met een iMac kunt doen!

Hoe kan een iMac je productiviteit verhogen?

De iMac is een krachtig apparaat dat door veel mensen vanwege zijn prestaties en betrouwbaarheid wordt geprezen. Maar wat kun je eigenlijk met een iMac? Hieronder gaan we dieper op de verschillende aspecten van de iMac en hoe jij hiermee je productiviteit kunt verhogen in. De iMac heeft een groot scherm en is in verschillende versies beschikbaar, waardoor je kunt kiezen welk apparaat het beste bij jou past.

Wat kun je met een iMac en hoe werkt deze Apple computer

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Snelle en efficiënte multitasking mogelijkheden met de iMac

De iMac staat bekend om zijn snelle en efficiënte multitasking mogelijkheden, waardoor je meerdere taken tegelijkertijd gemakkelijk uit kunt voeren. Of je nu aan het werk bent, aan het gamen bent of gewoon op het internet wilt surfen, de iMac biedt de kracht en snelheid die je nodig hebt.

Hieronder staan enkele kenmerken van de iMac die aan zijn multitasking mogelijkheden bijdragen:

KenmerkVoordelenNadelen
Krachtige processor– Kanen kunnen snel worden uitgevoerd- Vloeiende overgangen tussen applicaties– Hogere kosten voor krachtigere processors
Groot RAM-geheugen– Mogelijkheid om meerdere applicaties tegelijkertijd te draaien- Snelle toegang tot gegevens– Hogere kosten voor meer werkgeheugen (RAM-geheugen)
SSD-opslag– De computer kan snel opstarten- Applicaties en bestanden openen snel– Beperkte opslagcapaciteit bij standaardconfiguraties

Door de volgende opties te gebruiken kun je met de iMac gemakkelijk multitasken:

 • Spaces: Maak meerdere virtuele bureaubladen aan waarop je verschillende applicaties en vensters kunt organiseren. Hierdoor kun je snel tussen verschillende taken schakelen zonder dat je het overzicht verliest.
 • Mission Control: Met Mission Control kun je een overzicht van al je openstaande vensters en applicaties krijgen. Hiermee kun je gemakkelijk tussen verschillende taken en applicaties navigeren.
 • Split View: Met Split View kun je op het scherm twee applicaties naast elkaar weergeven, zodat je efficiënt met twee programma’s tegelijkertijd kunt werken.
 • Snelle toegang tot applicaties: De iMac heeft een dock aan de onderkant van het scherm waar je je favoriete applicaties kunt plaatsen. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk switchen tussen verschillende programma’s.

Met de iMac kun je probleemloos multitasken door tegelijkertijd een grote spreadsheet te bewerken, muziek te streamen en met vrienden te chatten. Je zult merken dat de iMac zelfs bij veeleisende taken soepel en responsief blijft.

Dus, als je naar een computer zoekt waarmee je efficiënt kunt multitasken, dan is de iMac de perfecte keuze. Met zijn krachtige processor, grote RAM-geheugen en snelle SSD-opslag, gecombineerd met handige functies zoals Spaces, Mission Control en Split View, biedt de iMac de ideale multitasking ervaring.

Groot scherm voor een beter overzicht en meer werkruimte

Een ander groot voordeel van de iMac is het grote scherm. Met een groter scherm heb je veel werkruimte tot je beschikking, waardoor je gemakkelijker kunt multitasken en een beter overzicht over al je taken hebt. Dit werkt ergonomie ten goede en maakt het kopen van een iMac met een groter scherm de moeite waard.

 • Het grote scherm biedt altijd veel ruimte om meerdere vensters naast elkaar te openen en tegelijkertijd zichtbaar te houden. Dit is een probleemloze versie.
 • Dit maakt het gemakkelijker om informatie te vergelijken op het scherm, bestanden van de ene versie van Windows naar de andere te slepen en snel tussen verschillende applicaties te schakelen. Met deze functie kun je veel tijd besparen.
 • Het grote scherm werkt vooral goed voor grafische ontwerpers, videobewerkers en andere mensen die op een probleem veel visuele inhoud moeten bewerken.

Gebruiksvriendelijke interface om snel te werken

De iMac heeft een scherm dat op een gebruiksvriendelijke interface werkt, waardoor je snel kunt navigeren en efficiënt kunt werken. Het scherm werkt op een veel efficiëntere manier dan andere computers. Met macOS als besturingssysteem biedt de iMac veel schermruimte en dankzij de intuïtieve gebruikerservaring en talloze handige functies werkt het voor veel mensen goed.

 • De interface werkt probleemloos en is eenvoudig te gebruiken. Het scherm is overzichtelijk en biedt snel toegang tot veel programma’s en instellingen.
 • Het dock onderaan het scherm is een handig hulpmiddel waarmee je directe toegang tot je favoriete apps en documenten hebt. Apps en documenten die in het dock staan kunnen met één klik worden geopend.
 • Met de Mission Control-functie kun je alle geopende vensters gemakkelijk op je scherm bekijken en organiseren, wat helpt om een georganiseerde werkruimte bij te houden. 

Toegang tot handige tools zoals Siri en Spotlight zoekfunctie

De toegang tot handige tools zoals Siri en Spotlight is een groot voordeel van de iMac. Met Siri kun je taken verschillende taken eenvoudig uitvoeren door je stem te gebruiken. Enkele taken die je met behulp van Siri met de stem uit kunt vuren zijn het versturen van e-mails of het afspelen van muziek. 

Met Spotlight kun je informatie zoals bestanden of contactgegevens snel op je computer opzoeken. Deze tools verbeteren niet alleen de prestaties van je iMac, maar helpen ook om je workflow te stroomlijnen.

iMac vs. desktop: Is het een goede vervanger?

De iMac is een krachtige en veelzijdige computer met een hoogwaardig scherm. Het lost het probleem van een klein beeldscherm op en is ideaal voor grafisch ontwerpers en videobewerkers. De iMac werkt efficiënt en biedt een naadloze gebruikerservaring. Met zijn indrukwekkende prestaties en snelheid is het voor zowel professionals als thuisgebruikers een goede vervanger voor desktops.

Wat kun je met een iMac en wat is het verschil met een desktop

Het compacte ontwerp bespaart ruimte op je bureau

De iMac heeft een goed scherm en neemt op je bureau weinig ruimte in beslag. Met het compacte ontwerp kun je veel ruimte besparen. Het is een uitstekende keuze voor mensen met beperkte werkruimte of die graag een opgeruimd bureau willen behouden. Met zijn hoogwaardige scherm en krachtige prestaties is de iMac perfect voor wie iets veelzijdigs zoekt.

Enkele voordelen van het compacte scherm op een iMac zijn de veelzijdigheid en het gemak dat het scherm gemakkelijk in iedere ruimte past.

 • Het scherm en de computer zijn gewoon in één apparaat geïntegreerd, dus er zijn geen extra kabels of externe onderdelen nodig. 
 • Het dunne profiel van de iMac heeft een groot scherm, dus het is gemakkelijk te verplaatsen en neemt weinig in vergelijking met een gewone desktopcomputer weinig ruimte in beslag.
 • Met de optionele VESA bevestiging kun je de iMac zelfs aan de muur bevestigen waardoor je veel bureauruimte besparen. 

Ingebouwde luidsprekers voor hoogwaardig geluid

De iMac is niet alleen een krachtige en stijlvolle computer, maar heeft ook ingebouwde luidsprekers die voor hoogwaardig geluid zorgen zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Dit betekent dat je zonder gedoe met het aansluiten van externe speakers direct van je favoriete muziek, films, games en meer kunt genieten.

Hieronder staan enkele voordelen van de ingebouwde luidsprekers van de iMac:

 • Gemak: Je hoeft geen extra luidsprekers aan te schaffen of aan te sluiten. De luidsprekers zijn al in de iMac ingebouwd, dus je kunt direct van het geluid genieten.
 • Ruimtebesparing: Doordat de luidsprekers al in de iMac zijn geïntegreerd, hoef je geen extra ruimte voor aparte speakers vrij te maken. Dit is vooral handig als je een beperkte werkruimte hebt.
 • Kwaliteit: De ingebouwde luidsprekers van de iMac leveren hoogwaardig geluid met heldere tonen en diepe bas. Of je nu naar muziek luistert, een film kijkt of een game speelt, het geluid zal je zeker imponeren.
 • Eenvoudige bediening: De luidsprekers van de iMac kunnen via het besturingssysteem eenvoudig worden bediend. Je kunt het volume aanpassen, dempen of als je dat wilt zelfs externe audioapparaten aansluiten.

Hoewel de ingebouwde luidsprekers van de iMac vele voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Geluidsbeperkingen: Hoewel de luidsprekers van de iMac van goede kwaliteit zijn, kunnen ze niet met hoogwaardige externe speakers of een home theater-systeem concurreren. Als je een echte audiofiel bent of een meeslepende geluidservaring wilt, is het mogelijk dat je extra apparatuur wilt overwegen.
 • Richting van het geluid: Omdat de luidsprekers in de iMac zijn ingebouwd, komt het geluid rechtstreeks uit het scherm. Dit kan betekenen dat het geluid vooral als je niet recht voor het scherm zit niet optimaal in de ruimte wordt verspreid. In dit geval kun je overwegen om externe speakers voor een betere geluidsweergave te gebruiken.

Kortom, de iMac heeft geïntegreerde luidsprekers, wat betekent dat je geen extra apparatuur nodig hebt om van hoogwaardig geluid te genieten. De kwaliteit van het geluid is uitstekend en de luidsprekers nemen geen extra ruimte in beslag. Dit maakt ze een ideale keuze voor de meeste gebruikers die naar een combinatie van gemak en kwaliteit zoeken. Als je echter een audiofiel bent of naar een meeslepende geluidservaring zoekt, dan kan het zijn dat je behoefte aan externe luidsprekers hebt.

Eenvoudige installatie zonder kabels of externe onderdelen

Vooral als je met kabels en externe onderdelen te maken hebt kan het installeren van een iMac soms een gedoe zijn. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je iMac te installeren zonder dat jij je over al die extra’s zorgen hoeft te maken.

Hieronder staan de stappen die je kunt volgen om je iMac zonder kabels of externe onderdelen te installeren:

 1. Haal je nieuwe iMac uit de doos en zet hem op een vlakke ondergrond.
 2. Sluit het netsnoer op de iMac aan en steek de stekker in het stopcontact.
 3. Zet de iMac aan door aan de achterkant op de aan/uit-knop te drukken.
 4. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te starten.
 5. Tijdens het installatieproces moet je de iMac met een draadloos netwerk verbinden. Selecteer het gewenste netwerk en voer het wachtwoord indien nodig in.
 6. Nadat je de Apple computer met het draadloze netwerk hebt verbonden moet jij je Apple ID invoeren. Als je dit nog niet hebt, kun je tijdens de installatie een Apple ID aanmaken.
 7. Volg de verdere instructies op het scherm om je iMac in te stellen en eventuele updates te installeren.
 8. Zodra het installatieproces is voltooid, kun jij je iMac gebruiken zonder dat je extra kabels of externe onderdelen nodig hebt.

Met deze eenvoudige installatiemethode kun jij je iMac snel en gemakkelijk klaar maken voor gebruik. Je hoeft je geen zorgen te maken over het aansluiten van extra kabels of het aansluiten van externe onderdelen. Alles wat je nodig hebt, zit al in de iMac zelf.

Dus waar wacht je nog op? Pak je nieuwe iMac uit en volg deze eenvoudige stappen om hem zonder gedoe te installeren. Binnen de kortste keren kun je van al het moois dat je iMac te bieden heeft genieten, zonder dat jij je zorgen over kabels en externe onderdelen hoeft te maken.

Betrouwbaar besturingssysteem met regelmatige updates

De iMac werkt met Mac OSX, een betrouwbaar besturingssysteem dat regelmatig updates ontvangt. Dit betekent dat je altijd op een stabiele en veilige werkomgeving kunt rekenen. Met Mac OSX kun je eenvoudig zonder vertragingen multitasken en verschillende programma’s tegelijkertijd gebruiken. Bovendien biedt het besturingssysteem een intuïtieve gebruikersinterface waar je gemakkelijk doorheen kunt navigeren en met de iMac kunt werken. Dankzij de regelmatige updates blijft je iMac met de nieuwste functies en beveiligingspatches up-to-date, waardoor je altijd van de beste prestaties en bescherming voor je computer kunt profiteren. 

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

20 verborgen trucs voor je iMac

Ontdek 20 verborgen trucs om je iMac optimaal te benutten, hoe je efficiënter kunt werken en hoe je productiever kunt zijn. Van het optimaliseren van je bureaublad tot het gebruik van sneltoetsen, we hebben alles voor je op een rijtje gezet. Verbeter met onze handige tips de ergonomie van je iMac. 

Wat kun je met een iMac en waarvoor kun je hem gebruiken

Sneltoetsen om sneller te navigeren en taken sneller uit te voeren

Met een iMac kun je meer dan alleen surfen en documenten maken. Het indrukwekkende scherm maakt het bekijken van foto’s en video’s plezierig. Daarnaast kun je je iMac veelzijdiger maken door handige apps via de appstore te downloaden. Met behulp van sneltoetsen kun jij je productiviteit verhogen en tijd besparen. Hieronder bespreken we hoe jij je efficiëntie met behulp van sneltoetsen kunt verhogen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van handige sneltoetsen voor de iMac.

 • Command + C: Kopieer geselecteerde tekst of bestanden.
 • Command + V: Plak gekopieerde tekst of bestanden.
 • Command + Z: Maak een gemaakte actie ongedaan.
 • Command + Shift + 3: Maak een schermopname van het hele scherm.
 • Command + Tab: Schakel tussen geopende applicaties.

Schermopname zonder extra software maken

Om op een iMac een schermopname zonder extra software te maken, kun je de ingebouwde functionaliteit van het besturingssysteem gebruiken. Volg de onderstaande stappen om een schermopname te maken:

 1. Ga naar het scherm dat je op wilt nemen.
 2. Druk op de toetscombinatie “Command + Shift + 5” om de schermopname functionaliteit te openen. 
 3. Er verschijnt een klein paneel onderaan het scherm met verschillende opties voor schermopname.
 4. Kies de gewenste opties, zoals het opnemen van het volledige scherm of een specifiek deel ervan.
 5. Druk op de “Opname” knop om de schermopname te starten.
 6. Tijdens de opname zie je een zwevend scherm met verschillende opties om de opname te pauzeren, te stoppen of het geluid in- of uit te schakelen. 
 7. Wanneer je klaar bent met het opnemen van het scherm moet je in het bedieningspaneel op de “Stop” knop drukken. 
 8. De schermopname wordt automatisch op het bureaublad als videobestand opgeslagen waardoor je hem gemakkelijk terug kunt vinden. 

Op deze manier kun je gemakkelijk een schermopname maken zonder dat je daarvoor extra software op je iMac hoeft te installeren.

Siri gebruiken om taken via spraakbesturing uit te voeren

Wist je dat je Siri op je iMac kunt gebruiken? Met behulp van de Siri functie kun jij met jouw stem apps openen, bestanden zoeken, berichten verzenden en meer. Activeer Siri door op het Siri pictogram te drukken of Command + Spatiebalk te gebruiken. Probeer het eens en vraag Siri om taken uit te voeren. Enkele voorbeelden van opdrachten die je aan Siri kunt geven zijn: “Open Safari” of “Stuur een e-mail naar Peter”.

Exposé-functie om alle openstaande vensters snel weer te geven

De iMac heeft een handige functie die Exposé wordt genoemd. Met de exposé functie kun je met één druk op het pictogram in de menubalk alle openstaande vensters verkleinen en op je bureaublad organiseren. Hierdoor kun je vooral als je aan meerdere taken tegelijkertijd werkt gemakkelijk tussen verschillende programma’s en documenten navigeren. Met Exposé op de iMac kun je efficiënter werken en productiever zijn.

Bestanden op een iMac organiseren en beheren

Met een iMac kun jij je bestanden gemakkelijk organiseren en beheren. De Apple Finder applicatie biedt verschillende mogelijkheden om mappen aan te maken en bestanden te categoriseren. Zo kun je tags toevoegen en de zoekfunctie gebruiken om bestanden snel te vinden. Een iMac is dus ideaal om al je bestanden overzichtelijk te organiseren.

Wat kun je met een iMac en hoe kun je bestanden in mappen organiseren

Apple Finder gebruiken om bestanden te vinden en te ordenen

Apple Finder is de standaard bestandsbeheerder op een iMac. Je kunt er al je bestanden en mappen mee bekijken, openen, verplaatsen of verwijderen. Daarnaast kun je met Apple Finder op basis van naam, extensie of andere criteria snel naar specifieke bestanden zoeken. Deze functie is handig als je op je Apple computer naar een specifiek bestand zoekt.

 • Gebruik de zoekbalk bovenaan in Finder om snel naar een specifiek bestand te gaan. 
 • Sorteer je bestanden op naam, datum of grootte door eenvoudigweg op de kolomkoppen in Finder te drukken. Op deze manier kun jij je bestanden gemakkelijk organiseren.
 • Maak mappen om gerelateerde bestanden bij elkaar te houden. Wanneer je mappen aanmaakt, kun je bestanden gemakkelijk vinden en ordenen.

Slimme mappen gebruiken om bestanden automatisch te organiseren

Apple Finder heeft een handige functie waarmee je slimme mappen kunt maken. Deze mappen worden op basis van de criteria die je instelt automatisch bijgewerkt. Doordat je met behulp van deze functie bestanden niet handmatig hoeft te sorteren kun je tijd besparen.

 • Druk met de rechtermuisknop ergens in Apple Finder en selecteer “Nieuwe slimme map” om een nieuwe slimme map aan te maken.
 • Bepaal de criteria op basis waarvan je wilt dat de bestanden automatisch worden georganiseerd, zoals het type bestand, de datum of trefwoorden. De Tag functie is een andere handige functie van Apple Finder. Met de Tag functie kun je bestanden markeren waardoor je ze later gemakkelijk terug kunt vinden.
 • Alle bestanden die aan deze criteria voldoen, worden automatisch in de slimme map geplaatst. 

Tags toewijzen aan bestanden voor eenvoudige categorisering

Een andere handige functie van de iMac is ook dat het tags kan toewijzen aan bestanden, zo. Dit stelt je ook in staat om bestanden nog gemakkelijker op een snelle manier te categoriseren en ze zo snel mogelijk terug te vinden met behulp van deze tags.

 • Selecteer een bestand in Finder en klik met de rechtermuisknop. Zo kun je ook nog andere acties uitvoeren als dat nodig is. Kies vervolgens “Tags” en voeg een tag toe aan de review of maak een nieuwe tag aan. De prijs van de review is ook belangrijk, dus zorg ervoor dat je dit meeneemt bij het toevoegen van de tag.
 • Gebruik ook specifieke tags zoals “werk”, “persoonlijk”, “belangrijk”, nog, een en dat om je bestanden op verschillende manieren te organiseren.
 • Je kunt ook nog op een specifieke tag zoeken in Finder door simpelweg de gewenste tagnaam als zoekterm in te voeren.

iCloud Drive gebruiken om bestanden veilig op te slaan en te synchroniseren

Met iCloud Drive kun jij jouw belangrijke bestanden veilig opslaan en tussen al jouw Apple-apparaten synchroniseren. Zo blijven al jouw bestanden waar je ook bent altijd up-to-date en toegankelijk. Hierdoor heb je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd toegang tot jouw documenten. 

 • Open iCloud Drive op jouw iMac door naar Finder te gaan en vervolgens naar het tabblad “iCloud Drive” te zoeken.
 • Sleep jouw gewenste bestanden of mappen eenvoudigweg naar iCloud Drive om ze veilig in de cloud op te slaan. 
 • Jouw bestanden worden op al jouw Apple-apparaten, zoals jouw iPhone of iPad automatisch gesynchroniseerd. Dit betekent dat jouw bestanden op al jouw andere Apple-apparaten automatisch worden bijgewerkt.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De voordelen van de iMac in combinatie met andere Apple producten

Met een iMac haal je niet alleen een krachtige en stijlvolle computer in huis, maar ook een apparaat dat naadloos met andere Apple producten kan worden geïntegreerd. Door jouw Apple apparaten met een iMac te combineren kun jij jouw productiviteit verhogen waardoor jij nog meer uit je Apple apparaten kunt halen.

Wat kun je met een iMac en hoe kun je hem met andere Apple producten koppelen

Een naadloze integratie met de iPhone en de iPad om gegevens gemakkelijk uit te wisselen

Met een iMac kun jij je gegevens eenvoudig met je iPhone en iPad uitwisselen. Dankzij Apple’s Continuity functie kun je naadloos tussen apparaten overschakelen en verdergaan waar je gebleven was. Het delen van bestanden tussen je iMac en mobiele apparaten is een fluitje van een cent, zodat je waar je ook bent altijd toegang tot belangrijke documenten, foto’s en andere bestanden hebt. De integratie tussen je iMac en Apple apparaten zorgt voor een soepele workflow en optimale productiviteit.

Continuïteitsfuncties zoals Handoff, waarmee je taken tussen apparaten over kunt dragen

Met Handoff kun je taken moeiteloos tussen verschillende Apple apparaten overzetten. Dit betekent dat je wanneer je via je iPhone aan het surfen bent zonder onderbreking op je iMac verdergaan. Deze functie werkt ook met andere apps zoals Mail, Notities en Agenda. Hierdoor wordt multitasken makkelijker dan ooit tevoren.

AirDrop gebruiken om bestanden draadloos tussen apparaten te delen

Met AirDrop kun je bestanden draadloos tussen je iMac, iPhone en iPad delen. Selecteer de bestanden die je wilt delen en kies het gewenste apparaat in de AirDrop lijst. Op deze manier kun je foto’s, video’s, documenten en andere bestanden snel overzetten zonder dat je kabels of externe opslagapparaten nodig hebt. Deze functie is erg handig als je geen gedoe met externe opslagapparaten wilt!

Dankzij het ecosysteem van Apple kun je dezelfde apps op verschillende Apple-apparaten gebruiken

Dankzij het Apple ecosysteem kun je dezelfde apps op al je Apple apparaten gebruiken. Dit betekent dat je altijd toegang tot de apps die je op je iPhone, iMac en iPad hebt gedownload hebt. Je kunt naadloos tussen apparaten schakelen en instellingen aanpassen. 

De mogelijkheid om je iMac als extern scherm voor je MacBook te gebruiken

De iMac kan als een extern scherm voor andere Apple apparaten, zoals een MacBook fungeren. Let op: de iMac kan niet als externe monitor voor niet-Apple apparaten worden gebruikt. Om schade te voorkomen moet je voorzichtig te werk gaan als je de MacBook op je iMac aansluit. Met behulp van Target Display Mode kun jij jouw MacBook op je iMac aansluiten en het scherm gebruiken om je MacBook te spiegelen of uit te breiden.

Wat kun je met een iMac en hoe kun je daar een extern beeldscherm op aansluiten

Tips voor het personaliseren van je iMac

Het personaliseren van je iMac is een eenvoudige manier om je computer een uniek en persoonlijk tintje te geven. Of je nu je bureaubladachtergrond wilt veranderen, nieuwe apps wilt installeren of je instellingen aan wilt passen, er zijn talloze manieren om je iMac aan jouw voorkeuren aan te passen. Hieronder staan enkele handige tips om je op weg te helpen:

 1. Pas je bureaubladachtergrond aan: Kies een achtergrond die bij jouw persoonlijkheid en stijl past. Je kunt uit de standaardachtergronden die bij je iMac worden geleverd kiezen, of je kunt je eigen foto’s gebruiken. Ga naar Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging om je achtergrond aan te passen.
 2. Organiseer je bureaublad: Houd je bureaublad georganiseerd door mappen voor verschillende soorten bestanden te maken. Sleep bestanden naar de juiste map om ze gemakkelijk terug te vinden. Daarnaast kun je de optie “Stapelen” gebruiken om je bureaublad opgeruimd te houden.
 3. Installeer nieuwe apps: Ga naar de App Store en ontdek een wereld van nieuwe apps die jij op je iMac kunt installeren. Van productiviteitstools tot creatieve apps, er is voor ieder wat wils. Probeer verschillende apps uit en kijk welke het beste bij jouw behoeften passen.
 4. Pas je dock aan: Het dock is de balk onder aan je scherm waar je snelkoppelingen naar je favoriete apps kunt plaatsen. Je kunt de apps in het dock aanpassen door er met de rechtermuisknop op te klikken en voor “Opties” te kiezen. Hier kun je de grootte van de pictogrammen aanpassen, de positie van het dock wijzigen en meer.
 5. Widgets gebruiken: Widgets zijn kleine programma’s die je aan je bureaublad van je iMac of het berichtencentrum toe kunt voegen. Ze kunnen je helpen om het weer, je agenda, nieuwsupdates en nog veel meer bij te houden. Druk met de rechtermuisknop op je bureaublad en kies “Voeg widget toe” om de gewenste widget aan je bureaublad of je berichtencentrum toe te voegen.
 6. Pas je toetsenbord en muis aan: Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en Systeemvoorkeuren > Muis om je toetsenbord- en muisinstellingen aan te passen. Hier kun je bijvoorbeeld de snelheid van de muisaanwijzer aanpassen, toetsenbordcombinaties wijzigen en nog veel meer.
 7. Sneltoetsen gebruiken: Sneltoetsen kunnen je helpen om op je iMac sneller en efficiënter te werken. Leer enkele veelgebruikte sneltoetsen, zoals Command + C om te kopiëren en Command + V om te plakken

Achtergrondafbeelding naar eigen smaak wijzigen

Wil jij je iMac een persoonlijke tintje geven? Dan is het veranderen van de achtergrondafbeelding een eenvoudige manier om dit te doen. Met enkele eenvoudige stappen kun je de standaard achtergrondafbeelding van je iMac door een afbeelding die beter bij jouw smaak en stijl past vervangen.

Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de achtergrondafbeelding van je iMac aan te passen:

 1. Zoek een afbeelding die je als achtergrond wilt gebruiken. Dit kan een foto zijn die je zelf hebt gemaakt, een afbeelding die je hebt gedownload of zelfs een afbeelding van het internet.
 2. Druk met de rechtermuisknop op het bureaublad van je iMac en selecteer in het contextmenu “Wijzig bureaubladachtergrond”.
 3. Er wordt een nieuw venster met verschillende opties voor het wijzigen van de achtergrondafbeelding geopend. Druk op de knop “Afbeeldingen” om toegang tot je eigen afbeeldingenbibliotheek te krijgen.
 4. Navigeer naar de map waarin je de gewenste afbeelding hebt opgeslagen en selecteer deze. Wanneer je een diavoorstelling van achtergrondafbeeldingen wilt maken kun je ook meerdere afbeeldingen selecteren.
 5. Pas eventueel de weergave-opties, zoals het formaat van de afbeelding en de manier waarop deze op het bureaublad wordt weergegeven aan.
 6. Druk op de “Stel in” knop om de geselecteerde afbeelding als achtergrond in te stellen. Je zult direct zien hoe de nieuwe achtergrond er op je iMac uitziet.

Nu heb je de achtergrondafbeelding van je iMac succesvol naar eigen smaak veranderd! Je kunt altijd naar hetzelfde venster teruggaan om de achtergrond opnieuw te wijzigen of een andere afbeelding te selecteren.

Het veranderen van de achtergrondafbeelding van je iMac is een leuke en eenvoudige manier om je computer een persoonlijke uitstraling te geven. Experimenteer met verschillende afbeeldingen en stijlen om de perfecte achtergrond die bij jouw smaak en voorkeuren past te vinden. Veel plezier met het personaliseren van je iMac!

Dock van iMac met favoriete apps en snelkoppelingen aanpassen

Om jouw iMac te personaliseren kun je het dock op je iMac met je favoriete apps en snelkoppelingen aanpassen. Het dock is de balk onderaan het scherm waar je vaak gebruikte programma’s kunt plaatsen zodat jij deze snel kunt vinden en openen. Hieronder bespreken we hoe jij het Dock van jouw iMac aan kunt passen:

Wat kun je met een iMac en hoe kun je het dock gebruiken

Het dock aanpassen

Je kunt het dock op je iMac heel gemakkelijk en in enkele stappen aanpassen. Volg de onderstaande instructies om je dock naar wens aan te passen:

 1. Druk met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het dock.
 2. Selecteer de optie “Opties” in het contextmenu dat verschijnt.
 3. Kies de gewenste instellingen in het submenu “Dock”.
 4. Pas de grootte van het dock aan door de schuifregelaar te gebruiken.
 5. Voeg apps aan het dock toe door ze vanuit de Finder naar het dock te slepen.
 6. Verwijder apps uit het dock door ze eruit te slepen en te laten vallen.
 7. Orden de apps in het dock door ze naar de gewenste positie te slepen.

Voor- en nadelen van het aanpassen van het dock

Het aanpassen van het dock op je iMac heeft verschillende voordelen en nadelen. Hieronder staat een vergelijkingstabel om je te helpen beslissen of het aanpassen van het dock voor jou de moeite waard is:

VoordelenNadelen
Snelle toegang tot favoriete appsKan het dock rommelig maken
Makkelijk te gebruikenKan de prestaties van de iMac beïnvloeden
Personalisatie-optiesVereist enige tijd en moeite om in te stellen

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voorbeelden van aanpassingen

Hieronder staan enkele voorbeelden van aanpassingen die je aan het dock op je iMac kunt maken:

 • Voeg je meest gebruikte apps voor snelle toegang aan het dock toe.
 • Verwijder apps die je niet vaak gebruikt uit het dock om het overzichtelijk te houden.
 • Sleep mappen naar het dock voor directe toegang tot je bestanden.
 • Maak snelkoppelingen naar specifieke documenten of websites en plaats ze in het dock.

Het dock op je iMac personaliseren is een fantastische manier om je computerervaring naar eigen wens aan te passen en efficiënter te maken. Probeer verschillende aanpassingen uit en ontdek wat voor jou het beste werkt.

Schermresolutie voor optimale weergave aanpassen

Als je merkt dat de weergave op je iMac niet helemaal naar wens is, kun je ook de schermresolutie aanpassen. Het is een handige functie die je kunt gebruiken om het beeld op je iMac te optimaliseren. Ga naar “Systeemvoorkeuren” en druk op “Beeldschermen”. Hier kun je de resolutie wijzigen om een optimale weergave te krijgen. Experimenteer ook met verschillende instellingen totdat je de perfecte balans tussen beeldkwaliteit en leesbaarheid hebt gevonden. Voor een optimale gebruikerservaring is de juiste balens van essentieel belang.

Wat kun je met een iMac en wat is hoe kun je de resoulutie aanpassen

Widgets voor snelle toegang tot informatie aan het bureaublad toevoegen

Widgets zijn kleine programma’s met specifieke informatie of functionaliteit, zoals een klok, weerbericht, kalender of rekenmachine. Je kunt ze aan je eigen voorkeuren en behoeften aanpassen. Widgets bieden snel toegang tot belangrijke informatie en taken, zonder dat je een volledige app hoeft te openen. Voeg widgets aan het bureaublad van je iMac toe door op het “Dashboard” icoon in het Dock te drukken en de gewenste widget naar het bureaublad te slepen.

Toetscombinaties volgens persoonlijke voorkeuren instellen

Toets combinaties zijn sneltoetsen waarmee je acties uit kunt voeren zonder dat je door menu’s hoeft te navigeren. Door toets combinaties te gebruiken kun je tijd besparen en heb je de muis minder snel nodig. Op de iMac kun je deze toets combinaties in de systeemvoorkeuren onder “Toetsenbord” en “Toets combinaties” aanpassen. Hier kun je bestaande combinaties bewerken of nieuwe combinaties die bij jou passen toevoegen.

Met deze tips kun jij jouw iMac personaliseren en volgens jouw eigen voorkeuren optimaliseren. Daarnaast kun je een breed scala aan accessoires en software die ervoor zorgen dat je iMac perfect bij jou past gebruiken. Het is belangrijk dat je de juiste instellingen, zoals de schermresolutie en het energieverbruik kiest, zodat je iMac optimaal presteert. Daarnaast is het ook mogelijk om externe apparaten aan te sluiten, zoals

Conclusie: Wat kun je met een iMac

In deze blogpost hebben we de verschillende aspecten van de iMac besproken. We hebben naar de productiviteitsverhogende functies, de vraag of de iMac een goede vervanger voor een desktopcomputer is, 20 verborgen trucs om het meeste uit je iMac te halen, tips voor het organiseren en het beheren van bestanden, en de voordelen van de iMac in combinatie met andere Apple-producten gekeken. Daarnaast hebben we suggesties voor het personaliseren van je iMac gegeven.

De iMac is voor werk en plezier een veelzijdig apparaat. Het is handig voor mensen die een efficiënte en betrouwbare computer zoeken. Of je nu een professional bent die krachtige software nodig heeft, of gewoon een gebruiksvriendelijke computer voor dagelijks gebruik zoekt, de iMac kan aan al jouw behoeften voldoen. Met zijn krachtige processor en snelle prestaties is de iMac de perfecte keuze.

Dus waar wacht je nog op? Ga met jouw eigen iMac aan de slag en ontdek zelf alle mogelijkheden die dit fantastische apparaat te bieden heeft! 

Wat kun je met een iMac

Veel gestelde vragen over de iMac

Kan ik mijn huidige bestanden naar een nieuwe iMac overzetten?

Ja, als je weet hoe dat moet kun je bestanden eenvoudig naar een nieuwe iMac overzetten. Het is een kwestie van de juiste stappen volgen die ervoor zorgen dat de bestanden ook daadwerkelijk overgezet worden. Die stappen zijn gelukkig niet ingewikkeld en met een beetje hulp van een handleiding of tutorial, kun je het zelf ook voor elkaar krijgen. Daarnaast kun je de ingebouwde Migratie-assistent gebruiken om bestanden, programma’s en instellingen van je oude computer naar de nieuwe iMac over te zetten. 

Kan ik Windows op een iMac draaien?

Ja, je kunt Windows op een iMac draaien. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Met behulp van Boot Camp kun je een dual-boot configuratie instellen waarbij je er zowel macOS als Windows op je iMac kunt gebruiken.

Is de iMac geschikt voor grafisch ontwerp en videobewerking?

Ja, de iMac is uitermate geschikt voor grafisch ontwerp en videobewerking. Het is een computer dat als het om creatieve taken gaat veel mogelijkheden biedt. Met zijn krachtige hardware en hoge-resolutiescherm biedt de iMac uitstekende prestaties voor veeleisende taken zoals foto- en videobewerking die een hoog niveau van vermogen vereisen.

Kan ik mijn iPhone met een iMac synchroniseren?

Ja, je kunt jouw iPhone via iCloud of iTunes eenvoudig met een iMac synchroniseren. Dat is handig wanneer jij al jouw gegevens op beide apparaten wilt bewaren. Hierdoor kun je bestanden gemakkelijk delen, back-ups maken en als dat nodig is andere taken tussen jouw iPhone en iMac uitvoeren.

Zijn er aan het gebruik van een iMac beveiligingsrisico’s verbonden?

Net als bij ieder ander apparaat dat met het internet verbonden is, zijn er beveiligingsrisico’s aan het gebruik van een iMac verbonden. Ook de iMac kan kwetsbaar zijn voor beveiligingslekken en cyberaanvallen die de veiligheid van de gebruikersinformatie in gevaar kunnen brengen. Het is belangrijk dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om je iMac goed tegen deze risico’s te beveiligen. Het is belangrijk om goede beveiligingspraktijken te volgen, zoals het installeren van de nieuwste software-updates, sterke wachtwoorden te gebruiken en verdachte websites en downloads te vermijden.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg