Wat kun je met een iPad? Alles wat je moet weten!

De iPad is een veelzijdig apparaat met veel mogelijkheden om te spelen, leren, werken en te ontspannen. Het is handig en draagbaar, waardoor je onderweg gemakkelijk kunt werken en kunt leren. Tablets zijn ideaal om flexibel te werken. Daarnaast biedt de iPad met oude en nieuwe apps en games entertainment.

Wil je meer over de verschillende functies van iPad weten? Ontdek alles over dit handige apparaat om een document te lezen, op het internet te surfen, en nog veel meer. Ontdek hoe dit apparaat jouw dagelijks leven kan verrijken. Of je nu wilt leren, wilt werken of gewoon naar wat ontspanning zoekt, de iPad staat altijd voor je klaar. Met deze tablet kun je alles doen wat je wilt.

Wat kun je met een iPad?

Met de iPad, kun je veel meer doen dan alleen maar spelletjes spelen of films bekijken. Het is een veelzijdige tablet die verschillende functies en mogelijkheden biedt. Hieronder zullen we bespreken wat je allemaal met een iPad kunt doen.

Wat kun je met een iPad en hoe kun je hem bedienen

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is in hoge kwaliteit op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit van entertainment kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

E-mails versturen en ontvangen

Het kunnen versturen en ontvangen van e-mails is een van de belangrijkste functies van een iPad. Met de ingebouwde Mail-app kun je gemakkelijk al je e-mailaccounts beheren, berichten lezen, beantwoorden en organiseren. Of je nu privé- of zakelijke e-mails wilt verzenden, de iPad maakt het heel eenvoudig.

Op het internet surfen en online winkelen

Wanneer je de iPad met een internetverbinding hebt verbonden kun je gemakkelijk met een iPad op het web surfen. Je hebt toegang tot al je favoriete websites, kunt informatie opzoeken, nieuws lezen en nog veel meer. Bovendien kun je met behulp de standaard browser Safari of een andere geïnstalleerde browser online winkelen. Met behulp van de browser op de iPad kun je rechtstreeks vanaf je iPad naar producten zoeken, prijzen vergelijken en bestellingen plaatsen.

Films kijken, muziek luisteren en boeken lezen

Met behulp van apps zoals Netflix, Spotify en Apple Books kun je op je iPad van entertainment genieten. Kijk naar films en tv-series in hoge kwaliteit, luister via streamingdiensten voor muziek naar je favoriete nummers of ontdek nieuwe artiesten. Daarnaast kun je digitale boeken via Apple Books of andere apps downloaden waardoor je ze vervolgens onderweg kunt lezen.

Foto’s maken en video’s opnemen

De iPad heeft ingebouwde camera’s waarmee je foto’s kunt maken en video’s op kunt nemen. Of je nu een speciaal moment vast wilt leggen, een selfie wilt maken of gewoon wat foto’s met vrienden en familie wilt delen, de iPad biedt hiervoor verschillende opties. Naast het maken van foto’s kun je met de camera-app bewerkingen op je foto’s en video’s toepassen om ze nog mooier te maken.

Videobellen met FaceTime

FaceTime, waarmee je gemakkelijk met vrienden en familie kunt videobellen is een andere geweldige functie van de iPad. Of je nu in dezelfde stad of aan de andere kant van de wereld bent, met FaceTime kun je elkaar zien en spreken alsof jullie in dezelfde ruimte zijn. Het is een geweldige manier om vooral als persoonlijke ontmoetingen niet mogelijk zijn contact met dierbaren te houden.

Wat kun je met een iPad en hoe kun je hiermee videobellen

Met al deze functies en mogelijkheden is het duidelijk dat een iPad veel meer dan alleen maar een tablet is. Het is een krachtig apparaat dat verschillende aspecten van ons dagelijks leven kan verbeteren. Of het nu om communicatie, entertainment of creativiteit gaat, de iPad biedt talloze opties om aan al jouw behoeften te voldoen.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar de App Store, download apps voor films, boeken en muziek, gebruik de camerafuncties en geniet van alle voordelen die een iPad te bieden heeft!

Toepassingen en functies van een iPad

De iPad van Apple biedt een breed scala aan toepassingen en functies die het apparaat voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik veelzijdig en nuttig maken. Hieronder staan enkele belangrijke manieren waarop je een iPad kunt gebruiken:

Gebruik de notitie-app om tijdens vergaderingen of colleges aantekeningen te maken

Met de notitie-app op je iPad kun je tijdens vergaderingen, colleges of andere evenementen gemakkelijk aantekeningen maken. Of je nu snel ideeën vast wilt leggen of gedetailleerde aantekeningen wilt maken, de notitie-app biedt verschillende tools zoals tekst, tekeningen, afbeeldingen en zelfs audio-opnamen. Met de mogelijkheid om notities in mappen te organiseren en ze via iCloud met andere apparaten te synchroniseren, heb je altijd toegang tot al jouw belangrijke informatie.

Met Pages, Numbers en Keynote kun je documenten, spreadsheets en presentaties op de iPad maken

Als je behoefte aan kantoor productiviteitstools zoals apps waarmee je documenten, spreadsheets of presentaties kunt maken hebt, dan heeft Apple dat ook gedekt. Met apps zoals Pages, Numbers en Keynote kun je zonder dat je een desktopcomputer nodig hebt professioneel ogende documenten creëren. Deze apps bieden uitgebreide functies zoals sjablonen, grafieken, tabellen en overgangseffecten om jouw werk er indrukwekkend uit te laten zien.

De App Store biedt duizenden apps voor allerlei doeleinden, zoals fitness, koken, reizen en nog veel meer.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een iPad is toegang tot de App Store. Met duizenden apps beschikbaar voor allerlei doeleinden, kun je jouw iPad aanpassen aan jouw persoonlijke interesses en behoeften. Of je nu op zoek bent naar fitness-apps om jouw trainingsroutine bij te houden, kook-apps om nieuwe recepten te ontdekken of reis-apps om jouw volgende avontuur te plannen, de App Store heeft voor elk wat wils.

Wat kun je met een iPad en hoe kun je Apps vanuit de Apple Store installeren

Met Siri, de spraakgestuurde assistent van Apple, kun je taken op de iPad via spraakopdrachten uitvoeren

Met Siri op de iPad heb je een handige spraakgestuurde assistent die je helpt bij het uitvoeren van verschillende taken. Of je nu een bericht wilt sturen, een afspraak wilt plannen of informatie op wilt zoeken, Siri staat voor je klaar om je met slechts een spraakopdracht te helpen.

Voordelen van Siri op de iPad

 • Gemak: Met Siri hoef je niet langer op je iPad te typen. Je kunt gewoon je stem gebruiken om taken uit te voeren, wat het proces veel sneller en handiger maakt.
 • Tijdbesparing: Door taken met spraakopdrachten uit te voeren, kun je tijd besparen. Je hoeft niet langer door menu’s te bladeren of te typen, maar kunt gewoon tegen Siri zeggen wat je wilt doen.
 • Multitasking: Siri op de iPad maakt het gemakkelijk om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Zo kun je zonder dat je van app hoeft te wisselen een bericht sturen terwijl je een video bekijkt.
 • Toegankelijkheid: Siri is voor mensen met beperkte mobiliteit of visuele beperkingen een geweldige tool om de iPad te bedienen. Door simpelweg te praten, kunnen ze alle functies en mogelijkheden van de iPad benutten.

Taken die je met Siri op de iPad uit kunt voeren

 • Berichten sturen: Je kunt Siri vragen om een bericht naar een specifiek persoon te sturen. Siri zal je vragen wat je wilt zeggen en het bericht namens jou versturen.
 • Afspraken plannen: Siri kan je helpen bij het plannen van afspraken in je agenda. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Hey Siri, plan op donderdag om 14.00 uur” een vergadering in en Siri zal de afspraak voor je maken.
 • Routebeschrijvingen: Als je ergens naartoe wilt gaan, kun je Siri vragen om je de weg te wijzen. Siri zal je de routebeschrijving geven en je stapsgewijze instructies geven om op je bestemming te komen.
 • Weersinformatie: Wil je weten hoe het weer vandaag wordt? Vraag het gewoon aan Siri en je krijgt direct een up-to-date weersvoorspelling.
 • Muziek afspelen: Siri kan je helpen bij het afspelen van je favoriete muziek. Je kunt om een specifiek nummer, een afspeellijst of een bepaald genre vragen.

Met Siri op de iPad heb je een krachtige assistent die je helpt bij het uitvoeren van verschillende taken. Of het nu om communiceren, plannen, navigeren of entertainment gaat, Siri staat voor je klaar om je leven gemakkelijker te maken.

Gebruik iCloud om bestanden tussen verschillende apparaten te synchroniseren.

Met iCloud kun je bestanden tussen jouw verschillende Apple producten, waaronder iPhones, iPads en Macs synchroniseren. Dit betekent dat je zonder gedoe met kabels of externe opslagapparaten naadloos op meerdere apparaten aan documenten of andere bestanden kunt werken. Het maakt niet uit waar je begint met werken – thuis op jouw Mac of onderweg met jouw iPad – jouw bestanden zijn altijd up-to-date en toegankelijk.

Praktisch gebruik en mogelijkheden van een iPad

De iPad is niet alleen maar een Apple gadget voor entertainment, het biedt ook talloze praktische toepassingen en mogelijkheden. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste toepassingen waarvoor je de Apple tablet kunt gebruiken:

Neem je werk onderweg mee

Met een iPad kun je bestanden gemakkelijk in cloudopslagdiensten zoals Dropbox of Google Drive opslaan. Dit betekent dat je zelfs als je onderweg bent altijd toegang tot je documenten hebt. Of je nu presentaties, spreadsheets of rapporten moet bekijken, bewerken of delen, met de iPad heb je alles binnen handbereik.

Wat kun je met een iPad en hoe kun je deze voor zakelijke en persoonlijke toepassingen gebruiken
 • Bewaar bestanden in cloudopslagdiensten zoals Dropbox of Google Drive.
 • Waar je ook bent altijd toegang tot documenten.

Geef eenvoudig presentaties

Wil je een presentatie geven? Geen probleem! Sluit je iPad gewoon op een projector of tv aan en start de diavoorstelling. Met behulp van apps zoals Keynote kun je professionele presentaties met prachtige overgangen en animaties maken.

 • Verbind de iPad met een projector of tv.
 • Gebruik apps zoals Keynote voor professionele presentaties.

Digitaal notitieblok tijdens vergaderingen

Vergeet pen en papier – met de iPad kun je tijdens vergaderingen of brainstormsessies gemakkelijk aantekeningen maken. Gebruik apps zoals Notities om ideeën snel  vast te leggen, te schetsen of belangrijke punten te markeren.

 • Gebruik apps zoals Notities om aantekeningen te maken.
 • Leg ideeën snel vast en markeer belangrijke punten.

E-reader voor boeken en tijdschriften

Met de iPad kun je van een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften genieten. Of je nu een fervent lezer bent of graag van het laatste nieuws op de hoogte blijft, met apps zoals Apple Books heb je altijd toegang tot je favoriete publicaties.

 • Toegang tot een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften.
 • Gebruik apps zoals Apple Books om te lezen waar je maar wilt.

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is in hoge kwaliteit op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit van entertainment kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Maak foto’s en bewerk ze direct

De ingebouwde camera van de iPad maakt het gemakkelijk om waar je ook bent foto’s te maken. Of het nu om het vastleggen van mooie momenten, het documenteren van notities of het maken van selfies gaat, met de iPad kun je alles doen. Bovendien kun je foto’s met behulp van verschillende apps voor beeldbewerking direct bewerken.

 • Maak foto’s met de ingebouwde camera.
 • Bewerk foto’s met behulp van beeldbewerkings apps.

Met al deze praktische toepassingen is de iPad veel meer dan alleen een entertainmentapparaat. Het biedt mogelijkheden om productiever te zijn, je werk onderweg mee te nemen en creatieve projecten uit te voeren. Of je nu een professional bent die onderweg werkt of iemand die graag ontspanning in boeken en fotografie zoekt, de iPad heeft voor iedereen iets te bieden.

De voordelen van het koppelen van een iPad met andere Apple producten

De naadloze integratie met andere Apple producten is een groot voordeel van een iPad. Hierdoor kun je bestanden, foto’s en notities gemakkelijk tussen al je Apple apparaten delen. Daarnaast kun je met behulp van functies zoals Handoff en Continuity zonder onderbreking tussen verschillende apparaten switchen. Het koppelen van een iPad met andere Apple producten biedt op het gebied van efficiëntie, productiviteit en gebruiksgemak vele voordelen.

Wat kun je met een iPad en hoe kun je hem met andere apparaten koppelen

Berichten en telefoongesprekken op beide apparaten ontvangen

Door je iPad aan een iPhone te koppelen kun je van de naadloze integratie tussen deze twee apparaten profiteren. Dit betekent dat je berichten en telefoongesprekken op zowel je iPad als je iPhone kunt ontvangen. Of je nu op je iPad aan het werk bent of met je iPhone onderweg bent, je mist geen belangrijke berichten of oproepen. 

 • Je kunt zonder dat je informatie mist eenvoudig tussen de apparaten schakelen.
 • Het is handig voor mensen die vaak onderweg zijn en hun telefoon niet altijd bij de hand hebben.
 • Je kunt snel op berichten reageren zonder dat je van apparaat hoeft te wisselen.

Media draadloos met AirPlay streamen

Met AirPlay, een functie die op Apple-apparaten beschikbaar is, kun je media draadloos vanaf je iPad naar andere Apple-producten zoals Apple TV of HomePod streamen. Hierdoor kun jij je favoriete films, foto’s en muziek direct vanaf je iPad naar een groter scherm streamen.

 • Door content vanaf je iPad naar een televisie te streamen kun je van een betere kijkervaring genieten.
 • Het is handig voor het delen van vakantiefoto’s of video’s met vrienden en familie.
 • Je hebt geen extra kabels nodig om met apparaten te verbinden – alles wordt draadloos gedaan.

Met Handoff naadloos tussen apparaten schakelen

Dankzij de Handoff functie kun je terwijl je aan documenten of webpagina’s werkt naadloos tussen verschillende Apple-apparaten schakelen. Stel je voor dat je op je iPad een artikel leest en plotseling moet vertrekken. Met Handoff kun je het artikel zonder dat je naar de juiste pagina hoeft te zoeken direct op je iPhone openen en verder lezen waar je gebleven was.

 • Doordat je niet iedere keer naar de juiste pagina hoeft te navigeren kun je tijd besparen.
 • Het is handig als je onderweg bent en snel naar een ander apparaat over wilt schakelen.
 • Doordat er bij het wisselen van apparaten geen onderbrekingen zijn kun je productiever zijn.

Bestanden met een Mac-computer uitwisselen

Een bijkomend voordeel van het koppelen van een iPad aan andere Apple-producten is dat je bestanden met een Mac computer uit kunt wisselen. Door eenvoudigweg via iCloud of AirDrop te verbinden, kun je documenten, foto’s en andere bestanden gemakkelijk tussen deze apparaten delen. Daarnaast kun je gedeelde functies zoals Continuity Camera, waarmee je foto’s op je Mac-computer rechtstreeks in documenten via je iPad kunt importeren gebruiken.

 • Het vergemakkelijkt samenwerking tussen verschillende apparaten binnen het Apple-ecosysteem.
 • Je hebt zonder dat je bestanden handmatig over hoeft te zetten op zowel de iPad als de Mac-computer toegang tot al jouw bestanden.
 • Doordat je naadloos tussen apparaten kunt schakelen kun je efficiënt werken.

Tips en trucs voor een optimale iPad-ervaring

De iPad is een veelzijdig apparaat waarmee je of het nu om werk, studie of ontspanning gaat verschillende taken uit kunt voeren. Om het meeste uit je iPad te halen, zijn er enkelel handige tips en trucs die je kunt gebruiken. Hieronder staan enkele suggesties om de ervaring met je iPad te optimaliseren:

Wat kun je met een iPad en hoe kun je hem voor grafische toepassingen gebruiken

Pas de helderheid van het scherm aan om batterijduur te besparen

Een handige tip om de batterijduur van je iPad te verlengen, is door de helderheid van het scherm aan te passen. Het scherm van een iPad kan behoorlijk helder zijn, wat veel energie verbruikt. Door de helderheid iets lager in te stellen, kun je ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat. De helderheid van het scherm kun je eenvoudig instellen door naar de instellingen van je iPad te gaan en daar de helderheid aan te passen. Zo kun je langer van je iPad genieten zonder dat jij je zorgen over een lege batterij hoeft te maken. 

Gebruik multitasking functies zoals Split View

Met multitasking-functies op de iPad kun je efficiënter werken door meerdere apps tegelijkertijd op het scherm weer te geven. Hiervoor is Split View een handige functie. Houd eenvoudigweg een pictogram van een app in het Dock onderaan het scherm vast en sleep deze naar links of rechts om twee apps naast elkaar weer te geven. Op deze manier kun je terwijl je een artikel leest aantekeningen maken, of tijdens het browsen op het internet video’s bekijken.

Handige sneltoetsen voor snellere navigatie

Om op je iPad nog sneller door apps en functies te navigeren, is het handig om de sneltoetsen te leren kennen. Hiermee kun je bepaalde acties uitvoeren zonder dat jij het scherm aan hoeft te raken. Zo kun je met Command + Tab snel tussen geopende apps schakelen, terwijl je met Command + Shift + 3 een screenshot van het hele scherm kunt maken. Door deze sneltoetsen onder de knie te krijgen kun je tijd besparen en jouw productiviteit verhogen.

De ingebouwde bestandsbeheerder gebruiken

De iPad heeft een ingebouwde bestandsbeheerder genaamd ‘Bestanden’, waarmee je documenten en media overzichtelijk kunt organiseren. Je kunt mappen maken, bestanden op basis van categorieën ordenen en zelfs bestanden via iCloud Drive of andere cloudopslagdiensten met anderen delen. Met deze handige tool kun je op één plek gemakkelijk toegang tot al jouw bestanden krijgen.

Houd je iPad met software-updates up-to-date

Om jouw iPad-ervaring optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je regelmatig software-updates uitvoert. Deze updates bevatten niet alleen nieuwe functies, maar ook belangrijke beveiligingsverbeteringen die jouw apparaat tegen bedreigingen beschermen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update om te controleren of er voor jouw iPad nieuwe updates beschikbaar zijn.

Met deze tips en trucs kun je de ervaring met jouw iPad naar een hoger niveau tillen. Pas de helderheid van het scherm aan om batterijduur te besparen, gebruik multitasking-functies zoals Split View en leer voor snellere navigatie  handige sneltoetsen kennen.

Conclusie: Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de iPad

Met een iPad kun je ontzettend veel doen. In dit artikel hebben we besproken wat je allemaal met een iPad kunt doen, zoals de verschillende toepassingen en functies, praktisch gebruik en mogelijkheden, de voordelen van het koppelen met andere Apple producten, en handige tips en trucs voor een optimale iPad ervaring. De conclusie is duidelijk: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat kun je met een iPad en hoe kun je hiermee fotograferen

Als je naar een veelzijdig apparaat dat zowel entertainment als productiviteit biedt zoekt, dan is de iPad een uitstekende keuze. Of je nu op het internet wilt surfen, films wilt kijken, boeken wilt lezen, notities wilt maken of met foto’s en video’s creatief wilt zijn – de iPad kan het allemaal. Met zijn intuïtieve interface en krachtige prestaties is het voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik een betrouwbare metgezel.

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de iPad zelf en laat je inspireren door alles wat dit apparaat te bieden heeft. Ga met apps uit de App Store aan de slag, experimenteer met nieuwe functies en gebruik de vele handige accessoires die voor de iPad beschikbaar zijn optimaal. Of je nu een student bent die tijdens colleges aantekeningen wil maken of iemand die graag onderweg films kijkt – er is altijd wel iets wat bij jouw behoeften past.

Veelgestelde vragen over iPads:

Welke modellen iPads zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende modellen iPads beschikbaar, waaronder de iPad Air, iPad Pro en de standaard iPad. Ieder model heeft zijn eigen specifieke kenmerken en prijsklasse. Het is belangrijk om te bepalen welk model het beste bij jouw behoeften past.

Kan ik op mijn iPad een toetsenbord aansluiten?

Ja, op je iPad kun je een toetsenbord aansluiten. Er zijn verschillende externe toetsenborden die speciaal voor de iPad zijn ontworpen beschikbaar. Dit kan handig zijn als je veel tekst wilt typen of op je iPad productief wilt werken.

Hoe lang gaat de batterij van een iPad mee?

De batterijduur van een iPad varieert afhankelijk van het model en waarvoor jij hem gebruikt. Over het algemeen gaan iPads bij normaal gebruik, zoals surfen op het internet, het lezen van e-mails en het bekijken van video’s tot wel 10 uur mee.

Kan ik Microsoft Office op mijn iPad gebruiken?

Ja, op je iPad kun je Microsoft Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint gebruiken. Deze apps kunnen via de App Store worden gedownload en bieden vergelijkbare functionaliteit als de desktopversies.

Kan ik mijn iPhone aan mijn iPad koppelen?

Ja, door middel van functies zoals Continuïteit en Handoff kunt jij jouw iPhone aan jouw iPad koppelen. Wanneer jouw iPad met jouw iPhone is gekoppeld kun je naadloos tussen apparaten schakelen en bijvoorbeeld via jouw iPad telefoongesprekken voeren of berichten ontvangen.

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is in hoge kwaliteit op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit van entertainment kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg