WD My Cloud Home 4TB kopen? Hierop moet je letten!

De WD My Cloud Home 4TB is een handige oplossing om bestanden veilig op te slaan en te delen. Met deze opslagoplossing heb je, ongeacht het apparaat dat je gebruikt, altijd toegang tot al je bestanden. Voor extra gemak kun je opmerkingen aan documenten toevoegen.

De WD My Cloud Home 4TB is een handige en betrouwbare oplossing voor thuisgebruikers. Het biedt gemakkelijke opslag en back-up van bestanden, ondersteunt Time Machine-back-ups op Mac-apparaten en maakt het mogelijk om bestanden direct naar Sonos-luidsprekers te streamen. Met een opslagcapaciteit van 4 TB is er voldoende ruimte voor al je belangrijke bestanden. Ontdek vandaag nog de vele mogelijkheden die deze slimme opslagoplossing te bieden heeft!

Kenmerken van de WD My Cloud Home 4TB

De WD My Cloud Home 4TB is een krachtige en gebruiksvriendelijke externe harde schijf die speciaal voor het bewaren en het delen van al je digitale bestanden is ontworpen. Met een opslagcapaciteit van 4TB biedt deze harde schijf voldoende ruimte voor al je foto’s, video’s, muziek en documenten. Hieronder staan enkele kenmerken van de WD My Cloud Home 4TB:

WD My Cloud Home 4TB
 1. Eenvoudige installatie: De WD My Cloud Home 4TB is zeer eenvoudig te installeren. Sluit de harde schijf eenvoudigweg op je thuisnetwerk aan en volg de eenvoudige stappen in de installatiewizard om aan de slag te gaan.
 2. Gebruiksvriendelijke interface: De WD My Cloud Home 4TB wordt met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface geleverd. Hiermee kun jij je bestanden eenvoudig beheren, back-ups maken en met anderen delen.
 3. Mobiele toegang: Met de mobiele app van WD My Cloud Home kun je altijd en overal toegang tot je bestanden krijgen. Of je nu onderweg bent of thuis op de bank zit, je kunt je foto’s, video’s en documenten altijd bekijken en delen.
 4. Automatische back-ups: Met de WD My Cloud Home 4TB kun je automatische back-ups van al je apparaten maken. Of het nu om je pc, Mac, smartphone of tablet gaat, je bestanden worden veilig op de harde schijf opgeslagen.
 5. Bestanden met anderen delen: Met de WD My Cloud Home 4TB kun je bestanden eenvoudig met anderen delen. Je kunt specifieke mappen of bestanden met vrienden, familie of collega’s delen, zodat ze toegang tot de bestanden die jij wilt delen hebben.
 6. Geavanceerde beveiliging: De WD My Cloud Home 4TB biedt geavanceerde beveiligingsfuncties om je bestanden te beschermen. Met wachtwoordbeveiliging en ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts kun je ervoor zorgen dat alleen jij en de mensen die je toestemming hebt gegeven toegang tot je bestanden hebben.
 7. Uitbreidbare opslagcapaciteit: Als 4TB niet genoeg is voor al je bestanden, kun je de opslagcapaciteit van de WD My Cloud Home eenvoudig uitbreiden. Sluit gewoon een externe harde schijf op de USB-poort van de My Cloud Home aan en breid zo je opslagruimte uit.

De WD My Cloud Home 4TB is de perfecte oplossing voor iedereen die naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke externe harde schijf voor het bewaren en het delen van al hun digitale bestanden zoekt. 

Kom jij opslagruimte te kort en wil jij je belangrijke bestanden graag via het internet kunnen beheren?

WD My Cloud Home 4TB

Met behulp van WD My Cloud Home 4TB kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk binnen het huisnetwerk delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden kunnen gemakkelijk vanaf ieder apparaat dat met het wifinetwerk verbonden is worden geopend en beheerd.
 • Je behoudt de volledige controle over de bestanden terwijl je de bestanden via het internet kunt benaderen.

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

4TB opslagcapaciteit voor al je bestanden

Met de WD My Cloud Home 4TB heb je genoeg ruimte om al je bestanden op te slaan. Of je nu grote mediabestanden hebt of gewoon veel opslagruimte nodig hebt, deze externe harde schijf kan aan je behoeften voldoen. Je kunt video’s eenvoudig opslaan en al je bestanden veilig bewaren. Met deze externe harde schijf hoef jij je geen zorgen over ruimtegebrek op je apparaten te maken.

Automatische back-up van al je apparaten

Met de WD My Cloud Home 4TB maak je eenvoudig automatische back-ups van al je apparaten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van belangrijke gegevens. Of het nu om een Windows-pc, Mac, smartphone of tablet gaat, dit netwerk opslagapparaat bewaart al je bestanden veilig door regelmatig back-ups te maken. Configureer de instellingen en je gegevens worden automatisch beschermd.

Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Geen gedoe meer met handmatige back-ups.
 • Je kunt als dat nodig is eenvoudig naar eerdere versies van bestanden teruggaan.
 • Als er iets met je apparaat gebeurt, zoals verlies of diefstal, zijn je bestanden op de WD My Cloud Home 4TB veilig opgeslagen.

Via de smartphone, tablet of de computer toegang tot je bestanden

Met de WD My Cloud Home 4TB heb je altijd en overal toegang tot al jouw bestanden. Je kunt al jouw bestanden veilig opslaan en je hoeft je geen zorgen te maken over het verlies van belangrijke gegevens. Verbind eenvoudig met het apparaat via een smartphone, tablet of computer. Zo heb je waar je ook bent altijd toegang tot belangrijke documenten, foto’s en video’s.

Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Je kunt bestanden met vrienden, familieleden of collega’s delen.
 • Bestanden kunnen rechtstreeks vanaf het apparaat naar een smart-tv of mediaspeler worden gestreamd. Gebruik deze functie om bestanden moeiteloos te delen en op je favoriete scherm af te spelen.
 • Met behulp van de mobiele app kun je zelfs onderweg foto’s uploaden en bekijken.

Kortom, de WD My Cloud Home 4TB biedt een ruime opslagcapaciteit en handige toegang tot al jouw bestanden. Met automatische back-upmogelijkheden is deze opslagoplossing perfect voor thuisgebruik of zelfs voor onderweg.

Beste cloudopslag voor foto’s: WD My Cloud Home

Met de WD My Cloud Home 4TB heb je de beste cloudopslag voor het bewaren en het delen van je foto’s. Deze persoonlijke cloudopslag biedt speciale functies om je foto’s georganiseerd te houden en gemakkelijk te beheren. Hieronder staan enkele redenen waarom de WD My Cloud Home 4TB voor fotoliefhebbers de ideale keuze is:

WD My Cloud Home 4TB gebruiken om foto's te bewaren

Speciale functies om foto’s te beheren en te organiseren

De WD My Cloud Home 4TB wordt met verschillende handige functies die specifiek zijn ontworpen om je bij het organiseren en het beheren van je foto’s te helpen geleverd. Met de mogelijkheid om mappen aan te maken, kun je je foto’s eenvoudig op basis van gebeurtenissen, locaties of andere criteria categoriseren. Dit maakt het gemakkelijker om specifieke foto’s terug te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Daarnaast biedt de WD My Cloud Home 4TB een intuïtieve app waarmee je eenvoudig door al je foto’s kunt bladeren en snel naar specifieke afbeeldingen kunt zoeken. Of het nu om een vakantiefoto of een familieportret gaat, met deze app vind je in een mum van tijd wat je zoekt.

Hoge resolutie weergave zonder kwaliteitsverlies

Het verlies van kwaliteit is een van de dingen waar veel mensen zich bij het bewaren van foto’s in de Cloud zorgen over maken. Gelukkig hoef jij je daar met de WD My Cloud Home 4TB geen zorgen over te maken. Deze cloudopslag biedt ondersteuning voor hoge resolutie weergave zonder enig kwaliteitsverlies.

Of je nu foto’s met een professionele camera of gewoon met je smartphone maakt, je kunt er zeker van zijn dat je foto’s er op hun best uitzien wanneer je ze via de WD My Cloud Home 4TB bekijkt. Dit betekent dat jij jouw herinneringen zonder concessies aan de beeldkwaliteit te doen in volle glorie kunt ervaren.

Gemakkelijk met vrienden en familie delen

Voor fotoliefhebbers is het belangrijk dat de foto’s via cloudopslag kunnen worden gedeeld. Met de WD My Cloud Home 4TB kun jij jouw favoriete foto’s gemakkelijk met vrienden en familie delen. Of het nu om vakantiefoto’s, babyfoto’s of trouwfoto’s gaat, al deze foto’s kunnen in enkele klikken worden gedeeld. Met behulp van de speciale app kun jij geselecteerde foto’s via sociale media delen of deze rechtstreeks naar specifieke contactpersonen verzenden.

Alternatieven voor de WD My Cloud Home 4TB

Als je een alternatief voor de WD My Cloud Home 4TB zoekt , zijn er vergelijkbare opties beschikbaar. Bijvoorbeeld de Synology DiskStation, een externe drive die ook als persoonlijke cloudopslag werkt. De Seagate Personal Cloud is een ander alternatief die over vergelijkbare functies als de WD My Cloud Home beschikt. Hiermee kunnen gebruikers bestanden veilig opslaan en vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot de gegevens krijgen.

Bij het kiezen van een alternatief is het belangrijk dat je rekening houdt met je behoeften en budget. Ieder product heeft zijn eigen kenmerken en prijs, dus bepaal welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Een belangrijke overweging is het verschil tussen een eenmalige aanschafprijs en abonnementskosten. WD My Cloud Home heeft een eenmalige aanschafprijs, terwijl andere opties zoals Synology DiskStation mogelijk maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten vereisen.

Synology DiskStation als alternatief voor WD MyCloud Home 4TB

Hieronder staan enkele punten die je bij het evalueren van alternatieven in gedachten moet houden.

Vergelijkbare producten zoals Synology DiskStation of Seagate Personal Cloud

 • Beide opties bieden vergelijkbare functionaliteit als de WD My Cloud Home.
 • Hiermee kun je bestanden in de persoonlijke cloud bewaren en vanaf verschillende apparaten toegang tot de bestanden krijgen.

Kom jij opslagruimte te kort en wil jij je belangrijke bestanden graag via het internet kunnen beheren?

WD My Cloud Home 4TB

Met behulp van WD My Cloud Home 4TB kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk binnen het huisnetwerk delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden kunnen gemakkelijk vanaf ieder apparaat dat met het wifinetwerk verbonden is worden geopend en beheerd.
 • Je behoudt de volledige controle over de bestanden terwijl je de bestanden via het internet kunt benaderen.

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bij het kiezen van een alternatief is de overweging van persoonlijke behoeften en budget belangrijk

 • Bepaal welke functies, zoals opslagcapaciteit, snelheid en extra functies voor jou het belangrijkst zijn. 
 • Stel een budget vast en vergelijk de prijzen van verschillende alternatieven.

Terugkerend abonnementsmodel versus eenmalige aanschafprijs

 • Overweeg of je bereid bent om regelmatig abonnementskosten te betalen, of dat je liever een eenmalige aanschafprijs betaalt.
 • Vergelijk de totale kosten over een bepaalde periode om te zien welke optie het meest beste bij jouw budget past.

Het kiezen van het juiste alternatief voor de WD My Cloud Home 4TB hangt van je individuele behoeften en voorkeuren af. Het kan nuttig zijn om online recensies en vergelijkingen tussen verschillende producten te lezen om meer inzicht in hun prestaties en functionaliteiten te krijgen.

Tips voor het gebruik van de WD My Cloud Home 4TB

Gebruik een duidelijke mappenstructuur op de WD My Cloud Home 4TB om je bestanden georganiseerd te houden. Maak hoofdmappen voor categorieën zoals ‘Werk’, ‘Persoonlijk’ en ‘Foto’s’. Maak binnen iedere hoofdmap submappen voor specifieke projecten of onderwerpen. Op deze manier kun je de bestanden die je zoekt gemakkelijker vinden.

 • Maak hoofdmappen voor verschillende categorieën aan
 • Organiseer submappen binnen iedere hoofdmap
 • Gebruik duidelijke en logische namen voor mappen

Toegangsrechten instellen om de privacy te waarborgen

Bij het delen en het beheren van bestanden op de WD My Cloud Home 4TB is privacy belangrijk. Om controle te hebben over wie jouw bestanden kan bekijken en bewerken kun je toegangsrechten instellen. Als je mappen wilt delen kun je specifieke gebruikers of groepen selecteren en hun rechten, zoals alleen-lezen of volledige toegang bepalen. Door dit op de juiste manier in te stellen kan jouw gevoelige informatie alleen door de mensen aan wie jij toestemming hebt gegeven worden geopend.

 • Stel toegangsrechten in bij het delen van mappen
 • Kies specifieke gebruikers of groepen
 • Bepaal de rechten die ze hebben (alleen-lezen, volledige toegang)

Automatische back-upschema’s voor regelmatige back-ups instellen

Maak met de WD My Cloud Home 4TB regelmatig back-ups van je bestanden. Door automatische back-upschema’s in te stellen kun je tijd besparen en heb je altijd een recente kopie van al je belangrijke bestanden.

 • Stel automatische back-upschema’s in
 • Kies specifieke tijden en dagen voor back-ups
 • Zorg altijd voor een recente kopie van je bestanden

Met deze tips ben je goed op weg en kun jij de WD My Cloud Home 4TB efficiënt gebruiken.

Conclusie over de WD My Cloud Home 4TB

In dit artikel hebben we naar de kenmerken van de WD My Cloud Home 4TB, de prijzen en de beschikbaarheid gekeken. Daarnaast hebben we besproken waarom het een uitstekende keuze is voor het opslaan van foto’s in de cloud. Verder hebben we alternatieven voor deze opslagoplossing besproken en handige tips gegeven om deze externe harde schijf optimaal te kunnen gebruiken.

De WD My Cloud Home 4TB biedt een betrouwbare en eenvoudige manier om al je bestanden veilig op te slaan en te delen. Met zijn ruime opslagcapaciteit kun je talloze foto’s, video’s en documenten bewaren. Bovendien maakt het gebruiksvriendelijke ontwerp het gemakkelijk om vanaf ieder apparaat en waar je ook bent toegang tot je bestanden te krijgen.

WD My Cloud Home 4TB als cloud opslag gebruiken

Als je naar een cloudopslag oplossing zoekt die betrouwbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk is, dan is de WD My Cloud Home 4TB zeker het overwegen waard. Het biedt voldoende ruimte voor al je bestanden en heeft handige functies die het beheren van je data vereenvoudigen. Neem vandaag nog actie en haal met de WD My Cloud Home 4TB het maximale uit je digitale leven!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik bestanden via de WD My Cloud Home met anderen delen?

Om bestanden via de WD My Cloud Home met anderen te delen, hoef je alleen maar de gewenste bestanden of mappen te selecteren en de optie voor delen te kiezen. Zo kun je een link naar de bestanden via e-mail of andere communicatiekanalen delen. Ontvangers kunnen dan eenvoudig toegang tot de gedeelde bestanden krijgen.

Kan ik mijn WD My Cloud Home 4TB ook van buiten mijn thuisnetwerk benaderen?

Ja, je kunt je WD My Cloud Home 4TB van buiten je thuisnetwerk benaderen. Hiervoor moet je echter wel voor een goede internetverbinding en de juiste instellingen op je apparaat zorgen. Raadpleeg de handleiding of ondersteuningsdocumentatie van WD voor gedetailleerde instructies over hoe je dit kunt doen.

Kan ik met de WD My Cloud Home automatische back-ups instellen?

Ja, met de WD My Cloud Home kun je automatische back-ups van al je apparaten instellen. Door de juiste instellingen te configureren, worden er regelmatig back-ups van al je bestanden naar de cloudopslag gemaakt. Dit zorgt ervoor dat zelfs als er iets met je apparaten gebeurt dat je belangrijke gegevens veilig worden bewaard.

Kan ik extra opslagruimte aan mijn WD My Cloud Home 4TB toevoegen?

Helaas kan er aan de WD My Cloud Home 4TB geen extra opslagruimte worden toegevoegd. Het is echter wel mogelijk om een ander apparaat zoals een externe harde schijf op de USB-poort van het apparaat aan te sluiten en deze als extra opslagruimte te gebruiken.

Hoe veilig zijn mijn bestanden op de WD My Cloud Home 4TB?

De WD My Cloud Home 4TB biedt verschillende beveiligingsfuncties om je bestanden veilig te houden. Het apparaat ondersteunt wachtwoordbeveiliging en tweestapsverificatie voor extra bescherming.

Kom jij opslagruimte te kort en wil jij je belangrijke bestanden graag via het internet kunnen beheren?

WD My Cloud Home 4TB

Met behulp van WD My Cloud Home 4TB kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk binnen het huisnetwerk delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden kunnen gemakkelijk vanaf ieder apparaat dat met het wifinetwerk verbonden is worden geopend en beheerd.
 • Je behoudt de volledige controle over de bestanden terwijl je de bestanden via het internet kunt benaderen.

Dit is nog maar een topje van de ijsberg