We Transfer gebruiken voor het verzenden van grote bestanden – Zo doe je dat!

Het gebruik van online tools voor het verzenden van bestanden is vooral onder ondernemers sterk gestegen. WeTransfer is een populaire en betrouwbare dienst waarmee je grote bestanden eenvoudig met anderen kunt delen. Het is handig voor ondernemers en mensen die regelmatig grote bestanden moeten versturen.

WeTransfer maakt het verzenden van bestanden makkelijk. Met een WeTransfer account kun je bestanden via een link naar ieder e-mailadres versturen. Met WeTransfer Pro en WeTransfer Premium kun je gemakkelijk bestanden kiezen en ontvangers toevoegen. Je kunt de transfer met een paar klikken voltooien. WeTransfer is bekend om zijn strenge beveiliging, dus je gegevens zijn veilig.

WeTransfer is een bekende naam in de branche met wereldwijd miljoenen gebruikers. Zowel particulieren als bedrijven kunnen WeTransfer Pro en WeTransfer Premium gebruiken om grote bestanden snel en efficiënt via een transfer link delen. Naast de gratis versie biedt WeTransfer ook betaalde abonnementen met extra functionaliteiten aan.

Grote bestanden met WeTransfer versturen

WeTransfer is een handige en populaire online tool waarmee je moeiteloos grote bestanden kunt versturen. Of het nu om foto’s, video’s, documenten of andere bestanden gaat, met WeTransfer kun je ze gemakkelijk met anderen delen. Hieronder bespreken we hoe je WeTransfer kunt gebruiken voor het verzenden van grote bestanden.

We Transfer gebruiken om grote bestanden te versturen

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Door WeTransfer te gebruiken kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verstuur moeiteloos bestanden tot 2 GB per keer

WeTransfer heeft als groot voordeel dat je bestanden tot 2 GB zonder problemen kunt verzenden. Dit betekent dat je zelfs grote videobestanden en presentaties zonder beperkingen qua grootte kunt delen. Je hoeft alleen maar de bestanden te selecteren en naar WeTransfer te uploaden, waarna de ontvanger(s) ze gemakkelijk kunnen downloaden.

Snelle uploadsnelheden om grote bestanden efficiënt te kunnen verzenden

WeTransfer biedt snelle uploadsnelheden, waardoor het verzenden van grote bestanden efficiënt verloopt. Met WeTransfer Premium hoef je niet lang te wachten, totdat jouw bestand is geüpload en je het geüploade bestanden met anderen kunt delen. Met WeTransfer wordt het proces snel afgehandeld, zodat jij je op andere taken kunt concentreren.

Mogelijkheid om meerdere bestanden tegelijkertijd te verzenden

Met WeTransfer kun je meerdere bestanden tegelijkertijd versturen, wat handig is wanneer je een map met foto’s wilt delen of meerdere documenten wilt verzenden. Je kunt de gewenste bestanden eenvoudig selecteren en ze allemaal tegelijk naar WeTransfer uploaden, waardoor je tijd en moeite kunt besparen.

Automatische compressie van bestanden voor snellere overdracht

WeTransfer heeft een handige functie waarmee bestanden automatisch worden gecomprimeerd. Dit verhoogt de overdrachtssnelheid zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het comprimeren van bestanden zorgt ervoor dat ze minder ruimte innemen en sneller kunnen worden geüpload en gedownload.

Ontvangers kunnen de ontvangen bestanden direct downloaden

Nadat de grote bestanden naar WeTransfer zijn geüpload, kunnen ontvangers deze direct via een unieke link downloaden. Ze hoeven zich niet te registreren of in te loggen. De bestanden kunnen gedurende een bepaalde periode, meestal zeven dagen worden gedownload.

Ontvangers kunnen feedback op de bestanden geven door opmerkingen aan specifieke delen toe te voegen. WeTransfer biedt ook premium abonnementen voor regelmatige gebruikers, waarmee ze grotere bestanden kunnen verzenden en hun transfers kunnen personaliseren.

We Transfer gebruiken en bestanden downloaden

Bij WeTransfer aanmelden: noodzakelijk of niet?

Je kunt WeTransfer gebruiken zonder dat jij je hoeft te registreren en direct bestanden naar anderen verzenden. Dit is handig wanneer je snel een groot bestand wilt delen en geen tijd aan het aanmaken van een account wilt verspillen. Het enige wat je hoeft te doen is de bestanden uploaden, het e-mailadres van de ontvanger invoeren en op ‘Verzenden’ drukken. De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail met een downloadlink warmee de bestanden kunnen worden gedownload.

Echter, er zijn wel beperkingen verbonden aan het gebruik van WeTransfer zonder registratie. Zo kun je bijvoorbeeld alleen maximaal 2 GB aan bestanden versturen en blijven de bestanden slechts 7 dagen beschikbaar voor download. Daarnaast heb je geen toegang tot premiumfuncties zoals wachtwoordbeveiliging en het instellen van een vervaldatum voor de bestanden.

Registreren biedt voordelen zoals het bewaren van transfergeschiedenis en e-mailnotificaties

Door je te bij WeTransfer registreren krijg je de toegang tot extra functies die het gebruiksgemak van de gratis versie van de app vergroten. Een van deze voordelen is dat jij jouw transfergeschiedenis kunt bewaren. Hierdoor kun je gemakkelijk naar eerdere transfers teruggaan en opnieuw dezelfde ontvangers selecteren of dezelfde bericht tekst gebruiken.

Daarnaast ontvang je e-mailnotificaties wanneer jouw bestanden succesvol door de ontvanger(s) zijn gedownload. Dit geeft gemoedsrust doordat je kunt controleren of de bestanden daadwerkelijk zijn ontvangen.

Aanmelding vereist voor premiumfuncties zoals wachtwoordbeveiliging en vervaldatum instellen

Wanneer je geavanceerdere functies, zoals het instellen van een wachtwoordbeveiliging voor jouw transfers of het bepalen van een vervaldatum voor de bestanden wilt gebruiken, is aanmelding bij WeTransfer vereist. Deze premiumfuncties bieden extra beveiliging en controle over jouw gedeelde bestanden.

Met een abonnement op WeTransfer kun je ook grotere bestanden, tot wel 20 GB per transfer versturen. Dit kan handig zijn wanneer je regelmatig grote bestanden moet delen, bijvoorbeeld als onderdeel van jouw werk of voor creatieve projecten.

Kortom, hoewel je WeTransfer zonder registratie kunt gebruiken, biedt het aanmelden bij WeTransfer verschillende voordelen. Zo kun jij jouw transfergeschiedenis bewaren, e-mailnotificaties ontvangen en toegang tot premiumfuncties zoals wachtwoordbeveiliging en het instellen van een vervaldatum voor de bestanden krijgen.

Foto’s met WeTransfer versturen

WeTransfer is een populaire online service waarmee je foto’s en andere bestanden gemakkelijk naar anderen kunt versturen. WeTransfer kan eenvoudig worden gebruikt en biedt verschillende handige functies voor het verzenden van foto’s. Hieronder bespreken we hoe je foto’s met WeTransfer kunt versturen, welke afbeeldingsformaten worden ondersteund, hoe je een diavoorstelling kunt maken en hoe je fotoalbums via downloadlinks kunt delen.

Ondersteunt diverse afbeeldingsformaten

Met WeTransfer kun je verschillende afbeeldingsformaten uploaden en naar ontvangers verzenden. Of het nu om JPEG-, PNG- of RAW-bestanden gaat, WeTransfer ondersteunt ze allemaal. Dit betekent dat je hoge resolutie foto’s gemakkelijk zonder kwaliteitsverlies kunt versturen. Het is geweldig voor professionele fotografen die hun werk met klanten of collega’s willen delen.

We Transfer gebruiken en afbeeldingen delen

Snelle verzending zonder kwaliteitsverlies

Eén van de voordelen van WeTransfer is de snelheid waarmee foto’s worden geüpload en verzonden. Zelfs grote bestanden kunnen in een mum van tijd naar de ontvanger worden overgedragen. Dit zorgt ervoor dat je foto’s snel bij de juiste persoon terechtkomen, wat vooral handig is als er haast bij geboden is.

Bovendien garandeert WeTransfer dat er geen kwaliteitsverlies tijdens het verzendproces optreedt. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw foto’s in dezelfde kwaliteit worden ontvangen als waarin jij de foto hebt verzonden.

Presenteer foto’s als diavoorstelling

Een leuke functie van WeTransfer is dat jij jouw foto’s als diavoorstelling aan de ontvangers kunt presenteren. Dit betekent dat de foto’s automatisch in een opeenvolgende volgorde worden afgespeeld, wat een dynamische en interactieve manier is om je foto’s te delen. Het voegt een extra dimensie aan het bekijken van de foto’s toe en maakt het voor anderen leuker om ze te ontdekken.

Wanneer je meerdere foto’s met dezelfde persoon of groep mensen wilt delen, biedt WeTransfer de mogelijkheid om een downloadlink naar het fotoalbum te genereren. Hierdoor kunnen ontvangers in plaats van afzonderlijke foto’s een heel album downloaden. Op deze manier kan zowel jij als de ontvanger je tijd en moeite besparen.

Ontvangers kunnen foto’s rechtstreeks bekijken

Een handige functie van WeTransfer is dat ontvangers de gedeelde foto’s direct kunnen bekijken zonder dat ze de foto’s hoeven te downloaden. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijk om snel feedback te geven. Je kunt de foto’s zonder extra software of apps te installeren in je browser bekijken. Het maakt niet uit welk besturingssysteem of apparaat je gebruikt, je kunt nog steeds zonder gedoe met downloads en compatibiliteitsproblemen moeiteloos van de gedeelde foto’ genieten.

In ons dagelijkse leven worden bestanden steeds vaker met elkaar gedeeld. Of je nu muziek met vrienden wilt delen, zakelijke documenten naar collega’s moet sturen of grote bestanden die niet als bijlage in een e-mail passen wilt verzenden, een downloadlink biedt hiervoor de perfecte oplossing. Hieronder bespreken we hoe je WeTransfer kunt gebruiken om bestanden via een downloadlink te delen.

We Transfer gebruiken en bestanden via downloadlink downloaden

Met WeTransfer kun je snel en gemakkelijk een unieke downloadlink genereren om je bestanden te delen. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website van WeTransfer gaan en de gratis versie selecteren. Vervolgens kun je de bestanden die je wilt delen selecteren door de afbeelding hiernaartoe te slepen of door op “Bestanden toevoegen” te drukken. Zodra de bestanden zijn geüpload, zal WeTransfer automatisch een downloadlink voor jouw geüploade bestand genereren

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Door WeTransfer te gebruiken kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Nu je een unieke downloadlink hebt gegenereerd, kun je deze link gemakkelijk naar de ontvangers verzenden. Dit kan via e-mail, maar ook via andere communicatiemiddelen zoals chat-apps of sociale media. Kopieer gewoon de gegenereerde link en plak deze in het bericht wat je naar de ontvangers wilt versturen. Op deze manier kunnen ze direct toegang tot de gedeelde bestanden krijgen.

Ontvangers kunnen de bestanden zonder WeTransfer-account downloaden

Het delen van bestanden via een downloadlink heeft het voordeel dat ontvangers geen WeTransfer-account nodig hebben. Ze kunnen eenvoudig op de link klikken en direct de bestanden downloaden. Dit maakt het delen van bestanden zelfs voor mensen zonder ervaring met WeTransfer snel en gemakkelijk.

Wanneer je extra privacy aan je gedeelde bestanden toe wilt voegen, kun jij je downloadlink met behulp van WeTransfer met een wachtwoord beveiligen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat alleen de personen die het wachtwoord kennen toegang tot de bestanden hebben. Dit is vooral handig wanneer je vertrouwelijke documenten wilt delen of als je wilt voorkomen dat onbevoegden toegang tot je bestanden krijgen.

Gebruik de WeTransfer iOS-app: Collect by WeTransfer

De WeTransfer iOS-app biedt een handige en gebruiksvriendelijke manier om bestanden te verzamelen en met anderen te delen. Met de Collect by WeTransfer-functie kun je foto’s, video’s en andere bestanden van verschillende bronnen eenvoudig in één transfer bundelen. Hierdoor wordt het delen van content met vrienden, collega’s of familieleden een fluitje van een cent.

Verzamel foto’s, video’s en andere bestanden van verschillende bronnen in één transfer

Met de Collect by WeTransfer-functie kun je gemakkelijk al jouw gewenste media in één transfer verzamelen. Of het nu om vakantiefoto’s, werk gerelateerde documenten of belangrijke video-opnamen gaat, met de WeTransfer app kun je alles op één plek bewaren voordat je ze naar anderen verstuurt. Dit bespaart tijd en moeite doordat je niet naar afzonderlijke bestanden hoeft te zoeken .

WeTransfer gebruiken en verschillende media delen

Media eenvoudig vanuit apps zoals Foto’s, iCloud Drive en Dropbox importeren

Een ander voordeel van de WeTransfer iOS-app is dat je mediabestanden rechtstreeks vanuit populaire apps zoals Foto’s, iCloud Drive en Dropbox kunt importeren. Dit betekent dat je geen tijd aan het overzetten van bestanden naar jouw telefoon hoeft te verspillen voordat je ze wilt delen. Met slechts een paar tikken in de gratis versie van de WeTransfer app heb jij de toegang tot al jouw content op één plek. 

Mogelijkheid om transfers zonder internetverbinding offline te bekijken

Een handige functie van de app is dat transfers ook offline zonder dat er een internetverbinding nodig is kunnen worden bekeken. Dit betekent dat jij jouw gedeelde bestanden zelfs op locaties waar je niet met het internet verbonden bent kunt bekijken. Dit kan vooral tijdens reizen of in gebieden met beperkte connectiviteit handig zijn.

Directe overdracht naar ontvangers zonder tussenkomst van e-mail

Een groot voordeel van de WeTransfer iOS-app is dat je bestanden rechtstreeks zonder tussenkomst van e-mail naar ontvangers kunt sturen. Dit betekent dat je geen gedoe met het uploaden van grote bestanden naar jouw e-mailbijlagen en het wachten tot ze zijn verzonden hebt. Met de app kun jij jouw transfers direct met anderen delen waardoor het proces efficiënter en sneller verloopt.

Voor gebruiksgemak onderweg is WeTransfer voor iPhone en iPad beschikbaar

Met de WeTransfer iOS-app kun je altijd en overal op jouw iPhone of iPad toegang tot jouw transfers hebben. Met deze handige app kun jij bestanden eenvoudig zonder de beperkingen van e-mail verzenden en ontvangen. Met slechts een paar tikken kun jij grote bestanden met collega’s, vrienden of familie, waar ter wereld ze zich ook bevinden delen. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s vanuit jouw fotobibliotheek aan jouw transfers toevoegen. Daarnaast kun jij ook bestanden ontvangen. De app is met een strak en overzichtelijk ontwerp gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Tips voor het versturen van grote bestanden

Een van de belangrijkste tips bij het versturen van grote bestanden is dat je de grote bestanden eerst verkleint door ze te comprimeren.  Gecomprimeerde bestanden nemen minder ruimte in beslag en kunnen daardoor sneller worden geüpload. Er zijn verschillende compressieprogramma’s zoals WinRAR, 7-Zip of ZIP-bestanden die standaard op veel computers aanwezig zijn die je hiervoor kunt gebruiken beschikbaar.

Bestanden comprimeren en WeTransfer gebruiken om het bestand te versturen

Een bestand of map kan eenvoudig worden gecomprimeerd. Druk met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en kies “Comprimeren” of “Verpakken”. Hierdoor wordt er een nieuw gecomprimeerd bestand aangemaakt dat je via de app kunt versturen. Je kunt het bestand vervolgens versturen door de link te delen. Houd er rekening mee dat niet alle bestandstypen even goed kunnen worden gecomprimeerd . Afbeeldingen en documenten zoals PDF’s kunnen meestal goed worden gecomprimeerd, terwijl al gecomprimeerde bestanden zoals video- en audiobestanden mogelijk niet veel kleiner worden.

Controleer of je internetverbinding tijdens het uploaden van grote bestanden stabiel is

Niets is frustrerender dan een trage internetverbinding tijdens het uploaden van grote bestanden. Voordat je grote bestanden gaat verzenden, is het daarom verstandig om te controleren of je internetverbinding voor een soepele upload ervaring stabiel genoeg is.

Je kunt dit doen door andere taken zoals het streamen van video’s of het downloaden van grote bestanden op je netwerk tijdelijk uit te schakelen. Daarnaast kun je een speedtest uitvoeren om te controleren of je internetsnelheid voor het versturen van grote bestanden voldoende is. Als je merkt dat je internetverbinding niet stabiel genoeg is, kun je overwegen om op een later moment te uploaden wanneer de verbinding beter is.

Vermijd het versturen van gevoelige informatie zonder wachtwoordbeveiliging

Wanneer je grote bestanden verstuurt, is het belangrijk dat de informatie veilig blijft. Vooral aks he gevoelige informatie, zoals persoonlijke documenten of bedrijfsgegevens verzendt, is het belangrijk dat je extra beveiligingsmaatregelen neemt.

Een manier waarmee je dit kunt doen is door de bestanden met een wachtwoord te beveiligen voordat je de bestanden gaat verzenden. Met WeTransfer kun je bijvoorbeeld een wachtwoord voor de ontvanger instellen, zodat alleen diegene met het juiste wachtwoord toegang tot de bestanden heeft.

Conclusie en laatste gedachten over het gebruik van WeTransfer

In dit blogartikel hebben we verschillende aspecten van WeTransfer besproken. We hebben gekeken hoe je grote bestanden kunt versturen, bij WeTransfer aan kunt melden en hoe je foto’s kunt versturen. Daarnaast hebben we besproken hoe je bestanden via een downloadlink kunt delen en hoe je de WeTransfer app voor iOS kunt gebruiken. Tot slot hebben we handige tips voor het verzenden van grote bestanden gegeven.

We Transfer gebruiken en met anderen delen

WeTransfer is een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken service om grote bestanden te versturen. Met de mogelijkheid om tot 2 GB aan bestanden gratis te verzenden, is het ideaal voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Of je nu foto’s wilt delen met vrienden en familie, of belangrijke documenten moet versturen naar collega’s of klanten, WeTransfer biedt een snelle en veilige oplossing. Probeer het vandaag nog uit!

Veel gestelde vragen over WeTransfer

Is mijn privacy bij het gebruik van WeTransfer gegarandeerd?

Ja, WeTransfer neemt privacy serieus en gebruikt beveiligde verbindingen om ervoor te zorgen dat jouw bestanden veilig kunnen worden verzonden. Bovendien worden de bestanden na zeven dagen automatisch van de servers verwijderd.

Kan ik met WeTransfer meerdere bestanden tegelijkertijd verzenden?

Ja, met WeTransfer kun je meerdere bestanden tegelijkertijd verzenden door ze eenvoudigweg aan je transfer toe te voegen. Op deze manier kun je tijd en moeite besparen tijdens het versturen van grote hoeveelheden bestanden.

Kan ik WeTransfer op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Ja, WeTransfer heeft een iOS-app genaamd Collect by WeTransfer waarmee je bestanden snel en gemakkelijk vanaf je iPhone of iPad kunt verzamelen en delen. Deze app kan gratis uit de Apple App Store worden gedownload en geïnstalleerd.

Moet ik me bij WeTransfer aanmelden om het te kunnen gebruiken?

Nee, je hoeft je niet bij WeTransfer aan te melen om het te kunnen gebruiken. Je kunt de service gewoon in je webbrowser openen en bestanden verzenden zonder dat je een account aan hoeft te maken.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestanden zijn verzonden via WeTransfer?

De snelheid waarmee bestanden via WeTransfer kunnen worden verzonden hangt van verschillende factoren, zoals de grootte van de bestanden en de snelheid van je internetverbinding af. Over het algemeen worden kleine tot middelgrote bestanden binnen enkele minuten verzonden, maar grotere bestanden kunnen langer duren.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Door WeTransfer te gebruiken kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg