We transfer veilig? – Privacy & beveiliging

“Veiligheid is geen kwestie van toeval, het is een keuze.” – William Howard Taft

Zoek jij naar een betrouwbare oplossing waarmee je bestanden veilig via sociale media kunt delen? WeTransfer is een populaire optie, maar het is belangrijk om te weten dat WeTransfer onveilig is. Als je het eens bent met het belang van end-to-end encryptie, dan is het verstandig om naar een alternatief te kijken.

Zoek niet verder! WeTransfer Veilig biedt jou de perfecte manier om bestanden veilig en eenvoudig te verzenden, zonder dat je jouw persoonsgegevens met Dropbox of andere Cloudopslag diensten hoeft te delen. Of je nu foto’s, documenten of andere belangrijke bestanden wilt delen, WeTransfer Veilig zorgt ervoor dat jouw gegevens end-to-end encryptie beschermd blijven. 

WeTransfer Veilig heeft onlangs nieuwe functies geïntroduceerd die het nog gemakkelijker maken om bestanden veilig met end-to-end encryptie te delen. Het is belangrijk om belangrijk dat je bestanden op een veilige manier deelt en daarom biedt WeTransfer Veilig nu extra beveiligingsfuncties aan. 

Met deze updates kun je nu nog meer controle uitoefenen over wie er toegang tot jouw gedeelde bestanden heeft. Met end-to-end encryptie blijven je bestanden veilig en onleesbaar voor anderen. Daarnaast zorgt de sleutel ervoor dat alleen jij en de ontvanger toegang tot de bestanden hebben. Wetenschappers zijn het er over eens dat WeTransfer onveilig is, maar met deze nieuwe functies kun jij je bestanden veilig delen. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat alleen degenen die jij als ontvanger hebt gekozen naar jouw waardevolle bestanden kunnen kijken. Met de sleutel in handen, hoef je niets te vrezen.

Maar hoe werkt end-to-end encryptie van WeTransfer Veilig precies en wat zijn de voordelen? Wanneer je de bestanden op een beveiligde manier hebt verzonden, kan alleen de ontvanger de bestanden met de juiste sleutel openen. Nou, het proces is eenvoudig: je uploadt jouw bestanden gewoon naar de met end-to-end encryptie beveiligde We Transfer website en genereert een unieke code om ze met anderen te delen. 

WeTransfer is dus veilig en betrouwbaar. Eens? Alleen mensen met die code hebben toegang tot de bestanden, nadat ze end-to-end encryptie hebben ingesteld. Bovendien worden alle geüploade bestanden tijdens het verzenden en opslaan versleuteld, dus de bestanden zijn extra beveiligd, wat erg handig is wanneer je belangrijke gegevens tegen ongewenste indringers wilt beschermen.

Met WeTransfer Veilig hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw kostbare informatie. End-to-end encryptie zorgt ervoor dat er tijdens het verzenden van bestanden geen issue met de beveiliging ontstaan. Dus, met WeTransfer Veilig kun je gerust zijn dat jouw informatie veilig blijft. Wanneer je extra beveiliging wilt, raden we end-to-end encryptie aan. Dus waar wacht je nog op? Kies vandaag nog voor WeTransfer Veilig en deel jouw bestanden op een veilige manier!

Veiligheid en privacy bij het delen van bestanden via WeTransfer

WeTransfer hecht veel waarde aan de veiligheid en privacy van zijn gebruikers. Het platform is ontworpen om je bestanden en persoonlijke gegevens maximaal te kunnen beschermen. Om jouw belangrijke bestanden tegen ongeautoriseerde toegang te kunnen beschermen worden de bestanden tijdens het verzenden en ontvangen met end-to-end encryptie versleuteld waardoor je privacy gewaarborgd blijft. Of je nu foto’s, video’s of documenten deelt, WeTransfer zorgt ervoor dat je gegevens tijdens het verzendproces veilig blijven.

we transfer veilig en de privacy

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bescherming van bestanden tijdens verzending

Bij het verzenden van bestanden via WeTransfer worden verschillende encryptietechnologieën gebruikt om de veiligheid van je bestanden te waarborgen. Zo blijven je bestanden tegen ongeautoriseerde toegang beschermd. Bestanden worden dus voor extra veiligheid versleuteld voordat ze naar de servers van WeTransfer worden geüpload. Hierdoor hebben alleen jij en degenen met wie je de downloadlink hebt gedeeld toegang tot de inhoud.

Gebruikte encryptietechnologieën

Op de website van WeTransfer worden geavanceerde encryptieprotocollen gebruikt waardoor jouw gegevens veilig zijn. Hierdoor is de beveiliging van jouw bestanden in overeenstemming met de AVG. Het platform gebruikt end-to-end-encryptie, wat betekent dat jouw bestanden tijdens het uploadproces en ook tijdens opslag op hun servers veilig en versleuteld blijven. Hierdoor worden jouw bestanden tegen mogelijke onderschepping of inbreuk op de beveiliging beschermd. Op deze manier kunnen jouw bestanden veilig en onaangetast blijven.

Daarnaast gebruikt WeTransfer SSL/TLS-technologie om een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en hun servers tot stand te brengen. Dus, wanneer je WeTransfer gebruikt zorg je voor extra bescherming voor jouw belangrijke bestanden. Deze technologie zorgt ervoor dat alle communicatie tussen jouw apparaat en WeTransfer versleuteld is, dus wordt het voor hackers moeilijker om je gegevens te onderscheppen of te manipuleren. 

Privacybescherming na verzending

WeTransfer hecht veel waarde aan de privacy van je gegevens nadat je ze hebt geupload. Daarom kun je erop vertrouwen dat jouw persoonlijke informatie bij hun veilig is. Bij We Transfer worden geavanceerde beveiligingsmaatregelen gebruikt en zorgen ze er ervoor dat jouw bestanden te allen tijde beschermd zijn. 

Of je nu grote bestanden wilt delen of belangrijke documenten wilt versturen, met WeTransfer kun je dit met gemoedsrust doen. Ze bewaren je bestanden slechts voor een beperkte periode op Skotty-servers. Zodra je de bestanden hebt gedownload of als de link verloopt, worden de bestanden automatisch van de servers verwijderd. Dit minimaliseert het risico op ongewenste toegang tot je gegevens en zorgt ervoor dat je bestanden niet onnodig lang worden bewaard. 

Beveiligingsmaatregelen tegen ongeautoriseerde toegang

Om ervoor te zorgen dat alleen jij en degenen met wie je de downloadlink van WeTransfer hebt gedeeld toegang tot je bestanden hebben , neemt WeTransfer verschillende beveiligingsmaatregelen. Dus, jouw bestanden blijven veilig bewaard. Tijdens het delen van bestanden zorgt Skotty voor extra beveiliging. 

we transfer veilig en de toegang voor onbevoegden beperken

Ten eerste worden er unieke downloadlinks gebruikt die slechts één keer kunnen worden gebruikt. Dus, wanneer je de link hebt gebruikt, kun je hem niet nog een keer gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat je de link niet met anderen kunt delen, omdat deze alleen voor jou bedoeld is. Dit betekent dat iedere ontvanger een eigen link ontvangt en dat deze link na gebruik niet meer werkt, dus als je de link eenmaal hebt gebruikt, kan deze niet meer worden geopend.

Vergelijking tussen WeTransfer en andere bestandsoverdrachtsdiensten

Voor het overdragen van grote bestanden is WeTransfer een populaire dienst. Dus, wanneer je grote bestanden over wilt dragen, is WeTransfer een goede optie. Je kunt natuurlijk ook andere diensten proberen, maar WeTransfer is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. 

Wanneer je naar een alternatieve dienst zoekt, kun je Skotty proberen. Maar wat maakt WeTransfer anders dan andere bestandsoverdrachtsdiensten? Laten we eens naar de unieke kenmerken en voordelen van WeTransfer ten opzichte van zijn concurrenten kijken. Met Skotty kun je bestanden eenvoudig en zonder gedoe veilig verzenden.

Snelheid, gebruiksgemak en beveiliging bij verschillende diensten

Een belangrijk facet die je bij het vergelijken van verschillende opties in overweging moet nemen is de snelheid waarmee bestanden kunnen worden overgedragen. Dus, ook de snelheid van het overdragen van bestanden is belangrijk. Bij WeTransfer staat snelheid hoog in het vaandel. 

Met de eenvoudige interface van Skotty kunnen gebruikers grote bestanden moeiteloos uploaden en naar anderen verzenden. Dus, ook gebruikers die veel bestanden moeten versturen, kunnen van de handige functionaliteit van Skotty profiteren. Het proces met Skotty is intuïtief en vereist geen ingewikkelde stappen, waardoor zelfs technisch minder onderlegde mensen er gemakkelijk mee kunnen werken.

Wat betreft beveiliging heeft WeTransfer aanzienlijke maatregelen genomen waardoor de privacy van gebruikers wordt beschermd. Zo zorgt WeTransfer ervoor dat de gegevens van gebruikers veilig worden overgedragen. 

Skotty, een vergelijkbaar platform, neemt ook serieuze beveiligingsmaatregelen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Ze gebruiken dus ook end-to-end encryptie waardoor alleen de geadresseerde toegang tot het ontvangen bestand heeft. Bovendien bewaren ze de gegevens slechts tijdelijk op hun servers, wat met betrekking tot gegevensbescherming extra gemoedsrust biedt.

Als we WeTransfer met andere platforms vergelijken, zien we dat sommige alternatieven mogelijk niet dezelfde mate van snelheid en gebruiksgemak bieden. Dus, ook al zijn er andere opties, WeTransfer blijft de beste keuze. 

Sommige diensten hebben ook complexere interfaces of vereisen een registratie voordat je een bestand kunt verzenden. Met WeTransfer kunnen bestanden worden verzonden zonder dat er een account aangemaakt hoeft te worden. Hierdoor verloopt het proces bij We Transfer snel en efficiënt. 

Waarom kiezen veel mensen nog steeds voor WeTransfer in plaats van alternatieven?

Hoewel er verschillende alternatieven voor het overdragen van bestanden beschikbaar zijn , kiezen veel mensen nog steeds voor WeTransfer. Het is een handige en populaire manier voor het delen en verzenden van bestanden. Met WeTransfer kunnen grote bestanden zoals foto’s, video’s en documenten gemakkelijk naar anderen worden vezonden. 

Het is een gebruiksvriendelijke en betrouwbare service die ervoor zorgt dat je bestanden veilig en snel kunnen worden verzonden. Of je nu een professional bent die bestanden regelmatig moet delen, of gewoon iemand die af en toe grote bestanden wil verzenden, WeTransfer biedt een gratis basisversie die aan de behoeften van de meeste gebruikers voldoet. Met WeTransfer kun je bestanden gemakkelijk zonder gedoe met e-mailbijlagen delen en overdragen. Je kunt grote bestanden tot wel 2GB per keer verzenden. Daarnaast kun je meerdere bestanden tegelijkertijd versturen. Dit maakt WeTransfer voor zowel individuen als bedrijven die grote hoeveelheden data moeten verzenden toegankelijk.

Daarnaast heeft WeTransfer als betrouwbare dienstverlener een goede reputatie opgebouwd voor het eenvoudig en veilig versturen van grote bestanden. Met hun gebruiksvriendelijke platform en snelle overdrachtsnelheden is WeTransfer de ideale keuze voor iedereen die bestanden snel en gemakkelijk wil delen. 

Of je nu een professional bent die grote ontwerpen of video’s moet versturen, of gewoon iemand die foto’s met anderen wil delen, WeTransfer is een veilige optie. Met WeTransfer kun je bestanden zonder je zorgen te hoeven maken over de privacy en beveiliging van je gegevens veilig en snel naar anderen verzenden. 

Of het nu om grote bestanden of gewoon een paar foto’s gaat, WeTransfer zorgt ervoor dat je bestanden veilig worden verzonden en ontvangen. Met de mogelijkheid om wachtwoorden in te stellen en de bestanden te versleutelen, kun je er zeker van zijn dat alleen de beoogde ontvanger toegang tot de bestanden die je deelt, heeft. WeTransfer is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie voor het verzenden van bestanden, waardoor je bij het delen van belangrijke documenten of creatieve projecten gemoedsrust hebt.

Veel gebruikers hebben positieve ervaringen gehad met het veilig overbrengen van bestanden via WeTransfer en vertrouwen op deze service. WeTransfer is een handige en betrouwbare manier om bestanden te delen en over te brengen. Het stelt gebruikers in staat om grote bestanden zonder gedoe met e-mailbijlagen of usb-sticks eenvoudig naar anderen te verzenden. Het is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke tool voor het delen van documenten, foto’s, video’s en meer. De langdurige aanwezigheid van WeTransfer op het internet en het wereldwijde gebruik ervan dragen bij aan het vertrouwen in de beveiliging van de service.

De voordelen van Wormhole: snelheid en veiligheid bij het delen van bestanden

Wormhole, een functie van WeTransfer, biedt op het gebied van snelheid en veiligheid diverse voordelen bij het delen van bestanden. Hieronder zullen we dieper op deze voordelen ingaan en bespreken waarom gebruikers voor Wormhole in plaats van andere opties kiezen.

we transfer veilig en bestanden naar de computer downloaden

Snelle overdrachtssnelheden met Wormhole

Wormhole is een innovatieve tool die bij het gebruik van WeTransfer voor snelle overdrachtssnelheden zorgt. Dankzij Wormhole kun je bestanden zonder gedoe of vertraging snel en gemakkelijk verzenden en ontvangen. Deze geavanceerde technologie gebruikt slimme algoritmen en optimalisatietechnieken waardoor de bestanden snel en efficiënt kunnen worden overgedragen.

Of je nu grote presentaties, video’s of afbeeldingen wilt delen, Wormhole zorgt ervoor dat je bestanden veilig en razendsnel worden verzonden. Met deze handige tool hoef je niet langer op lange uploads of downloads te wachten, maar je kunt bestanden direct delen van je bestanden. Wetransfer veilig en snel gebruiken was dankzij Wormhole nog nooit zo eenvoudig!

Veilige en versleutelde bestandsoverdracht met Wormhole

Naast snelheid biedt Wormhole een hoog niveau van veiligheid bij het delen van bestanden. Bij WeTransfer staat de privacy en beveiliging van gebruikersgegevens centraal, en dat geldt ook voor Wormhole.

Wormhole gebruikt end-to-end-encryptie zodat jouw bestanden alleen voor de beoogde ontvanger toegankelijk zijn. Dit betekent dat jouw gegevens worden versleuteld voordat ze worden verzonden en alleen met de juiste sleutel door de ontvanger kunnen worden gedecodeerd. Op deze manier blijven jouw bestanden veilig en tegen ongewenste toegang beschermd.

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voordelen ten opzichte van traditionele bestandsoverdrachtsmethoden

Ten opzichte van traditionele methoden voor het delen van bestanden biedt Wormhole verschillende voordelen. Hieronder staan enkele redenen waarom gebruikers voor Wormhole kiezen:

 • Gebruiksgemak: Wormhole is zelfs voor mensen zonder technische kennis eenvoudig te gebruiken. Met slechts een paar klikken kun je grote bestanden naar wie je maar wilt verzenden.
 • Geen registratie vereist: In tegenstelling tot sommige andere platforms hoef je geen account aan te maken om Wormhole te gebruiken. Dit betekent dat je zonder gedoe met registratieformulieren en wachtwoorden direct aan de slag kunt.
 • Betrouwbaarheid: WeTransfer heeft een solide reputatie als het om betrouwbare bestandsoverdracht gaat. Met Wormhole kun je erop vertrouwen dat jouw bestanden veilig en snel worden verzonden.

Beveiligingsmaatregelen van WeTransfer: is WeTransfer veilig?

WeTransfer neemt verschillende beveiligingsmaatregelen waardoor jouw bestanden veilig worden verzonden en opgeslagen. Een van de belangrijkste maatregelen is het gebruik van end-to-end encryptie. Dit betekent dat je bestanden worden versleuteld voordat ze worden verzonden en alleen met behulp van een unieke sleutel door de ontvanger kunnen worden gedecodeerd. Hierdoor zijn je bestanden tegen onderschepping of inzage door derden beschermd.

Daarnaast gebruikt WeTransfer geavanceerde firewalls en beveiligingssystemen om ongeautoriseerde toegang tot hun servers te voorkomen. Ze hebben ook strikte controlemechanismen en beperken de toegang tot gevoelige gegevens tot een beperkt aantal medewerkers die aan strenge verklaringen voor de vertrouwelijkheid gebonden zijn.

Het belang van end-to-end encryptie bij het delen via WeTransfer

Voor de veiligheid tijdens het delen van bestanden via WeTransfer is end-to-end encryptie erg belangrijk. Deze vorm van encryptie zorgt ervoor dat alleen jij en de ontvanger toegang tot de inhoud van de bestanden hebben. Zelfs als er sprake van een inbreuk op de beveiliging zou zijn, zouden hackers geen bruikbare informatie kunnen verkrijgen, omdat alle gegevens versleuteld zijn.

Met end-to-end encryptie kun je erop vertrouwen dat je bestanden zelfs als ze via een openbaar netwerk worden verzonden of op de servers van WeTransfer worden opgeslagen veilig zijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat encryptie alleen effectief is als zowel de verzender als de ontvanger zorgvuldig met hun inloggegevens omgaan en ervoor zorgen dat deze niet in handen van kwaadwillende personen vallen.

we transfer veilig en end to end encryptie gebruiken om de veiligheid te waarborgen

Bescherming tegen hackers en ongeautoriseerde toegang

WeTransfer neemt verschillende maatregelen om gegevens tegen hackers en ongeautoriseerde toegang te beschermen. Naast het gebruik van end-to-end encryptie, gebruiken ze beveiligde verbindingen (HTTPS) bij het verzenden en ontvangen van bestanden. Dit betekent dat alle communicatie tussen jouw apparaat en de WeTransfer-servers versleuteld is, waardoor het voor hackers moeilijk wordt om gevoelige informatie te onderscheppen.

WeTransfer neemt de beveiliging van gegevens zeer serieus. Ze begrijpen dat privacy en bescherming voor hun gebruikers van essentieel belang zijn. Om ervoor te zorgen dat hun beveiliging altijd up-to-date is en aan internationale normen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen, voeren ze regelmatig audits uit. Deze audits worden door zowel interne experts als externe beveiligingsdeskundigen uitgevoerd waardoor er geen zwakke plekken in hun systemen en processen aanwezig zijn. 

Tijdens deze audits worden alle aspecten van de beveiliging van WeTransfer grondig onderzocht. Dit omvat het controleren van de fysieke beveiliging van hun datacenters, het evalueren van de technische maatregelen die ze hebben genomen voor het beschermen van de gegevens, en het beoordelen van de procedures die ze bij het verwerken en opslaan van gegevens volgen. 

Door deze uitgebreide aanpak kunnen ze ervoor zorgen dat ze op het gebied van gegevensbeveiliging aan de hoogste normen voldoen. WeTransfer heeft niet alleen een auditteam, maar ook een team van experts die in informatiebeveiliging gespecialiseerd zijn in dienst. Deze professionals houden voortdurend toezicht op de systemen, identificeren en verhelpen mogelijke beveiligingsproblemen en implementeren nieuwe beveiligingsmaatregelen indien nodig. Ze werken nauw met andere teams binnen WeTransfer samen waardoor de beveiliging van gegevens altijd prioriteit heeft.

Unieke functies en voordelen van Secudoc als alternatief voor WeTransfer

Secudoc biedt verschillende unieke functies en voordelen die het een uitstekend alternatief voor WeTransfer maken. Hieronder staan enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om naar Secudoc over te stappen:

 1. Geavanceerde beveiliging: In vergelijking met WeTransfer biedt Secudoc extra lagen beveiliging waardoor je bestanden veilig worden overgedragen. Met end-to-end versleuteling worden je bestanden tijdens het uploaden tegen ongeautoriseerde toegang beschermd.
 2. Volledige controle: Met Secudoc behoud je de volledige controle over je bestanden. Je kunt bepalen wie er toegang tot de bestanden heeft , hoe lang ze beschikbaar zijn en zelfs wachtwoorden instellen waardoor alleen geautoriseerde personen toegang tot de bestanden hebben.
 3. Grote bestandsgrootte: Terwijl WeTransfer beperkt is tot het verzenden van bestanden tot een bepaalde grootte, biedt Secudoc ondersteuning voor grote bestandsoverdrachten zonder enige beperkingen. Of het nu om grote video’s, presentaties of andere documenten gaat, je kunt ze via Secudoc veilig verzenden.
 4. Integratie met cloudopslag diensten: Een ander voordeel van Secudoc is de naadloze integratie met populaire cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive. Hierdoor kun je bestanden die al in de cloud zijn opgeslagen eenvoudig delen, zonder dat je ze eerst moet downloaden en vervolgens naar Secudoc moet uploaden.

Waarom zou je voor een betere beveiliging naar Secudoc overstappen?

Als het om de beveiliging van je bestanden gaat, biedt Secudoc ten opzichte van WeTransfer verschillende voordelen:

 1. End-to-end versleuteling: Secudoc gebruikt end-to-end versleuteling waardoor alleen jij en de ontvanger toegang tot de inhoud van de bestanden hebben. Dit betekent dat zelfs als iemand probeert om je bestanden tijdens de verzending te onderscheppen, ze niet in staat zullen zijn om ze te lezen.
 2. Wachtwoordbeveiliging: Met Secudoc kun je wachtwoorden voor je bestanden instellen, waardoor alleen geautoriseerde personen toegang hebben. Dit voegt vooral bij het delen van gevoelige informatie zoals financiële documenten of vertrouwelijke rapporten een extra laag beveiliging toe.
 3. Verlopen links: Wanneer je bestanden naar Secudoc upload wordt er een link naar de bestanden gemaakt. Deze link is een beperkte periode geldig. Wanneer de bestanden zijn gedownload of de tijd is verstreken worden de bestanden van de server verwijderd waardoor de link niet meer kan worden gebruikt en de bestanden niet meer via deze link kunnen worden gedownload. 

Wil je grote bestanden snel en gemakkelijk naar vrienden, familie of collega’s versturen? Dan is WeTransfer de perfecte oplossing voor jou! Met WeTransfer kun je bestanden via downloadlinks verzenden, waardoor het delen van grote bestanden een fluitje van een cent wordt.

 1. Ga naar de website van WeTransfer (https://www.wetransfer.com/).
 2. Klik op “Voeg bestand toe” om het bestand dat je wilt verzenden te kiezen. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd selecteren door ze in één zip-bestand samen te voegen.
 3. Voer het e-mailadres van de ontvanger(s) aan wie je het bestand wilt sturen in.
 4. Voer je eigen e-mailadres in, zodat je een bevestiging ontvangt wanneer de ontvanger(s) het bestand hebben gedownload.
 5. Klik op “Verstuur” om het proces te starten.

WeTransfer zal nu je bestand(en) uploaden. Zodra de upload is voltooid, genereert WeTransfer automatisch een downloadlink die je met de ontvanger(s) kunt delen. Deze link blijft 7 dagen geldig. Ten opzichte van het verzenden van bestanden via e-mail heeft het gebruik van downloadlinks verschillende voordelen:

 • Met behulp van downloadlinks kunnen grote bestanden die niet als bijlage aan een e-mail kunnen worden toegevoegd worden verzonden. 
 • De ontvanger kan de downloadlink openen en het bestand downloaden wanneer het hen uitkomt, zonder dat ze een e-mail hoeven te openen.
 • Downloadlinks kunnen gemakkelijk via sociale media, chat-apps of andere communicatiemiddelen worden gedeeld.

Bestanden met WeTransfer via de e-mail verzenden

Naast het gebruik van downloadlinks kun je bestanden met behulp van WeTransfer rechtstreeks via de e-mail verzenden. Dit kan handig zijn wanneer je de voorkeur aan het versturen van bestanden als bijlage in plaats van via een downloadlink geeft.

 1. Ga naar de website van WeTransfer (https://www.wetransfer.com/).
 2. Klik op “Voeg bestand toe” om het bestand dat je wilt verzenden te selecteren.
 3. Voer het e-mailadres van de ontvanger(s) aan wie je het bestand wilt sturen in.
 4. Voer je eigen e-mailadres voor een bevestiging in wanneer de ontvanger(s) het bestand hebben gedownload.
 5. Klik op “Verstuur” om het proces te starten.

WeTransfer zal je bestand(en) nu naar hun servers uploaden.

Conclusie: WeTransfer veilig

In dit artikel hebben we de veiligheid en privacy van WeTransfer onder de loep genomen. We hebben naar de beveiligingsmaatregelen gekeken die WeTransfer bij het delen van bestanden neemt, zoals het versleutelen van gegevens en het bewaren van bestanden voor een beperkte tijd. Daarnaast hebben we Wormhole besproken, een alternatieve dienst die bij het delen van bestanden snelheid en veiligheid biedt.

Hoewel WeTransfer over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om te benadrukken dat geen enkel platform volledig immuun is voor risico’s. Als je bij het delen van vertrouwelijke bestanden extra zekerheid wilt, kan Secudoc een goede optie zijn. Met Secudoc worden je bestanden end-to-end versleuteld en heb je de volledige controle over wie er toegang tot je gedeelde bestanden heeft.

we transfer veilig en gebruiken voor het delen van bestanden

Kortom, als je naar een snelle en gebruiksvriendelijke manier zoekt waarmee je bestanden kunt delen, dan is WeTransfer een goede keuze. Als je echter extra beveiliging en controle nodig hebt, raden we aan om Secudoc te overwegen. Onthoud altijd dat jij verantwoordelijk bent voor de inhoud die je deelt, dus zorg ervoor dat je bewust bent van de mogelijke risico’s en neem indien nodig extra maatregelen.

Veel gestelde vragen

Is WeTransfer gratis te gebruiken?

Ja, WeTransfer biedt een gratis versie waarmee je bestanden tot 2 GB kunt verzenden. Er is ook een betaalde versie genaamd WeTransfer Plus, waarmee je grotere bestanden kunt verzenden en meer opslagruimte krijgt.

Hoe lang blijven mijn bestanden op WeTransfer beschikbaar?

Met de gratis versie van WeTransfer blijven je bestanden zeven dagen beschikbaar. Met WeTransfer Plus worden je bestanden echter 28 dagen bewaard.

Kan ik mijn bestanden op WeTransfer met een wachtwoord beveiligen?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om je bestanden op WeTransfer met een wachtwoord te beveiligen. Als privacy en beveiliging belangrijk voor je zijn, raden we aan om Secudoc te overwegen, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om bestanden met een wachtwoord te beveiligen.

Kan ik meerdere ontvangers aan mijn WeTransfer-bestand toevoegen?

Ja, met zowel de gratis versie als WeTransfer Plus kun je meerdere ontvangers aan je bestand toevoegen. Dit maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden gegevens naar verschillende mensen tegelijkertijd te sturen.

Worden mijn geüploade bestanden door WeTransfer gescand?

WeTransfer scant de inhoud van geüploade bestanden niet actief op virussen of malware. Het is echter altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat je geen schadelijke of ongewenste inhoud via het platform deelt.

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg