Welke iMac kopen? Vergelijk en kies de beste!

Een nieuwe iMac kopen kan spannend, maar ook overweldigend zijn. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je het beeldschermformaat vergelijkt en de juiste iMac kiest. Met zoveel opties en specificaties is het belangrijk dat je voor een iMac kiest die aan jouw behoeften en budget voldoet. In dit artikel bespreken we belangrijke overwegingen bij het kopen van een iMac, inclusief schermversie en beschikbare poorten. Maak de juiste keuze voor een nieuwe iMac.

Bij het kiezen van een nieuwe iMac is het belangrijk om op het scherm en het doel waarvoor je de iMac wilt gebruiken let. Ga je hem voor alledaagse taken of meer geavanceerde taken zoals grafisch ontwerp of videobewerking gebruiken? Daarnaast spelen de processor, de opslagruimte en de schermgrootte een belangrijke rol voor de prestaties van je iMac. Deze aspecten zijn, ongeacht of je een MacBook of een nieuw model hebt, erg belangrijk.

In dit artikel vind je tips en advies voor het kiezen van de juiste iMac die past bij jouw behoeften. Lees verder voor nuttige informatie bij het kopen van een nieuwe iMac.

iMac vs Mac Studio: Vergelijking voor dagelijks gebruik

Als je naar een krachtige Apple computer voor dagelijks gebruik zoekt, dan is het vergelijken van de iMac en de Mac Studio een goede eerste stap. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee opties.

FunctieiMacMac Studio
PrijsDe iMac is in vergelijking met de Mac Studio over het algemeen iets goedkoper.De Mac Studio is duurder, maar biedt geavanceerdere specificaties.
SchermgrootteDe iMac is in verschillende schermformaten, waaronder 21,5 inch en 27 inch verkrijgbaar .De Mac Studio heeft een groot 32 inch scherm.
PrestatiesDe iMac biedt uitstekende prestaties voor dagelijks gebruik, zoals internetten, e-mailen en tekstverwerking.De Mac Studio is voor professioneel gebruik ontworpen en biedt krachtige prestaties voor taken zoals videobewerking en grafisch ontwerp.
OpslagruimteDe iMac heeft verschillende opties voor opslagruimte, waaronder SSD en Fusion Drive.De Mac Studio heeft standaard een SSD voor snelle opslag.
PoortenDe iMac heeft een aantal USB-poorten, Thunderbolt-poorten en een sleuf voor een SD-kaart.De Mac Studio heeft vergelijkbare poorten, maar biedt ook extra opties voor uitbreiding en connectiviteit.

Hoewel beide computers voor dagelijks gebruik geschikt zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen. De iMac is goed voor basis taken zoals het surfen op het internet, het e-mailen en om aan documenten te werken. Het is betaalbaarder en heeft voldoende prestaties en opslagruimte. De Mac Studio is beter voor professioneel werk zoals videobewerking en grafisch ontwerp. Het heeft een groter scherm, krachtigere prestaties en meer mogelijkheden voor uitbreiding en connectiviteit. Kies de iMac op basis van je behoeften en budget. Vergelijk de functies en de prijzen van de verschillende modellen voordat je een beslissing maakt.

Welke iMac kopen en de verschillende kleuren

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Mac Mini: Klein formaat, grootse prestaties

De Mac Mini is een krachtige desktopcomputer in een compact formaat. Met zijn kleine afmetingen biedt hij indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid. Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de belangrijkste kenmerken, de voordelen en de nadelen van de Mac Mini.

KenmerkenVoordelenNadelen
Klein formaatNeemt weinig ruimte in beslagBeperkt aantal poorten
Krachtige prestatiesSnelle processor en grafische kaartNiet geschikt voor zware gaming
VeelzijdigheidKan op verschillende randapparatuur worden aangeslotenGeen ingebouwd scherm
Stil en energiezuinigMaakt weinig geluid en verbruikt weinig energieNiet geschikt voor veeleisende taken
macOS-besturingssysteemGebruiksvriendelijk en betrouwbaarIn vergelijking met andere mini-pc’s is de Mac Mini duurder 

De Mac Mini is een krachtige, compacte computer die perfect is voor mensen die weinig ruimte hebben. Hij past gemakkelijk op ieder bureau en kan zelfs achter een monitor worden bevestigd. Met zijn snelle processor en grafische kaart biedt de Mac Mini indrukwekkende prestaties voor dagelijkse taken zoals het surfen op het internet, het e-mailen en het bewerken van documenten. Houd er echter rekening mee dat de Mac Mini niet geschikt is voor zware gaming of veeleisende grafische taken.

De Mac Mini heeft veel poorten, zoals Thunderbolt 3, USB-A, HDMI en Ethernet, waardoor je verschillende apparaten gemakkelijk aan kunt sluiten. Hij is stil en energiezuinig waardoor hij perfect in een rustige werkomgeving of thuis kan worden gebruikt. Daarnaast wordt hij met het gebruiksvriendelijke macOS besturingssysteem geleverd en is hij zowel voor beginners als ervaren gebruikers geschikt. Houd er rekening mee dat de prijs in vergelijking met andere mini-computers hoger is.

Overzicht van alle Mac-modellen en specificaties

Wanneer je een nieuwe iMac wilt kopen is het belangrijk dat je de verschillende modellen en specificaties overweegt. Apple biedt een breed scala aan iMac modellen in verschillende groottes, prestaties en prijzen. Om de beste keuze te maken, is het handig om te weten welke specificaties voor jouw gebruik belangrijk zijn. Hieronder geven we een overzicht van alle Mac modellen en hun specificaties, zodat je als je iMac gaat kopen een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Beschikbare Mac modellen en specificaties

Een belangrijke vraag die veel mensen bij het kopen van een nieuwe iMac, hebben is: welke iMac moet ik kiezen? Er zijn zoveel verschillende modellen op de markt die allemaal hun eigen specificaties en functies hebben. Laten we eens naar een overzicht van alle beschikbare Mac modellen en hun specificaties kijken om je bij het maken van een weloverwogen keuze te helpen.

Specificaties tussen verschillende Mac modellen vergelijken

Om te bepalen welke iMac het beste bij jouw behoeften past is het belangrijk dat je de specificaties tussen verschillende Mac-modellen met elkaar vergelijkt. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je kunt overwegen:

Welke iMac kopen en voor welke toepassingen kun je het gebruiken
 1. Processor: Voor de prestaties van je iMac speelt de processor een belangrijke rol. Hoe hoger de kloksnelheid en het aantal cores, hoe sneller je computer zal zijn.
 2. Werkgeheugen (RAM): Het RAM-geheugen bepaalt hoeveel taken je zonder vertraging tegelijkertijd uit kunt voeren. Meer RAM betekent dat je soepeler met meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.
 3. Opslagruimte: Als je veel bestanden, foto’s of video’s op je iMac op wilt slaan speelt de opslagcapaciteit een belangrijke rol. Kijk naar modellen met voldoende ruimte voor al jouw behoeften.
 4. Grafische kaart: Als je grafisch intensieve taken, zoals videobewerking of gaming uit wilt voeren, is een krachtige grafische kaart van essentieel belang.
 5. Schermgrootte en resolutie: De grootte en de resolutie van het beeldscherm zijn persoonlijke voorkeuren. Bedenk hoe jij jouw iMac wilt gebruiken en kies een model dat aan jouw behoeften voldoet.

Momenteel verkrijgbare Mac-modellen

Op dit moment zijn er verschillende Mac modellen waar je uit kunt kiezen:

 1. iMac: De iMac is een all-in-one desktopcomputer met een ingebouwd scherm. Het is in verschillende schermformaten, variërend van 21,5 inch tot 27 inch verkrijgbaar.
 2. iMac Pro: De iMac Pro is voor professionele gebruikers die krachtige prestaties nodig hebben ontworpen. Het heeft een indrukwekkende processor, een goede grafische kaart en verschillende keuzes voor de opslagcapaciteit.
 3. Mac Mini: De Mac Mini is een goede mini computer die jij op jouw beeldscherm aan kunt sluiten en met behulp van MacOS aan verschillende toepassingen kunt werken

Belangrijke specificaties om bij het kiezen van een iMac in overweging te nemen

Bij het kiezen van een iMac zijn er enkele belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden:

 1. Processor: Kijk naar de snelheid en het aantal cores van de processor zodat deze aan jouw behoeften voldoet.
 2. Werkgeheugen (RAM): Overweeg de hoeveelheid RAM dat je voor jouw taken nodig hebt.

Welke iMac kopen zodat jij een model hebt die bij jouw behoeften past?

Als je naar een nieuwe iMac zoekt, is het belangrijk dat je er een kiest die aan jouw behoeften voldoet. Met zoveel verschillende modellen en specificaties kan het maken van de juiste keuze moeilijk zijn. Hieronder staan enkele belangrijke overwegingen die je bij het bij het kiezen van een iMac die bij jou past:

ModelVoordeelNadeel
iMac 21.5-inchCompact formaat, gemakkelijk te verplaatsenBeperkte schermgrootte
iMac 27-inchGroot scherm, ideaal voor grafisch ontwerp en videobewerkingMinder draagbaar
iMac ProKrachtige prestaties, ideaal voor professioneel gebruikHogere prijs
iMac MiniKlein formaat, flexibel in gebruikIn vergelijking met andere modellen minder krachtig 

Hieronder staan enkele voorbeelden en opties om je bij het maken van je keuze te helpen:

 1. Als je een compacte iMac wilt die je gemakkelijk kunt verplaatsen, is de iMac 21.5-inch een goede optie. Het heeft een kleinere schermgrootte, maar het is perfect voor dagelijks gebruik en eenvoudige taken.
 2. Als je een groot scherm voor grafisch ontwerp of videobewerking nodig hebt , is de iMac 27-inch ideaal. Het biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit en veel werkruimte.
 3. Als je naar de ultieme kracht en prestaties zoekt, overweeg dan de iMac Pro. Dit model is speciaal voor professioneel gebruik ontworpen en biedt ongeëvenaarde snelheid en capaciteit.
 4. Als je een iMac wilt die flexibel in gebruik is en gemakkelijk in je bestaande systeem kan worden geïntegreerd, is de iMac Mini een goede keuze. Het heeft een klein formaat, maar biedt voor dagelijkse taken voldoende prestaties.

Het belangrijkste is om te bepalen welke functies en specificaties voor jou het belangrijkst zijn. Denk na over wat je met je iMac wilt doen en hoeveel kracht en opslagruimte je nodig hebt. Op die manier kun je de juiste keuze maken die perfect bij jouw behoeften aansluit.

Welke iMac kopen en wanneer is een iMac interessant voor jou?

Als je naar een nieuwe computer zoekt, is een iMac zeker het overwegen waard. Met zijn krachtige prestaties, geavanceerde functies en elegante design is de iMac voor zowel professionals als normale gebruikers een populaire keuze. Maar welke iMac moet je kopen en wanneer is een iMac voor jou interessant? Hieronder staan enkele punten om te overwegen:

Welke iMac kopen

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Vergelijkende tabel:

ModelVoordeelNadeel
iMac 21.5-inchCompact formaat, betaalbaarBeperkt schermformaat
iMac 27-inchGroot scherm, krachtige prestatiesDuurder
iMac ProExtreem krachtig, geschikt voor professioneel gebruikZeer prijzig
iMac 4KScherp 4K-scherm, goede prestatiesIn vergelijking met het instapmodel is dit model duurder 

Wanneer is een iMac voor jou interessant?

 1. Je bent een grafisch ontwerper, videobewerker of fotograaf: De iMac biedt krachtige hardware en een groot scherm, waardoor het voor professionele creatieve taken ideaal is.
 2. Je wilt van een naadloze gebruikerservaring genieten: De iMac is ontworpen om perfect met het macOS besturingssysteem samen te werken. Het biedt een intuïtieve interface en soepele prestaties.
 3. Je hebt behoefte aan veel opslagruimte: De iMac biedt verschillende opslagopties, waaronder SSD’s met grote capaciteit. Dit is ideaal als je veel bestanden, foto’s of video’s op wilt slaan.
 4. Je waardeert een strak en elegant design: De iMac heeft een slank en minimalistisch ontwerp dat in iedere werkomgeving of interieur goed past.
 5. Je wilt van een hoogwaardig scherm genieten: De iMac is met een Retina display, wat voor scherpe beelden en levendige kleuren zorgt uitgerust. Dit maakt het ideaal voor entertainmentdoeleinden zoals het bekijken van films en het spelen van games.
 6. Je hebt behoefte aan een betrouwbare computer: Apple staat bekend om zijn betrouwbare hardware en software. Met een iMac kun je op een stabiel en probleemloos systeem rekenen.

Kortom, een iMac is interessant als je naar een krachtige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke computer met een elegant design zoekt. Het is vooral geschikt voor professionals in de creatieve industrie, maar ook voor iedereen die waarde aan kwaliteit en prestaties hecht.

Conclusie: De beste iMac voor jouw situatie

In dit blogartikel hebben we een uitgebreid overzicht van verschillende Mac modellen en hun specificaties gegeven. We hebben de iMac met de Mac Studio vergeleken en besproken hoe de Mac Mini ondanks zijn compacte formaat presteert. Daarnaast hebben we gekeken welke iMac het beste bij jouw behoeften past en waarom een iMac voor jou interessant kan zijn.

Welke iMac kopen en installeren

Nu je een goed beeld van de verschillende opties hebt, is het tijd om te bepalen welke iMac het beste bij jou past. Denk hierbij aan factoren zoals je budget, het beoogde gebruik en eventuele specifieke eisen die je hebt. Of je nu een professional bent die grafisch ontwerp doet of gewoon naar een krachtige computer voor dagelijks gebruik zoekt , er is altijd een iMac die aan jouw behoeften voldoet.

Gebruik onze vergelijkingen en specificaties om een weloverwogen keuze bij de aanschaf van de iMac te maken. Vergeet niet dat Apple regelmatig nieuwe modellen uitbrengt, dus houd ook de laatste updates in de gaten voordat je een definitieve beslissing neemt. Investeer in de juiste iMac en geniet van optimale prestaties en gebruiksgemak!

Veel gestelde vragen

Welke iMac is geschikt voor videobewerking?

Voor videobewerking raden we aan om voor een iMac met krachtige processors, veel RAM-geheugen en voldoende opslagruimte te kiezen. Modellen zoals de iMac Pro en de 27-inch iMac met Retina-display zijn uitstekende keuzes voor het bewerken van video’s en foto’s.

Kan ik mijn iMac later upgraden?

Het is belangrijk om te weten dat sommige onderdelen zoals het RAM-geheugen van de iMac achteraf niet kunnen worden geüpgraded. Het is daarom belangrijk dat je bij de aanschaf voor voldoende geheugen en opslagruimte kiest om aan je toekomstige behoeften te voldoen.

Welke iMac is geschikt voor gaming?

Voor gaming raden we aan om voor een iMac met een krachtige grafische kaart en voldoende RAM-geheugen te kiezen. Omdat zowel de 27-inch iMac met Retina-display en de iMac Pro over krachtige hardware beschikken die de nieuwste games aankunnen zijn beiden modellen geschikt voor gaming. 

Kan ik mijn Windows-software op een iMac gebruiken?

Ja, je kunt met behulp van virtualisatiesoftware zoals Parallels Desktop of Boot Camp Windows-software op een iMac gebruiken. Met behulp van virtualisatiesoftware kun je Windows naast macOS op de iMac draaien.

Hoe lang gaat een iMac gemiddeld mee?

Een goed onderhouden iMac kan gemiddeld zo’n vijf tot zeven jaar meegaan voordat je merkbare prestatievermindering begint te ervaren. Het up-to-date houden van het besturingssysteem en regelmatig onderhoud kunnen helpen om de levensduur van je iMac te verlengen.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg