Welke iPad kopen? Ontdek jouw perfecte iPad met deze handige gids!

De introductie van de iPad heeft de manier waarop we technologie gebruiken voorgoed veranderd. Met zijn intuïtieve interface, draagbaarheid en eindeloze mogelijkheden heeft de iPad in ons dagelijkse leven een prominente plek ingenomen. Maar met zoveel verschillende modellen en specificaties waar je uit kunt kiezen, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke iPad het beste bij jou past.

In dit artikel gaan we je helpen bij het maken van die beslissing. We zullen de belangrijkste factoren die je bij het kopen van een iPad moet overwegen bespreken. Van de gebruiksmogelijkheden tot de verschillen tussen de modellen, we hebben alles wat je nodig hebt om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Dus als je naar een nieuwe iPad zoekt en wilt weten welke het beste op jouw behoeften en budget past, lees dan rustig verder. Ontdek hoe je optimaal van deze geweldige tablet kunt profiteren en maak een weloverwogen keuze die perfect op jouw behoeften aansluit.

Waarom een iPad Aanschaffen

De iPad is een veelzijdig apparaat dat perfect bij jouw behoeften aansluit. Of je nu naar entertainment, productiviteit of creatieve mogelijkheden zoekt, de iPad biedt het allemaal. Hieronder bespreken we waarom het kopen van een iPad een goede keuze is en hoe het aan jouw specifieke behoeften kan voldoen.

Welke ipad kopen en hoe kun je er mee werken

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Op het beeldscherm nauwkeurig tekenen en notities maken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • Bestanden met andere Apple apparaten synchroniseren
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit met anderen communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Multifunctionaliteit

De multifunctionaliteit is een van de belangrijkste redenen om een iPad te kopen. Met de iPad kun je verschillende taken uitvoeren. Bij deze taken kun je denken aan het surfen op het internet, het verzenden en ontvangen van e-mails, foto’s bewerken, video’s bekijken en nog veel meer. Het is alsof je meerdere apparaten in een apparaat hebt.

Dankzij de diverse functies en mogelijkheden van de iPad kun je hem voor werk, studie, entertainment en zelfs creatieve projecten gebruiken. Of je nu een student bent die tijdens colleges notities maakt of een professional die onderweg presentaties geeft, er is altijd wel een iPad die aan jouw behoeften voldoet.

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid is een andere reden om voor een iPad te kiezen. Door de intuïtieve interface en eenvoudige navigatie kun je gemakkelijk direct aan de slag. Zelfs als je geen ervaring met technologie hebt, zul je merken dat de iPad zeer toegankelijk is.

Met slechts een paar drukken en veegbewegingen kun je apps op de iPad openen, tussen verschillende taken schakelen en instellingen aanpassen. Het is alsof je een verlengstuk van jezelf hebt dat zonder gedoe precies doet wat jij wilt.

Creatief en Productief Werk

Wanneer je creatief of productief werk wilt doen biedt de iPad talloze mogelijkheden. Er zijn verschillende apps en tools beschikbaar waarmee je foto’s kunt bewerken, video’s kunt maken, muziek kunt componeren en nog veel meer. Of je nu een professionele fotograaf bent of in je vrije tijd graag aan creatieve projecten werkt, de iPad kan jouw creatieve proces verbeteren.

Daarnaast is de iPad zeer geschikt voor productiviteitswerk. Met apps zoals Pages, Numbers en Keynote kun je documenten maken, spreadsheets bijhouden en presentaties ontwerpen. Dankzij de krachtige prestaties van de iPad kun je zonder vertraging meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

Kortom, op het gebied van veelzijdigheid, gebruiksvriendelijkheid en creatieve/productieve mogelijkheden, biedt het kopen van een iPad verschillende voordelen. Of je nu een student bent die tijdens colleges notities wil maken, een professional die onderweg wil werken of gewoon op een draagbaar apparaat van entertainment wilt genieten, er is altijd wel een iPad die aan jouw behoeften voldoet.

Overwegingen bij een iPad

Bij het kiezen van een nieuwe iPad zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder bespreken we enkele belangrijke overwegingen zoals het gebruik, de opslagruimte en de schermgrootte.

Gebruik

Voordat je een iPad gaat kopen, is het belangrijk dat je nadenkt over waarvoor je hem voornamelijk wilt gaan gebruiken. Wil je de iPad voor eenvoudige taken zoals surfen op het internet, het lezen van e-mails of om je sociale media bij te houden gebruiken? Of heb je voor taken zoals foto- en videobewerking of het draaien van zware apps behoefte aan een krachtigere iPad?

Welke iPad kopen

Door te bepalen welk doel je met de iPad hebt, kun je beter bepalen welk model het beste bij jouw behoeften past. Als je voornamelijk aan lichte taken wilt werken, zou een standaardmodel zoals de gewone iPad voldoende kunnen zijn. Maar als je geavanceerdere functies nodig hebt, kan een model uit de Pro-serie beter geschikt zijn.

Opslagruimte

Bij het kiezen van een iPad is de opslagruimte een andere belangrijke overweging. Om al jouw bestanden, apps en media op te kunnen slaan is het belangrijk dat je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt. De beschikbare opslagcapaciteit varieert afhankelijk van het gekozen model.

Als jij op je iPad veel foto’s, video’s of muziek op wilt slaan, dan wil je misschien voor een model met een grotere opslagcapaciteit, zoals de iPad Pro kiezen. Deze modellen bieden tot 2 TB aan opslagruimte, wat ideaal is voor mensen die veel media willen bewaren.

Aan de andere kant, als je voornamelijk cloudopslagdiensten of streamingservices gebruikt, kun je wellicht genoegen met een model met minder opslagruimte nemen. Dit kan helpen om kosten te besparen en ervoor te zorgen dat je niet voor ruimte betaalt die je niet nodig hebt.

Schermgrootte

Tot slot is het belangrijk dat je over de schermgrootte van de iPad nadenkt. Het scherm is immers het belangrijkste onderdeel van het apparaat en bepaalt hoe comfortabel en plezierig jouw ervaring zal zijn.

Als je de iPad voornamelijk thuis gebruikt en van multimedia-inhoud zoals films, series of games wilt genieten, dan kan een groter scherm zoals dat van de iPad Pro of iPad Air prettiger zijn. Deze modellen hebben respectievelijk een schermgrootte van 12,1 inch en 10,9 inch.

Aan de andere kant, als draagbaarheid belangrijker voor je is en jij je iPad vaak onderweg gebruikt, dan kan een kleiner formaat zoals dat van de gewone iPad (10,9 inch) of de iPad mini 6 (8,3 inch) handiger zijn. Deze modellen passen gemakkelijk in jouw tas of zelfs in jouw zak.

De juiste schermgrootte hangt van jouw persoonlijke voorkeur af en hoe je de iPad wilt gaan gebruiken. Het kan handig zijn om naar een winkel te gaan en verschillende modellen uit te proberen om te zien welke schermgrootte het beste bij jou past.

Verschillen met Andere Tablets

Als je een iPad wilt kopen, is het belangrijk om te weten wat de verschillen met andere tablets op de markt zijn. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten waarin de iPad zich van andere tablets onderscheidt.

Verschillen in besturingssysteem

Het besturingssysteem is een van de belangrijkste verschillen tussen de iPad en andere tablets. De iPad draait op iOS, terwijl veel andere tablets het Android-besturingssysteem gebruiken. Beide systemen hebben hun eigen kenmerken en functionaliteiten, dus het systeem wat jij het prettigst vindt werken hangt van jouw persoonlijke voorkeur af.

Verschillen in app-aanbod

Het aanbod aan apps is een ander groot verschil tussen een iPad en een andere tablet. De App Store biedt een breed scala aan apps die specifiek voor de iPad zijn ontworpen. Veel ontwikkelaars richten zich op het maken van hoogwaardige apps voor iOS, waardoor je als iPad-gebruiker de toegang tot een uitgebreid aanbod aan applicaties hebt die perfect voor jouw apparaat zijn geoptimaliseerd.

Welke iPad kopen en het aanbod aan apps

Verschillen in prijsklasse

Bij het kiezen van een tablet is de prijs vaak een belangrijke factor. Over het algemeen kunnen iPads in vergelijking met andere tablets op de markt duurder zijn. Dit heeft met verschillende factoren, zoals de bouwkwaliteit, de prestaties en de merknaam te maken. Het is echter ook belangrijk om te vermelden dat iPads in vergelijking met goedkopere tablets vaak betere prestaties en kwaliteit bieden. Als je bereid bent om iets meer te investeren, kan een iPad een goede keuze zijn.

Verschillen in accessoires

Het brede scala aan beschikbare accessoires is een ander aspect waarin de iPad zich onderscheidt. Denk bijvoorbeeld aan de Apple Pencil, waarmee je op het scherm van de iPad heel nauwkeurig kunt tekenen en schrijven. Daarnaast is er het Smart Keyboard, dat je kunt gebruiken om teksten comfortabel te typen. Deze accessoires kunnen de functionaliteit van je iPad aanzienlijk vergroten en maken het apparaat nog veelzijdiger.

Al met al zijn er dus verschillende aspecten waarin de iPad zich van andere tablets op de markt onderscheidt. Het besturingssysteem, aanbod aan apps, de prijsklasse en de beschikbare accessoires zijn allemaal punten waar je bij het maken van jouw keuze rekening mee moet houden

In het volgende gedeelte zullen we specifiek ingaan op hoe de iPad zich tot Samsung Galaxy-tablets en e-readers verhoudt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke tablet het beste bij jou past.

Specifieke gebruiksscenario’s

Als het om het kiezen van de juiste iPad die bij jouw specifieke gebruiksscenario’s past gaat, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Hieronder bespreken we welke iPad voor verschillende doeleinden het meest geschikt is.

Beste iPad voor Studenten

Als student is het belangrijk dat je een iPad hebt die aan je studiebehoeften voldoet. De standaard iPad is vanwege zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid een geweldige keuze voor studenten. Met de mogelijkheid om notities te maken, e-books te lezen en de toegang tot educatieve apps te krijgen, kan de standaard iPad je helpen om georganiseerd te blijven en efficiënter te studeren.

Daarnaast biedt de ondersteuning voor de Apple Pencil een extra dimensie aan je studie-ervaring op de standaard iPad toe. Je kunt in digitale boeken aantekeningen maken of voor creatieve projecten schetsen maken. Met functies zoals Split View kun je tijdens het studeren gemakkelijk met verschillende apps tegelijkertijd werken.

Fotobewerking onderweg

Voor fotografie-enthousiastelingen die foto’s graag bewerken terwijl ze onderweg zijn, is de krachtige iPad Air een uitstekende keuze. Met zijn Apple M1-chip en Retina-display biedt deze tablet voldoende rekenkracht en beeldkwaliteit voor een vloeiende fotobewerking.

Welke ipad kopen voor fotografie

In de App Store zijn er tal van apps en tools beschikbaar die speciaal voor fotobewerking op de iPad zijn ontworpen. Met functies zoals lagen, filters en geavanceerde bewerkingsmogelijkheden kun je professionele resultaten behalen zonder dat je een desktopcomputer nodig hebt.

Professioneel Gebruik

Voor professioneel gebruik biedt de iPad Pro geavanceerde functies en mogelijkheden die aan de eisen van zakelijke gebruikers voldoen. Met zijn krachtige M2-chip, Liquid Retina XDR-display en de ondersteuning voor accessoires zoals het Magic Keyboard en Apple Pencil, is de iPad Pro een serieuze concurrent voor laptops.

De iPad Pro is ideaal voor taken zoals grafisch ontwerp, videobewerking en 3D-modellering. Met apps zoals Adobe Photoshop, Final Cut Pro en AutoCAD kun je professionele projecten met gemak en precisie uitvoeren.

Kortom, bij het kiezen van een iPad is het belangrijk dat je rekening met je specifieke gebruiksscenario’s houdt. Of je nu een student bent die voor het studeren naar een apparaat zoekt of een professional die de behoefte aan geavanceerde functies heeft, er is altijd een iPad die aan jouw behoeften voldoet.

Netwerkopties voor iPads

Verschillende iPads bieden verschillende netwerkopties. Sommige iPads ondersteunen alleen wifi, terwijl andere modellen ook mobiele dataverbindingen hebben. Voordat je een iPad gaat kopen is het belangrijk dat je controleert welke netwerkopties er beschikbaar zijn.

Wi-Fi versus Mobiel Netwerk

Als je naar een nieuwe iPad zoekt, is het belangrijk dat je overweegt of je een model met alleen Wi-Fi of ook met een mobiel netwerk wilt. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij jouw behoeften past.

Wi-FiMobiel Netwerk
BereikBeperkt tot het bereik van je routerOveral waar je mobiele dekking hebt
KostenGeen extra kosten voor mobiele dataAbonnementskosten voor mobiele data
SnelheidAfhankelijk van je internetproviderAfhankelijk van de kwaliteit van het netwerk
VeiligheidBeveiligd met een wachtwoordPotentieel kwetsbaarder voor hackers

Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties waarin je misschien de voorkeur aan Wi-Fi geeft:

 • Als jij je iPad voornamelijk thuis of op kantoor gebruikt en een betrouwbare internetverbinding hebt.
 • Als je geen behoefte aan mobiele data hebt en geen extra kosten wilt maken.
 • Als jij je zorgen over de veiligheid maakt en liever een beveiligde Wi-Fi-verbinding gebruikt.

Aan de andere kant zijn hier enkele situaties waarin een iPad met mobiel netwerk handig kan zijn:

 • Als je vaak onderweg bent en ongeacht of er Wi-Fi beschikbaar is altijd toegang tot het internet wilt hebben.
 • Als je regelmatig buiten het bereik van je router werkt of naar gebieden reist waar Wi-Fi mogelijk niet beschikbaar is.
 • Als je de iPad als een hotspot wilt kunnen gebruiken om andere apparaten met het internet te verbinden.

De keuze die je voor iPad maakt, hangt van je persoonlijke behoeften en gebruiksscenario’s af. Als je voornamelijk thuis of op kantoor bent en al een betrouwbare Wi-Fi-verbinding hebt, kan een iPad met alleen Wi-Fi voldoende zijn. Maar als je vaak onderweg bent en altijd online wilt blijven, kan een iPad met een mobiel netwerk de betere keuze zijn.

Ongeacht welke optie je kiest, zorg ervoor dat je de specificaties en prijzen van verschillende modellen met elkaar vergelijkt voordat je een definitieve beslissing neemt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de iPad kiest die het beste bij jouw behoeften past.

Hulp bij de Keuze van je iPad

Als je naar een nieuwe iPad zoekt, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Apple biedt verschillende modellen, waaronder de standaard iPad, de compacte en draagbare iPad mini 6, de krachtige en veelzijdige iPad Air en de high-end en professionele iPad Pro aan. Iedere optie heeft zijn eigen kenmerken en de voordelen die bij verschillende behoeften en budgetten passen.

Welke iPad kopen en hulp bij je keuze

Belangrijkste kenmerken van elke iPad-optie.

 • iPad: De standaardversie van de iPad is betaalbaar en biedt goede prestaties voor dagelijkse taken zoals surfen op het web, het lezen van e-mails en lichte productiviteitstaken. Het heeft een helder Retina-display, de ondersteuning voor Apple Pencil (1e generatie) en het Smart Keyboard.
 • iPad mini 6: De compacte en draagbare iPad mini 6 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij indrukwekkende specificaties zoals een A15 Bionic-chip met Neural Engine, een Liquid Retina-display met True Tone en ondersteuning voor Apple Pencil (2e generatie).
 • iPad Air: Als je iets krachtigers dan de standaardversie van de iPad wilt maar niet het prijskaartje van de Pro wilt betalen, is de iPad Air een uitstekende keuze. Hij wordt met een snellere Apple M1-chip, een groter Liquid Retina-display met True Tone en ondersteuning voor Apple Pencil (2e generatie) en Magic Keyboard geleverd.
 • iPad Pro: De iPad Pro is het vlaggenschipmodel van Apple en biedt de meest geavanceerde functies en prestaties. Het heeft een krachtige M2-chip, een prachtig Liquid Retina XDR-display met ProMotion-technologie, ondersteuning voor Apple Pencil (2e generatie) en Magic Keyboard. Het is ideaal voor professioneel gebruik zoals grafisch ontwerp, videobewerking en augmented reality-toepassingen.

Overwegingen bij het kiezen tussen de verschillende modellen.

Bij het kiezen tussen de verschillende iPad-modellen zijn er een paar belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Budget: Bij het maken van een keuze speelt het budget vaak een grote rol. De standaardversie van de iPad is de meest betaalbare optie, terwijl de iPad Pro aan de hogere kant van het prijsspectrum zit.
 2. Gebruiksdoel: Denk na over waarvoor je de iPad voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Als je alleen basisfuncties nodig hebt zoals de mogelijkheid om op het web te surfen en om e-mails te lezen, dan voldoet de standaardversie van de iPad waarschijnlijk aan je behoeften. Als je echter geavanceerdere taken zoals fotobewerking of grafisch ontwerp uit wilt voeren, dan kan een krachtiger model zoals de iPad Air of de iPad Pro geschikter zijn.
 3. Grootte en draagbaarheid: Overweeg de grootte en de draagbaarheid van de iPad. De iPad mini 6 is het compactste model, terwijl de iPad Pro het grootste display heeft. Bedenk hoe belangrijk draagbaarheid voor jou is en welke schermgrootte je het prettigst vindt.

Advies voor het maken van de juiste keuze op basis van individuele behoeften.

De juiste keuze hangt van je individuele behoeften en voorkeuren af. Hieronder staan enkele tips om je te helpen bij het kiezen:

 • Maak een lijst van de functies en taken die je met je iPad uit wilt voeren.
 • Overweeg je budget en hoeveel je bereid bent om te investeren.
 • Lees reviews en vergelijk specificaties om meer inzicht in ieder model te krijgen.
 • Bezoek een Apple Store of andere elektronicawinkels om de verschillende modellen te bekijken en uit te proberen.
 • Denk over je toekomstige behoeften na. Als je verwacht dat je iPad in de toekomst zwaardere taken uit moet kunnen voeren, kan het verstandig zijn om voor een krachtiger model te kiezen.

Conclusie: Welke iPad kopen?

Je hebt nu alle belangrijke informatie over iPads doorgenomen en bent klaar om de juiste keuze te maken. Het is duidelijk geworden dat een iPad een veelzijdig apparaat is dat aan al jullie behoeften kan voldoen, of het nu om werk, studie of ontspanning gaat. Je hebt geleerd waarom een iPad een goede investering is en welke overwegingen je bij het kopen van een iPad moeten maken.

Welke ipad kopen en de kleur kiezen

Nu is het tijd om actie te ondernemen! Zoek naar de iPad die bij je specifieke gebruiksscenario’s en budget past. Vergeet niet om ook rekening met de netwerkopties te houden en laat je indien nodig adviseren bij de keuze van je iPad. Met je nieuwe kennis kun je zelfverzekerd de juiste beslissing nemen en van alle voordelen die een iPad te bieden heeft genieten.

Veel gestelde vragen

Welke iPad past het beste bij mijn behoeften?

De keuze voor een iPad hangt van je specifieke behoeften af. Als je een compacte tablet wilt, is de iPad mini 6 ideaal. Voor een goede balans tussen prestaties en draagbaarheid is de iPad Air een goede keuze. Als je echter professionele taken, zoals grafisch ontwerp of videobewerking uit wilt voeren, is de iPad Pro de beste optie.

Kan ik met een iPad bellen?

Ja, iPads met mobiele data-ondersteuning kunnen worden gebruikt om via apps zoals FaceTime, Skype of WhatsApp te bellen. Deze functie werkt echter alleen als je met Wi-Fi of een mobiel netwerk verbonden bent.

Wat zijn de verschillen tussen een iPad en andere tablets?

Het besturingssysteem is een van de belangrijkste verschillen. iPads draaien op iOS, terwijl andere tablets vaak op Android draaien. Daarnaast biedt Apple exclusieve functies en een naadloze integratie met andere Apple-apparaten. De bouwkwaliteit en het design van iPads staan bekend om hun premium uitstraling.

Kan ik mijn bestaande apps en gegevens naar een nieuwe iPad overzetten?

Ja, je kunt al je bestaande apps en gegevens door middel van een iCloud-back-up of een iTunes-back-up eenvoudig naar een nieuwe iPad overzetten. Hierdoor blijven al je instellingen, apps en gegevens behouden wanneer je naar een nieuwe iPad overstapt.

Welke netwerkopties zijn er voor iPads beschikbaar?

iPads zijn in twee netwerkopties: Wi-Fi en Wi-Fi + Cellular verkrijgbaar. De Wi-Fi-only optie kan alleen via een draadloos neterk met het internet worden verbonden, terwijl de Wi-Fi + Cellular optie ook mobiele data-ondersteuning biedt, zodat je zelfs zonder Wi-Fi overal online kunt zijn.

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Op het beeldscherm nauwkeurig tekenen en notities maken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • Bestanden met andere Apple apparaten synchroniseren
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit met anderen communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg