Wetransfer bestanden versturen – Tips voor grote bestanden

Heb je ooit geprobeerd om grote bestanden via sociale media te versturen en merkte je dat het een hele klus? Je bent niet de enige! Het verzenden van grote bestanden kan vaak lastig en tijdrovend zijn, vooral wanneer je niet de juiste sociale media tools gebruikt. Maar maak je geen zorgen, WeTransfer is een handige en populaire online service en website waarmee he grote bestanden eenvoudig en efficiënt met anderen kunt delen!

Of je nu persoonlijke foto’s via de website met vrienden wilt delen of belangrijke documenten met behulp van de app wilt versturen, WeTransfer biedt de perfecte oplossing voor al je bestandsoverdrachten. Het beste van alles is dat je geen gedoe hebt met het comprimeren of inpakken van bestanden. Met WeTransfer kun je gewoon rechtstreeks zonder kwaliteitsverlies versturen.

In deze gids ontdek je hoe je WeTransfer optimaal kunt gebruiken voor het verzenden van grote bestanden. Of je nu regelmatig grote bestanden wilt kunnen delen of gewoon af en toe iets groots wilt verzenden, wij hebben alle informatie die je nodig hebt. Laten we dus snel aan de slag gaan!

Via WeTransfer grote bestanden versturen

Met WeTransfer kun je grote bestanden tot 2 GB gemakkelijk gratis verzenden. Je hebt geen account nodig om de basisfuncties van WeTransfer te kunnen gebruiken. Het uploaden en het verzenden van bestanden via WeTransfer is snel en eenvoudig. Na het uploaden ontvangt de ontvanger een downloadlink waarmee hij/zij de bestanden kan downloaden.

Wetransfer bestanden versturen

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Grote bestanden zonder gedoe versturen

WeTransfer is een populaire online tool waarmee je grote bestanden zonder gedoe kunt versturen. Of je nu foto’s, video’s, presentaties of andere documenten wilt delen, met WeTransfer gaat dat snel en gemakkelijk. Het beste van alles is dat je geen account hoeft aan te maken om de basisfuncties van WeTransfer te kunnen gebruiken.

Met slechts een paar klikken kun je jouw bestanden naar de servers van WeTransfer uploaden. Vervolgens genereert het systeem automatisch een downloadlink die je met de ontvanger(s) kunt delen. Deze link blijft zeven dagen geldig, zodat de ontvanger voldoende tijd heeft om de bestanden te downloaden.

Snelheid en eenvoud

Eén van de grootste voordelen van WeTransfer is de snelheid waarmee je grote bestanden kunt verzenden. In tegenstelling tot e-mailbijlagen, die vaak in grootte beperkt zijn, kun je met WeTransfer maximaal 2 GB aan gegevens per keer verzenden. Dit betekent dat zelfs videobestanden of andere grote media gemakkelijk kunnen worden gedeeld.

Bovendien is WeTransfer zeer gebruiksvriendelijk. Het uploadproces is zelfs voor mensen die niet erg technisch zijn onderlegd eenvoudig en intuïtief. Je hoeft alleen maar de bestanden die je wilt verzenden te selecteren, het e-mailadres van de ontvanger in te voeren en op “Verzenden” te klikken. WeTransfer doet de rest!

Veiligheid en betrouwbaarheid

WeTransfer neemt de veiligheid en betrouwbaarheid van jouw gegevens serieus. Alle bestanden die je via WeTransfer verstuurt, worden tijdens het uploaden en het downloaden versleuteld. Dit zorgt ervoor dat alleen jij en de ontvanger(s) met wie je de downloadlink hebt gedeeld toegang tot jouw bestanden heeft.

Bovendien bewaart WeTransfer jouw bestanden niet langer dan nodig is. Na zeven dagen worden alle geüploade bestanden automatisch van hun servers verwijderd. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens veilig blijven en niet onnodig worden opgeslagen.

Tips om grote bestanden efficiënt met WeTransfer te delen

Voordat je grote bestanden via WeTransfer gaat uploaden, is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Een instabiele verbinding kan tijdens het uploadproces tot onderbrekingen en zelfs tot het mislukken van de overdracht leiden.

Om dit te voorkomen, kun je een bekabelde verbinding in plaats van wifi gebruiken. Een bekabelde verbinding biedt over het algemeen snellere uploadsnelheden en meer betrouwbaarheid, wat voor het versturen van grote bestanden erg belangrijk is.

Stabiele internetverbinding voor Wetransfer bestanden versturen

Bij het delen van bestanden via WeTransfer heb je de keuze tussen twee opties: “E-mail” en “Link”. Het is aan te raden om de “Link” optie te gebruiken, omdat dit je meer controle geeft over wie er toegang tot de downloadlink heeft. Met de “E-mail” optie wordt er automatisch een e-mail met daarin de downloadlink naar de ontvanger verstuurd. Dit kan handig zijn wanneer je bestanden snel wilt kunnen delen, maar als je meer controle wilt hebben over wie er toegang tot de bestanden heeft, kun je beter voor de “Link” optie kiezen. Hiermee krijg je een unieke link die je zelf met specifieke personen of op andere platforms zoals sociale media kunt delen.

Overweeg een betaald abonnement voor WeTransfer

Wanneer je regelmatig grote bestanden moet versturen, kan het de moeite waard zijn om een betaald abonnement voor WeTransfer te overwegen. Met een betaald abonnement krijg je vaak extra voordelen, zoals hogere bestandsgrootte limieten, langere bewaartermijnen en meer controle over je transfers. Dit kan vooral handig zijn wanneer je WeTransfer regelmatig gebruikt voor het versturen van grote bestanden naar collega’s, vrienden, kennissen of familie. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te bepalen welk abonnement het beste bij jouw behoeften past.

Voordat je met grote bestanden met behulp van We Transfer kunt delen moet je enkele voorbereidingen treffen en keuzes maken. Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel is voordat je begint met uploaden en overweeg om een bekabelde verbinding voor snellere uploadsnelheden te gebruiken. Gebruik bij het delen van bestanden de “Link” functie in plaats van “E-mail”, zodat je zelf kunt bepalen wie er toegang tot de downloadlink heeft. Wanneer je regelmatig grote bestanden moet versturen, kun je overwegen om voor extra voordelen en controle over je transfers een betaald abonnement bij WeTransfer af te sluiten.

Grote foto’s versturen met behulp van WeTransfer: een handige gids

WeTransfer is een geweldige tool voor het versturen van grote foto’s naar collega’s, familie, kennissen of vrienden. Het biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier waardoor je meerdere foto’s tegelijk kunt uploaden en verzenden. Hieronder bespreken we hoe je WeTransfer optimaal kunt gebruiken voor het verzenden van jouw kostbare beelden.

Bestanden comprimeren voor snellere uploads

Een van de belangrijkste aspecten bij het verzenden van grote foto’s is de uploadtijd. Om je bestanden snel te kunnen uploaden, is het aan te raden om ze eerst te comprimeren voordat je ze naar WeTransfer stuurt. Comprimeren betekent simpelweg dat je de bestandsgrootte zonder kwaliteitsverlies verkleint.

Er zijn verschillende compressietools, zoals Adobe Photoshop of online tools zoals TinyPNG beschikbaar die je voor het comprimeren kunt gebruiken. Deze tools verminderen de bestandsgrootte van je foto’s, waardoor ze sneller naar WeTransfer kunnen worden geüpload. Zorg er wel voor dat je de juiste balans tussen bestandsgrootte en kwaliteit vindt, zodat jouw foto’s er nog steeds prachtig uitzien wanneer ze worden ontvangen.

Bestanden via Wetransfer bestanden versturen en vooraf comprimeren

Extra beveiliging met wachtwoordoptie

Wanneer je waardevolle foto’s via WeTransfer verstuurt, wil je er zeker van zijn dat alleen de gewenste ontvangers toegang tot deze bestanden hebben. Gelukkig biedt WeTransfer een handige optie genaamd “Wachtwoord” waarmee je extra beveiliging aan je gedeelde foto’s toe kunt voegen.

Wanneer je foto’s naar WeTransfer upload, zie je een vakje met de tekst “Voeg een wachtwoord toe”. Door hierop te klikken, kun je een wachtwoord instellen die de ontvangers in moeten voeren om toegang tot de bestanden te krijgen. Dit is vooral handig wanneer je gevoelige of vertrouwelijke foto’s verstuurt.

Het is belangrijk dat je het wachtwoord op een veilige manier met de ontvanger deelt. Je kunt het wachtwoord via een ander communicatiekanaal, zoals e-mail of sms versturen. Op deze manier zorg je ervoor dat alleen de juiste personen toegang tot jouw waardevolle foto’s krijgen.

Hoe werkt WeTransfer voor het verzenden van grote bestanden?

Wanneer je WeTransfer gebruikt kunnen grote bestanden in een fluitje van een cent worden verzonden. Met deze handige tool kun je bestanden zonder gedoe met beperkte mailboxgroottes of trage uploadsnelheden eenvoudig en snel  met anderen delen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe WeTransfer werkt.

Selecteer de bestanden die je wilt verzenden

Het eerste wat je moet doen wanneer je WeTransfer gebruikt is het selecteren van de bestanden die je wilt versturen. Of het nu om foto’s, video’s, documenten of andere soorten bestanden gaat, je kunt ze gemakkelijk aan de transferlijst toevoegen. WeTransfer staat bekend om zijn gebruikersvriendelijke interface, dus dit proces zou geen probleem moeten zijn. Je kunt meerdere bestanden tegelijk selecteren door ze simpelweg naar het aangewezen gebied te slepen of door op “Voeg bestanden toe” te klikken en de gewenste items vervolgens op je computer te selecteren.

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Vul de e-mailadressen in

Nadat je de bestanden hebt geselecteerd, is het tijd om de e-mailadressen in te vullen. Je moet zowel het e-mailadres van de ontvanger als jouw eigen e-mailadres als afzender invoeren. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger weet door wie de bestanden naar hem/haar zijn verstuurd en dat jij een melding ontvangt wanneer de transfer succesvol is voltooid.

Upload en verstuur

Nu komt het spannende gedeelte: uploaden en versturen! Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevoerd, kun je op de knop “Transfer starten” klikken om het uploadproces te starten. WeTransfer zal de geselecteerde bestanden naar zijn servers uploaden. De snelheid van deze upload is van verschillende factoren, zoals de grootte van de bestanden en je internetsnelheid afhankelijk. Het kan even duren voordat alle bestanden zijn geüpload, dus wees geduldig.

Bestanden uploaden en via Wetransfer bestanden versturen

Zodra het uploadproces is voltooid, ontvangt de ontvanger een e-mail met een downloadlink. Deze link stelt de ontvanger in staat om toegang tot de bestanden die je hebt verzonden te krijgen. Het mooie van WeTransfer is dat er geen account nodig is om bestanden te ontvangen. De ontvanger kan gewoon op de link klikken en de bestanden direct naar zijn/haar apparaat downloaden.

Bestanden blijven 7 dagen beschikbaar

Een belangrijk punt om bij het gebruik van WeTransfer in gedachten te houden is dat de bestanden slechts 7 dagen op de servers van WeTransfer beschikbaar blijven. Na deze periode worden ze automatisch verwijderd om ruimte voor andere transfers vrij te kunnen maken.

Veilige bestandsdeling met WeTransfer: tips en trucs

Wanneer je bestanden via WeTransfer deelt, is het belangrijk dat ze veilig zijn. Een van de eerste stappen die je kunt nemen om de veiligheid van je gedeelde bestanden te waarborgen, is door wachtwoordbeveiliging in te stellen. Hiermee voorkom je dat ongeautoriseerde personen toegang tot je bestanden kunnen krijgen.

Wanneer je een wachtwoordbeveiliging instelt is het belangrijk dat je sterke wachtwoorden gebruikt. Kies geen voor de hand liggende combinaties zoals “123456” of “password”. Deze zijn gemakkelijk te raden en bieden weinig bescherming. Kies in plaats daarvan voor een uniek en complex wachtwoord dat moeilijk te kraken is. Combineer hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens om de beveiliging verder te versterken.

Daarnaast is het belangrijk dat je je wachtwoorden regelmatig wijzigt en niet dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts gebruikt. Op deze manier minimaliseer je het risico op datalekken en kun je jouw persoonlijke informatie optimaal beschermen.

Controleer regelmatig of er updates voor de software die je gebruikt beschikbaar zijn om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Een andere belangrijke tip bij het gebruik van WeTransfer is om regelmatig te controleren of er updates voor de software die je gebruikt beschikbaar zijn. Updates bevatten vaak bugfixes en beveiligingspatches die helpen om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Door je software up-to-date te houden, zorg je ervoor dat eventuele kwetsbaarheden worden verholpen en dat je bestanden beter tegen kwaadwillende aanvallen beschermd zijn. Veel applicaties bieden automatische updatefuncties, maar het is altijd verstandig om zelf regelmatig op nieuwe updates te controleren.

Updates controleren om de veiligheid van de gevoelige gegevens te kunnen waarborgen

Vermijd het delen van gevoelige informatie via openbare wifi-netwerken tijdens het gebruik van WeTransfer.

Hoewel WeTransfer een veilige manier biedt om bestanden te delen, is het belangrijk dat je voorzichtig bent wanneer je deze tool op openbare wifi-netwerken gebruikt. Openbare netwerken kunnen kwetsbaar zijn voor hackers en andere vormen van cyberaanvallen.

Alternatieven voor WeTransfer: andere opties voor het verzenden van grote bestanden

We kennen WeTransfer allemaal als dé to-go service voor het versturen van grote bestanden. Maar wist je dat er ook andere online services beschikbaar zijn die dezelfde taak kunnen vervullen? Hieronder bespreken we enkele alternatieven voor WeTransfer, zodat je verschillende opties kunt verkennen voordat je een keuze maakt.

Andere online services voor het versturen van grote bestanden

Naast WeTransfer zijn er nog andere platforms waarmee je grote bestanden naar anderen kunt versturen. Hieronder staan enkele populaire alternatieven:

 1. Dropbox: Dropbox is in de wereld van cloudopslag een bekende naam en biedt ook de mogelijkheid om grote bestanden te delen. Met Dropbox kun je mappen eenvoudig aanmaken en deze door middel van een link met anderen delen. Het heeft ook handige functies zoals automatische synchronisatie tussen apparaten, waardoor het gemakkelijk is om altijd toegang tot je bestanden te hebben.
 2. Google Drive: Google Drive is een uitgebreide cloudopslagdienst die naadloos met andere Google-producten zoals Gmail en Google Docs integreert. Met Google Drive kun je niet alleen grote bestanden delen, maar ook in real-time samen aan documenten werken. Bovendien biedt Google Drive 15 GB gratis opslagruimte, wat meer is dan de 2 GB die WeTransfer gratis aanbiedt.
 3. OneDrive: OneDrive is de cloudopslag dienst van Microsoft en wordt standaard bij Windows 10 geleverd. Het biedt 5 GB gratis opslagruimte en maakt het gemakkelijk om bestanden met anderen te delen. OneDrive integreert ook goed met andere Microsoft-producten zoals Outlook en Office Online, waardoor het een handige keuze is voor gebruikers die al vertrouwd zijn met het ecosysteem van Microsoft.

Vergelijking van alternatieven

Het kan lastig zijn om een keuze tussen de verschillende alternatieven voor WeTransfer te maken. Hieronder staan enkele punten die je bij het vergelijken van deze services in gedachten moet houden:

 • Opslagruimte: WeTransfer biedt standaard 2 GB gratis opslagruimte, terwijl sommige alternatieven zoals Google Drive en OneDrive meer ruimte bieden. Wanneer je regelmatig grote bestanden moet verzenden, kan het handig zijn om voor een service met meer opslagruimte te kiezen.
 • Extra functies: Sommige alternatieven hebben extra functies die WeTransfer niet heeft. Zo kun je met Dropbox mappen tussen apparaten synchroniseren, terwijl je met Google Drive ook in real-time samen met anderen aan documenten kunt werken.

Conclusie: De voordelen van WeTransfer om bestanden te versturen

In dit artikel hebben we besproken hoe je WeTransfer voor het verzenden van grote bestanden kunt gebruiken. We hebben tips gegeven waarmee je bestanden efficiënt kunt delen, een handige gids voor het versturen van grote foto’s en uitgelegd hoe We Transfer werkt. Daarnaast hebben we alternatieven besproken en tips gegeven hoe je bestanden met behulp van We Transfer veilig kunt delen.

We Transfer heeft voor het delen van grote bestanden verschillende voordelen. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waardoor je bestanden snel en gemakkelijk kunt verzenden. Bovendien kun je met de gratis versie tot 2 GB aan bestanden versturen, wat ideaal is voor persoonlijk gebruik. Wanneer je regelmatig grote bestanden moet delen, biedt de betaalde versie extra functies zoals wachtwoordbeveiliging en een langere bewaartermijn.

Wetransfer bestanden versturen

Kortom, of je nu foto’s, video’s of andere grote bestanden wilt delen, WeTransfer is een betrouwbare optie die aan al jouw behoeften voldoet. Probeer het zelf eens uit en ontdek hoe eenvoudig het is om grote bestanden te verzenden!

Veel gestelde vragen

Hoe lang blijven mijn bestanden op We Transfer beschikbaar?

Je bestanden blijven op We Transfer zeven dagen beschikbaar. Na deze periode worden ze automatisch van de servers verwijderd.

Ja, dat kan! Je kunt meerdere e-mailadressen als ontvangers van je WeTransfer-link invoeren. Hierdoor kunnen meerdere mensen de bestanden downloaden.

Is WeTransfer veilig voor het verzenden van vertrouwelijke bestanden?

Hoewel WeTransfer beveiligingsmaatregelen heeft genomen, is het belangrijk om te weten dat er bij het delen van vertrouwelijke bestanden via internet altijd een klein risico bestaat. Wanneer je extra beveiliging wilt, kun je overwegen om de betaalde versie van WeTransfer te gebruiken, waarbij je wachtwoordbeveiliging voor je bestanden in kunt stellen.

Kan ik grote mappen met WeTransfer delen?

Ja, je kunt grote mappen met WeTransfer delen . Je hoeft alleen maar de map tot een ZIP-bestand te comprimeren en deze gecomprimeerde map vervolgens naar WeTransfer te uploaden.

Kan ik de voortgang van mijn upload op WeTransfer volgen?

Ja, tijdens het uploadproces kun je de voortgang op WeTransfer volgen. Je ziet een balk die aangeeft hoe ver de upload is gevorderd en hoe lang het nog duurt voordat deze is voltooid is.

Heb jij problemen met het delen van je bestanden?

WeTransfer starten

Met WeTransfer kun jij je bestanden veilig en gemakkelijk met anderen delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg