WeTransfer gratis versturen: Eenvoudig grote bestanden verzenden

Wetransfer is een populaire tool waarmee je grote bestanden via sociale media kunt versturen. Het is gratis en eenvoudig te gebruiken. Je kunt bestanden zonder account uploaden en delen. Met de WeTransfer Premium app kunnen bestanden snel en efficiënt worden verzonden.

Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere soorten bestanden wilt verzenden, met de WeTransfer app kan dit op een gemakkelijke en betrouwbare manier. Je kunt jouw bestand(en) simpelweg naar de website van Wetransfer uploaden en een link voor het geüploade bestand genereren die je vervolgens met anderen kunt delen. Dankzij Wetranfer Premium kunnen ontvanger bestanden zonder gedoe met inloggegevens of complexe procedures veilig downloaden.

Hoewel Wetransfer gratis kan worden gebruikt, biedt het ook betaalde opties zoals Wetransfer Pro en Wetransfer Premium waarmee je extra functionaliteiten en voordelen krijgt. Deze premium diensten zijn ideaal voor gebruikers die regelmatig grote bestanden moeten verzenden of geavanceerdere functies nodig hebben.

Met Wetransfer kun je zonder gedoe of registratie grote bestanden gemakkelijk versturen. Ontdek vandaag nog hoe de handige tool WeTransfer Premium jou bij het delen van jouw belangrijke documenten, foto’s of video’s kan helpen!

Hoe verstuur ik een WeTransfer-transfer?

Voordat je grote bestanden met behulp van een WeTransfer transfer kunt versturen is door de bestanden die je wilt verzenden te selecteren. Dit kun je heel eenvoudig doen door naar de website van WeTransfer te gaan en op de knop “Bestanden toevoegen” te klikken. Vervolgens kun je door de bestanden op de computer bladeren en de gewenste bestanden selecteren. Het handige is dat je meerdere bestanden tegelijkertijd kunt kiezen waardoor je de bestanden niet één voor één hoeft te uploaden.

Bestanden selecteren en via WeTransfer gratis versturen

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij grote bestanden gemakkelijk en gratis versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

E-mailadressen toevoegen

Nadat je de bestanden hebt geselecteerd moet je de e-mailadressen van de ontvangers toevoegen. Dit kun je doen door simpelweg hun e-mailadressen in het daarvoor bestemde veld op de WeTransfer-website in te voeren. Hier kun je meerdere e-mailadressen invoeren. Wanneer je meedere e-mail adressen in wilt voeren moet je ieder e-mail adres met een komma of puntkomma scheiden. Op deze manier kun je bestanden gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk delen.

Verzenden en wachten

Zodra je alle gewenste bestanden hebt geselecteerd en de juiste e-mailadressen hebt ingevoerd kun je de transfer verzenden. Druk op de knop “Verzenden” en wacht totdat het uploadproces is voltooid. Dit kan afhankelijk van de grootte van de bestanden en je snelheid van je internetverbinding even duren. Het handige aan WeTransfer is dat je tijdens het uploadproces alvast andere taken op je computer uit kunt voeren, zonder dat dit invloed op de transfer heeft.

Extra tips voor een succesvolle transfer

 • Zorg ervoor dat je bestanden niet te groot zijn. WeTransfer heeft een limiet van 2 GB per transfer. Als je bestanden groter dan 2GB zijn, kun je overwegen om ze te verkleinen of in meerdere transfers versturen.
 • Controleer de e-mailadressen zorgvuldig voordat je op “Verzenden” drukt. Het is vervelend als een belangrijk bestand naar het verkeerde e-mailadres wordt verzonden.
 • Houd rekening met de geldigheidsduur van de transfer. WeTransfer biedt gratis transfers die na zeven dagen automatisch van de servers worden verwijderd. Wanneer je wilt dat de ontvangers langer toegang tot de bestanden hebben, kun je overwegen om een betaald abonnement af te sluiten.

Met deze stappen en tips kun je gemakkelijk en gratis bestanden zoals foto’s, documenten of andere soorten media via WeTransfer versturen. Met behulp van WeTransfer kan ieder type bestand dat voor de e-mail te groot is snel en eenvoudig delen. Probeer het zelf uit en ervaar hoe handig deze online tool kan zijn!

Voordelen van een gratis WeTransfer-account

Met een gratis WeTransfer-account kun je van verschillende voordelen die je ervaring met het versturen van bestanden verbeteren genieten. Zowel met en zonder account kun je met WeTransfer van enkele handige functies voor het versturen van grote bestanden profiteren  

Mogelijkheid om transfers langer dan 7 dagen op de servers te bewaren

Een van de voordelen van een gratis WeTransfer account is dat je de transfers langer dan 7 dagen kunt bewaren. Normaal gesproken verlopen transfers na een week, maar met een account kun je bestanden langer bewaren. Dit kan handig zijn wanneer je regelmatig dezelfde bestanden naar verschillende ontvangers wilt sturen en niet telkens opnieuw wilt uploaden.

Bestanden uploaden en via WeTransfer gratis versturen en laten verwijderen

Met deze functie kun je ook eerdere transfers gemakkelijk terugvinden en indien nodig opnieuw downloaden. Met de app kun je tijd besparen en voor meer efficiëntie in jouw workflow zorgen. Of het nu om zakelijke documenten, persoonlijke foto’s of andere belangrijke bestanden gaat, met een gratis WeTransfer-account hoef je je geen zorgen te maken dat jouw gegevens na slechts 7 dagen verloren gaan.

Ontvang meldingen wanneer ontvangers je bestanden downloaden

Een ander voordeel van een gratis WeTransfer-account is dat je meldingen kunt ontvangen wanneer ontvangers jouw bestanden downloaden. Dit geeft je inzicht in wie jouw bestanden heeft / hebben ontvangen en of ze daadwerkelijk zijn gedownload. Het kan handig zijn om te weten of de ontvanger jouw bestanden heeft ontvangen en of ze toegang tot de bestanden hebben gehad.

Met behulp van deze functie kun je de voortgang van je transfers volgen. Hierdoor kun je gemoedsrust krijgen omdat je op de hoogte wordt gehouden van wat er met jouw bestanden gebeurt. Of het nu om belangrijke zakelijke documenten die op tijd moeten worden bekeken of persoonlijke foto’s die je met anderen wilt delen gaat, het ontvangen van meldingen helpt je bij het beheren en het controleren van jouw bestanden.

Beheer al je transfers op één plek

Met een gratis WeTransfer-account kun jij al jouw transfers met behulp van de WeTransfer app op één plek beheren. Daarnaast kun je als je een account hebt aangemaakt eenvoudig een overzicht van alle transfers die je hebt gemaakt, inclusief de status en details ervan krijgen. Dit maakt het gemakkelijker om jouw bestanden te organiseren en te beheren zonder dat jij hiervoor door verschillende e-mails of links hoeft te zoeken.

Daarnaast kun je met deze functie mappen maken waardoor je gerelateerde transfers samen kunt voegen. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere bestanden wilt versturen die betrekking hebben op een specifiek project of evenement.

Aanmelden bij WeTransfer: is het verplicht?

Registratie is niet verplicht om WeTransfer te kunnen gebruiken

Bij WeTransfer draait alles om eenvoud en gebruiksgemak. Het goede nieuws is dat je geen account aan hoeft te maken om bestanden via dit platform te versturen. Wanneer je gewoon snel een bestand naar een vriend, collega of familielid wilt versturen, kun je dit zonder gedoe met registratie doen.

Het enige wat je hoeft te doen, is de website van WeTransfer openen en vervolgens kun je direct je bestanden uploaden. Je kunt tot 2 GB aan gegevens gratis verzenden zonder dat er een account nodig is. Dit maakt het perfect voor incidentele gebruikers die af en toe grote bestanden moeten delen.

Een account bij WeTransfer aanmaken biedt echter extra voordelen en functionaliteiten

Wanneer je een account bij WeTransfer aanmaakt, krijg je toegang tot extra voordelen en functionaliteiten. Met een account kun je bijvoorbeeld grotere bestanden tot wel 20 GB per keer versturen. Daarnaast kun je de geüploade bestanden langer in je account bewaren, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden en opnieuw kunt downloaden. Bovendien kun je met een account de transfergeschiedenis bekijken, zodat je altijd een overzicht van de bestanden die je hebt verzonden hebt. Een account kan eenvoudig worden aangemaakt en is geheel kosteloos, dus het is zeker de moeite waard om dit te doen wanneer je regelmatig grote bestanden wilt versturen.

Alternatieven voor WeTransfer voor het versturen van grote bestanden

Naast WeTransfer zijn er andere opties voor het versturen van grote bestanden. Zo kun je als alternatief grote bestanden via Cloudopslag diensten, zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive versturen. Deze alternatieven bieden vergelijkbare functies en kunnen gratis worden gebruikt.

Alternatieven voor bestanden via WeTransfer gratis versturen

Google Drive

Google Drive is een alternatief van WeTransfer waarmee je gratis grote bestanden kunt verzenden. Google Drive is een cloudopslag dienst die door Google wordt aangeboden. Met Google Drive kun jij jouw bestanden opslaan, delen en op al jouw apparaten synchroniseren. Het biedt een ruime opslagcapaciteit van 15 GB, wat meer dan genoeg is voor het verzenden van grote bestanden. 

Bovendien kun je met Google Drive bestanden eenvoudig met anderen delen door simpelweg een link naar het geüploade bestand te versturen. Dit maakt het een handige optie voor het delen van grote bestanden met collega’s, klanten of vrienden. Met de gebruiksvriendelijke interface van Google Drive kun je gemakkelijk bestanden uploaden en beheren, waardoor het een betrouwbaar alternatief voor Wetransfer is.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij grote bestanden gemakkelijk en gratis versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Dropbox als alternatief voor WeTransfer

Dropbox is een alternatief als het om het verzenden van grote bestanden gaat. Het is een cloudopslagdienst waarmee je bestanden kunt uploaden en delen. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt mappen delen om gemakkelijk met anderen samen te kunnen werken. Dropbox is compatibel met verschillende apparaten en platforms, waardoor je overal en op ieder apparaat toegang tot je bestanden hebt. Wanneer je een alternatief voor WeTransfer zoekt, is Dropbox zeker het overwegen waard.

Tips om WeTransfer efficiënt te kunnen gebruiken

WeTransfer is een handige tool waarmee je gratis grote bestanden kunt versturen. Of je nu grote documenten, foto’s of video’s wilt delen, met WeTransfer kan het gemakkelijk en snel. Hieronder staan enkele tips waarmee je het meeste uit deze service kunt halen:

Comprimeer je bestanden voordat je ze uploadt om bestanden snelle te kunnen versturen

Een van de beste manieren om de overdrachtssnelheid van je bestanden te verbeteren, is door ze te comprimeren voordat je ze naar WeTransfer uploadt. Door je bestanden in een ZIP-archief of een vergelijkbaar formaat samen te drukken kun je de bestandsgrootte aanzienlijk verkleinen. Dit heeft verschillende voordelen zoals:

 1. Snellere uploads: Gecomprimeerde bestanden zijn kleiner en kunnen daardoor veel sneller naar de servers van WeTransfer worden geüpload. Op deze manier kun je vooral wanneer je meerdere grote bestanden moet versturen kostbare tijd besparen.
 2. Minder opslagruimte: Doordat gecomprimeerde bestanden kleiner zijn, nemen ze op zowel jouw apparaat als dat van de ontvanger minder opslagruimte in beslag. Dit kan vooral handig zijn wanneer je met beperkte opslagcapaciteit werkt.
 3. Betere stabiliteit: Het overdragen van kleinere gecomprimeerde bestanden kan in een stabielere verbinding en minder kans op fouten tijdens het uploadproces resulteren.

Om je bestanden te comprimeren, kun je verschillende tools en software, zoals WinRAR, 7-Zip of de ingebouwde compressiefunctie op je computer gebruiken. Kies een methode die voor jou het meest geschikt is en comprimeer je bestanden voordat je ze naar WeTransfer uploadt.

Gebruik de ‘Boodschap’-optie om context aan je transfers toe te voegen

Met WeTransfer kun je een bericht aan jouw transfers toevoegen. Deze functie, genaamd ‘Boodschap’, kun je gebruiken om context aan de bestanden die je verzendt toe te voegen. Hieronder staan enkele redenen waarom deze optie handig kan zijn:

via WeTransfer gratis versturen en een boodschap toevoegen1
 1. Verduidelijking: Soms hebben bestanden wat extra uitleg nodig om volledig begrepen te worden. Door een boodschap toe te voegen, kun je belangrijke details over de inhoud van de bestanden, zoals specifieke instructies of achtergrondinformatie delen.
 2. Persoonlijk tintje: Een boodschap kan ook als persoonlijke noot naar de ontvanger(s) van je bestanden dienen.

Veiligheid en privacy bij het verzenden van bestanden via WeTransfer

Wanneer je bestanden via WeTransfer verstuurt, kun je erop vertrouwen dat je maximale beveiliging hebt. WeTransfer versleutelt namelijk al je bestandsoverdrachten, wat betekent dat je gegevens tijdens het verzenden en ontvangen veilig zijn.

Deze versleuteling zorgt ervoor dat alleen jij en de ontvanger toegang tot de bestanden hebben en dat niemand anders ze kan onderscheppen of bekijken. Zo kun je met een gerust hart belangrijke documenten, foto’s of video’s met anderen delen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over privacy- of beveiligingsproblemen. WeTransfer zet zich in voor de bescherming van jouw gegevens en biedt daarom een betrouwbare en veilige manier om bestanden te versturen.

Bestanden worden na 7 dagen automatisch verwijderd

Een ander belangrijk aspect van de veiligheid en privacy bij het gebruik van WeTransfer is dat bestanden na 7 dagen automatisch worden verwijderd. Dit betekent dat je niet hoeft te vrezen dat je bestanden voor onbepaalde tijd op de servers van WeTransfer blijven staan.

Doordat bestanden na 7 dagen automatisch van de servers worden verwijderd geeft dat gemoedsrust bij het verzenden van gevoelige informatie of vertrouwelijke documenten. Je kunt erop vertrouwen dat je bestanden nadat ze succesvol aan de ontvanger zijn overgedragen niet langer beschikbaar zijn.

Deze functie is met name handig wanneer je grote hoeveelheden gegevens wilt delen, maar geen behoefte hebt aan langdurige opslag. Het helpt ook om de serverruimte van WeTransfer efficiënt te gebruiken, aangezien oude bestanden automatisch worden verwijderd om ruimte voor nieuwe uploads vrij te maken.

Conclusie: WeTransfer gratis versturen

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van het gratis versturen van bestanden via WeTransfer behandeld. We hebben besproken hoe je een WeTransfer transfer kunt versturen, de voordelen van een gratis WeTransfer-account, en of het aanmelden verplicht is. Daarnaast hebben we alternatieven voor WeTransfer besproken en tips gegeven waarmee je het platform efficiënt kunt gebruiken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat WeTransfer een handige en betrouwbare optie is voor het verzenden van grote bestanden. Met de gratis versie kun je bestanden tot 2 GB versturen, wat voor veel gebruikers voldoende is. Bovendien biedt WeTransfer een eenvoudige interface en snelle overdrachtssnelheden, waardoor het voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik ideaal is.

via WeTransfer gratis versturen

Wanneer je regelmatig grote bestanden moet verzenden, kan het overwegen van een betaald abonnement bij WeTransfer ook voordelen bieden, zoals grotere bestandsgroottes en extra opslagruimte. Kortom, of je nu af en toe grote bestanden wilt verzenden of dagelijks met grote hoeveelheden data werkt, WeTransfer heeft de juiste oplossing die op jouw behoeften aansluit.

Veel gestelde vragen

Kan ik meerdere bestanden tegelijkertijd via WeTransfer verzenden?

Ja, met de gratis versie van WeTransfer kun je meerdere bestanden tegelijkertijd verzenden door ze simpelweg te selecteren voordat je de transfer start.

Hoe lang blijven mijn bestanden op WeTransfer beschikbaar?

Met de gratis versie van WeTransfer blijven je bestanden zeven dagen beschikbaar. Na deze periode worden de bestanden automatisch van de servers verwijderd.

Kan een WeTransfer met een wachtwoord worden beveiligd?

Ja, met een betaald abonnement bij WeTransfer kun je een wachtwoord aan je transfer toevoegen om de inhoud te beveiligen.

Kan ik mijn transfer annuleren nadat ik deze heb gestart?

Helaas kun je de transfer niet annuleren nadat deze is gestart. Zorg er dus voor dat je de juiste bestanden selecteert voordat je de overdracht start.

Hoe kan ik zien of mijn ontvanger mijn WeTransfer-transfer heeft gedownload?

Met een gratis account bij WeTransfer ontvang je geen melding wanneer je ontvanger je transfer heeft gedownload. Deze functie is alleen voor gebruikers met een betaald abonnement beschikbaar.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij grote bestanden gemakkelijk en gratis versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg