Wetransfer mobiel: bestanden downloaden op je telefoon

Voor het delen van grote bestanden is WeTransfer een populaire app. Met WeTransfer mobiel wordt het delen van bestanden zelfs onderweg nog makkelijker en flexibeler. Met de WeTransfer-app op je mobiele telefoon kun je snel en probleemloos bestanden uploaden en delen. 

De app voor zowel Android als iOS-apparaten beschikbaar. Het is vergelijkbaar met WeTransfer, maar dan als handige mobiele app. Hiermee kun je zelfs zonder computer overal en altijd bestanden verzenden en ontvangen. 

In deze blogpost ontdek je hoe je de WeTransfer-app op je mobiele telefoon kunt gebruiken om bestanden moeiteloos met anderen te delen. Of het nu om persoonlijke foto’s of belangrijke documenten gaat, deze handleiding zal stap voor stap uitleggen hoe je deze bestanden met vrienden, familie en collega’s kunt delen.

Bestanden downloaden via WeTransfer-app (Android)

Met de WeTransfer-app kun je grote bestanden gemakkelijk op je Android-smartphone ontvangen. Hierdoor kun je bestanden zonder gedoe met links of een computer downloaden en openen. Hieronder vertellen we hoe je bestanden vanuit de WeTransfer-app op een Android-toestel kunt downloaden en krijg je handige tips en trucs voor een soepel downloadproces

bestanden downloaden met Wetransfer op mobiel

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bestanden met de WeTransfer-app downloaden

Om bestanden via de WeTransfer-app op je Android-smartphone te kunnen downloaden moet je de onderstaande stappen volgen: 

 1. Open de WeTransfer-app op je Android-toestel.
 2. Wanneer iemand jou een bestand via WeTransfer heeft gestuurd, ontvang je hiervan een melding in de app. Druk op de melding om het downloadproces te starten.
 3. Er wordt nu gevraagd of je toegang tot je foto’s en media-bestanden wilt verlenen. Druk op “Toestaan” om door te gaan.
 4. Het gedownloade bestand wordt automatisch op je Android-toestel in de map “Downloads” opgeslagen.

Gedownloade bestanden vinden en openen

Wanneer de downloads zijn voltooid wil je natuurlijk weten waar deze bestanden zijn opgeslagen en hoe ze in de WeTransfer-app voor Android kunnen worden geopend. Volg de onderstaande stappen om toegang tot de gedownloade bestanden te krijgen:

 1. Ga naar het startscherm van je Android-toestel en druk op het pictogram “Bestandsbeheer” of “Bestanden”.
 2. Navigeer op je apparaat naar de map “Downloads”.
 3. Hier kun je alle gedownloade bestanden, inclusief de bestanden die je via WeTransfer hebt ontvangen vinden.
 4. Druk op het gewenste bestand om het in de WeTransfer-app  te openen. Afhankelijk van het type bestand kun je het bestand nu op de website bekijken of bewerken.

Tips en trucs voor een soepel downloadproces

Om ervoor te zorgen dat het downloadproces op je Android-toestel soepel verloopt, geven wij hieronder enkele handige tips en trucs:

 • Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt voordat je grote bestanden via WeTransfer downloadt. Controleer de beschikbare opslagruimte regelmatig en verwijder onnodige bestanden om ruimte vrij te maken.
 • Zorg tijdens het downloaden van bestanden voor een stabiele internetverbinding. Een snelle en betrouwbare internetverbinding voorkomt onderbrekingen en zorgt voor een snellere downloadsnelheid.

Bestanden via de WeTransfer-app (iOS) downloaden

Wil je weten hoe je bestanden eenvoudig vanuit de WeTransfer-app op je iOS-toestel kunt downloaden? Geen zorgen, het is heel eenvoudig! Met behulp van de app kun je grote bestanden rechtstreeks op je iPhone of iPad ontvangen. Hieronder staan enkele stappen die je kunt volgen om gedownloade bestanden in de WeTransfer-app voor iOS te vinden en te openen.

bestanden downloaden met Wetransfer op mobiel iPhone en iPad
 1. Open de WeTransfer-app eerst op je iOS-toestel. Zorg ervoor dat je met je accountgegevens bent ingelogd.
 2. Nadat de app is geopend, zie je het startscherm waarop recente transfers worden weergegeven. Zoek naar de transfer waarvan je het bestand wilt downloaden en druk erop om deze te openen.
 3. In het transferscherm zie je alle bestanden die bij deze specifieke transfer horen. Druk op het gewenste bestand dat je wilt downloaden.
 4. Zodra je het bestand hebt geselecteerd, wordt er een nieuw scherm met meer informatie over dit specifieke bestand geopend.
 5. Onderaan dit scherm zie je verschillende opties, waaronder ‘Download staan’. Druk op deze optie om het bestand naar jouw iOS-toestel te downloaden.
 6. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan het even duren voordat het downloadproces is voltooid. Zorg ervoor dat jouw apparaat tijdens het downloaden met een stabiele internetverbinding verbonden blijft.
 7. Zodra het bestand is gedownload, kun je het in de ‘Downloads’-map op jouw iOS-toestel vinden. Deze map kun je via de Bestanden-app of een andere bestandsbeheerder die je gebruikt openen en bekijken.

Ontdek handige tips en trucs om het downloadproces op een iOS-toestel soepel te laten verlopen.

Om ervoor te zorgen dat het downloadproces op jouw iOS-toestel soepel verloopt, staan hieronder enkele handige tips en trucs die je kunt volgen:

 • Zorg ervoor dat je voldoende vrije ruimte op jouw iOS-toestel hebt voordat je grote bestanden gaat downloaden. Hierdoor voorkom je dat het apparaat tijdens het proces vol raakt.
 • Controleer regelmatig of er software-updates voor zowel de WeTransfer-app als jouw iOS besturingssysteem beschikbaar zijn. Door het besturingssysteem bij te werken kunnen eventuele bugs of problemen met betrekking tot downloads worden opgelost.
 • Wanneer je merkt dat downloads traag verlopen, probeer dan naar een snellere internetverbinding over te schakelen.

Gebruik de WeTransfer-app op de mobiel

De WeTransfer-app is een handige tool waarmee je bestanden op je mobiele telefoon eenvoudig kunt verzenden en ontvangen. Of je nu een iPhone-gebruiker bent of liever de browserversie gebruikt, deze app biedt talloze functies en mogelijkheden om het verzenden van bestanden efficiënter te maken. Hieronder zullen we de verschillende aspecten van de WeTransfer-app voor mobiel verkennen en tips bespreken om het gebruiksgemak te optimaliseren.

Ontdek alle functies en mogelijkheden van de WeTransfer-app op je mobiele telefoon

De WeTransfer-app biedt een breed scala aan functies die speciaal voor mobiele gebruikers zijn ontworpen. Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere bestandstypes wilt verzenden, met deze app kun je dat gemakkelijk doen. Hieronder staan enkele belangrijke functies om te ontdekken:

 • Eenvoudige bestandsoverdracht: Met de WeTransfer-app kun je grote bestanden tot 2 GB zonder gedoe met compressie of kwaliteitsverlies verzenden. Dit is vooral handig wanneer je professionele foto’s of video’s wilt delen.
 • Ontvangers toevoegen: Je kunt via e-mailadressen of door QR-codes te scannen eenvoudig meerdere ontvangers aan je verzending toevoegen.
 • Bestandsbeheer: De app bevat ook een handige bestandsbeheerfunctie waarmee je al je verzonden en ontvangen bestanden kunt bekijken en organiseren.
 • Offline verzenden: Zelfs zonder internetverbinding kun je bestanden via de WeTransfer-app verzenden. Deze worden in de wachtrij geplaatst en zodra je weer verbinding hebt automatisch verzonden.
 • Veiligheid en privacy: WeTransfer hecht veel belang aan veiligheid en privacy. Bestanden worden tijdens het verzenden versleuteld en zijn alleen toegankelijk voor de ontvanger.

Hoe kun je bestanden met behulp van de app eenvoudig verzenden en ontvangen?

Met de WeTransfer app is het verzenden van bestanden een fluitje van een cent. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om snel aan de slag te gaan:

 1. Download en installeer de app: Ga naar de App Store (voor iPhone-gebruikers) of Google Play Store (voor Android-gebruikers) en zoek naar “WeTransfer”. Download de app vervolgens op je mobiele telefoon.
 2. Open de app: Zodra de installatie is voltooid, open je de WeTransfer-app op je startscherm.
 3. Selecteer bestanden: Druk op het pluspictogram om de bestanden die je wilt verzenden te selecteren. Je kunt meerdere bestanden tegelijk selecteren door ze aan te vinken.
 4. Selecteer de optie “Verzenden” in de app: Door in de WeTransfer app op de mobiele telefoon op de verzendknop te drukken moet je op de verzendknop drukken.  
 5. Voer het e-mailadres of de gebruikersnaam van de ontvanger in
 6. Druk op de knop “Verzenden” om de bestanden te verzenden
 7. Ontvang de bestanden door de app te openen
 8. Ga naar de sectie “Ontvangen” in de app
 9. Selecteer de bestanden die je wilt downloaden
 10. Druk op de knop “Downloaden” om de bestanden te ontvangen

WeTransfer: gemakkelijk grote bestanden delen

WeTransfer is een populaire keuze als het gaat om het delen van grote bestanden. Het platform biedt verschillende voordelen en functies die het verzenden en ontvangen van bestanden eenvoudig maken. Of je nu documenten, foto’s, video’s of andere media wilt delen, WeTransfer maakt het proces snel en gemakkelijk.

Met Wetransfer op mobiel grote bestanden via het internet verzenden

Voordelen en functies van WeTransfer

Wanneer het om het delen van grote bestanden gaat, heeft WeTransfer veel te bieden. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen en functies die je kunt verwachten:

 1. Eenvoudige interface: De gebruikersinterface van WeTransfer is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om het platform te kunnen gebruiken. Met slechts een paar drukken kun je bestanden verzenden of ontvangen.
 2. Snelle uploadsnelheden: Zelfs bij grote bestandsformaten zorgt WeTransfer voor snelle uploadsnelheden. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je bestand is geüpload en klaar is om te worden gedeeld.
 3. Grote bestanden verzenden: WeTransfer stelt gebruikers in staat om bestanden tot wel 2 GB gratis via de standaardversie van de service te verzenden. Als je grotere bestanden wilt verzenden, kun je upgraden naar de betaalde versie waarbij de limiet wordt verhoogd tot 20 GB.
 4. Ontvangers toevoegen: Met WeTransfer kun je eenvoudig ontvangers toevoegen aan je gedeelde bestanden. Je kunt hun e-mailadressen invoeren of gebruikmaken van de handige link die wordt gegenereerd om bestanden te delen via andere platforms, zoals sociale media of chat-apps.

Privacy en beveiliging

Tijdens het delen van bestanden hecht WeTransfer veel belang aan privacy en beveiliging. Het platform neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven:

 • Versleuteling: Tijdens het verzenden versleuteld WeTransfer je bestanden, wat betekent dat alleen jij en de ontvanger toegang tot de inhoud hebben. Dit helpt bij het waarborgen van privacy en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot je bestanden.
 • Verwijdering na zeven dagen: Bestanden die via WeTransfer worden gedeeld, worden na zeven dagen automatisch van de servers verwijderd. Hierdoor wordt het risico op ongewenste toegang tot je bestanden nadat ze zijn gedeeld geminimaliseerd.
 • Wachtwoordbeveiliging: Als extra beveiligingslaag kun je een wachtwoord voor je gedeelde bestanden instellen.

Bestanden met de WeTransfer-app versturen

Met de WeTransfer-app op je mobiele telefoon kun je bestanden eenvoudig versturen. Of je nu documenten, foto’s, video’s of andere media wilt verzenden, met deze app kan het proces snel en probleemloos. Hieronder leer je stap voor stap hoe je grote bestanden via je smartphone naar WeTransfer kunt uploaden. Daarnaast ontdek je handige tips en trucs om het verzenden van bestanden nog efficiënter te maken.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Stap voor stap instructies

Voordat je bestanden via de WeTransfer-app kunt versturen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open de WeTransfer-app op je mobiele telefoon.
 2. Druk op de knop “Bestanden toevoegen” om de bestanden die je wilt verzenden te selecteren.
 3. Blader door de bestanden op je telefoon en selecteer degene die je wilt uploaden.
 4. Nadat je alle gewenste bestanden hebt geselecteerd, moet je op “Volgende” drukken om door te gaan.
 5. Voer het e-mailadres van degene naar wie je de bestanden wilt versturen in.
 6. Je kunt als begeleidende tekst een bericht bij de bestanden toevoegen.
 7. Druk op “Verzenden” om het uploadproces te starten.

Snel en probleemloos verzendproces

Bij het verzenden van bestanden biedt de WeTransfer-app een vlotte en probleemloze ervaring. Dankzij de intuïtieve interface kun je gemakkelijk door het proces navigeren en grote bestanden binnen enkele minuten versturen.

Daarnaast biedt de app enkele handige functies die het verzenden nog efficiënter maken. Zo kun je bestanden van verschillende apparaten, zoals je smartphone, tablet of computer uploaden. Hierdoor kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt bestanden gemakkelijk verzenden.

Met Wetransfer op mobiel bestanden zonder problemen verzenden

Bovendien houdt de WeTransfer-app je verzonden bestanden in een overzichtelijk archief bij. Hierdoor kun je eenvoudig naar eerder verzonden bestanden teruggaan en deze indien nodig opnieuw downloaden.

Tips en trucs om bestanden efficiënt te verzenden

Wil je het verzenden van bestanden via WeTransfer nog efficiënter maken? Hieronder staan enkele handige tips en trucs:

 • Gebruik de “Link” optie: In plaats van de bestanden als bijlage te versturen, kun je en downloadlink genereren. Op deze manier hoef je grote bestanden niet via de e-mail te versturen, maar kunnen ontvangers de bestanden rechtstreeks via de link downloaden.
 • Gebruik notificaties: De WeTransfer-app stuurt je notificaties wanneer ontvangers de bestanden hebben gedownload.

Bestanden via de WeTransfer-app selecteren en delen

Hieronder bespreken we hoe je bestanden op je mobiel met de WeTransfer app kunt selecteren en delen. Daarnaast vertellen we hoe je via de app bestanden aan je WeTransfer-verzending toe kunt voegen. Deel met een paar drukken meerdere bestanden tegelijk. Ontdek ook hoe je ontvangers toe kunt voegen en berichten bij je gedeelde bestanden kunt typen. Met de WeTransfer-app kun je grote bestanden snel en efficiënt delen.

Bestanden aan WeTransfer toevoegen

Voordat je bestanden via de WeTransfer-app kunt selecteren en delen moet je eerst weten hoe je bestanden aan je verzending toe kunt voegen. Hieronder staan enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Druk op het pluspictogram: Wanneer je de app opent, zie je in het midden van het scherm een pluspictogram. Druk hierop om toegang tot jouw foto’s en video’s te krijgen.
 2. Selecteer individuele foto’s of video’s: Blader door jouw mediabibliotheek en druk op de gewenste foto’s of video’s die je wilt delen. Je ziet naast ieder geselecteerd media bestand een vinkje verschijnen.
 3. Selecteer meerdere items: Wanneer je meerdere foto’s of video’s tegelijk wilt selecteren, houd dan één item ingedrukt totdat er een vinkje verschijnt en druk vervolgens op de andere items die je toe wilt voegen.
 4. Selecteer alle media: Wil jij al jouw foto’s en video’s delen? Bovenaan het scherm zie je een optie om alles te selecteren. Druk hierop om snel alle items in één keer te kiezen.

Ontvangers toevoegen en berichten typen

Nadat jij jouw bestanden hebt geselecteerd, is het tijd om ontvangers toe te voegen en eventueel berichten bij je gedeelde bestanden te typen. Hieronder staan de stappen die je moet volgen:

 • Ontvangers toevoegen:
  • Druk op de knop “Nieuw bericht” of “Opstellen”
  • Voer de naam of het e-mailadres van de ontvanger in het veld “Aan” of “Ontvangers toevoegen” in
  • Kies de gewenste ontvanger uit de lijst met suggesties of voeg handmatig een nieuw e-mailadres toe
 • Berichten typen:
  • Druk in het tekstveld op onderwerp opstellen
  • Voer je bericht in het tekstveld in
  • Gebruik de opmaakopties om de tekst met (vet, cursief, onderstreept) op te maken
  • Voeg eventueel bijlagen toe door op de knop “Bijlage toevoegen” te drukken
  • Controleer je bericht en druk vervolgens op “Verzenden” om het te versturen

Conclusie van “wetransfer mobiel”

In deze blogpost hebben we besproken hoe je bestanden via de WeTransfer-app op zowel Android- als iOS-apparaten kunt downloaden en delen. De WeTransfer-app biedt een eenvoudige en handige manier voor het verzenden en het ontvangen van grote bestanden. Met de app kun je bestanden gemakkelijk selecteren, delen en downloaden, waardoor het proces snel en efficiënt verloopt.

Met Wetransfer op mobiel grote bestanden via met anderen delen

Of je nu onderweg bent of gewoon je mobiele apparaat gebruikt, met de WeTransfer-app heb je altijd toegang tot belangrijke bestanden. Het is een betrouwbare optie voor professionals die regelmatig grote bestanden moeten verzenden of ontvangen. Dus waar wacht je nog op? Download de WeTransfer-app vandaag nog en ervaar het gemak van het delen van bestanden op mobiel zelf!

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost de WeTransfer-app?

De WeTransfer-app is voor zowel Android- als iOS-gebruikers gratis te downloaden en te gebruiken. Er zijn echter beperkingen aan de gratis versie, zoals een limiet aan de grootte van de bestanden die kunnen worden verzonden. Wanneer je regelmatig grote bestanden zonder beperkingen wilt verzenden, kun je naar een betaald abonnement upgraden.

Kan ik mappen via de WeTransfer-app delen?

Ja, met de WeTransfer-app kun je niet alleen individuele bestanden, maar ook hele mappen delen. Hierdoor kun je meerdere gerelateerde bestanden in één keer versturen zonder dat je ze één voor één hoeft te selecteren. Op deze manier kun je tijd besparen en wordt het proces efficiënter.

Hoe lang blijven de bestanden op WeTransfer beschikbaar?

Bestanden die via WeTransfer worden verzonden, kunnen zeven dagen worden gedownload. Na deze periode worden de bestanden automatisch van de servers van WeTransfer verwijderd. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat ontvangers de bestanden binnen deze termijn downloaden.

Kan ik bestanden downloaden zonder de WeTransfer-app te installeren?

Ja, die via WeTransfer zijn verzonden kunnen worden gedownload zonder dat je de app hoeft te installeren. Je ontvangt een e-mail met een downloadlink en kunt op die link drukken om direct toegang tot de bestanden te krijgen.

Kunnen bestanden via WeTransfer veilig worden gedeeld?

WeTransfer neemt beveiliging serieus en gebruikt versleutelde verbindingen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig worden verzonden. Bovendien worden bestanden na zeven dagen automatisch van hun servers verwijderd. Het is echter altijd verstandig om bewust met gevoelige informatie om te gaan en dat je degene die bestanden stuurt vertrouwd.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg