WhatsApp backup Google Drive openen | Zo doe je dat

Stel je voor dat al je waardevolle WhatsApp-chats opeens verdwijnen. Paniek slaat toe, toch? Geen zorgen, wij zullen eens uitzoeken hoe je deze optie kunt voorkomen! Het maken van back-ups van je WhatsApp-berichten is van essentieel belang om je chatgeschiedenis veilig te houden. Maar hoe installeer je dat precies? En wat als je het nummer van de backup niet meer hebt? Maak je geen zorgen, wij gaan het allemaal uitleggen!

Op een iPhone kun je een WhatsApp-back-up eenvoudig maken door naar ‘Instellingen‘ te gaan, dan naar ‘Chats’ en vervolgens op ‘Chatback-up‘ te tikken. Kies de gewenste opties en tik op ‘Maak een reservekopie’. Maar wat als je iCloud vol is? Geen probleem! Door op ‘Herstellen met Google Drive‘ te tikken kun je namelijk ook een Google Drive-back-up maken. Het is een handige manier om zowel WhatsApp-berichten als media te bewaren. Bovendien kun je een app voor bestandsbeheer gebruiken om oude WhatsApp-back-ups te beheren en ruimte op je apparaat vrij te maken.

Dus, of je nu een WhatsApp-backup op je iPhone met de oude WhatsApp-optie wilt maken, of de iCloud wilt gebruiken, wij zullen laten zien hoe je jouw kostbare chats kunt beschermen. Laten we aan de slag gaan en voorkomen dat die waardevolle berichten verloren gaan!

Wil jij je WhatsApp gesprekken kunnen herstellen?

WhatsApp backup Google Drive openen

Door de WhatsApp backup in Google Drive te openen kun jij de chatgeschiedenis van WhatsApp gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: altijd op een eerdere versie van WhatsApp terug kunnen vallen
 • De WhatsApp gesprekken op een nieuw toestel kunnen herstellen
 • Minder risico op het verliezen van gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

WhatsApp-back-up maken: Stapsgewijze handleiding

Volg de onderstaande stappen om een back-up van je WhatsApp-chats naar Google Drive te maken op jouw computer. Tik op herstellen en selecteer de optie om jouw bestanden op te slaan.

WhatsApp backup Google Drive openen door dit in te stellen
Menu pictogram
 1. Open de WhatsApp-app op je Android-apparaat.
 2. Druk op het menupictogram in de rechterbovenhoek en selecteer “Instellingen” om de opties voor de WhatsApp voor bestandsbeheer te bekijken.
 3. Ga naar het tabblad “Chats” in de app voor bestandsbeheer en tik op “Chatback-up” om je oude whatsapp berichten op Google Drive te bekijken.
 4. Tik op “Back-up maken naar Google Drive” om een back-up te maken. Heb je het nummer van de backup nog? Download de app voor bestandsbeheer om toegang tot al je bestanden te krijgen. Deze app biedt ook de optie om een back-up te maken naar Google Drive.
 5. Tik op het Google-account waarmee je jouw oude WhatsApp wilt herstellen.
 6. Maak een whatsapp backup op de computer.
 7. Selecteer de frequentie van automatische back-ups op de computer. Je kunt kiezen uit: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Tik op herstellen om jouw whatsapp backup te bekijken.
 8. Kies of je ook video’s in de back-up van Google Drive wilt opnemen zodat je ze later kunt bekijken en herstellen. Maak een WhatsApp-backup om je gegevens veilig te stellen.
 9. Tik op “Back-up maken” om de oude WhatsApp-berichten te bekijken en een WhatsApp backup te maken voor het herstellen van de berichten.

Hieronder vertellen we hoe je automatische back-ups voor regelmatige bescherming van je gegevens op WhatsApp in kunt stellen. Met iCloud kun je een oude WhatsApp-back-up eenvoudig herstellen.

 • Open de WhatsApp-app en ga naar “Instellingen”.
 • Tik op “Chats” en vervolgens op “Chatback-up”.
 • Selecteer de gewenste frequentie voor het automatisch maken van een WhatsApp-back-up op je iPhone. Hierbij kun je voor dagelijks, wekelijks of maandelijks kiezen. Zo kun je altijd een reservekopie maken van de oude WhatsApp-gegevens.
 • Zorg ervoor dat het juiste Google-account voor de iCloud-back-ups is geselecteerd. Maak een back-up van je oude WhatsApp-gegevens en herstel deze gemakkelijk met de herstel-functie.

Bekijk hoeveel ruimte een WhatsApp-back-up op Google Drive inneemt en ontdek hoe je een iCloud-backup eenvoudig kunt maken en herstellen.

 • Ga op je Android-apparaat naar de app voor bestandsbeheer om een backup van je bestanden te maken en deze op Google Drive te bekijken. Vergeet niet om ook een backup te maken van je WhatsApp-berichten.
 • Zoek naar de map ‘WhatsApp’ en open deze.
 • Navigeer naar ‘Databases’ om het bestand met als naam ‘msgstore.db.crypt12’ te bekijken. Het bestand is op deze locatie te lezen.
 • Bekijk de grootte van dit bestand om te zien hoeveel ruimte de WhatsApp-backup op Google Drive inneemt. Het is verstandig om regelmatig een backup te maken van je gegevens, zoals wij eerder in deze blogpost hebben besproken. Het is belangrijk om je gegevens veilig te houden en een backup van de belangrijke gegevens is daarvoor van essentieel belang.

Nu je weet hoe je een back-up van je WhatsApp-chats naar Google Drive kunt maken, automatische back-ups kunt instellen en de ruimte die ze innemen kunt controleren, ben je goed voorbereid om je gegevens veilig te houden.

WhatsApp-back-up herstellen: Eenvoudige stappen om te volgen

WhatsApp backup Google Drive openen via de cloud

Volg deze eenvoudige stappen om een vorige backup van je chatgeschiedenis te herstellen.

 1. Open WhatsApp op je telefoon.
 2. Ga naar de instellingen door rechtsboven in het scherm op het menupictogram te tikken. Maak een backup van je whatsapp met de lokale backup functie.
 3. Tik op “Chats” en vervolgens op “Chatback-up”.
 4. Hier zie je de datum en tijd van de laatste backup die is gemaakt.
 5. Tik op “Back-up maken” zodat je recente chats zijn opgeslagen voordat je de oude backup gaat herstellen.
 6. Als je een oudere back-up wilt herstellen, tik dan op “Google Drive-instellingen” en controleer of je Google-account correct aan WhatsApp is gekoppeld. Zorg ervoor dat je een goede backup van al je belangrijke bestanden hebt.
 7. Tik nu op “Back-ups” om alle beschikbare back-ups weer te geven. Heb je het nummer van de backup nog?
 8. Kies de gewenste backup die je wilt herstellen en tik deze aan om de backup te selecteren.
 9. Volg de instructies om het herstelproces te voltooien.

Ontdek op basis van de grootte ervan hoe lang het duurt voordat een backup is hersteld. Leer meer over het herstellen van een backup.

 • Kleinere back-ups kunnen binnen enkele minuten worden hersteld.
 • Grotere back-ups kunnen afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding langer duren. Het is belangrijk om regelmatig een backup te maken van je bestanden om verlies van data te voorkomen. Met een goede internetverbinding kan het maken van een backup effici├źnter verlopen.

Hieronder bespreken we wat er met recentere berichten gebeurt wanneer je een oudere back-up herstelt. Het is belangrijk om te begrijpen wat er met je nieuwe berichten gebeurt wanneer je een oudere back-up herstelt.

 • Wanneer je een oudere backup herstelt, worden recentere berichten mogelijk niet in WhatsApp weergegeven. Dit komt vaak doordat ze nog omdat ze nog niet in die specifieke backup waren opgenomen. 
 • Het is belangrijk om te weten dat het herstellen van een oudere backup betekent dat je recente berichten verliest. Zorg ervoor dat je regelmatig een backup maakt om dit te voorkomen.

Met deze eenvoudige stappen kun je een WhatsApp-back-up gemakkelijk  herstellen. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt zodat je chatgeschiedenis veilig en toegankelijk blijft. Het is belangrijk om regelmatig een backup van je chatgeschiedenis te maken om deze veilig te houden. Met behulp van de backup functie in WhatsApp kun je eenvoudig een backup maken en deze later indien nodig herstellen. Zo blijft je chatgeschiedenis altijd toegankelijk en hoef je niet bang te zijn dat je belangrijke chatberichten verliest.

Wil jij je WhatsApp gesprekken kunnen herstellen?

WhatsApp backup Google Drive openen

Door de WhatsApp backup in Google Drive te openen kun jij de chatgeschiedenis van WhatsApp gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: altijd op een eerdere versie van WhatsApp terug kunnen vallen
 • De WhatsApp gesprekken op een nieuw toestel kunnen herstellen
 • Minder risico op het verliezen van gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Belangrijke tips bij het herstellen van je chatgeschiedenis

Als je je WhatsApp-chatgeschiedenis wilt herstellen, zijn er een paar belangrijke tips die je moet volgen. Hier zijn de dingen waar je op moet letten bij het maken van een lokale back-up.

 1. Gebruik het juiste Google-account voor het herstellen van een backup. Zorg ervoor dat je hetzelfde Google-account gebruikt als waarmee de backup is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je toegang tot de juiste gegevens hebt.
 2. Wees geduldig: Het proces van het herstellen van een backup kan even duren, vooral als de backup groot is. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te wachten tot het herstelproces van de backup is voltooid.
 3. Controleer de opslagruimte: Voordat je jouw WhatsApp-backup gaat herstellen, controleer of er voldoende opslagruimte op je apparaat beschikbaar is. Als er niet genoeg ruimte is, kan het herstelproces van je WhatsApp-backup worden verstoord.

Door deze tips te volgen, kun je jouw WhatsApp-chatgeschiedenis backuppen en succesvol weer toegang tot belangrijke gesprekken en informatie krijgen.

Let op: Deze tips zijn specifiek gericht op het herstellen van een WhatsApp-backup die in Google Drive is opgeslagen. Andere methoden of platforms kunnen mogelijk andere stappen vereisen om de chatgeschiedenis te herstellen.

Veel succes met het terughalen van jouw waardevolle chats!

Veelgestelde vragen over WhatsApp-back-ups en herstel

Wat gebeurt er als ik geen Google Drive-back-up van WhatsApp heb?

Als je geen Google Drive-back-up van WhatsApp maakt, loop je het risico om als er iets met je telefoon gebeurt al je chatgeschiedenis en media te verliezen. Zonder backup worden je berichten niet automatisch hersteld wanneer je een nieuwe Android-telefoon krijgt of wanneer je WhatsApp opnieuw installeert. Het is daarom belangrijk om regelmatig een back-up te maken.

Kan ik een back-up herstellen zonder toegang tot mijn oude telefoonnummer?

Ja, je kunt een back-up van WhatsApp herstellen zonder dat je toegang tot je oude telefoonnummer hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer hebt gekregen of naar een ander apparaat bent overgestapt, kun je de Google Drive-back-up nog steeds gebruiken om je berichten en media terug te zetten. Zorg ervoor dat je op hetzelfde Google-account inlogt waarmee de oorspronkelijke back-up is gemaakt.

Hoe vaak moet ik een back-up maken om mijn chatgeschiedenis veilig te houden?

Om ervoor te zorgen dat je chatgeschiedenis veilig blijft, wordt aanbevolen regelmatig een backup te maken. Je kunt afhankelijk van hoe vaak je nieuwe chats wilt behouden dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse backups instellen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele wijzigingen in contactgegevens of apparaten, zodat alle relevante gegevens worden opgeslagen.

WhatsApp backup Google Drive openen door dit in te stellen en chatgeschiedenis herstellen

Alternatieve methoden voor het herstellen van WhatsApp-berichten

Wil je je WhatsApp-chatgeschiedenis herstellen, maar kun je de backup op Google Drive niet openen? Geen zorgen! Er zijn andere manieren om je verloren berichten terug te halen. Hier zijn een paar alternatieve methoden die je kunt proberen om je backup te herstellen.

 1. Lokale back-ups: Als je regelmatig lokale back-ups van je oude WhatsApp-chats hebt gemaakt, kun je deze gebruiken om berichten te herstellen. Ga naar de instellingen van WhatsApp op je telefoon en kies voor de optie om een lokale back-up te maken of te herstellen.
 2. Software van derden: Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar waarmee je verloren WhatsApp-berichten kunt herstellen. Een van de populaire opties is MobileTrans, een gebruiksvriendelijke tool waarmee je eenvoudig berichten en media vanuit een oude WhatsApp-back-up terug kunt halen.
 3. Neem contact op met WhatsApp-ondersteuning: Als geen van de bovenstaande methoden werkt of als je problemen hebt met het herstellen van berichten op welk platform dan ook, overweeg dan contact met de ondersteuning van WhatsApp op te nemen. Ze kunnen mogelijk extra hulp bieden bij het herstelproces.

Het openen van een Google Drive-back-up is misschien niet altijd mogelijk, maar gelukkig zijn er andere manieren waarmee je toegang tot je waardevolle WhatsApp-chats kunt krijgen. Probeer deze alternatieve methoden uit en haal snel al jouw belangrijke berichten weer terug!

Conclusie: Houd je chatgeschiedenis veilig met regelmatige back-ups

Wil je ervoor zorgen dat je chatgeschiedenis op WhatsApp altijd veilig is en niet verloren gaat? Maak dan regelmatig een back-up van je gesprekken. Met de mogelijkheid om een WhatsApp-back-up op Google Drive te maken, kun je eenvoudig al je berichten, foto’s en video’s veiligstellen.

In deze blog hebben we stap voor stap uitgelegd hoe je een WhatsApp-back-up kunt maken en herstellen. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je belangrijke gesprekken nooit meer kwijtraakt. We hebben ook belangrijke tips gegeven die je bij het herstellen van je chatgeschiedenis moet onthouden.

Het maken van een back-up en het herstellen van WhatsApp-berichten is van essentieel belang wanneer je al jouw waardevolle herinneringen wilt behouden. Het kan frustrerend zijn als er iets misgaat en al jouw gesprekken verloren gaan. Maar met de juiste kennis en stappen kun jij dit voorkomen.

Dus waar wacht je nog op? Neem nu actie en maak een WhatsApp backup in Google Drive! Volg de stappen uit dit artikel en maak regelmatig back-ups van jouw WhatsApp-gesprekken. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken over het verliezen van belangrijke chats.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik een back-up maken?

Het wordt aanbevolen om regelmatig een back-up te maken, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks. Op die manier ben je altijd up-to-date en voorkom je het verlies van recente gesprekken.

2. Worden mijn media-bestanden ook in de back-up opgeslagen?

Ja, wanneer je een back-up maakt, worden al jouw WhatsApp-media-bestanden, zoals foto’s en video’s, opgeslagen.

3. Kan ik mijn chatgeschiedenis op een ander apparaat herstellen?

Ja, je kunt jouw chatgeschiedenis op een ander apparaat herstellen zolang je hetzelfde telefoonnummer gebruikt en toegang tot de back-upbestanden hebt.

4. Wat gebeurt er als ik geen back-up heb gemaakt en mijn telefoon kwijtraak?

Als je geen back-up hebt gemaakt en jouw telefoon kwijtraakt of beschadigt, is het moeilijk om jouw chatgeschiedenis te herstellen. Daarom is regelmatig een back-up maken zo belangrijk.

5. Kan ik een back-up maken zonder Google Drive te gebruiken?

Ja, naast Google Drive zijn er ook andere methoden zoals het gebruik van lokale opslag of cloudopslagdiensten van derden waarmee je een WhatsApp-back-up kunt maken.

Wil jij je WhatsApp gesprekken kunnen herstellen?

WhatsApp backup Google Drive openen

Door de WhatsApp backup in Google Drive te openen kun jij de chatgeschiedenis van WhatsApp gemakkelijk herstellen.

 • Dat is: altijd op een eerdere versie van WhatsApp terug kunnen vallen
 • De WhatsApp gesprekken op een nieuw toestel kunnen herstellen
 • Minder risico op het verliezen van gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg