WiFi Versterker voor Buiten 100 meter

Een betrouwbare wifi-verbinding is tegenwoordig zelfs buitenshuis van essentieel belang. Of je nu binnen werkt, op het terras ontspant of een barbecue met vrienden en familie hebt, je wilt altijd met je wifi-netwerk verbonden blijven. Als het signaal niet sterk genoeg is om buiten te bereiken, kan een signaalversterker of powerline-adapter de oplossing bieden. Met een wifi versterker voor buiten kan 100 meter worden gedekt.

Een signaalversterker of versterker voor WLAN is een apparaat dat speciaal is ontworpen om het signaal van je draadloze netwerk naar de tuin, patio of andere buitenruimtes uit te breiden. Met behulp van een wifi versterker zoals mesh-netwerken en WLAN-technologie kunnen ervoor zorgen dat je overal in je tuin een sterke en stabiele verbinding hebt.

Waarom heb je eigenlijk een WLAN versterker in huis nodig? Of waarom heb je een WLAN apparaat in de tuin nodig? Het antwoord is simpel: om van een sterke Wifi verbinding te kunnen profiteren. Of je nu wilt streamen, gamen of online wilt surfen, met een Wifi versterker voor buiten kan dit zonder onderbrekingen. 

Blijf lezen om meer te leren hoe een een Wifi versterket voor buiten 100 meter dekking kan bieden en welke voordelen het met zich meebrengt. 

Wifi versterker voor buiten in de achtertuin, wifi tot achter in de tuin uitbreiden

Wanneer je in de achtertuin een slecht WLAN signaal hebt, kan een Wifi versterker het signaal versterken en het bereik van het netwerk vergroten. Hieronder bespreken we hoe een WLAN-versterker werkt en hoe jij hiermee het wifibereik in je achtertuin kunt vergroten.

WiFi Versterker voor Buiten 100 meter

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Wifi versterket camping cta

Met behulp van een Wifi versterker voor buiten kun jij je wifi netwerk zelfs in de tuin verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Problemen met wifisignaal in de achtertuin

Veel mensen hebben problemen met het wifisignaal in huis en in de tuin. Deze problemen kunnen door verschillende redenen zoals dikke muren of grote afstanden tussen de wifi router en het wifi netwerk in huis worden veroorzaakt. Een wifi repeater of wifi versterker zorgt voor een sterkere en stabielere verbinding, zodat je overal in en om het huis van een snelle internetverbinding kunt genieten. Hierdoor kun je dit probleem met een wifi versterker eenvoudig oplossen.

Hoe kan een wifi versterker het signaal naar de achtertuin uitbreiden?

Een wifi versterker werkt als een repeater. Het ontvangt het bestaande wifisignaal van je router en stuurt het met meer kracht opnieuw uit. Hierdoor heb je in huis een sterker signaal en kun je van een sterkere internetverbinding profiteren. De versterker kan eenvoudig via USB worden aangesloten en biedt een snelheid tot 10000 mbit. Op deze manier kun je het bereik van je wifi vergroten en ook in de achtertuin van een sterk wifisignaal genieten.

Wanneer je een wifi versterker wilt installeren moet je deze op een locatie tussen de router en de achtertuin plaatsen. De wifi repeater kan vervolgens het bereik van je draadloze netwerk voor een snelle en stabiele internetverbinding in je hele huis vergroten en kan zelfs snelheden tot 1000 mbit behalen.

Om optimaal van de wifi versterker te kunnen profiteren moet je het apparaat op een locatie dicht bij de router plaatsen waar het oorspronkelijke signaal goed kan worden ontvangen. De wifi repeater kan eenvoudig via een app of webinterface worden ingesteld. In de meeste gevallen staan er instructies voor de installatie in de handleiding die bij de wifi versterker is geleverd 

Bereik en prestaties van een wifi versterker buitenshuis

Het bereik en de prestaties van een wifi repeater buitenshuis kunnen afhankelijk van het model en het merk dat je kiest sterk variëren. Sommige wifi repeaters hebben een bereik tot wel 100 meter, terwijl andere modellen beperkter zijn. 

Het is belangrijk om naar specificaties zoals het zendvermogen en het aantal antennes van de wifi versterker te kijken. Hoe hoger het zendvermogen en hoe meer antennes, hoe beter het signaal zal zijn en hoe groter het bereik van de wifi versterker. De beste wifi versterker is degene met het hoogste zendvermogen en de meeste antennes.

De beste WiFi versterker voor buitengebruik

De wifi versterker voor buiten kan beperkt zijn. Gelukkig zijn er speciale wifi versterkers die het signaal over een afstand van 100 meter kunnen versterken. Waar moet je bij het kiezen van de beste wifi versterker voor buiten op letten? We bespreken belangrijke factoren van de repeater, populaire merken en modellen, de prijsklasse en de beschikbaarheid van deze wifi boosters.

WiFi Versterker voor Buiten 100 meter hotspot

Factoren waar je bij het kiezen van een wifi versterker voor buiten rekening mee moet houden

Wanneer je voor een wifi repeater voor buiten kiest moet je enkele belangrijke punten in overweging nemen zoals:

 1. Weerbestendigheid: Aangezien de wifi repeater buiten wordt geplaatst, is het belangrijk dat deze tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. Om er zeker van te zijn dat de wifi repeater water- en stofbestendig is moet je naar de IP-rating (Ingress Protection) kijken. 
 2. Bereik: Controleer of de wifi repeater voldoende bereik heeft om het signaal over de gewenste afstand te kunnen verspreiden. Een bereik van 100 meter met een wifi versterker zou voor buitengebruik ideaal zijn. 
 3. Signaalversterking: Let op de signaalversterking van de wifi versterker. Hoe hoger het vermogen van de wifi versterker, hoe beter het signaal van de versterker wordt versterkt. Met een wifi versterker, ook wel repeater genoemd, kan het signaal optimaal worden versterkt.
 4. Dual band: Een wifi versterker met dual band ondersteuning kan zowel op de 2.4 GHz als 5 GHz frequentiebanden werken. Hierdoor kun jij met behulp van een wifi versterker voor buiten zowel binnenshuis als buiten in de tuin van een goede internetverbinding profiteren.

Belangrijke functies en specificaties van een goede wifi versterker buitenshuis

Een goede wifi repeater voor buitengebruik moet aan bepaalde functies en specificaties voldoen om optimale prestaties te kunnen leveren. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken waar je naar moet kijken:

 1. Maximale snelheid: Controleer de maximale snelheid die de wifi repeater kan bereiken. Hoe hoger de snelheid van de wifi versterker, hoe sneller je internetverbinding zal zijn. 
 2. Powerline adapter: Sommige wifi boosters hebben zowel een versterker als een repeater ingebouwd. Zo kun je met een Powerline adapter het internetsignaal met de versterker via het elektriciteitsnetwerk doorsturen. Dit kan handig zijn als je voor de wifi versterker, ook wel de repeater genoemd geen directe bekabeling naar buiten hebt.

De Tplink Deco X is een uitstekende keuze voor een wifi versterker buiten met 100 meter bereik. Deze outdoor wifi extender, ook wel bekend als een repeater, zorgt voor een stabiele internetverbinding in je tuin.

 • De Deco X gebruikt mesh technologie en fungeert als een repeater, waardoor je meerdere apparaten voor het creëren van een naadloos wifi netwerk aan kunt sluiten. Op deze manier kun je met een wifi versterker van een gelijkmatige dekking zonder dode zones in je hele buitenruimte profiteren. De repeater verbetert de signaalsterkte en vergroot het bereik van je wifi-netwerk.
 • De Deco X met WiFi 6-technologie biedt draadloze snelheden tot 3000 Mbps. Het zorgt zelfs op grote afstand van jouw router voor een stabiele en snelle internetverbinding in jouw gehele huis. Dit is ideaal voor het streamen, gamen en het bekijken van video’s.
 • De Deco X is de beste wifi versterker met beveiligingsfuncties zoals WPA3-codering en ouderlijk toezicht. Het zorgt voor een sterker en betrouwbaarder wifi-signaal in huis, beschermt tegen indringers en beheert de internettoegang van specifieke apparaten.
 • Dankzij het robuuste ontwerp is de Deco X een goede wifi versterker en repeater die tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. Hierdoor is hij perfect geschikt voor buitengebruik. Of het nu regent of sneeuwt, deze wifi repeater blijft betrouwbaar werken.

Wanneer je naar een wifi versterker voor buiten zoekt, dan is de Tplink TL-WPAP Kit een goede keuze. Met deze repeater kun jij jouw draadloze wifi signaal gemakkelijk versterken. Deze kit bestaat uit een outdoor access point, powerline-adapter en repeater, waarmee je eenvoudig een stabiel wifi-netwerk in je tuin kunt creëren.

TP-Link WiFi Versterker voor Buiten 100 meter
 • Het outdoor access point en repeater van de TL-WPAP Kit heeft een weerbestendig ontwerp met IP65-certificering. Dit betekent dat de beste wifi versterker repeater bestand is tegen stof, water en extreme temperaturen, zodat je het zonder zorgen buiten kunt installeren.
 • Met behulp van de beste wifi versterker, ook wel repeater genoemd, kun je het outdoor access point verbinden met je bestaande router via het elektriciteitsnet in huis. Hierdoor hoef je geen extra kabels te trekken en kun je toch genieten van een sterke wifi-verbinding in je tuin met behulp van de de versterker en repeater.
 • De TL-WPAP Kit is een dual-band wifi repeater die maximale prestaties en flexibiliteit biedt. Zo kun je zowel de wifi versterker als de repeater gebruiken om zowel de 2.4 GHz band voor grotere reikwijdte als de 5 GHz band voor hogere snelheden benutten.

Voor- en nadelen van draadloze wifi versterkers zonder kabels

Draadloze wifi versterkers zonder kabels, ook wel repeaters genoemd, bieden verschillende voordelen, maar hebben ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste punten die je moet overwegen:

Voordelen:

 1. Gemakkelijke installatie: Het grootste voordeel van draadloze wifi repeaters is dat deze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Voor de wifi versterker hoef je geen kabels te trekken of gaten in muren te boren. De wifi versterker, ook wel de repeater genoemd kan dit probleem oplossen. Dit maakt het een ideale optie voor als jij je wifi-signaal snel en eenvoudig met een repeater wilt verbeteren.
 2. Flexibiliteit: Draadloze wifi versterkers, ook wel repeaters genoemd, kun je afhankelijk van waar je de beste signaalontvangst nodig hebt op verschillende locaties plaatsen. Hierdoor krijg je meer vrijheid om de wifi versterker en de repeater, te verplaatsen en aan veranderende behoeften aan te passen.
 3. Mogelijkheden voor een mesh-netwerk met draadloze wifi versterkers: Sommige wifi versterkers ondersteunen een mesh-netwerk, wat betekent dat je meerdere apparaten, zoals repeaters, kunt gebruiken om een naadloos netwerk met een groter bereik op te zetten. Dit is vooral handig als je grote buitenruimtes wilt bestrijken met de wifi versterker. De wifi versterker, ook wel de repeater genoemd, is de beste wifi versterker voor het vergroten van je draadloze signaalbereik.

Nadelen:

 1. Snelheidsverlies: Draadloze verbindingen kunnen gevoelig zijn voor interferentie en obstakels, waardoor de snelheid van het signaal af kan nemen. Dit kan vooral op grotere afstanden van de wifi versterker tot lagere internetsnelheden leiden. Met een repeater kan dit probleem worden opgelost.
 2. Beperkt bereik: Draadloze wifi repeaters hebben vooral als er obstakels zoals muren en bomen tussen het apparaat en de router staan een beperkt bereik. Dit kan op sommige plekken in je buitenruimte in zwakke signaalontvangst resulteren.

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Wifi versterket camping cta

Met behulp van een Wifi versterker voor buiten kun jij je wifi netwerk zelfs in de tuin verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voordelen van een bekabelde wifi versterker voor buitengebruik

Hoewel draadloze wifi repeaters zonder kabels handig kunnen zijn, biedt een bekabelde wifi repeater met name voor buitengebruik ook verschillende voordelen. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

 1. Stabiele verbinding: In vergelijking met een draadloze verbinding zorgt een bekabelde wifi repeater voor een stabielere verbinding. Door de ethernetkabel als repeater te gebruiken om de verbinding met je router te maken, vermijd je interferentie en obstakels die de signaalkwaliteit kunnen beïnvloeden.
 2. Betere snelheid: Doordat je op een grotere afstand een betere dekking hebt, kun jij met behulp van een wifi versterker zelfs voor buiten op 100 meter de internetsnelheid verbeteren.

Tips om je wifisignaal buitenshuis te optimaliseren

Om ervoor te zorgen dat je wifi-signaal buiten optimaal is, zijn er enkele belangrijke plaatsingstips die je kunt volgen. Een manier om het wifi-signaal te versterken is door een repeater te gebruiken. Met een repeater kun je het signaal verder laten reiken en zo voor een betere dekking in de buitenruimte zorgen. Hieronder staan enkele suggesties om met behulp van een repeater de beste ontvangst in je achtertuin te krijgen.

 1. Locatie van de wifi-versterker: Plaats je wifi-repeater zo dicht mogelijk bij het gebied waar je het signaal wilt ontvangen. Idealiter moet deze repeater zich binnen 100 meter bevinden, aangezien dit de afstand is waar je specifiek naar zoekt.
 2. Hoogte en richting van de antennes: Zorg ervoor dat de antennes van je wifi repeater correct zijn geplaatst. Richt ze voor een betere signaalontvangst indien mogelijk naar het gewenste gebied in de achtertuin. Je kunt ook overwegen om externe antennes die vaak een groter bereik bieden te gebruiken.
 3. Vermijd obstakels: Probeer obstakels zoals muren, bomen of andere grote objecten tussen de router en het gewenste ontvangstgebied te vermijden. Deze kunnen het signaal verzwakken of blokkeren.
 4. Verhoogde positie: Wanneer dat mogelijk is kun je proberen om de wifi-versterker op een verhoogde positie, zoals op een hoger gelegen terras of dak te plaatsen. Dit kan helpen om het signaal beter te verspreiden en interferentie te verminderen.

Externe antennes gebruiken om het signaal te verbeteren

Als je merkt dat het wifi-signaal in je achtertuin niet sterk genoeg is, kan het gebruik van externe antennes een goede oplossing zijn om het signaal te verbeteren. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van externe antennes:

 • Groter bereik: In vergelijking met antennes die standaard bij de wifi versterker worden geleverd hebben externe antennes vaak een groter bereik. Dit betekent dat je het signaal over een grotere afstand kunt versterken.
 • Betere richtingsgevoeligheid: Met externe antennes kun je het signaal beter op specifieke gebieden in je achtertuin richten. Dit kan handig zijn wanneer je de ontvangst alleen op een terras of bij het zwembad wilt verbeteren.
 • Minder interferentie: Externe antennes kunnen daarnaast helpen om interferentie van andere draadloze apparaten in de buurt te verminderen. Door het signaal gerichter te versturen kun je mogelijke storingen minimaliseren.

Conclusie: Wifi versterker voor buiten 100 meter

In dit blogartikel hebben we besproken hoe je het bereik van je wifi-netwerk in de achtertuin kunt vergroten. We hebben naar verschillende opties gekeken en de wifi-versterkers voor buitengebruik, zoals de Tplink Deco X en Tplink TL-WPAP Kit besproken. Daarnaast hebben we ook naar de keuze tussen draadloos zonder kabel te hoeven trekken of met het trekken van een kabel gekeken.

Je wifisignaal buitenshuis optimaliseren kan een uitdaging zijn, maar met de juiste apparatuur en strategieën kun je een sterke verbinding tot stand brengen. Of je nu van een stabiele internetverbinding tijdens het werken in de tuin wilt genieten of met entertainment op je tablet of smartphone wilt ontspannen, er zijn verschillende oplossingen beschikbaar waarmee aan jouw behoeften kan worden voldaan.

WiFi Versterker voor Buiten 100 meter afstand

Wanneer je nog steeds twijfelt over welke wifi versterker het beste bij jou past, raden we aan om contact met een professional op dit gebied op te nemen. Zij kunnen specifieke adviezen op basis van jouw situatie en eisen geven. Vergeet niet dat het belangrijk is om rekening met factoren zoals afstand, obstakels en interferentie te houden bij het kiezen van een wifi versterker voor buiten met 100 meter bereik.

Veel gestelde vragen

Kan ik iedere router als wifi versterker gebruiken?

Niet iedere router kan als wifi versterker worden gebruikt. Sommige routers bieden deze functie echter wel. Het is daarom belangrijk om naar de specificaties van je router te kijken om te zien of deze als wifi versterker kan worden gebruikt.

Hoeveel wifi versterkers heb ik voor een bereik van 100 meter nodig?

Het aantal wifi-versterkers dat je nodig hebt, hangt van verschillende factoren, zoals de grootte en indeling van je tuin, obstakels en interferentie af. Het is raadzaam om een professionele evaluatie te laten uitvoeren om zo het juiste aantal wifi versterkers te bepalen.

Kan ik een wifi versterker buiten installeren?

Ja, er zijn speciale wifi versterkers die voor buitengebruik geschikt zijn. Deze versterkers zijn ontworpen om tegen weersinvloeden bestand te zijn en kunnen in de buitenlucht een betrouwbaar signaal bieden.

Is het beter om voor draadloos zonder kabel te trekken of met het trekken van een kabel te gaan?

Dit hangt van jouw specifieke situatie en behoeften af. Draadloos zonder kabel trekken kan handiger zijn, maar bekabelde verbindingen bieden over het algemeen een betere stabiliteit en snelheid. Overweeg dus bij het maken van deze keuze wat voor jou het belangrijkst is.

Wat kan ik doen om mijn wifisignaal buitenshuis te optimaliseren?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je wifisignaal buitenshuis te optimaliseren. Zo kun je de router op een strategische locatie plaatsen, interferentiebronnen verminderen en de firmware van je apparaten updaten. 

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Wifi versterket camping cta

Met behulp van een Wifi versterker voor buiten kun jij je wifi netwerk zelfs in de tuin verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg