Wifi wachtwoord vergeten

Om een digitaal apparaat zoals een laptop, computer, mobiele telefoon of tablet met het internet te kunnen verbinden is een WiFi wachtwoord nodig. Een wifi wachtwoord bestaat vaak uit een lastige combinatie van letters, cijfers en leestekens. Door deze combinatie van letters, cijfers en leestekens is het lastig om het wachtwoord te onthouden. In dit artikel geven we enkele tips waardoor het WiFi wachtwoord gemakkelijk kan worden onthouden. 

Wifi wachtwoord vergeten door het digitale apparaat automatisch te verbinden

Wanneer met een digitaal apparaat zoals een laptop, computer, tablet of mobiele telefoon wordt gewerkt wordt het internet vaak gebruikt. Voordat er met het internet kan worden gewerkt moet het digitale apparaat met een internetverbinding worden verbonden. Voor de verbinding met het internet zijn gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens bestaan uit een netwerknaam (SSID) en een wachtwoord (WPA of WPA2 key). 

Nadat een digitaal apparaat met een internetverbinding wordt verbonden worden de gegevens van de internetverbinding opgeslagen.

Als het apparaat de volgende keer in de buurt van deze internetverbinding is kan de verbinding automatisch met de internetverbinding worden verbonden. 

WiFi wachtwoord vergeten door automatisch bij het netwerk aan te melden

Doordat het apparaat automatisch met het internet wordt verbonden kan het voorkomen dat je het wifi wachtwoord bent vergeten. Gelukkig kunnen de gegevens van de internetverbinding worden achterhaald. De manier waarop de gegevens van de internetverbinding zoals de netwerknaam en het wachtwoord kan worden achterhaald kan per besturingssysteem en apparaat verschillen. 

Wil jij weten hoe je het wifi wachtwoord kunt achterhalen?

In de laatste jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een belangrijke rol gaan spelen. Voordat er via het internet kan worden gewerkt moet een digitaal apparaat zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon of computer met de internetverbinding worden verbonden.

WiFi wachtwoord vergeten door automatisch bij het netwerk aan te melden

Voor de verbinding met het internet is een netwerknaam en een wachtwoord nodig. Door de vele wachtwoorden kan het voorkomen dat je het Wifi wachtwoord bent vergeten. Wanneer je het wachtwoord van de internetverbinding bent vergeten kan het wachtwoord uiteindelijk worden gewijzigd.

WiFi wachtwoord achterhalen Android

Wanneer je het wifi wachtwoord bent vergeten kan het voorkomen dat alle instellingen van het modem opnieuw moet worden ingesteld. Gelukkig kan het wachtwoord van een internetverbinding op een mobiele telefoon of tablet dat met het besturingssysteem Android werkt gemakkelijk worden achterhaald. 

Om het wachtwoord van een internetverbinding te kunnen achterhalen moeten de netwerkinstellingen op de mobiele telefoon of tablet worden geopend. De netwerkinstellingen kunnen binnen de instellingen van de mobiele telefoon / tablet worden gevonden. 

Binnen de instellingen staat het kopje Netwerk en Internet. Door hierop te drukken wordt de internetverbinding waarmee het apparaat is verbonden getoond.

Naast het netwerk waarmee de mobiele telefoon / tablet is verbonden kunnen hier ook alle internetverbindingen in de buurt worden bekeken. 

WiFi wachtwoord vergeten mobiele telefoon

De bovenste internetverbinding is de internetverbinding waarmee het apparaat is verbonden. Rechts van dit netwerk staat een tandwieltje. Wanneer op dit tandwieltje wordt gedrukt worden de instellingen behorende bij de internetverbinding getoond. 

Bovenaan de instellingen behorende bij het netwerk staat een knop met de tekst Delen. Door hierop te drukken moet het wachtwoord van de mobiele telefoon / tablet worden ingevoerd. Nadat het wachtwoord van de mobiele telefoon / tablet is ingevoerd kan het wifi wachtwoord worden bekeken. Zo kunnen de gegevens van de internetverbinding eenvoudig worden achterhaald.

Wifi wachtwoord achterhalen Apple

Het besturingssysteem waarmee Apple computers en laptops werken wordt OSX genoemd. Binnen OSX worden wachtwoorden in een kluis opgeslagen. Deze kluis wordt ook wel de sleutelhanger genoemd. Binnen de sleutelhanger worden alle wachtwoorden van websites, programma’s en netwerken opgeslagen. Ook het wachtwoord van de draadloze internetverbinding staat hier opgeslagen. 

Om achter het wifi wachtwoord te komen moet de sleutelhanger worden geopend. De sleutelhanger kan worden geopend door de app sleutelhanger-toegang op te zoeken. Voor het openen van de sleutelhanger kan Spotlight worden gebruikt. Spotlight is een zoekfunctie binnen het besturingssysteem Apple OS. Deze functie kan worden geopend door tegelijkertijd op de Command toets en de spatiebar te drukken.

Wanneer de sleutelhanger-toegang is geopend kan de naam van de internetverbinding worden opgezocht. Hiervoor moet de naam van de internetverbinding bekend zijn. Als de naam van de internetverbinding niet bekend is kan de netwerknaam rechts-bovenin in het scherm worden bekeken. Om het WiFi wachtwoord te achterhalen moet er met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding worden gedrukt.

Vervolgens staat er een vakje met de tekst: “Toon wachtwoord”. Door hier op te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord van de computer gebruiker moet worden opgegeven. Nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd wordt het wachtwoord zichtbaar. Zo kun je achter het wachtwoord van de de internetverbinding komen wanneer je het WiFi wachtwoord bent vergeten. 

WiFi wachtwoord achterhalen IOS

Wanneer je het WiFi wachtwoord bent vergeten en met een iPad of iPhone werkt kan het wachtwoord van de internetverbinding niet zo eenvoudig worden achterhaald. Er moeten dan namelijk verschillende stappen worden ondernomen. Om het wachtwoord van het internet met een iPhone of iPad te achterhalen moet er bij de router worden ingelogd. Voordat de instellingen van de router kunnen worden bekeken heb je het IP adres van de router nodig. 

Het IP adres van de router kan met behulp van de netwerkinstellingen worden bekeken. Om de netwerkinstellingen te kunnen bekijken moeten de instellingen van de iPhone / iPad worden geopend. Hier staat een kopje met de tekst: “Wifi”. Rechts naast deze tekst staat de internetverbinding waarmee de iPad / iPhone is verbonden. Door op deze naam te drukken worden de gegevens van de internetverbinding weergegeven.

Tussen deze gegevens staat een kopje met de tekst: “router”. Dit is het IP adres van de router. Met dit IP adres kan de router worden benaderd. Door het gevonden IP adres te kopiëren en in de adresbalk te plakken kan de pagina van de router worden geopend.

Nadat de pagina van de router is geopend moet er bij de router worden ingelogd. Voor het inloggen bij de router moet de gebruikersnaam en het wachtwoord behorende bij de router worden ingevoerd. De inloggegevens staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven. 

WiFi wachtwoord vergeten Windows

Wanneer je het wifi wachtwoord bent vergeten en op een Windows machine zoals een laptop of desktop werkt kan het wifi wachtwoord gemakkelijk worden achterhaald. Voor het achterhalen van het wachtwoord van de internetverbinding waarmee de laptop / computer is verbonden moeten de netwerkinstellingen worden geopend. 

Voordat de netwerkinstellingen kunnen worden bekeken moet het configuratiescherm worden geopend. Het configuratiescherm wat tegenwoordig: “instellingen” wordt genoemd kan worden geopend door op de startknop te drukken.

Nadat het startmenu is geopend kan het configuratiescherm op twee verschillende manieren worden gevonden. Zo kan het configuratiescherm worden geopend door “configuratiescherm” links onderin in het zoekveld in te voeren of door met de linkermuisknop in het startmenu op de knop met de tekst configuratiescherm te drukken.

Wanneer het configuratiescherm is geopend komen er verschillende instellingen tevoorschijn. Tussen deze instellingen staat een knop met de tekst: “Netwerk en Internet”. Door hier op te drukken kunnen alle internetverbindingen die in de buurt zijn worden bekeken. Ook kunnen de instellingen van de internetverbinding waarmee de laptop / computer is verbonden hier worden bekeken.   

Voordat de eigenschappen van de internetverbinding kunnen worden bekeken moet de naam van de internetverbinding worden geselecteerd. De internetverbinding kan worden geselecteerd door met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding te drukken. Nadat de internetverbinding geselecteerd is komt er een venster tevoorschijn met daarin een knop: “beveiliging”. 

Wanneer er op de knop met de tekst: “beveiliging” wordt gedrukt wordt het wachtwoord als zwarte bolletjes weergegeven.

Door hier vervolgens op toon wachtwoord te drukken zal het wachtwoord van de internetverbinding worden getoond. 

WiFi wachtwoord vergeten Windows

Het kan voorkomen dat het internet wachtwoord niet direct kan worden bekeken. Voordat het wachtwoord kan worden bekeken moet er een toestemming worden gegeven. Deze toestemming kan worden geven door op de knop met de tekst: “Ja” te drukken. Nadat de toestemming is gegeven kan het wifi wachtwoord dat vergeten is worden bekeken. 

Wil jij weten hoe je het wifi wachtwoord kunt achterhalen?

In de laatste jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een belangrijke rol gaan spelen. Voordat er via het internet kan worden gewerkt moet een digitaal apparaat zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon of computer met de internetverbinding worden verbonden.

WiFi wachtwoord vergeten door automatisch bij het netwerk aan te melden

Voor de verbinding met het internet is een netwerknaam en een wachtwoord nodig. Door de vele wachtwoorden kan het voorkomen dat je het Wifi wachtwoord bent vergeten. Wanneer je het wachtwoord van de internetverbinding bent vergeten kan het wachtwoord uiteindelijk worden gewijzigd.

Wifi wachtwoord resetten

Naast de bovenstaande oplossingen kan het wifi wachtwoord worden gereset. Door het wachtwoord te resetten worden alle instellingen naar de oude waardes teruggezet. Een router kan vaak op een simpele manier naar de basisinstellingen worden gereset.

Deze reset wordt ook wel de hard reset genoemd. Voor de hard reset moet met de paperclip aan de achterkant van de router op de resetknop worden gedrukt. Door de hard reset uit te voeren gaan alle instellingen verloren. Hierdoor moet de hele router opnieuw worden geconfigureerd. Deze oplossing wordt daarom alleen als aller laatste red middel aanbevolen. 

Als de hard reset op de router is uitgevoerd kan er met de gegevens die op de sticker aan de achterkant van de router / modem worden ingelogd.

Nadat er bij de router is ingelogd kunnen alle instellingen op de router worden hersteld.   

Router resetten

Wachtwoord wifi hotspot veranderen

Door de technische ontwikkelingen uit de laatste jaren zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen. Met het groeiende aantal toepassingen is het internet steeds belangrijker geworden. Wanneer er onderweg aan toepassingen wordt gewerkt kan het voorkomen dat de computer, laptop, tablet of mobiele telefoon met het internet moet worden verbonden. Helaas is er niet altijd een internetverbinding in de buurt. Om onderweg via het internet te kunnen werken kan een hotspot worden gebruikt. 

Een hotspot kan tegenwoordig ook met de mobiele telefoon worden aangemaakt. Als de mobiele telefoon als hotspot wordt ingesteld functioneert het modem als router. Wanneer je het wifi wachtwoord bent vergeten kan het wachtwoord van de hotspot eenvoudig worden veranderd. 

Om het wachtwoord van de wifi hotspot te veranderen moeten de netwerkinstellingen van de mobiele telefoon worden geopend.

De instellingen van de mobiele telefoon kunnen worden geopend door op het tandwieltje met de tekst instellingen te drukken. 

Wachtwoord wifi hotspot veranderen

Nadat de instellingen voor de hotspot zijn geopend worden er verschillende instellingen van de internetverbinding getoond. Bovenaan dit overzicht staat een knop met de tekst: “Netwerk en Internet”. Door hierop te drukken komen de opties Hotspot en tethering tevoorschijn. 

Om de instellingen van de hotspot te kunnen wijzigen moet er op hotspot en tethering worden gedrukt. Er wordt dan een overzicht van instellingen voor het draagbare netwerk getoond. Met behulp van deze instellingen kan de netwerknaam en het wifi wachtwoord van de Wifi hotspot worden veranderd. 

Anoniem en veilig internetten

Doordat het internet tegenwoordig voor heel verschillende toepassingen wordt gebruikt wordt er ook privacy gevoelige informatie via het internet gedeeld. Door het delen van privacy gevoelige informatie hanger er aan het gebruik van een computer / laptop al snel gevaren. 

Om de computer / laptop tegen de gevaren van het internet te beschermen is het belangrijk dat er op een veilige manier wordt geïnternet. Voor het beschermen van de privacy kun je het internetverkeer met een VPN verbinding afschermen. Ondanks dat het internetverkeer bij een afgeschermde internetverbinding niet kan worden afgeluisterd kan er ongemerkt een virus op de computer belanden.

Door een goede virusscanner op de computer / laptop te installeren worden deze gevaren gedetecteerd. Naast het herkennen van een gevaar op het internet kan een virusscanner het computervirus automatisch van de computer verwijderen. Zo kan er met behulp van een VPN-verbinding en een goede virusscanner anoniem en veilig worden geïnternet.    

Wil jij weten hoe je het wifi wachtwoord kunt achterhalen?

In de laatste jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een belangrijke rol gaan spelen. Voordat er via het internet kan worden gewerkt moet een digitaal apparaat zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon of computer met de internetverbinding worden verbonden.

WiFi wachtwoord vergeten door automatisch bij het netwerk aan te melden

Voor de verbinding met het internet is een netwerknaam en een wachtwoord nodig. Door de vele wachtwoorden kan het voorkomen dat je het Wifi wachtwoord bent vergeten. Wanneer je het wachtwoord van de internetverbinding bent vergeten kan het wachtwoord uiteindelijk worden gewijzigd.

Geef een reactie