Access point buiten – Sterke wifi-verbinding in de tuin

Ben je naar een manier op zoek waarmee je je draadloze netwerk naar buiten uit kunt breiden? Met een hoge kwaliteit access point voor buiten die je met betrouwbare netwerkkabels aansluit, kun je je wifi netwerk eenvoudig verder uitbreiden. In dit artikel gaan we het over access points voor buiten hebben en vertellen we waarom ze voor een wifi netwerkkabel en toegangspunten zo belangrijk zijn. We zullen ook de verschillen tussen access points voor buiten en binnen, evenals de voordelen van het gebruik van een access point buiten bespreken. Daarnaast leggen we uit hoe je een netwerkkabel kunt gebruiken om accesspoints te activeren. Ongeveer 80% van de netwerkkabels kan voor het aansluiten van accesspoints worden gebruikt.

Een access point voor buiten is een apparaat dat speciaal voor draadloze connectiviteit in openluchtgebieden, zoals tuinen en terrassen is ontworpen. Met behulp van dit apparaat kun je in deze gebieden zonder beperkingen van een router eenvoudig toegang tot wifi krijgen. Het is belangrijk dat je de instellingen van het access point regelmatig controleert zodat het optimaal functioneert.

Of het nu om een terras, tuin, parkeerplaats of zelfs een hele buurt gaat, met een access point voor buiten kun je zonder problemen verbinding met het internet maken. Met behulp van dit apparaat kun je de router eenvoudig controleren en toegang tot het internet krijgen. Dit is vooral handig wanneer je tijd in de buitenlucht door wilt brengen terwijl je toch toegang tot wifi hebt. Met access points voor buiten kun je de instellingen van het apparaat zonder problemen controleren.

Access points voor buiten verschillen op verschillende manieren van hun tegenhangers voor binnen. Deze accesspoints zijn speciaal voor gebruik buitenshuis ontworpen en kunnen worden gebruikt om een wifi netwerk in openbare ruimtes zoals parken, stadions en winkelcentra te creëren.

Met behulp van een apparaat, zoals een smartphone of tablet, kun je de verbinding met een accesspoint maken en de signaalsterkte controleren. Ze zijn ontworpen om tegen weersomstandigheden bestand te zijn en hebben vaak een groter bereik. Bovendien kunnen access points via speciale apps eenvoudig worden geactiveerd, waardoor je instellingen aan kunt passen en beheren. 

Wil je weten waar access points voor buiten worden gebruikt en wat de voordelen van deze access points zijn? Je kunt via verschillende locaties toegang tot deze access points krijgen en daarnaast bieden ze een uitstekende dekking en snelheid. 

Voordelen van een access point voor buiten

Dankzij hoogwaardige access points voor buiten kunnen draadloze netwerken nu ook via ethernet naar buitenomgevingen worden uitgebreid. De kwaliteit van deze access points wordt door positieve reviews bevestigd. Met een access point voor buiten kun je via ethernet toegang tot een betrouwbaar en krachtig draadloos netwerk krijgen. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

Accespoint voor buiten
 • Verbeterde dekking en bereik in buitenomgevingen: Een Access point voor buiten is speciaal ontworpen om de dekking en het bereik van draadloze netwerken in buitenruimtes te verbeteren. Deze access points gebruiken ethernet-verbindingen om via bekabelde aansluitingen toegang tot het internet te bieden. Of het nu om een groot terrein, een stadion of een camping gaat, via ethernet zorgen deze access points voor een sterker signaal op de 5 GHz band, waardoor je overal van een stabiele internetverbinding kunt genieten.
 • Weerbestendige access points voor buiten bieden duurzaamheid in verschillende weersomstandigheden. Deze access points kunnen extreme weersomstandigheden doorstaan en bieden via een ethernetverbinding toegang tot betrouwbare internetverbindingen. Regen, hitte, kou of zelfs sneeuw hebben geen invloed op de prestaties van deze access points. Dit zorgt ongeacht het seizoen voor betrouwbare connectiviteit.
 • Ondersteuning voor grotere aantallen gelijktijdige gebruikers: Dankzij een access point voor buiten kunnen grotere aantallen apparaten tegelijkertijd via ethernet met het draadloze netwerk op de 2.4 GHz en 5 GHz band worden verbonden. Of het nu om drukbezochte evenementen, openbare ruimtes of bedrijfsterreinen gaat, deze access points bieden via ethernet voldoende capaciteit om aan de vraag te voldoen.
 • Mogelijkheid om draadloze netwerken via een access point voor buiten naar afgelegen gebieden waar bekabelde infrastructuur moeilijk of kostbaar is uit te breiden. Deze access points gebruiken ethernet om de draadloze verbinding tot stand te brengen en ondersteunen verschillende frequentiebanden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld landbouwbedrijven, vakantieparken en buitengebieden met behulp van een access point van een betrouwbare internetverbinding profiteren. 

Met deze voordelen biedt een access point voor buiten de mogelijkheid om overal waar je wilt toegang tot een krachtig draadloos netwerk te krijgen.

Heb jij problemen met het bereik van je internetverbinding?

Zo kun je de internet verbinding met een Access point buiten verbeteren

Door een acces point te installeren kun je het bereik van je internetverbinding zelfs buitenshuis aanzienlijk verbeteren.

 • Dat is overal in huis een stabiele internetverbinding
 • Overal in huis op al je apparaten snel kunnen internetten
 • Geen haperingen tijdens het streamen of tijdens video gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Tips voor het kiezen en het installeren van een access point voor buiten

 • Kies voor een access point met de juiste IP-classificatie bescherming tegen stof en water. Als je naar een access point voor buiten op zoek bent die tegen stof en water bestand is, dan is het belangrijk om op de IP-classificatie te letten.
 • Controleer of je access point aan de vereisten voor temperatuurbestendigheid voldoet wanneer je dit als een belangrijke factor beschouwt.
 • Zorg ervoor dat het access point voor montage op verschillende oppervlakken, zoals muren of palen geschikt is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het access point op verschillende oppervlakken kan worden gemonteerd.
 • Overweeg de benodigde bandbreedte en capaciteit bij het selecteren van een access point voor buiten. Wanneer je naar een betrouwbare en krachtige access point op zoek bent, is het belangrijk om rekening met je specifieke behoeften en eisen te houden. Je wilt immers optimale prestaties en een stabiele verbinding ervaren.

Bij het kiezen en installeren van een access point voor buiten, zijn er enkele belangrijke tips waar je rekening mee moet houden. Vooral bij het installeren van een access point ALS (Adaptive Light Source) is het van essentieel belang dat je de juiste locatie kiest. Ten eerste is het belangrijk dat je voor een access point kiest die voldoende bescherming tegen stof en water biedt. Let daarom op de IP-classificatie van het apparaat. Een hogere classificatie, zoals IP67, geeft aan dat het access point goed tegen deze elementen bestand is.

Daarnaast moet je controleren of het gekozen access point voor buiten, zoals de Intellinet AC600, de WAP en de Grandstream GWN7600LR tegen extreme temperaturen bestand is. Vergeet ook niet om de specificaties van de TP-link access points te controleren. Sommige modellen zijn ontworpen om in zowel hete als koude omgevingen te werken, dus zorg ervoor dat je er een selecteert die voor jouw specifieke locatie geschikt is.

Een ander belangrijk aspect is de mogelijkheden waarop je het access point kunt monteren. Het is belangrijk dat wanneer je het access point wilt installeren dat je naar jouw eigen behoeften en budget kijkt. Controleer of je het apparaat op verschillende oppervlakken, zoals muren of palen kunt monteren. Hierdoor kun je flexibel zijn bij het plaatsen van de een access point voor buiten in de buurt. Met een acces point kun je een betrouwbare en snelle draadloze verbinding eenvoudig tot stand brengen.

Tot slot moet je rekening met de benodigde bandbreedte en capaciteit houden, er zijn namelijk beperkingen op deze gebieden die je bij het plannen van je netwerk in overweging moet nemen. Afhankelijk van het aantal gebruikers en de gewenste prestaties, moet je een access point voor buiten kiezen die voldoende bandbreedte en capaciteit biedt.

Met behulp van deze tips kun je bij het kiezen en installeren van een access point voor buiten een weloverwogen keuze maken. Zorg ervoor dat je voor een apparaat kiest die de juiste bescherming zoals, temperatuurbestendigheid, montagemogelijkheden en prestaties biedt zodat je een betrouwbaar draadloos netwerk in de buitenlucht op kunt zetten.

Heb jij problemen met het bereik van je internetverbinding?

Zo kun je de internet verbinding met een Access point buiten verbeteren

Door een acces point te installeren kun je het bereik van je internetverbinding zelfs buitenshuis aanzienlijk verbeteren.

 • Dat is overal in huis een stabiele internetverbinding
 • Overal in huis op al je apparaten snel kunnen internetten
 • Geen haperingen tijdens het streamen of tijdens video gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gecentraliseerd beheersysteem en geavanceerd antennesysteem: Pharos Control

Met Pharos Control krijg je een gecentraliseerd beheersysteem en een krachtige oplossing waarmee je het acces point voor buiten kunt beheren. Je kunt je eigen je access point voor buiten via Pharos Control eenvoudig beheren en controleren.

Met dit softwarematige controle platform kun je eenvoudig en efficiënt toezicht op je netwerk houden. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken en voordelen van Pharos Control, je nieuwe alles-in-één oplossing voor het beheren en controleren van je netwerkverbinding voor buiten.

Access point buiten configureren
 1. Monitoring, configuratie en probleemoplossing op afstand: Met Pharos Control kun je je access point voor buiten vanaf iedere locatie met een Windows-pc of server controleren en configureren. Dit betekent dat je niet fysiek bij het access point aanwezig hoeft te zijn om wijzigingen aan te kunnen brengen of om problemen op te lossen. Je kunt wijzigingen aanbrengen of problemen oplossen zonder dat je er fysiek aanwezig bent.
 2. Ondersteuning voor meerdere access points: Of je nu één access point een heel netwerk voor buiten hebt, Pharos Control kan er moeiteloos mee omgaan. Met Pharos Control kun je je access points ongeacht het aantal dat je hebt eenvoudig beheren. Het platform biedt ondersteuning voor meerdere access points, waardoor je al jouw apparaten centraal kunt beheren.
 3. Geavanceerd antennesysteem: Een access point voor buiten is met een geavanceerd antennesysteem dat voor een optimale signaalsterkte en dekking zorgt uitgerust. Met dit geavanceerd antennesysteem kun je een optimale signaalsterkte en dekking bieden. Dit betekent dat je draadloze verbinding zelfs over grote afstanden stabiel blijft.
 4. Power over Ethernet (PoE) injector: Om de installatie te vereenvoudigen, worden access points voor buiten met Power over Ethernet (PoE) injectoren geleverd. Hierdoor kunnen je access points via één kabel zowel van stroom als van netwerkverbinding worden voorzien.

Met Pharos Control en het geavanceerde antennesysteem kun je jouw outdoor access points vol vertrouwen beheren. Of je nu een klein of groot netwerk hebt, dit gecentraliseerde beheersysteem biedt de flexibiliteit, controle en betrouwbaarheid die je nodig hebt. Upgrade vandaag nog naar Pharos Control en ervaar de voordelen van je nieuwe systeem zelf.

Draadloos netwerk en KM+ draadloze dataoverdracht

Een draadloos netwerk met meerdere access points of een acces point biedt je verschillende voordelen. Hieronder wordt de werking van een dergelijk netwerk en de voordelen van KM+ draadloze data overdrachtstechnologie die je kunt ervaren, besproken.

 • Bij een draadloos netwerk word je access point voor buiten gebruikt om je wifi-signaal buiten te verspreiden. Deze access points zijn speciaal voor gebruik buitenshuis ontworpen en zorgen voor een betrouwbare verbinding over lange afstanden. Met deze access points kun je zelfs als je je ver van het netwerk bevindt gemakkelijk en snel een stabiele internetverbinding realiseren.
 • De KM+ draadloze dataoverdrachtstechnologie verbetert de prestaties en betrouwbaarheid bij het verzenden van gegevens over lange afstanden. Met deze technologie kunnen je gegevens snel en veilig zonder verlies of vertraging worden verzonden. Of je nu grote bestanden wilt delen of realtime communicatie nodig hebt, dankzij de KM+ technologie kunnen je gegevens efficiënt worden overgedragen. Met deze technologie kunnen grote hoeveelheden gegevens snel en efficiënt worden overgedragen, waardoor het ideaal is voor situaties waarbij een stabiele internetverbinding van essentieel belang is. Je kunt je voorstellen hoe handig het is om je werkbestanden in een mum van tijd met je collega’s te kunnen delen.
 • Een van de toepassingen waarbij KM+ draadloze dataoverdracht nuttig kan zijn, is bijvoorbeeld bij het streamen van video’s of audio in een buitenomgeving. Denk hierbij aan evenementen, openluchtbioscopen of sportwedstrijden waarbij je als bezoeker zonder onderbrekingen van hoogwaardige multimedia-ervaringen wilt kunnen genieten.

Enkele apparaten die voor gebruik buitenshuis geschikt zijn en ondersteuning voor KM+ draadloze dataoverdracht bieden zijn je mobiele telefoon, je tablet en je laptop.

 1. De Intellinet AC600 Outdoor WiFi Access Point
 2. De Grandstream GWN7600LR Outdoor Gigabit WiFi Access Point is een geweldige keuze voor je buiten wifi-netwerk. Met de GWN7600LR krijg je zelfs in de meest uitdagende omgevingen een krachtige en betrouwbare verbinding.
 3. De TP-LINK EAP225 Outdoor WiFi Access Point

Met deze access points kun je een betrouwbaar en snel draadloos netwerk zowel voor professioneel als persoonlijk gebruik in buitenomgevingen opzetten. Je kunt voor een snelle en stabiele verbinding, zowel binnen je bedrijf als thuis op deze access points vertrouwen.

Kortom, een draadloos netwerk met outdoor access points en KM+ draadloze dataoverdrachts technologie biedt verbeterde prestaties en betrouwbaarheid bij het verzenden van gegevens over lange afstanden. Dit maakt het ideaal voor toepassingen zoals multimedia-streaming in buitenomgevingen.

Conclusie: Het belang van een access point voor buiten

In deze blogpost hebben we besproken waarom een access point voor buiten zo belangrijk is voor een betere WiFi verbinding. We hebben naar de voordelen zoals een groter bereik en betere signaalkwaliteit van de access point voor buiten gekeken. Daarnaast hebben we tips gegeven voor het kiezen en installeren van een access point voor buiten, zodat je optimaal van je draadloze netwerk kunt profiteren.

Zo kun je de internet verbinding met een Access point buiten verbeteren

Een goede keuze voor een WiFi access point voor buiten kan het verschil in de prestaties van je draadloze netwerk maken. Met de juiste apparatuur kun je zelfs in de open lucht van snelle en betrouwbare verbindingen genieten. Dus als je naar manieren op zoek bent waarmee je WiFi dekking naar buitenruimtes zoals tuinen, terrassen of bedrijfsterreinen kan worden uitgebreid, overweeg dan zeker een access point voor buiten.

Veel gestelde vragen

Kan ik een indoor access point ook buiten gebruiken?

Ja, technisch gezien kun je een indoor access point ook buiten gebruiken. Echter, het is belangrijk om te weten dat een access point voor buiten speciaal voor buitengebruik is ontworpen en in openluchtomgevingen betere prestaties biedt. Echter, zijn deze apparaten niet ontworpen om tegen de verschillende weersomstandigheden bestand te zijn en kunnen daardoor minder presteren of zelfs beschadigd raken.

Wat is het verschil tussen een standalone en gecentraliseerd beheersysteem?

Een standalone beheersysteem wordt lokaal op het access point zelf uitgevoerd, terwijl je met een gecentraliseerd beheersysteem meerdere access points via één centraal punt kunt beheren. Een gecentraliseerd beheersysteem biedt vaak geavanceerdere functies en vereenvoudigt het beheer van meerdere access points.

Hoeveel access points voor buiten heb ik voor mijn buitenruimte nodig?

Het aantal benodigde access points voor buiten hangt van verschillende factoren, zoals de grootte van de buitenruimte, het gewenste dekkingsgebied en het aantal gebruikers af. Het is raadzaam om een het gewenste gebruik van de wifi verbinding in kaart te brengen of advies bij een professional in te winnen om zo het optimale aantal access points voor jouw specifieke situatie te kunnen bepalen.

Kan ik een access point voor buiten zelf installeren?

Ja, wanneer je over de juiste kennis en ervaring beschikt kun je een access point voor buiten zelf installeren. Het is echter ook mogelijk om een professional die gespecialiseerd is in WiFi-installaties in te schakelen, zodat je zeker weet dat alles correct wordt geïnstalleerd en geconfigureerd.

Welke bandbreedte kan ik van een access point voor buiten verwachten?

De bandbreedte die je van een access point voor buiten kunt verwachten hangt van verschillende factoren, zoals de specificaties van het apparaat, de afstand tussen het access point, de apparaten die moeten kunnen worden verbonden, en eventuele interferentiebronnen in de omgeving af. Over het algemeen kunnen moderne access points voor buiten hoge snelheden voor optimale prestaties ondersteunen.

Heb jij problemen met het bereik van je internetverbinding?

Zo kun je de internet verbinding met een Access point buiten verbeteren

Door een acces point te installeren kun je het bereik van je internetverbinding zelfs buitenshuis aanzienlijk verbeteren.

 • Dat is overal in huis een stabiele internetverbinding
 • Overal in huis op al je apparaten snel kunnen internetten
 • Geen haperingen tijdens het streamen of tijdens video gesprekken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg