iPhone streamen naar tv: Gebruik AirPlay om media te streamen!

Wil je jouw kijkervaring verbeteren? Benieuwd hoe je met behulp van een airplay kabel content draadloos van je iPhone kunt streamen naar de tv? Dan zit je hier goed! Dit artikel geeft alle informatie die je nodig hebt om alles uit het streamen van je iPhone met behulp van airplay naar de tv te halen.

Wist je dat je binnen no-time met behulp van de scherm spiegel functie van YouTube-video’s, tips en nog veel meer op het grote scherm kunt genieten? De eerste vraag die bij velen op komt is: “Hoe voer ik dit uit?” Geen zorgen, we hebben verschillende methoden voor je klaarstaan. Maak kennis met eenvoudige manieren waarmee je het scherm van jouw iPhone zonder kabels te gebruiken op de tv kunt weergeven.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek nu hoe jij airplay kunt gebruiken om jouw favoriete content direct vanaf jouw iPhone naar het scherm van de tv te streamen. Laat ons je door deze handige en praktische gids begeleiden, zodat je weet wanneer en hoe het werkt.

Drie manieren om je iPhone-scherm naar de tv te streamen

Wil je van je favoriete video’s en foto’s op een groter scherm genieten? Geen probleem! Hieronder staan drie eenvoudige manieren waaronder de screen mirroring en AirPlay Mirroring functie waarmee je jouw iPhone scherm naar de tv kunt streamen. Of je nu YouTube-video’s wilt bekijken of foto’s wilt delen, het werkt perfect.

Zo kun je content van de iPhone streamen naar tv

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen streamen?

entertainment vanaf de iPhone streamen naar tv

Door met je iPhone naar de televisie te streamen kun jij de content van je iPhone gemakkelijk op het grote scherm bekijken.

 • Dat is: niet meer beperkt zijn tot het kleine scherm van je iPhone
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Via je iPhone op het grote scherm van films, series en muziek kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

1. AirPlay: direct op de tv afspelen

 • Gebruik AirPlay om video’s en foto’s direct met de scherm spiegel functie op de tv af te spelen. Breng de verbinding met het wifi netwerk tot stand en geniet op het grote scherm van je favoriete YouTube-content. Met smart view wordt het delen van je media eenvoudiger dan ooit.
 • Met AirPlay kun je content draadloos vanaf je iPhone naar een Apple TV of naar andere compatibele apparaten streamen. Je kunt eenvoudig op je iPhone op het AirPlay-icoon tikken, waarna je het scherm op de Apple TV aan kunt sluiten. Hiermee kun je content moeiteloos naar het grote scherm casten.
 • Geniet met de Chromecast van het gemak die het bekijken van je media in op het grote scherm met de iPhone te bieden heeft. Met de AirPlay Mirroring functie is dit mogelijk. Ontdek de eerste ervaring met de Chromecast en de iPhone.

2. Draadloos via een mediaspeler streamen

 • Stream video’s en foto’s draadloos vanaf je iPhone naar de tv door een mediaspeler zoals de Chromecast op de televisie aan te sluiten of gebruik de airplay mirroring of de screen mirroring voor het streamen van content.
 • Sluit de mediaspeler eenvoudigweg op je tv aan  en tik op de instructies om de verbinding via AirPlay Mirroring met je iPhone te maken.
 • Bekijk al je favoriete content zonder gedoe met de AirPlay Mirroring functie rechtstreeks op het televisiescherm.

3. Schermprojectie met behulp van een HDMI-kabel

 • Sluit een HDMI-kabel op een adapter aan om het scherm van je iPhone met behulp van AirPlay Mirroring op de tv te projecteren.
 • Sluit de adapter vervolgens op de HDMI-poort van je televisie aan om het scherm op de tv te tonen.
 • Met de Chromecast kun je nu alles wat er op jouw iPhone scherm gebeurt, in real-time op het grote televisiescherm zien. Dit is de eerste keer dat dit mogelijk is.

Met deze drie handige methoden kun jij jouw content vanaf je iPhone moeiteloos delen en er op een groter scherm van genieten. Of je nu voor AirPlay, draadloos streamen via een mediaspeler of schermprojectie met behulp van een HDMI-kabel kiest, de keuze is aan jou!

Gebruik AirPlay om video’s en het scherm van je iPhone naar de tv te streamen

Wil je je favoriete video’s, foto’s en muziek graag vanaf je iPhone op een groter scherm bekijken? Met AirPlay kun je content draadloos van je iPhone naar de Apple TV sturen. Hieronder staan enkele handige manieren waarop je AirPlay voor het streamen kunt gebruiken:

YouTube video's vanaf de iPhone streamen naar tv
 • Stream video’s, foto’s en muziek: Met behulp van AirPlay kun je video’s, foto’s en muziek eenvoudig vanaf je iPhone naar de Apple TV streamen. Zo kun je samen met vrienden en familie van al jouw favoriete media genieten.
 • Spiegel het scherm: Wil je niet alleen media delen, maar ook het volledige scherm van je iPhone op de televisie kunnen tonen? Gebruik dan de AirPlay Mirroring functie. Hiermee kun je alles wat er op het scherm van je iPhone gebeurt rechtstreeks op de tv tonen.
 • Profiteer van AirPlay 2: Voor een nog betere streaming ervaring kun je AirPlay 2 gebruiken. Deze verbeterde versie biedt hoge kwaliteit streaming met ondersteuning voor meerdere speakers en multiroom-audio. Zo kun je jouw favoriete films of series in optimale geluidskwaliteit beleven.

Wil je liever zonder Apple TV naar een televisie streamen? Dan biedt de Chromecast een alternatief. Met de Chromecast kun je eveneens content vanaf jouw iPhone naar een compatibele tv streamen.

Of het nu om het delen van video’s, spiegelen van het scherm of het genieten van hoogwaardige streaming gaat, AirPlay en Chromecast bieden handige oplossingen waarmee jij jouw iPhone content naar de tv kunt brengen. Probeer het zelf en maak van je televisie een multimediale ervaring!

Video’s en foto’s draadloos van je iPhone naar de tv overzetten

Wil je je favoriete video’s en foto’s graag op een groter scherm bekijken? Met enkele eenvoudige stappen kun je multimedia-inhoud zoals video’s en foto’s draadloos rechtstreeks vanaf je iPhone naar een smart-tv streamen. Hieronder staan enkele handige tips om dit mogelijk te maken:

 • Verzend multimedia-inhoud draadloos: Gebruik de wifi-functie op je iPhone om een verbinding met hetzelfde netwerk als je smart-tv tot stand te brengen. Hierdoor kun je video’s en foto’s eenvoudig zonder gedoe met kabels of adapters delen.
 • Gebruik de Chromecast: Als je een Chromecast apparaat hebt, kun je deze met zowel je iPhone als je smart-tv verbinden. Met behulp van specifieke apps, zoals YouTube of NETFLIX, kun je mediacontent via de Chromecast direct naar de tv streamen. Zo kun je moeiteloos van al jouw favoriete inhoud op het grote scherm genieten.
 • DLNA-compatibele apps: Er zijn verschillende apps beschikbaar die DLNA (Digital Living Network Alliance) ondersteunen. Met behulp van deze apps kun je bestanden draadloos op verschillende apparaten, waaronder televisies afspelen. Door de gewenste mediacontent simpelweg te selecteren en de tv als afspeelapparaat te kiezen, wordt de inhoud direct gestreamd.

Met deze handige tips hoef jij niet langer tot het kleine scherm van jouw iPhone beperkt te blijven. Stream jouw favoriete video’s en foto’s draadloos naar je tv en geniet van een meeslepende kijkervaring.

Synchrone weergave van iPhone of iPad op tv of Mac

Met de mogelijkheid om je iPhone of iPad naar een groter scherm, zoals een tv of Mac te streamen, kun je nu het scherm van je iOS-apparaat in realtime op een groter scherm bekijken. Dit wordt door AirPlay, waarmee je naadloze synchronisatie tussen je apparaat en andere Apple-apparaten kunt ervaren mogelijk gemaakt.

Met synchrone weergave kun je verschillende voordelen benutten. Hieronder staan enkele manieren waarop dit nuttig kan zijn:

 • Bekijk presentaties tijdens vergaderingen en bijeenkomsten op een groter scherm. Met synchrone weergave kun je dia’s gemakkelijk met collega’s en klanten delen, zodat iedereen ze duidelijk kan zien.
 • Stream video’s en films rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad naar de tv. Of het nu om het bekijken van een film met vrienden of het streamen van je favoriete serie gaat, met behulp van synchrone kan entertainment eenvoudig met anderen worden gedeeld.
 • Speel games op een groter scherm voor een meeslepender spelervaring. Verbind je apparaat gewoon met de tv en geniet van de actie op een groot scherm.
 • Gebruik handige apps op je iPhone terwijl je tegelijkertijd iets anders op de tv bekijkt. Zo kun je sociale media bijhouden, terwijl je naar je favoriete programma kijkt.

Of je nu wilt presenteren, ontspannen of multitasken, synchrone weergave biedt talloze mogelijkheden om je iPhone of iPad optimaal te gebruiken. Stream je scherm naar een tv of Mac en ontdek de vele voordelen van deze handige functie.

Opmerking: Zorg ervoor dat je apparaat en tv voor een soepele synchronisatie met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen streamen?

entertainment vanaf de iPhone streamen naar tv

Door met je iPhone naar de televisie te streamen kun jij de content van je iPhone gemakkelijk op het grote scherm bekijken.

 • Dat is: niet meer beperkt zijn tot het kleine scherm van je iPhone
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Via je iPhone op het grote scherm van films, series en muziek kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

HDMI-kabel op de adapter aansluiten voor een verbinding tussen de iPhone en de tv

Wil je je iPhone content graag naar je tv streamen? Dat kan eenvoudig door een HDMI-kabel op een geschikte adapter aan te sluiten. Hiermee krijg je via de HDMI-aansluiting rechtstreeks op de televisie toegang tot al je favoriete apps, games en multimedia-inhoud. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar dankzij de bekabelde verbinding kun je ook van een hoge beeldkwaliteit en geluidskwaliteit profiteren.

entertainment vanaf de iPhone streamen naar tv

Om je iPhone met de tv te verbinden, kun je het beste de onderstaande stappen opvolgen:

 1. Zorg ervoor dat je over een HDMI-kabel en een geschikte adapter beschikt om de Chromecast met de iPhone te verbinden.
 2. Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel op de adapter aan.
 3. Verbind het andere uiteinde van de HDMI-kabel met de HDMI-poort van je televisie.
 4. Sluit nu de adapter via de oplaadpoort op je iPhone aan.
 5. Tik je op de afstandsbediening om de tv vervolgens in te schakelen en selecteer het juiste HDMI ingangskanaal.

Nu kun je van al het moois wat je iPhone te bieden heeft op het grote scherm van je tv genieten! Of het nu om het bekijken van foto’s en video’s, spelen van games of streamen van films gaat, alles is mogelijk.

Enkele voordelen van deze methode zijn:

 • Je kunt alle functionaliteiten en apps die op jouw iPhone beschikbaar zijn met de Chromecast gebruiken.
 • Met een bekabelde verbinding kun je zonder vertragingen of haperingen op stabiele prestaties rekenen.
 • Omdat het scherm van de iPhone op de televisie wordt gespiegeld heb je de volledige controle over wat er op het tv-scherm wordt weergegeven.

Dus pak je HDMI-kabel en adapter erbij, sluit ze op de Chromecast aan en geniet van een naadloze ervaring van de iPhone op je tv!

Conclusie: “iPhone streamen naar tv”

Wil je graag je iPhone scherm naar de tv streamen? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hieronder staan enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden:

 1. Gebruik AirPlay: Met AirPlay kun je eenvoudig video’s en het scherm van je iPhone naar de tv streamen. Het is een draadloze methode die compatibel is met Apple-apparaten.
 2. Video’s en foto’s draadloos overzetten: Naast het streamen van video’s kun je video’s en foto’s van je iPhone ook draadloos naar de tv overzetten. Dit kan handig zijn wanneer je content snel met anderen wilt delen.
 3. Synchrone weergave: Als je een Mac hebt, kun je het scherm van zowel je iPhone als iPad synchroon op de tv of Mac weergeven. Deze functie kan handig zijn voor presentaties of om content op een groter scherm te bekijken.
 4. HDMI-kabel aansluiten: Een andere optie is om een HDMI-kabel op een adapter aan te sluiten voor een verbinding tussen de iPhone en de tv. Hiermee kun je direct een verbinding tussen je iPhone en de tv maken.

Nu je van deze mogelijkheden op de hoogte bent, kun jij jouw content vanaf de iPhone streamen naar de tv! Kies simpelweg de methode die het beste bij jou past en geniet op een groter scherm van al jouw favoriete video’s, foto’s en meer.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik controleren of mijn tv met AirPlay compatibel is?

Om te controleren of je tv met AirPlay compatibel is, kun je de handleiding van je tv raadplegen of de website van de fabrikant bezoeken. Hier zou je informatie over de ondersteunde functies en apparaten moeten kunnen vinden.

Kan ik ook andere apps dan video’s met AirPlay streamen?

Ja, met AirPlay kun je niet alleen video’s, maar ook muziek, foto’s en zelfs het volledige scherm van je iPhone naar de tv streamen.

Heb ik een speciale adapter nodig om mijn iPhone op de tv aan te sluiten?

Dat hangt van het type aansluiting op jouw iPhone en tv af. Als je iPhone een Lightning-poort heeft en je tv geen ingebouwde ondersteuning voor AirPlay heeft, heb je mogelijk een adapter nodig om de verbinding tot stand te kunnen brengen.

Welke videobestanden kan ik draadloos naar mijn tv overzetten?

Met draadloze overdrachtsopties zoals AirPlay kun je verschillende videobestanden waaronder MP4-, MOV- en M4V-bestanden overzetten. Het is echter altijd goed om te controleren of jouw specifieke tv deze bestandsindelingen ondersteunt.

Kan ik tijdens het streamen andere activiteiten op mijn iPhone uitvoeren?

Ja, wanneer je vanaf je iPhone gaat streamen naar de tv kun je in de meeste gevallen andere activiteiten op jouw iPhone uit blijven voeren. Dit kan afhankelijk van de gekozen methode en app die voor streaming wordt gebruikt variëren.

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen streamen?

entertainment vanaf de iPhone streamen naar tv

Door met je iPhone naar de televisie te streamen kun jij de content van je iPhone gemakkelijk op het grote scherm bekijken.

 • Dat is: niet meer beperkt zijn tot het kleine scherm van je iPhone
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Via je iPhone op het grote scherm van films, series en muziek kunnen genieten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg