SMTP Outlook instellen: de juiste configuratie in een handomdraai!

Heb je ooit problemen gehad met het openen van je accountinstellingen in Outlook.com? Meestal kun je e-mails zonder problemen verzenden, alleen soms kun je door foutmeldingen en onverzonden berichten gefrustreerd raken. Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Veel gebruikers ervaren problemen bij het instellen van de juiste SMTP configuratie voor Outlook.com. Deze configuratie kan via het configuratiescherm van Outlook.com worden aangepast. Ga naar de optie accountinstellingen en voer de juiste instellingen en de gebruikersnaam in. Volg deze stappen voor een succesvolle installatie.

De SMTP instellingen voor Outlook.com zijn van essentieel belang voor het verzenden van e-mails. Bij de installatie van Outlook.com moet je de juiste opties selecteren en je gebruikersnaam invoeren. Zorg ervoor dat je de server voor SMTP instellingen correct configureert, zodat je e-mails succesvol kunt verzenden. 

De Outlook SMTP instellingen zijn van essentieel belang voor het verzenden van mails vanuit jouw account. Deze opties stellen jouw gegevensbestand in staat om met de juiste server te communiceren en ervoor te zorgen dat jouw berichten veilig bij de ontvangers aankomen. Het is belangrijk dat je de juiste configuratie van de outlook SMTP instellingen hebt, anders loop je het risico dat jouw e-mails niet worden bezorgd of in de spammap belanden. Je kunt de opties voor deze instellingen aanpassen door een registersleutel te openen.

In dit artikel geven we een overzicht hoe je het gegevensbestand in Outlook.com kunt openen. We bespreken ook de juiste configuratie van SMTP voor het verzenden van mails. We leggen uit wat de SMTP instellingen in Outlook precies zijn en waarom ze zo cruciaal zijn voor een probleemloze e-mailervaring. De SMTP instellingen zorgen ervoor dat de mails correct worden verzonden en ontvangen. Het is belangrijk om de juiste instellingen in de registersleutel te configureren, zodat je de e-mailfunctionaliteit kunt optimaliseren. Bovendien delen we handige tips en stappen om jou bij het openen van het gegevensbestand en het configureren van de SMTP serverinstellingen op Outlook.com te helpen. Hiermee kun je mails eenvoudig verzenden en ontvangen en je gegevensbestand beheren.

Juiste SMTP instellingen in Outlook 365 vinden

Om de juiste SMTP serverinstellingen te vinden en het gegevensbestand van mails in Outlook 365 te openen, moet je deze stapsgewijze instructies opvolgen. Klik op de knop “Instellingen” en selecteer vervolgens “Serverinstellingen”.

 1. Open Outlook 365 en ga naar de “Accounts” sectie.
 2. Zoek het account waarvoor je de SMTP instellingen wilt wijzigen. Klik op de opties knop en selecteer “Mails”. De instellingen kunnen nu worden gewijzigd.
 3. Klik op het betreffende account en zoek naar de optie om de serverinstellingen te bewerken. Deze optie kan worden gevonden door op de ‘bewerk’ knop naast het account te klikken. Zorg ervoor dat de juiste serverinstellingen worden ingevoerd zodat je mails correct worden ontvangen en verstuurd.
 4. Zorg ervoor dat je belangrijke details over serveradressen en poortnummers bij de hand hebt. Deze opties kunnen onder de knop “Mails” worden gevonden.

Belangrijke details om op te letten:

 • Serveradres: Dit is het adres van de uitgaande mailserver (SMTP-server). De opties waarmee je het serveradres kunt wijzigen kunnen worden gevonden door op de knop “instellingen” te klikken. De instellingen kunnen voor verschillende e-mailproviders verschillend zijn.
 • Poortnummer: Dit is het nummer dat wordt gebruikt om de verbinding met de SMTP server te maken. Deze opties kunnen in de instellingen van de e-mailclient worden gevonden. Zorg ervoor dat je de juiste poortnummers invoert door op de “opties” knop te klikken. Controleer je inbox ook regelmatig, want belangrijke mails kunnen verloren gaan wanneer je niet de juiste poortnummers gebruikt. Vaak worden poorten zoals poort 25 gebruikt, maar sommige providers kunnen een andere poort, zoals 587 of 465  vereisen. Vergeet niet om de juiste poort bij het instellen van je mails in te voeren.

Wanneer je eenmaal de juiste instellingen voor jouw mailprovider hebt gevonden kun je controleren of ze correct zijn geconfigureerd door een testmail te verzenden. Klik simpelweg op de testknop om de mail te versturen en te kijken of alles werkt zoals het hoort. Voer jouw e-mailadres correct in en probeer een bericht naar jezelf of een ander adres te sturen door op de “verzend” knop te klikken. Het is belangrijk om deze functie voor het versturen van mails te gebruiken.

Zo kun je SMTP Outlook instellen

Als alles goed gaat en jouw e-mail succesvol wordt verzonden, dan zijn de SMTP instellingen in Outlook 365 correct geconfigureerd. Je kunt dit controleren door op de pc op de “verzend” knop te klikken.

Door deze stappen te volgen kun je de juiste SMTP instellingen gemakkelijk vinden en in Outlook 365 configureren om e-mails te kunnen verzenden. Het is belangrijk om te weten dat de knop “Instellingen” in het menu “Bestand” moet worden geselecteerd. Vervolgens moet je naar het tabblad “Serverinstellingen” gaan en de juiste instellingen invoeren. Gebruik tijdens de configuratie de juiste serveradressen en poortnummers. Als alles correct is geconfigureerd, kun je jouw e-mailadres weer naar hartenlust gebruiken.  

Let op: De specifieke instructies kunnen afhankelijk van de versie van Outlook en jouw e-mailprovider variëren. Het instellen van Outlook op een pc kan technische kennis vereisen om de configuratie te voltooien.

Hopelijk hebben deze instructies jou geholpen om de juiste SMTP instellingen in Outlook 365 voor het verzenden van e-mail via de pc te vinden. Met behulp van de knop “Instellingen” kun je de benodigde configuraties aanpassen waardoor jouw mail probleemloos kan worden verzonden.

Heb jij problemen met het ontvangen van e-mails?

SMTP Outlook gebruiken

Door de juiste SMTP binnen Outlook goed in te stellen behoren problemen met de e-mail tot de verleden tijd.

 • Dat is geen problemen met het verzenden en ontvangen van mails
 • Gemakkelijk met anderen via de mail in contact kunnen blijven
 • Je hoeft geen enkele belangrijke mail te missen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het aanpassen van POP-, IMAP- en SMTP instellingen in Outlook

Wanneer je jouw e-mailaccount in Outlook configureert, moet je mogelijk de POP-, IMAP- en SMTP instellingen aanpassen. Het kan voorkomen dat je de op de instellingen knop moet drukken om deze instellingen te kunnen wijzigen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw pc correct met de e-mailserver kan worden verzonden. Om fouten te voorkomen is het belangrijk dat de juiste instellingen worden gebruikt. Hieronder leggen we uit wat deze instellingen zijn en hoe je ze in Outlook kunt wijzigen. Een van de instellingen die je aan kunt passen, zijn de poorten voor het verzenden van een mail. Door deze instelling te wijzigen, kunnen de instellingen naar jouw persoonlijke voorkeur worden aangepast.

Verschillende soorten e-mailinstellingen uitgelegd

 • POP (Post Office Protocol): Hiermee worden e-mails naar jouw pc gedownload en van de server verwijderd. Je kunt de e-mails ook naar een ander apparaat downloaden.
 • IMAP (Internet Message Access Protocol): Hiermee blijven e-mails op de server staan en kunnen ze op meerdere apparaten, zoals een tablet, smartphone, een pc en andere apparaten worden gesynchroniseerd.
 • SMTP (Simple Mail Transfer Protocol): Dit is het protocol dat wordt gebruikt om uitgaande e-mails via de pc te verzenden.

Hoe kun je deze instellingen in Outlook aanpassen

Volg de onderstaande stappen om de e-mailinstellingen op een pc aan te passen:

 1. Open Outlook en ga naar “Bestand”.
 2. Klik op “Accountinstellingen” en selecteer “Accountinstellingen” in het vervolgkeuzemenu.
 3. Kies het account waarvoor je de instellingen wilt wijzigen en klik op “Eigenschappen”. 
 4. Ga naar het tabblad “Server voor uitgaande e-mail” of “Geavanceerd” (afhankelijk van de versie van Outlook).
 5. Pas de SMTP server instellingen volgens de instructies van jouw e-mailprovider aan.

Tips om problemen bij het configureren van de instellingen op te lossen

Als je bij het configureren van de instellingen problemen ondervindt, probeer dan het volgende:

 • Controleer of je de juiste instellingen hebt ingevoerd.
 • Zorg ervoor dat jouw e-mailprovider de juiste SMTP server instellingen heeft verstrekt.
 • Schakel eventuele firewall of antivirusprogramma’s tijdelijk uit, omdat deze mogelijk de verbinding met de pc kunnen blokkeren. Vergeet niet om je mail regelmatig te controleren om van belangrijke updates die via de mail kunnen worden verzonden op de hoogte te blijven.

Met deze informatie kun je nu de POP-, IMAP- en SMTP instellingen in Outlook aanpassen. Vergeet niet om regelmatig jouw mail te controleren en op de computer te beheren. Volg de stappen zorgvuldig om de problemen met de mail correct in te kunnen stellen.

Uitleg hoe je de juiste SMTP instellingen in Outlook.com in kunt stellen

Wil je weten hoe je de juiste SMTP instellingen op een pc in Outlook.com kunt configureren? Hieronder staat een stapsgewijze handleiding om je met het vinden van de Outlook SMTP server op je pc op weg te helpen:

 1. Open Outlook.com en log in op je account.
 2. Ga naar de instellingen van Outlook door op het tandwielpictogram rechtsboven in het scherm te klikken. Hier kun je de gewenste opties vinden.
 3. Kies ‘Alle Outlook instellingen weergeven’ onder aan het uitklapmenu.
 4. Selecteer het tabblad ‘E-mail’ en klik op ‘Synchroniseer e-mail’ om je pc met de de Outlook SMTP server te verbinden.
 5. Scroll naar beneden naar de sectie ‘SMTP server instellingen’ op je pc en klik op ‘Bewerken’ om de juiste instellingen te vinden.
 6. Voer de vereiste informatie, zoals de servernaam, poortnummer en authenticatiemethode in.
 7. Zorg ervoor dat je de juiste gegevens hebt om de instellingen voor de e-mailprovider op de juiste manier te kunnen configureren. Voor de Outlook e-mailclient moet je bijvoorbeeld “smtp.outlook.com” als servernaam gebruiken en poort 587 selecteren.
 8. Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen toe te passen.

Hieronder staan nog een paar praktische tips om ervoor te zorgen dat je configuratie succesvol is. Als je problemen met de configuratie van de Outlook SMTP server op je pc ondervindt, kun je de volgende stappen volgen om een oplossing te vinden.

 • Controleer of je pc een actieve internetverbinding heeft voordat je de SMTP server in Outlook instelt.
 • Zorg ervoor dat je alle velden correct volgens de instructies van jouw e-mailprovider invult.
 • Test na het instellen van de mailinstellingen of je e-mails kunt verzenden, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles goed werkt. Vind een manier om te controleren of de verzending succesvol is.

Door deze stappen te volgen en aandacht aan de specifieke informatie over vereiste velden en authenticatiemethodes te besteden, kun je de juiste SMTP instellingen gemakkelijk in Outlook.com op de pc configureren.

Instructies om de SMTP server in Outlook 365 te vinden

Om de benodigde serverinformatie in Outlook 365 te vinden, volg je onderstaande gedetailleerde instructies.

 1. Open Outlook 365 op je computer.
 2. Ga naar het tabblad “Bestand” en klik op “Accountinstellingen”.
 3. Selecteer de e-mail waarvoor je de SMTP server wilt vinden en klik op “Wijzigen”.
 4. In het nieuwe venster dat verschijnt, zoek je naar de instellingen voor de uitgaande mailserver (SMTP). Hierbij kun je de zoekfunctie gebruiken om de juiste instellingen te vinden. Hier vind je de informatie die je nodig hebt om de verbinding met de server te maken. Met behulp van deze informatie kun je een verbinding gemakkelijk tot stand brengen en toegang tot de server krijgen.

Belangrijke punten waarop je bij het zoeken naar de juiste gegevens op moet letten.

 • Controleer of je account correct is ingesteld voordat je naar de de Outlook SMTP server gaat zoeken.
 • Zorg ervoor dat je tijdens dit proces met het internet verbonden bent.
 • Raadpleeg indien nodig de documentatie van jouw e-mailprovider voor specifieke instructies over het instellen van de e-mail.

Mogelijke obstakels en hoe je deze tijdens het proces kunt overwinnen kunnen een uitdaging zijn. Het is belangrijk om een plan te hebben waarmee je deze obstakels kunt overwinnen. Een goede strategie kan helpen bij het overwinnen van de obstakels en het bereiken van succes. Het is van essentieel belang dat je een positieve mindset behoud en dat je vastberadenheid blijft tonen.

 • Als je problemen bij het vinden van de SMTP serverinformatie ondervindt, neem dan voor assistentie contact met jouw e-mailprovider op. Als je een specifieke vraag over een SMTP server hebt, kun je het beste contact met jouw e-mailprovider opnemen.
 • Mogelijk moet je ook verifiëren of jouw e-mailclient, zoals outlook, correct is geconfigureerd om een externe SMTP server te gebruiken.

Met behulp van bovenstaande instructies kun je gemakkelijk de benodigde serverinformatie vinden in Outlook 365. Deze informatie is essentieel om een verbinding tot stand te brengen met de server en toegang te krijgen tot je e-mail, agenda en contactpersonen.

SMTP Outlook instellen en via de mail met anderen communiceren

Zorg ervoor dat je de juiste serverinstellingen hebt ingevoerd om een probleemloze ervaring te garanderen. Volg deze stappen en je zult snel en eenvoudig de Volg elke stap zorgvuldig en controleer regelmatig of alles correct is ingesteld voor het gebruik van de Outlook SMTP server. Zo kun je zelfs als je een beginner bent e-mails via de juiste SMTP server zonder problemen verzenden.

Heb jij problemen met het ontvangen van e-mails?

SMTP Outlook gebruiken

Door de juiste SMTP binnen Outlook goed in te stellen behoren problemen met de e-mail tot de verleden tijd.

 • Dat is geen problemen met het verzenden en ontvangen van mails
 • Gemakkelijk met anderen via de mail in contact kunnen blijven
 • Je hoeft geen enkele belangrijke mail te missen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

POP-, IMAP- en SMTP instellingen in Outlook aanpassen

Optie Accountinstellingen

 • Selecteer in het menu de optie “Accountinstellingen”.
 • Maak een nieuw account aan of selecteer een bestaand account.

Instellingen voor POP, IMAP en SMTP

 • Klik op de optie “Eigenschappen” om de instellingen voor het geselecteerde account te openen. Op deze manier kun je de instellingen van het account aanpassen.
 • Gebruik de juiste serveradressen en poortnummers voor POP, IMAP en SMTP. Het is belangrijk om een correcte configuratie voor het instellen van je e-mailaccount te hebben.

Mappen synchroniseren

 • Zorg ervoor dat de mappen voor zowel POP als IMAP correct zijn ingesteld, dit is een belangrijk aspect voor het beheren van jouw e-mailaccounts.
 • Controleer of alle gewenste mappen met Outlook worden gesynchroniseerd.

Apps met toegang tot e-mail

 • Controleer welke apps toegang tot je e-mailaccount hebben.
 • Schakel ongewenste apps uit om je account te beveiligen.

Auto complete instellingen beheren

 • Pas de auto complete instellingen naar jouw voorkeur aan.
 • Beheer welke suggesties bij het typen van e-mailadressen worden weergegeven.

App-wachtwoorden gebruiken

 1. Ga naar de beveiligingsinstellingen van je Outlook account.
 2. Genereer een app wachtwoord om externe apps toegang tot je e-mailaccount te geven.

Met deze stappen kun je de benodigde wijzigingen voor de POP-, IMAP- en SMTP instellingen van Outlook gemakkelijk aanbrengen. Het is belangrijk om te weten dat je deze wijzigingen door kunt voeren om een optimale gebruikerservaring met Outlook te hebben. Door de juiste instellingen te configureren, kun je e-mails eenvoudig via Outlook ontvangen en verzenden. 

Volg deze eenvoudige stappen om de nodige aanpassingen te maken en vergeet niet om je instellingen regelmatig te controleren en bij te werken, zodat je e-mailaccount probleemloos blijft werken.

Heb jij problemen met het ontvangen van e-mails?

SMTP Outlook gebruiken

Door de juiste SMTP binnen Outlook goed in te stellen behoren problemen met de e-mail tot de verleden tijd.

 • Dat is geen problemen met het verzenden en ontvangen van mails
 • Gemakkelijk met anderen via de mail in contact kunnen blijven
 • Je hoeft geen enkele belangrijke mail te missen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Conclusie over het instellen van SMTP in Outlook

Gefeliciteerd! Je hebt nu alle benodigde informatie om SMTP in Outlook correct in te stellen. Eén tip: zorg ervoor dat je de juiste instellingen voor een probleemloze ervaring  gebruikt. Door de juiste SMTP instellingen te bekijken en aan te passen, kun je e-mails zonder problemen verzenden en ontvangen.

Met de juiste SMTP instellingen kun je een verbinding met de SMTP server maken en je e-mail versturen. Zorg ervoor dat je de juiste poortnummer en authenticatiemethode gebruikt om een succesvolle verzending te garanderen. Met de juiste instellingen kun je een stabiele en betrouwbare e-mailcommunicatie opzetten. Volg de instructies afhankelijk van welke versie je gebruikt die we voor zowel Outlook 365 als Outlook.com hebben gegeven.

SMTP Outlook instellen zodat je met anderen in contact kunt blijven

Nu je weet hoe je SMTP in Outlook in kunt stellen, kun je de mail efficiënter en effectiever gebruiken. Vergeet niet om je instellingen regelmatig te controleren en bij te werken, vooral als je van plan bent om een ander e-mailaccount toe te voegen of wijzigingen aan te brengen. Als je nog steeds problemen ondervindt of vragen hebt, aarzel dan niet om voor verdere ondersteuning contact met de klantenservice van Outlook op te nemen.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn SMTP instellingen in Outlook resetten?

Om jouw SMTP instellingen in Outlook te resetten, ga je naar het menu “Bestand” en selecteer je “Accountinstellingen”. Klik vervolgens op “Wijzigen” naast het e-mailaccount en navigeer naar het tabblad “Serverinstellingen”. Hier kun je de huidige SMTP instellingen verwijderen of naar de standaardinstellingen wijzigen.

Kan ik meerdere SMTP servers aan mijn Outlook account toevoegen?

Ja, je kunt meerdere SMTP servers aan je Outlook account toevoegen. Ga naar het menu “Bestand”, selecteer “Accountinstellingen” en klik naast je e-mailaccount op “Wijzigen”. Navigeer naar het tabblad “Serverinstellingen” en voeg de SMTP serverinformatie voor iedere server die je wilt gebruiken toe.

Wat moet ik doen als mijn e-mails in Outlook niet via SMTP worden verzonden?

Als je problemen ondervindt bij het verzenden van e-mails via SMTP in Outlook, controleer dan eerst of de SMTP instellingen correct zijn ingevoerd. Controleer ook of je internetverbinding actief is en of er geen firewall of antivirusprogramma’s zijn die de verbinding blokkeren. Neem contact met je e-mailprovider of de klantenservice van Outlook op voor verdere assistentie als het probleem aanhoudt.

Kan ik dezelfde SMTP instellingen voor verschillende e-mailaccounts in Outlook gebruiken?

Ja, zolang ze dezelfde e-mailprovider delen kun je dezelfde SMTP instellingen in Outlook voor verschillende e-mailaccounts gebruiken. Houd er echter rekening mee dat sommige providers mogelijk specifieke instellingen voor ieder account vereisen, dus raadpleeg de documentatie van je provider om ervoor te zorgen dat je de juiste instellingen gebruikt.

Moet ik mijn SMTP instellingen regelmatig controleren en bijwerken?

Ja, het is een goed idee om je SMTP instellingen in Outlook regelmatig te controleren en bij te werken. Dit is vooral belangrijk wanneer je wijzigingen in je e-mailaccount aanbrengt of als je een ander account toevoegt.

Heb jij problemen met het ontvangen van e-mails?

SMTP Outlook gebruiken

Door de juiste SMTP binnen Outlook goed in te stellen behoren problemen met de e-mail tot de verleden tijd.

 • Dat is geen problemen met het verzenden en ontvangen van mails
 • Gemakkelijk met anderen via de mail in contact kunnen blijven
 • Je hoeft geen enkele belangrijke mail te missen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg