Werken met filters binnen outlook webmail

Ben je in het bezit van een Microsoft account en wil je outlook webmail gebruiken? Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn met mailen en/of wil je weten hoe er een automatische reactie kan worden gegeven met als je zelf niet op de mail kunt reageren omdat je niet achter de mail zit? Of zou je willen weten hoe een filter binnen outlook webmail kan worden ingesteld? In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van outlook webmail!

Wat is een Autoresponder?

Misschien heb je weleens gehoord over de autoresponder maar weet je nog niet precies wat dat is. Met behulp van de autoresponder kunnen e-mails automatisch verstuurd worden.

Wanneer je dan op vakantie gaat en iemand anders stuurt een e mail, dan krijgt de verzender een automatische e mail van jou terug met het bericht dat je er niet bent, of dat je op vakantie bent of niet aanwezig bent.

Meer uit outlook webmail halen door Mail-doorsturen

Door de automatische e mail wordt het bericht dat vooraf is ingesteld naar de verzender van de e-mail verstuurd. Zo kan er komen te staan dat je op dat moment niet aanwezig bent en op een later tijdstip reageert. Bij het instellen van de autoresponder kan de tijd waarin de mail niet wordt gebruikt worden ingesteld. Hierdoor weet de persoon die de e-mail heeft verstuurd dat er op een later tijdstip op de mail zal worden gereageerd.

Er zijn verschillende manieren waarop de autoresponder kan worden ingesteld. Zo kan ervoor gekozen worden dat iedereen die een e-mail verstuurd automatisch een bericht krijgt. Daarnaast kan er ook een filter worden ingesteld. Met behulp van dit filter kan het automatische bericht naar specifieke mensen worden verstuurd. Hoe er met filters kan worden gewerkt staat verderop in dit artikel beschreven.

Ben jij benieuwd hoe jij meer met outloook webmail kunt doen?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Het internet is door deze technische ontwikkelingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook voor de communicatie wordt het internet tegenwoordig massaal gebruikt.

Mail altijd door te sturen

De e-mail wordt vaak gebruikt als communicatiemiddel om berichten naar anderen te versturen en te ontvangen. Naast het ontvangen van de berichten zijn er tal van functies die met de normale post niet mogelijk is. Zo kan er zelfs een automatisch antwoord naar specifieke mensen worden verstuurd.

Autoresponder binnen outlook webmail instellen

Wanneer je een Microsoft account hebt en je zou willen weten hoe je meer uit outlook webmail kunt halen, dan is de autoresponder een veelgebruikte mogelijkheid.  Het instellen van de autoresponder is binnen outlook webmail vrij eenvoudig.

Meer uit outlook webmail halen door een autoresponder in te stellen

Om de autoresponder in te stellen moet er met de linker muisknop rechts bovenin op het tandwieltje worden gedrukt. Het tandwieltje is de pictogram waarmee de instellingen van de mail kunnen worden bekeken. Binnen deze instellingen kan de autoresponder worden ingesteld.  

Meer uit outlook webmail halen door een prioriteit aan de mail te geven

Door de instellingen te openen wordt het menu van outlook webmail getoond. Nadat de instellingen zijn geopend staat het tabblad met de tekst: “e-mail” direct geselecteerd. Links onderaan van dit menu staat de optie met de tekst: “Automatisch antwoorden”. In dit menu kan de autoresponder worden in of uitgeschakeld. Door hier op de knop met de tekst: “Automatisch inschakelen” te drukken wordt de autoresponder ingeschakeld.  

Tijden van de autoresponder instellen

Nu kan je de autoresponder binnen outlook webmail instellen zoals je het zelf wilt. Zo kan je ervoor kiezen binnen welke tijden je de autoresponder in wilt stellen, of je kiest ervoor om altijd een automatische mail te versturen.

Wanneer je ervoor kiest om binnen een specifieke tijd een autoresponder te versturen, krijgt de ontvanger nadat de periode welke is ingesteld verstreken is geen bericht meer terug. Maar je kunt er ook voor kiezen om altijd een automatisch bericht te versturen. 

Meer uit outlook webmail halen door een tijd voor de autoresponder in te stellen

Naast het instellen van een autoresponder zijn er meer mogelijkheden om meer uit outlook webmail te halen door gebruik te maken van de autoresponder. Zo kan er wanneer je de tijd hebt ingesteld ervoor zorgen dat deze periode geblokkeerd wordt in de agenda, waardoor er binnen deze periode geen nieuwe afspraken kunnen worden ingepland.

Ook als er binnen de ingestelde periode nieuwe uitnodigingen binnen komen worden deze automatisch geweigerd. Zo kunnen vergaderingen binnen de ingestelde tijdsperiode automatisch worden geweigerd en / of geannuleerd. Op deze manier weet je zeker dat je gedurende de ingestelde periode dat je vrij wilt zijn ook een vrije agenda blijft houden.     

Mail altijd doorsturen

Als je outlook webmail gebruikt voor belangrijke dingen, of als je een tweede e mail adres gebruikt om deze outlook webmail op te ontvangen, zonder dat andere mensen daar weet van hebben, dan kan je meer uit outlook webmail halen door de mail van een specifieke afzender altijd door te sturen. Om de mail automatisch door te kunnen sturen moet dit met behulp van een filter worden ingesteld.

Mail altijd door te sturen

Filter instellen binnen outlook webmail

Als je een filter wilt maken om een bericht altijd door te kunnen sturen, dan kan je dit instellen door met de linker muisknop op het tandwieltje rechtsboven naast het Microsoft account te drukken.

Nu komt hetzelfde menu tevoorschijn als wat je gebruikt om een automatisch bericht aan te maken. Alleen druk je hier nu met je linker muisknop op regels.

filter voor de mail instellen

Nu ben je op de plek beland waar je verschillende instellingen kunt doen. Voordat de mail van een specifiek mail adres altijd doorgestuurd kan worden druk je nu eerst met je linker muisknop op nieuwe regels toevoegen. Om de ingestelde regel makkelijk te kunnen herkennen en terug te kunnen vinden, kan je het in te stellen filter een duidelijke naam geven waaraan het filter te herkennen is. 

Tijdens het instellen van een filter zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hierover kan je lezen in het artikel “Werken met filters in outlook webmail” waar we hier dieper op ingaan. In dit voorbeeld maken we een regel waarmee de mail, die ontvangen is van een specifieke afzender doorsturen.

Kies hiervoor bij de voorwaarde het e mail adres van de ontvanger waarvan je de mail altijd wilt doorsturen. En als actie “doorsturen naar” waarbij je in het veld naast de actie het e mail adres invult van degene naar wie je de mail van deze ontvanger door wilt sturen. Als je vervolgens een e mail van de ingestelde ontvanger hebt ontvangen, wordt deze mail altijd naar de persoon die je hebt ingesteld doorgestuurd. 

Ben jij benieuwd hoe jij meer met outloook webmail kunt doen?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Het internet is door deze technische ontwikkelingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook voor de communicatie wordt het internet tegenwoordig massaal gebruikt.

Mail altijd door te sturen

De e-mail wordt vaak gebruikt als communicatiemiddel om berichten naar anderen te versturen en te ontvangen. Naast het ontvangen van de berichten zijn er tal van functies die met de normale post niet mogelijk is. Zo kan er zelfs een automatisch antwoord naar specifieke mensen worden verstuurd.

Filter maken om email automatisch te verplaatsen

Wanneer je een mail van een organisatie of van specifieke personen krijgt die je graag van de andere mail wilt afscheiden om zo een beter overzicht te houden, dan kan je meer uit outlook webmail halen door daar een filter voor in te stellen.

Voor de mail die je van een specifiek mail adres hebt ontvangen maak je dan een regel aan zoals hierboven beschreven staat. Om dit filter later te kunnen herkennen, kan je dit filter een makkelijke naam geven, waarna je bij de voorwaarde aan kan geven van welk mail adres dit afkomt.

Maar je kan er ook voor kiezen dat de mail verplaatst wordt als er een bepaald woord in de mail voorkomt. Nadat je dit hebt ingesteld  kan je de actie een naam geven. Bij de actie kies je dan voor:  verplaatsen naar, waarna je de mail automatisch naar de gekozen map kunt verplaatsen. 

Mail automatisch verplaatsen

Handtekening maken in outlook webmail

Wanneer je een handtekening in of aan een mail wilt toevoegen, die bij iedere uitgaande mail hetzelfde is, dan kan je dat via outlook webmail voor elkaar krijgen. Je kan een handtekening maken. Met deze e mail kan je er dan voor kiezen dat iedere verzonden mail een handtekening meekrijgt.

Om een handtekening binnen outlook webmail te kunnen maken druk je met de linker muisknop op het tandwieltje naast je account.

Hier kies je binnen het tabblad e mail voor opstellen en beantwoorden, waarna je een bericht kunt invoegen wat bij de uitgaande mail bijgevoegd kan worden. 

Meer uit outlook webmail halen door een handtekening in te stellen

Nadat je een handtekening hebt gemaakt, kan je ervoor kiezen of deze handtekening altijd wordt toegevoegd, of dat je deze alleen aan specifieke mail wilt toevoegen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan iedere nieuwe mail een handtekening toe te voegen, of je kiest ervoor om alleen een handtekening toe te voegen aan de mail die je beantwoord of doorstuurt.

Mail versturen met hoge urgentie

Soms heb je een belangrijke boodschap te melden. Dan is het wel zo fijn dat de ontvanger meteen weet dat het om een belangrijke mail gaat. Wanneer je een belangrijke mail wilt versturen, dan kan je de mail versturen met hoge urgentie.

Dit doe je door bij het opstellen van een e mail bericht rechts op de 3 puntjes te drukken. Hier komt dan een menu tevoorschijn waar het woord urgentie staat.

Binnen de urgentie kan je kiezen voor hoge urgentie, normale urgentie of een lage urgentie. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van hoe belangrijk het bericht is. 

Mail met hoge urgentie instellen

Ongewenste e mail in outlook webmail

Wanneer je vaak een mail krijgt van een specifieke persoon of organisatie wat eigenlijk reclame is, dan kan je deze mail door middel van een filter altijd verwijderen.

Dit doe je op dezelfde manier als bij het instellen bij verplaatsen, bij het verplaatsen naar de mappen. Naast de mogelijkheid tot het instellen van een filter, wordt er binnen outlook webmail zelf ook gekeken of een mail ongewenst is of niet.

Ongewenste mail verwijderen uit outlook webmail

Het kan dan ook voorkomen dat je een mail krijgt van iemand, waarbij deze mail dan als ongewenste mail wordt gegroepeerd, terwijl het helemaal geen ongewenste mail is. Dit komt vooral voor bij sommige bedrijven die veel mails versturen.

Het is daarom altijd raadzaam om, als je een mailtje van iemand verwacht en deze niet tegen komt in de ongewenste mail te kijken. Binnen outlook webmail wordt de ongewenste mail ook wel spam mail genoemd wat te vinden is binnen de spam folder. Binnen outlook webmail kan je ook zelf aangeven welke mail adressen je wel of niet vertrouwd.

Dit doe je door met de linker muisknop op het tandwieltje te drukken, waarna je in het menu komt. Hier kies je voor het tabblad ongewenste e mail. Binnen deze optie kun je vervolgens met de linker muisknop op het plusje drukken. Om de mail als ongewenste mail in te stellen moet het mail adres aan de lijst met ongewenste afzenders worden toegevoegd. De volgende keer dat er een e-mail van deze afzender binnen komt wordt deze automatisch in de map ongewenste mail geplaatst.

Mail uit outlook webmail automatisch verwijderen

Als je al langer bezig geweest bent met het e mailen weet je wel dat er vaak veel e mail binnen komt. Om de mailbox overzichtelijk te houden is het dan handig om de mail ook met enige regelmaat uit de prullenbak te verwijderen.

Binnen outlook webmail is er naast de mogelijkheid om mail handmatig te verwijderden ook een mogelijkheid om de prullenbak automatisch tijdens het afmelden te legen.

Mail automatisch verwijderen

Het automatisch legen van de prullenbak doe je door met de linker muisknop op het tandwieltje rechts boven te drukken. Nadat je hierop hebt gedrukt komt er een menu tevoorschijn.

Binnen dit menu staat een optie met de tekst verwerking van berichten. Door hier met met de linker muisknop op te drukken komen er verschillende opties tevoorschijn.

In deze lijst staat bovenaan een vierkantje met de woorden Mijn verwijderde items leegmaken. Als dit is ingesteld wordt de prullenbak automatisch geleegd wanneer er bij de mail wordt uitgelogd.  

Ben jij benieuwd hoe jij meer met outloook webmail kunt doen?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Het internet is door deze technische ontwikkelingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook voor de communicatie wordt het internet tegenwoordig massaal gebruikt.

Mail altijd door te sturen

De e-mail wordt vaak gebruikt als communicatiemiddel om berichten naar anderen te versturen en te ontvangen. Naast het ontvangen van de berichten zijn er tal van functies die met de normale post niet mogelijk is. Zo kan er zelfs een automatisch antwoord naar specifieke mensen worden verstuurd.

Geef een reactie