Hoe werkt Dropbox: handleiding en tips!

“Dropbox is als een magische map waarin je al je bestanden veilig kunt bewaren en delen.”

In ons digitale tijdperk zijn cloudopslag diensten onmisbaar geworden. Of je nu foto’s, documenten of video’s wilt opslaan en delen, Dropbox biedt een eenvoudige en betrouwbare oplossing. Met Dropbox kun je al je bestanden veilig in een opslagruimte bewaren en ze door middel van een gedeelde map gemakkelijk met anderen delen. Daarnaast kun je bestanden van anderen downloaden om ze lokaal op te slaan. Met Dropbox kun je jouw bestanden veilig in de cloud opslaan en ze met verschillende mobiele apparaten zoals smartphones en tablets synchroniseren. Daarnaast kun je toegang tot gedeelde mappen krijgen en jouw opslagruimte efficiënt gebruiken.

Dropbox kan zowel op de computer als de mobiele telefoon en tablet eenvoudig worden geïnstalleerd. Om Dropbox te kunnen installeren moet je het programma of de app van Dropbox downloaden. Met het gebruiksvriendelijke ontwerp kun je bestanden eenvoudig toevoegen, mappen maken en andere gebruikers uitnodigen om samen aan gedeelde projecten te werken. Bovendien kun je met behulp van Dropbox Pro extra opslagruimte in een gedeelde map krijgen en andere leden helpen. Daarnaast kun je oudere versies van bestanden bekijken en opmerkingen voor andere leden toevoegen.

Waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog bij de miljoenen gebruikers die voor hun opslagbehoeften op Dropbox vertrouwen aan! Of je nu een gedeelde map wilt maken of een e-mailadres toe wilt voegen, Dropbox heeft alles wat je nodig hebt.

Functies van Dropbox en hun voordelen

Dropbox is een handige tool voor het bewaren en het delen van bestanden. Het werkt perfect op de smartphone en kan je helpen om bestanden veilig op te slaan en met anderen te delen. Dankzij de mobiele app van Dropbox kun je waar je ook bent gemakkelijk toegang tot je bestanden krijgen. Hieronder staan enkele functies van Dropbox en hun voordelen:

Functies van Dropbox en hun voordelen
 • Automatische synchronisatie: Met Dropbox worden je bestanden automatisch tussen al je mobiele apparaten gesynchroniseerd. Deze versie van Dropbox helpt je om een naadloze verbinding te behouden en je bestanden up-to-date te houden. Dit betekent dat je of je nu op je computer, mobiel, smartphone of tablet werkt altijd toegang tot de meest recente versies hebt. 
 • Mobiele versie: Een ander groot voordeel van Dropbox is dat je met de mobiele versie van de Dropbox app ook offline toegang tot je bestanden hebt. Om offline aan de bestanden te kunnen werken worden de bestanden met Dropbox lokaal opgeslagen. Dit betekent dat je zelfs zonder internetverbinding aan documenten of presentaties kunt werken. Wanneer je weer online bent, wordt de versie van het document automatisch met de Cloud gesynchroniseerd. Dit zorgt ervoor dat de eventuele wijzigingen die je hebt aangebracht, worden opgeslagen en niet verloren gaan. Het is een handige functie waarmee je zowel online als offline aan documenten kunt werken.
 • Bestands versiegeschiedenis: Met behulp van Dropbox kun je vanaf het moment dat het document is aangemaakt wijzigingen in bestanden naar een eerdere versie herstellen. Het werkt eenvoudig en efficiënt. Als je iets per ongeluk hebt, verwijdert of een fout hebt gemaakt, kun je naar een vorige versie van het bestand teruggaan en deze herstellen. Dit kan veel tijd besparen en helpen om de bestanden niet te verliezen. Om terug naar een eerdere versie te kunnen gaan wordt er een back-up van de belangrijke gegevens gemaakt, zodat je altijd een versie hebt waarop je terug kunt vallen.
 • Mappen delen: Een andere handige functie van Dropbox is dat je mappen met anderen kunt delen. Door mappen met anderen te delen krijgt iedereen toegang tot de bestanden die in de gedeelde map staan. Zo kan iedereen aan de bestanden werken en wijzigingen aanbrengen. Wijzigingen die worden aangebracht zijn voor iedereen die de documenten kunnen bekijken en bewerken zichtbaar. Op deze manier kun je naadloos met anderen samenwerken. Delen van mappen is een handige functie voor projecten waarbij meerdere mensen samen aan documenten, afbeeldingen of andere bestanden werken. 

Met deze functies werkt Dropbox op een gebruiksvriendelijke manier. Het biedt een handige manier om bestanden op te slaan, te synchroniseren en te delen. Of je nu een student bent die bestanden tussen verschillende apparaten moet synchroniseren of een professional die samen aan projecten werkt, kan Dropbox je helpen om efficiënter te werken.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Grote bestanden mailen en verzamelen

Verstuur grote bestanden via een downloadlink in plaats van als bijlage in een e-mail. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt voor het delen van grote bestanden. Hiermee kun je grote bestanden verzenden die als bijlage in een e-mail te groot zijn om ze te versturen. Dit is handig omdat de bijlagen in e-mails vaak in grootte beperkt zijn. Met Dropbox kun je de bestanden echter gemakkelijk delen door een downloadlink te genereren en deze naar de ontvanger te sturen. Het wordt dus makkelijker om grote bestanden zoals foto’s en video’s met behulp van Dropbox te delen. Op deze manier kunnen ze het bestand het beste en het snelste rechtstreeks downloaden zonder zich zorgen over de grootte te hoeven maken.

Ontvang grote bestanden van iemand anders gemakkelijk door hen een upload-link te sturen. Wanneer je grote bestanden van anderen nodig hebt, kan dit een handige functie zijn. Je hoeft dus niet langer op e-mailbijlagen te wachten die mogelijk vanwege hun grootte niet aankomen. Met Dropbox kun je iemand uitnodigen om bestanden naar jouw gedeelde map te uploaden door deze persoon een speciale upload-link te sturen. Op deze manier kunnen ze hun bestanden zonder gedoe direct met jou delen. 

Maak aangepaste mappen op Dropbox aan om bestanden te organiseren. Wanneer je veel verschillende soorten documenten en bestanden hebt, kan het soms lastig zijn om al je bestanden georganiseerd te houden. Deze documenten kunnen van verschillende formaten en types zijn, dus het is belangrijk om een goede organisatiemethode te hebben. Het beste kun je hiervoor mappen en sub mappen gebruiken. Op deze manier staat elk document op de juiste plaats en kunnen de bestanden gemakkelijk worden teruggevonden wanneer je het nodig hebt. Met Dropbox kun je aangepaste mappen maken en je bestanden op basis van categorieën, projectnamen of andere criteria die voor jouw bestand relevant zijn ordenen.

Gebruik de zoekfunctie in het Dropbox account om specifieke bestanden snel te kunnen vinden. Wanneer je naar een specifiek document op zoek bent, kan het vervelend zijn als je door alle mappen en submappen moet bladeren. Deze taak kan namelijk veel tijd kosten. Gelukkig heeft Dropbox een handige zoekfunctie waarmee je deze specifieke bestanden snel kunt vinden. Typ gewoon de naam van het bestand of enkele relevante trefwoorden in de zoekbalk en Dropbox zal de resultaten die met je zoekopdracht overeenkomen bovenaan in de lijst met bestanden weergeven. 

Met Dropbox kun je grote bestanden zonder gedoe met e-mailbijlagen gemakkelijk mailen en verzamelen. Deze functie maakt het delen en opslaan van bestanden veel makkelijker. Verstuur downloadlinks naar anderen om grote bestanden met Dropbox te delen, nodig anderen uit om bestanden via een upload-link naar jou te uploaden. Organiseer je documenten in aangepaste mappen en gebruik de zoekfunctie om specifieke bestanden snel te vinden. Op deze manier kun je het efficiëntst met Dropbox werken.

Synchronisatie en toegangsbeheer met Dropbox-desktopapp

Wil je weten hoe Dropbox werkt? Geen probleem! Met de Dropbox-desktop applicatie kun je eenvoudig tussen de pc en je online account synchroniseren. Op deze manier heb je waar je ook bent altijd toegang tot al je bestanden.

Met de Dropbox desktop app kun je:

 • Automatisch synchroniseren: Installeer de Dropbox app op je pc en alle wijzigingen die je in bestanden of mappen aanbrengt worden automatisch met je online account gesynchroniseerd. Zo hoef je bestanden nooit meer handmatig te uploaden of te downloaden. 
 • Toegangsbeheer regelen: Wil je bepaalde bestanden of mappen met anderen delen? Deze kunnen eenvoudig via Dropbox worden gedeeld. Dus, hoe werkt het? Nodig gebruikers uit om toegang tot gedeelde Dropbox mappen te krijgen of wijs specifieke rechten aan gebruikers toe. Op deze manier behoud jij de controle over wie welke bestanden kan bekijken of bewerken.
 • Selectieve synchronisatie op je pc instellen is een handige oplossing wanneer je niet genoeg ruimte voor al je Dropbox bestanden hebt. Met behulp van deze functie kun je zelf bepalen welke bestanden je wel en niet wilt synchroniseren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat alleen de belangrijkste bestanden worden gesynchroniseerd en de rest in de cloud opgeslagen blijft. Met selectieve synchronisatie kun je ervoor kiezen dat alleen bepaalde Dropbox mappen op je pc worden opgeslagen. Deze functie is handig wanneer je niet alle bestanden wilt synchroniseren. Op deze manier kun je kostbare schijfruimte besparen.
 • Meldingen ontvangen: Blijf dankzij meldingen en updates via de desktop app altijd van wijzigingen in gedeelde Dropbox mappen op de hoogte. 

Deze functie is handig voor het volgen van wijzigingen op je pc. Je ontvangt direct een melding van Dropbox wanneer er nieuwe bestanden zijn toegevoegd, gewijzigd of verwijderd.

Met deze handige functies maakt de Dropbox desktop app het synchroniseren en beheren van je bestanden op je pc een fluitje van een cent. Of je nu foto’s, documenten of andere bestanden wilt delen, Dropbox zorgt ervoor dat alles eenvoudig en veilig wordt tussen al je apparaten wordt gesynchroniseerd. 

Samenwerken en bestanden met anderen in Dropbox delen

Werk met behulp van deze Dropbox functie in real-time met meerdere gebruikers tegelijkertijd samen aan documenten werken. Dus, upload je bestanden en deel ze gemakkelijk met anderen. Dit betekent dus dat je ongeacht waar jullie zijn samen met collega’s, vrienden of familie aan een bestand in Dropbox kunt werken. Iedereen kan in deze Dropbox bestanden wijzigingen aanbrengen en de wijzigingen die worden aangebracht worden direct gesynchroniseerd.

Voeg opmerkingen aan specifieke delen van een bestand toe om feedback te geven of suggesties te doen. Deze opmerkingen kunnen via Dropbox worden gedeeld, dus iedereen met toegang tot het bestand kan ze zien. Het is ook mogelijk om foto’s aan de opmerkingen toe te voegen om visuele context te bieden. Hierdoor kunnen jij en je team gemakkelijk over specifieke onderdelen van het document communiceren. Deze functie is erg handig voor het delen van informatie. Het is alsof je naast elkaar zit en bestanden uitwisselt.

Deel bestanden en mappen met externe gebruikers door hen met Dropbox via e-mail uit te nodigen. Deze methode is erg handig om samen te kunnen werken. Of het nu om een projectpartner, een klant of iemand anders buiten je team gaat, je kunt ze eenvoudig toegang tot de benodigde Dropbox bestanden geven. Zo kunnen ze altijd up-to-date blijven zonder dat ze zelf Dropbox hoeven te hebben. 

Reservekopie in dropbox bewaren

Beheer de toegangsrechten van gedeelde Dropbox bestanden om controle te behouden over wie deze bestanden kan bewerken of bekijken. Met Dropbox heb je volledige controle over wie toegang tot deze bestanden heeft en wat ze ermee kunnen doen. Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat alleen jijzelf wijzigingen aan bestanden in Dropbox kunt maken, terwijl anderen het alleen kunnen bekijken.

Met Dropbox kun je gemakkelijk samenwerken, feedback geven en bestanden met anderen delen. Of het nu om het maken van een presentatie met je team, het oplossen van problemen met collega’s in Excel of het delen van foto’s met je familie gaat, Dropbox maakt het allemaal mogelijk. Hoe Dropbox ook wordt gebruikt, het is altijd handig en efficiënt. Dus waar wacht je nog op? Nodig anderen uit om samen te werken en ervaar de voordelen van Dropbox! 

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Veiligheid van Dropbox en het belang van een gratis account

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst waarmee je foto’s en andere bestanden veilig kunt opslaan en delen. Er zijn ook handige functies, zoals het kunnen delen van mappen met anderen. Daarnaast kun je bestanden gemakkelijk uploaden en downloaden. Hoe? Gewoon door de bestanden naar je Dropbox map te slepen of ze rechtstreeks vanaf je apparaat te uploaden. 

Of je nu een gratis account hebt of voor een abonnement betaalt, de veiligheid van je foto’s, bestanden en gegevens staat in Dropbox altijd centraal. Hieronder bespreken we de belangrijkste beveiligingsaspecten van Dropbox en waarom een gratis account belangrijk kan zijn. Je kunt ongeacht het aantal foto’s dat je hebt foto’s veilig in Dropbox opslaan. Daarnaast kun je Dropbox met een gratis account als een handige tool voor het delen van bestanden gebruiken.

 • Gegevens worden nu tijdens verzending en opslag voor maximale beveiliging versleuteld. Een bestand kan veilig in Dropbox worden opgeslagen.
  • Tijdens het verzenden en opslaan van bestanden gebruikt Dropbox encryptie zodat je gegevens veilig blijven. Dit betekent dat je bestanden in onleesbare code worden omgezet, zodat alleen jij toegang tot de inhoud van jouw Dropbox bestanden hebt.
 • Hoe werkt tweestapsverificatie? Het biedt extra bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot je Dropbox account. Tweestapsverificatie kan als tweede stap om in te loggen worden gebruikt.
  • Met tweestapsverificatie kun je een extra beveiligingslaag aan je Dropbox account toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de bestanden en foto’s in de map van de Dropbox beter tegen ongeautoriseerde toegang beschermd zijn. Naast het invoeren van je wachtwoord moet je een unieke verificatiecode invoeren die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Nu moet je ook een foto uploaden naar Dropbox om te verifiëren dat jij het bent. Op deze manier kun je voorkomen dat anderen zonder jouw toestemming toegang tot jouw Dropbox account krijgen. 
 • Gratis accounts hebben basis beveiligingsfuncties, zoals wachtwoordbeveiliging en apparaat vergrendeling:
  • Zelfs met een gratis account kun je van essentiële beveiligingsfuncties voor de bestanden profiteren. Je kunt bijvoorbeeld een sterk wachtwoord instellen waarmee je het account kunt beschermen en je apparaat waarop Dropbox staat geïnstalleerd op afstand kunt vergrendelen of wissen wanneer je het verliest. 
  • Als je een betaald abonnement bij Dropbox hebt, krijg je toegang tot meer geavanceerde beveiligingsfuncties. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om met Dropbox alle gegevens van een verloren apparaat op afstand te wissen, zodat niemand er toegang toe heeft. Ook foto’s kunnen op deze manier veilig worden verwijderd. 

Conclusie: Waarom Dropbox van essentieel belang is

Nu je bekend bent met de functies en voordelen van Dropbox, begrijp je ook hoe dit programma / deze app een essentieel hulpmiddel voor zowel individuen als bedrijven is. Met Dropbox kun je grote bestanden moeiteloos mailen en verzamelen. Daarnaast kun je met anderen samenwerken en bestanden delen, en veiligheid van de bestanden met een gratis account garanderen. 

Dropbox biedt via de desktopapplicatie handige synchronisatie en toegangsbeheer, zodat je ongeacht welk apparaat je gebruikt altijd toegang tot je bestanden hebt. Het stelt je in staat om efficiënt te werken en naadloos tussen verschillende apparaten te schakelen. Met Dropbox kun je foto’s en bestanden eenvoudig delen en samen met collega’s, klanten of vrienden aan documenten werken.

Dropbox

Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog met Dropbox aan de slag en ervaar zelf hoe dit platform jouw leven eenvoudiger kan maken. Ook foto’s kunnen nu gemakkelijk worden opgeslagen en gedeeld. Of je nu onderweg bent, thuis werkt of in een team samenwerkt – Dropbox zal aan al jouw behoeften voldoen. Ook voor het opslaan en het delen van foto’s en bestanden is Dropbox de ideale oplossing. Het is handig dat je Dropbox kunt gebruiken wanneer je onderweg bent, doordat je altijd toegang tot al je bestanden hebt. Daarnaast kun je foto’s met anderen delen, zodat je herinneringen gemakkelijk kunt delen. 

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn gratis opslaglimiet overschrijd?

Als je de gratis opslaglimiet van Dropbox overschrijdt, heb je twee opties: upgraden naar een betaald abonnement voor meer opslagruimte of oude bestanden verwijderen om ruimte vrij te maken. Je kunt ook foto’s verwijderen om ruimte vrij te maken. Hoe je het ook doet, zorg ervoor dat je genoeg ruimte voor al je bestanden hebt. Je kunt overwegen om bestanden naar een ander opslagplatform zoals Dropbox te verplaatsen als je meer ruimte voor foto’s of andere bestanden nodig hebt.

Kan ik mijn Dropbox bestanden met mensen die geen Dropbox account hebben delen?

Ja, dat kan zeker! Met Dropbox kun je foto’s met mensen die geen Dropbox account hebben delen. Hoe? Simpelweg door er bestanden en mappen naar te uploaden. Je kunt ze via een link met machtigings rechten voor de gedeelde Dropbox bestanden uitnodigen waardoor ze de bestanden afhankelijk van de verkregen rechten kunnen bekijken of bewerken. 

Is mijn informatie in Dropbox veilig?

Dropbox hecht veel waarde aan de veiligheid van jouw bestanden. Er is een zorgvuldig proces zodat er geen inbreuk op jouw gegevens kan worden gemaakt. Dropbox gebruikt versleutelingstechnologieën en nemen strenge beveiligingsmaatregelen waardoor jouw Dropbox bestanden veilig worden opgeslagen en overgedragen. Bovendien biedt Dropbox verschillende beveiligingsfuncties, zoals tweestapsverificatie en wachtwoordbeveiliging, zodat alleen jij toegang tot jouw account heeft.

Kan ik mijn bestanden offline openen?

Ja, wanneer je de desktopapplicatie van Dropbox gebruikt, kun je jouw bestanden ook offline openen zodat je de bestanden kunt bekijken wanneer je geen internetverbinding in de buurt hebt. Bij het openen van offline bestanden zijn er geen beperkingen. Je kunt met Dropbox specifieke foto’s of bestanden naar jouw apparaat synchroniseren, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt openen en bewerken. Dit is handig wanneer je onderweg bent of geen toegang tot wifi hebt. 

Hoe kan ik contact met de klantenservice van Dropbox opnemen?

Heb je vragen of problemen met Dropbox? Neem dan contact met hun klantenservice op. Dit kan zowel via de website door een formulier in te vullen als telefonisch. Daarnaast kun je de kennisbank voor veelgestelde vragen en handleidingen raadplegen. Kortom, er zijn verschillende manieren om snel hulp bij Dropbox te krijgen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie