iCloud reservekopie bekijken en beheren: Zo doe je dat!

Wist je dat 30% van de smartphonegebruikers geen back-up van hun gegevens maakt? Dit betekent dat duizenden waardevolle foto’s, berichten en bestanden in één klap verloren kunnen gaan. Maar met iCloud reservekopieën kun jij je belangrijke informatie veiligstellen en tegen onverwachte gebeurtenissen beschermen.

Door iCloud te gebruiken kun jij regelmatig een back-up van je iPhone of iPad maken, zodat al je gegevens veilig in de cloud worden opgeslagen. In deze blogpost ontdek je hoe jij eenvoudig een reservekopie kunt maken en hoe je deze kunt bekijken wanneer dat nodig is. Blijf lezen en leer hoe jij je digitale leven kunt beschermen.

iCloud reservekopieën op je iPhone, iPad en iPod touch vinden

Wanneer jij je afvraagt hoe jij je iCloud reservekopie kunt bekijken, is het belangrijk om te weten waar je moet beginnen. Om de toegang tot je iCloud reservekopieën te krijgen moet je de instellingen op je iPhone openen en naar beneden navigeren totdat je de optie ‘iCloud’ ziet staan. Druk vervolgens op ‘iCloud’ en kies de optie ‘Beheer opslag’. Hier kun je een gedetailleerd overzicht krijgen van hoeveel ruimte er door verschillende apps binnen je iCloud-opslag in beslag worden genomen.

In het gedeelte ‘Opslag beheren’ zie je niet alleen de totale hoeveelheid opslagruimte die wordt gebruikt, maar ook alle gegevens die in je iCloud-account zijn opgeslagen. Dit omvat niet alleen foto’s en video’s, maar ook apps met de daarbij behorende gegevens en documenten die met iCloud zijn gesynchroniseerd. Door dit overzicht te bekijken, heb je een duidelijk beeld van welke apps de meeste ruimte innemen en waar er mogelijk ruimte kan worden vrijgemaakt.

Een handige functie van het ‘Opslag beheren’ gedeelte is dat je kunt zien welke apps reservekopieën van gegevens hebben gemaakt. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld per ongeluk een belangrijk bestand hebt verwijderd, je deze mogelijk vanuit een eerdere reservekopie kunt herstellen. Door je iCloud reservekopieën regelmatig te controleren blijven al je belangrijke gegevens veilig en toegankelijk.

iCloud-reservekopie bekijken en gegevens in de cloud bewaren

Wil jij je gegevens op Apple apparaten kunnen bekijken?

iCloud-reservekopie bekijken vanaf verschillende apparaten

Door een iCloud reservekopie te maken kun jij je gegevens gemakkelijk in de Cloud en vanaf je Apple apparaat bekijken.

 • Dat is: niet bang hoeven te zijn dat je gegevens verliest
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen en kunnen vanaf iedere locatie worden bekeken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Reservekopieën op iMac, MacBook, Mac Mini lokaliseren

Reservekopieën Vinden

Om je iCloud-reservekopie op je iMac, MacBook of Mac Mini te bekijken moet je de volgende eenvoudige stappen volgen. Ga allereerst naar het Apple-menu en kies voor Systeemvoorkeuren. Druk vervolgens op Apple ID en kies iCloud. Om je reservekopieën te zien moet je uiteindelijk op beheer drukken.

Als je het gedeelte voor beheer van iCloud hebt geopend, zie je een lijst met alle beschikbare reservekopieën van al je apparaten die met hetzelfde Apple ID zijn gesynchroniseerd. Hier kun je controleren van welke apparaten er een back-up is gemaakt en wanneer de laatste back-up is uitgevoerd.

Back-up Details Controleren

Door toegang tot de details van de reservekopie te krijgen, kun je belangrijke informatie over iedere specifieke back-up bekijken. Zo kan je zien van welk apparaat er een back-up is gemaakt, hoeveel ruimte de back-up inneemt en wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

Het is handig om regelmatig door je reservekopieën te bladeren, zodat al je belangrijke gegevens veilig in iCloud worden bewaard. Door dit proces regelmatig uit te voeren, ben jij altijd op de hoogte van welke apparaten er een back-up is gemaakt en of er recente wijzigingen hebben plaatsgevonden.

iCloud back-up bestanden bekijken en beheren

Op de iCloud-website inloggen

Om je iCloud-reservekopieën te bekijken, moet je naar de website van iCloud en met je Apple ID inloggen. Druk vervolgens op “iCloud Drive” om de toegang tot al je back-upbestanden te krijgen. Hier zie je een overzicht van alle bestanden die in je iCloud-account zijn opgeslagen.

Je kunt nu reservecopieën van al je apparaten, inclusief iMac, MacBook en Mac Mini bekijken. Door simpelweg op de iCloud-website in te loggen kun je snel naar de gewenste bestanden navigeren.

Reservekopieën beheren

Nadat je bent ingelogd, kun je verschillende acties met betrekking tot je reservekopieën uitvoeren. Je kunt ervoor kiezen om specifieke bestanden naar het apparaat waarmee je bent ingelogd te downloaden. Dit is handig als je bijvoorbeeld een belangrijk document dat in een reservekopie is opgeslagen nodig hebt.

Daarnaast kun je overbodige of verouderde bestanden uit je iCloud-reservekopie verwijderen. Dit helpt niet alleen om ruimte vrij te maken, maar zorgt er ook voor dat alleen relevante gegevens in je back-ups worden bewaard. Binnen je reservekopieën kun je bestanden verplaatsen, waardoor jij alles zoals jij wilt georganiseerd kunt houden.

Stappen om een iCloud-back-up te maken

Stappen om een iCloud-back-up te maken

Om een iCloud-reservekopie te maken, moet je de Instellingen op je apparaat openen. Druk vervolgens op je naam en selecteer iCloud. Schakel “iCloud-reservekopie” in en druk op “Maak nu reservekopie”.

Het proces van het maken van een iCloud-reservekopie is eenvoudig en essentieel om al je belangrijke gegevens veilig te houden. Door regelmatig back-ups te maken, voorkom je dat je waardevolle informatie zoals foto’s, contacten en instellingen verliest.

iCloud-reservekopie bekijken en vanaf verschillende apparaten maken

De mogelijkheid om automatisch back-ups naar iCloud te laten maken, terwijl het toestel aan de lader ligt en met wifi verbonden is, is een handige functie van de iPhone. Dit betekent dat je bij het maken van een bac-kup geen actieve rol hoeft te spelen; voor jouw gemak wordt de back-up automatisch gemaakt.

Voordelen van regelmatige iCloud-back-ups

 • Bescherming tegen gegevensverlies
 • Gegevens kunnen na een incident eenvoudig worden hersteld
 • Bestanden, gegevens en instellingen kunnen naadloos naar nieuwe apparaten worden overgedragen

Regelmatige iCloud-back-ups bieden gemoedsrust omdat je weet dat, al je belangrijke gegevens zelfs als er iets met je apparaat gebeurt in de cloud veilig zijn gesteld. Doordat alle informatie gemakkelijk kan worden overgedragen verloopt de overgang naar een nieuw apparaat soepeler.

Nadelen waar je tegenaan kunt lopen als je back-ups niet regelmatig maakt

 • Risico dat je gegevens permanent verliest
 • Tijdrovend herstelproces
 • Potentiële stress bij onvoorziene situaties

Als je geen regelmatige back-ups maakt, loop je het risico dat je kostbare foto’s, berichten of andere belangrijke bestanden in het geval van diefstal of schade aan je apparaat permanent kwijtraakt. Het kan bij pogingen om verloren gegevens terug te halen tot frustratie en tijdsverspilling leiden.

Ruimte in de iCloud-opslag vrijmaken

Ga naar Instellingen

Door de ‘Instellingen’ van je apparaat te openen en bovenaan het scherm op je naam te drukken, kom je in een wereld vol mogelijkheden om je persoonlijke instellingen te beheren en te optimaliseren. Naast de basisinstellingen van je apparaat, krijg je de toegang tot de krachtige tool ‘iCloud’. Met een simpele druk op ‘iCloud’ open je een scala aan functies die een revolutie kunnen betekenen voor de manier waarop jij je gegevens opslaat en beheert .

iCloud is meer dan alleen een opslagdienst; het is een geavanceerd platform waarmee je back-ups van al je belangrijke gegevens kunt maken en deze veilig in de cloud kunt bewaren. Zelfs als jij je apparaat verliest of beschadigd raakt, kun je nog steeds gemakkelijk bij al je waardevolle informatie. Met iCloud kun je erop vertrouwen dat je digitale leven, ongeacht de situatie altijd veilig en bereikbaar is.

Met iCloud kun je gegevens moeiteloos tussen al je Apple-apparaten synchroniseren, wat een van de opmerkelijkste kenmerken is. Als je bijvoorbeeld met je iPhone een foto maakt, zal deze automatisch op zowel je iPad als MacBook beschikbaar zijn. Zo blijf je altijd bij de tijd en heb je overal toegang tot de meest recente versies.

iCloud opslag beheren

Binnen de iCloud instellingen van je apparaat vind je een handige optie genaamd ‘Beheer opslag’, waarmee je een gedetailleerd overzicht van de beschikbare ruimte in je iCloud-opslag kunt krijgen. Door simpelweg op deze optie te drukken, kun je snel zien hoeveel ruimte er nog over is en of je wellicht actie moet ondernemen om meer ruimte vrij te maken.

Zodra je het beheerscherm hebt geopend, kom je bij de optie “Opslag beheren” terecht. Hier kun je dieper op de specifieke gegevens die momenteel ruimte in je iCloud-opslag in beslag nemen ingaan. Door onnodige bestanden, zoals oude back-ups, grote mediabestanden of overbodige apps, te verwijderen, kun je effectief meer ruimte creëren en je iCloud-opslag optimaal benutten.

Om altijd voldoende ruimte voor je belangrijke bestanden en back-ups te hebben is het van essentieel belang dat jij je iCloud opslag regelmatig beheerd. Door bewust met je opslagruimte om te gaan, kun je niet alleen de prestaties van je apparaat verbeteren, maar ook mogelijke problemen die door een volle iCloud opslag kunnen ontstaan voorkomen.

Wil jij je gegevens op Apple apparaten kunnen bekijken?

iCloud-reservekopie bekijken vanaf verschillende apparaten

Door een iCloud reservekopie te maken kun jij je gegevens gemakkelijk in de Cloud en vanaf je Apple apparaat bekijken.

 • Dat is: niet bang hoeven te zijn dat je gegevens verliest
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen en kunnen vanaf iedere locatie worden bekeken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Via het internet toegang tot je bestanden in iCloud Drive krijgen

Bestanden in iCloud Drive beheren

Als je de toegang tot je bestanden in iCloud Drive wilt krijgen, kun je de internetbrowser op ieder apparaat eenvoudig gebruiken. Met iCloud heb je een handige manier om bestanden op te slaan en back-ups te maken. Of het nu om foto’s, documenten of video’s gaat, met iCloud is alles veilig en gemakkelijk toegankelijk.

iCloud-reservekopie bekijken vanaf verschillende apparaten

Met iCloud kun je niet alleen bestanden opslaan, maar ook vanuit verschillende apps beheren. Dit betekent dat je ongeacht de app, zoals Pages, Numbers of Keynote dat je gebruikt direct toegang tot al je iCloud-bestanden hebt. Hierdoor hoef jij nooit meer lang naar die belangrijke presentatie of dat specifieke document te zoeken.

Via Windows instellingen de toegang tot je iCloud reservekopie

Zelfs als je een Windows-gebruiker bent kun je toegang tot je iCloud-bestanden krijgen door de juiste instellingen toe te passen. Door simpelweg via de webbrowser op je Windows-pc op icloud.com in te loggen kun jij al je bestanden bekijken en beheren alsof je achter een Mac zit.

 • Voordelen:
  • Gemakkelijke toegang tot al je bestanden.
  • De mogelijkheid om overal back-ups te maken.
  • Een naadloze integratie met verschillende apps om bestanden efficiënt te beheren.
 • Nadelen:
  • Voor de toegang tot je bestanden in de iCloud back-up heb je een internetverbinding nodig.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en de mogelijkheden die iCloud Drive biedt optimaal te gebruiken, ben jij altijd verzekerd van een veilige plek voor al je belangrijke bestanden en gegevens.

De beveiliging en privacy van iCloud back-ups

De opslag van iCloud back-ups

Je iCloud reservekopie wordt veilig in het netwerk van iCloud opgeslagen. Al je gegevens, zoals foto’s, video’s, contacten en instellingen, worden versleuteld en in de cloud bewaard. Hierdoor is je belangrijke informatie altijd toegankelijk.

Voor Apple zijn de beveiliging en de privacy van je iCloud back-ups van essentieel belang. Door constant met de nieuwste beveiligingsprotocollen bij te werken, zorgt Apple ervoor dat je gegevens tegen mogelijke dreigingen of ongeautoriseerde toegang beschermd blijven.

Reservekopieën terugzetten

Als je ooit via iCloud een back-up op je apparaat terug moet zetten, kun je dit eenvoudig doen. Met slechts een paar drukken op je iPhone of iPad kun je al je gegevens naar een vorige staat herstellen. Dit is handig als je bijvoorbeeld per ongeluk iets hebt verwijderd of als je naar een nieuwe telefoon overstapt.

Een ander voordeel van iCloud voor reservekopieën is dat niet alleen basisinformatie wordt bewaard. Ook eventuele bijlagen die aan berichten zijn gekoppeld of specifieke informatie binnen apps worden in de back-up meegenomen. Hierdoor hoef jij geen aparte stappen te nemen om deze gegevens veilig te stellen.

Tips voor het beheren van je iCloud opslagruimte

Onnodige reservekopieën en bestanden verwijderen

Het is belangrijk dat jij je iCloud reservekopieën en bestanden regelmatig controleert. Ga hiervoor naar je instellingen, druk bovenaan op je naam, selecteer ‘iCloud’, en kies vervolgens voor ‘Beheer opslag’. Hier kun je alle back-ups bekijken. Als er oude of onnodige back-ups zijn kun je deze verwijderen om ruimte vrij te maken.

Een schone iCloud zorgt ervoor dat nieuwe back-ups soepel kunnen worden gemaakt. Door overbodige gegevens te verwijderen, voorkom je dat de opslagruimte snel vol raakt. Op deze manier behoud je voldoende ruimte over voor belangrijke documenten en foto’s.

 • Voorkom opslagproblemen
 • Maak regelmatig schoon
 • Verbeter de prestaties van iCloud

Schakel automatische back-ups voor apps uit

Om je opslagruimte effectief te benutten en je privacy te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat jij je iCloud-reservekopieën beheert. Wist jij dat sommige apps met hun automatische back-ups aanzienlijk veel ruimte in beslag kunnen nemen? Door naar ‘Instellingen’ te gaan, ‘iCloud’ te selecteren en vervolgens op ‘iCloud-reservekopie’ te drukken kun je de automatische back-upfunctie per app uitschakelen als deze niet cruciaal is.

Door back-ups voor apps die geen essentiële gegevens bevatten selectief uit te schakelen kun je de controle over de verdeling van je opslagruimte behouden. Hierdoor kun je niet alleen het risico dat persoonlijke informatie per ongeluk in de cloud wordt opgeslagen minimaliseren, maar kun je ook kostbare opslagruimte die je wellicht beter voor belangrijkere zaken kunt benutten besparen.

iCloud-reservekopie bekijken en automatische backup uitschakelen

Door bewust voor de apps waarvan een reservekopie moet worden gemaakt te kiezen, kun je onnodige back-ups van apps beperken, privacygevoelige informatie behouden en tegelijkertijd waardevolle opslagruimte besparen. Zo optimaliseer je niet alleen de prestaties van je apparaat, maar kunnen je gegevens in de cloud ook veilig en efficiënt worden beheerd.

iCloud-optimalisatie voor extra ruimte gebruiken

Wanneer je apparaat weinig interne opslag heeft, kan iCloud-optimalisatie een redder in nood zijn. Deze functie slaat minder gebruikte bestanden lokaal op terwijl ze indien nodig in de cloud beschikbaar blijven.

Met iCloud optimalisatie hoef jij de individuele bestanden niet handmatig te beheren of te verwijderen om meer ruimte vrij te maken. Door prioriteit aan recent gebruikte items te geven neemt het systeem deze taak slim van je over.

 1. Activeer iCloud-optimalisatie via Instellingen > [Je naam] > iCloud > Opslag > Beheer Opslag.
 2. Druk hier vervolgens naast Foto’s of Bestanden op “Optimaliseer”.
 3. Geniet zonder moeite van extra ruimte!

Oude reservekopie op je iPhone of iPad terugzetten

Oude Reservekopie Terugzetten

Als je een oude reservekopie op je iPhone of iPad terug wilt zetten, zijn er eenvoudige stappen die je hiervoor kunt volgen. Open de instellingen en druk op je naam. Vervolgens selecteer je iCloud en druk je op Beheer opslag.

Onder “Beheer Opslag” zie je de optie voor Reservekopieën. Druk hierop om alle beschikbare reservekopieën te bekijken. Kies de specifieke oude reservekopie die jij naar je apparaat terug wilt zetten.

Voordelen van een oude reservekopie terugzetten

 • Verloren gegevens gemakkelijk herstellen 
 • Bespaart tijd bij het configureren van instellingen en apps
 • Handig bij het overschakelen naar een nieuwe iPhone of iPad

Wanneer je een oude reservekopie terug wilt zetten, hoef jij je gegevens, instellingen en apps niet handmatig opnieuw in te stellen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat alles weer precies zo is als voorheen.

Nadelen van het terugzetten van een oude reservekopie

 • De mogelijkheid dat je recente gegevens verliest
 • Het risico dat je foutieve instellingen of problematische apps behoud

Het nadeel waar je tegenaan kunt lopen als je naar een oudere reservekopie terugkeert is dat eventuele wijzigingen of toevoegingen sinds die back-up datum mogelijk verloren gaan. Het is belangrijk dat je bekijkt welke informatie cruciaal is voordat je besluit om een oudere back-up terug te zetten.

Laatste opmerkingen

Je hebt nu een grondig inzicht in het beheren van je iCloud back-ups op verschillende apparaten. Van het lokaliseren van reservekopieën tot het vrijmaken van opslagruimte, je bent nu klaar om je gegevens veilig en efficiënt te beheren. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken en je opslagruimte te controleren, zodat je problemen kunt voorkomen.

iCloud-reservekopie bekijken

Door deze tips toe te passen en je iCloud back-ups actief te beheren, bescherm je niet alleen je belangrijke gegevens, maar kun je ook de prestaties van je apparaten optimaliseren. Blijf alert op eventuele veranderingen in iCloud-diensten en blijf je digitale informatie proactief beheren.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn iCloud-reservekopieën op mijn iPhone, iPad en iPod touch bekijken?

Om je iCloud-reservekopieën op je Apple-apparaat te bekijken moet je naar Instellingen > [je naam] > iCloud > Beheer opslag > Reservekopieën. Hier zie je een lijst van al je reservekopieën en de mogelijkheid om ze te beheren.

Kan ik via het internet toegang tot mijn bestanden in iCloud Drive krijgen?

Ja, dat kan zeker! Ga hiervoor naar icloud.com en log met je Apple ID in. Druk vervolgens op ‘iCloud Drive’ om al je bestanden online te bekijken, te downloaden of te uploaden. Op deze manier heb je overal de toegang tot belangrijke documenten.

Wat zijn enkele tips voor het beheren van mijn iCloud opslagruimte?

Om je iCloud opslag efficiënt te kunnen beheren is het belangrijk dat je onnodige back-ups of grote bestanden die niet meer nodig zijn regelmatig verwijderd. Schakel automatische back-ups voor apps die veel ruimte innemen, maar geen cruciale gegevens bevatten uit.

Hoe maak ik een nieuwe iCloud back-up van mijn apparaat?

Ga hiervoor naar Instellingen > [je naam] > iCloud > Druk op ‘iCloud-reservekopie maken’. Schakel deze functie in en druk vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Op deze manier worden al je belangrijke gegevens veilig in de cloud bewaard.

Kan een oude reservekopie op mijn iPhone of iPad terug worden gezet?

Ja, als je een oudere reservekopie wilt herstellen, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in> Wis alle inhoud en instellingen. Vervolgens wordt er tijdens de installatie gevraagd of je een back-up wilt herstellen; kies nu voor de gewenste oude reservekopie.

Wil jij je gegevens op Apple apparaten kunnen bekijken?

iCloud-reservekopie bekijken vanaf verschillende apparaten

Door een iCloud reservekopie te maken kun jij je gegevens gemakkelijk in de Cloud en vanaf je Apple apparaat bekijken.

 • Dat is: niet bang hoeven te zijn dat je gegevens verliest
 • Met behoud van je bestanden gemakkelijk naar een nieuw apparaat over stappen
 • Gegevens zijn veilig opgeslagen en kunnen vanaf iedere locatie worden bekeken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg