Panda Antivirus Pro review ervaringen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen waarvoor de computer kan worden gebruikt. Internet is door deze technische ontwikkelingen steeds belangrijker geworden. Doordat het internet voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt worden er steeds meer persoonlijke gegevens via het internet gedeeld.

Natuurlijk wil je niet dat de belangrijke gegevens in de verkeerde handen belanden. Om de gegevens uit de handen van onbevoegden te houden moet er een goede virusscanner op de computer worden geïnstalleerd. Panda heeft een totaal pakket ontwikkeld waarmee de belangrijke gegevens en bestanden op de computer kunnen worden beveiligd. Dit totaal pakket wordt Panda Antivirus Pro genoemd.

Panda Antivirus Pro bestaat uit verschillende onderdelen. Met ieder onderdeel uit dit pakket kan de veiligheid van de computer worden vergroot. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Panda Antivirus Pro? Wij hebben dit programma getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen.

Panda antivirus pro kopen en activeren

Voordat Panda Antivirus Pro kan worden gebruikt moet het programma op de computer worden geïnstalleerd. Voor het installeren en activeren van het programma moeten er enkele stappen worden doorlopen. Om Panda Antivirus pro te kunnen gebruiken moet er een activatiecode worden gekocht.

Zonder deze code kan het antivirus programma niet worden geactiveerd waardoor niet alle functies kunnen worden gebruikt. De activeringscode voor deze virusscanner kan via deze link worden gekocht. Nadat de activeringscode is gekocht moet de website van Panda worden geopend. Vanaf deze pagina kan het programma Panda Antivirus pro 2020 worden gedownload. 

Panda Antivirus Pro activeren

Voordat het programma kan worden gedownload moet er een account voor de website van Panda zijn aangemaakt. Dit account bestaat altijd uit een combinatie van een gebruikersnaam en een daarbij behorend wachtwoord. Voor de gebruikersnaam van dit account moet een e mail adres worden Als er nog geen account voor de website van Panda is aangemaakt kan deze via de website van Panda worden aangemaakt. 

Nadat er een account is aangemaakt kan er met de gegevens behorende bij dit account op de pagina van Panda worden ingelogd . Voor het inloggen op de website van Panda moet het wachtwoord en de gebruikersnaam van het aangemaakte account worden ingevoerd. Door met de gegevens van het panda account in te loggen wordt de account omgeving geopend. Binnen deze pagina staan verschillende antivirus programma’s van Panda weergegeven.

Tussen deze programma’s staat ook het antivirus programma Panda Antivirus Pro. Wanneer het programma niet direct wordt getoond kan er ook een activeringscode worden ingevoerd. Door de activeringscode op de website van Panda in te voeren wordt er naar het product wat bij de ingevoerde activeringscode hoort gezocht. 

Nadat het programma is gevonden moet er met de linkermuisknop op de download knop worden drukt. Door met de linkermuisknop op de download knop te drukken wordt het installatiebestand voor de virusscanner naar de computer gedownload. 

Is jouw computer tegen de gevaren van buitenaf beschermd?

Tegenwoordig gebruiken we de computer steeds vaker voor het uitvoeren van taken op het internet. Voor het uitvoeren van de taken op de computer is een programma / app nodig. Door de vele toepassingen waarvoor de computer gebruikt kan worden hanger er ook gevaren aan de computer.

panda antivirus pro cloud

Om jezelf tegen de gevaren van het internet te beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer is geïnstalleerd. Panda Antivirus is een uitgebreid programma met meerdere toepassingen waardoor je de computer goed kunt beveiligen.

Gebruiksvriendelijke gebruikersomgeving

Bij Panda Antivirus hebben ze erg veel aandacht aan het uiterlijk gegeven. Doordat er veel aandacht aan het uiterlijk is gegeven ziet het programma er erg mooi uit.

Naast het uiterlijk zijn alle onderdelen van deze virusscanner voor het beveiligen en beschermen gemakkelijk terug te vinden.

Hierdoor kan de computer op een gebruiksvriendelijke manier tegen de gevaren van buitenaf worden beveiligd en beschermd. 

panda antivirus pro cloud

Beveiliging van de computer met Panda Antivirus Pro 2020

Een van de belangrijkste onderdelen van een antivirus programma is het kunnen scannen van de computer.

Tijdens het scannen van de computer wordt er naar potentieel ongewenste programma’s en bedreigingen gezocht zoals:

Scannen met Panda Antivirus Pro
  • Spyware (dit is een toepassing wat gebruikt wordt door internetcriminelen om te kijken wat je op de computer aan het doen bent)
  • Computervirussen (toepassingen die gemaakt zijn door computer criminelen waarmee ongewenste handelingen uitgevoerd kunnen worden)
  • Adware (Als er adware op de computer is geïnstalleerd is dit vaak meteen duidelijk. Door adware komen er tijdens het internetten ineens veel meer ongewenste reclames tevoorschijn)

Bij Panda Antivirus staat de computerveiligheid hoog in het vaandel. Dit antivirus programma is in staat om bijna ieder gevaar te herkennen. Deze gevaren kunnen in nieuwe en de al bekende virussen worden onderverdeeld. Beiden gevaren kunnen door Panda Antivirus worden gedetecteerd en verwijderd. 

Bescherming tegen ransomware

Een van de meest vervelende virussen is ransomware. Ransomware is een toepassing waarmee internetcriminelen proberen om geld te incasseren door bestanden op de computer of de computer te gijzelen. Bestanden die zijn gegijzeld zijn vaak meteen geblokkeerd. Hierdoor kunnen sommige bestanden niet meer worden geopend.

Om het vergrendelde bestand opnieuw te kunnen openen moet er een wachtwoord worden ingevoerd.

Voor het verwijderen van het wachtwoord vragen internetcriminelen om een geld bedrag. Helaas kan het voorkomen dat de bestanden na deze betaling nog steeds versleuteld blijven. 

Computer met de virusscanner tegen ransomware beveiligen

Een bekend voorbeeld van ransomware is het politievirus. Dit virus was in staat om de gehele computer te gijzelen. Om de computer weer te kunnen gebruiken werd er om een geld bedrag gevraagd. Om het politievirus van de computer te kunnen verwijderen moet de computer in veilige modus worden opgestart.

Binnen de veilige modus van het besturingssysteem kunnen alleen de belangrijke processen worden gestart. Hierdoor kunnen er in de veilige modus geen programma´s worden geïnstalleerd. Er worden namelijk alleen essentiële processen gestart die de computer nodig heeft om met de geïnstalleerde programma´s, de virusscanner en het besturingssysteem te kunnen werken.

Naast de belangrijke programma’s kunnen er ook programma’s worden gestart die belangrijk zijn voor computer onderhoud. Bij het computer onderhoud behoord ook een antivirus programma zoals Panda Antivirus Pro. Door de computer in de veilige modus te scannen kan ieder gevaar dat zich op de computer bevind worden herkend en van de computer worden verwijderd. 

Is jouw computer tegen de gevaren van buitenaf beschermd?

Tegenwoordig gebruiken we de computer steeds vaker voor het uitvoeren van taken op het internet. Voor het uitvoeren van de taken op de computer is een programma / app nodig. Door de vele toepassingen waarvoor de computer gebruikt kan worden hanger er ook gevaren aan de computer.

panda antivirus pro cloud

Om jezelf tegen de gevaren van het internet te beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer is geïnstalleerd. Panda Antivirus is een uitgebreid programma met meerdere toepassingen waardoor je de computer goed kunt beveiligen.

Panda antivirus Pro Firewall

Iedere computer die met het internet is verbonden staat met elkaar in verbinding. De meeste gevaren voor de computer komen dan ook van het internet. Met de firewall kan het inkomende en het uitgaande internet verkeer continue op ongewenste activiteiten worden doorzocht.

Op het moment dat er een ongewenste activiteit wordt gedetecteerd kan de toegang voor deze ongewenste activiteit worden geblokkeerd. 

Met de firewall van Panda Antivirus pro kan 90% van de gevaren van het internet worden herkend. Hierdoor helpt de firewall van Panda Antivirus pro de computer goed tegen ongewenste programma’s en processen te beschermen.

De Firewall van Panda antivirus gebruiken

Panda Antivirus pro voor het beschermen tegen de gevaren van aangesloten USB-apparaten

Een USB-apparaat wordt vaak gebruikt voor het uitwisselen van bestanden. Voor het uitwisselen van de bestanden moet het USB-apparaat met de computer worden verbonden.

Het kan dan ook voorkomen dat het USB-apparaat met een geïnfecteerde computer verbonden is geweest. Op een geïnfecteerde computer staat een computer virus of een ongewenst programma. 

usb-apparaat met Panda antivirus pro beschermen

Door het USB-apparaat met de geïnfecteerde computer te verbinden kan het virus op het USB-apparaat belanden. Als het geïnfecteerde USB-apparaat vervolgens met een andere computer wordt verbonden kan de computer worden geïnfecteerd.  

Voor het beschermen van de computer kan Panda antivirus Pro het USB-apparaat scannen. De scan naar bedreigingen zal worden gestart voordat het besturingssysteem het aangesloten USB-apparaat heeft herkend. Als een verdacht bestand op het USB-apparaat is gevonden kan deze door de virusscanner worden geblokkeerd. Door het blokkeren van de ongewenste programma’s kan de computerveiligheid worden vergroot. 

Panda Antivirus antidiefstal

Panda antivirus heeft een extra beveiliging toegevoegd. Deze beveiliging wat antidiefstal genoemd wordt stelt je in staat de locatie van de computer te achterhalen. Deze functionaliteit is vooral erg handig om de computer terug te kunnen vinden als de computer wordt gestolen.

Wachtwoordbeheer programma van Panda Antivirus Pro

In de huidige tijd wordt het internet steeds vaker voor verschillende activiteiten gebruikt. Zo kunnen we tegenwoordig met elkaar communiceren, online winkelen en onze administratieve taken doen.

Om deze activiteiten op een veilige manier uit te kunnen voeren moet er een account worden aangemaakt.

Door de vele gebruikersaccounts in combinatie met wachtwoorden kan het onthouden van deze belangrijke gebruikersgegevens erg lastig worden.

Wachtwoorden beheren met de wachtwoorden kluis van Panda Antivirus

Natuurlijk wil je niet dat deze gegevens in de verkeerde handen terecht komen. Voor het beveiligen van de wachtwoorden is er binnen Panda Antivirus pro een wachtwoordbeheer programma geïntegreerd. Een wachtwoordbeheer programma kan het beste met met een digitale kluis worden vergeleken. Voor het openen van de wachtwoordmanager is een wachtwoord nodig. Op deze manier kunnen de wachtwoorden op een veilige manier op de computer worden beheerd.

Is jouw computer tegen de gevaren van buitenaf beschermd?

Tegenwoordig gebruiken we de computer steeds vaker voor het uitvoeren van taken op het internet. Voor het uitvoeren van de taken op de computer is een programma / app nodig. Door de vele toepassingen waarvoor de computer gebruikt kan worden hanger er ook gevaren aan de computer.

panda antivirus pro cloud

Om jezelf tegen de gevaren van het internet te beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer is geïnstalleerd. Panda Antivirus is een uitgebreid programma met meerdere toepassingen waardoor je de computer goed kunt beveiligen.

Geef een reactie