Hoe werkt een iMac: Ontdek alle mogelijkheden van deze desktop!

Hoe werkt een iMac? Als je nieuwsgierig bent naar de innerlijke werking van deze populaire computer met snellere processors, dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen je alles over de nieuwe versie en modellen die eraan komen vertellen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste kenmerken, de versie, snellere processors en onderdelen die voor de iMac komen bespreken. Daarnaast leggen we uit waarom mensen ervoor kiezen en een overzicht van de verschillende beschikbare modellen geven.

De iMac van Apple heeft een strak design en krachtige prestaties. Met snellere processors biedt deze serie modellen indrukwekkende snelheid. Het toetsenbord is gebruiksvriendelijk en de iMac computers kunnen zelfs de meest veeleisende taken moeiteloos uitvoeren. Of je nu een grafisch ontwerper, fotograaf of gewoon een enthousiaste gebruiker bent, er is altijd een iMac die bij jouw behoeften past.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe een iMac werkt, welke onderdelen het bevat, welke modellen het beste bij jou passen en hoe de computers en processors functioneren. Ontdek met de iMac de evolutie van computers. Ontdek waarom zoveel mensen op de betrouwbaarheid en de prestaties van een iMac vertrouwen.

Het gebruik van een iMac voor beginners

Als je nieuw bent in de wereld van de iMac en Apple computers, kan het even wennen zijn. Maar maak je geen zorgen, met een beetje oefening raak je snel vertrouwd met de basisfuncties en navigatie van een iMac. Of je nu een pc-gebruiker bent of aan een ander type computer gewend bent, je zult gemakkelijk aan de iMac kunnen wennen. Hieronder staan enkele handige tips om je met de iMac op weg te helpen.

Hoe werkt een iMac
 • Het bureaublad van je iMac is het startscherm van de computer.
 • Het bureaublad blijft ongeacht hoe je de computer gebruikt altijd zichtbaar. Hier kun je pictogrammen voor bestanden, mappen en applicaties vinden. Op een iMac kun je eenvoudig door het bureaublad bladeren door met je muis of het trackpad te slepen.
 • Finder: Apple Finder is een belangrijk onderdeel van de iMac, waarmee je bestanden, mappen en aangesloten Apple-apparaten kunt beheren. Om Finder te openen, kun je in het Dock (de balk onderaan het scherm) op het icoon van Apple Finder drukken of de sneltoets Command + N gebruiken.
 • Launchpad: Launchpad is een handige functie waarmee jij al jouw geïnstalleerde applicaties gemakkelijk kunt vinden en openen. Je kunt Launchpad openen door in het Dock op het raketpictogram te drukken of door met vier vingers op het trackpad omhoog te vegen.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Instellingen op de iMac aanpassen

Eén van de voordelen van een iMac is dat je verschillende instellingen naar eigen wens aan kunt passen. Hieronder staan enkele belangrijke instellingsopties die voor beginners met de iMac handig kunnen zijn.

 1. Systeemvoorkeuren: Door naar de Systeemvoorkeuren te gaan, kun je verschillende aspecten van je iMac, zoals het bureaubladachtergrond, geluid, toetsenbordinstellingen, en zelfs de hoeveelheid beschikbare opslagruimte aanpassen. Je kunt de Systeemvoorkeuren op je iMac openen door linksboven in het scherm op het Apple-menu te drukken en vervolgens met behulp van je muis of trackpad voor ‘Systeemvoorkeuren’ te kiezen.
 2. Beeldscherm: Als je de helderheid of resolutie van je iMac beeldscherm aan wilt passen moet je naar de Systeemvoorkeuren gaan en op ‘Beeldschermen’ drukken. Hier kun je verschillende instellingen voor je iMac wijzigen, zodat het beeldscherm naar jouw voorkeur is ingesteld.
 3. Energiebesparing: Om energie te besparen en de batterijduur van je iMac te verlengen (indien van toepassing), ga je naar de Systeemvoorkeuren en druk je op ‘Energiebesparing’. Hier kun je instellingen zoals de tijd aanpassen voordat het scherm wordt uitgeschakeld of wanneer de computer in slaapstand gaat.

Hoe kun je met het Dock en Launchpad werken?

Het Dock en Launchpad zijn twee handige functies op je Mac waarmee je snel toegang tot je favoriete apps en programma’s hebt. Hieronder vertellen wij hoe je met het Dock en Launchpad kunt werken:

Het Dock

Het Dock is de balk onderaan het scherm van je Mac. Hier kun je apps en programma’s plaatsen die je vaak gebruikt, zodat je ze snel kunt openen. Het Dock heeft verschillende handige functies:

 • Je kunt apps en programma’s aan het Dock toevoegen door ze vanuit de Finder naar het Dock te slepen. Daarnaast kun je met de rechtermuisknop op een app klikken en “Voeg toe aan Dock” selecteren.
 • Om een app vanuit het Dock te openen moet je gewoon op het icoontje van de app drukken. Als de app al geopend is, wordt het icoontje gemarkeerd.
 • Je kunt de volgorde van de apps in het Dock aanpassen door ze te verslepen. Sleep een app naar links om deze naar voren te brengen en naar rechts om deze naar achteren te verplaatsen.
 • Als je met de rechtermuisknop op een app in het Dock drukt, krijg je extra opties, zoals een nieuw venster openen of de app in het Dock vastzetten te zien.

Launchpad

Launchpad is een functie op je Mac waarmee jij al jouw apps en programma’s op één plek kunt vinden. Hieronder staan enkele tips om met Launchpad te werken:

 1. Open Launchpad door op het raket-icoontje in het Dock te drukken of door met vier vingers op het trackpad naar boven te vegen.
 2. Nu zie je een overzicht van al je apps en programma’s. Blader door de pagina’s door naar links of rechts te vegen.
 3. Om een app te openen moet je op het icoontje van de app drukken. Om een specifieke app te kunnen vinden kun je ook de zoekfunctie gebruiken.
 4. Als je een app wilt verwijderen moet je de muisknop op het icoontje van de app ingedrukt houden, totdat deze begint te wiebelen en er een “x” verschijnt. Druk op de “x” om de app te verwijderen.
 5. Om app georganiseerd te houden kun je ze ook in mappen plaatsen. Sleep een app bovenop een andere app om een map te maken en sleep vervolgens andere apps naar de map.
 6. Om Launchpad te sluiten moet je ergens buiten het Launchpad-venster drukken of op het trackpad met vier vingers naar beneden vegen.

Met het Dock en Launchpad kun je snel en efficiënt op je Mac werken. Probeer deze functies uit en ontdek hoe ze je bij het organiseren en het openen van je apps en programma’s kunnen helpen.

Hoe werkt het beeldscherm van de iMac

Het iMac-beeldscherm is een essentieel onderdeel van deze populaire Apple computer. Het biedt een visuele ervaring van hoge kwaliteit en veelzijdigheid. Hieronder zullen we de werking van het iMac beeldscherm, de resolutie, de beeldkwaliteit, de verstelbaarheid en de ergonomie, Night Shift en de mogelijkheid om externe monitoren aan te sluiten in detail bespreken.

Hoe werkt een iMac

De resolutie en de beeldkwaliteit van het beeldscherm van de iMac

Het iMac scherm staat bekend om zijn indrukwekkende resolutie en beeldkwaliteit. Met verschillende modellen die in grootte variëren, kun je van een helder en levendig display genieten. De nieuwste iMacs hebben een 4K- of 5K-resolutie, wat betekent dat ze ongelooflijk scherpe details weer kunnen geven. Dit is vooral handig voor grafisch ontwerpers, fotografen en videobewerkers die nauwkeurige kleuren en details nodig hebben.

Daarnaast maken geavanceerde technologieën zoals True Tone-technologie het mogelijk om de kleurtemperatuur op basis van de omgevingsverlichting automatisch aan te passen. Dit zorgt voor een natuurlijkere kijkervaring, waardoor vermoeide ogen worden verminderd.

Verstelbaarheid en ergonomie van het scherm

De verstelbaarheid en ergonomie is een ander belangrijk aspect van het beeldscherm van de iMac. Het scherm kan worden gekanteld en in hoogte worden versteld, zodat je de optimale kijkhoek die het beste bij jouw behoeften past kunt vinden. Dit is vooral handig voor als je lange uren achter de computer doorbrengt, omdat jij hiermee een comfortabele en ergonomische werkhouding kunt houden.

Daarnaast biedt het iMac beeldscherm een breed scala aan mogelijkheden om de kleuren aan te passen. Zo kun je de helderheid, het contrast en de gamma-instellingen aanpassen. Hierdoor kun jij het scherm aan jouw persoonlijke voorkeuren en omgevingsomstandigheden aanpassen.

Night Shift op de iMac gebruiken

Night Shift is een handige functie op de iMac. Hiermee kun je het scherm naar een warmer kleurenpalet aanpassen, wat de belasting van je ogen vermindert en beter slapen bevordert. Het is ideaal voor mensen die ’s avonds laat werken of veel tijd achter hun computer doorbrengen. Night Shift past de kleurtemperatuur van het scherm automatisch aan om blauw licht te verminderen, wat invloed op de slaapkwaliteit kan hebben en vermoeide ogen kan veroorzaken.

Met Night Shift kun je tijdens de avonduren van een warmere kleurtemperatuur genieten, wat helpt om de slaapcyclus niet te verstoren. Dit is vooral nuttig als je ’s avonds laat werkt of graag na zonsondergang met jouw iMac ontspant.

Hoe kun je een externe monitor op de iMac aansluiten?

Door een externe monitor op je iMac aan te sluiten kun jij jouw productiviteit vergroten en je werkruimte uitbreiden. Gelukkig kan een externe monitor eenvoudig op een iMac worden aangesloten. Hieronder zijn de stappen die je moet volgen om een externe monitor op je iMac aan te sluiten:

 1. Controleer de poorten: Voordat je een monitor aan gaat sluiten is het belangrijk dat jouw iMac de juiste poorten heeft waarop een externe monitor aan kan worden gesloten. De meeste iMacs hebben een Thunderbolt 3-poort, ook wel bekend als USB-C. Controleer of je iMac deze poort heeft voordat je verder gaat.
 2. Kies de juiste kabel: Nadat je hebt gecontroleerd welke poort je iMac heeft, moet je de juiste kabel kiezen waarmee jij jouw externe monitor aan gaat sluiten. Als je iMac een Thunderbolt 3-poort heeft, kun je afhankelijk van de poorten op je externe monitor een Thunderbolt 3 naar DisplayPort-, HDMI- of VGA-kabel gebruiken.
 3. Sluit de kabel aan: Sluit de ene kant van de kabel op de Thunderbolt 3 poort op je iMac en de andere kant op de overeenkomstige poort op je externe monitor aan.
 4. Schakel de monitor in: Nadat je de kabel hebt aangesloten, moet jij jouw externe monitor inschakelen. Zorg ervoor dat de monitor op de juiste ingangsbron (bijvoorbeeld DisplayPort, HDMI of VGA) die overeenkomt met de kabel die je hebt gebruikt is ingesteld.
 5. Configureer de beeldschermvoorkeuren: Ga naar de “Systeemvoorkeuren” op je iMac en selecteer “Beeldschermen”. Hier kun je de resolutie, helderheid en andere beeldschermvoorkeuren voor je externe monitor aanpassen.
 6. Geniet van je uitgebreide werkruimte: Nu je externe monitor correct is aangesloten, kun jij van jouw uitgebreide werkruimte genieten. Sleep vensters en apps naar de externe monitor om je werkruimte te vergroten en efficiënter te werken.

Een externe monitor kan eenvoudig op je iMac worden aangesloten en helpt je om jouw werkruimte uit te breiden waardoor je productiever kunt zijn. Volg gewoon de bovenstaande stappen en je kunt van de voordelen van een extra scherm genieten.

Samenwerking tussen iMac en andere Apple apparaten

De iMac is ontworpen om gemakkelijk met andere Apple apparaten samen te werken. Met macOS kun je informatie en bestanden tussen jouw iMac, iPhone, iPad en Apple Watch delen. Met Continuity kun je op de iPhone aan een document beginnen en op de iMac verder werken. Door AirDrop te gebruiken kun jij jouw bestanden draadloos tussen Apple apparaten delen. Dit zorgt voor een efficiënte workflow en gebruikerservaring.

iMac met andere Apple apparaten gebruiken

Synchronisatie met iCloud op de iMac

De iMac werkt naadloos met andere Apple apparaten samen. Bestanden kunnen gemakkelijk worden gesynchroniseerd en gedeeld. Een handige functie is de synchronisatie met iCloud. Hiermee kun jij jouw gegevens moeiteloos en veilig opslaan en ze via al jouw apparaten bekijken en bewerken. Met iCloud blijven jouw bestanden waar je ook bent altijd up-to-date en gesynchroniseerd. Je kunt al jouw documenten, foto’s, video’s en andere bestanden in de cloud opslaan en ze vanaf verschillende apparaten benaderen.

Bestanden via AirDrop tussen Apple apparaten delen

AirDrop is een andere handige functie voor het delen van bestanden. Met AirDrop kun je bestanden draadloos naar andere Apple apparaten in de buurt verzenden. Of het nu om een foto, een document of zelfs een link naar een website gaat, je kunt het eenvoudig met een paar drukken delen.

Continuïteit-functies tussen iPhone, iPad en MacBook gebruiken

Apple heeft continuïteit functies geïntroduceerd waarmee je naadloos tussen verschillende Apple apparaten over kunt schakelen. Met Handoff kun je bijvoorbeeld een begin aan een e-mail op de iPhone maken deze vervolgens moeiteloos op je iMac voortzetten zonder dat je iets over hoeft te zetten of opnieuw hoeft te openen.

Telefoongesprekken via de Macbook/iPhone integratie voeren

Een ander indrukwekkend aspect van de samenwerking tussen Apple-apparaten is dat je telefoongesprekken via de integratie tussen jouw iMac en iPhone kunt voeren. Als jouw iPhone binnen bereik is, kun je telefoongesprekken via jouw iMac beantwoorden en voeren. Dit is vooral handig als je aan het werk bent en niet steeds jouw iPhone op wilt pakken om een oproep te beantwoorden.

Universal Clipboard gebruiken om tekst of afbeeldingen tussen Apple apparaten te kopiëren/plakken

Met de Universal Clipboard functie kun je tekst of afbeeldingen op het ene Apple-apparaat kopiëren en ze vervolgens gemakkelijk op een ander Apple apparaat plakken. Dit maakt het delen van informatie tussen verschillende apparaten nog eenvoudiger en efficiënter. Je kunt bijvoorbeeld een stuk tekst op jouw iMac kopiëren en het vervolgens direct in een document op jouw iPad plakken.

Hoe werkt een iMac en universal clipbord

Handoff gebruiken om naadloos tussen apparaten te wisselen

Handoff is een functie die ervoor zorgt dat je terwijl je aan dezelfde taak werkt naadloos tussen verschillende Apple-apparaten over kunt schakelen. Stel je voor dat je op jouw iMac een e-mail aan het schrijven bent, maar plotseling moet vertrekken. Met Handoff kun je diezelfde e-mail op jouw iPhone openen zonder dat je iets over hoeft te zetten of opnieuw hoeft te openen. Met deze functie kun je tijd en moeite besparen, waardoor je productiever kunt zijn.

De iMac werkt perfect met andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad en Apple Watch samen. Bestanden kunnen eenvoudig worden gesynchroniseerd en tussen deze apparaten worden gedeeld. Berichten en telefoongesprekken kunnen direct op zowel de iPhone als de iMac worden weergegeven. Handige functies zoals Handoff en Continuity maken het makkelijk om tussen apparaten te schakelen en taken naadloos voort te zetten. Dit biedt ook voordelen op het gebied van entertainment.

Apple gadgets op de iMac aansluiten

Apple gadgets kunnen eenvoudig op je iMac worden aangesloten. Met de juiste poorten en verbindingsopties kun je draadloze Bluetooth-apparaten, externe harde schijven, SD-kaarten, USB-sticks en zelfs externe displays gemakkelijk met je iMac verbinden. Hieronder volgt een overzicht van hoe dit allemaal werkt.

Bluetooth-apparaten draadloos verbinden

Met de iMac kun je moeiteloos met draadloze Bluetooth-apparaten zoals toetsenborden en muizen verbinden. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat het Bluetooth-apparaat is ingeschakeld en in de koppelingsmodus staat. Vervolgens ga je naar de instellingen op je iMac, navigeer je naar het Bluetooth-menu en selecteer je het apparaat waarmee je wilt verbinden. Eenmaal gekoppeld, kun jij jouw draadloze apparaat zoals een speaker, toetsenbord of muis zonder gedoe met kabels gebruiken.

Thunderbolt-poorten voor snelle gegevensoverdracht gebruiken

De iMac heeft Thunderbolt-poorten die voor snelle gegevensoverdracht tussen apparaten zorgen. Deze poorten kunnen worden gebruikt om externe harde schijven op de iMac aan te sluiten. Sluit eenvoudigweg de externe harde schijf op een vrije Thunderbolt-poort aan en deze zal automatisch door de iMac worden herkend. Vervolgens kun je bestanden tussen de iMac en de externe harde schijf met hoge snelheden overzetten.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Externe harde schijven op de iMac aansluiten

Door externe harde schijven op je iMac aan te sluiten kun je heel makkelijk extra opslagruimte toevoegen. Met behulp van de Thunderbolt poorten of USB-poorten kun je een externe harde schijf gemakkelijk op je iMac aansluiten. Zodra de harde schijf is aangesloten, wordt deze in Apple Finder als een aparte schijf weergegeven. Je kunt bestanden naar de externe harde schijf slepen en neerzetten, en deze zoals iedere andere map op je iMac benaderen.

Hoe werkt een iMac en externet harde schijf aansluiten

SD-kaarten en USB-sticks met de iMac gebruiken

Als je foto’s of bestanden vanaf een camera of mobiel apparaat over wilt zetten, kun je eenvoudigweg een SD-kaartlezer op je iMac aansluiten. Steek de SD-kaart gewoon in de lezer en deze zal automatisch door de iMac worden herkend. Op dezelfde manier kun je USB-sticks gebruiken om bestanden tussen apparaten uit te wisselen. Sluit gewoonweg de USB-stick op een vrije USB-poort aan en vervolgens kun je hem direct gebruiken.

Externe displays op de iMac aansluiten

Wil je van een groter beeldscherm genieten? Dan kun je een extern display gemakkelijk op je iMac aansluiten. De meeste moderne displays kunnen via HDMI of een DisplayPort met de iMac worden verbonden. Sluit gewoon het ene uiteinde van de kabel op de iMac en het andere uiteinde op het externe beeldscherm aan.

Software voor de iMac

De iMac heeft krachtige hardware en hoogwaardige software, waaronder het gebruiksvriendelijke en stabiele besturingssysteem macOS. Met programma’s als Safari, Mail en Pages kun je eenvoudig surfen, e-mails beheren en professionele documenten maken. Daarnaast zijn er in de App Store tal van andere software beschikbaar die speciaal voor de iMac zijn ontworpen. Of je nu video’s wilt bewerken, muziek wilt componeren of productief wilt zijn, er is altijd wel een programma dat aan jouw behoeften voldoet. Met de softwaremogelijkheden van de iMac kun je alles doen wat je wilt!

Overzicht van het macOS besturingssysteem

Het macOS besturingssysteem is speciaal voor de iMac ontworpen en biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring. Het zorgt ervoor dat je probleemloos met je iMac kunt werken en toegang tot alle benodigde functies hebt. Met macOS kun je eenvoudig multitasken, bestanden organiseren en veilig online surfen.

Software op de iMac installeren en updaten

Software kan eenvoudig op de iMac worden geïnstalleerd en geüpdatet. Je kunt nieuwe software van betrouwbare bronnen zoals de Mac App Store of rechtstreeks vanaf de website van de ontwikkelaar downloaden. Wanneer je software bij wilt werken, hoef je alleen maar naar “Systeemvoorkeuren” te gaan en op “Software-update” te klikken.

Hoe werkt een iMac en hoe kun je ermee werken

Belangrijke punten om bij het installeren en updaten van software te onthouden zijn:

 • Zorg ervoor dat je alleen software van bekende bronnen installeert om beveiligingsrisico’s te minimaliseren.
 • Controleer regelmatig op updates om ervoor te zorgen dat je altijd over de nieuwste functies en beveiligingspatches beschikt.
 • Gebruik indien mogelijk automatische updates zodat je geen belangrijke updates mist.

Gebruik standaard meegeleverde apps zoals Safari, Mail en Foto’s

De iMac wordt met een aantal standaard meegeleverde apps die direct uit de doos kunnen worden gebruikt geleverd. Enkele van de meest gebruikte apps zijn Safari (webbrowser), Mail (e-mailclient) en Foto’s (voor het beheren en het bewerken van foto’s). Deze apps zijn speciaal voor macOS ontworpen en bieden een naadloze integratie met je iMac. Met deze apps kun jij jouw productiviteit op de iMac verhogen en efficiënter werken.

Hieronder staan enkele handige tips om deze standaard meegeleverde apps te gebruiken:

 • Safari: Gebruik tabbladen om meerdere websites tegelijk te openen en bladwijzers om je favoriete sites op te slaan.
 • Mail: Stel eenvoudig al je e-mailaccounts in en gebruik slimme postbussen om je inbox georganiseerd te houden.
 • Foto’s: Maak albums aan om je foto’s te ordenen en gebruik de bewerkingsfuncties om je foto’s naar wens aan te passen.

Apps uit de Mac App Store downloaden en installeren

De Mac App Store is de officiële app-winkel voor macOS, waar je een breed scala aan apps kunt vinden die speciaal voor de iMac zijn ontwikkeld. Met deze app-winkel kun je de nieuwste en de beste apps eenvoudig en snel op je iMac downloaden en installeren. Of je nu naar productiviteits apps, creatieve tools, games of andere software zoekt, in de Mac App Store vind je het allemaal. Het is de ideale plek om je iMac met handige en leuke apps aan te vullen. Vanuit de Mac App Store kunnen apps heel eenvoudig op de iMac worden gedownload en geïnstalleerd:

 1. Open de Mac App Store op je iMac.
 2. Blader door de verschillende categorieën of zoek naar een specifieke app.
 3. Druk op “Download” of “Koop” om de app te installeren.

Enkele populaire categorieën in de Mac App Store zijn productiviteit, fotografie, games en sociale netwerken. Voordat je een app downloadt kun je recensies lezen, zodat je weet wat andere gebruikers ervan vinden.

Tips om bestanden op de iMac te organiseren en te beheren

Het organiseren en het beheren van bestanden is een belangrijk aspect van werken met een iMac. Gelukkig biedt de iMac tools zoals Apple Finder, waarmee je door bestanden kunt navigeren, mappen kunt maken en tags toe kunt wijzen. Daarnaast kun je iCloud Drive gebruiken om bestanden veilig in de cloud op te slaan en ze met al je apparaten te synchroniseren. Met Spotlight kun je snel naar bestanden, apps en muziek zoeken.

Foto’s en video’s op de iMac bewerken

De iMac is perfect voor foto- en videobewerking. Met krachtige hardware en geavanceerde software biedt hij alles wat je voor professionele resultaten nodig hebt. Het Retina display toont levendige kleuren en scherpe details. Met programma’s zoals Adobe Photoshop en Final Cut Pro X kun je foto’s eenvoudig retoucheren en video’s bewerken. De snelle processor en veel RAM-geheugen zorgen voor soepele prestaties. Of je nu een professional bent of gewoon je vakantiefoto’s wilt verbeteren, de iMac is ideaal voor foto- en videobewerking.

Foto’s app gebruiken om foto’s te bewerken

Het vermogen om foto’s en video’s te bewerken met behulp van de ingebouwde Foto’s app is een van de geweldige functies van een iMac. Met deze app kun je basisbewerkingen zoals bijsnijden, roteren en de belichting aanpassen gemakkelijk uitvoeren. Het is een handige tool voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Hoe werkt een iMac en de foto app gebruiken

Basisbewerking zoals bijsnijden, roteren en de belichting aanpassen

Met de Foto’s app op je iMac kun je basisbewerkingen eenvoudig op je foto’s uitvoeren. Je kunt ongewenste delen van een foto bijsnijden om de compositie te verbeteren of een bepaald onderwerp in de spotlight te zetten. Daarnaast kun je foto’s roteren als ze per ongeluk verkeerd zijn genomen.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om de belichting aan te passen. Hiermee kun je donkere foto’s helderder maken of overbelichte foto’s verzachten. Door simpelweg aan schuifregelaars te draaien, kun je de helderheid, contrast en kleurverzadiging naar wens aanpassen.

Creatieve filters toepassen op foto’s

Naast basisbewerking biedt de Foto’s app ook verschillende creatieve filters waarmee jij jouw foto’s kunt transformeren en een unieke uitstraling kunt geven. Deze filters kunnen variëren van zwart-wit tot vintage en van levendige kleuren tot artistieke effecten. Je kunt met verschillende filters experimenteren om de gewenste sfeer en stijl aan je foto’s toe te voegen.

In albums organiseren en diavoorstellingen maken

Met de Foto’s app kun je niet alleen foto’s bewerken, maar ook je bibliotheek organiseren. Je kunt foto’s op basis van gebeurtenissen, locaties of thema’s eenvoudig in albums sorteren. Hierdoor kun jij specifieke foto’s gemakkelijk vinden als je ze nodig hebt.

Een andere leuke functie is het maken van diavoorstellingen. Met slechts een paar drukken kun jij jouw favoriete foto’s selecteren, muziek toevoegen en een prachtige diavoorstelling maken om herinneringen tot leven te brengen. Het is een geweldige manier om jouw foto’s met vrienden en familie te delen.

Conclusie: Hoe werkt een iMac

In deze blogpost hebben we een uitgebreid overzicht van hoe een iMac werkt gegeven. We hebben besproken hoe beginners de iMac kunnen gebruiken, door het besturingssysteem kunnen navigeren en essentiële functies kunnen gebruiken. Daarnaast hebben we naar de werking van het indrukwekkende iMac beeldscherm, dat voor heldere kleuren en scherpe beelden zorgt gekeken.

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

We hebben ook over de samenwerking tussen de iMac en andere Apple-apparaten, om bestanden te delen en te synchroniseren gesproken. We hebben gekeken hoe verschillende Apple-gadgets op de iMac, zoals iPhones, iPads en AirPods kunnen worden aangesloten. 

Daarnaast hebben we naar de beschikbare software voor de iMac, productiviteitstools en creatieve software gekeken. Daarnaast hebben we over het bewerken van foto’s en video’s op de iMac, met nadruk op de krachtige tools voor creatieve projecten gesproken.

Kortom, als je wilt weten hoe een iMac werkt en wat je ermee kunt doen, heb je nu een gedetailleerd overzicht gekregen. Of je nu een beginner bent of al ervaring met Apple-producten hebt, de iMac biedt talloze mogelijkheden om productiever te zijn en creatieve projecten te realiseren.

Veel gestelde vragen

Kan ik Windows-software op mijn iMac gebruiken?

Ja, je kunt via virtualisatiesoftware zoals Parallels Desktop of Boot Camp Windows-software op je iMac gebruiken. Met behulp van deze software kun je Windows-programma’s gemakkelijk op je iMac draaien, zonder dat je een aparte Windows-computer nodig hebt. Hiermee kun je Windows naast macOS installeren en Windows-applicaties op je iMac draaien.

Kan ik mijn iMac voor andere apparaten als extern beeldscherm gebruiken?

Ja, met behulp van de Target Display Mode-functie kunnen sommige oudere modellen van de iMac als extern beeldscherm voor andere apparaten met een Mini DisplayPort- of Thunderbolt-verbinding worden gebruikt.

Hoe kan ik mijn bestanden tussen mijn iMac en andere Apple-apparaten synchroniseren?

Je kunt iCloud gebruiken om je bestanden tussen al jouw Apple-apparaten te synchroniseren. Door iCloud Drive in te schakelen, worden je bestanden op al je apparaten automatisch bijgewerkt en gesynchroniseerd.

Kan ik mijn iPhone met mijn iMac draadloos opladen?

Nee, de huidige modellen van de iMac ondersteunen geen draadloos opladen voor iPhones. Je kunt je iPhone echter wel op de USB-poorten van de iMac aansluiten om deze op te laden.

Kan ik externe harde schijven op mijn iMac aansluiten?

Ja, de meeste externe harde schijven zijn compatibel met de iMac en kunnen via USB-, Thunderbolt- of FireWire-poorten eenvoudig worden aangesloten. Zodra ze zijn aangesloten, kun je ze gebruiken om extra opslagruimte aan je iMac toe te voegen.

Is jouw desktop te oud om creatief bezig te kunnen zijn?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg