Wetransfer link maken: zo verstuur je het snel en eenvoudig!

Stel je voor, je hebt een grote hoeveelheid bestanden die je met anderen wilt delen. Maar hoe werkt dat eigenlijk met Google Drive? Wanneer kun je je bestanden delen? Je wilt dat het proces zonder gedoe en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het installeren van speciale software eenvoudig werkt. Vanaf wanneer kun je hiermee aan de slag? Binnen no time! Gelukkig is er een handige oplossing: WeTransfer! Met WeTransfer Pro kun je grote bestanden vanaf iedere locatie naar wie je maar wilt verzenden. Het maakt niet uit waar ter wereld ze zich bevinden, deze populaire online service werkt altijd.

Maar wist je dat WeTransfer nog handiger kan zijn? Door simpelweg een WeTransfer-link te maken, kun je anderen direct toegang tot de bestanden die je wilt delen geven. Geen gedoe meer met het versturen van losse bijlagen via de e-mail of het uploaden van bestanden naar clouddiensten. Vanaf nu kun je bestanden met behulp van WeTransfer zonder gedoe versturen. Met slechts een paar klikken kun je een link genereren en deze vervolgens via de browser uploaden of naar de gewenste personen versturen. 

Het mooie van het maken van een WeTransfer link is dat mensen de bestanden kunnen downloaden zonder dat ze een account aan hoeven te maken. Ze kunnen de link gewoon openen en binnen no time toegang tot de gedeelde bestanden krijgen.

In dit artikel leer je alles wat je over het maken van een WeTransfer link moet weten en hoe dit jouw leven bij het delen van grote bestanden met anderen gemakkelijker kan maken. Dus laten we snel beginnen!

WeTransfer URL maken of wijzigen

Wil je weten hoe je een WeTransfer link voor jouw bestanden kunt maken? Of ben je benieuwd hoe je jouw WeTransfer link met de gratis de app naar iets persoonlijks kunt wijzigen? Misschien wil je met de gratis app jouw eigen aangepaste URL op WeTransfer instellen. Hieronder zal ik je alles vertellen wat je moet weten over het maken en het aanpassen van de WeTransfer link. 

zo kun je een Wetransfer link maken en bestanden delen

Heb jij problemen met het downloaden van gedeelde bestanden?

zo kun je een Wetransfer link maken en bestanden delen

Met WeTransfer kun jij een link naar je gedeelde bestanden maken zodat je ze gemakkelijk kunt delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Anderen kunnen bestanden gemakkelijk delen
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden gedeeld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wanneer je WeTransfer gebruikt, kun je bestanden via een gedeelde link gemakkelijk met anderen delen. Deze link wordt automatisch gegenereerd wanneer je bestanden naar de website uploadt. Je kunt echter ook een persoonlijke WeTransfer link maken voor de bestanden die je hebt geüpload, zodat de link gemakkelijker te onthouden is en beter bij jou of jouw bedrijf past.

Om een persoonlijke URL op WeTransfer te maken, moet je een account bij WeTransfer Pro hebben. Met de app van WeTransfer Pro kun je je bestanden eenvoudig delen en beheren. Met een gratis account is deze functie niet beschikbaar. Wanneer je nog geen Pro-account hebt, kun je er een via de website van WeTransfer aanmaken. Zodra je op jouw Pro-account bent ingelogd, kun je via de app jouw persoonlijke WeTransfer link maken.

Hieronder staan de stappen die je moet volgen om een persoonlijke URL aan te maken:

 1. Ga naar de website van WeTransfer en log in op jouw Pro-account.
 2. Druk in het menu aan de linkerzijde op “Instellingen”.
 3. Scroll naar beneden totdat je de optie “Persoonlijke URL” ziet.
 4. Druk op “Claim jouw persoonlijke URL“.
 5. Voer de gewenste URL in en klik op “Opslaan”.
 6. Wanneer de URL beschikbaar is, wordt deze nu aan jouw account gekoppeld.

Let op: het kan zijn dat de door jou gewenste URL al door iemand anders is geclaimd. In dat geval moet je een andere URL kiezen die nog beschikbaar is.

Heb je al een WeTransfer-link gegenereerd, maar wil je deze graag naar iets persoonlijks wijzigen? Gelukkig kun je met behulp van WeTransfer bestaande links naar een aangepaste link aanpassen. Om jouw WeTransfer link naar iets persoonlijks te wijzigen, moet je de onderstaande stappen opvolgen:

 1. Ga naar de website van WeTransfer en log in op jouw account.
 2. Druk in het menu aan de linkerzijde op “Verzenden”.
 3. Kies de bestanden die je wilt delen en druk vervolgens op “Volgende”.
 4. Onderaan het scherm zie je nu de link die automatisch voor jouw bestanden is gegenereerd.

Wil je weten hoe je bestanden met behulp van een downloadlink via WeTransfer kunt verzenden? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen en ontdek je de verschillende opties om via WeTransfer een download link voor je bestanden te maken en hoe je deze vervolgens kunt versturen. Daarnaast laten we je zien hoe je grote bestanden veilig en snel met anderen kunt delen.

Bestanden stap voor stap via WeTransfer verzenden

Het verzenden van bestanden via WeTransfer met een downloadlink is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Volg deze instructies om aan de slag te gaan:

 1. Ga naar de website van WeTransfer (www.wetransfer.com) in je webbrowser.
 2. Klik op de knop “Bestand toevoegen” om het bestand dat je wilt verzenden te selecteren. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd selecteren door de Ctrl-toets ingedrukt te houden, terwijl je op de gewenste bestanden drukt.
 3. Nadat je het bestand / de bestanden hebt geselecteerd, wordt het automatisch naar de servers van WeTransfer geüpload. Dit kan afhankelijk van de grootte van het bestand en jouw upload snelheid even duren.
 4. Voer het e-mailadres van degene naar wie je het bestand wilt verzenden in het veld “Naar” in. Je kunt ook meerdere e-mailadressen invoeren door ze met een komma te scheiden.
 5. Typ jouw eigen e-mailadres in het veld “Van” zodat de ontvanger weet wie het bestand heeft verstuurd.
 6. Schrijf eventueel in het veld “Bericht” een bericht voor de ontvanger. Dit is optioneel, maar kan handig zijn om extra instructies te geven of om context bij de verzonden bestanden te bieden.
 7. Klik op de knop “Transfer starten” om de bestanden te verzenden.

Verschillende opties om bestanden via WeTransfer te versturen

WeTransfer biedt verschillende opties voor het versturen van bestanden met behulp van een downloadlink. Hieronder staan enkele van de belangrijkste opties die je kunt verkennen:

 • Gratis versie: WeTransfer heeft een gratis versie waarmee je bestanden tot maximaal 2 GB kunt verzenden. Dit is ideaal voor persoonlijk gebruik of kleine bestanden.
 • WeTransfer Plus: Wanneer je regelmatig grote bestanden wilt verzenden, kun je naar WeTransfer Plus upgraden. Met deze betaalde versie kun je bestanden tot wel 20 GB verzenden en kun je van snellere uploadsnelheden profiteren.
 • Wachtwoordbeveiliging: Je kunt de downloadlink met een wachtwoord beveiligen.

Wil je weten hoe je bestanden door middel van een link op WeTransfer eenvoudig kunt delen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je anderen toegang tot jouw gedeelde bestanden op WeTransfer kunt geven.

WeTransfer link maken en mediabestanden delen

WeTransfer is een populaire online tool waarmee je grote bestanden gemakkelijk naar anderen kunt versturen. Het biedt verschillende manieren om bestanden te delen, maar hieronder concentreren we ons op het delen via een link.

Bestanden via een link op WeTransfer delen heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de app erg handig omdat je geen gedoe hebt met het versturen van grote bijlagen via de e-mail. Anderen kunnen de gedeelde bestanden met slechts één klik downloaden.

Daarnaast kun je meerdere mensen tegelijkertijd toegang tot dezelfde bestanden geven door bestanden via een link te delen. Dit is ideaal wanneer je foto’s met vrienden en familie wilt delen of als je samen met anderen aan een project werkt en documenten moet uitwisselen.

Een ander voordeel is dat de ontvangers de gedeelde bestanden kunnen downloaden wanneer het hen uitkomt. Ze zijn niet afhankelijk van jouw aanwezigheid of beschikbaarheid om de bestanden te ontvangen. Hierdoor wordt het delen van bestanden efficiënter en flexibeler.

Anderen toegang tot jouw gedeelde bestanden op WeTransfer geven

Nu je de voordelen kent, laten we eens kijken hoe je door een link te versturen anderen toegang tot jouw gedeelde bestanden op WeTransfer kunt geven. Volg hiervoor de onderstaande eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de website van WeTransfer en druk op “Voeg bestanden toe” om de bestanden die je wilt delen te selecteren.
 2. Zodra de bestanden zijn geüpload, voer je het e-mailadres van degene met wie je de bestanden wilt delen in.
 3. In plaats van het direct via een e-mail te verzenden, kies je voor de optie “Link kopiëren”. Hiermee wordt een unieke link gegenereerd die naar jouw gedeelde bestanden leidt.
 4. Kopieer de gegenereerde link en stuur deze via e-mail, chat of een andere communicatiemethode naar de gewenste ontvangers.
 5. De ontvangers kunnen nu eenvoudig op de link klikken en hebben direct toegang tot jouw gedeelde bestanden.

Wanneer je een link naar een bestand op WeTransfer verstuurt, kan het voorkomen dat de bijbehorende e-mailberichten ontbreken. Dit kan frustrerend zijn, omdat je wilt dat de ontvanger alle benodigde informatie ontvangt. Gelukkig zijn er alternatieve methodes waarmee je deze ontbrekende e-mails aan kunt vullen en zodat de ontvanger toegang tot het bestand heeft.

Wanneer je merkt dat de e-mailberichten bij het versturen van een WeTransfer link niet worden verzonden of ontvangen, is het belangrijk dat je actie onderneemt. Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Controleer de spammap: Het kan zijn dat de e-mails per ongeluk in de spammap van de ontvanger terechtkomen. Vraag hen om hun spammap te controleren en markeer jouw e-mails als veilig.
 2. Stuur een aparte e-mail: Als je merkt dat geen enkele e-mail aankomt, kun je overwegen om een aparte e-mail met daarin alle relevante informatie over het bestand en hoe de toegang tot het gedeelde bestand kan worden verkregen te sturen.
 3. Gebruik andere communicatiemiddelen: Naast e-mail kun je ook andere communicatiemiddelen, zoals sms, telefoon of instant messaging-apps gebruiken, om de ontvanger van de link naar het bestand op de hoogte te stellen.

Naast het verzenden van e-mails zijn er andere manieren waarop je ontbrekende informatie bij het versturen van een link naar een bestand op WeTransfer aan kunt vullen. Hieronder staan enkele suggesties:

 • Plaats de benodigde informatie in de beschrijving: In plaats van op e-mailberichten te vertrouwen, kun je alle relevante informatie over het bestand aan de beschrijving van de WeTransfer-link toevoegen. Op deze manier heeft de ontvanger direct toegang tot alle benodigde gegevens.
 • Gebruik cloudopslag diensten: Wanneer je regelmatig bestanden moet delen, kan het handig zijn om cloudopslag diensten zoals Google Drive of Dropbox te gebruiken. Hiermee kun je bestanden uploaden en met anderen delen zonder dat je afhankelijk bent van e-mailberichten.
 • Gebruik een online samenwerkingsplatform: Wanneer je met anderen samen aan een bestand wilt werken, kun je overwegen om een online samenwerkingsplatform zoals Google Docs of Microsoft Office Online te gebruiken.

Foto’s, video’s en APR-bestanden via WeTransfer versturen

Wil je foto’s en video’s gemakkelijk met anderen delen? Of wil je grote mediabestanden veilig versturen? Met WeTransfer kun je dit allemaal doen. Hieronder vertellen we hoe je foto’s, video’s en APR-bestanden eenvoudig via WeTransfer kunt versturen.

WeTransfer link maken en foto's met anderen delen

Heb jij problemen met het downloaden van gedeelde bestanden?

zo kun je een Wetransfer link maken en bestanden delen

Met WeTransfer kun jij een link naar je gedeelde bestanden maken zodat je ze gemakkelijk kunt delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Anderen kunnen bestanden gemakkelijk delen
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden gedeeld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Foto’s en video’s versturen via WeTransfer

WeTransfer is een handige tool waarmee je bestanden eenvoudig met andere mensen kunt delen. Of het nu om vakantiefoto’s, professionele video-opnamen of zelfs wallpapers gaat, met WeTransfer kun je ze snel naar anderen sturen. Hieronder staan enkele stappen om aan de slag te gaan:

 1. Ga op je computer naar de website van WeTransfer.
 2. Druk op de knop “Voeg bestanden toe” en selecteer de foto(‘s) en/of video(‘s) die je wilt verzenden.
 3. Voer het e-mailadres van de ontvanger(s) in. Je kunt meerdere ontvangers toevoegen door komma’s tussen de e-mailadressen te plaatsen.
 4. Voeg eventueel een bericht voor de ontvanger(s) toe.
 5. Klik op “Verstuur” om het uploadproces te starten.

WeTransfer zal je bestanden naar hun servers uploaden. Afhankelijk van de grootte van de bestanden en je internetsnelheid kan dit even duren. Zodra het uploadproces is voltooid, ontvangt iedere ontvanger een e-mail met een downloadlink naar de gedeelde bestanden.

APR-bestanden op WeTransfer delen

Naast het versturen van foto’s en video’s, kun je met WeTransfer ook APR-bestanden delen. APR is een bestandsformaat dat door Adobe Photoshop wordt gebruikt om projecten op te slaan. Hieronder staan de stappen voor het delen van APR-bestanden:

 1. Open Adobe Photoshop op je computer en open het gewenste project.
 2. Ga naar het menu “Bestand” en selecteer “Opslaan als”.
 3. Kies de locatie waar je het bestand wilt opslaan en geef het een naam.
 4. Ga naar de website van WeTransfer en volg dezelfde stappen als hierboven beschreven voor het versturen van foto’s en video’s.
 5. Selecteer het opgeslagen APR-bestand in plaats van foto’s of video’s.

Op deze manier kun je jouw Photoshop-projecten via WeTransfer veilig met anderen delen. Het is belangrijk dat de ontvangers over Adobe Photoshop beschikken, zodat ze het APR-bestand kunnen openen.

Grote mediabestanden veilig via WeTransfer verzenden

WeTransfer is een handige online dienst waarmee je grote mediabestanden zonder e-mailbijlagen of bestandsgrootte beperkingen kunt verzenden. Het is ideaal voor mensen die regelmatig met grote bestanden, zoals foto’s, video’s of audiobestanden werken. Met WeTransfer kun je bestanden tot 2GB verzenden, wat meer is dan de meeste e-mailproviders toestaan. 

Je hoeft je bestanden niet te verkleinen of te comprimeren voordat je ze verstuurt. Daarnaast is de interface van WeTransfer eenvoudig en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om bestanden te selecteren, toe te voegen en te verzenden. Je kunt ook meerdere bestanden tegelijkertijd verzenden en een persoonlijk bericht aan je bestand toevoegen. Kortom, WeTransfer is een geweldige oplossing voor het verzenden van grote mediabestanden zonder gedoe met e-mailbijlagen of bestandsgrootte beperkingen.

De WeTransfer app gebruiken voor het versturen van bestanden.

Wil je grote bestanden snel en gemakkelijk met vrienden, familie of collega’s delen? Dan is de WeTransfer app een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken. Met deze app kun je foto’s en video’s zonder gedoe met email bijlagen of langzame uploads eenvoudig naar anderen versturen. Hieronder vertellen we hoe je de WeTransfer app kunt gebruiken voor het verzenden van bestanden.

 1. Download de app: De eerste stap is om de WeTransfer app op je smartphone te downloaden. Deze app is voor zowel iPhone als Android-gebruikers beschikbaar. Ga naar de App Store of Google Play Store en zoek naar “WeTransfer”. Druk op installeren en wacht totdat de app op je telefoon is gedownload en geïnstalleerd.
 2. Open de app: Zodra de installatie is voltooid, open je de WeTransfer app door op het icoontje te tikken. Je wordt met een eenvoudige interface begroet waarin je direct bestanden kunt verzenden.
 3. Kies foto’s of video’s: Om bestanden te verzenden, druk je in het midden van het scherm op het pluspictogram. Je hebt nu verschillende opties om bestanden aan je transfer toe te voegen. Zo kun je uit foto’s en video’s kiezen die in je telefoon bibliotheek zijn opgeslagen, maar ook rechtstreeks via de camerafunctie van de app foto’s maken of video’s opnemen.
 4. Voeg ontvangers toe: Nadat je de gewenste bestanden hebt gekozen, is het tijd om ontvangers toe te voegen. Je kunt dit doen door op het pictogram met de plus onderaan het scherm te tikken. Hier kun je e-mailadressen handmatig invoeren of uit contacten in je telefoonboek kiezen. Daarnaast kun je met de WeTransfer app een link naar de geüploade bestanden via WhatsApp of Facebook delen.
 5. Stel een bericht in (optioneel): Wil je nog een persoonlijk bericht aan je transfer toevoegen? Dan kun je dit doen door op het tekst vak onderaan het scherm te tikken en je boodschap in te voeren. Dit bericht zal samen met de bestanden naar de ontvangers worden verzonden.
 6. Verzend de bestanden: Als alles klaar is, ben je slechts één tik verwijderd van het verzenden van je bestanden. Druk op “Verzenden” en wacht totdat de transfer is voltooid. Afhankelijk van de grootte van de bestanden en je internetverbinding kan dit even duren.

Ontdek de handige functies van de WeTransfer-app voor het delen van foto’s en video’s.

Met de WeTransfer app kun je snel en eenvoudig foto’s en video’s met anderen delen. Deze handige app biedt verschillende functies waarmee je het delen van bestanden nog makkelijker kunt maken. Zo kun je grote bestanden zonder gedoe met compressie of kwaliteitsverlies versturen. Daarnaast kun je met de app meerdere bestanden tegelijkertijd verzenden, waardoor je tijd kunt besparen en efficiënter kunt werken. Bovendien kun je een wachtwoord voor extra beveiliging van je bestanden instellen. Met de WeTransfer-app hoef je je geen zorgen te maken over het delen van grote bestanden, maar kun je jouw bestanden, foto’s en video’s veilig en eenvoudig met anderen delen. 

In deze blogpost hebben we besproken hoe je een WeTransfer link kunt maken en gebruiken voor het verzenden van bestanden. We hebben geleerd hoe je een WeTransfer link kunt maken of wijzigen, bestanden met een downloadlink kunt verzenden en hoe je bestanden met een link via WeTransfer kunt delen. Daarnaast hebben we ook behandeld hoe je ontbrekende e-mailberichten met een link naar het bestand kunt versturen en hoe je foto’s, video’s en APR-bestanden, via WeTransfer kunt versturen. Tot slot hebben we besproken hoe je de WeTransfer app kunt gebruiken voor het verzenden van bestanden, foto’s en video’s.

Nu je alle informatie hebt die je over het maken van een WeTransfer link nodig hebt, kun je snel en gemakkelijk bestanden met anderen delen. Of het nu om persoonlijke foto’s, werkdocumenten of grote videobestanden gaat, WeTransfer biedt een gebruiksvriendelijke manier om ze veilig te verzenden. Probeer het zelf uit en ontdek hoe eenvoudig het is om bestanden te delen!

Wetransfer link maken

Veel gestelde vragen

Nadat je WeTransfer link is gegenereerd blijft deze 7 dagen geldig. Na die periode zal de link niet meer werken en kunnen anderen geen toegang tot de gedeelde bestanden krijgen.

Ja, dat kan! Met behulp van de “Voeg nog iets toe” knop tijdens het uploaden, kun je meerdere bestanden tegelijkertijd via één WeTransfer link verzenden. Dit maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden bestanden te delen.

Is er een maximale bestandsgrootte voor WeTransfer?

Ja, er is een maximale bestandsgrootte van 2 GB voor gratis WeTransfer gebruikers. Wanneer je grotere bestanden wilt verzenden, kun je overwegen om naar een betaald abonnement te upgraden, waarbij de maximale bestandsgrootte tot 20 GB wordt verhoogd.

Ja, als je extra beveiliging aan je gedeelde bestanden toe wilt voegen, kun je een wachtwoord voor je WeTransfer link instellen. Alleen mensen met het juiste wachtwoord kunnen dan toegang tot de bestanden krijgen.

Hoe kan ik controleren of mijn gedeelde WeTransfer bestanden zijn gedownload?

WeTransfer biedt geen ingebouwde functie om te controleren of je gedeelde bestanden zijn gedownload. Je kunt echter wel zien hoe vaak de link is geopend en hoe lang deze actief blijft. Dit geeft je enig inzicht in het gebruik van de link.

Heb jij problemen met het downloaden van gedeelde bestanden?

zo kun je een Wetransfer link maken en bestanden delen

Met WeTransfer kun jij een link naar je gedeelde bestanden maken zodat je ze gemakkelijk kunt delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Anderen kunnen bestanden gemakkelijk delen
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden gedeeld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg