Een google account maken in 8 eenvoudige stappen!

Google account aanmaken cta

Een google account maken in 8 eenvoudige stappen!

Het aantal diensten van Google is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Het bedrijf heeft niet meer alleen een zoekmachine.

Nee, we kunnen wel stellen dat het bedrijf ongeveer de helft van het internet in haar macht heeft.

Google account aanmaken

De verschillende diensten die Google uitgerold heeft, zijn namelijk onwijs populair geworden. Dat geldt onder andere voor Google Drive, Google Docs, Google+ en Google Chrome. Google Drive is een online opslagruimte waarmee verschillende bestanden in de cloud kunnen worden opgeslagen.

Voor veel mensen is het dan ook wenselijk om een Google account aan te maken. Met een dergelijk account kunnen alle diensten van Google worden gebruikt. Let wel op dat sommige van deze diensten betaald zijn. Zo geeft een gratis account een opslagruimte van 5GB tot de beschikking. In de opslagruimte van 15GB kunnen maar weinig bestanden in Google Drive worden bewaard.

Google heeft hier een oplossing voor bedacht. Zo zijn er verschillende abonnementen waarmee de opslagruimte van Google Drive kunnen worden vergroot. In de basis zijn de diensten van Google echter gratis, zodat je eigenlijk direct aan de slag kunt gaan. Het enige wat je nog moet doen, is het aanmaken van een Google account. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Is een Google account aanmaken moeilijk?

Het maken van een Google account is absoluut niet moeilijk. Een Google account kan namelijk in enkele stappen worden aangemaakt. De stappen die hiervoor moeten worden uitgevoerd staan hieronder duidelijk in een stappenplan beschreven. Door de stappen op te volgen kun je het Google account eenvoudig aanmaken.

 • Stap 1: de eerste stap je die moet nemen, is naar de website van Google gaan. Je kunt daarvoor direct op de volgende link klikken:  https://accounts.google.com/SignUp?hl=nl.
 • Stap 2: vul vervolgens jouw voor- en achternaam in. Vervolgens is het ook zaak om jouw gebruikersnaam in te voeren. Als je hierbij kiest voor ‘John100’, gaat jouw Gmail adres ‘john100@gmail.com’ worden.
 • Stap 2a: heb je al een Gmail adres? Dan kan je er ook voor kiezen om in dit scherm op ‘mijn huidige e-mailadres gebruiken’ klikken. Je hoeft dan geen gebruikersnaam in te vullen. Vul gewoon jouw bestaande e-mailadres in en je kunt verder naar de volgende stap.
 • Stap 3: nu komt een belangrijke stap; het invoeren van jouw wachtwoord. Zorg dat er voor een veilig wachtwoord wordt gekozen. Onthoud dit wachtwoord bovendien goed; je gaat het mogelijkerwijs veel nodig hebben. Voor het bewaren van wachtwoorden kan een Password Manager worden gebruikt.
 • Stap 4: vul eventueel overige velden in en klik op volgende.
 • Stap 5: heb je in voorgaande stappen een Gmail adres aangemaakt? Dan moet je daarbij ook een telefoonnummer invoeren. Dit telefoonnummer dient namelijk als verificatie. Je krijgt vervolgen een bericht van Google. Dit bericht luidt als volgt: “G-##### is je Google-verificatiecode’. In plaats van de ‘#’ staan er cijfers. Deze unieke code moet voor de virificatie van het Gmail adres worden ingevoerd.
 • Stap 6: vervolgens krijg je vanuit Google een hele pagina te zien omtrent Privacy en voorwaarden. Je kunt door deze tekst heen scrollen, de tekst nauwkeurig bestuderen en vervolgens de privacy opties instellen. Door op ‘Meer opties’ te klikken, komen er nog meer privacy opties tevoorschijn.
 • Stap 7: heb je jouw privacy instellingen naar wens ingesteld? Dan kan je op ‘Account maken’ klikken. Je wordt nu doorgeleid naar een nieuwe pagina. Eén ding is in ieder geval zeker: je hebt vanaf nu een eigen Google account.
 • Stap 8: voor de zekerheid moet je dit account nogmaals verifiëren. Je kunt hiervoor met Gmail inloggen. In de mailbox staat vervolgens een mail van Google waarmee je jouw e-mailadres kunt verifiëren. Als je dat hebt gedaan, kan je direct aan de slag met jouw Google account.

Het maken van een Google account is niet al te lastig, toch? Het enige waar je goed op moet letten, zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord. Tegenwoordig zijn al veel gebruikersnamen actief, waardoor je soms enige tijd bezig bent om een nog-niet-bestaande gebruikersnaam te kunnen vinden.

Gelukkig geeft Google je hierbij ook suggesties; deze suggesties zijn sowieso nog niet in gebruik en kunnen hierdoor direct worden gebruikt. Het instellen van jouw wachtwoord is ook onwijs belangrijk. Je moet absoluut voor een veilig wachtwoord kiezen, aangezien jouw Google account voor veel doeleinden kan worden gebruikt. Je wilt hierdoor absoluut niet dat kwaadwillende toegang tot jouw account krijgen.

Ga voor een zo’n ingewikkeld mogelijk wachtwoord en bewaar deze op een veilige plek. Wachtwoorden kunnen het beste op een papiertje worden opgeschreven en deze gegevens kunnen vervolgens het beste in een kluis worden gestopt. Naast een papieren schrift zijn er tegenwoordig ook programma´s die als digitale kluis kunnen worden gebruikt. Zo´n programma wordt ook wel een Password Manager genoemd.

Wil jij meer over de diensten van Google weten?

Heb jij weleens over een Google account gehoord en wil je zelf jouw eigen Google account aanmaken? Nadat je een Google account hebt aangemaakt kun je iedere dienst van Google gaan gebruiken. Bij deze diensten kun je denken aan onder andere:

Google account aanmaken cta
 • Bestanden bewaren in de online opslagruimte (Google Drive)
 • Berichten versturen via de mail van Google (Gmail)
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Navigeren met Google Maps

Waar kan je een Google account voor gebruiken?

Zit je nog enigszins te twijfelen over het aanmaken van een Google account? Dat is nergens voor nodig.

Een dergelijk account heb je namelijk simpelweg nodig om van veel diensten gebruik te kunnen maken.

Mogelijkheden door een Google account aanmaken

Je kunt het vergelijken met de situatie waarin je veel boodschappen gaat doen. Dan heb je een boodschappenkarretje nodig om alle boodschappen in neer te kunnen leggen. Eigenlijk is het niet mogelijk om zonder boodschappenkarretje veel boodschappen te doen. Dat is eveneens het geval met een Google account. Zonder een Google account is het niet mogelijk om gebruik te maken van de vele diensten van Google.

Met een Google account kan je namelijk alle diensten van Google gebruiken. Dat varieert van Google Drive tot aan Google Duo (hiermee kan je videogesprekken met vrienden en familie voeren). Door een Google account aan te maken, verschaf je jezelf dus toegang tot een compleet nieuwe digitale wereld. Hierbij willen we graag opmerken dat de diensten van Google onwijs handig zijn. Deze diensten maken het voor jou nóg makkelijker en leuker om actief met het internet te werken.

Hierbij willen we ook opmerken dat je niet in hoeft te zitten over jouw privacy. In de afgelopen jaren is Google, vanwege de privacy, meerdere malen op de vingers getikt. Dit heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf momenteel onwijs veel waarde hecht aan jouw privacy. Bij het aanmaken van een Google account kan je dus op deze privacy rekenen. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw gegevens op straat komen te liggen; Google heeft tegenwoordig de zaakjes meer dan prima op orde.

Wil je nog een overzicht van alle diensten van Google waar je gebruik van kunt maken? Google heeft een overzicht met alle diensten op deze pagina samengevat. Bekijk deze pagina op je gemakje, vergelijk de verschillende diensten en meld je aan bij de diensten die jou aanspreken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is jouw persoonlijke Google account.

Ontdek Google Docs en Drive

Om dit artikel waardig af te sluiten, willen we jou graag op twee populaire diensten van Google wijzen. Google Docs en Google Drive. Beiden diensten worden wereldwijd door onwijs veel mensen gebruikt.

Het is dankzij deze diensten mogelijk om alle bestanden op een veilige manier op te slaan.

Je kunt bovendien deze bestanden ook met andere delen. Dit is handig op het zakelijke vlak, maar kan ook op persoonlijk vlak onwijs veel mogelijkheden bieden.

Hierbij kunnen we je aanraden om het boek ‘Ontdek Google Docs en Drive’ aan te schaffen. In dit boek wordt alles omtrent deze diensten van Google nader toegelicht en uitgelegd. Je kunt zodoende kennis maken met deze diensten van Google, waar ook Google Spreadsheets, Google Presentaties en Google Documenten onder vallen.

Schaf het boek aan, lees het boek door en ga nadien aan de slag met Google Docs en Drive. Je merkt dan ongetwijfeld heel snel dat deze diensten jouw leven stukken makkelijker maken. Het aanschaf van dit boek kunnen wij in ieder geval van harte aanraden!

Wil jij meer over de diensten van Google weten?

Heb jij weleens over een Google account gehoord en wil je zelf jouw eigen Google account aanmaken? Nadat je een Google account hebt aangemaakt kun je iedere dienst van Google gaan gebruiken. Bij deze diensten kun je denken aan onder andere:

Google account aanmaken cta
 • Bestanden bewaren in de online opslagruimte (Google Drive)
 • Berichten versturen via de mail van Google (Gmail)
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Navigeren met Google Maps

Geef een reactie