Google Nest Wifi installeren: Stapsgewijze handleiding

Google Nest Wifi zorgt voor een naadloze en betrouwbare wifi-ervaring in huis. Het biedt met de wifipunten en wlan-functie snel en stabiel internet. Daarnaast kun je spraakopdrachten via de ingebouwde microfoon geven. Maar hoe installeer je Nest Wifi correct in een mesh netwerk? Lees verder voor een introductie van het installatieproces van Google Nest Wifi, inclusief belangrijke informatie en handige tips voor een succesvolle installatie.

Om Nest Wifi aan je bestaande netwerk toe te voegen moet je de Google Home-app tijdens de installatie gebruiken. Met de Google Wifi instellingen app kun jij je wifi zelfs zonder technische kennis eenvoudig instellen. Deze app begeleidt je stap voor stap bij het instellen van Google Wifi.

Met onze handige tips en trucs kun je eventuele obstakels tijdens de installatie vermijden en ervoor zorgen dat jouw Google Nest Wifi probleemloos werkt. Blijf voor meer informatie over hoe je dit innovatieve wifi systeem met gemak kunt installeren op de hoogte! Profiteer van een wifi pro.

Verschillen tussen Google Nest Wifi en Google Wifi

Google Nest Wifi biedt allereerst in vergelijking met Google Wifi een betere dekking. Met dit nieuwe systeem heb je de mogelijkheid om meerdere wifipunten toe te voegen, zodat je overal in je huis een sterke verbinding hebt. Dit is vooral handig als je in een groot huis woont of als je veel apparaten tegelijkertijd gebruikt.

Google Nest Wifi installeren om een optimale dekking in huis te garanderen

Google Nest Wifi is niet alleen een router, maar werkt ook als een slimme speaker met ingebouwde spraakassistent. Hierdoor kun je spraakopdrachten geven om muziek af te spelen, vragen te stellen en andere slimme apparaten in huis te bedienen.

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Google Nest Wifi installeren cta

Met behulp van Google Nest Wifi kun jij je internetverbinding in huis verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Welk systeem past beter bij jouw behoeften?

De keuze tussen Google Nest Wifi en Google Wifi hangt van jouw specifieke behoeften af. Als je naar uitstekende dekking en extra functies zoals een ingebouwde spraakassistent zoekt, dan is Google Nest Wifi de beste keuze voor jou.

Aan de andere kant, als je gewoon naar een betrouwbare wifi-router zonder al te veel toeters en bellen zoekt, dan is Google Wifi nog steeds een goede optie. Het biedt solide prestaties voor een goede wifi verbinding en kan aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers voldoen.

Vergelijking van prestaties en functies

Als we naar de prestaties en functies kijken, heeft Google Nest Wifi een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, Google Wifi gebracht.

Ten eerste is de snelheid van het systeem aanzienlijk verbeterd. Met Google Nest Wifi kun je van snellere downloadsnelheden en betere prestaties bij het streamen van video’s of gamen genieten. Dit is vooral merkbaar als je meerdere wifipunten gebruikt om een mesh-netwerk op te zetten.

Een ander voordeel van Google Nest Wifi is de eenvoudige installatie en bediening. Het systeem kan via de Google Home-app, die intuïtief en gebruiksvriendelijk is, worden ingesteld. Bovendien kun je het netwerk met de app eenvoudig beheren, gasttoegang instellen en ouderlijk toezicht inschakelen.

Technische specificaties die de Google Nest Wifi en Google Wifi onderscheiden

Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de technische specificaties van zowel de Google Nest Wifi als de Google Wifi. Deze specificaties kunnen je helpen bij het kiezen van het systeem dat het beste op jouw behoeften aansluit.

FunctieGoogle Nest WifiGoogle Wifi
SnelheidTot 2200 MbpsTot 1200 Mbps
DekkingTot 210 m²Tot 140 m²
Aantal apparatenTot 200Tot 100
Mesh-technologieJaJa
Dual-band of tri-bandDual-bandDual-band
Processor1,4 GHz quad-core710 MHz quad-core
Geheugen1 GB RAM512 MB RAM
Opslagcapaciteit4 GB flashgeheugen4 GB flashgeheugen
Poorten2 Gigabit Ethernet-poorten2 Gigabit Ethernet-poorten
Compatibiliteit met spraakbedieningJaNee
BeveiligingsfunctiesWPA3-beveiliging, automatische updatesWPA2-beveiliging, automatische updates
Afmetingen110 x 110 x 90 mm106 x 106 x 68 mm
Gewicht350 g340 g

De Google Nest Wifi is sneller, heeft een groter bereik en ondersteunt in vergelijking met  de Google Wifi meer apparaten. Het heeft een krachtigere processor en meer geheugen voor betere prestaties en een soepelere gebruikerservaring. Bovendien is de Nest Wifi compatibel met spraakbediening via Google Assistent en biedt het de nieuwste WPA3 beveiliging. Beide systemen hebben automatische updates voor de nieuwste beveiligingsfuncties.

Let op: de Google Nest Wifi is in vergelijking met de Google Wifi groter en zwaarder. Houd hier bij het kiezen van de locatie voor je wifi-punten rekening mee. Als je hogere snelheden, een grotere dekking en meer geavanceerde functies zoals spraakbediening wilt, kies dan voor de Google Nest Wifi.

De functies en de voordelen van Google Nest Wifi

Google Nest Wifi is een geavanceerd wifi systeem dat verschillende functies biedt om de internetervaring in huis te verbeteren. Dit systeem heeft ten opzichte van andere merken veel voordelen en kan helpen bij het vergroten van de draadloze netwerkdekking. Laten we eens naar de specifieke kenmerken en voordelen van Google Nest Wifi kijken.

Google Nest Wifi installeren om overal in huis een goede dekking te hebben

Verschillende functies die op het systeem beschikbaar zijn

Google Nest Wifi biedt een breed scala aan functies die aan een betere internetervaring in hus bij kunnen dragen. Enkele belangrijke functies zijn onder andere:

 1. Mesh-netwerk: Met Google Nest Wifi kun je meerdere wifi-punten installeren om een mesh-netwerk te creëren. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende wifi-punten, waardoor je overal in huis een sterke en stabiele internetverbinding hebt.
 2. Slimme spreiding: Het systeem gebruikt slimme technologie om automatisch te bepalen welk wifi-punt op basis van jouw locatie in huis het beste signaal heeft. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat je altijd met het sterkste signaal verbonden bent.
 3. Geavanceerde beveiliging: Google Nest Wifi biedt ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals automatische updates en bescherming tegen malware en hackers. Dit zorgt ervoor dat jouw nest wifi netwerk veilig blijft en je tegen potentiële bedreigingen beschermd bent.
 4. Ouderlijk toezicht: Met Google Nest Wifi kun je ouderlijk toezicht eenvoudig  instellen en beheren. Je kunt specifieke websites blokkeren, tijdslimieten instellen en de internettoegang voor bepaalde apparaten beperken. Dit is vooral handig voor gezinnen met kinderen.

Voordelen van Google Nest Wifi

Google Nest Wifi biedt verschillende voordelen voor gebruikers. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Betere wifi-dekking: Dankzij het mesh-netwerk en de slimme spreidings technologie van Google Nest Wifi kun jij in jouw hele huis van een betere wifi-dekking genieten. Dit betekent dat dode zones waar het signaal zwak of niet beschikbaar is tot de verleden tijd behoort.
 2. Stabiele verbinding: Met Google Nest Wifi kun je zelfs als er meerdere apparaten tegelijkertijd met het netwerk verbonden zijn op een stabiele internetverbinding rekenen. Dit is vooral handig voor huishoudens met veel smart home-apparaten, streamingdiensten en online gaming.
 3. Eenvoudige installatie: Het installeren van Google Nest Wifi is eenvoudig en vereist geen technische kennis.

Stapsgewijze instructies voor het instellen van Google Nest Wifi

Als je het Google Nest WiFi systeem wilt installeren kan dat een beetje intimiderend lijken, maar met de juiste instructies en wat geduld is het eigenlijk heel eenvoudig. Hieronder staan stapsgewijze instructies om je bij het instellen van je Google Nest WiFi te begeleiden.

Gedetailleerde instructies om je Google Nest WiFi-systeem in te stellen

 1. Pak de inhoud van de doos uit. Zorg ervoor dat je alle benodigde apparatuur zoals de router en eventuele extra wifi-punten hebt.
 2. Sluit de router met behulp van de meegeleverde ethernetkabel op je modem aan.
 3. Steek de stekker van zowel de router als het modem in het stopcontact en wacht totdat ze zijn opgestart.
 4. Download de Google Home-app op je smartphone of tablet en open deze.
 5. Volg de instructies in de app om een nieuw huis toe te voegen en vervolgens een nieuw apparaat in te stellen.
 6. Kies ‘Google Nest Wifi’ uit de lijst met beschikbare apparaten en volg de verdere instructies in de app om het installatieproces te starten.
 7. Je wordt gevraagd om een locatie voor je router te kiezen, zodat deze in je netwerk correct kan worden geïdentificeerd.
 8. Verbind vervolgens via Bluetooth met je nieuwe router door simpelweg op ‘Verbinden’ te drukken wanneer daar in de app om wordt gevraagd.
 9. De app zal nu proberen om de verbinding met je router tot stand te brengen en het instellen van je wifi-netwerk voltooien.
 10. Zodra de installatie is voltooid, kun je extra wifi-punten toevoegen als je in je huis een groter bereik wilt hebben.

Welke stappen moet je volgen om het systeem correct te installeren?

Om het Google Nest WiFi systeem correct te installeren, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde apparatuur bij de hand hebt en de instructies in de Google Home-app nauwkeurig opvolgt. Het is belangrijk dat iedere stap zorgvuldig wordt doorlopen en tijdens het proces geduldig te zijn. Vergeet niet om de verbinding met Bluetooth tot stand te brengen als daarom wordt gevraagd en geef je router een strategische locatie in je huis.

Google Nest Wifi installeren om het internet op meerdere verdiepingen te kunnen gebruiken

Tips en trucs voor een probleemloze installatie van Google Nest WiFi

 • Zorg ervoor dat je modem via de ethernetkabel correct op de router is aangesloten.
 • Plaats de router voor een beter wifi-bereik op een centrale locatie in je huis.
 • Controleer of al je apparaten compatibel zijn met Google Nest WiFi voordat je met de installatie begint.

Installatieopties en mogelijkheden van Google Nest Wifi

Google Nest Wifi is een geweldige manier om je huis van een betrouwbaar en snel wifi-netwerk te voorzien. Maar hoe installeer je het eigenlijk? Er zijn afhankelijk van je behoeften en voorkeuren verschillende manieren waarop je in je huis Google Nest Wifi kunt installeren.

Verschillende manieren van installatie

Als het om het installeren van Google Nest Wifi gaat zijn er meerdere opties beschikbaar. Zo kun je de wifi-punten draadloos aansluiten of ze bekabeld met elkaar te verbinden. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en nadelen.

 • Draadloze installatie: Dit is de eenvoudigste manier om Google Nest Wifi te installeren. Je hoeft geen kabels te trekken en kunt de wifi-punten eenvoudig op de gewenste locaties plaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact in de buurt van ieder wifi-punt.
 • Bekabelde installatie: Als je maximale prestaties uit je Google Nest Wifi-systeem wilt halen, kun je de wifi-punten bekabeld met elkaar verbinden. Hierbij moet je echter wel ethernetkabels tussen de verschillende punten leggen. Dit kan wat meer werk vereisen, maar het zorgt voor een stabielere verbinding en hogere snelheden.

Opties voor plaatsing van wifi-punten

Bij het plaatsen van de wifi-punten is het belangrijk dat je rekening houdt met de indeling van je huis en eventuele obstakels die het wifi-signaal kunnen verstoren. Over het algemeen geldt dat hoe centraler je de wifi-punten plaatst, hoe beter de dekking in je huis zal zijn.

 • Eén wifi-punt: Heb je een klein appartement of een kleine woning? Dan is één wifi-punt genoeg. Plaats het wifi-punt in de woonkamer voor een volledige dekking van het wifi signaal.
 • Meerdere wifi-punten: Voor grote huizen of woningen met meerdere verdiepingen is het slim om meerdere wifi-punten te gebruiken. Zo wordt het signaal beter verspreid en heb je overal in huis een goede verbinding. Plaats de wifi-punten op strategische locaties, zoals halverwege tussen kamers of op iedere verdieping.

Aantal benodigde wifi-punten

Om een optimale wifi-dekking in huis te garanderen, is het belangrijk dat jij het juiste aantal Google Nest wifi-punten gaat installeren. Hierdoor kun je in iedere hoek van je huis van een snelle en betrouwbare internetverbinding genieten. Maar hoeveel wifi-punten heb je eigenlijk nodig?

Google Nest Wifi installeren om het internet optimaal te kunnen gebruiken

Het antwoord op deze vraag hangt van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de indeling en de aanwezigheid van obstakels die het wifi-signaal kunnen verstoren af. Laten we eens naar enkele richtlijnen die je bij het bepalen van het juiste aantal wifi-punten voor jouw situatie kunnen helpen kijken:

 1. Bepaal de grootte van je huis: Meet de oppervlakte van je huis om een idee van de totale dekking die je nodig hebt te krijgen. Voor een klein appartement of een huis met één verdieping kan één wifi-punt voldoende zijn. Voor grotere huizen of huizen met meerdere verdiepingen kunnen meerdere wifi-punten nodig zijn.
 2. Overweeg obstakels: Als je huis veel muren, deuren of andere obstakels heeft die het wifi-signaal kunnen belemmeren, is het raadzaam om extra wifi-punten te installeren. Deze obstakels kunnen de signaalsterkte vooral op grotere afstanden verminderen.
 3. Denk aan de indeling van je huis: Als je huis een complexe indeling met bijvoorbeeld veel kamers en gangen heeft, kan het nodig zijn om meerdere wifi-punten te plaatsen om een goede dekking te garanderen. Dit zorgt ervoor dat je overal in huis een sterk wifi-signaal hebt.
 4. Voeg voor buitenruimtes extra wifi-punten toe: Als je ook in je tuin, op je terras of bij je zwembad wifi-dekking wilt hebben, overweeg dan om extra wifi-punten buiten te installeren. Hierdoor kun je ook buiten van een snelle internetverbinding genieten.

Het is belangrijk om op te merken dat deze richtlijnen algemeen zijn en dat de exacte behoefte aan wifi-punten afhankelijk van je specifieke situatie kan variëren. Het is altijd een goed idee om een professionele wifi installateur te raadplegen om de optimale dekking voor jouw huis te bepalen.

Kortom, om een optimale wifi-dekking in huis te krijgen, is het belangrijk om het juiste aantal wifi-punten te installeren. Bepaal de grootte van je huis, overweeg obstakels en de indeling van je huis, en voeg indien nodig extra wifi-punten voor buitenruimtes toe. Op deze manier kun je in iedere hoek van je huis van een krachtig en betrouwbaar wifi-signaal genieten.

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Google Nest Wifi installeren cta

Met behulp van Google Nest Wifi kun jij je internetverbinding in huis verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Uitleg over een mesh-netwerk en waarom dit interessant is

Een mesh-netwerk, wat is dat eigenlijk? En waarom kan het interessant zijn om de Google Nest Wifi in plaats van traditionele wifi-systemen te gebruiken? Hieronder zullen we deze vragen beantwoorden en de voordelen van een mesh-netwerk bespreken.

Wat is een mesh-netwerk en hoe werkt het?

Een mesh-netwerk is een systeem waarbij meerdere apparaten met elkaar verbonden zijn om één groot netwerk te creëren. In tegenstelling tot traditionele wifi-systemen, waarbij je van één router afhankelijk bent, gebruikt een mesh-netwerk meerdere apparaten die als routers werken. Deze apparaten worden ook wel nodes genoemd.

De nodes in een mesh-netwerk communiceren via draadloze verbindingen met elkaar. Dit betekent dat ze niet alleen met de router verbonden zijn, maar ook onderling met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor ontstaat er een netwerk waarin de data efficiënter wordt verdeeld en er minder kans op signaalverlies of vertraging is.

De voordelen van een mesh-netwerk ten opzichte van traditionele wifi-systemen

Er zijn verschillende voordelen aan een mesh-netwerk in plaats van traditionele wifi-systemen verbonden:

 1. Betere signaalsterkte: Doordat de nodes in een mesh-netwerk onderling communiceren, kan het signaal beter door het hele huis worden verspreid. Dit resulteert zelfs op plekken die normaal gesproken zwakke wifi-ontvangst zouden hebben in betere signaalsterkte en bereikbaarheid.
 2. Stabiliteit: Een mesh-netwerk zorgt voor een stabielere verbinding doordat de nodes samenwerken om het signaal te optimaliseren. Als één node uitvalt of problemen heeft, kunnen de andere nodes deze taak overnemen, waardoor er geen onderbreking in de internetverbinding ontstaat.
 3. Schaalbaarheid: Een mesh-netwerk kan eenvoudig worden uitgebreid door extra nodes toe te voegen. Dit is vooral handig in grote huizen waar één router mogelijk niet voldoende bereik heeft. Met een mesh-netwerk kun je gemakkelijk extra nodes op strategische locaties plaatsen om het signaal te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle kamers goed gedekt zijn.
 4. Eenvoudige installatie: Het installeren van een mesh-netwerk, ook wel bekend als de Google Nest Wifi, is over het algemeen eenvoudiger als het installeren van traditionele wifi-systemen. De meeste mesh-systemen worden met gebruiksvriendelijke apps die stapsgewijze instructies bieden om de nodes in te stellen en te configureren geleverd.

Waarom kan een mesh-netwerk in grote huizen of met veel apparaten nuttig zijn?

Een mesh-netwerk kan in grote huizen of huizen met veel apparaten bijzonder nuttig zijn. In plaats van op een enkele router te vertrouwen, gebruikt een mesh-netwerk meerdere draadloze access points die strategisch in het hele huis zijn geplaatst. Deze access points werken samen om in iedere hoek van het huis een naadloze en betrouwbare wifi-dekking te bieden.

Hieronder staan enkele redenen waarom een mesh-netwerk in grote huizen of met veel apparaten nuttig kan zijn:

 1. Betere dekking: Een mesh-netwerk gebruikt meerdere access points die met elkaar communiceren om een uitgebreide wifi-dekking te bieden. Dit betekent dat je zelfs in afgelegen kamers of op hogere verdiepingen overal in huis een sterke en stabiele wifi-verbinding kunt hebben.
 2. Geen dode zones: Met een traditioneel wifi-netwerk kunnen er dode zones ontstaan waar het signaal zwak of helemaal niet aanwezig is. Een mesh-netwerk elimineert deze dode zones door meerdere access points te gebruiken die het signaal naar elkaar doorgeven. Hierdoor kun je overal in huis van een goede wifi-verbinding genieten.
 3. Meer apparaten: In grote huizen of huizen met veel apparaten kan een enkele router moeite hebben om alle verbonden apparaten te ondersteunen. Een mesh-netwerk kan daarentegen gemakkelijk met een groot aantal apparaten omgaan, omdat het de belasting over de verschillende access points verdeelt.
 4. Naadloze roaming: Met een mesh-netwerk kun je vrij door het huis bewegen zonder dat je wifi-verbinding wordt onderbroken. De access points werken samen om ervoor te zorgen dat je apparaat automatisch naar het sterkste signaal overschakelt, zodat je altijd verbonden blijft.
 5. Eenvoudige installatie: Een mesh-netwerk kan over het algemeen eenvoudig worden opgezet en vereist geen technische kennis. De meeste mesh-systemen worden met gebruiksvriendelijke apps die je stap voor stap begeleiden bij het installatieproces geleverd.

Kortom, een mesh-netwerk biedt in grote huizen of met veel apparaten een betere wifi-ervaring. Het zorgt voor een betere dekking, elimineert dode zones, ondersteunt meer apparaten en biedt naadloze roaming. Als je in je huis met een zwakke wifi-verbinding worstelt, kan een mesh-netwerk de oplossing zijn die je nodig hebt.

Wat maakt Smartproof een goede keuze voor Google Nest Mesh Wifi?

Smartproof is de ideale partner als het om het installeren en het optimaliseren van je Google Nest Mesh Wifi-systeemgaat. Met hun expertise en ervaring kunnen ze je helpen om het maximale uit je wifi-netwerk te halen. Ze begrijpen de unieke behoeften van gebruikers en bieden oplossingen die specifiek op jouw situatie zijn afgestemd.

Google Nest wifi laten installeren

De unieke functies en voordelen van Smartproof in combinatie met Google Nest Mesh Wifi.

Eén van de belangrijkste voordelen van Smartproof is dat ze gespecialiseerd zijn in het installeren en het configureren van Google Nest Mesh Wifi-systemen. Ze hebben een diepgaande kennis van dit product, waardoor ze eventuele problemen snel op kunnen lossen en optimale prestaties kunnen garanderen.

Daarnaast biedt Smartproof aanvullende diensten zoals netwerkoptimalisatie, waarbij ze je helpen om de beste plaatsing voor je wifi-punten te bepalen en interferentie te minimaliseren. Met de nieuwe Nest Wifi heb je overal in huis een sterke en stabiele verbinding.

Hoe kan Smartproof de installatie en het gebruik van Google Nest Mesh Wifi vereenvoudigen?

Het installeren van een mesh wifisysteem kan vooral als je niet veel technische kennis hebt soms ingewikkeld zijn. Maar met de juiste instructies en begeleiding kun je een mesh wifisysteem gemakkelijk installeren en de wifi-problemen oplossen. Gelukkig neemt Smartproof al deze zorgen weg door het hele proces eenvoudig te maken. Ze begeleiden je stap voor stap bij de installatie, zodat je geen tijd aan het uitzoeken van ingewikkelde instructies verspilt.

Bovendien biedt Smartproof ook ondersteuning voor na de installatie. Als je problemen ondervindt of vragen over je Google Nest Mesh Wifi-systeem hebt, staan ze altijd klaar om je te helpen. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat er deskundige hulp beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.

Waarom vertrouwen veel gebruikers op Smartproof bij het installeren van hun wifi-systeem?

Smartproof heeft een uitstekende reputatie in de branche en wordt door talloze gebruikers bij het installeren van hun wifi-systemen vertrouwd. Ze hebben bewezen expertise en ervaring op het gebied van de Nest Wifi, waardoor ze betrouwbaar zijn en voor dit product hoogwaardige service kunnen leveren.

Daarnaast hebben ze ook positieve beoordelingen en getuigenissen van tevreden klanten die hun diensten hebben gebruikt. Dit is een belangrijk aspect om bij het kiezen van een serviceprovider te overwegen, omdat het aangeeft dat andere mensen goede ervaringen met Smartproof hebben gehad.

Conclusie: Google Nest Wifi installeren

In deze blogpost hebben we een uitgebreid overzicht van Google Nest Wifi en hoe je het kunt installeren gegeven. We hebben de verschillen tussen Google Nest Wifi, Google Wifi en de functies en voordelen van dit nieuwe systeem besproken. Daarnaast hebben wij stapsgewijze instructies gegeven om je, samen met informatie over installatieopties en mogelijkheden bij het instellen van Google Nest Wifi te helpen.

Google Nest Wifi installeren

Een belangrijk aspect dat we hebben belicht, is het concept van het Nest Wifi mesh-netwerk en waarom dit interessant kan zijn. Tot slot hebben we uitgelegd waarom je bij de aanschaf van Google Nest Mesh Wifi voor Smartproof zou moeten kiezen.

Als je naar een betrouwbaar wifi-systeem zoekt dat naadloze dekking in je hele huis biedt, dan is Google Nest Wifi zeker het overwegen waard. Met eenvoudige installatiestappen en krachtige functies kun je zonder onderbrekingen van snel internet genieten. Aarzel niet om voor meer informatie of om hulp te krijgen bij het installeren van jouw eigen Google Nest Wifi-systeem contact met Smartproof op te nemen.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn bestaande router door Google Nest Wifi vervangen?

Ja, je kunt jouw bestaande router door Google Nest Wifi vervangen. Het systeem wordt met een router geleverd die met jouw internetserviceprovider (ISP) kan worden verbonden en ook als wifi-punt werkt.

Hoeveel wifi-punten heb ik voor volledige dekking van mijn huis nodig?

Het aantal wifi-punten dat je nodig hebt, hangt van de grootte en indeling van jouw huis af. Over het algemeen wordt aanbevolen om in iedere kamer waar je een goede wifi-dekking wilt hebben een wifi-punt te plaatsen.

Kan ik Google Nest Wifi met een mobiele app bedienen?

Ja, je kunt Google Nest Wifi met de Google Home-app op jouw smartphone of tablet bedienen. Met de Nest wifi kun je het netwerk eenvoudig beheren, apparaten aansluiten en instellingen aanpassen.

Ondersteunt Google Nest Wifi oude wifi-standaarden?

Google Nest Wifi ondersteunt zowel oudere als nieuwere wifi-standaarden, waaronder 802.11a/b/g/n/ac.

Is het mogelijk om gasttoegang in te stellen met Google Nest Wifi?

Ja, je kunt met Google Nest Wifi gasttoegang instellen. Hierdoor kunnen jouw gasten met jouw wifi-netwerk verbinden zonder dat zij toegang tot jouw persoonlijke apparaten of bestanden krijgen.

Is jouw internet te langzaam om snel te kunnen werken?

Google Nest Wifi installeren cta

Met behulp van Google Nest Wifi kun jij je internetverbinding in huis verbeteren.

 • Dat is geen problemen met wegvallende internetverbindingen in huis
 • Geen haperingen bij het kijken naar video’s
 • Bestanden razendsnel kunnen uploaden en downloaden
 • Door het hele huis een stabiele internetverbinding
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg