Hotspot iPhone instellen: zo doe je dat!

Met een persoonlijke hotspot op je iPhone kun je zelfs zonder Wi-Fi via het mobiele netwerk verbinding met het internet maken. Dit is handig als je onderweg of op plaatsen zonder Wi-Fi bent. Met de instant hotspot functie kun je dit eenvoudig instellen en altijd en overal verbonden blijven.

Je kunt je persoonlijke hotspot voor verschillende activiteiten, zoals e-mails verzenden, online surfen, video’s streamen en online gamen delen. Ga naar de ‘Instellingen’ op je iPhone en druk op ‘Persoonlijke hotspot’ om dit in te stellen. Gebruik een sterk wachtwoord en schakel de hotspot alleen in wanneer je deze nodig hebt om de veiligheid te waarborgen en onverwachte kosten te voorkomen.

In dit artikel geven we informatie over hoe je de persoonlijke hotspot op je iPhone kunt gebruiken en welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen om veilig verbonden te blijven.

Persoonlijke hotspot op iPhone of iPad configureren

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone of iPad.
 2. Druk op ‘Persoonlijke hotspot’.
 3. Schakel de persoonlijke hotspot in door de schuifknop naar rechts te bewegen. Schuif de schuifknop naar rechts door erop te drukken en de schuifknop naar rechts te bewegen om de persoonlijke hotspot in te schakelen.
Hotspot iPhone instellen

Nu heb je de persoonlijke hotspot ingeschakeld en kun jij met verschillende apparaten zoals laptops en pc’s met je hotspot op iPhone werken en overal toegang tot het internet krijgen.

Wil jij ook onderweg van een stabiele internetverbinding kunnen profiteren?

Hotspot op iPhone instellen voor andere apparaten

Door met behulp van jouw iPhone een hotspot op te zetten kun overal met jouw eigen internetverbinding verbinden.

 • Dat is geen last van de gevaren van het internet bij openbare netwerken
 • Veilig op het internet kunnen surfen
 • De gegevens die via het internet worden verzonden kunnen niet worden onderschept
 • Zelfs op de plekken waar je normaal geen internetverbinding hebt het internet kunnen gebruiken
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Instellingen die je aan moet passen om de persoonlijke hotspot in te schakelen

Voor een optimale werking van de persoonlijk hotspot met iPhone moet je mogelijk enkele instellingen aanpassen:

 • Controleer of je een actieve mobiele data-abonnement bij je provider hebt.
 • Zorg ervoor dat de hotspot en mobiele data op je iPhone of iPad is ingeschakeld.
 • Controleer of Bluetooth is ingeschakeld als je van plan bent om verbinding te maken via de hotspot.
 • Controleer of de Wi-Fi hotspot is ingeschakeld als je van plan bent om verbinding te maken via de hotspot.

Door deze instellingen aan te passen, kun je ervoor zorgen dat de persoonlijke hotspot probleemloos functioneert.

Compatibiliteit met andere apparaten zoals iPads en MacBooks

De persoonlijke hotspot op een iPhone of iPad kan eenvoudig worden gebruikt om verbinding met andere apparaten zoals iPads en MacBooks te maken. Druk simpelweg op de instellingen en schakel de persoonlijke hotspot in. Zodra de persoonlijke hotspot is ingeschakeld, kunnen deze apparaten naar beschikbare netwerken zoeken en verbinding met jouw apparaat maken.

Of het nu om het delen van internet, bestanden of andere bronnen gaat, de persoonlijke hotspot zorgt voor een naadloze verbinding tussen jouw iPhone of iPad en andere compatibele apparaten.

Mogelijkheden om de naam en instellingen van de persoonlijke hotspot aan te passen

Naast het inschakelen van de persoonlijke hotspot, kun je ook enkele aanpassingen voor de naam en instellingen van de hotspot op iPhone maken:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone of iPad.
 2. Druk op ‘Persoonlijke hotspot’.
 3. Druk op ‘Wi-Fi-wachtwoord’ om het wachtwoord van de hotspot te wijzigen.
 4. Druk op ‘Persoonlijke Hotspot’ om de naam van je hotspot aan te passen.

Door deze stappen te volgen, kun jij jouw persoonlijke hotspot een unieke naam geven en het wachtwoord naar iets dat gemakkelijk te onthouden is wijzigen.

Problemen bij het configureren van een hotspot op de iPhone en de mogelijke oplossingen

Wanneer jij de hotspot op iPhone in wilt stellen kan dat soms problemen met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen die je kunt proberen om deze problemen op te lossen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende problemen en de bijbehorende oplossingen:

 1. Geen internetverbinding: Wanneer je geen internetverbinding op je iPhone hotspot hebt, controleer dan eerst of je mobiele data is ingeschakeld. Ga naar de instellingen van je iPhone en druk op “Mobiel netwerk” om dit te controleren. Als mobiele data is ingeschakeld, maar je nog steeds geen internetverbinding hebt, probeer dan om je iPhone opnieuw op te starten en controleer of je de nieuwste software-update hebt geïnstalleerd.
 2. Verbindingsproblemen met andere apparaten: Als andere apparaten geen verbinding met je hotspot op iPhone kunnen maken, controleer dan of je de juiste netwerknaam en wachtwoord voor de hotspot hebt ingevoerd. Zorg er ook voor dat de Wi-Fi functie op de andere apparaten is ingeschakeld. Als het probleem aanhoudt, probeer dan om je iPhone hotspot opnieuw in te schakelen en controleer of je de nieuwste iOS-update hebt geïnstalleerd.
 3. Traag internet op verbonden apparaten: Als het internet op de apparaten die met je iPhone hotspot verbonden zijn traag is, kan dit aan een zwak signaal of een overbelaste netwerkverbinding te wijten zijn. Probeer je iPhone dichter bij de apparaten te houden om een beter signaal te krijgen. Je kunt ook proberen om onnodige apps en processen op je iPhone af te sluiten zodat je de netwerkbelasting kunt verminderen.
 4. Batterijproblemen: Wanneer jij de hotspot op iPhone hebt ingeschakeld kan de batterijduur aanzienlijk worden verkort. Als je merkt dat je batterij snel leegloopt, probeer dan om de helderheid van je scherm te verlagen en onnodige apps op de achtergrond af te sluiten. Je kunt ook overwegen om een externe batterij te gebruiken waarmee je de levensduur van je iPhone kunt verlengen.
 5. Verbindingsproblemen na een iOS-update: Soms kunnen er na het installeren van een iOS-update verbindingsproblemen optreden. Wanneer je merkt dat je iPhone hotspot na een update niet meer werkt, probeer dan om je iPhone opnieuw op te starten en controleer of je de juiste instellingen hebt ingeschakeld. Als het probleem aanhoudt, kun je overwegen om voor verdere assistentie contact met de klantenservice van Apple op te nemen.

Het configureren van een hotspot op een iPhone kan soms wat problemen met zich meebrengen, maar met deze mogelijke oplossingen kun je deze problemen hopelijk snel oplossen. Vergeet niet om altijd de nieuwste software-update te installeren.

Hoe kun je de internetverbinding via de iPhone delen?

Het delen van je internetverbinding via de iPhone is een handige functie waarmee je zelfs als er geen WiFi-netwerk beschikbaar is andere apparaten met het internet kunt verbinden. Er zijn afhankelijk van jouw behoeften en de mogelijkheden van jouw iPhone verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Zo kun je een Hotspot op iPhone instellen

WiFi-deling

Een van de meest gebruikte methoden om de internetverbinding via de iPhone te delen is door WiFi-deling te gebruiken. Met deze optie wordt jouw iPhone een persoonlijke hotspot, waardoor andere apparaten via jouw mobiele dataverbinding verbinding met het internet kunnen maken. Om deze functie te activeren, ga je naar de instellingen van jouw iPhone en druk je op “Persoonlijke hotspot”. Hier kun je een wachtwoord voor de beveiliging instellen en andere apparaten uitnodigen om verbinding te maken.

Bluetooth-deling

Een alternatieve methode waarmee je de internetverbinding via de iPhone kunt delen is door middel van Bluetooth-deling. Met deze optie kunnen andere apparaten via Bluetooth in plaats van via WiFi verbinding met het internet maken. Hoewel dit niet zo snel is als WiFi-deling, kan het in situaties waarin een snelle dataverbinding niet vereist is handig zijn. Om Bluetooth-deling in te schakelen moet je naar de instellingen van jouw iPhone en moet je op “Bluetooth” drukken. Schakel vervolgens “Delen via Bluetooth” in en koppel andere apparaten waarmee jij jouw internetverbinding wilt delen.

USB-delingsmethode

Naast WiFi- en Bluetooth-deling kun jij jouw internetverbinding ook via een USB-kabel delen. Dit kan handig zijn wanneer je onderweg bent en geen draadloze verbinding beschikbaar hebt. Sluit jouw iPhone simpelweg met behulp van een USB-kabel op een ander apparaat, zoals een laptop aan, en deel de internetverbinding via de instellingen van jouw iPhone.

Voorwaarden voor succesvolle internetdeling via de iPhone

Om jouw internetverbinding succesvol via de iPhone te kunnen delen moet er aan enkele voorwaarden worden voldaan zoals: 

 1. Jouw iPhone moet over een actief mobiel datanetwerk beschikken. Zorg ervoor dat je een data abonnement met voldoende data hebt zodat andere apparaten met de hotspot op iPhone kunnen verbinden.
 2. Controleer of jouw iOS-versie up-to-date is. Nieuwere versies van iOS bieden mogelijk meer functies en verbeterde stabiliteit bij het delen van internetverbinding.
 3. Zorg ervoor dat jouw iPhone voldoende batterijvermogen heeft voordat je de internetverbinding gaat delen.

Persoonlijke hotspot op je iPhone activeren

Wil jij jouw iPhone als persoonlijke hotspot gebruiken zodat andere apparaten met jouw internetverbinding kunnen verbinden? Geen probleem! Met de persoonlijke hotspot-functie kun jij jouw mobiele data eenvoudig met andere apparaten, zoals laptops, tablets of andere smartphones delen. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de persoonlijke hotspot op iPhone:  te activeren. 

Persoonlijke hotspot op iPhone activeren
 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Druk op “Persoonlijke hotspot”.
 3. Schakel de persoonlijke hotspot in door het schuifje naar rechts te bewegen.

Nu is jouw persoonlijke hotspot geactiveerd en kun je hem direct gebruiken! Nu kun je andere apparaten met jouw iPhone verbinden, zodat andere apparaten het internet via jouw hotspot kunnen gebruiken.

Aantal apparaten die kunnen worden verbonden

 Hoeveel apparaten kunnen er tegelijkertijd met jouw persoonlijke hotspot verbonden zijn? Het aantal apparaten die tegelijkertijd met de hotspot op iPhone kunnen worden verbonden is afhankelijk van het model en de specificaties van jouw iPhone. Over het algemeen kunnen moderne iPhones tot 5-10 apparaten tegelijkertijd ondersteunen. Dit betekent dat je meerdere apparaten zoals laptops, tablets en smartphones tegelijkertijd op jouw jouw persoonlijke hotspot aan kunt sluiten.

Mobiele data bij het delen van een persoonlijke hotspot

Wanneer je een persoonlijke hotspot op je iPhone deelt wordt jouw mobiele data gebruikt. Dit betekent dat ieder apparaat dat met jouw persoonlijke hotspot verbonden is ook jouw mobiele data gebruikt. Vooral als je een beperkte hoeveelheid mobiele data hebt of als je in een gebied bent met een zwakke mobiele verbinding is het belangrijk dat jij hier rekening mee houdt.  Zorg ervoor dat jij jouw dataverbruik in de gaten houdt en overweeg het gebruik van wifi waar mogelijk om onnodig dataverbruik te vermijden.

Verschillende manieren om de persoonlijke hotspot te gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarvoor je de persoonlijke hotspot op je iPhone kunt gebruiken. Hieronder staan enkele opties:

 1. Internet delen: Met de persoonlijke hotspot-functie kun jij je mobiele dataverbinding met andere apparaten, zoals een laptop of tablet delen. Hierdoor kunnen deze apparaten via je iPhone verbinding met het internet maken.
 2. Thuisnetwerk uitbreiden: Wanneer je een zwak wifi-signaal in huis huis hebt, kun je de persoonlijke hotspot gebruiken om een sterker signaal te creëren. Je kunt je iPhone als een draagbare wifi-router gebruiken en zo het bereik van je thuisnetwerk vergroten.
 3. Onderweg werken: Wanneer je onderweg bent en geen toegang tot wifi hebt, kun jij je persoonlijke hotspot gebruiken om de verbinding met het internet tot stand te brengen. Hierdoor kun je zelfs als er geen wifi beschikbaar is e-mails beantwoorden, bestanden downloaden of andere online taken uitvoeren.
 4. Met vrienden delen: Als je vrienden of familieleden hebt die geen toegang tot wifi hebben, kun jij je persoonlijke hotspot met hen delen. Hierdoor kunnen zij via jouw iPhone verbinding met het internet maken en bijvoorbeeld hun social media checken of berichten versturen.
 5. Backup internetverbinding: Als je thuis geen internet hebt, kan de persoonlijke hotspot als een backup internetverbinding dienen. Je kunt je iPhone gebruiken om verbinding met het mobiele netwerk te maken en zo toch online blijven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor je de persoonlijke hotspot op je iPhone kunt gebruiken. Het is een handige functie die je in verschillende situaties van pas kan komen.

Wil jij ook onderweg van een stabiele internetverbinding kunnen profiteren?

Hotspot op iPhone instellen voor andere apparaten

Door met behulp van jouw iPhone een hotspot op te zetten kun overal met jouw eigen internetverbinding verbinden.

 • Dat is geen last van de gevaren van het internet bij openbare netwerken
 • Veilig op het internet kunnen surfen
 • De gegevens die via het internet worden verzonden kunnen niet worden onderschept
 • Zelfs op de plekken waar je normaal geen internetverbinding hebt het internet kunnen gebruiken
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verbinding met de persoonlijke hotspot op je iPhone en andere apparaten maken

Om de verbinding met de persoonlijke hotspot op je iPhone tot stand te brengen moet je de onderstaande eenvoudige stappen opvolgen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Druk op “Persoonlijke hotspot”.
 3. Schakel de persoonlijke hotspot in door op de schuifknop te drukken en vervolgens naar rechts te bewegen.
 4. Nu kun je een Wi-Fi-wachtwoord instellen door op “Wi-Fi-wachtwoord” te drukken en een wachtwoord naar keuze in te voeren.
 5. Op het apparaat waarmee je wilt verbinden, ga je naar de Wi-Fi-instellingen en zoek je naar het netwerk met de naam van jouw iPhone.
 6. Druk op het netwerk om de verbinding met het internet te maken en voer indien nodig het eerder ingestelde wachtwoord in.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kun jij jouw iPhone als een draagbare Wi-Fi-hotspot gebruiken om andere apparaten zoals smartphones, tablets en laptops van internettoegang te voorzien.

Compatibiliteit met verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops

De persoonlijke hotspot-functie van de iPhone is compatibel met verschillende apparaten die Wi-Fi kunnen ontvangen. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot alleen iPhones of Apple-apparaten; vrijwel ieder apparaat dat draadloos internet kan ontvangen, kan met de persoonlijke hotspot van jouw iPhone worden verbonden.

Hotspot op iPhone instellen voor andere apparaten

Hierbij kun je denken aan smartphones van andere merken, tablets, laptops en zelfs sommige slimme apparaten zoals smart-tv’s. Het enige wat je nodig hebt, is het Wi-Fi-wachtwoord dat je op jouw iPhone hebt ingesteld.

Problemen bij het verbinden met de persoonlijke hotspot en mogelijke oplossingen

Soms kunnen er problemen optreden bij het verbinden met de persoonlijke hotspot op jouw iPhone. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en de mogelijke oplossingen:

 1. Geen verbinding kunnen maken: Wanneer je geen verbinding met de persoonlijke hotspot, kunt maken controleer dan of deze op jouw iPhone is ingeschakeld. Controleer ook of het Wi-Fi-wachtwoord op het apparaat waarmee je wilt verbinden correct is ingevoerd.
 2. Langzame verbinding: Als de internetverbinding via de persoonlijke hotspot traag is, kan dit met een zwak mobiel signaal of overbelasting van het netwerk te maken hebben. Probeer voor een beter signaal dichter bij jouw iPhone te gaan staan of wacht totdat het netwerk minder druk bezet is.
 3. Verbindingsproblemen na een software-update: Soms kunnen software-updates invloed op de werking van de persoonlijke hotspot hebben .

WiFi-wachtwoord voor je persoonlijke hotspot instellen of wijzigen

Wil jij een WiFi-wachtwoord voor je persoonlijke hotspot op je iPhone instellen? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Druk in de lijst met opties op “Persoonlijke hotspot”.
 3. Schakel de persoonlijke hotspot in door op het schuifje te drukken en naar rechts te bewegen.
 4. Onder het kopje “WiFi-wachtwoord” zie je een veld waarin jij jouw gewenste wachtwoord in kunt voeren.
 5. Voer het gewenste wachtwoord in en zorg ervoor dat het sterk genoeg is om ongeautoriseerde toegang te voorkomen (zie volgende sectie voor tips).
 6. Zodra je het wachtwoord hebt ingevoerd moet je op “Gereed” drukken om het wachtwoord te bevestigen.

Nu heb je succesvol een WiFi wachtwoord voor je persoonlijke hotspot ingesteld! Andere apparaten kunnen nu met jouw hotspot verbinden door dit wachtwoord in te voeren.

WiFi wachtwoord van je persoonlijke hotspot wijzigen

Wil jij het WiFi wachtwoord van jouw persoonlijke hotspot wijzigen? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Ga naar de Instellingen app op jouw iPhone.
 2. Druk op “Persoonlijke hotspot”.
 3. Schakel de persoonlijke hotspot uit door op het schuifje te druken en naar links te bewegen.
 4. Druk vervolgens weer op “Persoonlijke hotspot” om deze opnieuw in te schakelen.
 5. Onder het kopje “WiFi wachtwoord” zie je het huidige wachtwoord.
 6. Druk op het wachtwoordveld en verwijder het bestaande wachtwoord.
 7. Voer nu jouw nieuwe gewenste wachtwoord in en zorg ervoor dat het sterk genoeg is (zie volgende sectie voor tips).
 8. Druk op “Gereed” om de wijzigingen op te slaan.

Jouw wachtwoord van jouw persoonlijke hotspot is nu succesvol gewijzigd! Andere apparaten moeten dit nieuwe wachtwoord invoeren om de verbinding met jouw hotspot topt stand te kunnen brengen.

Beveiligingsmaatregelen bij het kiezen van een sterk WiFi-wachtwoord

Wanneer jij jouw WiFi wachtwoord voor je persoonlijke hotspot in wilt stellen, is het belangrijk dat je beveiligingsmaatregelen neemt. Hieronder staan enkele tips voor het kiezen van een sterk WiFi-wachtwoord:

 • Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.
 • Maak het wachtwoord minimaal 8 karakters lang.
 • Vermijd veelvoorkomende woorden of gemakkelijk te raden combinaties zoals “12345678”, “wachtwoord” of “qwerty”.

Hoeveel mobiele data wordt er bij het delen van een persoonlijke hotspot gebruikt?

Wanneer jij je iPhone als persoonlijke hotspot gebruikt, gebruik je feitelijk het mobiele netwerk om andere apparaten toegang tot het internet te geven. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit dataverbruik met zich meebrengt. Hoeveel data er precies wordt gebruikt, hangt van verschillende factoren, zoals de activiteiten die op de verbonden apparaten worden uitgevoerd en de duur van het gebruik af.

Wanneer je een persoonlijke hotspot deelt kan dat meer data verbruiken als wat je normaal op je iPhone gebruikt. Dit komt doordat alle internetactiviteit via jouw toestel verloopt voordat het naar de verbonden apparaten wordt gestuurd. Bij het streamen van video’s of als er op een apparaat dat met je persoonlijke hotspot verbonden is grote bestanden worden gedownload, zal dit tot hoger dataverbruik leiden.

Hotspot op iPhone instellen en dataverbruik

In de instellingen op je iPhone kun je gemakkelijk een overzicht krijgen in de hoeveelheid data dat er tijdens het delen van de hotspot is verbruikt. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ en scroll vervolgens naar beneden om het overzicht te bekijken. Hier zie je per app welke hoeveelheid data er via de persoonlijke hotspot is verbruikt.

Datagebruik tijdens het delen van de internetverbinding optimaliseren

Wanneer je tijdens het delen van een persoonlijke hotspot op mobiele data wilt besparen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

 1. Beperk het gebruik van streamingdiensten: Streaming van video’s en muziek verbruikt veel data. Probeer indien mogelijk voor offline content te kiezen of beperk de kwaliteit van de stream om dataverbruik te verminderen.
 2. Sluit ongebruikte apps af: Sommige apps blijven actief op de achtergrond en verbruiken daardoor onnodig data. Sluit deze apps volledig af om datagebruik te minimaliseren.
 3. Schakel automatische updates uit: Apps en systeemupdates kunnen in de achtergrond worden gedownload, wat in aanzienlijk dataverbruik kan resulteren. Zorg ervoor dat automatische updates alleen plaatsvinden als je met een wifi-netwerk verbonden bent.
 4. Controleer de instellingen van cloudservices: Cloudopslag diensten zoals iCloud kunnen bestanden automatisch synchroniseren, wat veel data kan kosten. Pas de instellingen aan zodat dit alleen gebeurt als je met wifi verbonden bent .

Conclusie: Alles wat je over het gebruik van een persoonlijke hotspot op je iPhone moet weten

In dit blogartikel hebben we alles over het gebruik van een persoonlijke hotspot op je iPhone behandeld. We hebben besproken hoe je deze in kunt stellen, met andere apparaten kunt delen en hoe je met de mobiele hotspot kunt verbinden. Daarnaast hebben we uitgelegd hoe je het WiFi-wachtwoord kunt wijzigen en welke gevolgen het delen van een hotspot voor het gebruik van mobiele data heeft.

Hotspot op iPhone instellen en gebruiken

Nu je alle stappen en informatie hebt doorlopen, ben je goed voorbereid om de persoonlijke hotspot functie op je iPhone optimaal te kunnen gebruiken. Of je nu onderweg bent, geen toegang tot WiFi hebt of simpelweg meerdere apparaten wilt verbinden, de persoonlijke hotspot biedt een handige oplossing. Zorg ervoor dat je bij het delen van een hotspot altijd bewust bent van het dataverbruik en beveilig deze verbinding met een sterk wachtwoord om ongewenste gebruikers af te weren.

Veel gestelde vragen

Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd met mijn iPhone’s persoonlijke hotspot worden verbonden?

Je iPhone kan doorgaans tot 5 apparaten tegelijkertijd via de persoonlijke hotspot verbinden. Houd er echter rekening mee dat dit afhankelijk van verschillende factoren zoals signaalsterkte en beschikbare bandbreedte kan zijn.

Verbruikt het delen van mijn persoonlijke hotspot veel mobiele data?

Ja, als jij jouw persoonlijke hotspot met andere apparaten deelt, kan dat afhankelijk van de toepassingen veel data verbruiken. Het is belangrijk dat je bewust bent van je datalimiet en dat je regelmatig je verbruik controleert om onverwachte kosten te voorkomen.

Kan ik de naam (SSID) van mijn persoonlijke hotspot wijzigen?

Ja, je kunt de naam (SSID) van je persoonlijke hotspot wijzigen. Ga naar de instellingen van je iPhone, selecteer ‘Persoonlijke hotspot’ en druk op ‘Wi-Fi wachtwoord’. Hier kun je zowel het wachtwoord als de naam aanpassen.

Kan ik mijn iPhone blijven gebruiken terwijl ik de persoonlijke hotspot ingeschakeld heb?

Ja, je kunt je iPhone gewoon blijven gebruiken terwijl de persoonlijke hotspot is ingeschakeld. Houd er echter rekening mee dat het wanneer je andere apps of functies tijdens het delen van een hotspot gebruikt mogelijk invloed op de prestaties en de batterijduur kan hebben.

Hoeveel kost het gebruik van een persoonlijke hotspot op mijn iPhone?

Wanneer jij een persoonlijke hotspot op je iPhone gebruikt wordt je mobiele data uit je databundel gebruikt. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het mifi abonnement (4G of 5G) dat je bij je provider hebt. Raadpleeg daarom altijd de tarieven en de voorwaarden die voor jouw specifieke abonnement gelden.

Wil jij ook onderweg van een stabiele internetverbinding kunnen profiteren?

Hotspot op iPhone instellen voor andere apparaten

Door met behulp van jouw iPhone een hotspot op te zetten kun overal met jouw eigen internetverbinding verbinden.

 • Dat is geen last van de gevaren van het internet bij openbare netwerken
 • Veilig op het internet kunnen surfen
 • De gegevens die via het internet worden verzonden kunnen niet worden onderschept
 • Zelfs op de plekken waar je normaal geen internetverbinding hebt het internet kunnen gebruiken
 • Zonder problemen via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren en video’s kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg