Synology Drive Server instellen: een handige gids

Synology Drive is een krachtige oplossing voor het bewerken en het beheren van bestanden op je desktop. Met Synology Drive kun je vanaf verschillende apparaten altijd en overal toegang tot je bewerkte bestanden krijgen. Daarnaast kun je bestanden voor gemakkelijke organisatie in specifieke mappen opslaan.

Met Synology Drive kunnen gegevens veilig en gecentraliseerd in mappen worden opgeslagen en bewerkt, waardoor bestanden efficiënter kunnen worden beheerd. met behulp van Synology Drive en ShareSync kunnen bestanden via mappen met andere mensen worden gedeeld zodat je naadloos met anderen kunt samenwerken. 

De geavanceerde oplossing met mappen, Synology Drive en ShareSync biedt een betrouwbare manier voor het bewaren en het delen van bestanden. Met Synology Drive kun je volledige controle over jouw bestanden houden en kun je gemakkelijk met collega’s of klanten samenwerken.

Of je nu een klein bedrijf bent dat behoefte heeft aan gestroomlijnd bestandsbeheer of een grote organisatie die naar een veilige samenwerkingsoplossing zoekt, Synology Drive biedt de functionaliteit die je nodig hebt. Ontdek vandaag nog de vele voordelen van Synology Drive!

Technische specificaties van Synology Drive Server

Synology Drive Server is een krachtige oplossing die bedrijven helpt bij het beheren en het delen van bestanden binnen het netwerk. Met ondersteuning voor RAID-configuraties biedt deze server gegevensbescherming, terwijl de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen zoals Windows, Mac en Linux ervoor zorgt dat gebruikers ongeacht het platform dat ze gebruiken naadloos kunnen samenwerken.

Synolgy drive server installeren

Wil jij een eigen Cloud opzetten, zodat jij je belangrijke bestanden via het internet kunt beheren?

Synolgy drive server gebruiken om bestanden met anderen te delen

Met behulp van Synology Drive Server kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk via het internet tussen andere apparaten kunnen delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden blijven in eigen beheer waardoor jij de controle over de bestanden behourdt
 • Gemakkelijke manier om een back-up van je belangrijke gegevens te kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Ondersteuning voor RAID configuraties om gegevens te beschermen

Een van de belangrijkste technische specificaties van Synology Drive Server is de ondersteuning voor RAID-configuraties. Hiermee kunnen gegevens tegen hardware fouten of schijfdefecten worden beschermd. Door meerdere harde schijven in een RAID-array te combineren, kan de server gegevens automatisch dupliceren (mirroring) of pariteitsinformatie genereren (striping with parity), waardoor downtime wordt geminimaliseerd en herstel eenvoudiger wordt.

Compatibiliteit met verschillende besturingssystemen

Een ander voordeel van Synology Drive Server is de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen. Of je nu op een Windows-pc, een Mac-laptop of een Linux-machine werkt, je kunt via de server moeiteloos met anderen aan gedeelde bestanden werken. Op deze manier wordt het voor teams gemakkelijker om zonder compatibiliteitsproblemen efficiënt met diverse apparaten samen te werken.

Schaalbaarheid om aan de behoeften van groeiende bedrijven te voldoen

Synology Drive Server biedt schaalbaarheid die bedrijven waardoor je met jouw toenemende opslagbehoeften mee kunt groeien. Met ondersteuning voor uitbreidbare opslagcapaciteit kun je wanneer dat nodig is extra harde schijven eenvoudig aan de server toevoegen. Dit betekent dat je niet tot een bepaalde hoeveelheid opslagruimte beperkt bent en dat je de capaciteit naarmate je bedrijf groeit, kunt vergroten.

Geavanceerde beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie

Bij het delen en het beheren van gevoelige bedrijfsbestanden is beveiliging van groot belang. Synology Drive Server biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder tweestapsverificatie. Met deze functie moet er niet alleen een wachtwoord worden ingevoerd, maar moet je ook een unieke code via een authenticator-app genereren of via de sms ontvangen om toegang tot de server te krijgen.

Synology Drive Server instellen

Synology Drive Server is een krachtige en veelzijdige oplossing voor het delen en het beheren van bestanden binnen een organisatie. Met deze software kun jij jouw eigen cloudopslag eenvoudig creëren en beheren, waardoor medewerkers naadloos aan documenten en bestanden kunnen samenwerken. Hieronder zullen we op de stapsgewijze installatieprocedure, het instellen van gebruikersaccounts en de machtigingen voor de gebruikers, de integratie met Active Directory en de aanpassingsopties die in Synology Drive Server beschikbaar zijn ingaan.

Synolgy drive server gebruiken

Stapsgewijze installatieprocedure voor een eenvoudige configuratie

De Synology Drive Server kan eenvoudig en in slechts enkele stappen worden ingesteld. Nadat je de software van de officiële website van Synology hebt gedownload, kun je met de installatie beginnen. Volg gewoon de instructies op het scherm om het installatieprogramma uit te voeren. Zodra de installatie is voltooid, heb je de toegang tot de Synology Drive Admin Console, waar je alle serverinstellingen kunt configureren.

Mogelijkheid om gebruikersaccounts en machtigingen in te stellen

Eén van de belangrijkste functies van Synology Drive Server is het vermogen om gebruikersaccounts en machtigingen in te stellen. Hiermee kun je nauwkeurige controle hebben over wie toegang tot welke bestanden en mappen binnen jouw organisatie heeft. Je kunt voor iedere individuele medewerker een account maken en specifieke machtigingsniveaus op basis van hun rol of verantwoordelijkheden toewijzen. Op deze manier kun je veilig en georganiseerd met anderen aan bestanden werken.

Integratie met Active Directory voor een naadloze gebruikersauthenticatie

Synology Drive Server biedt integratie met Active Directory, wat voor een naadloze gebruikersauthenticatie zorgt. Dankzij deze functie kunnen gebruikers hun bestaande Windows inloggegevens gebruiken om toegang tot de Synology Drive server te krijgen. Hierdoor kunnen gebruikersaccounts eenvoudiger worden beheerd en kun je voorkomen dat medewerkers zich bij verschillende systemen afzonderlijk aan moeten melden.

Aanpassingsopties om de serverinstellingen te personaliseren

Synology Drive Server biedt verschillende aanpassingsopties waarmee je de serverinstellingen volgens jouw specifieke behoeften kunt personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen waar jij jouw bestanden wilt bewaren, welk opslagquotum je voor iedere gebruiker in wilt stellen en welke synchronisatiemogelijkheden er beschikbaar zijn. Door deze flexibiliteit kun jij de Synology Drive server aan jouw organisatie en workflows aanpassen.

Client verbindingen beheren

Overzichtelijke weergave van actieve verbindingen met de server

Het beheren van client verbindingen is een belangrijk onderdeel van de Synology Drive Server. Met deze software kun je alle actieve verbindingen met de server gemakkelijk bekijken en controleren. Dit biedt een overzichtelijke weergave van welke clients momenteel toegang tot de server hebben.

Synolgy drive server met meerdere gebruikers gebruiken
 • Je kunt zien welke gebruikers op de server zijn ingelogd en welke bestanden ze open hebben.
 • Het geeft je informatie over de duur van hun verbinding, zodat je kunt zien hoe lang ze al op de server actief zijn.
 • Dit helpt bij het identificeren van eventuele problematische verbindingen of gebruikers die te lang inactief zijn gebleven.

Mogelijkheid om verbindingstijden en activiteiten bij te houden

Met Synology Drive Server kun je niet alleen zien wie er momenteel verbonden is, maar ook gedetailleerde informatie over hun activiteiten bijhouden. Dit omvat niet alleen de duur van hun verbinding, maar ook welke bestanden ze open hebben en welke bewerkingen ze uitvoeren.

 • Deze functie kan handig zijn voor het monitoren en het analyseren van het gebruikspatroon van verschillende clients.
 • Je kunt bijvoorbeeld zien welke bestanden het meest worden geopend of bewerkt, wat nuttige inzichten voor optimalisatie of beveiligingsdoeleinden op kan leveren.
 • Bovendien kunnen deze logboeken helpen bij het identificeren en het oplossen van eventuele problemen of conflicten tussen gebruikers.

Beheerdersrechten om gebruikers verbindingen indien nodig te beheren en af ​​te sluiten

Als beheerder van Synology Drive Server heb je de volledige controle over de client verbindingen. Je hebt de mogelijkheid om gebruikers verbindingen te beheren en indien nodig af te sluiten. Dit biedt een extra laag van beveiliging en controle over wie er toegang tot de server heeft.

 • Met beheerdersrechten kun je individuele verbindingen actief beheren, bijvoorbeeld door een verbinding te blokkeren of te verwijderen.
 • Dit kan handig zijn als je vermoedt dat een gebruiker ongeoorloofde toegang tot de server heeft of als je wilt voorkomen dat meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen.
 • Door deze flexibiliteit kun je het gebruik van de server beter stroomlijnen en controleren, wat voor een efficiënte en veilige werking belangrijk is.

Het beheren van client verbindingen met Synology Drive Server biedt een intuïtieve manier om grip te krijgen op wie er toegang tot jouw bestanden heeft en hoe ze deze gebruiken.

Synchronisatie en back-up mogelijkheden

Synology Drive Server biedt een breed scala aan synchronisatie- en back-upmogelijkheden waardoor je bestanden altijd up-to-date zijn en veilig worden bewaard. Of je nu met Windows, macOS of Linux werkt, Synology Drive Server kan naadloos met verschillende apparaten integreren.

Automatische synchronisatie tussen apparaten om bestanden altijd up-to-date te houden

Met Synology Drive Server kun je van automatische synchronisatie tussen al jouw apparaten genieten. Dit betekent dat wanneer je een bestand op één apparaat wijzigt, deze wijziging automatisch op al je andere gekoppelde apparaten wordt doorgevoerd. Hierdoor heb je ongeacht waar je bent of welk apparaat je gebruikt altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden.

Flexibele back-upopties, inclusief versiegeschiedenis

Een ander voordeel van Synology Drive Server is de flexibiliteit van de back-upopties. Je kunt regelmatige back-ups instellen zodat er altijd een kopie van je belangrijke bestanden is. Bovendien houdt Synology Drive Server een versiegeschiedenis bij, waardoor je eerdere versies van een bestand kunt herstellen als dat nodig is.

Synolgy drive server

Wil jij een eigen Cloud opzetten, zodat jij je belangrijke bestanden via het internet kunt beheren?

Synolgy drive server gebruiken om bestanden met anderen te delen

Met behulp van Synology Drive Server kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk via het internet tussen andere apparaten kunnen delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden blijven in eigen beheer waardoor jij de controle over de bestanden behourdt
 • Gemakkelijke manier om een back-up van je belangrijke gegevens te kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Selectieve synchronisatie om opslagruimte te besparen

Met Synology Drive Server kun je selectieve synchronisatie instellen om opslagruimte te besparen. Dit betekent dat niet alle bestanden automatisch naar ieder apparaat worden gesynchroniseerd. In plaats daarvan kun je kiezen welke bestanden je wilt synchroniseren, waardoor je alleen de meest relevante bestanden op ieder apparaat hebt. Dit is vooral handig wanneer je met apparaten met beperkte opslagruimte werkt.

Mogelijkheid om externe back-ups voor extra gegevensbescherming te maken

Met Synology Drive Server kun je externe back-ups voor extra gegevensbescherming maken. Je kunt een externe harde schijf of een ander opslagapparaat aansluiten en regelmatige back-ups van je bestanden maken. Op deze manier heb je altijd een extra kopie van je gegevens buiten je lokale netwerk, wat in het geval van hardware storingen of andere noodsituaties van essentieel belang kan zijn.

Met Synology Drive Server ben je van efficiënte synchronisatie en betrouwbare back-upmogelijkheden verzekerd. Of je nu onderweg bent of achter je bureau zit, jouw bestanden zijn altijd up-to-date en worden veilig bewaard.

Bestanden veilig beheren en met veilig met anderen samenwerken

Geavanceerde toegangscontrole om de privacy van bestanden te waarborgen

Synology Drive Server biedt geavanceerde toegangscontrole om ervoor te zorgen dat jouw bestanden veilig zijn. Met deze functie kun je bepalen wie er toegang tot welke mappen en bestanden heeft, waardoor je de volledige controle hebt over wie wat kan zien en bewerken. Dit is vooral handig als je met vertrouwelijke documenten of persoonlijke informatie die niet voor iedereen bedoeld is werkt.

Daarnaast kun je de rechten van individuele gebruikers aanpassen, zodat ze alleen kunnen lezen, bewerken of verwijderen. Hierdoor kun je specifieke machtigingen op basis van de behoeften van iedere gebruiker toewijzen. Bijvoorbeeld, als je een video-editor bent die feedback op jouw werk ontvangt, kun je ervoor zorgen dat anderen alleen opmerkingen toe kunnen voegen zonder dat zij jouw originele bestand wijzigen.

Met Synology Drive Server kun je links naar bestanden en mappen met anderen delen. Maar wat het nog beter maakt, is dat je deze links met wachtwoorden en vervaldatums kunt beveiligen. Dit betekent dat alleen mensen met het juiste wachtwoord toegang tot de gedeelde inhoud hebben  en dat de link na een bepaalde tijd automatisch ongeldig wordt.

Deze functie is vooral handig als je bijvoorbeeld een presentatie met een klant wilt delen, maar niet wilt dat ze er onbeperkte toegang toe hebben. Je kunt een wachtwoord instellen en de link na de presentatiedatum laten verlopen, zodat de klant na deze periode geen toegang tot het bestand heeft.

In real-time met meerdere gebruikers samen aan documenten werken

Een van de grootste voordelen van Synology Drive Server is dat je in real-time met meerdere gebruikers samen aan documenten kunt werken. Dit betekent dat je tegelijkertijd wijzigingen in een document aan kunt brengen en direct feedback van anderen kunt ontvangen. Het maakt niet uit of je collega’s op kantoor zijn of zich aan de andere kant van de wereld bevinden, iedereen kan op hetzelfde moment aan hetzelfde bestand werken.

Synolgy drive server met opslagruimte uitbreiden

Dit is vooral handig voor teamprojecten waarbij verschillende mensen input moeten leveren en bewerkingen moeten kunnen maken. In plaats van met verschillende versies van het document heen en weer te e-mailen, kun je gewoon allemaal tegelijkertijd in dezelfde versie werken. Op deze manier kun je tijd besparen en verwarring voorkomen.

Synology Drive client applicatie downloaden

De Synology Drive Server is een krachtige tool om bestanden veilig te beheren en samen te werken. Om toegang tot de functies en mogelijkheden van de server te krijgen, moet je de Synology Drive client applicatie op je apparaat downloaden en installeren. Gelukkig is deze client applicatie voor verschillende platforms, waaronder Windows, Mac, Android en iOS beschikbaar.

Beschikbaarheid van de client applicatie voor verschillende platforms

Of je nu een desktopcomputer of een mobiel apparaat gebruikt, er is een versie van de Synology Drive client applicatie die specifiek voor jouw platform is ontworpen beschikbaar. Hierdoor kun je eenvoudig met de Synology Drive Server verbinden en van alle functies die het te bieden heeft profiteren.

 • Voor Windows gebruikers is er een speciale desktopversie beschikbaar die naadloos met het besturingssysteem integreert.
 • Mac-gebruikers kunnen met een aangepaste versie die perfect op macOS werkt van dezelfde functionaliteit genieten.
 • Als je onderweg toegang tot je bestanden wilt hebben, kun je de Android- of iOS-versie op je smartphone of tablet downloaden.

Met deze brede beschikbaarheid kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd en overal met je Synology Drive Server verbonden blijven.

Eenvoudige installatieprocedure voor snelle toegang tot Synology Drive Server

De Synology Drive client-applicatie kan eenvoudig en zonder technische kennis worden geïnstalleerd. Nadat je de juiste versie voor jouw platform hebt gedownload, volg je gewoon de installatie-instructies en binnen enkele minuten heb je toegang tot de Synology Drive Server.

 • Voor Windows en Mac is de installatieprocedure vergelijkbaar met andere software-installaties. Je hoeft alleen maar het gedownloade bestand uit te voeren en de instructies op het scherm te volgen.
 • Op Android kun je de client applicatie via de Google Play Store downloaden, terwijl iOS-gebruikers deze in de App Store kunnen vinden. Druk gewoon op ‘Installeren’ en wacht totdat het proces is voltooid.

Synchronisatiemogelijkheden tussen lokale mappen en de Synology drive server

Met een Synology drive server kun je lokaal opgeslagen mappen synchroniseren, zodat jouw bestanden altijd up-to-date zijn en op al jouw apparaten beschikbaar zijn. Hieronder staat een vergelijkingstabel met de functies, voordelen en verschillen van de synchronisatiemogelijkheden.

FunctieVoordeelVerschil
BestandssynchronisatieHiermee kun je mappen op jouw lokale apparaat met de server synchroniseren, zodat wijzigingen automatisch worden bijgewerkt.Dit is de basisfunctie van synchronisatie en is in de meeste synchronisatietools beschikbaar.
Selectieve synchronisatieJe kunt specifieke mappen die je wilt synchroniseren selecteren, waardoor je ruimte op jouw lokale apparaat kunt besparen.Niet alle synchronisatietools bieden deze optie, dus het is handig om te controleren of dit beschikbaar is.
Tijdschema’s voor synchronisatieJe kunt instellen wanneer de synchronisatie plaatsvindt, bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen of alleen wanneer jouw apparaat met wifi verbonden is.Dit kan handig zijn als je wilt voorkomen dat synchronisatie tijdens piekuren of wanneer je beperkte gegevensverbindingen hebt, plaatsvindt.
ConflictbeheerAls er conflicterende versies van een bestand zijn, kun je kiezen welke versie moet worden behouden of een nieuwe versie maken.Dit is vooral handig als je bestanden deelt en met anderen samenwerkt.
Offline toegangZelfs als je geen internetverbinding hebt kun je bestanden openen en bewerken. Als het apparaat weer met de server verbonden is, worden jouw wijzigingen automatisch gesynchroniseerd.Dit is handig voor onderweg of op plaatsen waar geen internet beschikbaar is.

Met deze synchronisatiemogelijkheden kun jij jouw bestanden gemakkelijk beheren en waar je ook bent altijd toegang tot de bestanden hebben. Je kunt de synchronisatie aan jouw behoeften aanpassen en ruimte op jouw apparaat besparen. Conflictbeheer zorgt ervoor dat jij de controle hebt over welke bestandsversie behouden moet blijven. Daarnaast kun je zelfs zonder internetverbinding offline werken.

Door lokale mappen met de Synology drive server te synchroniseren krijg je een betrouwbare en flexibele oplossing voor het beheren van jouw bestanden. Of je nu een individuele gebruiker bent die bestanden tussen apparaten wil synchroniseren, of een team dat samenwerkt je kunt altijd van de laatste wijzigingen in een bestand op de hoogte blijven

Conclusie: Synology Drive Server en de mogelijkheden

In deze blogpost hebben we een overzicht van Synology Drive Server gegeven. We hebben naar de specificaties, installatie en het beheren van client verbindingen gekeken. Daarnaast hebben we synchronisatie, back-up, veilig bestandsbeheer en samenwerking besproken. Tot slot hebben we uitgelegd hoe je de Synology Drive client op verschillende apparaten kunt downloaden.

Met Synology Drive Server deel, synchroniseer en beheer je bestanden binnen jouw organisatie. Het systeem is flexibel en maakt samenwerken aan projecten gemakkelijk. Daarnaast zorgt het voor robuuste beveiligingsfuncties waardoor jouw gegevens veilig blijven. Of je nu een klein bedrijf bent dat eenvoudige bestandsdeling nodig heeft of een grote organisatie met complexere workflows, Synology Drive Server past bij jouw behoeften.

Synolgy drive server gebruiken om bestanden met anderen te delen

Veel gestelde vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Synology Drive Server?

Om Synology Drive Server te kunnen gebruiken, moet je minimaal over een 64-bit Intel- of AMD-processor met ondersteuning voor AES-NI-instructies, 2 GB RAM (4 GB aanbevolen) en een netwerkverbinding met een minimale snelheid van 1 Gbps beschikken.

Kan ik Synology Drive Server gebruiken om bestanden met externe locaties te synchroniseren?

Ja, met Synology Drive Server kunnen bestanden tussen meerdere Synology NAS-apparaten en via SFTP of WebDAV-protocollen met externe locaties  worden gesynchroniseerd.

Hoe zit het met de beveiliging van Synology Drive Server?

Synology Drive Server biedt verschillende beveiligingsfuncties, zoals geavanceerde toegangscontrole, tweefactorauthenticatie (2FA), end-to-end encryptie en de mogelijkheid om wachtwoorden in te stellen. Hierdoor kun jij jouw gegevens tegen ongeautoriseerde toegang beschermen en datalekken voorkomen.

Kan ik bestanden met externe gebruikers die geen Synology Drive client hebben delen?

Ja, je kunt bestanden met externe gebruikers delen door ze via de e-mail uit te nodigen. Ze kunnen dan de webinterface gebruiken om toegang tot gedeelde bestanden te krijgen zonder dat ze de Synology Drive-client hoeven te installeren.

Is er technische ondersteuning voor Synology Drive Server beschikbaar ?

Ja, Synology biedt technische ondersteuning voor hun producten. Je kunt voor eventuele vragen of problemen die je hebt bij het gebruik van Synology Drive Server contact via telefoon of e-mail met hun supportteam opnemen.

Wil jij een eigen Cloud opzetten, zodat jij je belangrijke bestanden via het internet kunt beheren?

Synolgy drive server gebruiken om bestanden met anderen te delen

Met behulp van Synology Drive Server kun jij een eigen Cloudopslag opzetten.

 • Dat is de bestanden gemakkelijk via het internet tussen andere apparaten kunnen delen
 • Geen gedoe met externe harde schijven of kabels
 • Bestanden blijven in eigen beheer waardoor jij de controle over de bestanden behourdt
 • Gemakkelijke manier om een back-up van je belangrijke gegevens te kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg