Macbook apps beheren om optimaal van de laptop te profiteren!

Wanneer je een nieuwe Macbook hebt, is het handig om te weten welke standaard apps erbij zitten. Iedere app heeft zijn eigen mogelijkheden en functies, dus ontdek wat ze kunnen doen. Naast de standaard apps zijn er ook alternatieve apps beschikbaar. Of je nu wilt surfen, e-mails wilt sturen, foto’s wilt bewerken of documenten wilt maken, voor bijna alles is er een standaard app. Met deze apps kun jij al je taken gemakkelijk uitvoeren en de instellingen naar jouw voorkeuren aanpassen.

Maar wat als je niet tevreden bent met de standaard apps? Geen zorgen, je kunt zowel gratis als betaalde alternatieve apps downloaden. Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar die je in plaats van de standaard apps kunt gebruiken. In dit artikel geven we een overzicht van de standaard apps op een Mac en bespreken we enkele alternatieven. Laten we de wereld van MacBook apps verkennen!

Hoe kun je Macbook apps vanuit de App Store downloaden?

Wanneer je apps op je Macbook wilt installeren kun je simpelweg de App Store openen. Binnen de App Store kun je allerlei soorten apps, van productiviteitstools tot games downloaden. Hieronder bespreken we hoe je in de Apple App Store naar Apps kunt zoeken en hoe je ze kunt downloaden, zodat jij je app collectie gemakkelijk uit kunt breiden.

Macbook apps vanuit de Apple App Store installeren

Wil jij meer met je MacBook kunnen doen?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met apps op de MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Naar specifieke apps zoeken

Als je een specifieke app wilt vinden, kun je de zoekfunctie binnen de App Store gebruiken. Dit is handig als je weet welke app je wilt hebben en niet door duizenden opties wilt scrollen. Hiermee kun je de gewenste app zonder eindeloos te hoeven zoeken snel vinden. Volg de onderstaande stappen om naar specifieke apps te zoeken:

 1. Open de App Store op je Macbook.
 2. Druk in de rechterbovenhoek van het venster op het vergrootglas pictogram.
 3. Voer de naam van de app die je zoekt in het zoekvak in. 
 4. Druk op Enter of druk op het vergrootglas pictogram naast het zoekvak.

Nu zal de App Store alle relevante resultaten die met jouw zoekopdracht overeenkomen tonen. Hiermee kun je door een lijst met resultaten die op jouw zoekopdracht zijn afgestemd bladeren. Naast iedere app die je in deze lijst ziet staan kun je informatie over de betreffende app lezen. Door deze informatie te lezen kom je erachter of de app aan jouw wensen en behoeften voldoet. 

Download of koop een app

Als je eenmaal hebt besloten welke app je wilt hebben, kun je deze eenvoudig via de App Store installeren. Volg de onderstaande stappen om een app te downloaden of te kopen:

 1. Zoek zoals hierboven beschreven naar de gewenste app.
 2. Druk op de app om meer informatie weer te geven.
 3. Controleer de beschrijving, beoordelingen en screenshots om een beter beeld van de app te krijgen.
 4. Als je besluit om de app te downloaden moet je op de knop met de tekst ‘Download’ of ‘Koop’ drukken.
 5. Als je nog niet met je Apple ID bent ingelogd, wordt er mogelijk gevraagd om hiermee in te loggen voordat je verder kunt gaan.
 6. Voer indien nodig je Apple ID-wachtwoord in en druk op ‘OK’ om de instellingen te voltooien.
 7. Nadat je bent met je Apple ID bent ingelogd kun je de app vanuit de App Store downloaden en alle functies die de gewenste app te bieden heeft gebruiken.

Het kan afhankelijk van de grootte van het bestand en de snelheid van je internetverbinding even duren voordat de app volledig is gedownload. Zodra de installatie is voltooid, kun je de app openen en direct gebruiken.

Aanbevelingen voor handige en productieve Macbook apps

Als je een Macbook gebruikt, zijn er talloze handige en productieve apps die je kunt gebruiken om efficiënter te werken en je workflow te verbeteren. Of je nu een student, een professional of gewoon iemand die zijn dagelijkse taken wil organiseren bent, er is voor ieder wat wils. Hieronder staan enkele aanbevelingen voor handige en productieve Macbook apps die je zou kunnen overwegen:

 1. Evernote: Evernote is een geweldige app om notities te maken en je gedachten te organiseren. Met deze app kun je in verschillende formaten, zoals tekst, afbeeldingen en audio-opnamen notities maken. Bovendien kun je de notities met al je apparaten synchroniseren, zodat je waar je ook bent altijd toegang tot je informatie hebt.
 2. Todoist: Todoist is een geweldige app om je taken te beheren en productiever te zijn. Je kunt taken eenvoudig toevoegen, deadlines instellen en herinneringen ontvangen. Voor een duidelijk overzicht kun jij je taken in projecten en labels organiseren.
 3. Toggl: Als je wilt bijhouden hoeveel tijd je aan verschillende taken en projecten besteedt, dan is Toggl voor jou de perfecte app. Met Toggl kun je timers gemakkelijk starten en stoppen, zodat je precies kunt zien hoeveel tijd je aan ieder taak besteedt. 

Privacy en beveiliging bij het downloaden van Macbook apps

Bij het downloaden van Macbook apps is privacy en beveiliging een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat de apps die je downloadt veilig zijn en je persoonlijke gegevens niet in gevaar brengen.

Om je privacy te beschermen moet je apps van betrouwbare bronnen zoals de Mac App Store downloaden. Apple controleert de apps grondig voordat ze worden goedgekeurd, waardoor je minder risico loopt op schadelijke apps die je persoonlijke gegevens kunnen stelen. Bekijk daarnaast de beoordelingen en de recensies van andere gebruikers voordat je een app downloadt. Negatieve recensies of klachten over privacy problemen zijn redenen om een app te vermijden.

Bij het downloaden van Macbook-apps is het belangrijk dat jij jouw privacy beschermt. Controleer daarom altijd de machtigingen die de apps vragen. Apps vragen vaak om toegang tot bepaalde gegevens of functies op je Macbook. Wees kritisch en sta alleen de benodigde machtigingen toe. Als een app onnodige toegang, bijvoorbeeld tot je contacten of foto’s vraagt, kan dit verdacht zijn.

Problemen met apps oplossen

Als je problemen met apps op je MacBook ondervindt, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om deze problemen op te lossen. Hieronder staan enkele tips om je te helpen:

App afsluiten en opnieuw openen

Als een app niet goed werkt, kan het soms helpen om de app af te sluiten en vervolgens opnieuw te openen. Dit kan eventuele tijdelijke problemen of fouten in de app verhelpen. Om dit te doen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Druk bovenaan het scherm op het Apple-menu.
 2. Selecteer ‘Forceer stop’ uit het drop-down menu.
 3. Zoek de app die niet goed werkt en selecteer deze.
 4. Druk op ‘Forceer stop’ om de app af te sluiten.

Nadat je de app hebt afgesloten kun je proberen om deze opnieuw te openen en te controleren of het probleem is verholpen.

Op updates controleren

Eén reden waarom een app mogelijk niet goed werkt, is omdat er een nieuwe update beschikbaar is die nog niet is geïnstalleerd. Doordat updates voor apps vaak bugfixes en verbeteringen bevatten is het belangrijk dat je deze regelmatig installeert.

Macbook apps updaten

Om te controleren of er updates voor een specifieke app beschikbaar zijn moet je de onderstaande stappen volgen: 

 1. Open de App Store door in het Dock op het pictogram te drukken.
 2. Druk bovenaan in de menubalk op ‘Updates’.
 3. Als er updates beschikbaar zijn voor geïnstalleerde apps, worden ze hier weergegeven.
 4. Zoek de app waarvoor je een update uit wilt voeren en druk naast de app op ‘Update’.

Wacht totdat de update is voltooid en probeer de app vervolgens opnieuw te openen om te zien of het probleem is verholpen.

Macbook apps verwijderen en opnieuw installeren

Het verwijderen en opnieuw installeren van Macbook apps is een veelvoorkomende handeling die je uit kunt voeren om problemen op te lossen, ruimte op je apparaat vrij te maken of simpelweg om met bepaalde apps een frisse start te maken. Hieronder bespreken we hoe je Macbook apps kunt verwijderen en opnieuw kunt installeren.

Apps kunnen op twee manieren worden verwijderd. De eerste is door de app naar de prullenbak te slepen of er met de rechtermuisknop op te drukken en vervolgens de optie “Verplaats naar prullenbak” te selecteren. Een andere methode is via Launchpad. Open Launchpad door in het Dock op het raket pictogram te drukken of met drie of vier vingers op het trackpad te vegen. Zoek de app die je wilt verwijderen en houd de muisknop ingedrukt totdat de apps gaan wiebelen. Druk vervolgens op het ‘x’-pictogram om hem te verwijderen.

Nadat je de gewenste MacBook apps hebt verwijderd kun je deze via de Mac App Store of een externe bron opnieuw installeren. De Mac App Store is handig om apps voor de MacBook te vinden en te downloaden. Het biedt een georganiseerde en veilige omgeving waarin je gemakkelijk kunt bladeren. Als een app niet in de Mac App Store beschikbaar is, kun je deze ook vanaf een externe bron downloaden. Wees voorzichtig bij het installeren van apps van externe bronnen, controleer altijd de betrouwbaarheid van de bron.

Lokale betalingsmethoden en valuta die door de App Store worden ondersteund

De App Store is een geweldige plek om apps voor je MacBook te ontdekken en te downloaden. Maar wist je dat de App Store ook verschillende lokale betalingsmethoden ondersteunt? Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om apps met de methode die het beste bij jou past te kopen en betalen. Laten we eens kijken hoe de App Store lokale betalingen mogelijk maakt en welke valuta er worden ondersteund.

Lokale betalingsmethoden

Wanneer je de App Store gebruikt, kun je uit verschillende lokale betalingsmethoden kiezen. Of je nu met een creditcard, iDEAL of PayPal wilt betalen, de keuze is aan jou. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je op een manier die voor jou vertrouwd en handig is af kunt rekenen.

Creditcards

Creditcards zijn een veelgebruikte betaalmethode over de hele wereld, en ze worden ook in de App Store ondersteund. Of je nu een Visa, MasterCard, American Express of andere creditcard hebt, je kunt deze gebruiken om apps in de valuta van het land waarin jij je bevindt te kopen.

iDEAL

Als Nederlandse gebruiker ben je waarschijnlijk bekend met iDEAL, een populaire online betaalmethode die vaak in Nederland wordt gebruikt. Gelukkig wordt iDEAL ook in de App Store ondersteund. Met iDEAL kun je apps zonder gedoe met creditcards of andere betaalmethoden veilig en snel kopen.

PayPal

PayPal is een wereldwijd geaccepteerde digitale portemonnee waarmee je online veilig kunt betalen. Gelukkig kun je PayPal in de App Store gebruiken. Dit is vooral handig als je een PayPal account hebt en liever geen creditcardgegevens in wilt voeren.

Wil jij meer met je MacBook kunnen doen?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met apps op de MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Valuta weergegeven

Wanneer je apps bekijkt en in de App Store koopt, worden de prijzen in de valuta van het land waarin jij je bevindt weergegeven. Dit maakt het gemakkelijk om te zien hoeveel een app kost zonder dat je naar jouw eigen valuta om hoeft te rekenen.

Nieuws en updates over de App Store

De App Store waar je talloze apps kunt vinden om je ervaring met de MacBook te verbeteren is een belangrijk onderdeel van het mac OS ecosysteem. Het is belangrijk om van het laatste nieuws, nieuwe functies, updates en aanbiedingen in de App Store op de hoogte te blijven. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat je altijd up-to-date bent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Om van het laatste nieuws over de App Store op de hoogte te blijven, is het cruciaal dat je de officiële Apple bronnen volgt. Apple brengt regelmatig software-updates uit om ervoor te zorgen dat de App Store optimaal blijft functioneren. Door van deze updates op de hoogte te blijven kun je van nieuwe functies en bugfixes die je gebruikerservaring kunnen verbeteren profiteren.

Standaard Macbook apps

Hieronder staan enkele bronnen die je kunt raadplegen:

 • De officiële Apple-website: Bezoek de officiële Apple-website regelmatig voor nieuws over software-updates, nieuwe functies en andere aankondigingen met betrekking tot de App Store.
 • Sociale media kanalen: Volg officiële Apple-accounts op sociale media zoals Twitter, Facebook of Instagram. Deze kanalen worden vaak gebruikt om belangrijke updates en aankondigingen te delen.
 • Mac nieuwssites: Houd populaire Mac nieuwssites voor informatie over nieuwe apps, updates en aanbiedingen in de App Store in de gaten.

Door deze bronnen regelmatig te raadplegen, kun je altijd van het laatste nieuws op de hoogte blijven waardoor je geen belangrijke updates mist.

Nieuwe functies en updates van de Apple Store voor Macbook apps

De Apple Store voor Macbook apps heeft recentelijk nieuwe functies en updates toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren. Een van deze nieuwe functies is de automatische update van apps. Dankzij deze update worden de MacBook apps automatisch bijgewerkt zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Op deze manier kun je tijd besparen en altijd van de nieuwste functies en bugfixes profiteren.

Een andere nieuwe functie laat je apps uitproberen voordat je ze koopt. Dit is handig voor twijfelende gebruikers. Daarnaast zijn er updates voor betere prestaties en stabiliteit van de apps. Ontwikkelaars hebben feedback gebruikt om bugs op te lossen en de algehele prestaties te verbeteren. Dit zorgt voor een soepele ervaring bij het gebruik van de apps op de MacBook.

Beste Macbook apps voor beginners

Als beginner op een Macbook kan het overweldigend zijn om te bepalen welke apps je het beste kunt gebruiken. Gelukkig zijn er veel geweldige apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om beginners te helpen. Hieronder staan enkele van de beste Macbook apps voor beginners:

 1. Evernote: Evernote is een geweldige app om notities te maken en je gedachten georganiseerd te houden. Met Evernote kun je notities maken, afbeeldingen en bestanden toevoegen, en zelfs spraakmemo’s opnemen. Het is een handige tool om al je ideeën en informatie op één plek te bewaren.
 2. VLC Media Player: VLC Media Player is een veelzijdige mediaspeler waarmee je vrijwel ieder type media-bestand af kunt spelen. Het ondersteunt een breed scala aan formaten en biedt handige functies zoals ondertiteling en de mogelijkheid om de afspeelsnelheid aan te passen. Het is een must-have app om video’s en muziek op je Macbook af te spelen.
 3. Slack: Slack is een populaire communicatie-app die teamwerk en samenwerking vergemakkelijkt. Met Slack kun je gemakkelijk chatten, bestanden delen en videovergaderingen met je collega’s of studiegenoten houden. Het is een handige app om georganiseerd te blijven en om efficiënt te communiceren.
 4. Spark: Spark is een handige tool voor het beheren je e-mails op je MacBook. Met deze krachtige e-mailclient kun jij je inbox georganiseerd houden en e-mails efficiënt beheren. Het biedt verschillende handige functies, zoals een slimme inbox, snooze-opties en geavanceerde zoekmogelijkheden. Met Spark op je MacBook kun je gemakkelijk de controle over al je e-mailcommunicatie houden.

Gekochte apps op een Macbook vinden

Gefeliciteerd! Je hebt nu geleerd hoe je apps vanuit de App Store op je Mac kunt downloaden en we hebben je ook wat handige en productieve Macbook-apps aanbevolen. Maar wat als je de apps die je al hebt gekocht wilt vinden? Geen zorgen, hieronder hebben we het antwoord voor je!

Om je gekochte apps op een MacBook te kunnen vinden moet je de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

Macbook apps vinden en gebruiken
 1. Open de App Store op je Mac.
 2. Druk bovenaan in de menubalk op “Store” en selecteer vervolgens “Toon mijn account”.
 3. Voer indien nodig je Apple ID en wachtwoord in.
 4. Navigeer naar beneden totdat je het gedeelte “Aankopen” tegen komt en druk op “Bekijk alles”.

Hier zie je een overzicht van al jouw apps die je via de App Store hebt gekocht en geïnstalleerd. Als je veel apps hebt gekocht, kun je ook op categorieën zoals “Niet geïnstalleerd” of “Recent” filteren. Op deze manier kun jij jouw gewenste app snel en eenvoudig vinden.

Nu ben jij klaar om het meeste uit jouw Mac te halen met geweldige apps! Dus waar wacht je nog op? Ontdek, download en geniet van alle fantastische mogelijkheden die Macbook apps te bieden hebben.

FAQs

Wat zijn enkele populaire apps voor de MacBook?

Er zijn verschillende populaire apps voor de MacBook die je productiviteit, creativiteit en entertainment kunnen verbeteren beschikbaar. Hieronder staan enkele aanbevelingen:

 1. Slack: Deze app is perfect voor teamcommunicatie en om met anderen samen te werken.
 2. Spotify: Luister naar je favoriete muziek en ontdek met deze streamingdienst nieuwe artiesten.
 3. Microsoft Office: Met Word, Excel en PowerPoint kun je zonder problemen documenten maken, spreadsheets beheren en presentaties maken.
 4. Adobe Photoshop: Deze krachtige fotobewerkingssoftware is ideaal voor professionele fotografen en grafisch ontwerpers.
 5. Final Cut Pro: Als je geïnteresseerd bent in videobewerking, is dit programma perfect om prachtige films te maken.

Hoe kan ik apps op mijn MacBook downloaden?

Op een MacBook kunnen apps eenvoudig worden gedownload. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om MacBook apps te downloaden:

 1. Open de App Store op je MacBook.
 2. Zoek naar de gewenste app door “macbook” of de specifieke naam van de app in het zoekvak in te voeren.
 3. Druk naast de app die je wilt installeren op de knop met de tekst ‘Download’.
 4. Voer indien nodig je Apple ID-gegevens in om het downloadproces te voltooien.

Zijn er voor de MacBook gratis apps beschikbaar?

Ja, voor de MacBook zijn veel gratis apps beschikbaar! In de App Store kun je op prijs filteren om alleen gratis apps weer te geven. Veel ontwikkelaars bieden een gratis versie met beperkte functies van hun betaalde apps aan. Dit geeft je de mogelijkheid om de app uit te proberen voordat je besluit om naar de volledige versie te upgraden.

Kan ik mijn MacBook-apps met andere Apple-apparaten synchroniseren?

Ja, je kunt je MacBook-apps met andere Apple-apparaten, zoals iPhones en iPads synchroniseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door iCloud, de cloudopslagdienst van Apple. Zorg ervoor dat je met al je apparaten op hetzelfde Apple ID bent ingelogd en schakel iCloud-synchronisatie voor de gewenste apps in. Hierdoor worden gegevens en instellingen automatisch tussen al je apparaten gesynchroniseerd.

Hoe kan ik mijn MacBook-apps naar de nieuwste versie bijwerken ?

Om optimaal van de nieuwste functies en verbeteringen te kunnen profiteren is het belangrijk dat jij je MacBook-apps naar de nieuwste versie bijwerkt. Gelukkig kunnen apps op je MacBook eenvoudig worden geüpdatet. Het enige wat je hoeft te doen is naar de App Store te gaan en daar naar het tabblad ‘Updates’ te navigeren en op de knop ‘Alles bijwerken’ te drukken. Op deze manier worden al je apps automatisch naar de nieuwste versie bijgewerkt. Zorg er wel voor dat je regelmatig op updates controleert, zodat je altijd de laatste versies van je favoriete apps hebt! 

Wil jij meer met je MacBook kunnen doen?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met apps op de MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg